12
okt
Seneste opdatering: 12/10-14 kl. 0746
17 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Av Kjell Håkansson

“…Det finns arbetets döttrar också. I bh och hästsvans – och då tänker jag inte på Anders Borg.”

Med de orden lockade Mona Sahlin sina åhörare till skratt i ett tal i Almedalen för några år sedan. Skämtet är helt lagligt – men kanske inte så länge till.

Den tidigare integrationsministern Erik Ullenhag föreslog nämligen några månader före valet att lagen om hets mot folkgrupp också skall gälla transsexuella, och Mona Sahlins uttalande uttrycker utan tvivel missaktning riktad mot män som klär sig i kvinnokläder. Den avgående regeringen sjösatte i juni en utredning som skall redovisa sitt resultat i december. Posten som integrationsminister, som de flesta väl för länge sedan har insett var helt onödig, finns inte längre.

Lagen om hets mot folkgrupp är en dålig lag i flera hänseenden. För det första kan lagen tolkas godtyckligt; man inte på förhand veta vad domstolarna skall tolka som olaglig, och någon möjlighet att ta reda på det finns heller inte

Den ofta citerade principen om allas lika värde är egentligen en felöversättning av ”equal in dignity and rights” från FNs deklaration om de mänskliga rättigheterna. Den dåvarande justitiekanslern Göran Lambertz tolkning år 2003 att lagen inte skall skydda majoritetsbefolkning kan inte sägas vara i överrensstämmelse med FN-deklarationen eftersom den tilldelar etniska svenskar mindre värdighet och mindre rättigheter än minoriteter. Ett analogt förfarande i Sydafrika skulle skydda vita, men inte svarta, från upplevda eller verkliga kränkningar.

För det tredje framstår det med önskvärd tydlighet i domen mot Mikael Hess att lagen, eller i varje fall tillämpningen av den är odemokratisk. I domen står nämligen att Mikael Hess yttrade sig som privatperson, och saknade utbildning i ämnet. Att folk med högre utbildning skulle ha större rätt att yttra sig än folk med lägre utbildning avspeglar en otäck människosyn och strider mot det allmänna rättsmedvetandet. Vi kan inte ha ett samhälle där människor graderas efter deras utbildningsnivå och utifrån detta tilldelas olika grader av yttrandefrihet.

I lagen om hets mot folkgrupp ingår fängelse i straffskalan, och frågan är då om Sverige i framtiden kommer att kunna tillåta sig lyxen att låsa in allt fler människor för det som de har yttrat. Vi vet från andra länder, där ordentlig statistik förs, att de grupper av asylsökande som nu strömmar in i landet är starkt överrepresenterade i brottsstatistiken. I Finland har det t.ex. visat sig att irakier är mer än 50 gånger mer våldtäktsbenägna än genomsnittsmannen. Den svenska kriminalvården kommer med andra ord inom en snar framtid att utsättas för starka påfrestningar där antalet fängelseplatser kanske inte kommer att räcka till. Att vi samtidigt ger uppehållstillstånd till olika etniska grupper som i sina hemländer krigar mot varandra gör det dessutom ganska troligt att vi får uppleva en ökning av antalet hatbrott i Sverige.

Ett överbelastat rättsväsende kommer att tvingas till prioriteringar, och de flesta människor utanför maktens korridorer anser nog att våldsbrott och ekobrottslighet bör prioriteras högre än den typ av brott som skulle täckas av den nu föreslagna utvidgningen av lagen om hets mot folkgrupp.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
17 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Tornuggleman
Tornuggleman
7 years ago

Frugan o jag har vid två tillfällen anmälts för just hets o kränkning. Att vi hade privata samtal medan vi gick, är väl ganska naturligt. O i vårt paradis i mångkulturen har man mycket som vädras. I synnerhet då vi bara utanför dörren blir påminda om vidrigheterna. Att käcka , lättkränkta o skadeståndskåta såna där hörde något, ledde till anmälningar. Första gången kom TVÅ CIVILKLÄDDA POLISER hem till oss . Ärendet lades ner.Tack o lov får vi fortfarande tala med varandra. Andra gången fick vi släpa oss till “polis”-huset för förhör. Lika dant igen. Ärendet avskrevs. Då finns resurser. Men… Read more »

Falsterbo
7 years ago
Reply to  Tornuggleman

Vi måste organisera oss mot detta!

Angela
Angela
7 years ago

Lagen bygger på känslor och blir därför godtycklig. Känslor är alltid godtyckliga. Lagar får aldrig ha sitt upphov i känslor utan enbart i handlingar. Det du faktiskt gjort. Det går därför inte att stifta lagar på så lösan grund som känslor eller tyckanden. Det enda som kan straffas är gärningar. Det där med “majoritet” contra “minoritet” kan också ifrågasättas. Ena minuten talas om det globala och i nästa finns det plötsligt nationalstater , allteftersom det passar makteliten. Svenskarna utgör endast några promille av världens totala befolkning. Var de största befolkningarna finns är ingen tvekan och att de växer. Afrikas befolkning… Read more »

Falsterbo
7 years ago
Reply to  Angela

Detta skulle behöva skrivas på många ställen, flera gånger.

Twitter är ett medium som effektivt når fram till dem som inte läser denna blogg.

Falsterbo
7 years ago
Reply to  steen

Utmärkt!
Det behövs några som har tid och ork att ge sig in i diskussioner som läses av många på #svpol
och andra stora som har kopplingar till MSM.

Utlandssvensk
Utlandssvensk
7 years ago
Reply to  steen

@steen, Ja, självklart är HMF lagen till för att skydda den svenska eliten. Att man påstår sig vilja skydda olika “utsatta” grupper är väl lika trovärdigt som när de gamla kommuniststaterna påstod att de ville skydda “arbetarna”. Lagen fungerar vidare väldigt bra, givet detta syfte. Alla vet att man får passa sig noga med vad man säger publikt samt att om man på något sätt sticker upp (bildar parti, startar tidning, etc). så ökar risken för åtal betydligt. Under många år verkade det som att endast hotet om att drabbas av HMF åtal var tillräckligt och ytterst få blev åtalade.… Read more »

Angela
Angela
7 years ago
Reply to  steen

Ja. Precis. “Politikerne VED, at de står alene med ansvaret for multikulturen, hvis den chrasher eller udvikler større katastrofer.” Det kan sägas på många olika sätt. EU skall genomdrivas till vilket pris som helst. Multikulturen är en av metoderna. Därför får det inte ifrågasättas. Europa och europeer (västvärlden) skall utplånas från världens yta. Vi har sett det länge att ingen kritik eller ilska får yttras mot “politiker” eller deras tjänstemän. Men de får utöva vilket våld som helst mot folk och det gör de dagligen. Att det är folket som bestämmer och makthavarna som skall vara folkets företrädare har trollats… Read more »

Utlandssvensk
Utlandssvensk
7 years ago

Jag har följt HMF lagstiftningen under många år och läget är mycket, mycket värre än vad nästan alla tror. 1. Det som är olagligt är inte hets utan att “visa missaktning”. Detta är en otroligt låg tröskel och nästan vilka negativa påståenden som helst om olika “grupper” kan nog anses innefattas. 2. Lagen tillämpas väldigt selektivt. Att svenskart inte skyddas vet de flesta men det är långt värre än så. T.ex finns det många exempel där judar eller katoliker utsätts för påhopp från olika vänsterelement. Detta leder aldrig till åtal. Om däremot en aktiv SD politiker eller avpixlatskribent sa samma… Read more »

Regimkritiker
Regimkritiker
7 years ago
Reply to  Utlandssvensk

Någon som blir fälld för HMF får något “brott” som utmanar löjet borde driva frågan hela vägen upp till Europadomstolen. Varför sker inte detta?

Angela
Angela
7 years ago
Reply to  Regimkritiker

Förmodligen för att ingen har råd. Vi är totalt rättslösa. Och alla vet att vi kommer att förlora målet.

Niklas R
Niklas R
7 years ago

Finns ett enkelt sätt att få ner våldtäktsstatistiken.

Låt varje brottsling bli dömd enligt sin kultur. Då skulle i princip 6435 av 6500 våldtäker försvinna automatiskt av den enkla anledning att muslimer kan inte bli dömda för våldtäkt på otrogna då dessa inte omfattas av lagen mot våldtäkt samt att kvinnor som tillhör en muslim måste ha fyra manliga vittnen som inte deltog i våldtäkten för att det skall räknas som våldtäkt.

Så enkelt fixar vi ned våldtäktsstatistiken i landet.

Regimkritiker
Regimkritiker
7 years ago

Det rätta namnet för HMF lagen borde vara: Lagen Om Förbud mot Kritik Av Invandrare (och andra priviligierade grupper). Lagen har skärpts i flera omgångar. Idag är den så extremt hårt formulerad att till och med RINGAKTNING är straffbart. Desstom är denna typ av åsiktsbrott straffbara även om de inte sprids. Exempelvis om man internt inom en organisation uttalar förbjudna åsikter kan man dömas. I lagens förarbeten ges ett exempel på var gränsen ska dras. Om man i ett privat samtal med en nära släkting uttalar förbjudna åsikter ska detta inte vara straffbart. Implicit innebär det att så fort man… Read more »

Falsterbo
7 years ago

Vakna svenska folket!!!

Det är strax SYSTEMHAVERI!

Det kan leda till INBÖRDESKRIG!

17
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x