25
sep
Seneste opdatering: 25/9-14 kl. 1909
18 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Mads Brügger fra Radio24syv skriver på sin Facebook profil:

“Kontroversiel Svensk Kunstudstilling Haves, Dansk Gallerist Søges! På en hemmelig adresse i København befinder den fængslede og kontroversielle svenske kunstner Dan Parks 31 billeder sig, altså præcis den udstilling som blev forbudt af de svenske myndigheder, før den knapt var åbnet. Det er Radio24syv’s kulturprogram AK24syv der har skaffet dem til København, ligesåvel som vi har lejet lokalerne (fra på tirsdag til på lørdag i kommende uge), og desuden sørger vi for at billederne er hængt op, og at der er tip top klar til fernisering. Men vi vil ikke være gallerister – for det er ikke foreneligt med Radio24syv’s public service værdier at udstille Dan Park. Til gengæld har vi gjort det så nemt som muligt for en eller flere af Dan Parks danske støtter at træde til som gallerist – og så er det sådan set bare at låse døren op, og tænde for lyset, så er udstillingen i gang! Lige nu har René Fredensborg besøg af Trykkefrihedsselskabets næstformand Aia Fog, som gerne vil være gallerist (efter at nøje at have gennemgået billederne der blandt andet viser Jesus der har analt samleje med profeten Muhammed og Grisling der hopper på profeten, mens han råber “dø, dø, dø – din lede pædofile”). Hun skulle først tale med sin formand, Katrine Winkel Holm – som bekræfter at det vil Trykkefrihedsselskabet meget gerne stå på mål for. I kommende dage taler René Fredensborg med andre mulige gallerister, og på mandag besluttes det endeligt i studiet, i AK24syv, på Radio24syv, hvem der skal være galleristen.”

Journalist Dorte Toft skriver i kommentartråden til Brüggers statusopdatering:

“Husk nu, Radio24syv… ikke blot et galleri, for det gør ikke kunsten ære nok. Husk også få hængt Dan Parks hagekors (dem, der så kunstnerisk er udført i perleplader) og dåserne mærket Zyklon-B op uden for synagogen i Krystalgade i København, så det svarer til netop det kunstværks præsentation i Malmø. Så får Dan Park tilmed endnu en årsag til at more sig. Ifølge hans udtalelser til pressen i Sverige er det altså morsomt at opleve jødernes reaktioner, og han vil næppe kimse af de danske jøders reaktioner heller.”

Tine Gybel skriver:

“Det blir nu lidt interessant om nogen i Danmark vover at løfte opgaven efter så ivrigt at have kritiseret og udstillet Sverige som indbegrebet af politisk korrekthed(!), og efter at have brugt lukningen af Parks udstilling til at illustrere deres kritik med. Alle praktiske undskyldninger for at takke “nej” er på forhånd udryddet, – så den politiske korrekthed står nu renset som det eneste problem, at tage stilling til, for de danske kritikere
Med al den ivrige kritik af Sverige, er det da påfaldende, at det ikke sværmer med interesse for at springe ind i rollen som gallerist….?
– Eller er vi også en lille smule politisk korrekte på den her side af Sundet?
– Og måske på en ny måde motiverede for at overveje, om politisk korrekthed er så slemt, som vi i farten fik gjort det til….?”

Kunstsamler Peter Hvidberg skriver:

“Hold udstillingen på HH færgerne (der sejler mellem Helsingør og Helsingborg, red.). Når færgen er i dansk farvand er billederne oppe og når den er i svensk farvand er de bag lås og slå. Ligesom cigaretterne og sprutten. Det vil give en masse svenskere mulighed for at se billederne….i DANsk farvand forstås..”

Journalist Lars K. Andersen (og tidligere musiker i bandet Poets) skriver:

“For fanden, Fantomet (Mads Brüggers tilnavn, red.), du bruger ikke Junglepatruljen på så slet en sag, generationer er gået forud for dig og nu ofrer du alt på hvad, en lille fucking nazi-abe (angiveligt Dan Park, red.)?”

Kunstværkerne kan i øvrigt ses her.

Den Frie

Se også: Dan Parks besked till fansen: I’ll be back!

I MSM er der 8-9 artikler om Park i dag : Radiokanal vil tjekke ytringsfriheden med profetbilleder, Racismedømt svenskers udstilling kommer til Danmark, “Religiøse følelser er simpelthen ikke noget beskyttelsesværdigt”

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
18 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Michael Unna
Michael Unna
7 years ago

Ja det skal sgu nok blive penge værd 🙂 🙂 🙂 Takket være svensk politisk korrekt psykotisk jura. Han har da fået en del pr. om ikke andet. 🙂

Balder
7 years ago

“Dan Park er lort på dåse” Det kan være at Dan Parks talent som grafisk kunstner ikke er særligt stort. Men en kunstners rolle i vore entartede samfund er jo ikke at skabe behagelige værker eller estetiske oplevelser hos beskueren, men at provokere, eller sagt på en pænere måde, at inspirere til eftertanke, selvransagning og debat. Hvad det angår synes jeg at Dan Park bliver groft undervurderet også af mange som forsvarer ham principielt, og jeg hører den ene efter den anden kommentator nedgøre ham og hans værker, tilsyneladende uden at man har gjort noget som helst for at forstå… Read more »

Michael Unna
Michael Unna
7 years ago

Problemet for mig er jo ikke at man kritisere hans kunst (ærligt jeg har kun set et billede af ham. Det han kalder -afrofobians-. Bevares det er ikke smukt, men det er vel ikke værre end musiknummeret-strange fruit- af Billie Hollyday.). Når det så er sagt, så er problemet ikke hans kunst uanset hvad. Problemet er for mig at se, at han skal 1/2 års fængsel og bøder. Uanset hvad han fremviser- har han direkte utvetydigt opfordret til mord, vold eller anden kriminalitet på andre? Jeg tror det næppe. iorden at man protestere over hans kunst, men ikke iorden at… Read more »

Michael Unna
Michael Unna
7 years ago

altså jeg ér ikke sikker på jeg bryder mig om Dan Parks kunst, og jeg ville nok måske også kritisere noget af den for at være dum eller modbydelig uden at jeg ved det på nuværende tidspunkt. Men jeg ville da ikke forbyde den eller dømme ham for noget juridisk med mindre han direkte konkret opfordrede til mord og vold på andre mennesker. Vi har kunnet lyttet til Ramstein, Marlyn Manson, Frank Zappa o.a yderst kontrovosielle musikkere og poeter, og herhjemme også set film af Lars Von Trier etc. så hvorfor ikke også give tilladelse til Dan Parks? Det er… Read more »

Hr. Naturli'
Hr. Naturli'
7 years ago

I 22-nyhederne på 24syv, igår torsdag, udtalte en talsmand fra Grimhøjmoskéen, at udstillingen af Parks værker, kunne føre til en ny Muhammed-krise. Jeg betragter hans udtalelse som en trussel.

Michael Larsen
Michael Larsen
7 years ago

Dorte Toft læser nok ikke Snaphanen, men hvis hun gør er her mit svar til hende: Dan Park er lort på dåse og fortjener at blive ignoreret, hverken mere eller mindre. Det er det svenske retssystem der har gjort ham interessant ved at kriminalisere hans ytringer. Og det er for mig det væsentligste, at ytringer, uanset hvor absurde eller provokerende de er, bliver kriminaliseret.

Peter Andersen
7 years ago

Dan Park er jo gadekunstner, med speciale i kritisk stillingtagen til konkrete problemstillinger i den svenske samtid. Hver plakat er jo hans kommentar til noget.

Kald det bare kontekst, men det ville nok hjælpe på forståelsen af hans værker, hvis man satte sig lidt ind i de enkelte absurditeter hinsidan…

Torben Snarup Hansen
Torben Snarup Hansen
7 years ago

Skal kunst forklares?

Hvis det forholder sig sådan, skal der ansættes tusinder af eksperter på alle museer og til alle koncerter. Dirigenten ved fremførelse af Beethovens tredje symfoni holder nogle lange pauser, så en musikkyndig kan orientere tilhørerne om, hvad mon meningen er med hver sats.

Nils
Nils
7 years ago

Sørg nu for guds skyld for, at værkerne bliver forklaret. Folk står jo i kø for at misforstå dem.

Perleplader med hagekors = hylder Hitler. Zyklon B-dåser nær synagoge = vil gasse jøder. Negre der er hængt = synes at negre skal hænges. Osv.

Hans Und
Hans Und
7 years ago

Hvis der følger en intercontinental returbillet buissnessclass og ophold med mad på Admiral med, så står vi til rådighed. Eksorbitant krav, javist, men vi taler om en meget hård og risikofyldt opgave.

LarsS
LarsS
7 years ago

Mikael bliver mere og mere skarp.

Han har ordet i sin magt og forstår med få sætninger at udtrykke det, som også sådan en som jeg går rundt og bakser rundt i mit indre med.

Håber han bliver ved med at rykke sin position frem, specielt nu, hvor han også er blevet en stemme som har fået adgang til media udenfor danmarks grænser.

Skåning
Skåning
7 years ago
Reply to  steen

Jag instämmer också kring Jalving. Han växer i sin roll. Men det jag inte förstår är varför han inte talar ur skägget (vet inte om den metaforen är begriplig på danska, men det betyder att säga vad man tycker utan att hymla). I fyra veckor drev han Danmarks röst, men endast vid ett fåtal tillfällen hörde jag honom höja rösten och säga det han skriver i sina blogs på JP. Vi ska inte tala om hans medverkan i SVT Hönsgård (SVT Debatt) nu senast, när han efter rasistpaniska utbrott från några unga och korkade kvinnor, en operabög och en läppglanspoet… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

“Deres ødelæggelse kan blive vores ødelæggelse. Vi importerer den nemlig.” Mikael Jalving i topform – Efter os, syndfloden! ( set via Uriasposten ) “Det er blevet efterår, ikke bare herhjemme. Som de fleste nok har bemærket, er det herostratisk omtalte arabiske forår, som fik mainstreammedier og idealistiske politikere til at glimte af håb og humanisme, afløst af blod i sandet og mørke midt på dagen. Analytikere har allerede beskrevet det, og det skal siges igen: Den arabiske civilisation er brudt sammen, det er game-over. … Den arabiske civilisation, som selv Samuel Huntington anerkendte i sit kritiske værk om civilisationernes sammenstød… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  Bjovulf

Mikael Jalving i Debatten på DR2 mod Nasar Khader om den katastrofale situation i den arabiske verden:

http://www.dr.dk/tv/se/debatten/debatten-110#!/31:22

18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x