4
okt
Seneste opdatering: 4/10-14 kl. 2031
18 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Svenske journalister er jo så enestående upartiske, at de har bevaret definitionsretten på, hvem der er ‘populister’ og hvem der ikke er. Er det ikke en slags omvendt populisme, at være lønnede censorer for staten? “Väktarna vid gärdet” blev de allerede kaldt for mange år siden.  Nu står de med et problem: Deres formulering og virkeligheden. Derfor er Aftonbladet og Expressen i færd med at dø, selvfølgelig også fordi, alternativ presse er blevet stor i Sverige. Internettet er en virkelig “ideologi-dödare.” Svenske journalister er i færd med at tabe en årtier lang politisk kamp, og de piver. De er Miljöpartister, og de fatter ikke hvad der foregår. Se Kampagnen mod Avpixlat: “Follow the readers”. – Medierna fra minut 16:37.

Med ett främlingsfientligt och populistiskt parti på 13 procent av rösterna har Sverige hamnat i samma fas som övriga Europa. I stat efter stat har sedan 1990-talet populistiska och olika grader av främlingsfientliga och direkt rasistiska partier fått ett stöd på den nivån.

Men ännu skiljer Sverige ut sig på ett sätt: det handlar om mediers reaktioner.I de flesta länder där populistpartierna vuxit sig starka har det skett i samverkan med vissa medier – men så inte i Sverige. Här är det tvärtom de “folkligaste” tidningarna som hårdast gått emot Sverigedemokraterna, med både riktade granskningar i valrörelsen och rena kampanjer. Varför ser det så annorlunda ut här? Det försöker Lasse Truedson ta reda på. Medierna SR SE fra minut 16:37

Misstänkte terrorsvensken i London känd på sociala medier

“Svenskeren” er Bherlin Dequilla Gildo fra Bergsjön i Göteborg. Swedish national arrested in transit at Heathrow charged with terror offences. Den ene finger, de allesammen poserer med, betyder: Der er én gud, Allah. Ikke  noget med treenighed og den slags..Misstänkte terrorsvensken i London känd på sociala medier. “Figurerar på extrema bilder, står med foten på soldats huvud”.

bherlingildokrigsbrott

Sveriges nye kulturminister

Vilken är den sämsta film som du har sett?
”Min man Johannes tittar på sådana där svartvita Kafkafilmer från innan Berlinmuren föll. Jag vet inte vad de heter, men jag väljer en av dem.” DI.SE

Hvad mener konen? Farvefilmen er 50 år ældre end murens fald, og den eneste filmatiserede Kafka roman, er Orson Welles’ Processen fra 1962.

Jag är svensk och blir tvingad till emigration från mitt egna land

Fra et svensk debatforum

Jag är medveten om att kommande text skriven av mig, värkar enligt många osannolik och som en ända stor överdriven historia. Kanske ett påhitt för att få uppmärksamhet och? – vad vet jag.
Ännu mer osannolikt och “troll-aktigt” med tanke på mitt nystartade konto jag skriver ifrån.

Nej, det är inget påhitt och jag har skapat ett nytt konto för jag är oerhört rädd om min integritet.
Hoppas att detta kommer respekteras.

Jag är en man i 35 års åldern som lever ensam med mina två barn, en pojke och en flicka.
Båda är i ålderspannet 8 – 12 år och ska jag vara riktigt ärlig är det väldigt svårt och jobbigt att vara ensam förälder och trots att det har gått 5 år sedan min fru gick bort har jag ännu inte “vant” mig.

För er som undrar dog min fru i en trafikolycka, rättare sagt en mc olycka som även jag var involverad i. Ja, det var jag som körde motorcykeln och mitt livs kärlek satt bakom. Jag drömmer varje natt om den tragiska olyckan och även om jag konkret vet att det inte var mitt fel, utan den alkoholpåverkade bilisten som rammade oss över ett par rödlysen är det svårt att inte lägga skulden på sig själv.

Jag fick en kronisk ryggskada och är halvt stelopererad och har svårt för att arbeta vilket resulterar i att (såklart) socialen lixom försäkringskassan är inblandade i en ända stor gröt och jag har under alla dessa år egentligen aldrig fått ekonomin att gå ihop. Jag har ungefär 6000 sek som ska fördelas ut på oss tre som innefattar mat, nöje, kläder och dylikt.

Nu kan jag inte arbeta, inte inom det jag är utbildad inom (gick bygg gymnasium) Jag behöver ett arbete med flexibla arbetstider där jag inte lyfter tungt. Äsch, jag har sökt över 700 jobb och jag har inte fått något. Där kom det!

Vilket som, det är inte det som ni precis har läst som är det stora problemet.
Med hjälp av socialen efter olyckan blev vi placerade i en förort som är extremt invandrartätt.
Om jag ska vara helt ärlig, tror jag att vi är dom ända etniska svenskarna på flera höghus som innefattar hundratals hyresgäster. Och JA, självklart har jag sökt annat boende.

Det har jag gjort i flera år, men eftersom en kombination av extremt dålig inkomst kombinerat med en depression har jag samlat på mig betalningsanmärkningar. Jag kan inte få något annat boende, jag har sökt så fatalt många lägenheter och arbeten och försökt lösa den ohållbara situationen men det känns som ingen lyssnar. Jag får ingen hjälp.

Den senaste månaden har jag tvättat bort “Svennefittor” på våran lägenhetsdörr. Dygnet runt är det bråk och skrik och störningsjouren är ett stort jävla skämt här. Min son har blivit av med två mobiltelefoner inom loppet av detta år. Jag har tappat räkningen hur många gånger han har kommit hemspringades i tårar, skräck och panik. Det vanliga, “Dom andra grabbarna säger att vi inte får bo här och att vi ska bort, om vi inte sticker från deras område kommer dom döda mig” säger han.

Jag har fått min bil ( som jag för övrigt fick av en släkting, han ville vara snäll och hjälpa mig på traven ) sönderslagen, förstörd så många gånger att jag inte har varken energi eller råd att fixa den.
Den står nu med krossade rutor, sönder skurna däck på en avlägsen parkering några hundra meter från våran lägenhet.

Jag känner mig inte ens trygg i mitt egna hem, även fast jag låser dörren. Folk djävlas med oss dygnet runt, bankar på dörren skriker “svennefittor” “äckelsvennar” genom brevinkastet mitt i nätterna.

Det är som rena rama krigszonen, det känns som en film fast det är verklighet.
För exakt tre veckor sedan kom min dotter hem och sa att två grannpojkar hade tvingat henne att äta hennes spott. Ja, dom hade tvingat henne att öppna munnen och därefter spotta i hennes mun och sedan tvingat henne att svälja det. Jag ringde självklart polisen lixom många andra gånger, det tar som standard helt oseriöst lång tid för dom att komma och oftast (tro det eller ej) är det icke etniska svenskar som dessutom bryter på svenska, som kommer. Polisen alltså, “det är inte lätt” sa ena polisen och log samtidigt när jag förklarade vad som hade hänt med min dotter.

För en tid sedan när jag blev utsatt för rånförsök när jag var påväg hem från Willys ringde jag oxå polisen. Dom var i närheten vid det tillfällen och jag lyckades peka ut vilka det var. Ena polisen verkade vara bekant med en utav dom, gjorde en såndär “gangsterkram” och drog något skämt efter dom hade snackat med dom. Inte hört ett skit av den anmälan.

Det jag vill komma fram till är att jag blir dagligen utsatt för hot, våld och även mina barn.
Vi får inte hjälp av polisen, socialen eller någon annan myndighet. Jag sitter fast! Jag kommer ingenstans och har en inre panik som jag snart inte längre kan hantera.

Jag har fått ett arbete i Norge som, “löpbands monterare” eller hur man ska förklara. Jag ska montera ihop stoppknappar till industrier och kommer arbeta från 12.00 till 20.00. Tur nog har jag en gammal lumparkompis som flyttade dit för några år sedan, han fixade en lägenhet kvickt till mig och hans fru kunde hjälpa mig med barnen, jag har även löst skola och andra praktiska saker.

Är det såhär det går? Jag är ingen rasist men jag kan säga rakt ut att jag faktiskt hatar dom invandrare som bor här. Dom är helt dumma i huvudet.

Är detta en början på något mycket negativt emot sverige som håller på att utvecklas? Jag ska försöka starta om mitt liv i ett land som tog emot mig med öppna armar. Smidigare myndighet och andra praktiska saker får man leta efter.

Tack för mig

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
18 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Pia Jensen
Pia Jensen
7 years ago

En lykkelig udgang for “jeg er svensk”, som nu er budt velkommen i Norge. Ja enden bliver vel, at vi andre – Norge og Danmark – tager imod de svenske ofre for det svenske vanvid. Kunne vi dog bare sende alt det modbydelige indvandrer-lort hjem, som nu fylder op i Danmark og dræner de sociale kasser, så kunne vi fint tage et stort antal svenskere. Jeg ville ønske, at det kunne afhjælpes sådan.

Lenn
Lenn
7 years ago

Hva er det i øvrigt med disse muslimer og deres lede trang til å spytte? For mange år siden kørte min søster, som er blond, med bus her i Kbh. – hun skulle hjem fra job, hvor hun passer svært handicappede børn – og bag hende sad der nogle unge muslimer. Hun havde ikke kigget på dem eller på nogen måde provokeret dem, men de sad og spyttede hende grinende i håret, flere gange, og hun turde ikke reagere på det. Da hun stod af bussen, chokeret, var hendes hår vådt af spyt, og hun begyndte at græde. En af… Read more »

Lenn
Lenn
7 years ago

Det var rystende læsning, men jeg blev så glad på denne svenskers vegne, da jeg læste, at han er på vej til Norge og har fået job! Han kommer sig ut i tide… Men desværre er historien ikke overraskende, og jeg tror, at der findes i tusindvis af lignende historier fra ‘gammelsvenskere’ (den oprindelige befolkning), som jeres racistiske regeringer har begått overgrep mod ved at lukke horder av uintegrerbare barbarer ind i Sverige. Medierne og politiet lukker munden på dem for ikke å irritere de stakkels muslimer! Det er nok sandsynligt, at vi de kommende år vil se en stor… Read more »

Maj
Maj
7 years ago

Till skillnad mot de flesta länder har svenskarna tappat sina historia. Den har mer eller mindre medvetet drivits iväg av S och “folkhemmets” födelse. I och med denna nollställdes den historiska klockan. Historielösheten har gjort svenskarna otrygga, rädda för förändringar och rädda för konfrontationer. Vi saknar argument för att kunna ifrågasätta politiska beslut oavsett vilken det än är som sitter vid makten. I valet 2006 gick man ut i vallokalen och frågade vilket regering Sverige hade för ögonblicket. Mindre än hälften svarade rätt. Historielösheten har skapat alienation till det land vi lever i, och vi har reagerat med likgiltighet. Istället… Read more »

Olav
Olav
7 years ago

Jeg tror finske Kai Murros ord kan behøves for å holde motet oppe blant europeere som har måttet se ødeleggelsen av våre samfunn gjennom flere tiår, samt europeere som har våknet og oppdaget den historiske selvødeleggelsen:
https://www.youtube.com/watch?v=vfsRyHnJTp4

XY
XY
7 years ago
Reply to  Olav

Hehe! Nog ska det bli spännande (“most interesting”) att se om den europeiska besten inom oss(“the beast”) kan vakna till liv och ta striden med invaderare och ockupanter.

norje
norje
7 years ago

Frontex er tydeligvis bare nok et spill for galleriet. De kan bare dokumentere, og har ingen politimyndighet. Italienerne sluser afrikanerene videre nordover med effektivitet, og venter på 3.(?) året på at EU skal få nok og sette foten ned.

– Jeg er imponeret over italiensk politis måde at tackle situationen på. De har fuldstændig styr på det, og alt er klart, når skibet kommer i land. Legetøj til børnene, læger, busser der venter og så videre.

http://www.dansk-politi.dk/artikler/2014/oktober/gyldne-tider-–-for-menneskesmuglerne.aspx#.VC6LHPl_t8E

Jørgen Duus
Jørgen Duus
7 years ago

Engang var journalisterne ‘väktarna vid gärdet’. Det er de såmænd stadig, men i dag er der bare ikke noget hegn.

ny kommentator
ny kommentator
7 years ago

Til “Jag är svensk….” Det vender sig fysisk inde i mig når jeg læser dit indlæg.. De billeder det skaber i mig, af din totale afmagt (ulykke) der bliver dobbelt straffet af dit eget lands SINDSYGE politikere og deres import af barbarer… ER UMENNESKELIGT… Volden mod din søn og ydmygelsen af din datter grænser til voldtægt.. At du ikke har kastet håndklædet i ringen og taget billetten (selvmord) er beundringsværdigt.. Respekt og held og lykke med din nye tilværelse og dine børns overlevelse til et forhåbenligt normalt liv, er mit håb for dig.. Håber der er nogen der smider dette… Read more »

Hans Und
7 years ago

Är det såhär det går? Jag är ingen rasist men jag kan säga rakt ut att jag faktiskt hatar dom invandrare som bor här. Dom är helt dumma i huvudet.

Det er de nok, men det er naturligvis vore egne politikere hadet og eventuelle fysiske reaktioner skal rette imod. Det sidste kan pt ikke anbefales.

Had er en udemærket drivkraft, men det skal tøjles og formuleres på en måde så rette vedkomne rammes.

Bernt
Bernt
7 years ago
Reply to  Hans Und

“Dom är helt dumma i huvudet”. Men vi får inte hata dem, vi är “humanister” och har
“rätt värdegrund”. Det uppfattar dom naturligtvis som helt idiotiskt och de har därför
full rätt att tycka att VI är dumma. Vi borde ju bli arga och hugga handen av dem eller
åtminstone ge dem stryk så de får “respekt” för oss. Vi beter oss som “Untermenschen”
som de kan behandla hur de önskar.
Framtiden får utvisa vems rättsuppfattning som kommer att råda. Jag misströstar.

Skåning
Skåning
7 years ago
Reply to  Bernt

Jag håller till viss del med om detta. Det sägs alltid att man ska rikta sin vrede mot politikerna och inte invandrarna. Men faktum är att en betydande del av invandrarna har betett sig för jävligt på plats här i Sverige, alldeles oavsett om det var våra politiker som lät de komma hit och daltade med dem. Gängbildningar, svenskhat, översittarmentalitet, kravmaskineri, grov brottslighet och allmän respektlöshet inför det land de kommit till, har varit väldigt omfattande och obefogat. Jag anser att det är fullt naturligt att känna ett sorts “hat” mot dessa invandrare. Alla invandrare har dock inte betett sig… Read more »

Utflyttad svensk
Utflyttad svensk
7 years ago
Reply to  Skåning

Håller med dig att det är politikernas fel att det ser ut som det gör. Men i slutändan
är det svenska folkets fel som som röstade in dessa förrädare. Glöm inte att ca 87% av folket röstade för detta. För inte så länge sedan blev jag kallad “insnöad” med andra ord dum i huvudet för att jag kritiserade denna vansinniga invandring. Som man bäddar får man ligga.

Skåning
Skåning
7 years ago
Reply to  Skåning

Utflyttad svensk. Jag vet inte om det var ett misstag om det hamnade som ett svar under mitt inlägg. I så fall missförstod du nog ganska mycket av vad jag skrev. Min vrede är trefaldig. Dels är det naturligtvis politikerna och journalisterna som gång på gång överträffat sig själva i svinaktigt beteende och lögner. Dels är det en stor del av invandrarna själva, som betett sig riktigt svinaktigt i ett annat folks land, dock inte alla. Den sista gruppen är de hjärntvättade svenskarna, som trots att jag och många med mig matat dem med all form av information om den… Read more »

Utflyttad svensk
Utflyttad svensk
7 years ago

Som man “sår får man skörda” sägs det. Vet inte hur du röstade. Men det är så här det svenska folket vill ha det. Tyvär så är det kört för Sverige. Det enda du kan göra nu är att flytta till mer normalt land.

ny kommentator
ny kommentator
7 years ago

Skæbnen for “Jag är svensk…” Ønsker jeg ikke for nogen, ikke engang for journalisterne på Expressen (når denne snart er død..)..
Meningsundertrykkelsen og propogandaen er så tyk i Sverige… At jeg tror i for 87% vedkommende er ligeså underkuede som Nordkoreanere.. Hvorfor tager du ikke teten og sender den til samtlige journalister på de store aviser.. Der må sgu da være bare en der vågner og siger stop..??? ELLER..???

Men ellers har du ret.. 🙂 MAN HØSTER SOM MAN SÅR.. Men jeg betragter (desværre) stadig Sverige som vores broderland.. BARE på LSD

Skåning
Skåning
7 years ago

Det är en befogad fråga att ställa till alla som nu ojar sig över konsekvenserna. Nu är ju förstås detta ett citat från ett annat forum som jag har förstått det, så du får nog inget svar. Personligen har jag fullständigt rent samvete, då jag sedan mitt första vall 1991 aldrig röstat på något sjuklöverparti. Efter att konstant ha försökt med alla logiska medel förklara för min omgivning vad som håller på att ske, bara för att se att en andel av de faller tillbaks till propagandan från den öronbedövande enhälliga medieapparaten, har gjort mig oerhört trött, kan jag säga.… Read more »

18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x