28
sep
Seneste opdatering: 28/9-14 kl. 1523
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Carl Nielsen’s Saga-Drøm (Saga Dream), sometimes known as Gunnar’s Dream is a tone poem for orchestra based on the Icelandic Njal’s Saga. It was first perfored at the Music Society (Musikforeningen) in Copenhagen on 6 April 1908 under the composer’s baton.

Eneste eksemplar på You Tube. Der står ikke, hvem der dirigerer, men jeg kan anbefale Jasha Horensteins med Radioens Symfonikorkester (1972), hvis nogen vil købe den. Eller Leonard Bernstein’s.

Hvorfor ikke bare fængsle hende?

Indfor det svenske journalistforbunds kongres i oktober er der indkommet 74 forslag. Ét går ud på at udelukke Ingrid Carlqvist fordi hun “dæmoniserer muslimer, ikke bedriver alsidig og korrekt nyhedsformidling og ikke går ind for alla människors lika värde.”  Det er i realiteten Berufsverbot, uden et pressekort kan man ikke arbejde. Lås hende inde først som sidst, siger jeg. Inden hun emigrerer. Ingrid Carlqvist rasar mot Journalistförbundet inför kongressen, Kampen mot otrygghet i fokus på kongressen. (Foto Ingrid Carlqvist og Mark Steyn, © Snaphanen, klik f. helskærm)

Bryssel 2012, 4 334

Trykkefrihedsselskabet udstiller Dan Park

Trykkefrihedsselskabet har netop udsendt en pressemeddelelse, hvoraf det fremgår, at foreningen udstiller værker af Dan Park i nær fremtid:

“I fredags trak Radio 24Syv sit tilbud tilbage om at stille lokaler til rådighed for en gallerist, der ville udstille den fængslede svensker Dan Parks forbudte kunst. Nu overtager Trykkefrihedsselskabet stafetten og melder sig klar til at stå som gallerist.”Det er en meget vigtig sag Radio 24syv har taget fat på, og den der alt for vigtig til at blive tabt på gulvet nu”, udtaler Trykkefrihedsselskabets formand, Katrine Winkel Holm. ”Dan Park sidder stadig fængslet og der er stadig kun få, der har fået mulighed for at se den kunst, der har bragt ham bag tremmer. Det vil vi gerne ændre på”.

Trykkefrihedsselskabet arbejder netop nu på at finde lokaler til at udstille de kriminaliserede værker. Ifølge næstformand Aia Fog er nogle af værkerne vigtigere end andre:

”De værker, der i særlig grad har vores interesse og som er vigtigst at få udstillet, er de 8-9 værker, der sendte Dan Park i fængsel og som nu skal destrueres af den svenske stat. Dem vil vi under alle omstændigheder udstille. Hvilke værker som derudover skal udstilles må bero på en konkret vurdering, som vi vil foretage i samarbejde med Dan Parks gallerist Henrik Rönnquist, men det vil være oplagt at vise, at Dan Parks samfundskritiske kunst ikke retter sig mod bestemte grupper, men i alle retninger.” Den Fri

Mand anholdt efter at have truet Dan Park ‘s gallerist

 

Historien om den fængslede svenske gadekunstner Dan Park fortsætter. Lørdag aften var der gallerinat i Malmø. Men Malmö gallerinatt fik en kedelig afslutning for Dan Parks gallerist Henrik Rönnquist fra Galleri Rönnquist og Rönnquist. Efter at have haft mange besøgende i løbet af aftenen blev galleriet opsøgt af en ung mand, der truede Henrik Rönnquist, fordi han i juli udstillede Dan Parks collager i sit galleri. Mandens adfærd var af en sådan karakter, at han måtte føres bort af politiet. Det oplyser Henrik Rönnquist i en statusopdatering på sin Facebook profil:

“Fick besök av av en ung kille som kallade mig rasist med mera. Hotfullt och läskigt. Han sover gott i häktet i natt. Polisen gör ett ypperligt jobb och plockade honom. Till personen: Sov gott i cellen med ditt hat, din rasism och dina tankar”

Henrik Rönnquist har tidligere været udsat for hærværk på sin privatadresse. Akkurat som et vindue i hans galleri er blevet smadret med en brosten og galleriets facade skæmmet med graffiti. Den Fri med foto af Henrik Rönnquist

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Angela
Angela
7 years ago

Åsiktsbrottslagstiftning i Grekland – krav från EU. http://www.friatider.se/grekiska-kyrkan-f-rd-mer-nytt-siktsbrott Utdrag: “På ett fascistliknande sätt förbjuds yttrandefriheten och ett steg mot avskaffande av tankefrihet tas.” Seraphim tillade att Grekland genom att anta denna lag har sett till att “den nya världsordningens strategiska mål uppnåtts: Människor utan moralisk identitet, eller immunitet mot varierande onda, korruption och liderlighet, förvandlas till ett amorft material och en lättmanipulerad massa, som kontrolleras av sluga och gemena konspiratörer i finansmarknadernas globala diktatur. Det som beskrevs i klassikern 1984 av George Orwell är nu uppfyllt: Den som kontrollerar människans språk, kontrollerar också hennes tankar. Nya termer har uppfunnits: “Islamofobi”,… Read more »

Pia Jensen
Pia Jensen
7 years ago

Den helt geniale løsning:

Så hvorfor ikke en absolut lykkelig løsning, nemlig at Sverige overtager Danmarks asylansøgere (hele området), og alle ulykkelige svenskere kommer her. Alle kunne på den måde blive glade, og for ghetto beboerne, som alligevel ikke kan lide danskere, måtte det være en gave fra Allah.

Ludvig
Ludvig
7 years ago
Reply to  Pia Jensen

Tack Pia för din omtanke om alla oss svenskar som förtvivlar allt mer i det dårhus som vårt land förvandlats till.
Vart ska vi ta vägen?
För mig personligen blir Danmark det naturliga valet.

Utlandssvensk
Utlandssvensk
7 years ago
Reply to  Ludvig

@Ludvig,

Än så länge är det ganska lätt att som svensk flytta till valfritt västland. Men vänta inte för länge! Vansinnet i Sverige börjar uppmärksammas på allvar i omvärlden och det lär snart bli påtagligt svårare att lämna landet,

Ludvig
Ludvig
7 years ago
Reply to  Utlandssvensk

Tack för påpekandet Utlandssvensk!
Det är väl,för övrigt,bara en tidsfråga innan våra nordiska grannar måste införa visumtvång för inresande med svenska pass – av ren självbevarelsedrift.

Edward Ulfertz
7 years ago

Ingrid Carlqvist har väl flyttat till Danmark?
Hon jobbar för Dispatch International, som är en dansk tidning.
Då måste hon väl kunna få ett danskt presskort?
Det kan bli intressant att de om det svenska etablissemanget tänker stoppa internationella journalister!

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x