18
okt
Seneste opdatering: 18/10-14 kl. 2137
21 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Sam Harris er bachelor i filosofi og doktor i neurovidenskab. I bogen The End of Faith (2004) leverer han en skarp kritik af islam, men garneret i alibikritik af alle religioner. Nu en han ti år klogere og giver han en klar islamkritik uden alibier. Her diskuterer han kritik af det snart berømte Ben Afleck – Bill Maher interview.

Jan Sjunnesson: Fremtidsmanden

Sverige må grueligt meget igennem, før Sverigedemokraterne endelig kan danne regering i 2023. Mød forfatteren til ny svensk fremtidsroman. [..]

»Romanen er, men jeg er selv mindre optimistisk. Jeg håber, at romanen får ret, og jeg uret, men har haft behov for at lege med fremtiden, fordi nutiden forekommer mig så dyster. Vi har alle brug for håb, og jeg placerer mit håb på denne ensomme forskertype, der sidder og studerer demografien og når frem til et skæbnesvangert resultat. Et resultat, som han som en anden whistleblower lækker til offentligheden. Man kan knap nok kalde ham modig, for han aner intet om politik og etablissementets herskerteknik i Sverige. Min helt kaster sig ud i malstrømmen uden at vide, at den kan bringe ham i uføre. Han er for så vidt den ideelle forsker, uafhængig af den offentlige mening, dedikeret til at finde frem til videnskabelige, velunderbyggede visheder. Sandheden koster ham dyrt. På en måde bliver denne, ja alle, fremtidsromaner om Sverige, til spændingsromaner.«

Hvorfor?

»Fordi vi allerede lever i tågernes land og ikke vil vide af det. Det er det sidste, den udbredte og systematiske benægtelse, der skræmmer mig mest. At eliterne har besluttet sig for, at intet skal få dem til at åbne øjnene og droppe den stadig mere desperate politik og utopi om Sverige som en humanistisk supermagt. Ergo må der et spekulativt mord til – det anvender jeg narrativt. Kun det, den sidste eventualitet, vil få flertallet til at forstå, at det er alvor med Sverige, at vi ikke kan fortsætte med at ødelægge det land, vi har fået givet i arv. Jeg synes, det er et spændende plot, synes du ikke?«Fremtidsmanden, AF MIKAEL JALVING

Jan Sjunesson præsenterede bogen i Pressklubben i Stockholm fredag 17. oktober. Han har bloggen; sjunne.com

sverige.jansjunesson-515x906

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
21 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Moran ya Simba
Moran ya Simba
7 years ago

Glimrende af Sam Harris. Han skulle have nævnt abrogation, i.e. at de fredelige vers i Koranen er ugyldige i traditionel islamisk fortolkning, fordi de kom før de voldelige vers. Og med det på plads ser det ud til at blive mere og mere klart at det er islam selv der er problemet.

tumle
tumle
7 years ago

Trist at Sam Harris, når han nu nævner buddisterne i Myanmar, ikke nævner at årsagen til buddisternes angreb på muslimer er udløst af gruppevoldtægten og mordet må den 27 årige buddistiske kvinde Ma thida Htwe begået af 3 muslimske mænd d 28 maj 2012

Moran ya Simba
Moran ya Simba
7 years ago
Reply to  tumle

Meget interessant. Det vidste jeg ikke. Men de intellektuelles dovenskab ses når ingen stopper og spørger “hvorfor er buddhister, der normalt er så fredelige, pludseligt så voldelige overfor muslimer?” De ønsker ikke at vide hvorfor. De er kun interesseret i propaganda-værdien. “De frelste” er IKKE motiveret af “medmenneskelighed.” De er motiveret af at skjule deres egen fejhed…

Machiavelli
Machiavelli
7 years ago

Hvorfor er der ingen, der har præsenteret min bog Humanismens elendighed. En litterær skandale i dette århundrede.

Santor
Santor
7 years ago
Reply to  Machiavelli

Mac, jeg har købt den for lang tid siden nu mangler jeg bare at læse den 😉

Anonymous
Anonymous
7 years ago
Reply to  Santor

Bandit! Ja det kan jeg se på dine indlæg.

Machiavelli
Machiavelli
7 years ago
Reply to  Santor

Undskyld Anonymous det var til Santor.

Angela
Angela
7 years ago
Reply to  Machiavelli

I Sverige gav inte boken några träffar. Finns väl inte översatt till svenska. I Sverige får folk inte läsa kritiska böcker mot mångkulturalismen. Ett demokratiskt problem. Har inte funnit någon kritisk bok på svenska. Etablissemangets “rädsla” och “oro” för att inte få igenom sitt projekt. Etablissemanget känner “social oro” och “rädsla” för människors tankeförmåga. 🙂 Citationstecknen är av ironisk art. Etablissemanget har en benägenhet att projicera sin egna rädslor och oro på folket.

Utlandssvensk
Utlandssvensk
7 years ago
Reply to  Angela

@Angela, Det kommer i princip inte ut några översättningar alls i Sverige av böcker som inte passar in i den bild som media och 7 klövern vill upprätthålla. Detta gäller nästan oavsett hur stort genomslag böckerna har haft internationellt samt även om de ganska direkt berör Sverige. Ett bra exempel är Bruce Bawer. Han har skrivit flera internationella bestsellers som ofta inkluderar mycket om Sverige. Vidare är han en väldigt etablerad journalist och det finns nog ingen som har skrivit så mycket om Sverige i amerikansk press som han. Men man hör aldrig så mycket som ett pip om honom… Read more »

Skåning
Skåning
7 years ago
Reply to  Angela

Om du syftar på Sam Harris så finns alla hans titlar att köpa i Sverige, på engelska då förstås. Köpte och läste The End of Faith redan när den kom ut. Känns nog en aning förlegad nu men då var den mycket läsvärd. Sam Harris är ju den enda av dessa “new born atheists” som faktiskt inte relativiserar utan öppet säger att alla religioner inte är lika illa. Därför är han oerhört mycket mer intressant än papegojan Dawkins eller den numera framlidne ex-marxisten Hitchens.

Skåning
Skåning
7 years ago
Reply to  Skåning

Kollade upp statusen på nytt, och som sagt är alla hans engelska verk där, men hör och häpna, två av hans böcker finns även översatta till svenska Moralens landskap och Brev till en kristen nation, vilka (utan att ha läst dem inte direkt behandlar islam). Hans första bästsäljare The End of Faith/Troens Fallit är INTE översatt, trots att det är den bästsäljande och mest uppmärksammade boken, och också väldigt islamkritisk. Jag minns när jag letade efter Oriana Fallacis böcker på svenska, eller för den delen Ayaan Hirsi Ali. Den sistnämndas första bok hette ursprungligen J’accuse, med tydliga historiska markeringar, men… Read more »

Utlandssvensk
Utlandssvensk
7 years ago
Reply to  Skåning

@Skåning, Jo, jag har också många minnen av att gå runt i bokaffärer. Gud vilka blickar man fick av personalen ibland. När “Exit folkhemssverige” kom ut vandrade jag runt en dag i Stockholm och det var allt annat än trevligt. Det kändes ungefär som att man frågade efter “Mein Kampf”. Ayaan Hirsi Ali var väl under några år nästan accepterad i Sverige. Du vet hur det är, “rasifierade” kvinnor har en helt annan rätt att ta upp känsliga ämnen. Men även där finns det någon form av gräns och på senare år har även hon sorterats in i facket icke… Read more »

Skåning
Skåning
7 years ago
Reply to  Skåning

Jag vet inte om jag var före min tid, men jag har nog inte bevistat en bokhandel sedan 1900-talet. Beställer allt online. Så den typen av turer du beskriver har jag faktiskt aldrig upplevt. Hursomhelst, Oriana Fallaci är en hjältinna som aldrig bör glömmas. Som du säger så spydde hon med alla till buds stående medel mot islamiseringen av Europa, och hon visste vad hon pratade om. “The Rage and the Pride” är ett alldeles utmärkt exempel på en bok som inte kompromissar, som möjligen kan väcka en och annan 87-procentare till liv. Tyvärr har du lite fel om hennes… Read more »

utlandssvensk
utlandssvensk
7 years ago
Reply to  Skåning

@Skåning

Oriana Fallaci är en hjältinna som aldrig bör glömmas

Ja, verkligen!

Men hur menar du att jag har lite fel om hennes öde? Jag skrev inget om detta, men det var för all del interessant med lite mer info kring henne. Bra val att fly till Schweiz! Jag bor där sen länge och här är det uppfriskande PK fritt !

Skåning
Skåning
7 years ago
Reply to  Skåning

Det finns egentligen inte så mycket mer att säga. Hon levde under hot om allmänt åtal sina senaste fem år trots att hon led av långtgående skelettcancer. Så länge hon var kvar i Schweiz så var hon någorlunda säker för den pan-europeiska arresteringsordern, instiftat av en italiensk islamist! När hon hade en vecka kvar att leva så förbarmade sid de italienska myndigheterna. Hon fick träffa sina närmsta familj och även Påven själv.

Jag läste hennes sista ord. Jag är inte religiös, men jag grät i alla fall. En kvinna av osedvanligt mod.

Santor
Santor
7 years ago

Når vi nu er ved Sam Harris :

https://twitter.com/Vodkaninja/status/322838245408903168

😉

barfbag
barfbag
7 years ago

Eksmuslimen Ali Sina (pseudonym/dæknavn) siger det klart på islam-watch.org: i-slam er IKKE en religion, og kan IKKE sammenlignes med religioner. I-slam er en totalitær, diktatorisk POLITISK bevægelse under dække af at være en religion (under the guise of being a religion)/den er skjult som religion/it is disguised as a religion. Hvis i-slam er noget, så er den POLITIK. “Religionen” er bare et løgnagtigt røgslør. Sammenlign hellere i-slam med kommunismen og nazismen (som dog begge er/var sekulær(e), ikke-religiøse, hvilket i-slam foregiver at være – religiøs). Se f.eks.: http://www.israellycool.com/2014/10/17/sam-harris-is-wrong-says-an-ex-muslim/

Jan Sjunnesson
7 years ago

Mange takk !
Hilsen, Jan

21
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x