1
okt
Seneste opdatering: 1/10-14 kl. 1736
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Linen er 25 meter lang og kuglen fra et kugleleje vejer 145 kg. På Østervold ti ligger nu de sammenlagte skoler Østre Borgerdyd og Metropolitanskolen, Danmarks to ældste latinskoler. Jeg har gået på den ene, men føler mig ikke helt hjemme i disse lokaler. Rummet har en kolossal lang efterklang, og min gamle arbejdsgiver og ven Svend Wiig Hansen, der oprindeligt ville have været operasanger og havde en glimrende stemme, sang altid fire, fem, seks-stemmigt med sig selv, når han var her. Jeg tog mig i at synge for alle gymnasieeleverne.

Det er også her nogle af scenerne fra Henrik Stangerup’s fremtidsdystopi “Manden der ville være skyldig” (bog 1973, film 1990, Ole Roos) er optaget. Jesper Klein spillede Adam Gregor. Stangerup beskriver hvordan romanen fik ham indkaldt til kammeratlig samtale hos alle marxisterne på Gyldendal. Han løb bogstavelig talt skrigende bort.

Da vi kom ud efter det glimrende cafeteria, løb vi lige ind i Jakob Holdt, hvis kloge mor har sagt de forløsende ord om sønnen: “Så blev du alligevel præst, Jakob”. Inden da, havde vi set Elmgren og Dragset på Statens Museum, store armbevægelser, campingvogne, swimmingpools, lighus, sengestuer og lokummer, men få iøjenfaldende tanker. Svend ville have sagt “bøssesmag”, og det var ikke fordi, han ikke kunne lide bøsser. Tværtimod. Hvis han skulle interviewes, sagde han “send en af jeres bøsser, jeg taler bedst med dem.” Han mente gerne Henrik Sten Møller eller Poul Borum.

Kunstnere skal være deres egne reklamebureauer, men jeg kan ikke befri mig for tanken, at en del er bedre PR-folk end kunstnere. Man diskuterer, om man kan se forskel på mandlig og kvindelig kunst, så jeg spurgte Uwe, om der er forskel på hetero og homo-kunst. Han mente nok, homoseksuelle kunstnere ‘er lidt mere konceptuelle.’ Jeg ved ikke ikke, om han tænkte tilbage på Walt Whitman, Proust, Tchaikovsky, Britten, Auden, Isherwood, Francis Bacon og Michelangelo, og jeg glemte at spørge.

01.10.2014 058

01.10.2014 009 01.10.2014 018 01.10.2014 020 01.10.2014 025 01.10.2014 027 01.10.2014 038

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Eyvind
Eyvind
7 years ago

I er velkomne til at få et kik ned i maskinrummet på verdens største skib “Majestic Maersk”

https://www.youtube.com/watch?v=rb0nJGTcnf8

Jan
Jan
7 years ago

Moran ya Simba, der bruges ikke kuglelejer til propellerakslen på skibe.

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

Dagens bedste grin 😀 <b<Moské indretter politirum http://rokokoposten.dk/2014/09/30/moske-indretter-politirum/ For nylig indrettede Østjyllands Politi et lokale, hvor muslimske medarbejdere kan praktisere deres religion og forrette deres obligatoriske bønner i løbet af arbejdsdagen. Nu har en gruppe konservative muslimer valgt at gengælde initiativet ved at åbne et politirum i en ellers ofte kritiseret moské i det vestlige Aarhus. “Det er ubetinget en sejr for tolerancen og integrationen,” siger talsmand for Østjyllands Politi, Michael Kallehave, om det nye lokale, hvor politiet vil kunne lave alt det politiarbejde, som de overhovedet har lyst til. “Vi kommer her rimelig tit, så for os er det… Read more »

Santor
Santor
7 years ago

Jeg kan meget godt lide denne passus, “men jeg kan ikke befri mig for tanken, at en del er bedre PR-folk end kunstnere.” selv mener jeg at de bedste kunstnere er de dygtigste sælgere 🙂

Moran ya Simba
Moran ya Simba
7 years ago

Iøvrigt, Steen, må jeg spørge, du siger kuglen er fra et kugleleje. Det lyder bare fascinerende med et kugleleje med så store kugler men hvor har man dem henne?? På et skib måske, et Mærsk containerskib til propel-aksen måske?? Det må ihvertfald være et seriøst kugleleje haha

Moran ya Simba
Moran ya Simba
7 years ago

Man nedlægger fandme ikke en uddannelsesinstution m rødder tilbage til 1209, Metropolitanskolen. Der er noget tidstypisk “had til traditioner” over det. Økonomisk marxisme er død. Kulturel marxisme lever stadig I bedste velgående…

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x