17
sep
Seneste opdatering: 19/9-14 kl. 0448
34 kommentarer - Tryk for at kommentere!

de der tror de gør det slet ikke, og mange svenskerne ikke forstår deres politikere.  – Jimmie Åkessons partiledertale efter valget er nogle dage gammel, men der er én god grund til at bringe den, nemlig SVT’s behandling af talen. Kort inde i talen svingede deres dækning over til Vänsterpartiet, hvor hele salen råbte “Krossa rasismen” af fuld hals. De vendte naturligvis ikke tilbage til Åkesson igen. Der fik SD lige 20.000 stemmer til, og svenske medier har i denne valgkamp vist sig som en en komplet skandale. SD har iøvrigt i dag fået 10.000 flere stemmer ved fintællingen, så de nu er oppe på 798.407. Resultatet er endnu præliminært, så da kan komme over 800.000.

Tilbage til forståelsen. De begynder det forkerte sted, de forveksler årsag med virkning og tager politikerne for pålydende. Sverige giver igen mening, hvis man tror det handler om asylpolitik “an sich”, selvom alle politikerne taler med patos om de, “der flykter från krig och förtryck.” Det er ammestuesnak de ikke selv tror på, det er en fornærmelse mod gennemsnitsintelligente og man kan se det på deres ansigter: Reinfeldt, Ullenhag, Lööf. Svenskere er ikke gode løgnere, det er en kompliment og den eneste de får af mig.

Hvis det handlede om at beskytte “mot krig och fortryck”, ville Sverige give ikke ophold til fire gange så mange som resten af Norden tilsammen. De ville ikke ligge nr. 1 i Europa før Tyskland. De ville ikke annoncere efter indvandrere fra hele Mellemøsten, bare de kalder sig syrere. De ville ikke give asyl til titusinder af børn, der ikke er børn. Asylbedrageriet er enormt, de ville ikke se igennem fingre med det, hvis det drejede sig om godhed.

De ville ikke gøre hundredetusinder til svenskere, hvoraf de 91 procent hverken kan bekræfte deres identitet eller begrunde, at de er flygtninge i konventionens forstand. Hovedparten af de svenske opholdstilladelser er ‘humanitære’. Sverige har på en generation radikalt ændret 34.1 procent af befolkningen, det er ikke rationelt alene med asyl som begrundelse. Hvis man ser på Migrationsverkets praksis og Migrationsdomstolens beslutninger, er de ikke begrundet af noget i Flygtningekonventionen. Sverige følger ikke mange af sine egne love på asylområdet. Hvorfor?

Store dele af debatten om det svenske valg foregår i blinde, selv i Sverige. Man taler forbi hinanden, man spekulerer, man psykologiserer. De politiske kandestøbere har kronede dage med fantasifulde udlægninger, men det er skyggeboksning.

Asylpolitik er ikke årsagen i Sverige, den er midlet til at gennemføre en social revolution, som er besluttet for en generation siden. Det handler om ideologi og om ikke at fravige en besluttet kurs, uanset dens efterhånden særdeles skadelige økonomiske og sociale omkostninger. Det handler ikke om pragmatisme eller rationalitet på fremmedområdet. Det handler ikke om godhed eller ‘generøsitet’. Det handler om love og principper, vel at mærke ikke om internationale konventioner, og om at ændre Sverige så hurtigt og effektivt som overhovedet muligt, og svenskerne er effektive ad Helvede til. Hvis man ikke ser det, er det uforståeligt hvad der foregår.

Riksdagen følger en kurs, der blev lagt da den i februar 1975 vedtog Olof Palme og Anna Greta Lejons forslag 1975:26 Regeringens proposition om riktlinjer för invandrar- och minoritetspolitiken m. m., der i praksis skulle gøre Sverige ‘mångkulturelt.’

Det er siden fulgt op af Sverige, framtiden och mångfalden – från invandrarpolitik till integrationspolitik Prop. 1997/98:16 og grundlovsændringen i 2010, hvor blandt andet EU skrives ind, indvandrere ikke længere er forpligtet til at tilpasse sig Sverige, ikke behøver lære svensk og statsborgerbegrebet udvandes netop på et tidspunkt, hvor Canada, England og Tyskland offentligt undsiger det hidtidige multikulturbegreb.

I hele den tid fra 1975, er Luciabeslutet i 1989 den eneste gang, virkeligheden har fået lov at influere på svensk fremmedpolitik. Ganske kort blinkede Riksdagen med øjnene. Så lukkede den dem igen i september 1991. Man kan godt gribe længere tilbage, som Ketil Raknes gør det i kronikken Folkhemspopulismen i dag, men det er ikke nødvendigt.

Sverige stod på sit historiske zenith i 1975, Palmes største problem var, hvor han skulle finde på at bruge landets mange  penge. Han havde verdens  ædleste Rolls Royce at styre, nu var der ikke andet tilbage end at lakere den lyserød. Når jeg ser ham for mig, tænker jeg på Elvis og Michael Jackson, en rockstjerne der begynder at blive underlig i hovedet.

Idag ville han nok have konverteret til islam som en Cassius Clay/ Muhammed Ali. Ti år senere, var han træt af Sverige og overvejede FN-generaldirektørposten. Nu står svejseren Stefan Lövén med arven fra Sankt Olof. Jeg misunder ham ikke. Han ligner et godt menneske, der er på vej ud i et mareridt, der ikke er hans.

Når 13 procent af svenskerne nu i 2014 stemmer SD, er det en 39 år forsinket protest mod Olof Palme og Anna Greta Leijon. Det er sent at protestere, men det har ikke været muligt før, fordi emnet ikke har været til diskussion hverken i pressen eller i valgkampe. Mange havde jo gerne set, det var forblevet sådan, men tidens gang har spillet dem et puds.

Sverige kører på skinner, og det er besværligt at omlægge en baneføring, selvom den begynder at ligne John Voigt-klassikeren “Runaway Train.” (1985, original Akira Kurosawa) SD opfattes derfor ikke så underligt som kontrarevolutionære. De har desværre alle argumenterne på deres side, så modparten må gribe tilbage til argumenter om partiet, som det var før Jimmie Åkessons forgænger Michael Janssons tid, altså tilbage inden 1995.

Det ser man også af den seneste kampagnebog, der er ukommet, Expressen-journalisten David Baas: Bevara Sverige svenskt. Den bekæmper et fantasiparti, som ikke har eksisteret længe, men som ikke må dø, fordi man så står helt uden argumenter. Politiken anmelder den i dag, men den vil lægge yderligere et røgslør over Sverige for avisens læsere. Man hørte også Per Svensson klynge sig til fascistargumentet i diskussion med Jalving i går. Det lyder som ævl, fordi det er ævl. desperat nøgen er den svenske kejser i det skærende klare sensommerlys.

Frie ytringer på internettet er, hvad der kom i vejen for den styrede, svenske debat. Nettet skabte “kontrarevolutionen,” Palme ikke havde kunnet forudse. Hans Sverige var langt mere topstyret og elitært, ligesom han selv tilhørte den øverste overklasse. Viden var ikke så demokratiseret, og den nuværende svenske styringstradition er i virkeligheden er overlevering fra hans tid, der ikke vil være holdbar.

Det er ganske meget at bede Riksdagen om, at lægge kursen om efter så lang tid. Det vil heller ikke ske, så længe de kan undgå det. Se blot hvor hårdt de kæmper lige nu, men man kunne måske bede dem om at forklare sig bedre om bevæggrundene, så svenskerne forstår hvad der foregår.

Det ville også gøre det nemmere for danske journalister og politikere som Claus Hjort Frederiksen og Søren Pind at finde ræson i galskaben. David Trads tror, det handler om godhed og humanisme, men det er der ikke noget at gøre ved. Den sidste naive snakkemaskine bliver født hver dag.

Historien er smækfuld af skikkelser, der ikke kunne eller ville improvisere. Tænk på, da Hitler mod al militær fornuft indledte katastrofen Operation Barbarossa, fordi han ikke kunne glemme sin ungdoms kongsstanke, Lebensraum i øst. En idés værdi er altid afhængig af dens samtid. Jeg tror ikke, at grunden den svenske usmidighed primært er psykologisk, selvom der er psykologi indblandet. Jeg tror den er systemisk og historisk.

Riksdagen er beskrevet af nationaløkonomen Anne-Marie Pålsson som et Knapptryckarkompani, hvor næppe mere end to håndfulde har egentlig magt og bestemmer alt, og resten er stemmekvæg. Det er 300, hvor fra man nu må regne SD’s 49 mandater. Det svenske oligarki (fåmandsvælde) har fået sin første egentlige opposition i mange, mange år. Hvis man havde haft demokratiseret Riksdag, ville den ikke i 40 år have forfulgt en forkert politik og en potentiel ulykke. Hvis man havde haft en demokratisk sindet presse som korrektiv, heller ikke.

Sverige er et teaterdemokrati i en ultra-demokratisk tid,  som nu viser det sine værste sider frem, dem der peger imod at fremtiden bliver den værste fra multikulturen og det værste fra modstanden imod den. Lidt som jeg har hørt nogle teologer beskrive islam: Det værste fra kristendommen og jødedommen kombineret. Sverige skal prise sig lykkelig over, at modstanden endnu kun er demokratisk, det er virkelig mere held end forstand.

Spørgsmålet er nu, om Sverige når helt eller halvt til Stalingrad, ja om det overhovedet kan undgås med det, der allerede er sket. Stopper toget Sverige, virker sporskifteren eller pulveriseres det, når sporerne holder op?

Hvis svensk politik var styret af fornuft, erfaring og pragmatisme, ville Riksdagen allerede have gjort, som professor Arnstberg foreslår her. Hur SD kan bekämpas, så att de i nästa val hamnar nedanför riksdagsspärren. Kasper Støvring skriver om Den svenske illusion om det plastiske menneskemateriale, også ideologi overleveret fra fortiden, først og fremmest 1968 og Marx.

Forstår jeg selv Sverige? Til dels, men åbenbart aldrig helt, så ville det være sket på dette tidspunkt.

Se også Kasper Støvring Søren Krarup om den demokratiske terapi

Når Sverige engang i den nærmeste fremtid bryder sammen og bliver en af denne verdens fejlslagne stater, kunne Danmark passende indgå i en koalition af frie stater og invadere Sverige, afsætte regeringen og indsætte Søren Krarup som guvernør! For om noget har Sverige manglet en stridsmand af Krarups karakter og format.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
34 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Jakob
Jakob
7 years ago

Det lyder måske lidt skørt, men er der ikke en måde, man kan tvinge det svenske kontanthjælpsystem i knæ? Hvad ville der ske, hvis en stor andel af den svenske befolkning (SD-vælgerne) søgte kontanthjælp samtidig i protest?
Jeg er klar over, at det er fjollet, men man må da gøre et eller andet.

Stefan Borg
Stefan Borg
7 years ago

Tack Steen, för en knivskarp analys! Du tipsade mig en gång om Huntfords bok, The New Totalitarians (1971, i sv. översättning Det blinda Sverige). Jag har nu läst den, och instämmer helt i det du skriver: “Når 13 procent af svenskerne nu i 2014 stemmer SD, er det en 39 år forsinket protest mod Olof Palme og Anna Greta Leijon.” Huntford hade en otrolig näsa för allt som luktade totalitarism i Palmes Sverige. Hans bok är en hörnsten för den som vill bilda sig en uppfattning om hur det var möjligt att Sverige kunde välja en kurs som skulle leda… Read more »

skræp
7 years ago

Sverige er desværre fortabt. Der er intet at stille op længere. Om landet den dag i morgen indførte et totalt flygtninge/indvandrer-stop, ville det ikke hjælpe. De har nået det punkt hvor den ubamhjertige demografi ikke længere lader sig ændre. Nu er det kun et spørgsmål om (ganske kort) tid inden Sverige ophører som stat.

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

Nå, lidt retfærdighed er der da trods alt til 😉 Sämsta dagstidningsåret i modern tid http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article19552499.ab 2014-09-17 Göteborg. 2013 blev ett mörkt år för svensk dagspress med många neddragningar. Ekonomiskt sett det sämsta under de 38 år som Presstödsnämnden analyserat utvecklingen. – Resultatet ger svart på vitt vad det har skrivits mycket om, att den svenska dagspressen går igenom en väldigt stor kris, säger Jonas Ohlsson, medieforskare på Nordicom vid Göteborgs universitet. Han är en av författarna till rapporten “Dagspressens ekonomi 2013”. Totalt sett sjönk dagspressens intäkter med cirka fem procent, eller 900 miljoner kronor. Hos tidningarna utan presstöd var… Read more »

XY
XY
7 years ago

Tack för den analysen av Sveriges monomana neuros. Det verkar hända mycket spännande saker på medieområdet den senaste tiden, för att karaktärisera och genomlysa den svenska galenskapen; inte minst genom danska medier (bloggosfären, TV, radio och tidningar), faktiskt dansk statstelevision. Efter SD:s framgång i valet kan man skönja en aktiverad medial omsvängning, även inom svenska PK-medier. Om det är en tillfällig ryckning för svenskt vidkommande eller en faktisk omorientering, återstår att se. Jag utesluter inte att processen kan vara snabbt reversibel och illusionsnumren snart tillbaka, men det kan likaväl vara ett steg taget beyond the point of return. Känns iallafall… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

Venstre: Asylområdet er ude af kontrol http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/article5028733.ece Venstre vil stoppe asylstrøm ved at hjælpe i nærområderne. Dansk Folkeparti vil have minister i samråd Af: Ritzau /Nyheder Tilstrømningen af asylansøgere til Danmark er lige nu den største i 20 år. De officielle tal for antallet af nye asylansøgere i august er endnu ikke offentliggjort, men Jyllands-Posten skriver, at der kom omkring 2000 ansøgere til Danmark i august. Og i september er der kommet 100 i snit om dagen. Ifølge flere medier kan tallet for hele 2014 ende på mindst 14.000 asylansøgere. Venstres integrationsordfører Martin Geertsen kræver nu handling fra regeringen. –… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

Norsk TV analyserer det svenska valg

http://tv.nrk.no/serie/aktuelt-tv/NNFA50091514/15-09-2014

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

http://politiken.dk/indland/politik/ECE2397667/soeren-pind-indvandrere -truer-den-svenske-kultur/ Søren Pind: Indvandrere truer den svenske kultur 16. SEP. 2014 KL. 18.52 Venstremanden roser DF for at redde dansk kultur og sender svada mod svenskerne. Christina Raabæk CHRISTINA RAABÆK Journalist Pippi bliver censureret, og ingen vil tage Sverigedemokraterna alvorligt. Det er står skidt til med demokratiet og kulturen over sundet, hvis man spørger Søren Pind (V), der i morges skrev på Facebook antændt af diskussionen om Sverigedemokraterna. Her gør han det klart, at kulturer uddør, hvis et lands borgere kommer i mindretal. Og det er netop, hvad der venter vores svenske naboer, hvis ikke de gør som Danmark,… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  steen

Ja, men dog interessant, at den slags ganske skarpe synspunkter og selvføleligheder nu kan luftes i Politiken uden den helt store opstandelse – bortset naturligvis fra fra de sædvanlige frelse PK-tosser og naivister, som efterhånden mere og mere begynder at se ud som en stærkt truet race, i takt med at de barske realiteter og de mange fatale fejltagelser begynder at stå klare for flere og flere danskere, der er i stand til at tænke selv i bare nogenlunde rimelig grad. Og journalistens komplet åndssvage spørgsmål og tåbelige kommentarer fra en helt anden tid har jo også en ganske høj… Read more »

PFEP
PFEP
7 years ago

Jeg skrev denne her på Avpixlat tidligere idag, men anser den nok kan holde her…: “Jag där är Dansk ser med fruktan på hur Sverige har utvecklats sedan jag första gång flyttade hit i 1975. Jag är övertygad att den Nordiska Passunionen står för fall, Varken Danmark, Norge eller Finland, har en tanke på att tillåta någon invasion av bidragshungriga invandrare från Sverige. Tillika tror jag Schengenavtalet kommer falla eller i varje fall ändras, det börjar röra på sig i flera stora EU-länder vad jag kan observera. Skal EU överleva, måste det bli i en form av Nationalstater där genom… Read more »

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
7 years ago

Turkiet är ett lysande och aktuellt exempel bland många. Turkiet har länge fungerat som “en bro mellan Asien och Europa” – eller ska vi säga nedfällt vindbrygga, inte minst i folkvandringen från öst till väst. De senaste två åren har vandringen i ökad utsträckning gått i båda riktningarna. Så här skrev NY Times så sent som igår: http://www.nytimes.com/2014/09/16/world/europe/turkey-is-a-steady-source-of-isis-recruits.html?ref=world&_r=0 Alltså ett RADIKALT annat Turkiet än de beskrivningar, som för bara några få år sedan syftade till att bereda Turkiet ett medlemskap i EU. Här är ett exempel från en ledande “intellektuell” “islamkännare” och “diplomat” under de åren: http://sv.wikipedia.org/wiki/Ingmar_Karlsson http://www.dn.se/dnbok/bokrecensioner/ingmar-karlsson-europa-och-turken/ http://www.ur.se/Produkter/140229-Muslim-i-Europa/Intervjuer/Dialog-basta-boten-mot-islamofobin …och… Read more »

Peter Andersen
7 years ago

Jamen, selvfølgeligt var det bevidst/avsiktligt.

70 millioner nye forbrugere i Europa! Er du da vanvittig! Og religion betyder jo intet – INTET!!!

Mon ikke Ingmar Karlson og andre begynder at holde lidt lav profil fremover..?

Peter Andersen
7 years ago

Men det er faktisk ikke så svært at se bevæggrundene, hvis man tænker lidt historie med ind. England og Frankrig gjorde det samme. De to store kolonimagter havde et helvedes bøvl med at få kolonierne til at hænge ordenligt sammen. Det ville være langt nemmere bare at forlade dem end at prøve at lave en skilling på dem. Men måske kunne man importerer en del af dem hjem til de fungerende stater og prøve at tjene en skilling der, i kraft af flere forbrugere og en større arbejdsstyrke. Kultur var ikke noget man spekulerede på. Amerikanerne havde jo vist, at… Read more »

Høgsbro
Høgsbro
7 years ago
Reply to  Peter Andersen

Det var smukt skrevet. Slutproduktet ser vi i al sin absurditet.

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  Peter Andersen

Godt set – set i det lys begynder det hele jo ligesom at give mere mening 😉 Det er disse globaliseringstosser og gloriepudsende verdensfrelsere anført af folk som Peter Sutherland fra Irland, der er vor tids nye nazister og fascister – forklædt i (selv)godhedens tjeneste – de som kommer til skabe fremtidens storkonflikter og krige i deres – og FNs & EUs mfl. – “godhjertede” forsøg på konstant at nedbryde nationer og kulturer, bare for at de kan få flere kunder i butikken på skatteydernes dyrbare bekostning og med opsplittede, utrygge, tillidsløse og urolige samfund, manglende lov og orden og… Read more »

Peter Andersen
7 years ago
Reply to  Bjovulf

Og set i lyset af Peter Sutherland giver Palmes og svensk industris ageren pludselig også mere mening.

Mere vil ha’ mere! De var simpelthen bedøvende ligeglade med deres snus-tyggende træsko-befolkning…

Totalt forblændede af deres eget visionære udsyn..!

Prudentius
7 years ago
Reply to  Peter Andersen

Ha-ha! Ja, smukt skrevet! 🙂

Der er med multikulturalismen virkelig tale om en slags Enrico Dalgas-imperialisme. “Hvad udad tabes skal indad vindes”.

Kolonierne måtte opgives formelt, men de kunne flyttes med tilbage til moderlandet, hvor imperielle ambitioner fortsat kunne holdes i live og et nyt imperium snart relanceres med den europæiske union.

Der er vitterlig ikke noget nyt under solen. Kun et skifte i hvem der kolonisere hvem.

Morten Dreyer
Morten Dreyer
7 years ago
Reply to  Peter Andersen

Dette er en af årsagerne til at jeg fast læser Snaphanen.

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
7 years ago

“Asylpolitik er ikke grunden i Sverige, det er midlet til at gennemføre en social revolution.” Ja, jag önskar nästan att det bara handlade om en social revolution, men det tycks också handla om att i slutändan förinta hela Europa genom en väpnad “revolution”, det vill säga i realiteten en kupp ovanifrån, genom att skapa ett nytt Rwanda i Europa. Ingenting annat kan förklara det fortsatta snacket om “rasism” och “islamofobi” i en tid när IS och Al Qaida drar som blodtörstiga vilddjur genom Mellanöstern och “Västerlänningar” i allt snabbare takt ansluter sig till dem. “Det handler ikke om godhed eller… Read more »

Anonymous
Anonymous
7 years ago

Ja, det handlar om det principiella hatet mot “Borgaren”, Den Andre, och om en grupp som sedan 60-talet ser hela Västvärldens befolkningar som jordens “borgarsvin”.

Dette er vældig centralt at huske hele tiden.

‘Jøden’ er ganske enkelt udskiftet med ‘den hvide mand’ – nazismen er den samme.

JensH
JensH
7 years ago

Ja, David Trads har været ude af TV-studierne i lang tid, men med sin nye 1990’er retro-stil har han tilsyneladende fundet sig en lille niche, der kan sikre hans position i ‘de snakkende klasser’.

JensH
JensH
7 years ago
Reply to  steen

Sandt. De Danske (mainstream) politkere har i vid udstrækning et idylliseret billede af ‘Det Nordiske broderland’ på den anden side af Sundet, (al snakken om de helt specielle Nordiske demokratier ect, som de er blevet flasket op med siden de var ungdoms-politikere), men i det mindste er de nu blevet en smule opmærksomme på, at alt vist ikke er helt i orden derovre ‘hinsidan’. Det er da en begyndelse, eller hur???

Prudentius
7 years ago
Reply to  JensH

Der er et ocean af billige point at score på lidt blød kritik af Sveriges mareridtsagtige flygtninge-indvandre politik. Som næsten alle jo kan se er fuldstændig ude af gevind. Især for borgerlige politikere der gerne vil vinde næste valg på en “fast og fair” udlændinge-politik herhjemme. Det vil sige primært tale om at gøre noget rent kosmetisk og så ellers holde sig på EU-dekreternes sikre udstukne rute. Der er maaange stemmer i lidt velplaceret indvandrings-taqiyya og det ved de nævnte venstrefolk så udmærket godt og det benytter de sig af. Christian Juhl fra Enhedslisten vil have svenske tilstande herhjemme og… Read more »

Prudentius
7 years ago
Reply to  JensH

Vores politikere vil gerne vinde valg, men lad os aldrig glemme at de også TROR på noget. Og det noget er ikke den lille kedelige demokratiske nationalstat med sjasket smørebrød og tynd eftermiddagskaffe.

Der er dømt “store” visioner iblandt herskerklassen, man taler MENNESKEHED og EUROPA, ikke grænsebomme og hængepatter.

Deres idealer står i lodret modsætning til det de kan finde på at love når frygten for en luft-taburet melder sig op mod et valg.

Peter Andersen
7 years ago
Reply to  steen

Nej, de forstår sgu ikke Sverige. Og det er der mange danske politikere der ikke gør. De tager rask væk de svenske politikeres infantile udgydelser for pålydende, uden at sætte sig ind i Sveriges særlige projekt-tænkning.

Her har den stærke svenske industri fundet sammen med den yderste venstrefløjs totale hippi-ignoranter om, at give Sverige bort – med hver deres begrundelse.

Værdipolitik er bandlyst i Sverige, da projektet ellers vil falde sammen..!

34
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x