1
sep
Seneste opdatering: 1/9-14 kl. 1801
12 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Den svenske gadekunstner Dan Park er blevet idømt seks måneders ubetinget fængsel, fordi hans collager opfattes som hetz mod folkegruppe. Svenskerne har modtaget dommen med applaus, mens dommen er blevet fordømt bredt i danske medier.

Onsdag 3. september klokken 17 har en række bekymrede danskere indkaldt til demonstration til fordel for Dan Park og ytringsfriheden foran Sveriges ambassade i København. Efter demonstrationen afgår en frihedsflotille under ledelse af kaptajn Gert Wiik og den danske performancekunstner Uwe Max Jensen fra Nyhavn til Malmø lastet med øl, frihed og kopier af Dan Parks Entartete Kunst.

Torsdag fra klokken 10 afholder frihedsflotillen en workshop på det centrale Gustav Adolfs torg i Malmø, hvor man med stærk dansk øl som introduktion – og inspiration fra Joseph Beuys ‘s mesterværk Wie man dem toten Hasen die Bilder erklärt – går i dialog med svenskerne omkring Dan Parks kunstværker. Torsdag over middag sejler flotillen videre til Ystad, hvor Dan Park har siddet fængslet siden begyndelsen af juli. I Ystad vil repræsentanter for flotillen opsøge fængslet og bede om at få Dan Park udleveret, så han kan afsone den resterende del af sin straf under passende forhold i Danmark. Dansk frihetsflotilla seglar med öl, frihet och Entartete Kunst till Sverige. (Se også Katrine Winkel-Holm: Farvel til den kunstneriske frihed i Sverige og Dan Park överklagar sin dom.)

Is free speech dead in Britain?

Paul Weston, George Igler og Anne Marie Waters, tidligere Labour, nu Sharia Watch.  CBN via GoV

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] vil de ikke kunne lide på Malmø Stadshus, men vi struntar i det.” Det er de samme, der sejlede en Frihedsflotille til Ystad for at befri Dan Park fra fængslet. Det lykkedes som bekendt ikke, selvom de delte flere […]

mb
mb
7 years ago

Håber at Gert Wiik og Uwe Max Jensen får noget seriøs mediedækning fra mainstream medierne.

Hans Und
Hans Und
7 years ago

Er der et et eller andet færdigt layout for en støtte t-shirt, som kan anvendes rundt omkring i verden?

Machiavelli
Machiavelli
7 years ago

Det forstår jeg Per,selvom jeg kun drikker vand og mælk. I øvrigt er min far og hans familie fra Sverige. Dejlig fortid og satans nutid.

Peter Andersen
7 years ago
Reply to  Machiavelli

Jeg kan også godt lide dig – og jeg har læst din velskrevne bog..!

Jeg vil faktisk prøve at komme til den happening. Har man ikke modet, kan man drikke sig til det. Ergo… Ingen undskyldning.

Machiavelli
Machiavelli
7 years ago
Reply to  Peter Andersen

Tak Peter nu venter jeg kun på en anmeldelse før jeg dør.

Peter Andersen
7 years ago

Til alle svenskere herinde..!

Da jeg var en ung mand hørte vi ABBA, Svenne & Lotta og Harpo med Moviestar. Der er noget melankolsk over Sveriges popmusik, som danskere bare holder af. Det er en del af os. Ligesom jeres helt fantastiske biler SAAB og Volvo.

Derfor er det faktisk ægte kærlighed, og ikke broderligt “had”, der gør at vi interesserer os for, hvad der sker over hos jer..!

Få nu for H… snart smidt jeres sindsyge magthavere fra posten..!

PS…

I Danmark kan man godt være halvfuld på en mandag…

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

SD verkar gå bra i förtidsröstningen

http://www.exponerat.net/sd-verkar-ga-bra-i-fortidsrostningen/

eXponerat presenterar tre bilder från en vallokal i Halland där inskickaren påpekar att SD:s valsedelshögar var tunnast i stort sett på varje bord. Buntarna var lika tjocka från början, uppger tipsaren som jobbar vid valsedelsborden och därmed bekräftar saken.

Machiavelli
Machiavelli
7 years ago

Flot initiativ og flot indlæg af Katrine Winkel-Holm i Berlingeren.

Crass Børsting
Crass Børsting
7 years ago

Bravo og god tur! Vejrudsigten er gunstig, men det svenske statsapparat vil nok afkorte programmet. Spændende bliver det at se, om også udenlandske kunstnere ryger i brummen, når statsapparatet ikke kan lide deres ytringer.

Bevidst
Bevidst
7 years ago

Frihedsflotillen er et godt og tiltrængt initiativ

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x