2
sep
Seneste opdatering: 2/9-14 kl. 2345
18 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Jakob Mchangama mangler hele dommen mod Dan Park – den kan han få af mig: MALMÖ TINGSRÄTT DOM 2014-08-21 – men han gør opmærksom på en interessant detalje i den. Det bestyrker mig i den antagelse, jeg havde, at Dan Park aldrig ville være blevet dømt for noget i Danmark og slet ikke til fængsel. At mange menige svenskere i en voxpop på JP og tilsyneladende alle jurister og kunstnerkolleger undtagen Vilks, mener Park bør sidde i fængsel, skulle de tage og skamme sig rigtig meget over.

Men læser man pressemeddelelsen fra Malmö Tingsrätt (selve dommen er ikke frit tilgængelig), er der fra et juridisk synspunkt (og med forbehold for ordlyden af selve dommen) noget, der tyder på, at Tingsrätten ved et lille kunstgreb har indsnævret beskyttelsen af ytringsfriheden mere, end hvad der følger af retspraksis fra den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.I pressemeddelelsen fremgår det, at

”Tingsrätten skriver i domen att den som utnyttjar sin yttrandefrihet – i bild, tal eller text – också har en plikt att så långt möjligt undvika uttalanden som är omotiverat kränkande för andra och uttalanden som inte bidrar till någon form av allmän debatt. I domen står att Dan Parks och galleristens syfte med utställningen inte har varit att föra en saklig debatt utan mer att provocera. På det sätt de spridit bilderna har de inte tagit sitt ansvar. Skyddet för den enskilde att slippa kränkningar och nedsättande omdömen går därför i detta fall före yttrandefriheten och rätten till den fria konsten”

Rettens passus om, at den, der udnytter sin ytringsfrihed, har et ansvar for ikke unødigt at krænke andre, er næsten verbatim taget fra den Europæiske Menneskerettighedsdomstol afgørelse i Otto-Preminger mod Østrig (og går også igen i sager som I.A. v. Turkey og Murphy v. Ireland). Men disse sager handler om blasfemi og krænkelse af religiøse følelser, ikke om hate speech. Her er et citat fra præmis 49 i Otto-Preminger sagen [Efterfølgende citat udeladt, se på link]:

EMDs præmis om, at man ikke unødigt må krænke andre – der i sig selv er dybt problematisk– gælder altså ikke generelt, men særligt i sager om religiøse følelser. Med andre ord har Malmös Tingsrätt tilsyneladende anvendt en ”krænkelsesstandard”, der finder anvendelse i blasfemisager, i en sag om hate speech, hvilket medfører, at standarden for, hvad der udgør hadsk tale er blevet sænket betragteligt. En sådan argumentation har man mig bekendt ikke set danske domstole anvende. I forhold til § 266 b skal der være tale om trusler eller ”forhånende og nedværdigende” udtalelser rettet mod en bestemt gruppe. De to sidstnævnte begreber er i sig selv ikke nemme at definere, men der skal betragteligt mere til, før en udtalelse kan kategoriseres som ”forhånende og nedværdigende” end blot ”krænkende” uden at krænkelsen er kvalificeret.Dan Park: Når krænkelse bliver til hets mot folkgrupp.

København Nordvest – politikernes multikulturelle Limbo

1-2.9.2014 025

(Foto: Den nye shiamoské på Vibevej under opførelse, klik f. helskærm.) Jeg kender hver sten i gaden, men jeg har ikke været der i femten år. Jeg kendte det, fra da jeg kørte taxi i 70 og 80’erne. Man får en meget fornemmelse for, hvem der bor hvor i en storby fra en taxi. Nordvest var arbejdere, pensionister og studerende, alle dem velfærdsstaten havde givet et tåleligt minimumsliv, da den kom. Det var også dem, den samme stat forrådte før alle andre.

Nordvest er ikke Danmark længere andet end pletvist. Det er forslumret i mellemøstligt plastisk tingel tangel, almennyttige rædsler, mobilbutikker og grønthandlere. En dansker føler sig fremmed her. Dette er ikke mit land, de der mennesker er ikke mine landsmænd. Vi, der tror vi lever i et demokrati, blev aldrig spurgt om et spørgmål, der er væsentligere end forsvar, sygehuse og skole, som politikerne ellers gerne vil have ‘brede forlig’ om. Vi er blevet kuppet af dem, slet og ret, de har skidt på demokratiet, for der var aldrig noget flertal for det, og de vidste det. De vil selvklart gerne have, vi glemmer deres flagrante forræderi, men jeg gøre mit til, at de bliver husket person for person. Uden en erindring om, hvordan det blev sådan, er efterkommerne endnu mere fortabte i en uvis fremtid.

I Sverige kan den herskende klasse godt lide at snakke om “hadeblogs”. Jeg kan fortælle dem, at når jeg en sjælden gang føler noget der ligner had dyb foragt, så er det for den herskende klasse og dens politikere. Ikke beviserne på dens godhed – klienterne. Mit had kan være så plagsomt, at jeg ikke tåler synet af Politiken eller Margrethe Vestager, Mogens Lykketoft eller Holger K Nielsen. De Radikale var de mest fanatiske, men Socialdemokratiet har hovedskylden, for de havde sammen med de Konservative mest magt, da Udlændingeloven af 1983 blev vedtaget. Hvad jeg virkelig mener om dem, egner sig ikke til at komme på tryk.

Tænk engang, hvis mange andre får det som jeg, så bliver der ikke rift om politikerjobbet. Jeg burde lave en grundigere fotoreprotage fra Nordvest og vise det til alle dem, der stadig er så naive at de har tillid til den herskende klasse. I dag var jeg bare i transit i dette limbo, de har skabt.

Ti minutter efter kørte jeg forbi den overklasseskolen på Bernstorfsvej. Diplomat-Mercedesserne med deres uniformerede chauffører holdt i kø for at samle de velklædte børn op. De vil skide på Nordvest og de danskere, der er gjort fremmed i deres eget hjem, de har aldrig hørt om det, som sikkert resten af Gentofte og Nordsjælland. Jeg hader forresten også overklassen, hvis jeg har glemt at skrive det. Både den akademiske og pengeoverklassen tænker, at når vi der husker det homogene Danmarks og dets fællesskab er borte, bliver alt fryd og gammen.

Glæd jer ikke for tidligt, siger jeg. Husk dem der gjorde dette, når du skal stemme! Jeg kan tillade mig at melde mig ud af det samfund, man ser på billederne. Jeg har stemt og skrevet imod det, min andel i det er nul, men hvem hæfter for det, når det går endnu værre end i dag? Politiken? Gentofte? Helle Thorning? De politiserende islamologer? Nej, det bliver bunden, der skal tage skraldet til den tid også. Derfor hader jeg overklassen og stort set hele politikerslænget, og de ungdomspolitikere, der kommer til – halve bachelorer og flaskesamlere i Netto – I skal vide, at i den branche i vil gøre lykken i, går jeg ind for arvesynden: Kommer der en straf, er I lige så skyldige som jeres forgængere.

1-2.9.2014 030

2-2.9.2014 010 3-2.9.2014 015 4-2.9.2014 013 5-2.9.2014 023

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
18 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Finn A. Skov
Finn A. Skov
7 years ago

Før i tiden, inden verden gik af lave, blev pressen betragtet som befolkningens vagthund, og journalister var et hæderligt og troværdigt folkefærd. I dag har de samme eller lavere troværdighed end brugtvognsforhandlere. Journalister i dag kan sammenlignes med journalister i det hedegangne USSR og DDR, de er blevet prostituerede for ussel mammon. De er kort sagt blevet den siddende regerings reklameagenter. Deres højeste karrieremål er at blive “spindoktor” for en eller anden tilfældig politiker der ikke er i stand til at tænke selv og med millionløn i forventning, ikke at forglemme.Ingen kvaler, skatteborgeren betaler. I dag er man vidne til… Read more »

Historyman
Historyman
7 years ago

Problemerne med Nordvest Det som Bente føler, kan jeg kun støtte op om, det at bo i indvander tunge områder, er nærmest en fysisk belastning. “Mit område” her på indre Nørrebro, er nede ved Sct. Hans Torv, som er langsomt ved at blive overtaget af narko-bander, der er ved at etablere sig i flere butikker på selve torvet , men også i Elmegade, Guldbergsgade og på Fælledvej. Det er “store-A/lille-A” – familien og Blågårdsgade banden (muligvis også loyal to familia – banden) der er langsomt ved at overtage området. Der har været beboer møder, hvor man diskutere problemerne og vi… Read more »

Historyman
Historyman
7 years ago
Reply to  steen

Ja og Nej. Har allerede visse billeder , men de er taget fra et af mine vinduer, hvilket betyder at det være muligt for bandemedlemmer at finde frem til mig og min ejendom. For at undgå for meget grafitti og hæreværk eller overfald, skal jeg være en smule agtpågivende. Jeg skal nok komme med noget, men der kommer til at gå noget tid.
Mvh.
Historyman

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

Valet med Janne & Belinda

Afsnitt 1

“Janne Josefsson på plats i ett av Sveriges mest segregerade områden” – Östermalm 😀

http://www.svt.se/valet-med-janne-och-belinda/se-program/avsnitt-1-253

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  Bjovulf

JJs udhænging af PK-journalisterne i den mondæne Stockholm-bydel Östermalm, har virkelig
fået dem op at køre – hvor vover han også at sige sandheden om dem så usminket, når nu de
ellers har patent på den konstruerede version? 😉

“Tag dog hjem til Göteborg, Janne!”

http://www.expressen.se/gt/ny-attack-mot-janne-josefsson-patetiskt/

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  Bjovulf

Attacken: Josefsson delar SD:s världsbild http://www.expressen.se/gt/attacken-josefsson-delar-sds-varldsbild/ Publicerad 01 sep 2014 13:58 Efter sin medverkan i SVT:s valprogram går krönikören Fredrik Virtanen till hård attack mot programledaren Janne Josefsson. Virtanen kallar SVT-journalisten för oetisk och menar att han delar Sverigedemokraternas världsbild. – Han har väldigt ömma tår, svarar Josefsson. – Ömma tår? Det är en bisarr försvarsmekanism, menar Virtanen. Janne Josefsson är ett samhällsproblem som splittrar Sverige inför valet och delar sina värderingar med Sverigedemokraterna. Det menar Fredrik Virtanen i en krönika efter sin medverkan i SVT-programmet “Valet med Janne & Belinda”. Bland annat skriver Virtanen att Janne Josefsson är “en… Read more »

Skåning
Skåning
7 years ago
Reply to  Bjovulf

Vill inte vara petnoga, men det han sade var Södermalm. Lite mer intressant än Östermalm som är överklasshögerns gamla högborg. Södermalm är däremot ett gammalt arbetarklassområde och folket som bor där är överklassvänster, och de tror sig verkligen vara vänster och mot etablissemanget, trots att de i princip är etablissemanget. De flesta journalister och övriga sorters opinionsbildare bor där.

Östermalm – den finansiella överklassen
Södermalm – den mediala överklassen

Båda områden är förstås lika vita som partidagarna i Nürnberg -36 (utom en liten kvot maskotar).

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  Skåning

Ok, tak – jeg fik lige byttet helt rundt på det i farten der 😉

T. Snorrason
T. Snorrason
7 years ago

“Jeg burde lave en grundigere fotoreportage fra Nordvest……”
Ja tak.

Bente
Bente
7 years ago

Da min datter var færdig med sin uddannelse og ville flytte hjemmefra, hjalp min mand og jeg hende med et lån til at finansiere en lille “begynder-ejerlejlighed” på 1 værelse i NV, vis-a-vis Frederikssundsvejens skole. Senere byttede hun til en to-værelses i samme byggeri, stor glæde. Som årene gik, bredte Nørrebro sig dog mere og mere ind i nordvest, og efterhånden følte hun sig hensat til Mellemøsten, hvor man nærmest ikke så et gammeldansk ansigt. NU er lejligheden sat til salg, også selvom den havde mange fordele i beliggenhed og (efterhånden) husleje. Som hun siger, føler hun en fysisk lede/belastning… Read more »

Jesper
Jesper
7 years ago
Reply to  Bente

Jeg kan fortælle samme historie fra Amager og overalt i Europa er denne udvikling pågået i gamle arbejderkvarterer. I USA kender man fænomenet som White flight. I Danmark må man forstå, at vi skal være tolerante overfor denne mangfoldighed.

XY
XY
7 years ago

Det finns nog blandat både aktivt och opportunt passivt uppsåt så väl som bara en konsekvens av nuvarande immigration och den månghövdade barnaskaran som kännetecknar många från MENA, att det slutligen tränger bort ursprungligare befolkningar från Västerlandet. Redan Khadaffi förutspådde islams successiva dominans i Europa, inte nödvändigtvis genom svärdet men genom numerären. Det är en både komisk som beklämmande, och förutsägbar, respons från självutnämnda godhetsapostlar, moralmästare, apologeter och oikofober att varna för en obefintlig islamofobi eller annan samhällsfobi som dessa goda krafter uppger utbreder sig och hotar… Ja, vad egentligen? Den nihilism och skevhet i moralisk ansvarsfördelning som svenska moralmästare… Read more »

Robin Shadowes
7 years ago

Ullenhag verkar dock inte lika räd för att bli av med sitt tillsynes tomma huvud med tillsittande kerubansikte. Vi får väl se så småningom hur han reagerar när han själv får uppleva en av sina myter. Lite sent att lära sig av läxan då kanske men det är väl det bästa vi kan hoppas på i hens fall.

Victor
Victor
7 years ago

En svensk asatroende burde så rejse sag mod dem, der hævder at der kun er een Gud. Det er da en krænkende adfærd overfor os…

18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x