30
okt
Seneste opdatering: 30/10-14 kl. 2210
26 kommentarer - Tryk for at kommentere!

park, galleri  II 013

Foto: Jeg var forbi, hvad der må være Københavns mindste galleri i eftermiddag. Det er gået godt med plus 200 besøgere om dagen. Politiet bevogter udstillingen, så jeg vil tro, de har arkiveret Momodou Jallows racismeanklage lodret. Kan man overhovedet anmelde ‘racister’ i andre lande?

Gallerist Henrik Rönnquist skriver en vred, foraget klumme på SVT, og man skal vel være glad for, at han ovethovedet får den optaget.. I aften er han på SVT Debatt, der plejer at være et forvirret foretagende med alt for mange deltagere. Man husker måske Mikael Jalving som en hund i et spil kegler blandt en samling anarkofeministiske HBTQ -XYZØÅ kvinder, bøsser og operasangere af alle køn.

Something is rotten in the state of Denmark, sa Marcellus i Shakespeares Hamlet. Men för den som har följt händelserna kring gatukonstnären Dan Park och mig som hans gallerist, är det uppenbart att det ruttna landet är Sverige – och inte Danmark.

Att svenskt rättsväsende har sjunkit ner till DDR-nivå är hemskt, men lika otäckt är det att landets journalister ger fullständigt fan i vad som hänt mig och Dan Park. Medierna missar aldrig ett tillfälle att kritisera Kina som ständigt fängslar den regimkritiske konstnären Ai Weiwei – men har inte med ett enda ord stått upp för Dan Parks rätt att vara regimkritisk.

Till min stora glädje visade det sig att läget i Danmark är helt annorlunda. Knappt hade domarna mot mig och Dan Park fallit förrän danska journalister ringde och ville ha kommentarer. I princip alla de stora dagstidningarna har haft ledarkommentarer med skarp kritik mot det demokratiska förfallet i Sverige, och på dansk teve har man visat två dokumentärer om mig och Park. Debattens vågor har gått höga i flera diskussionsprogram om var gränserna för konsten bör gå. Bara i Sverige, landet som dömt mig och Dan Park för det märkliga ”brottet” hets mot folkgrupp, råder tystnad. Dödens tystnad. ”Ännu några steg mot en DDR-liknande diktatur”

park, galleri  II 006park, galleri  II 003 park, galleri  II 015park galleri  I 003

Da jeg nu var lidt uden for mine vante græsgange, prøvede jeg den lokale mad i Classensgade 5. Restaurant Hanoi er den bedste vietnamesiske restaturant, jeg har prøvet i København. Jeg har lidt forstand på det.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
26 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Boel Tammes
Boel Tammes
7 years ago
VDM
VDM
7 years ago

PFEP: Kampanjen mot SD syftar i första hand till att hålla tillbaka tillväxten i möjligaste mån. Några illusioner om att inom överskådlig framtid trycka ner partiet under 4%:s spärren har man näppeligen. Målet inför det senaste riksdagsvalet var att försöka hålla SD på 10%:s nivån. Det var en nivå man kunde leva med och som skulle göra det möjligt att hålla kvar partiet i den politiska frysen. Man nådde nästan fram. Resultatet blev 12.9 % istället för åtminstone 15-16. Alltså inte helt kontraproduktivt. Kan man genom demonisering och skrämselkampanj hålla kvar SD i kylan ett tag till och på en… Read more »

PFEP
PFEP
7 years ago
Reply to  VDM

Jag har med tänkt i de banor, men det är ett faktum att de där ligger i den grupp där endera röster på SD eller röster på SD, generellt inte är särskilt påverkade av stigmatiseringen av SD och deras företräder. Scenarier som att SD vid ett nyval, blir av en för de sju gamla partier, helt o-hanterbar storlek, kan mycket väl resultera i kaos på riksplan och med tanke på polisen och militärens förmåga i dag, kan det bli riktigt allvarligt, med oöverskådliga parlamentariske konsekvenser, kanske med någon “nöd-regering” efter valet har ogiltigförklarats, kanske till och med SD kan komma… Read more »

MartinH
MartinH
7 years ago

Tak for billedet af din mad, Steen. 🙂 Konen og jeg var selv dernede torsdag omkring kl. 17. Det var hjerteskærende tydeligt, hvor trange forhold ytringsfriheden har her i det multikulturelle Danmark. Da jeg så de små lokaler, kunne jeg ikke lade være med at tænke på Carsten Jensen og hans “skimlede kældermennesker”. Vi spiste dog ikke vietnamesisk. Efter en runde forbi Holstein Bodega og Oasen endte vi med buffeten på New Garden. Vi fik i øvrigt at vide af den søde dame i kælderen, at de (Trykkefrihedsselskabet) hænger på regningen for den knuste rude i Bredgade, så da vi… Read more »

Jonas Bohman
Jonas Bohman
7 years ago

Jag har slängt ut TV:n, och slipper därmed att betala för all denna propaganda som vi hela tiden sköljs över med. Varför är det inte fler som gör detsamma, och på så sätt sparar 2000:- som ni istället kan stödja alternativa medier med? Ni kommer inte att ångra er, och ni kommer att må bättre. SvT/SR är värre än östtysk TV på sin tid. Man tar sig för pannan.

PFEP
PFEP
7 years ago
Reply to  Jonas Bohman

Har inte sen gammalt någon TV, tuben och liknande på nätet klarar fint mina behov…
Jag minns dock från mina tidiga tonår hur vi i Danmark ibland under perioder med gunstiga väderförhållanden, kunna se DDR-TV och då jag redan då hade elementära färdigheter i tyska, var det enkelt att följa med.
Jag kan med fog påstå att enda skillnaden mot dåtidens DDR-TV och SVT/SR är att sistnämnda är i färg, lite snabbare klippt, men bortom är det fler likheter än skillnader.

PFEP
PFEP
7 years ago
Reply to  steen

Huh, ja man minns med gys och gru alla så kallade “samhällsprogram” (SVT-Play) båda innan valet 2010 och i 2011 var SVT i parti och minut dissekerade SD för öppen ridå, såklart i en typ debattform var man enbart pratade om SD, men inte med SD. Vad jag vet hade man i går åter en sådan “seance” med apologeter av allehanda slag och återigen; inte någon representant från SD, det var vist nog i “Debatt” (finns inte på webben ännu). Vad jag egentligen undrar mig över, är att man inte innanför SVT ser hur illa detta fungerar, intet verkar man… Read more »

Robin Shadowes
7 years ago
Reply to  steen

För 12-13 år sedan lade dom ner en serie kulturella program som gick tidigt på söndagkvällarna. Ett program om litteratur, Röda Rummet. Ett program om musik (klassiskt och jazz) som hette Musikspegeln. Det fanns även ett om konst som jag tror hette Bildjournalen eller nåt liknande. Kristoffer Barnekow var i alla hall programledare. Dom bara lades ned i en handvändning. Förmodligen behövdes pengarna till annat. Så dom senaste tio åren har det inte varit mycket bevänt med dokumentärer och kulturprogram. Långfilmerna har nog också blivit mer hollywood-vänliga har jag en viss känsla av. Däremot har det ökat med realityshows, som… Read more »

Jakob
Jakob
7 years ago

Hvis man er i tvivl om, at Sverige er et totalitært styre, bør man tage sig tid til se filmen: h”astmannens sidste strid på Svt. Læs derefter Peter Gerdehags baggrund for filmen. Han beskriver meget klart, hvordan han var længe om at forstå de kafkaske undertoner i den svenske dyreværnslov. Lidt off topic indrømmet, men med lidt tålamod begynder man pludselig at forstå, at Sverige er fortabt i sin egen selvtilfredshed og elitære tilgang til verden. Det oprindelige folk har ingen ret, for den svenske magtelite/overklasse ved bedst. Tak til Steen for at sætte fokus på et nabolands forestående undergang.

PFEP
PFEP
7 years ago
Reply to  Jakob

Vill bara lägga länkar till de båda “Hästmannen” filmar, det hör till det bästa SVT någonsin har visat.
Här finns första filmen från 2012:

http://www.youtube.com/watch?v=QvcoPfLQ2nU

Här finns uppföljningen:

http://www.svtplay.se/video/2347237/hastmannen-sista-striden

Jag kan bara rekommendera alla att se dessa rörande filmer och själva försöka förstå hur långt gånget det svenska sönderfallet har gått.

Jakob
Jakob
7 years ago
Reply to  PFEP

Takker for links, en kunst jeg ikke selv magter. Er enig i, at det er to meget smukke og triste film om et samfunds evne og vilje til at knuse dissidenter. Så de vil næppe blive vist herhjemme, men også her har nettet sin store berettigelse.

PFEP
PFEP
7 years ago
Reply to  Jakob

Hej Jakob, vil du vise en lænke, kan du gøre sådan her: find siden hvor filmen, artiklen eller lignende vises, placere curseren (pilen) i adressefeltet og venstreklikke med musen, adressen bliver da blå og da kan du højreklikke og vælge “kopiere”. Adressen findes nu i udklipsholderen og er rede at sættes inde i dit indlæg sådan her: Ved enden af din sidst skrevne linje, tryk på Enter, da havner du på en ny linje og der højreklikker du med musen og vælger “sæt ind” og vupti har du lagt til en lænke, der bliver “klikbar” (blå) når indlægget vises. Prøv… Read more »

norje
norje
7 years ago

Ser ut som en bunkers:P Litt av en tid man lever i her i Nord-Europa.

Falsterbo
7 years ago

Jag har precis sett “Debatt” om fängelsedomen mot Dan Park.
Största delen av tiden utgjordes som vanligt av självgoda, fördömande översittar-invandrare som kräkte ut de vanliga harangerna:
avskyvärda åsikter, nazist, rasist, vit maktmiljö, hatbrott etc.
Man blir så förbannad så man nästan slänger ut TV´n.
Ingen som begriper konst fick en syl i vädret.

Skåning
Skåning
7 years ago
Reply to  Falsterbo

Jag har ingen TV längre såg jag så den på webben, även om jag hade lovat mig själv att inte göra det. Min reaktion är alltid densamma som den du ger uttryck för. SVT Debatt är otvivelaktigt det sämsta debattprogrammet i den fria världen (och en bit därutanför). Det är så förutsägbart att de har bjudit in en massiv mängd PK-hönshjärnor som i kraft av sin majoritet helt enkelt sablar ner stackars Rönnqvist. Varför inte bjuda in någon kunnig person som står på Rönnqvists sida, exempelvis Arnstberg (finns säkert många fler)? Nä, de vill ha det så här. Det ska… Read more »

ny kommantator
ny kommantator
7 years ago

Det er ikke kun Sverige der er ramt af Pk hysteri og benægtelse… Europæiske muhamedanere udlever fuldt ud benægter kulturen… Men det er da glædeligt at Rönnquist får taletid i SVT.. Om det forandre noget ved jeg ikke…? Men benægterkultur er en PK sygdom… Idag kørte jeg hjem i min bil og, undervejs hørte jeg “rapporterne” (kl. ca. 15:35) fra radio27syv… Der var et indlæg vedr. en kvinde i New York, der har nedkogt en 10 timers gåtur til 2 minutters sexchikane/harassment… Videon har floreret på BT/EB… Hun bliver antastet og sjoflet.. Det er selvfølgelig ikke i orden… MEN POINTEN… Read more »

Ludvig
Ludvig
7 years ago

Strax börjar SVT-Debatt om Dan Park.Det blir det första kommenterande inslaget överhuvud i svenska medier om detta fall som pågått i månader och där INGEN i radio,TV eller pressen stått upp till försvar för konstnären eller yttrandefriheten.
Man har genomgående nöjt sig med att – i bästa fall – meddela domslutet med påföljd.Svenska medier har därmed dömt ut sig själva som intellektuellt och moraliskt undermåliga;ovärdiga en demokrati,men fullvärdiga som DDR-epigoner.SVT-Debatt intar i det sammanhanget en hedersplats.
Hur kommer det att låta ikväll?

Robin Shadowes
7 years ago
Reply to  Ludvig

Det var någon skägg-gök i publiken som hela tiden envisades med rena lögner oemotsagd mot Dan Park. Påståenden som att han skulle ha varit känd rasist i 15 år, sympatisera med Svp, vara känd från vitmakts-rörelsen. Det är saker jag kommer ihåg på rak arm I programmet gjort av DR säger han ju själv att han är opolitisk och röstade på Djurens parti för att han är vegan. Programmet var rent vidrigt.

Nils
Nils
7 years ago

Tak fordi du fotograferer din aftensmad, Steen, nu mangler vi bare en selfie med trutmund, så er Snaphanen en rigtig blog.

Peter Buch
Peter Buch
7 years ago
Reply to  steen

Hanoi lyder absolut ikke fristende for mig. Er de stadig kommunister?

Da Capo
Da Capo
7 years ago
Reply to  steen

Slafs – hafs & tjafs – det där krubbet var väl inget att höja till skyarna. En massa i suspekt olja stekt lök och annat “man tager vad man haver”. Kanske kockens spottloska också? Finns det kanske något odefinierbart, strimlat kött undertill också? Du reagerar som en riktig fjant-svensker. Hula-bula, mums, mums – krubb från från africa, från hanoi, från mecca! Mmmm…Exotiskt & annorlunda, diversifierat & multikulti.

Falsterbo
7 years ago
26
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x