29
aug
Seneste opdatering: 29/8-14 kl. 2150
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Foreign Policy: EXCLUSIVE Found: The Islamic State’s Terror Laptop of Doom. Channel 4: Does laptop prove Islamic State wants a dirty bomb? Al Aan TV is a pan-Arab TV channel based in Dubai. Magnus Ranstorp medvirker.

Dansk PEN går ind i Dan Park-sagen

»Det er umiddelbart svært at se, at der skulle være tale om en generel stigmatisering af folkegrupper. Han er ude på at udfordre nogle tabuer, men at han skal i fængsel for at provokere, tjener hverken den svenske debat eller ytringsfrihed.Det finder vi meget forkert,« siger Mille Rode, daglig leder af Dansk PEN.Foreningen er endnu ikke gået ud med en officiel udmelding, men vil nu gå i dialog med de andre nordiske PEN-centre med henblik på en fælles udmelding.»Det vil have større effekt, hvis vi udarbejder en fælles erklæring,« siger Mille Rode.

Jurist Jacob Mchangama, der netop har stiftet den juridiske tænketank Justitia, har den seneste uge savnet en reaktion fra foreningen og er tilfreds med udmeldingen.

»Når et liberalt demokrati fængsler kunstnere og destruerer værker, er det et stærkt pejlemærke om, at man er gået alt for vidt. Det er en falliterklæring fra Sveriges side. Både principielt at han skal dømmes, men også at han får så hård en dom,« siger han. Jacob Mchangama så gerne, at menneskerettighedsorganisationer som Amnesty International også gik ind i sagen, og at der blev samlet støtte til Dan Park af samme kaliber, som da det russiske provoband Pussy Riot blev fængslet for blasfemi. Amnesty International har udtalt, at man ikke ønsker at støtte en kunstner, der skaber hetz mod befolkningsgrupper, men det er et udtryk for »dobbeltmoral«, mener Jacob Mchangama. »Var det sket i et ikkedemokratisk land, havde menneskerettighedsorganisationer råbt højt om det. Men fordi det er i Sverige, og fordi det er svært at sympatisere med Dan Park, hører vi næsten ingen kritik. Vi støtter åbenbart kun dem, som vi har sympati over for,« siger han. Fængsling af svensk kunstner udløser hård dansk kritik Jyllands-Posten, 29.08.2014, ikke online.

At dømme efter reaktionerne fra folk på Möllevångstorget er han ikke savnet. Jyllands-Postens udsendte havde medbragt print af de mest provokerende værker fra Dan Park for at afprøve reaktionen på det svenske folk. De fleste på gaden kendte til kunstneren. Alligevel gav det et sug i maven på folk, når de igen kastede blikket ned over de racisme-dømte tegninger. Det lykkedes ikke at finde en eneste svensker, der ikke mente, at Dan Park burde sidde i fængsel. Multikulturelle Malmø savner ikke Dan Park

Dan Parks gallerist er blevet frosset ud: Galleri Rönnquist & Rönnquist utfryst av Konstfrämjandet

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Angela
Angela
9 years ago

Här en bra artikel av en borgerlig redaktör på neo. Avskaffa lagen om hets mot folkgrupp. Fler och fler tar till orda.

http://avpixlat.info/2014/08/30/borgerlig-debattor-avskaffa-lagen-om-hets-mot-folkgrupp/#more-123428

Victor
Victor
9 years ago

Tilbage til sex-skandalen i Rotherham.

Radio 4 havde i går et interview med en tidligere ansat, som fortæller, HVORDAN de pakistanske mænd kom i kontakt med de unge piger.

Et clou: Det er privatiseringen af køretjenester, som gav pakistanske taxafirmaer entreprisen på transporten af pigerne.

Hør den:

http://www.youtube.com/watch?v=IPgZqlfQ6UM

Hvis der er nogen nordmænd her – så spørg jer selv, hvad der sker i Oslo…

JensH
JensH
9 years ago

Nu vi er ved Sverige, så er der måske begyndt at komme små sprækker i den ellers så massive vilje hos de syv Socialdemokratier mht. at forære landet bort: “Kristdemokraternas ungdomsförbund skriver i dag på DN Debatt att man måste börja diskutera hur många flyktingar Sverige kan ta emot. ”Förmodligen det sämsta jag har läst”, svarar den tidigare KDU-ordföranden Ella Bohlin på Twitter. KDU-ordföranden Sara Skyttedal skriver i dag på Dagens Nyheters debattsida att Sverige ”seriöst måste börja diskutera var gränsen går för hur många flyktingar vi kan ta emot”. Hon tar upp statsminister Fredrik Reinfeldts sommartal, i vilket han… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
9 years ago

“Det lykkedes ikke at finde en eneste svensker, der ikke mente, at Dan Park burde sidde i fængsel.”

Meget præcist udtrykt. Malmö, Skåne, er svensk. Som de siger: Landet med den svenske sjæl – og den danske fortid.

– – –

Angela
Angela
9 years ago

Det var på tiden att institutioner med tyngd tar tag i den skamliga fängelsedomen av Dan Park. Oavsett vad man tycker om konstnärers verk så är det ett angrepp på demokratin och de liberala rättigheterna om konstnärer tystas för att deras alster är misshagliga för etablissemanget. Stater som gör det kan inte längre kalla sig demokratiska. Det blir stört omöjligt att kritisera de länder som är diktaturer om man beter sig likadant. När man fängslar Dan Park kan man inte i samma andetag fördöma ayatollans fatwa av Salman Rushdie. Nu väntar vi på att Dansk Pen och dess norska motsvarighet… Read more »

PFEP
PFEP
9 years ago

Free Dan Park!
Jeg husker da vår egen surrealist Wilhelm Freddie fik sine værker konfiskerede og idømtes ti dage i fængsel!
Jeg har faktisk lånt et værk af Freddie på Kgs.Lyngbys kunstbibliotek i en måned (for mange år siden), herlig tid dengang 🙂

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x