4
sep
Seneste opdatering: 4/9-14 kl. 1913
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Helle Merete Brix interviewer Paulina Neuding
En af Lars Vilks’ få støtter i anledning af at han kommer til København på lørdag og taler sammen med Frederik Stjernfelt, Mehmet Ümit Necef, Mehdi Mozaffari og Göran Adamson. Neuding er redaktør for magazinet NEO.

Neuding understreger, at ”selvcensur er et stort problem i Sverige som i Danmark. Men svenskerne har en anden mentalitet, og forliger sig i højere grad med at blive censureret. Vi har en anden historie, og der er en reel frygt for racisme.” Dette syn på ytringsfrihed går ifølge Paulina Neuding hånd i hånd med vanskeligheden ved at ytre sig om indvandringsspørgsmål i Sverige:

”Det er blevet forbundet med racisme. Hvis du er antiracist, diskuterer du det ikke. Sverige har formentlig verdens mest generøse system for indvandrere. Der er naturligvis diskrimination, men Sverige har den laveste form for diskrimination overhovedet. Vi har gratis skolegang, gratis uddannelse, gratis tandlæge og gratis læge. Du spørger dig selv: Hvis dette er racisme, hvis dette er så forfærdeligt, hvilket samfund ville ikke være det?”

Støtten til Rushdie, som naturligvis stadig eksisterer i Sverige, har imidlertid ikke medført en generel støtte til ytringsfriheden. Der er forskel på folk: ”Rushdie ses afgjort som mere heroisk end Vilks. Han ses som en mand, der har en mission, det gør Vilks ikke.”

”Du ser at feminisme og alt muligt andet blive smidt ud af vinduet, når religiøse fundamentalister fremsætter krav. Det er besynderligt at overvære. Især når man tænker på, hvor kritiske venstrefløjen har været over for kristendommen, og nu ser, hvordan de bøjer af for krav fra religiøse fundamentalister.” Mikael Jalving:I selvcensurens Sverige.

En regulær folkevandring foregår over Middelhavet

– op gennem Europa til Norden

Af Torben Hansen, historiker

Antallet af arabiske og afrikanske indvandrere, der strømmer til Europa, slår alle rekorder. Siden nytår er 100.000 landet alene i Italien. Men også Grækenland modtager mængder af asylsøgere – især fra Syrien. Dette pres frembringer dyb uenighed mellem regeringerne og EU-kommissærerne og mellem regeringerne indbyrdes i flere EU-medlemslande.

Matteo Renzi, Italiens kommunistiske statsminister, appellerer til EU om økonomisk støtte til at modtage de illegale indvandrere. Regeringen i Rom placerer dem i kommunerne, der i flere tilfælde protesterer voldsomt på grund af de mange problemer, dette medfører. Spaniens borgerlige regering fører derimod en politik, der går i en helt anden retning end den, italienerne og kommissærerne i Bruxelles vælger.

Imens fortsætter drukneulykkerne, når asylsøgere – herunder mange børn – står til søs i overfyldte fartøjer, som enten er uegnede til formålet eller sænkes bevidst af menneskesmuglerne for at provokere de italienske eller græske myndigheder til at organisere redningsaktioner og fremkalde medlidenhed blandt europæiske politikere og journalister.

Italien er gennemgangsland

Tidligere på året ophævede Italiens parlament den lov, der gør det kriminelt at trænge over nationens grænser uden tilladelse. Samtidig fik flåden (altså ikke handelsfartøjer men en del af militæret) til opgave at hindre drukneulykker i operation “Mare Nostrum”. Denne indsats har reddet 65.000 menneskeliv de første måneder af 2014, og nyheden er naturligvis blevet kendt over det halve Afrika, og menneskesmuglerne fik flere “kunder”. Endnu flere afrikanere og arabere er søgt især til Libyen, hvorfra de sendes til Malta, Lampedusa, Sicilien og Calabrien. “Rederiet” forlanger ca. 1000 euros per person.

Langt de fleste af disse flygtninge rejser videre – især til Tyskland (men kun i ringe grad Schweiz, hvor grænseovergang er blevet vanskeligere på grund af resultatet af folkeafstemningen sidste år). Tyske politikere anklager nu deres italienske kolleger for uansvarligt at lade hundredevis af afrikanere tage toget til München i stedet for at behandle dem som asylsøgere.

Spansk indsats reducerer illegal indvandring

D. 14. august erklærede Spaniens statsminister Mariano Rajoy, at EU under det aktuelle italienske formandskab bør føre en politik, der modvirker illegal indvandring.

Rajoy brugte ordet contundente – “afgørende” eller “omfattende”. Men for alligevel at dæmpe retorikken tilføjede han, at “personer, der ikke kan leve værdigt i deres hjemland” skal have hjælp.

Hvor og hvordan? Uanset det tvetydige politikersprog viser de sidste måneders praksis, at Rajoys regering – Partido Popular, “Folkepartiet” – strammer grænsekontrollen og påbegynder en blokering af tilstrømningen fra Afrika. De to spanske havnebyer Ceuta og Melilla på den nordafrikanske Middelhavskyst er således blevet forstærket med næsten 500 civilgardister.

Flere drukner på vej til Spanien

Gennem de sidste ti år har tusinder af illegale immigranter taget turen fra Marokko og Algeriet over Gibraltarstrædet i mindre fartøjer – “pateras” (gummibåde eller joller). Andre har taget chancen på Atlanterhavet med den meget længere tur fra Mali til de Canariske øer. Mange betalte med livet – som på “ruten” fra Libyen til Italien. Siden år 2000 er alt i alt 25.000 druknet under forsøget på at komme til Europa.

I 2013 omdirigerede menneskesmuglerne så en større del af deres desperate “passagerer” til Ceuta og Melilla. Frem til foråret 2014 kom især tusindvis af unge mænd fra lande syd for Sahara til Spanien ad denne vej.

Men her er det nu nærmest umuligt at trænge igennem. Dels har Civilgarden yderligere forstærket det tre meter høje metalhegn, dels griber Marokkos grænsevagter ind på deres side af grænsen, hvor de med vold stopper “los subsaharianos”.

Hurtig udvisning

Efter blokeringen af den illegale immigration over Ceuta og Melilla er den livsfarlige trafik af småbåde blevet genoptaget. Alene i august måned er 1409 afrikanere landet på sydkysten af det spanske hovedland – især den lille havneby Tarifa, der adskilles fra Marokko af Gibraltarstrædet, som her er kun 13 kilometer bredt. Som det kunne forventes blev resultatet flere drukneulykker.

Af de heldige, der overlevede, blev de 906 udvist efter et kort ophold. Det må formodes, at de er blevet sendt tilbage til udgangspunktet for den risikable rejse – den marokkanske havneby Tanger.

Opprinnelig i denkorteavis.dk og Document.no

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
7 years ago

Fallet Italien är ytterligare en knut i det stora indicienätet som visar att “Den Generösa Flyktingpolitiken” är en gigantisk terroroperation, som från början antagligen ritades upp i KGB:s stridsledningscentral i Moskva i samverkan med Baader-Meinhof-ligans politisk-kulturella gren och Mellanösterns lika KGB-anknutna terrorgrupper. Det är ingen slump att de ökade strömmarna sammanfaller med IS offensiv över Mellanöstern. Libyen är på fallrepet och Libanon och Tunisien står på tur härnäst. Hur många IS, AQ, Shabab och Boko Haram-soldater smugglas med på båtarna? Ingen vet, men det lär handla om åtskilliga tusen och just nu tycks allt handla om att snabbt maximera antalet… Read more »

Victor
Victor
7 years ago

jeg tror Condell er på vej ud af konspirationssporet her. Det her handler – mindst – lige så meget om klassehad. Middelklassens forbandede tendens til at sidde på hænderne, når det er arbejdernes børn, det går ud over.

Hvis jeg må trække en parallel til Danmark, så er det det, vi efterhånden har set gang på gang på gang – i Rebild, Esbjerg, Tønder – osv osv.

Jeg har på fornemmelsen, at DJØF-evangeliet, eller New Public Management, også har en stor del af skylden.

Men Condell har ret i den påfaldende mangel på personligt ansvar. (Også et DJØF-fænomen).

T. Snorrason
T. Snorrason
7 years ago
Reply to  Victor

Med andre ord, så mener du at Pat Condell har ret, at det ikke er konspirationsteori, men reelt ny-marxisme, social engineering, politisk korrekthed, mulitikulti, islam som race osv som anvendes og indlæres – også her i Danmark. Frankfurterskolen i forskellig forklædning, støttet ikke mindst fra EU?
New Public Management? Hvad er det? Kurser her i Danmark?

victor
victor
7 years ago
Reply to  T. Snorrason

Det ville da være underlig marxisme, som ikke forsvarer arbejderklassen.

T. Snorrason
T. Snorrason
7 years ago
Reply to  victor

Læs lidt om Frankfurterskolen og Fabianselskabet, det har intet med arbejderklassekamp at gøre, men alene kontrol af samfundet og genopbygning efter først at have ødelagt det nuværende samfund og dets institutioner.
“Arbejderklassen” har det for godt og har “svigtet” de “intellektuelle” marxister, så ny underklasse må skabes, middelklassen og dens normer udraderes.
Rent Djøffokrati og Demokratur.

victor
victor
7 years ago
Reply to  victor

Lad nu være med at blande Fabian Society ind i snakken om “marxisme”. Bare fordi man kan sige et ord, behøver det ikke at have noget med noget at gøre . Det har det ikke her…

Ördög
Ördög
7 years ago

En rad nya smarriga böcker, med titlar som Sverigedemokaternas svarta bok och Bevara Sverige svenskt : ett reportage om Sverigedemokraterna, har de senaste veckorna dykt upp i handeln. Vi såg en liknande bokflod redan inför förra valet 2010 – syftet är ju uppenbart nog. Finns det något annat parti i Nordens historia som blivit ämne för lika många “granskande”, “avslöjande” och “kritiska” böcker som SD? Hur är det i Danmark? Hur många likartade “kritiska” pamfletter skrevs om Fremskridtspartiets politik, och har Dansk Folkeparti utsatts för en tillnärmelsevis lika omfattande “granskning”? Kungliga Bibliotekets och de viktigaste nätbutikernas webbplatser känner till åtminstone… Read more »

T. Snorrason
T. Snorrason
7 years ago

Common Purpose – er det en anerkendt uddannelesorganisation, noget EU eller hvad og har vi udløber herhjemme? Udløber af Frankfurtherskolen? Kunne forklare et og andet, hvorfor ledere i det offentlige tænker og handler, som de gør. Kan også være ren konspirationsteori. Men måske alligevel værd at kigge nærmere på. http://en.wikipedia.org/wiki/Common_Purpose_UK Rotherham child sexual exploitation scandal On 3 September, 2014 Internet pundit and socio-political commentator Pat Condell posted a video in which he tied Common Purpose’s training of Rotherham municipal officials with the ongoing inquiry into the Rotherham child sexual exploitation scandal, and especially its coverup.[29] Connecting the Freedom of Information… Read more »

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x