24
sep
Seneste opdatering: 24/9-14 kl. 1543
14 kommentarer - Tryk for at kommentere!

A propos ‘progressive’ ideologer, se svensk TV 4 trøste FI, nu de ikke kom ind i Riksdagen. Say no more.

De forsvundne Sverigedemokrater

Både før- og eftervalgsundersøgelser viser betydeligt færre Sverigedemokrater, end de stemmer partiet faktisk fik. Det kan ikke undre nogen, når man tænker på svenske politikere og svensk journalistik. Jeg frygtede faktisk under valgkampen for Jimmie Åkessons liv, og tænkte på den TV debat, hvor Pim Fortuyn sagde til en journalist: “Hvis jeg bliver dræbt, er det jeres – journalisternes – skyld”, og dræbt blev han. I Sveige er erkendelsen parkeret der, at 13 % har stemt på et nazistisk og fascistisk parti, ikke fordi de er nazister, men fordi “de er arbejdsløse, har dårlig mobildækning, lave pensioner og landbrug nedlægges.” Det siger sig selv. Det er svært at være ‘progressiv’, men man kan altid chikanere de ‘reaktionære’ til tavshed:

Många sverigedemokrater syns inte till när vi ställer frågan om röstandet i valet 2014. Så vart har de tagit vägen? Det finns flera tänkbara felkällor, men det är svårt att komma runt misstanken att det just bland sverigedemokrater har blivit vanligare att antingen vägra att delta i undersökningar eller att uppge partival som inte överensstämmer med hur man faktiskt röstar. Kanske litar man inte på anonymitetsförsäkringar längre? Kanske känner många rädsla för att yppa just den partisympatin högt?

Debatten är påfallande högljudd om huruvida det nu finns samhällsfrågor där alltfler drar sig för att säga vad de tycker. Frågan är till sin natur svårbesvarad. Men mönstret med försvunna väljare är precis vad man kan förvänta sig om det skulle börja etablera sig sådana fickor där det råder oro och tystnad. När de växer rubbar det förutsättningarna för meningsfulla politiska samtal i offentligheten. Hur skulle det vara att ha partisympatier som man är rädd för att uttala högt? Att rösta på ett riksdagsparti men inte tycka att man kan berätta om det efteråt. Nej, jag tror inte alls att skam är rätt ord. Snarare vrede.Försvunna SD-väljare — ett varningstecken

“Clean up this country of sharia supporters”

Den australske politiker Jaqui Lambie taler ud fra hjertet i parlamentet.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
14 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Tawanna
7 years ago

What i do not realize is actually how you are now not really a lot
more smartly-liked than you might be right now.
You’re so intelligent. You realize therefore significantly
when it comes to this subject, produced me in my opinion consider it from a lot of
numerous angles. Its like men and women aren’t fascinated
unless it’s something to accomplish with Girl gaga! Your personal stuffs outstanding.
At all times maintain it up!

Lightmann
Lightmann
8 years ago

Hvem kan være uenig i hvad den austraelske politiker siger? Det eneste jeg er overrasket over, er at dette ikke bliver sagt fra talerstolem i SAMTLIGE vestlige parlementer. Men, når terroren for alvor begynder i de større vestlige byer, er det så ikke kun et sprøgsmål om tid? For hvor længe kan vores politikere blive ved med at sige: Jamen, det er ikke Islam der skyld i det, for Islam er fredens religion. Seriøst, hvordan kan de i det helet taget sige det, uden at grine samtidigt? 🙂 For alle der sidder på den modsatte side af skærmern, griner jo… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

Kritik mot svensk invandringspolitik 😉

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=5974020

Norsk kritik mot svensk invandringspolitik, debatt i Studio Ett
(16 min)
24 september kl 17:06

“Sverige har en unikt liberal invandringspolitik men har samtidigt minst kunskaper om dom som invandrar till landet. Svenska politiker vet inte vad de pratar om när de säger att invandringen är lönsam för Sverige”. Den kritiken mot svensk invandringspolitik kom från norsk debattör idag. Fegar våra politiker om kostnaderna? Debatt i Studio Ett idag. Elin Örjasäter, förstelektor, debattör vid Markedshöyskolen i Oslo, Fredrik Federley (C), europaparlamentariker, Jan Ekberg, professor och nationalekonom vid Linnéuniversitetet i Växjö.

PFEP
PFEP
8 years ago

Condell är en verbal rakkniv, inte mycket politiska fjun finns kvar i nyllet på etablissemanget efter hans rakning av etablissemanget. Vi där har varit i skottgluggen här i Sverige p.g.a våra politiska engagemang, känner oss allt för väl igen i fallet med Osby politikern Agne Ingvardsson. Själv utsattas jag för båda mordhot, förtal och dataintrång, under mina få år inom den svenska politiken. Polisanmälan för intrång med IP-adress och namn med mera, anmälan för hot med källa och förtal med källa, lades direkt ned av åklagare… Dock får man jo ha i minne att dåvarande Statsminister från riksdagens talarstol hade… Read more »

Peter Andersen
8 years ago
Reply to  LarsS

Prøv at se kommentarerne.

Lad de 87% åbne deres dør..!

LarsS
LarsS
8 years ago
Reply to  Peter Andersen

Jep, læste dem – almindelige mennesker er efterhånden så “pissed off”, at det snart må eksplodere!

LarsS
LarsS
8 years ago

Altså, at følge med i udviklingen af flygtninge modtagelsen i Svea, begynder efterhånden at nå et niveau hvor man er bange for at ens hoved skulle falde af og knalde baglæns ned IKEA tæppet i bar hovedrysten! “Öppna din dörr”! er nu seneste åbenbarings- og kærlighedserklæring i Jönköping! “Vem betaler hyran?” spørges der i artiklen. Og her stopper jeg så nonchalant op i læsningen, går ud og henter en god flaske rødvin en times tid før normalt, skvulper glasset godt op og med et tilfreds smil over det kritiske spørgsmål fra journalisten, vender jeg tilbage til artiklen for at nyde… Read more »

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
8 years ago

Försvunna Sverigedemokrater: “Kanske känner många rädsla för att yppa just den partisympatin högt?” Kanske är det just vad som eftersträvas i smala grupper i samhällstoppen: Schyman hävdar nu visserligen att man “inte bara kan se SD:s väljare som rasister” – inte enbart, alltså, och kanske inte som fascister men åtminstone som bakåtsträvare: http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/eftervalsdebatten-senaste-debattartiklarna_3941470.svd?sidan=1 Men hennes stormtrupper säger något helt annat, nämligen “Död åt SD och alla andra borgare!” http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/revolutionarer-pa-pride-ville-doda-borgare_3942382.svd Och Socialdemokraternas ungdomsförbund håller i princip med, får man förmoda: http://blog.svd.se/ledarbloggen/2014/09/23/ssus-analys-av-hatet-ar-bara-for-knapp/ Vänstersidan blundar så hårt för verkligheten att det nästan svartnar för ögonen. I vänsterns värld finns varken kriget i Ukraina… Read more »

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
8 years ago
Reply to  steen

Ja, nu tycks han ju tyvärr ha missat att Ukraina, efter Majdan-revolutionen, har lämnat den skaran och istället har blivit ett föredöme för alla svenskar.

Jag undrar förresten vad HBTQX-gänget menar med “alla andra borgare”. De kan väl inte inkludera de Reinfeldt-trogna eller Ullenhag & Co i alla fall. Får vi be om en förtydligande banderoll i nästa demo?

PFEP
PFEP
8 years ago
Reply to  steen

Det är en person från min grannkommun, jag har mött några gångar.
Det är tamejfan rena rama “Berufsverbot” i svensk tappning!
Svenska facken håller på att genom politisk korrekthet, decimera medlemsantalet.

Hans Und
Hans Und
8 years ago

OT

Jeg er omkring Snaphanen og LFPC i en post vedrørende den tidliger ambassadør i Libanon, Jan Top Christensen.

http://undskabenshotel.wordpress.com/2014/09/24/raw-sketch-of-an-ambassador-jan-top-christensen/

XY
XY
8 years ago

“altitude sickness” : )

Pat Condell kan slå hål på det progressiva hyckleriets “equality” och “diversity”.

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x