10
nov
Seneste opdatering: 10/11-14 kl. 1333
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!

These men could act with impunity, secure in the knowledge that if anyone protested against what they were doing, Hope Not Hate’s Nick Lowles and Tell Mama’s Fiyaz Mughal, among a host of others, would denounce them as “racists” and “bigots.” These Muslim rape gang members knew that they could prey on Infidel girls with impunity, gathering “captives of the right hand” (Qur’an 4:3, 4:24, 23:1-6, 33:50) by the dozens while British authorities were too pusillanimous and cowed by Leftist smear tactics to do anything about it. The death of Britain is being videoed. UK: Hotel footage shows Muslim rape gang member luring 13-year-old girl, Shocking hotel footage captures moment girl aged 13 is lured into room to be raped by paedophile

Fra samme tema: ‘Rotherham-style’ child abuse in Scotland probed. Hvor længe vil der mon gå, før folk opfatter dette som politikerne personlige krig pr. stedfortræder mod dem, og afleverer regningen for det hjemme på deres dørtrin?

Asle Toje: Sverige er et annet sted

Dette er historien om en liten stormakts velmakt og forfall.

I verdenshistorien er det mange eksempler på små stater som yter over evne, men få kan måle seg med Sverige. Knapt noen stat har, i forhold til sin størrelse, bidratt mer til den moderne verden enn våre naboer. På tross av en liten befolkning, klarte landet i 200 år å være en stormakt av første rang. I disse ubåttider er det lett å glemme at den blågule fanen engang dominerte Nord-Europa. Tyske mødre skremte barn med «Bet Kinder, bet! Morgen kommt der Schwed!». (Be barn, be! I morgen kommer svenskene!)

Sveriges velmakt sprang ut av godt lederskap og oppfinnsomhet. Av statsmenn som Axel Oxenstierna og vitenskapsmenn som Alfred Nobel. Etter Napoleonskrigene løste Sverige inn sine sjetonger i stormaktsspillet. Tilbaketrekningen fra stormaktspolitikken sparte dem for verdenskrigene som rev ned Europas gamle eliter. I mellomtiden industrialisertes Sverige. Mens naboene drev med krimskrams, bygget svenskene biler, tog og fly.

Landet var så sterkt, at svenskene følte de ikke trengte å velge side under Den kalde krigen. Sverige kom med årene til å definere seg selv gjennom sitt eget lederskap. «Det er typisk norsk å være god» er sosialdemokratisk lånementalitet fra Sverige. Mens den lille stormakten formet verden gjennom sin teknologi, sin ideologi og sin kapital, er det knapt noe land som er blitt formet mer av Sverige, enn nettopp Norge….læs videre

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
mb
mb
7 years ago

God beskrivelse af Sverige fra Asle Toje !

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
7 years ago

Annat intressant: “Om” det blir ett nytt kallt krig kommer Sovjet att förlora igen: http://www.telegraph.co.uk/finance/newsbysector/energy/oilandgas/11220027/Cheap-oil-will-win-new-Cold-War-with-Putin-just-ask-Reagan.html Allt fler gör bedömningen att det andra kalla kriget redan har inletts, och att krigen i Ukraina och Mellanöstern är nya proxy-krig i samma anda som då, om än hittills inte lika tydliga. NY Times gör också bedömningen att det andra oljekriget också har brutit ut redan: http://www.nytimes.com/2014/10/15/opinion/thomas-friedman-a-pump-war.html?_r=0 En viktig skillnad mellan nu och då är att Saudis och USA:s mål då sammanföll. USA uppmuntrade mujahedin i Afghanistan och jihadisterna sågs som frihetskämpar i kampen mot kommunismen. I dagens multipolära värld är allianserna inte lika… Read more »

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
7 years ago

OT: Steen, jag kan ha varit ouppmärksam, men du har väl inte missat att den brittiska regeringen har sett sig tvingad att ta kontroll över den muslimskt styrda kommunen Tower Hamlets, the new Rotten Borough, en nyhet av lika central betydelse som de om “Asian” Rape Gangs, Trojan Horse och den brittiska regeringens stora utredning om MB:

http://www.standard.co.uk/news/politics/tower-hamlets-damning-government-report-hits-out-at-use-of-public-funds-lutfur-rahman-9837585.html

Om valvinsten 2010:
http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/law-and-order/8068839/Tower-Hamlets-extremist-vote-poses-Eds-first-big-election-test.html

…och dessförinnan:
http://www.telegraph.co.uk/news/politics/labour/7333537/Radicals-with-hands-on-the-levers-of-power-the-takeover-of-Tower-Hamlets.html

http://www.telegraph.co.uk/news/politics/labour/7333420/Islamic-radicals-infiltrate-the-Labour-Party.html

I Sverige verkar man inte ta intryck av avslöjandena i England, inte ens på regeringsnivå.

Angela
Angela
7 years ago

Måndag morgon börjar med en hysterisk röst på SR som levererar senaste korruptionen och hälsoläget. De yngre mår allt sämre p g a att socialsekreterarna är stressade (?!). Snälla SR, de unga mår nog dåligt p g a helt andra saker. Kanske av brist på vuxna sansade och seriösa människor med sunt förnuft. Och, ve och fasa, någon har upptäckt att de arma yngre har svårt att komma upp om morgnarna. Ja, Herre Gud. Ibland undrar man varför man överhuvudtaget lyssnar på SR och medierna. Vädret kanske? Tja, det kanske man kan se själv om man tittar ut. Och för… Read more »

Falsterbo
7 years ago
Reply to  Angela

Instämmer till fullo!

Torgny Sund
Torgny Sund
7 years ago
Reply to  Angela

Bra skrivet Angela, din sammanfattning är glasklar! Tror inte du har särskilt stor risk att bli lomhörd. 😀

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x