6
nov
Seneste opdatering: 23/11-14 kl. 0109
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Der kommer tre videoes til i løbet af de næste 48 timer. Se også Geert Wilders: Theo van Gogh, 10 years og Robert Redeker’s tale How and why is freedom of speech threatened in France?

Vand på en gås

Prof. Arnstberg er særlig god i dag. Han skriver om en situation vi alle kender, enten fra den ene eller den anden side af opinionsgitteret. Det er tankevækkende, i hvor ringe grad vi er styrerede af fornuft, både som individer og som samfund, og det er tankevækkende hvor lidt vi er os det bevidst. Min respekt er ikke størst for dem, der havde ret hele vejen igennem, men for dem der indså de tog fejl, og ændrede standpunkt. De  viser nemlig, at fornuften styrer over alt andet hos dem.

En av bloggens läsare mailade mig och berättade bland annat följande: Gåsvatten

Sverige håller på att bli ett Bolibompistan

I går kväll tyckte jag synd om kulturminister Alice Bah Kuhnke. Det har gått över nu. I dagens Expressen skildras hur kulturministerns första möte med riksdagens kulturutskott ska ha gått till. Det är ofattbart. Och samtidigt så fantastiskt fattbart. För när man tänker efter har ju tecknen funnits där länge: Sverige är på väg att förvandlas till Bolibompistan.

Kulturminister Bah Kuhnke frågade de folkvalda i kulturutskottet – och här vill jag klargöra att samtliga dessa folkvalda är så kallade vuxna människor som får köpa sprit och köra riktig bil och rösta och såna vuxengrejer – vilken superkraft de ville ha. Det var en hel del frågor om Pippi Långstrump. Bland annat fick toppolitikerna svara på frågan “Vad var det första Pippis moster/faster brukar göra när hon fick besök?” och “När tjuvarna kom in i Villa Villerkulla, fann de då en liten apa som satt och räknade guldmynt?” Expressen Leder

Lige præcis hvor infantiliseret det ‘voksne’ Sverige er, kan man se mere om her. Horace Engdahl skal have sagt: ”Jag skulle säga att Tyskland är ett Sverige för vuxna.” Det er i al fald godt sagt, der gemmer sig mange sandheder i det, enhver der kender begge lande godt, kan istemme.

Jeg er mig bevidst, at der kan findes andre grunde til kærligheden, end en kvindes intelligens. Jeg ser for mig Hr. Bah Khunkhe sidde og se “sådana där svartvita Kafkafilmer från innan Berlinmuren föll”, mens fru Bah Khunkhe læser Pippi Langstrømpe og leger “frågesport”.. Bagefter har de verdensklasse, stormagts-sex, som redder ægteskabet i nogle døgn. Måske er kulturministerens egentlige mission at vise, at Sverige overhovedet ikke behøver en kulturminister, og det er jo ikke så dumt tænkt når man husker, at svensk kultur ikke findes. At kritisere hendes niveau er naturligvis ‘afrofobi’, selvom hun ligesom Obama kun er halvsort. Bliver vi dobbelt så fobiske for de helsorte?

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
PFEP
PFEP
7 years ago

Jag kan inte låta bli att reflektera över den goda Arnstbergs dialog med sin “ven” Petter kring invandringen och på vilka grundar Petter resonerar över läget. Petters Argument är jo helt politisk korrekta; krig i världen, vårt ansvar och sist men icke minst, behovet för att hålla befolkningens storlek på en för samhällsbyggets fortlevnad. Oro i världen och Sveriges ansvar, arkiverar jag vertikalt då dessa argument hör till i en klass med vad floskelministern Eric “Abdullenhag” Ullenhag kläckte ur sig i parti och minut under de åren han pallade vara minister för invandrings och integrationskatastrofen. Däremot anser jag att ett… Read more »

PFEP
PFEP
7 years ago
Reply to  PFEP

När jag pratar Val och konsekvenser i förhållanden till den i dag massiva invandringen av muslimer, kan jag framför mig se länder där kommer säga upp olika internationella konventioner och genomföra i förhållande till i dag, radikala ändringar i lagar där vidrör statsborgerskap och rätten att vara i ett land där inte är egna hemlandet. Detta kan i förlängningen medföra repatrieringsprogram och utskick av människor där utan egentlige skyddsbehov, men lever på subsidier, till sin egna länder. Jag kan med se för mig att det kommer bli ganska svårt att för muslimer med kriminell bakgrund att få stanna kvar och… Read more »

Jørgen Duus
Jørgen Duus
7 years ago

Hvad er Bolibompistan? Jeg har googlet ordet, men det optræder kun i klummen om Alice Bah Kuhnke.

PFEP
PFEP
7 years ago

Jag har egentligen alltid trott att Sverige kunne undgå allvarlig terror och det av den orsaken att Sverige sannolikt är en “safe heaven” för många Islamister och att dessa inte så att säga; kackar i eget bo. Jag har nog fel i och med att radikaliseringen av helt unga till extrema IS är omfattande och dessa tillsyns inte tar sådana hänsyn i kampen att införa UMMAH, Kalifatet, kosta vad det vill. Så idag är det nog enbart en tidsfråga innan det smäller på allvar i Sverige eller för den saken; i något annat Europeisk land. Dock finns jo den risken… Read more »

PFEP
PFEP
7 years ago
Reply to  steen

Elsker bare Winston citater, her er et der desværre ikke er verificeret:

“The fascists of the future will be called anti-fascists”

Dog er dette citat meget stærkt med tanke på vores hverdag i dag.

Boethius Victor
Boethius Victor
7 years ago

Skarp flere kilo tung bombe demonteret i Stockholm. Karin Solberg, kommunikationsansvarlig ved Söderortspolisen, mener ikke, der kan konkluderes noget om terror. http://www.expressen.se/nyheter/skarpladdad-bomb-i-gallerian-i-liljeholmen/

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x