7
okt
Seneste opdatering: 7/10-14 kl. 1645
16 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Alla som är någorlunda bra på engelska, det största andraspråket i Sverige, vet vilka nya världar av utbyten, insikter och kunskaper som kan öppna sig genom språkkunskaper. Så varför ligger inte arabiska högre upp på den utbildningspolitiska dagordningen?

Svaret är förstås: rasism. Arabiska är islams konfessionella språk, och islamofobin är en av de starkaste rasistiska ideologierna i Sverige. Kvinnor får sina slöjor avryckta och glåpord skrikta efter sig på tunnelbanor och bussar, flera misshandelsfall rapporteras in årligen, rasismen är ett utbrett fenomen på arbetsmarknaden och fyra av tio muslimska församlingar har drabbats av hatbrott. Nu när nästan 50 rasister tar plats i riksdagen har många plötsligt insett att det här är ett land i kris, där hundratusentals människor känner sig otrygga så snart de går utanför dörren.

Politiska kommentatorer drar slutsatsen att det beror på att Sverige­demokraterna har varit de enda som har belyst integrationsfrågan. Men att tvinga människor att glömma sina livserfarenheter, ge upp sina kulturarv och förtränga sina språk till förmån för en fabricerad ”svenskhet”, det kommer aldrig att vara integration. Lyra Ekström Lindbäck: Gör arabiskan till nationellt minoritetsspråk

At kalde hinanden racister, er en svensk nationalsport. Men hvad kan man egentlig bruge arabisk til, udover at læse koranen? Jeg slog for sjov skyld Sverige samhandel med hele Mellemøsten op: 2.9 procent af Sveriges eksport, 0.4 procent af Sveriges import. 450 mio. mennesker fremstiller ingenting, man skal lære arabisk for deres rige indre liv, hvis man ikke vil være racist. Hvem der er utrygge, når de går på Sveriges gader er en helt anden historie.Forfatteren er 24 år og digter…. “digter”. Det totale, kapitulerende selvhad, hun må have lært det i skolen.

Uegnet for børn

Ikke overraskende tæller ministerlisten nøjagtigt lige mange kvinder og mænd, heriblandt nogle gamle kendinge. Eksempelvis miljøpartisten Mehmet Kaplan, der var aktiv i kampen mod nærværende dagblad i 2006 og fire år senere deltog i mediestuntet ”Ship to Gaza”, hvis formål ligesom flere andre kampagner mod Mellemøstens eneste demokrati var at presse Israel, først i mediekrigen, siden på eksistensen. Til trods for sine fint vævede tråde til islamiske miljøer kan Mehmet Kaplan nu kalde sig bolig- og byudviklingsminister.

I midten sidder Stefan Löfven, der indledte sin regeringsperiode med den afsløring, at Sverige agter at anerkende Palæstina som selvstændig stat. Svaret fra Israel kom prompte: En sådan anerkendelse vil kun opildne Hamas og true Israels sikkerhed.Netop fordi Löfvens regering er så parlamentarisk udfordret, vil den sandsynligvis flyde over af symbolpolitik lige fra udenrigspolitik til obligatorisk barselsorlov for mænd og det i Sverige presserende spørgsmål om det tredje køn. Det vil alt sammen forsinke realismens tilbagekomst i svensk politik, men til gengæld give SD gode vækstbetingelser.

Imens stiger indvandringens pris og problemerne med velfærdsstatens finansiering. Om fire år er segregeringen og ghettoiseringen af de svenske byer endnu mere fremskreden og velfærden endnu mere udhulet. Hele kvarterer vil til den tid være under banders de facto-kontrol og konfliktpotentialet for opadgående, mens de multikulturelle ideologer vil fordømme landets oprindelige befolkning endnu mere, uanstændig, som den jo er. Den svenske føljeton har taget endnu en drejning mod det thrilleragtige. Fortsættelse følger. Men den egner sig ikke for børn. Leder Jyllands Posten

Der bliver meget symbolpolitik, spår Jyllands Posten. Bingo! Svenskars sexköp utomlands ska kriminaliseras. Det varede ikke mange sekunder. Svenske poliser vil rende rundt i Gambia, Amsterdam og på Halmtorvet. Mon ikke kvindelige sexkøbere går fri?

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
16 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Henrik Petersen
Henrik Petersen
7 years ago

Åh ja, man læser ustandseligt om muslimske kvinder, der får tørklædet/burkaen hevet af i Sverige. Faktisk sker det så uafbrudt, at selv svenske medier ikke mere skriver om det. Sådan er det jo også på Shawarma-Street aka Nørrebrogade i København. Man ser det hele tiden igen og igen: At kvinder får revet tørklæde og burka af. Det samme sker i Tingbjerg og Nordværst. Utroligt med de danske racister. Og for at fuldende billedet er der – ved Nørrebro Station – en pølsevogn! Helt ærligt, det burde være en falafel-bar. Men metet tæt påer der en megamuslimkiosk, hvor ulovlige sodavand uden… Read more »

Moran ya Simba
Moran ya Simba
7 years ago

“Uegnet for børn”

Det er blevet helt mainstream i Danmark at omtale Sverige som et ekstremt og døende land. Danmark og Sverige har ikke været længere fra hinanden siden Napoleonskrigene…

Angela
Angela
7 years ago

Läste artikeln av Lindbäck. Det är så mycket att anmärka på så det bli i stort sett varje mening. Att en sådan artikel kan skrivas beror just på att kolonisatörerna har tagit över och svenskarna blivit andra klassens folk. Det beror på att utlänningar beslagtar andra länder utan att ha en aning om landets historia eller kultur. De pratar SKIT! Och det värsta att etablissemanget vet detta att de pratar skit och tillåter dem att göra det. En samling psykopater som inte drar sig för att förgöra sina egna landsmän, för egen snöd vinnings skull. Och så allt trams som… Read more »

Angela
Angela
7 years ago

En stats grundläggande prioritering gäller alltid främst dess egen överlevnad och säkerhet. Det skall våra ministrar ha fullkomligt klart för sig och vi, folket, skall inpränta det hos våra ledare. De företräder OSS, och ingen annan. Vi vill inte ha ledare som inte företräder oss. Krig uppstår för att skydda den nationella stoltheten genom att förhindra förlust av territorium. Men också naturligtvis av ett praktiskt skäl att har ett folk ingen stat så är det svårt att verka i vardagen och för sin framtid. Det har alla statslösa och hemlösa fått erfara. För att skydda statens överlevnad genom att förhindra… Read more »

Angela
Angela
7 years ago

Det är symptomatiskt för Bilderbergaren Wallström att det första hon gör är att föra palestiniernas talan. Inte svenska folkets? Men åk ner till Palestina då och bli utrikesminister där, Wallström. Och Löfven får väl bli statsminister där. Så får ni göra det ni vill och vurmar för så vi svenskar äntligen kan få förtroendemän, valda av svenskar, utan riggade val och utländska utnämningar, som företräder OSS svenskar. Det är därför vi har en riksdag och regering och all makt skall utgå ifrån svenska folket enligt den svenska grundlagens portalparagraf. EU är bara ett påhitt av denna lilla rikemansklubb som döljer… Read more »

Angela
Angela
7 years ago

Israels regering sa angående socialdemokraternas utspel i palestinafrågan något som alla vet, att Sverige och hela Europa islamiseras. Israels regering kan säga detta men inte de som utsätts för islamiseringen. Ingen kallade Israels regering för rasister eller islamofober för alla vet att det är så. Att man inte släpper fram folkets röst och val att de inte vill bli islamiserade beror på att etablissemanget har bestämt att de skall bli det. Det är ingen naturlag, något som bara händer p g a någon mystisk kraft som kallas utveckling. All “social utveckling” bestäms av människor genom s k “politiska beslut”. En… Read more »

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
7 years ago

Den svenska regimen, ja nu måste vi tyvärr börja beteckna den så, får det svårare och svårare att rädda sitt lilla projekt. Nu börjar också Demokrater i USA tröttna på den här teatern och istället kalla saker vid deras rätta namn: Utrikesminister Biden säger offentligt att “the idea of identifying a moderate middle has been a chase America has been engaged in for a long time. We Americans think in every country in transition there is a Thomas Jefferson hiding beside some rock or a James Madison beyond one sand dune. The fact of the matter is the ability to… Read more »

Angela
Angela
7 years ago

Ja, jag frågar utrikesminister, f d EU:s propagandaminister, Margot Wallström, precis som jag frågade Bildt: Vem eller vilka är du utrikesminister för? Hur skulle det vara om utrikes- och statsministern intresserade sig för Sverige och svenskarna? När skall Sverige bli en suverän stat igen? När skall ockupationen och kolonisationen upphöra? Vad har de tänkt göra åt ockupationen och kolonisationen? När skall de kräva det och göra något åt det. De som vann valet var de som krävde just detta. Det vet varenda en och varenda en vet att valet var riggat. Varenda en vet att SD vann valet. Att hela… Read more »

Ördög
Ördög
7 years ago

Att “vara på lyran” är ett folkligt uttryck för att vara berusad.

http://www.lasseraija.se/empty_142.html

Lyran i Mälarhöjden

Det är härifrån uttrycket “att vara på Lyran” kommer. Gubbarna gick hit och drack punch, vinglade hem och när hustrun mötte upp sin druckne man och frågade var han varit så blev svaret -På Lyran..

Santor
Santor
7 years ago

Sidste valg tyder på at størstedelen af Svenskerne vitterlig tror på den udlægning den kære Lyra lægger for dagen. Som Dansker er det surrealistisk at se hvordan vores naboland erodere til et uland på linje med Mali eller Syrien.

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
7 years ago
Reply to  steen

OK, ger dig rätt där. Hon vill vara “världsmedborgare”, men hon är präglad av “smutsig” blondhet som hon vill utplåna.

Ja, vi bör kanske inte vara så förvånade egentligen. Det finns ju till och med judiska antisemiter numera.

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
7 years ago

Fabricerad “svenskhet”:

Nja, det kan nog inte kallas självhat. Om hon inte räknar sig som “en av oss” svenskar, och ingenting tyder ju på det, så är det bara oss hon hatar, inte sig själv.

BE
BE
7 years ago

Et bud på at det ikke står så slemt til:

“Nu har jeg virkelig prøvet, men jeg har altså ret svært ved at se, hvordan de pivåbne døre, er ved at køre vores engang så stolte søsternation i sænk.”
http://dindebat.dk/topic/698417-hvad-er-det-med-det-sverige/

– og også et efterfølgende indlæg med den her oplysning: “Vi bor i Sveriges dyreste skattekommune – vi betaler 33% i skat … !”

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x