1
okt
Seneste opdatering: 1/10-14 kl. 0930
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

A week after Algerian militants kidnapped and slaughtered a French tourist, a video has surfaced on the Internet in which Moroccan soccer fans sing pro-ISIS chants. In the video, posted on September 29, 2014, the fans of the Raja Club Athletic from Casablanca, Morocco, can be heard chanting: “ISIS! ISIS!” and “Let’s go on Jihad!”

Hvorfor peger flaskehalsen på os? Hvorfor er det ikke kinesernes opgave, de er trods alt de kommende globale magthavere?

Den eskalerende borgerkrig i Mellemøsten tager livet af den arabiske civilisation og rammer Vesten som en naturkatastrofe. Hvem skal redde araberne fra sig selv? Det er blevet efterår, ikke bare herhjemme. Som de fleste nok har bemærket, er det herostratisk omtalte arabiske forår, som fik mainstreammedier og idealistiske politikere til at glinse og gjalde af håb og humanisme, afløst af mørke midt på dagen i Irak, Syrien og andre steder i Mellemøsten. Analytikere har allerede beskrevet det, og det skal siges igen: Den arabiske civilisation er brudt sammen……. I Vesten står præsidenter og statsledere fra Barack Obama til David Cameron beredt med forsikringer om, at elendigheden ikke har det fjerneste med islam at gøre.

Den arabiske civilisation, som selv Samuel Huntington anerkendte i sit kritiske værk om civilisationernes sammenstød for 20 år siden, er udlevet og vil næppe genopstå i vores levetid. Hvad eller hvem skulle redde den? Plaget som den er af Koranens allestedsnærværelse og ødelæggende politiske konsekvenser, er udsigterne til social, politisk, kulturel og økonomisk bedring mere end distante. Dertil kommer olien, som er regionens største handicap, fordi den gør det muligt for regenter, klaner og bander at regere uden at skulle producere eller investere i sin egen befolkning. Var det ikke for olien, havde den arabiske civilisations fallit og dødbringende interne strid stået klart for os alle sammen for længe siden. Olien har så at sige forsinket vores erkendelse af borgerkrigens primat i det ulykkelige Arabien.

Sverige er den ene ekstrem; her har man ganske simpelt givet op og erkendt, at indvandringen vil indebære velfærdens afslutning, hvilket man skal være liberalist for at værdsætte.

Deroute er egentlig for venligt et udtryk. Det er ikke alene den arabiske civilisation, der forsvinder for øjnene af os, men tillige vores egen kultur, der lider af overmod i bestræbelsen på at spille Jesus, imens vi tillader, at arabere – der tydeligvis ikke vil Danmark eller det land, der har givet dem eller deres forældre en ny chance – huserer som grever og baroner på gader og stræder og opfører sig, som var de herrer i vores hus. Mærk dig disse dage, det er dage, der forandrer verden, herunder din egen. Tiderne skifter, jeg siger det bare. Mikael Jalving: Det kollektive arabiske selvmord, kronik (Morten Uhrskov: Befolkningerne i de fattige lande vokser i historisk uhørt omfang.)


CHARLIE HEBDO modtager Guldhunden

Tid: Torsdag den 9. oktober klokken 17-18.30. Sted: Dansk Forfatterforenings lokaler, Strandgade 6, stuen. Det er på Christianshavn. Entré: Kr. 100,- inklusiv et glas vin og lidt at gnaske i. Der betales KONTANT ved indgangen. N.B. Arrangementet foregår på engelsk – og fransk med oversættelse til engelsk.

Lars Vilks Komiteen uddeler denne dag for første gang Guldhunden, en lille, forgyldt Muhammedhund i ler, som Lars Vilks har skabt. Prisen gives for en indsats for kunst og ytringsfrihed.Prisen går til det franske satiretidsskrift Charlie Hebdo, der har overlevet både retssager og bombeattentat og som er still going strong og skriver satirisk og kritisk om hvad som helst og hvem som helst. Også Muhammed. Charlie Hebdos chefredaktør Gèrard Biard modtager prisen på vegne af tidsskriftet.

​Program for eftermiddagen:

17-17.15: Velkomst ved Uwe Max Jensen og Mikael Jalving.

17.15 -17.30: Guldhunden overrækkes til Gèrard Biard.

​17.30 – 17.40: Lars Vilks taler om ytringsfrihed. ​

​17.40 -​ 18.00: Gèrard Biard fortæller om sit tidsskrift og ytringsfrihedens status i Frankrig.

Moderatorer: Niels Ivar Larsen, fransk og Helle Merete Brix, engelsk.

Derefter mere vindrikning og mulighed for at stille spørgsmål til Lars Vilks og Gèrard Bìard.

18.30: Afslutning.

N.B. Der vil denne dag være mulighed for at købe en af de små Muhammedhunde i ler, som Lars Vilks har fremstillet i et begrænset antal eksemplarer. Pris kr. 500, der betales KONTANT.

Tilmelding til arrangementet hos Helle Merete på: hellemerete@hellemeretebrix.com eller 22 92 70 46. Lars Vilks Komitteen

Charlie Hebdo’s forside oktober 2014

01-1163

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Lenn
Lenn
7 years ago

Fantastisk artikel af Jalving! Til de svenske læsere af Snaphanen vil jeg sige: Spred budskabet og send både Snaphanens og Jalvings vigtige artikler videre til familie og bekendte! I Sverige er det et must, at folket begynder at rejse sig mod et diktatur, der mere og mere ligner noget fra Stasi-perioden. ..eller skulle jeg sige: et Kalifat?

Prudentius
7 years ago

“Hvem skal redde araberne fra sig selv?”

OOOOOOOOOOOOSSSSS!!!! Råber vestlige politikere. Vi kan og vi vil!

Og denne Sisyfos-opgave har de tumlet med fra koloni-tiden til multikulturen til den globale jihad.

Bliver de nogensinde klogere??

Intet tyder på det.

Prudentius
7 years ago
Reply to  Prudentius

“Vi kan og vi vil!”

Undskyld mig, jeg tror den rette formulering er: “Yes, we can!”

Ole Burde
Ole Burde
7 years ago

”Hvem skal redde araberne fra dem selv ?” Svaret er , som det har været flere gange i Islaams historie , at det ‘skal’ de NYE elementer i det islamiske imperie , dem som ikke ENDNU er blevet fordummet af mange generationers altundertrykkende hjernevask . Den sidste gang dette skete , var det elementer af de delvist konverterede slaviske folk på Balkanhalvøen som gav fornyet vitalitet til det otomanske imperies krigsmaskine . Herved var det at Tyrkerne nåede frem til at belejre Wien , og dermed true hele Europa . Tidligere var Ghjengis Khans mongolske horder , efter at være… Read more »

Robert R
Robert R
7 years ago

Hvis vi ikke passer rigtig meget på, kan denne bevægelse blive begyndelsen for enden for vores verdensdel.

Niklas R
Niklas R
7 years ago

Jag säger att vi åker ner, lägger beslag på de naturtillgångar som finns i mellanöstern och arabiska halvön och låter den arabiska/ muslimska kulturen ta livet av sig själv så slipper vi flera hundra år till av bråk och oroligheter i området.

Jernhesten
7 years ago

Nu husker i lige at videoen intet som helst har at gøre med islam. De er godt nok født som muslimer og opvokset i et hvor næsten alle er muslimer, men af en eller anden uransagelig årsag har de allesammen misforstået fredens religion.

Machiavelli
Machiavelli
7 years ago
Reply to  steen

Ingen grund til nervøsitet for udviklingen. Læs vores alle sammens Zenia Stampe. Guldkorn der vil gå over i historien.

“Danskere med muslimsk baggrund kommer til at ligne danskere med kristen baggrund mere og mere. De bliver bedre uddannet, bliver senere gift og får færre børn; kvinderne kommer på arbejdsmarkedet, mændene tager et større ansvar i hjemmet, og de bliver mere sekulære…Om 20 år vil vi stort set have glemt snakken om islam frygt. Vi vil huske den diskussion som noget mærkeligt, vi brugte meget tid på.

Tak jeg er rørt til tårer.

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x