20
sep
Seneste opdatering: 21/9-14 kl. 1926
82 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Av Julia Caesar

Copyright Julia Caesar och Snaphanen. Citera gärna delar av texten men iaktta gott bloggskick och länka till Snaphanen!

1-Allt åt alla

Vilken chock! Jag är fruktansvärt upprörd över valresultatet. Vad är det för människor som röstar på ett parti med ett så vidrigt förflutet? Vilken människosyn har de egentligen? Mina vänner känner precis likadant. Alla är lika upprörda som jag. På Facebook uppmanar vi alla som röstade på det här partiet att defrienda oss. Vi är inte deras vänner längre. Vi är 94,3 procent som inte röstade på detta avskyvärda parti. Vi är i majoritet, det är vi som bestämmer. Vi kommer aldrig att ta i partiet ens med tång. Vi är beredda att gå i högljudda manifestationer mot valresultatet! Vi ska skrika, skramla, tuta i vuvuzelor och bröla i saxofon!

Sverige är i chock. Krisbearbetning pågår. Vänsterpartiet fick, chockerande nog, 5,7 procent av rösterna i riksdagsvalet. 5,7 procent till kommunisterna! Partiledaren Jonas Sjöstedt har visserligen snygga gångkläder, kan äta med kniv och gaffel, har en fru som arbetar på UD och bor ståndsmässigt på Östermalm – en uppgift som inte återfanns på vänsterpartiets valsedlar.

1-Jonas Sjöstedt och Ann Måwe

Men trots ett mångårigt förflutet i Kommunistisk Ungdom (KU) har han aldrig kallat sig kommunist, utom en gång när han rökte hasch. “Men en gång är ju ingen gång” skriver journalisten och Östeuropakännaren Kjell Albin Abrahamson när han porträtterar Jonas Sjöstedt i boken “Låt mig få städa klart” om den svenska kommunismen.

“Vänsterpartiet har förlorat sitt politiska raison d’être”

Oavsett vad partimedlemmarna kallar sig representerar de en politik som genom hela historien har byggt sin maktutövning på tvång och förtryck mot oliktänkande, som har totalitär diktatur som metod och mål, som byggde Berlinmuren och Gulag, avskaffade yttrandefriheten och har begått historiens största och blodigaste massmord på minst 100 miljoner människor – vissa forskare säger 150 miljoner.
Kjell Albin Abrahamson skriver:

“Att så många inom vänsterpartiet fortfarande kallar sig för kommunister är i ett europeiskt perspektiv en stor skam för Sverige. Med alla sina små och stora lögner har vänsterpartiet förlorat sitt politiska raison d’ être. Vänsterpartiet har gjort upp med sin historia i samma omfattning som Moskva har gjort sig av med Leninstatyer. När jag bodde i Moskva på den sovjetiska tiden fanns där 70 Leninstatyer. I dag finns det 68. Vänstern är sedan länge oförmögen att formulera en vision, och därför har partiet reducerat sig själv till professionella nejsägare.”

Vilket vi har sett prov på i vänsterpartiets paroller i valrörelsen om “Nej till vinster i välfärden”.

De erkänner aldrig offentligt att de har gjort fel

Fredrik ReinfeldtSupernarcissisten gjorde redan på valnatten som han länge planerat, tog sin hatt, rock och 341 833 förlorade röster och avgick, saknad av ingen. Det var inte roligt att leka kejsare längre när alla såg att han är naken. Var tredje ny SD-väljare kom från moderaterna, 16 procent kom från socialdemokraterna. Nästan hälften, 45 procent av SD:s väljare, har alltså vänt ryggen åt de två största partierna, s och m. Fredrik Reinfeldt tillämpade den modell som den berömde brittiske torypolitikern Enoch Powell (1912-1998) förutspådde 1977 när han blev tillfrågad om framtiden efter hans Rivers of Blood-tal 1968:

Politiker erkänner aldrig offentligt att de har gjort något fel. För att slippa ta en obekväm fajt låter de bara allting få pågå – trots att de vet att det kommer att sluta i katastrof. När kraschen kommer är de antingen döda eller har smitit iväg någonstans utom skotthåll och slipper få skulden för vad de ställt till med. (Hvordan tænker politikerne egentlig?)

Närmare en miljon väljare är alltså rasister

Men i Sverige handlar chocken över valresultatet inte om att ett kommunistiskt parti fick 5,7 procent av rösterna. Det valresultatet slinker ner lika lätt som en bit gåslever nedsköljd med rysk champagne. Chocken gäller heller inte att Fredrik Reinfeldt avgår och slipper undan ansvar efter att ha ägnat åtta år åt att förstöra Sverige genom massinvandring.

Den offentliga chocken är att Sverigedemokraterna fick 12,9 procent, och att partiet nu är Sveriges tredje största med 49 mandat i riksdagen. SD har vuxit på ett sätt som saknar historisk motsvarighet. Mer än 800 000 väljare, närmare bestämt 801 178 personer, röstade på Sverigedemokraterna. En ökning med 461 568 röster sedan förra valet. Närmare en miljon svenska väljare är alltså rasister enligt den officiella uppfattning som dunkas ut i media.

“Vi känner inte en enda Sverigedemokrat”

1-Bengt Ohlsson

“Ingenting verkar bita på dem, vare sig man tar debatten eller vägrar att ta den, vare sig man attackerar dem eller ignorerar dem, vare sig man tårtar dem eller vänder ryggen åt dem. Inte ens hela den tredje statsmaktens samlade ansträngningar lyckas kväva dem.”

(Bengt Ohlsson i Dagens Nyheter). Han vittnar om den sociala isolering och det utanförskap som präglar “de tredje hippaste kvarteren i världen” där han bor, kulturvänsterns och journalisternas tillhåll på Södermalm i Stockholm:

“Känner vi några sverigedemokrater? frågade femtonåringen i somras. Men det gör vi ju inte. Vi känner inte ens någon som känner en sverigedemokrat.”

I enlighet med Pythagoras’ sats står chocken över SD:s valframgång i direkt proportion till tjockleken på skygglapparna hos dem som har lyckats hålla verkligheten ifrån sig år efter år. Överraskningen är total. Medan SD-väljarna jublar pågår ett plågsamt sorgearbete bland de sju massinvandringspartiernas väljare och företrädare.

“Ett nationellt krisläge”

“Det är smärtsamt att vakna i dag” skriver kulturjournalisten Kristina Lindquist i Dagens Nyheter under rubriken “Fascismen är Sveriges tredje största parti”. Kristina Lindquists smärta gäller att Sverigedemokraterna mer än fördubblade sitt valresultat från valet 2010 och blev valets enda vinnare bland sju förlorarpartier.

“Valnatten är så kort nuförtiden, det rasslar till bland distrikten och siffrorna slår mot huvud och tinningar: Tretton procent, tredje största parti och möjligen vågmästare i riksdagen” klagar hon.

Ja, det är värre än så: Att 13 procent av väljarna har lagt sin röst på ett fascistiskt parti är ETT NATIONELLT KRISLÄGE.

Hur ska vi omvända SD-anhängarna?

Elise Karlsson, litteraturkritiker i Svenska Dagbladet, har samma tröttsamma utgångspunkt; extremvänster. Hon bekymrar sig för hur man ska lyckas omvända de som nu röstade på SD. Hur man ska kunna tala dem till rätta. Eftersom de är rasister och inte förstår sitt eget bästa, det vill säga Elise Karlssons bästa. Hon skriver:

“Siffrorna har gjort att många nu frågar sig hur man ska göra för att få färre att stödja Sverigedemokraterna framöver. Det är en fin tanke. Problemet är bara att vi ju redan har haft där samtalen de senaste åren, parallellt med allt annat arbete som gjorts. Även jag. Min valdagsmorgon gick åt till att diskutera SD med två av partiets försvarare. Men jag tror att det får räcka med sådana diskussioner för mig nu.”

“Många säger att den taktik som använts hittills uppenbarligen har varit misslyckad. Att vi som inte är Sverigedemokrater därför ska sluta demonstrera vår motvilja mot dem öppet. Sätta oss ner och prata med dem. Om var och en av oss talar med en anhängare av Sverigedemokraterna till nästa val så kommer röstsiffrorna att sjunka.”

Dessa oxytocinstinna kvinnliga kulturskribenter

Elise Karlsson har verkligen försökt, framgår det. Men det är som förgjort. SD-anhängare lyssnar inte på henne, de tror inte på etablerade medier, politiker, vetenskap eller statistik. Eller på Elise Karlsson. Nu ser hon bara en utväg: INTE att diskutera invandringen – det vore att gå alldeles för långt – utan lösa problemet genom att “arbeta emot den oro som finns i grunden”.

Å dessa oxytocinstinna unga kvinnliga kulturskribenter längst ute på vänsterkanten! Saliga är de i sin tro, sin skuldmarinerade moraliserande upperclass-attityd och sin tillbedjan av trossatser für die Ûbermenschen. Här handlar det om ceremoniella besvärjelser och religiös liturgi, ett mässande för syndiga församlingar över vilka moralens självutnämnda gudinnor svänger fördömelsens rökelsekar. Det är faktiskt ett under att de inte spricker av sin egen godhet.

Öppna era hjärtan och tugga i er verkligheten!

Kristina Lindquist, Elise Karlsson och alla andra som brutalt har fått skygglapparna avslitna har det svårt nu. Det är naturligtvis särskilt traumatiskt för kulturvänstern att så oväntat konfronteras med verkligheten. Här har de gjort allt för att avskärma sig från den i sina isolat på Södermalm, i Vasastan och Gamla Stan. Och ändå tränger den sig obönhörligt på.

Jag har bara ett råd att ge: Öppna era hjärtan och tugga i er verkligheten! Ju förr desto bättre. Ni har inte en chans att undkomma, så ett tidigt accepterande är att rekommendera. Vad gjorde ni medan människorna utanför era reservat följde samhällsutvecklingen, tänkte, reflekterade, diskuterade och drog slutsatser av att varken de själva eller deras åsikter räknades? Av att ses som rasister utan existensberättigande?

“Med självgoda hånskratt har ni använt all er makt”

1-roger(2)Roger Sahlström skriver i Dispatch International, med raseri riktat mot journalistkåren. Den har inte bara svikit landsbygden utan hela svenska folket, skriver Sahlström – “eftersom ni inte har skött ert jobb, nämligen att granska makten. I stället har ni gått hand i hand med makten, och skapat er en maktposition i samhället som ni brutalt utnyttjar. I dag är det ni i medierna som bestämmer vilka som ska hängas ut och göras non grata i samhället.”

“Det stora misstaget ni gör är att ni tror att alla andra har det precis som ni. (…) Utan insikt har ni i många år pratat om de hemska Sverigedemokraterna. Ni har smutskastat och påstått att deras väljare är lågutbildade, lallande dårar som bara inbillar sig saker. Ni har dissat och faktiskt pissat på alla de människor ute i landet som drabbats av nerdragningar och konkurser. Samhällen som fått sin sociala välfärd nedmonterad, små byar ni inte kan namnen på, här ute finns det vanliga folket som har drabbats av invandringspolitiken. Ni har helt ignorerat dem. Med självgoda hånskratt som stinker surdeg har ni använt all er makt för att jaga och dumförklara dem.”

 “Från era privilegierade skrivbord pekar ni ut människor som inte delar era idéer. Ni tar ifrån dem deras sociala liv, inkomster och möjligheter att verka i samhället och debatten. Till er hjälp har ni använt starkt vänsterorienterade grupper som likt Stasi och SS ringar in och registrerar människors privatliv. Det är inte inbillning, jag är en av dem som drabbats.”

“Vi försökte häckla ihjäl dem”

“Medan vi på kultursidorna och i seminarierummen diskuterade Tintin, ”Lilla hjärtat” och fördomsfulla godispapper, växte Sverigedemokraterna till 13 procent. Medan vi över en ekokaffe försökte hitta tecken på strukturell rasism hos varandra växte en folkrörelse fram”

skriver Bengt Ohlssons kollega Jonas Thente i Dagens Nyheter.

“Vi försökte häckla ihjäl dem, prata över huvudet på dem, skuldbelägga dem, jämföra dem med slavägare och rabbla akademiska lånord. Det fungerade bevisligen inte.”

69 procent röstade inte på socialdemokraterna

Det görs stor sak av att 87 procent inte röstade på SD. Utifrån samma logik kan jag presentera hur många som inte röstade på de övriga partierna.

96,9 procent röstade inte på Fi.

95,4 procent röstade inte på kristdemokraterna.

94,6 procent röstade inte på folkpartiet.

94,3 procent röstade inte på vänsterpartiet.

93,9 procent röstade inte på centerpartiet.

93,1 procent röstade inte på miljöpartiet.

76,7 procent röstade inte på moderaterna.

69 procent röstade inte på socialdemokraterna.

Moderaterna körde över väljarna som en ångvält

Det vi ser i eftervalschocken är en kompakt, enfaldig och halsstarrig motvilja mot att diskutera den viktigaste orsaken till att så många röstade på SD: massinvandringen och sjupartiets gigantiska svek mot väljarna. Förra centerledaren Maud Olofsson lanserade i SVT till och med vargfrågan som orsak. Så långt från verkligheten kan man befinna sig om man är politiker.

Den största väljarflykten har gått från moderaterna, som under Fredrik Reinfeldts ledning har kört över väljarna som en ångvält. De har tappat i storleksordningen ett helt miljöparti, 6,7 procent av sina väljare. För att straffa de 5,7 procent som röstade på SD i valet 2010 slängde sig alliansen i armarna på invandringsextremisterna i miljöpartiet och träffade en överenskommelse med dem om att utöka massinvandringen.

Reinfeldt ville lära svenska folket en läxa

Fredrik Reinfeldt ville lära svenska folket en läxa. De skulle lära sig att massinvandringen kommer att fortsätta hur de än röstar. En uppgörelse som skulle anstå vilken diktatur som helst hyllades som ett politiskt genidrag av liberala ledarsidor. Dagens Nyheter skrev:

”Den visar viljan att ta ansvar i viktiga frågor och för detta ska inte minst miljöpartiet ha en eloge. De sammantaget fem partierna berövar SD – i praktiken ett enfrågeparti – sin enda politiska fråga. Det är både listigt och demokratiskt rätt.”

Sommartalet blev den sista murbräckan

1-tino-sanandaji-7574

Uppgörelsen har lett till att Sverige, med ungefär två procent av EU:s befolkning, står för 22 procent av de beviljade asylansökningarna. Det innebär att Sverige ensamt beviljar fler asyl än vad Storbritannien, Frankrike, Spanien, Finland, Danmark och Norge gör tillsammans. Den har också lett till strömhopp från moderaterna. Det blev Reinfeldt själv som fick lära sig en läxa, inte svenska folket. Hans sommartal på Norrmalmstorg i Stockholm med uppmaning till svenska folket att öppna sina hjärtan blev den slutgiltiga murbräckan.

“Moderaternas väljare delade aldrig den moderata partiledningens syn på invandring. Detta har dock aldrig rapporterats i klartext av media eller av borgerliga tankesmedjor”

skriver nationalekonomen Tino Sanandaji i en krönika på Realtid.se. 

Systematisk desinformation i media

Systematisk desinformation i media om den så kallade SOM-undersökningen som görs varje år av Göteborgs universitet har lett till den felaktiga tron att majoriteten av svenska folket är positiv till att ta emot fler flyktingar. Men bara 18 procent tycker att det är ett bra förslag.

“Det är slående att endast 18 procent av svenska folket stöder den linje som Alliansregeringen fört, nämligen ökad flyktinginvandring. Denna siffra har aldrig rapporterats i riksmedia” skriver Tino Sanandaji.

De etablerade partiernas järnkartell

Bland moderaterna är det ännu färre som vill ha ökad flyktinginvandring, bara 12 procent.

“Bara 12 procent av Moderaternas väljare angav alltså till Sveriges största politiska undersökning att det är ett bra förslag att ta emot fler flyktingar. Siffran har aldrig rapporterats annat än på min egen blogg. Media vill ge sken av att Sveriges nuvarande invandringspolitik har massiv folkligt stöd och har därför inte rapporterat de riktiga siffrorna.”

“I själva verket visar SOM-mätningen att cirka 60 procent av de väljare som faktiskt tar ställning vill se en reducerad flyktinginvandring. Men de etablerade partierna har bildat en järnkartell där alla i stället lovar ännu snabbare flyktinginvandring.”

“De är själva fångade i en bubbla av ignorans”

Fredrik Reinfeldt och hans allianskamrater har att tugga i sig resultatet av sin oerhörda arrogans och sitt svek mot svenska folket. Tino Sanadaji skriver:

“Många moderata politiker och strateger är själva fångade i en bubbla av ignorans de har hjälpt till att skapa. De blev därför genuint förvånade över valresultatet. Det finns dock inget skäl att bli förvånad för den som inte förlitar sig på medias filter. Moderata kärnväljare är höger och uppskattade inte att landets statsbärande parti driver Gustav Fridolins ungdomsradikalism. Moderater som är skeptiska till den nuvarande invandringspolitiken är partiets kärnväljare, inte något litet segment som man kan klara sig utan.”

Han sitter med alliansens efterlämnade kris i knät

1-stefan-lofven-pressNu försöker socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven bilda regering utifrån det ytterst bräckliga underlag han har, 31 procent. Tillsammans med miljöpartiets 6,9 procent blir det 37,9 procent.  Inte ens om vänsterpartiet skulle ingå i regeringen med sina 5,7 procent – vilket Löfven har sagt nej till – orkar de rödgröna upp i mer än 43,6 procent och får långt ifrån egen majoritet.

Det kommer att bli en skakig resa. Inga vallöften kommer att vara heliga. På sin Canossavandring kommer Stefan Löfven att vara desperat beroende av samarbete med så många andra partier som möjligt för att över huvud taget kunna föra politik. Han sitter med alliansens hela efterlämnade kris i knät. Lyckas han inte väntar ett nyval. Ändå anser Stefan Löfven sig ha råd att redan på valnatten ställa sig upp och deklarera att han aldrig kommer att samarbeta med SD. Han unnade sig inte en minut av eftertanke. Det är häpnadsväckande. Det kommer inte att lyckas, och innerst inne vet han det.

Löfven och sjupartierna har beseglat sitt eget öde

Stefan Löfven har sagt att han ska göra allt för att eliminera SD:s vågmästarroll. Alla sju gammelpartier är överens om att isolera SD, det vill säga ignorera nästan en miljon väljare. Hur kan man överhuvud taget komma på idén att utesluta ett parti med så stor väljarandel? En förutsättning är maktens förblindelse. En annan ett omfattande förakt för väljarna och demokratin. Sjupartiet uppfyller båda kriterierna.

På fredagen sa Stefan Löfven att det är hans ambition att behålla den avgående regeringens migrationsöverenskommelse med miljöpartiet.Det är ett villkor från de tre allianspartier som Löfven har diskuterat politiskt samarbete med. Därmed har Stefan Löfven och de övriga sjupartierna beseglat sitt eget öde. De har tydligt visat att de ingenting har lärt och ingenting förstått av valresultatet. Väljarna har gett klart besked. De underkänner den invandringspolitik som alliansen har fört.

“Ingen anledning tro att 13 procent är taket”

Om sjupartiet fortsätter att sätta demokratin ur spel genom att gadda ihop sig och utesluta ett parti med närmare en miljon väljare bakom sig kommer det att stå dem mycket dyrt. Det kommer att stå dem så dyrt att de snart, men senast 2018, sliter sitt hår i förtvivlan och frågar sig hur de över huvud taget kunde tro att det går att isolera SD.

Stefan Löfven sitter i en rävsax. Anna-Lena Lodenius gör på Svenska Dagbladet Brännpunkt en jämförelse med andra europeiska länder:

“Det torde vara uppenbart för de flesta att det skett ideologiska förskjutningar i europeisk politik som inneburit att högerpartierna och socialdemokraterna blivit allt mer lika varandra. (…) Konflikterna handlar allt som oftast om detaljer och teknikaliteter. Intrycket för väljarna blir just det som högerpopulistiska partier alltid brukar lyfta fram: Det spelar igen roll vilket av de etablerade partierna man röstar på. Slutsatsen blir pessimistisk: Oavsett vad Stefan Löfven väljer kommer det antagligen att gynna SD. I det första fallet direkt, i det andra nästa gång väljarna går till valurnorna. De finns ingen anledning att tro att SD:s 13 procent är något slags tak.”

“En tryckkokare som hotar att explodera”

I Aftonbladet skriver Morten Messerschmidt, EU-parlamentariker för Dansk Folkeparti:

“Den svenska strategin är inte bara kortsiktig, den är också starkt odemokratisk då den förvandlar Sverige till en tryckkokare som hotar att explodera.”

Om Stefan Löfven väljer tryckkokaren kommer den att explodera rakt i ansiktet på honom och det övriga sjupartiet. Utifrån rådande opinionsläge vill jag kraftigt avråda honom från att ta den risken. I vidare kretsar än den politiska och mediala eliten anar sjuder en vrede över att ständigt bli sidsteppad av det demokratiska systemet, ett raseri som sedan länge befinner sig på kokpunkten. Om valresultatet inte respekteras av en maktfullkomlig elit kommer tryckkokaren att explodera.

Av Julia Caesar

Tidligere kronikker af samme forfatter

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

82 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] At være Kjell Albin Abrahamson, SR’s forhenværende østeuropakossespondent og en af de få svenskere der kendte den virkeliggjorte socialisme, kan ikke have været nemt. Causeriet her handler om mediereaktionerne på hans bog “Låt mig få städa klart” fra det Sverige, hvor “de flesta hade utan att tveka ställt sig på Kremls sida om Sovjet försökt erövra Sverige.” Om hans bog skrev Julia Caesar Söndagskrönikan: Tugga i sig verkligheten. […]

trackback

[…] ”Tugga i sig verkligheten” Julia Caesar […]

Angela
Angela
9 years ago
Ingemar Lext
Ingemar Lext
9 years ago
Reply to  Angela

Så sant som det är sagt. Men observera dock att hela 99% av läsarna INTE håller med Jämtin och Reepalu! Och detta i en tidning som Dagens Samhälle. Socialdemokraterna är uppenbart i en mycket allvarlig förtroendekris. Samma sak givetvis beträffande resten av 7-klövern.

Machiavelli
Machiavelli
9 years ago

Hvor blev filmen med Hitler af??

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago

Dansk satire fra Selvsving på DR – P1 😀 Jeg sku’ ha været svensker ( frit efter Dan Turells “Jeg skulle have været taxachauffør” ) http://www.dr.dk/radio/ondemand/p1/selvsving-77#!/ ( fra ca 1:20 ) Selvsving: Jeg sku ha været svensker Sendt: DR P1, 19 Sep. 2014, Start kl. 06:50 – Slutter 06:58 Efter svenskernes håndtering af alt fra Pippi Langstrømpe til Sverigesdemokraterne, er der ingen tvivl om at det bare er federe at være sådan en af dem fra hinsidan end en almindelig hverdags-dansker. Hvem andre har overblik og format til at se og indse at det største demokratiske problem i Sverige lige… Read more »

Naymlap
Naymlap
9 years ago

Jag, hoppas den dagen inte är allt för avlägsen då kan uppträda för öppen ridå. Många människor skulle då hylla dig för vad du är. De 87%, som röstade mot sig själva, sina barn och barnbarn måste lida av storhetsvansinne. På sätt och vis liknar de Adolf Hitler, några veckor innan Berlins fall i sin bunker i underjorden. Lekte han med tanken att i Linz bygga om staden till ett monument över sig själv. dessa s.k.dumsvenskar glider allt mer in i det overkliga. Deras uppvaknande kommer till att, bli ytterst plågsam när landet kollapsar under tyngden av asylantismus. Några har… Read more »

Bengt Johanssson
Bengt Johanssson
9 years ago

@Julia Caesar: Länken till Jonas Thentes artikel i DN funkar inte längre. Det gör däremot den här länken:

http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/jonas-thente-medan-vi-diskuterade-tintin-och-lilla-hjartat-vaxte-sverigedemokraterna/

trackback

[…] Julia Caesars valanalys […]

VoD
VoD
9 years ago

Journalisternas sd-hat och verklighetsfrånvända analyser av sd:s framgångar, bottnar i deras vänsterextremistiska åsikter. Vad vi ser är, som bekant, inte någon seriös neutral nyhetsrapportering eller samhällsanalys, utan vänsterextrema förklaringsmodeller och propaganda. Vänsterextremisterna har kapat ordet demokrati och omformulerat demokratibegreppet. Man kan, enligt dem, inte vara demokrat om man är emot invandring, vilket naturligtvis är rent nonsens. Vi har itutats extremvänsterns förklaringsmodeller angående demokrati, invandring, mänskliga rättigheter och jämställdhet och hela samhället har accepterat dem. De har kapat godheten och skapat nyspråk som implementeras. De är allt annat än demokrater. De är extremvänster – kommunister – hatare – antidemokrater. Det räcker… Read more »

Berit
Berit
9 years ago

Tack Julia för en tydlig verklighetsbeskrivning av det politiska läget i Sverige! Jag trodde inte Löfven var lika arrogant/oresonlig som Reinfeldt men det har vi nu i en veckas tid fått reda på att han är en direkt kopia. Mitt hopp är att SD ser till att det blir nyval det är enda chansen till att få folk att rösta rätt. SD borde jobba för att Reinfeldt/Borg straffas hårt för att de kört ett väl fungerande välfärdsland i botten innan de försvinner. Jag tycker det är uruselt om inte de två förrädarna skall straffas. Sätt handklovar på dem och släng… Read more »

PBr
PBr
9 years ago

Det fine banner på det første billede med teksten : “allt at alla” er jo stavet forkert , det er da “allt at allah”.

Selvfølgelig kunne det også være Baal , men det ville trods alt ikke være tidstypisk nok og ordet satan er trods alt endnu ikke helt forstået i den sammenhæng.

Stasi
Stasi
9 years ago

Som vanligt klart lysande och som vanligt skriver jag ut hela krönikan och delar med till mina äldre vänner och bekanta som inte använder dator. Kommer också att köpa Julia Caesars senaste bok “Landet Som Försvann” , har redan de två andra i min samling. Var inne på en finsk dagstidning i veckan och läste där en artikel om det svenska valresultatet. En av kommentarerna ondgjorde sig över SDs framgångar och försökte identifiera den typiska SD väljaren med ungefär följande “ekonomiskt bankrupt och socialt utanförskap”. Jag var tvungen att kommentera med att de SD väljare jag känner, och det är… Read more »

Johan
Johan
9 years ago

Julia Caesar i dubbel bemärkelse, men från två olika tidsåldrar. Roade mig att läsa lite om skådespelerskan Julia Caesar. “Hon blev expert på att gestalta argsinta men hjärtliga tanter” och det går ju bara att instämma i om man sett någon av filmerna där hon medverkade. Vår tids Julia Caesar använder också ordet som gestaltning när hon skriver under pseudonym och det är sannerligen bett i texterna. Samtidigt förstår man att det klappar ett stort och varmt hjärta för det välfärdssamhälle som våra förfäder byggde upp – mer för oss än dem själva – men som nu raseras i en… Read more »

Ludvig
Ludvig
9 years ago
Reply to  Johan

Instämmer helt i din hyllning till Julia Caesar.
Måtte den dag komma då hon kan framträda öppet utan att riskera allt.
Det vill säga – den dag då Sverige åter är en demokrati.

Dag Selander
9 years ago

Bara under de 10 senaste åren är listan på brottsdömda 7-klöverpolitiker minst sagt omfattande och rent av skrämmande. Antalet överskrider med råge SD:s brottsdömda politiker. SD framstår som söndagsskolbarn jämfört med antalet brottsdömda politiker bland 7-klövern som närmast är att betrakta som banditer och skurkar. Själv är jag en av de 13 % som SD-röstade. Och inför den nya politiska situationen vore det välgörande för alla oss 801 178 medborgare som röstade på SD att slippa höra allt medialt-politiskt tal om oss som “fascister”, “främlingsfientliga” och “rasister” (omdömen som max kanske gäller 8012 personer, alltså max 1 %). Om Bengt… Read more »

Crass Børsting
Crass Børsting
9 years ago

Julia er et unikum. Hvis det går så galt i Sverige (og efterfølgende i Danmark), som det tegner til, må man konstatere, at sandheden blev fremlagt søndag efter søndag, tilgængelig for alle, men flertallet lyttede ikke. Alle kan senere hyle og skrige og give medier og politikere skylden – men den enkelte, der ikke lyttede, må bære sin byrde af medansvar.

Det bliver slemt hele vejen rundt.

Lars_P
Lars_P
9 years ago

Mycket bra krönika som vanligt! Precis som Julia skriver har vi politiker som mycket hellre smiter iväg och dumpar problemen på andra än att erkänna sina fel och ta ansvar för det man ställt till med. Borg och Reinfeldt har under längre tid vetat att den nuvarande politiken är omöjlig och inom en snar framtid kommer att leda till ett sammanbrott om inget görs och har därför inte haft några som helst ambitioner på att vinna valet. Sett ur det perspektivet blir den totala frånvaron av valfläsk från Moderaterna och “Öppna era hjärtan”-talet logiskt, det var ett sätt att garantera… Read more »

Pia Jensen
Pia Jensen
9 years ago

Falsterbo

Lad dig ikke narre. I Danmark er det ikke anderledes. Dansk Folkeparti er efter min opfattelse også et bluf. Også i Danmark venter vi nu en ren eksplosion af nye asylansøgere.
med venlig hilsen
Pia

elwee
elwee
9 years ago

Det är intressant, och faktiskt på gränsen till roande, att höra MSM:s papegojor tala om att vinna tillbaka SD:s väljare genom att “ta diskussionen”, en diskussion som de tveklöst kommer att förlora. Varför är det så? Hela befolkningen har i decennier utsatts för en massiv propaganda från vänsterextremister som befolkat svensk MSM, dagis, skolor och olika ämbeten. De yngre har redan från barnsben fått itutat i sig den rätta läran … Att inte leva i denna givna verklighetsföreställning kräver någonting speciellt, nämligen en vilja att “få veta” och en förmåga att “ta reda på”. Det behövs verkligen eftersom SD konstant… Read more »

Da Capo
Da Capo
9 years ago

Varför opponerar sig inte 87 % av väljarna mot massinvandringen? – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – “Dumhetsforskare varnar för korkad medelklass. Utför ingenting vettigt på jobbet. En svällande klass av skattefinansierade kommunikatörer, coacher, strateger och inspektörer kräver pengar och status men varken kan eller vill skapa något av värde.” “Mats Alvesson, lednings- och organisationsforskare vid Ekonomihögskolan, Lunds universitet; forskar bland annat om… Read more »

Nils Dacke
9 years ago

Tack Julia för ännu en lysande krönika. Du behövs! Vill ändå ge en kommentar och en uppmaning till alla som vill värna om Sverige. En integrerad del av den desinformation du talar om är användningen av orden “flyktinginvandring” och “flyktingar”. Sannolikt använder man den terminologin för att försöka ge den förda migrationspolitiken högre legitimitet. Sanningen är att endast en liten del av de som under senare år beviljats asyl är flyktingar. Enligt migrationsverkets egen statistik utgör flyktingar i genomsnitt bara cirka 5 % av de som beviljats asyl sedan 2006. Det ständiga tjatet om flyktingar är alltså grovt vilseledande. Jag… Read more »

Cavatus
9 years ago
Reply to  Nils Dacke

Just därför är det mer relevant att tala om “asylinvandringen”, eftersom alla, vare sig de är riktiga flyktingar eller ej, dock söker asyl. Om man har en debatt med en person och använder min rekommenderade term kan man i ett senare skede förtydliga att av asylsökarna är bara 5% flyktingar i ordets rätta bemärkelse. Bara det kan få en motspänstig pk-människa att tappa fotfästet ….

Børge
Børge
9 years ago

Er det ikke prægtigt, sådan at kunne forvandle sin misundelse og ondskab til godhed. – At kunne være god for andres penge , ejendom , fremtid og liv. At kunne udleve sine allerdårligste egenskaber, som man burde skamme sig over hvert sekund, som den yderste godhed? Sverige burde være en lektie i statsdannelse – en lektie i, hvad der burde være umuligt i ethvert civiliseret samfund. Desværre tror jeg ikke på, at nogen drager erfaringerne, med henblik på at bruge dem, hvis der igen om nogle hundrede skulle opstå civilisation i Sverige. At statsdannelse burde starte med at opstille ubrydelige… Read more »

H B
H B
9 years ago

Stefan Löfven borde inse att han står inför en omöjlig uppgift. Ju fortare han sträcker ut en hand till sd och nära en miljon väljare desto större utsikter att rädda ansiktet – om inte annat så i historieböckerna.

Bättre att falla med den demokratiska flaggan i topp än att tillfredsställa dagens politisk-/mediala etablissemang inklusive Sahlinfalangen i det egna leden än att stå där med nesan och eftermälet som politikern som försökte med konstycket att slå knut på sig själv.

Leffe
Leffe
9 years ago

Men jisses vilken kass valanalys, och efterföljande kommentarer påminner mer om rädsla för chemtrails än seriös debatt *s*

Cavatus
9 years ago
Reply to  Leffe

Vore lite mer fruktbart om du talade om VAD som brister i analysen och i kommentarerna än att enbart avkunna en dom mot dem. Att klistra på nedsättande epitet säger nämligen bara mer om dig än om yttrandet. Har du inget mer att komma med bara för att framställa dig själv som lite finare och godare?

Fram med dina hållbara argument. Upp till bevis!!!

elwee
elwee
9 years ago
Reply to  Leffe

Det vore klädsamt för ditt inlägg om du kom med ett enda exempel på den “kassa analysen”.
Så länge dit inlägg lyser av frånvaron av sådana exempel så är det ju ditt inlägg som känns tämligen kasst, eller hur?

Jocke Becker
Jocke Becker
9 years ago
Reply to  Leffe

Seriös debatt?
Leif, du menar väl inte att DINA vapenbröder förkunnar sanningen? Ni svävar omkring i en gigantisk såpbubbla fylld med desinformation och censur, några sakliga argument beträffande massinvandringens förträfflighet finns inte – det enda som återstår för Er är att smutskasta motståndaren. ER åsiktsbubbla kommer att spricka, dina gelikar kommer att förpassas till ödsliga trakter där översittarmentaliteten förhoppningsvis kan läkas med hjälp av terapi och debriefing…

Jocke Becker
Jocke Becker
9 years ago

Som tack för din klarsynthet skall jag idag beställa dina böcker.
mvh.J.Becker

trackback

[…] Söndagskrönika: Tugga i sig verkligheten  Julia Caesar 2014-09-20 […]

Savannah
Savannah
9 years ago

Underbart och klart formulerat! Hur kan politiker och media inte se detta klart??? Vad är det för förträngningmekanism som trätt in? Alla läser allas kommentarer så man kan knappast skylla på hemmablindhet. Obegåvat och odemokratiskt passar bra….

Angela
Angela
9 years ago

Dumhetsforskare varnar. Nu har jag inte läst Mats Alvessons senare forskning men detta varnade folk för redan på 60-talet. Trots varningarna monterades skolan ned med alla examina och slätades ut så att alla skulle kunna studera vare sig de hade förmåga eller ej. Ett sådant beteende är livsfarligt för ingen vill anlita en utförare som saknar förmåga. Alla fel och misstag beroendes på oförmåga kostar i liv och pengar som i sin tur kostar liv. Läs också om NATO som tränar på att internera och slå ner svenska uppror. Detta har redan påtalats före EU-omröstningen men också sedan men som… Read more »

Peter
Peter
9 years ago
Reply to  Angela

Nu vill sossarna dessutom bygga ut högskolan ytterligare, vilket kan få förödande konsekvenser, eftersom ungdomskullarna minskar under de kommande åren, enligt ekonombloggaren Cornucopia.
http://cornucopia.cornubot.se/2014/08/peak-hogskola-2009-da-vill-s-branna-2.html

Då har jag ändå inte tagit i beaktande att många som läser diverse flumutbildningar på högskolan i dag har kunskaper och ett uppträdande i föreläsningssalarna som påminner om högstadienivån. Lägg därtill att alldeles för få vill gå tekniska utbildningar i dag och att det är det akademiska barskapet som hamnar på lärarhögskolorna (där kulturmarxismen bara ökar och ökar).

Falsterbo
9 years ago

Väljare mot massinvandring är betydligt fler än 13%

Ni danskar som är med i NATO; vad säger ni om det här?

http://www.friatider.se/h-r-var-nato-p-att-kriga-mot-svenskar

Angela
Angela
9 years ago
Reply to  Falsterbo

Såg inte din kommentar. 😉 Men där är länken.

PFEP
PFEP
9 years ago
Reply to  Falsterbo

Det kan mycket väl vara “nysvenskars” uppror, man lägger beredskap för.
Den dagen den avskydda “Robin Hood” skatten tas bort, kommer till exempel inte Malmö ens klara socialbidragen och andra åtagen där är invandringsrelaterade och vad kommer då hända?
Vad har muslimer i alla dagar gjort när kassan sinar och brödet är slut? Jo de sadlar kamelen (idag tankar BMW´n) och börjar plundra och då går man inte ens säker i de annars trygga segregerade svenska områden
Som jag säger; välkommen till verkligheten, den är närmare än de flesta anar.

Cavatus
9 years ago
Reply to  PFEP

Jag blir aningen ställd när du talar om Robin Hood-skatten. Jag vill minnas att den skapades för att ta från rika kommuner och ge till fattiga GLESBYGDSKOMMUNER. Var det inte tänkt så? Att den allt befolkningsglesare landsbygden skulle få ett välbehövligt tillskott för sitt vikande skatteunderlag för att kunna hålla landsbygden någotsånär levande även fortsättningsvis? Rätta mig om jag har fel, för detta vill jag veta (få bekräftat eller dementerat). Idag går denna skatt till bland annat Malmö med fyra MILJARDER! När blev Malmö en glesbygdskommun med avfolkningsproblem? Om min grundtes håller är alltså hela Robin Hood-skatten totalt förfelad och… Read more »

PFEP
PFEP
9 years ago
Reply to  Cavatus

4000 miljoner får Malmö ungefär årligen och detta är en tickande bomb under Malmö.
Som jag skrev; vad kommer hända om (när) detta försvinner?
Ingen ser elefanten i rummet…

Peter Buch
Peter Buch
9 years ago
Reply to  Falsterbo

Danske ser i min fantasi nok på Sverige med syn strækkende sig fra ønskende betingelsesløs overgivelse til naboerne, til de der går ind for mindre, til de få der håber, at svenskerne selv må kunne ordne deres problemer.
Min fantasi er ikke altid som virkeligheden er.

Peter
Peter
9 years ago

Glömde tacka för ännu en fantastisk krönika! Ja, det är tyvärr omöjligt att prata om invandringen och liknande ämnen för svensken, så jag har tyvärr tvingats hålla tyst när släkten träffas och ämnet “Sverigedemokraterna” dyker upp. Jag tror att det dels beror på okunskap samt att många vänner och släktingar vuxit upp i ett homogent Sverige, gått i homogena skolor samt alltid bott i homogena kvarter och alltså aldrig behövt se sitt tidigare lugna bostadskvarter steg för steg förvandlas till något som mer påminner om Mellanöstern. Lustigt nog så har de aldrig umgåtts med andra människor med rötter i Afrika,… Read more »

Varfor60
Varfor60
9 years ago

Den enda negativa sak med denna artikel är att den läses av allt för få. Lysande helt enkelt.

Macky
Macky
9 years ago

Vidrigt förflutet? Då är väl t.ex 31% mer än 13%, eller? Med tanke på sossarnas historia har vi istället 31% som förträngt att det var bl.a de som undertecknade ett godkännande för ett rasbiologiskt institut (som en viss Hitler anammade), sen var de några blamd alla de som godtog att samma Hitler och hans nazister att nyttja våra svenska järnvägar…

Arne
Arne
9 years ago

En av mina Facebookvänner, bosatt på Södermalm, hade i våras frågat sig var alla dessa SD:are finns som motsvarar 10 % i opinionsmätningarna. Hon skrev dessutom “tänk om några av mina vänner är SD:are” och hade en allmänt nedlåtande attityd.

Vet ej hur hennes resonemang fortsatte eftersom jag strök henne från min vänlista.

Jag vet däremot varför så få av hennes vänner ville kännas vid SD!

Om man är offentliganställd är det fullt realistiskt att man får arbetsförbud p g a “värdegrundsproblem” och/eller blir utfryst av sin bekantskapskrests.

Samtidigt som södermalmseliten nästan spricker av självgodhet!!!

Tony
Tony
9 years ago

Det finns mer läsvärt i en enda krönika från Julia caesar, än vad
hela den övriga journalistkåren lyckas prestera under ett helt år,
helt enkelt lysande!

Peter
Peter
9 years ago

Lysande Julia! Den här krönikan samt Mats Dagerlinds eftervalsanalys på Avpixlat borde publiceras i alla större medier. Även andra länders oro över den extrema situationen vi har i Sverige borde väl få några ur den politiska, mediala och kulturella eliten att vakna upp och säga dom förlösande orden ‘det räcker nu’. Å andra sidan förstår jag dom. Den dagen det sker är det slut på dom stora inkomsterna och dom fina uppdragen, vännerna försvinner, barnen blir inte längre bjudna på kalas och i värsta fall måste bostadsrätten i det segregerade MENA-fria området säljas och vill det sig riktigt illa går… Read more »

Invandrare1957
Invandrare1957
9 years ago

Tack Julia. Det jag tycker är konstigt är att politiker o media. Verkar inte förstå vad dom skapar. Lyckas inte Sd få igenom så mycket dom närmaste fyra åren. Så kan jag nästan lova att SVP är i riksdagen efter 2018. Utan SVP kommer att börja plocka väljare från SD dom som är extremare gå över. Och SD har 20% efter 2018. Det är bara naturligt i ett samhälle och tecken på att demokratin fungerar. Frågan är vad hittar sjuklövern och media på då. Då har det fötts ett till skötebarn som föräldrarna hatar. Så sjuklövern borde verkligen tänka si… Read more »

Angela
Angela
9 years ago
Reply to  Invandrare1957

Ja, det kan man undra.Många tycker det är konstigt eftersom de ser problemen och ideligen får ta konsekvenserna av vad makteliten hittar på. Problemet är att makteliten mycket väl vet vad de gör. Det är därför de gör det. Problemet är alla nyttiga idioter som tjänar på maktelitens påhitt och dövar sitt samvete och inte vill förstå. Det är lättare och bekvämare att skjuta budbäraren. Sedan finns det dessvärre okunniga och det är de som man först och främst får vända sig till för att upplysa. Jo etablissemanget kommer att fortsätta som de gjort. Det har ju varit framgångsrikt hitintills.… Read more »

Robin Shadowes
Robin Shadowes
9 years ago
Reply to  Angela

Dom nyttiga idioterna har ännu en roll att spela. Den sista som figuranter i den dödsdans som kommer bli den oundvikliga konsekvens av elitens gärningar. Det blir dom som kommer få det tvivelaktiga nöjet att sprattla under gatlyktornas bleka sken i slutakten av dramat. Allt medan dom verkliga arkitekterna drar sig undan, till sina gated communities, sätter sig på planet utomlands eller drar sig undan i dom underjordiska bunkrarna för att vänta ut konflikterna dom har skapat.

Rozalinda
Rozalinda
9 years ago
Reply to  Angela

Ja EU styr över länderna som ingår, Sverige har inte hegemoni på de övergripande beslut som fattas och över EU styr makteliten, de sk. globalisterna. Både vänster och höger politikerna styrs av samma globala elit. Klart att de flesta politiker är medvetna över vad som sker både här i Sverige och globalt. Sveriges del i vad som försiggår runt omkring i världen är baserade på politiska beslut som är ordergivna från eliten. Sverige har bla. sålt vapen till Saudi som både beväpnar och tränar Isis, precis som USA. Isis är en effektiv mördar och slaktarmaskin som syftar till folkfördrivning med… Read more »

trackback

[…] ”Vilken chock! Jag är fruktansvärt upprörd över valresultatet. Vad är det för människor som röstar på ett parti med ett så vidrigt förflutet? Vilken människosyn har de egentligen? Mina vänner känner precis likadant. Alla är lika upprörda som jag. På Facebook uppmanar vi alla som röstade på det här partiet att defrienda oss. Vi är inte deras vänner längre. Vi är 94,3 procent som inte röstade på detta avskyvärda parti. Vi är i majoritet, det är vi som bestämmer. Vi kommer aldrig att ta i partiet ens med tång”. Läs Julia Caesars krönika här. […]

MetalHeadViking
9 years ago

Det som vi bör kräva nu är ett nyval!

Löfven vill inte respektera svenska folkets vilja!

Låt oss straffa honom!

Kräv ett nyval nu!

http://detopaverkadesinnet.blogspot.se/2014/09/darfor-ar-nyval-det-enda-som-kan-radda.html

Nubien
Nubien
9 years ago

I vilket fall har Stefan Löfven en demokratisk skyldighet att respektera att en majoritet av svenska folket inte vill ha denna massinvandring.
Han begår ett allvarligt demokratiskt brott, genom att nonchalera detta. Istället borde han verkat för en kompromiss i denna viktiga fråga, som en majoritet av folket kunnat acceptera.

Herre Gud
9 years ago

Fyra förlorade år med nya arbetarpartiet.

http://youtu.be/Sl84C-OUeKM

Del 1 http://youtu.be/Rs92LovF6q4

Del 2 http://youtu.be/u5fOuohWVFI

Häe bor jag: http://korta.nu/HERRE-GUD

Cavatus
9 years ago

Du gjorde det igen, Julia! Jag trodde du skulle gå i ide nu ett tag framöver när väl valet var överståndet. Samtidigt kan jag förstå att det kliar i fingrarna när situationen nu är som den är. Jag är glad att du kan verbalisera tillståndet. Personligen kippar jag efter andan och finner inte ord i denna Kafkaliknande tillställning. Du behövs, Julia! Vi behöver dig och de ytterligare få personer (Tullberg, Arnstberg, Formgren, Teodorescu, Dagerlind, Vilks, Nima Ghalim Pour (kan vara felstavat), Hillegren, Sanandaji och de som jag glömt, vilka framför genomarbetad kritik mot sakernas tillstånd. Jag uppmanar alla att köpa… Read more »

Skåning
Skåning
9 years ago
Reply to  steen

Jag har “råbet ut dette från min altan” i två år nu. Jag kände att jag inte kunde hålla käften längre och vara anonym. Dels på ett slutet forum för folk med uppmätt hög IQ och dels på Facebook, har jag sagt precis vad jag tycker till punkt och pricka. Jag såg att folk slentrianmässigt postade inlägg om hur “dumma” och “rasistiska” SD var, och alla ville ju passa in så det blev en massa likes och gulleplutt. Men, som sagt, på två år har jag inte låtit ett enda sådant inlägg passera utan att säga emot. Resultatet har varit… Read more »

Angela
Angela
9 years ago
Reply to  Skåning

Ja, du har helt rätt. Ja vi behöver de personer Cavatus räknade upp men framför allt behöver vi “de vanliga människorna” som inte är konflikträdda. Som vågar ta debatten. Som gör ett fantastiskt jobb i debatter och inte minst alla dem som delar ut allt det skrivna och står upp i offentligheten i valstugor och debatter. Jag tänker ständigt på dem som inte är med oss längre utan fått sätta livet till under ohyggliga former. Det är en skandal att etablissemanget vet detta och lyckas döva sin skuld och sitt samvete och lever loppan som om ingenting hänt. Precis som… Read more »

Nostradamus_i_norr
Nostradamus_i_norr
9 years ago
Reply to  Angela

Berätta gärna mer om var det finns information om denne pojke som togs av daga.

Ramona Fransson
9 years ago

Hej Julia!

Ja, det är inte utan att jag drar på smilbanden när jag läser din utsökta valanalys. Jojo, och nu försöker DN att få oss att tro på “nya” opinionsundersökningar som visar att Fp väljare är mogna för blocköverskridande samarbete. Hahahah … tror de verkligen att någon människa med vett i huvudet ska gå på DN:s eller Aftonbladets eller SR:s undersökningar … en gång till? Hahahaha … ojoj … vad de biter sig i svansen.

Angela
Angela
9 years ago

Först ett varmt tack till att du fortsätter din gärning Julia Caesar och till din lysande krönika. Det var med glädje jag emottog beskedet på twitter, Avpixlat, om att du skrivit ny krönika. Löfven är helt informerad. Till skillnad från föregångaren Juholt (S) som trodde han skulle bli statsminister och inte en marionett till statsminister Wallenberg och storfinansen i EU. Att Löfven var näste statsminister stod klart redan i juni 2013 när han flög med Wallenberg till England för presentation och information. Tro inte ett ögonblick att det inte förekommer manipulation och valfusk i Sverige eller andra västländer som nu… Read more »

Falsterbo
9 years ago

En bild med mycket starka känslor; en demonstration övervakas av poliser, öga mot öga träffas två barndomskamrater helt oväntat:

http://niume.com/pages/post/?postID=11838-Niume

Vi måste alla tänka oss för så vi inte ökar konfliktytan i samhället!

Angela
Angela
9 years ago
Reply to  Falsterbo

“Vi måste alla tänka oss för så vi inte ökar konfliktytan i samhället!” Vilket struntprat! Säg det till ISIS. Och sedan kommer du aldrig mer att säga något. Det kan jag nog garantera. Det som är problemet i väst och synnerhet Sverige är konflikträdsla. Hade folk sagt ifrån tidigare så hade vi inte haft ett sönderfallande Sverige idag. Visste du hur man får slut på mobbing? Genom att tiga, vända bort blicken, se åt ett annat håll? Nej många har sagt det förut och nu säger jag med emfas att det är inte det onda som är det värsta utan… Read more »

Angela
Angela
9 years ago
Reply to  Falsterbo

Ja, jag instämmer precis i vad som står där. Finns inga motsättningar. Det handlar inte om konflikten egentligen utan om VEM som anordnar dem. De som protesterar mot det som är fel eller de som luras och har andra syften. Ibland utgörs de av rena psykopater som njuter av att se folk hamna i bråk med varandra – konfliktparasiter. Pyromaner t ex som kan tända på och stå och titta på när det brinner och njuta av kaoset. Sedan finns det sådana som iscensätter konflikter för att nå ett annat syfte. Man kan säga att de perverterat konflikten.Dvs man har… Read more »

Skåning
Skåning
9 years ago
Reply to  Falsterbo

Den tiden är förbi. Handskarna är kastade (från motståndssidan) och jag vågar påstå att någon kontrollerad respons inte står att finna längre om man inte strängar upp de ansvariga Mussolini-style. Det är aldrig något jag har önskat eller förespråkat, men undrar bara om det går att undvika i nuläget. Är du förresten boende i Falster eller Falsterbo? I det senare fallet måste du utgöra en mycket liten mikrominoritet nere på näset som verkligen tänker (på annat än din plånbok).

Falsterbo
9 years ago
Reply to  Skåning

Ursäkta, men jag förstod inte exakt vad du menade om motståndarsidan…

Falsterbo har jag en djup känsla för sedan barndomen men är ej boende där nu.

Angela
Angela
9 years ago

Ja du, Peter, de fega uslingarna, lämnade det sjunkande skeppet med en sammanlagd (stat, kommuner, hushåll) skuld för landets skattebetalare på enligt Riksgäldskontoret och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) cirka 5 000 miljarder kronor. Situationen är värre än i Grekland före kollapsen. För att klara invandringstrycket måste stat och kommun låna ännu mera. Den höga tillväxten, som Borg och Reinfeldt skrutit om, som t o m varit den högsta i EU var bara luft d v s lånade pengar som bara snott runt i en karusell. Invandring i sig kan aldrig bli en vinst. Skapar inget välstånd. Fortsätter invandringen så växer… Read more »

John
John
9 years ago

Vem hade för 30 år sedan kunnat tro vi skulle få uppleva en statskupp i Sverige inom överskådlig framtid. Men det är precis vad vi nu ser sjuklövern förbereda.

Visionären
Visionären
9 years ago

Bra Julia, fantastiskt bra beskrivning som alla som inte har sniglar i ögonen kan känna igen sig i.

Om etablissemanget inte vill se en ytterligare dubblering av SD i valet 2018 får de allt börja tänka sig för. Som Einstein uttryckte det, galenskap definieras utav att göra samma misstag om och om igen utan att förstå vad det var som gick snett (fritt uttolkat).

V

Jocke Becker
Jocke Becker
9 years ago

Tack, Julia! En klockren analys och en väldigt bra krönika…det finns hopp för svänskligheten, fortsätt ditt goda arbete och lycka till. Sent omsider avslöjas etablissemangets siffertrixande, vi från de “klokas skara” kommer att få bevittna när det övriga folket vaknar och kräver sin tribut med tjära och fjädrar. De sista åren har den svenska medborgaren haft en generös köpkraftsrabatt p g a låga bostadsräntor och sänkta inkomstskatter, när Riksbanken framöver höjer reporäntan och politikerna tvingas höja skatteuttaget går botten ur hela systemet – “öppna Era hjärtan” får en helt annan innebörd när utrymmet i Svenssons plånböcker har vuxit till ett… Read more »

Linna Berg
Linna Berg
9 years ago

Otroligt träffande och helt korrekt analys av det bisarra läget i Sverige. Skönt att kunna läsa något så bra, det är en frisk fläkt bland allt annat dravel man ser i gammelpressen. I stycket “Moderaterna körde över…” har det smugit sig in ett litet tryckfel: “valet 2010” ska det väl vara? Även om man förstår det, så tänker jag på all spridning krönikan kommer att få och då vill du säkert att allt ska vara rätt. 🙂 Menar inte att vara petig. Tusen tack för dina krönikor, man mår alltid lite bättre efter att ha läst dem! Man får en… Read more »

82
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x