3
dec
Seneste opdatering: 4/12-14 kl. 2156
41 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“Global warming” er rigtignok ikke min kæphest, men jeg ved dog at temperaturen på jorden – målt ude fra rummet, hvorfra det skal gøres – ikke er steget en brøkdel af en grad de sidste atten år, og at FN’s klimapanel hvert 5. år  siger, at nu stiger den snart og i år 2100 er den i al fald steget. I min bog er det religion, en temmelig dyr en.

Nyvalg 22 marts 2015, spis knækbrød til

Hvis man ser svenske avisforsider, må man tro dommedag er nær. Mona Sahlin præsterede igår at udgyde: “Jag är uppriktigt upprörd och full av vämjelse. Ett främlingsfientligt och högerpopulistiskt parti har idag tagit riksdagen som gisslan. Demokratin står på spel.”

Hvis det står på spil allerede, er det bandt andet Sahlin, Socialdemokraterne og Moderaternas skyld for ikke at tale om svenske mediers. Det er dog ikke deres skyld, at deres uhyrlige indvandringspolitik ikke allerede har skabt flere, udenomsdemokratiske ekstremister. Hvor offenligheden har fungeret på dette område i Danmark, Norge, Frankrig, Tyskland og England efterhånden, har svenske journalister været en kæp i hjulet på et fungerende demokrati i de 20 år, jeg har fulgt “svensk indvandringsdebat” nøje.

De er grunden, til at dette indtræffer 10-15 år og 2 mio. indvandrere efter Danmark og Norge. Men en 7-10gange større indvandring, ville det have været at forvente tidligere, – hvis det altså ikke lige havde været for magtens stik-i rend-drenge, “vogterne ved gærdet.” Lad mig sige det civilliseret: Demokrati falder dem ikke naturligt.

Sahlin “vet  inte, med huru litet förstånd världen styrs,” for hun er den inkarnerede uforstand og hun har levet godt af det hele livet. Der kommer en anden regering og de gamle partier sejler videre på förnekelsens vindar, SD vokser og bliver rigtig, rigtig stort, for tilpas mange svenskere vil efterhånden ikke længere have sat deres land til udsalg for lavestbydende, og de vil ikke blive færre.

I forgårs stod de til over 16 procent. Det er fakta om dagen og fremtiden. Denne krise kan være det rene vand sammnelignet med de kriser, de gamle partier har sparet sammen til i de kommende år. Det bliver et svidende nederlag for Syvpartiet den 22.3, så meget kan man godt love allerede og det er på høje tid svenske riksdagsmedllemer begyder at leve i virkeligheden og opføre sig som demokrater og voksne mennesker..  Kulturjournalisten Carl Otto Werkelid er dejlig uhysterisk i Tankar för dagen:

Per Gudmundsson: En fjäder i hatten, jackpot och julafton för SD

De enda som inte behöver frukta ett nyval är Sverigedemokraterna. De kommer att utnyttja tillfället till att omvandla nyvalet till en folkomröstning om invandringen. Det är en taktik som har potential. Mellan 40 och 50 procent av valmanskåren tycker att det är en bra idé att strama åt invandringen. SD-företrädarna kommer att säga att valet är enkelt. På ena sidan står en budget som inte ens klarade sig genom riksdagen. På andra sidan minskad invandring….SD har också medvind i opinionen…. Opinionsinstitutet Sentio, som bäst skattade SD i valet, uppmätte SD till 16,4 procent i november.

Jeg havde en drøm

Af PFEP

Det har sikkert mange andre også haft, drømmen om rigdom, det gode liv eller bare hverdagslykken med familien.

Som dansk i Sverige bliver man efter en tid fædrelandsløs, Danmark taber sin uskyld, man kommer til at se på det gamle land med andre øjne og det har sin pris.

Svensk bliver man aldrig nogensinde, da disse kølige mennesker og deres kølige samfund, ikke lukker nogen ind på alvor og det uanset hvad de selv anser de gør af gode gerninger for verden.

Man bliver ligesom lidt kosmopolitisk med årene og ser, oplever og reflekterer over livet på en anden måde, væk er de snævre betragtninger der enten går i takt med nationalfølelse eller for den sags skyld får blodet til at rulle lidt hurtigere, når nogen udmærker sig.

Jeg prøvede politikken et par år i Sverige, havnede i den lokale kommunestyrelse på en åben liste, da nogle havde skrevet mig op for SD. Det var en oplevelse der har ændret mit syn på både livet og demokratiet.

At repræsentere SD i Sverige har konsekvenser, der findes et stor mediemæssigt og politisk apparat parat til at kaste sig over mennesker med afvigende politisk holdninger og det tager ikke lang tid inden denne apparat ruller igang

Jeg kan skrive mængder om, hvordan det fungerer i Sverige, men vil begrænse mig til at bare nævne nogle af de sager man kan blive udsat for. Det går fra bagvaskelse i medierne, trusler gennem SMS, på e-post og regelrette dødstrusler fra forskellige grupper/personer der tilsyneladende repræsenterer en slags had der er godkendt af både medier og myndighederne, der desuden udfører  hacking på et højere plan.

Der er vel ingen ved sine fulde fem der tror at al den e-post fra forskellige SD-politikere der vises i medie, er noget berørte personer frivilligt har gået med til?

Det nytter ikke at politianmelde selvom der findes beviser der kan lede til navngiven person.

Det findes i dag i Sverige en slags efterretningsorganisation, som i realiteten overgår Socialdemokratiets Interna Byrån (IB), der gennem angivere og informatører bedrev kvalificeret spionvirksomhed mod anderledes tænkende og havde et stort kartotek over mennesker med forbudte meninger. Det blev afsløret i 1973.

En lignende virksomhed drives i dag i Sverige gennem EXPO og de virker allierede med den berygtede ”Research Gruppen” der under millionærkommunisten Robert Aschberg, registrerer og chikanerer mennesker.

Denne virksomhed der delvist betales af skattemidler og lignende, anvendes flittigt af medie der uden kildekritik videregiver information om udpegede personer.

Det er et demokratiske havari, men hvad jeg personlig er urolig for er at det i Europa, specielt i Sverige, foregår en massiv ”bashing” af partier og mennesker der på forskellige måder viser sin kærlighed for det egne landet og anser der findes for meget Islam i Europa.

Hvis de kommer lykkes at trænge de nationale tilbage fra politisk indflydelse, med retorik der peger på både rasisme og fascisme, kan der vokse frem rigtige fascister i kølvandet på de nationale partier.

De der for eksempel i Sverige anvender ord som racister, nazister og lignende mod et egentlig nationalt parti midten som SD og eventuelt lykkes med at stille SD uden for politikken, ved ikke hvad de gøder jorden med og risikoen for at det kommer et rigtigt fascistparti i Sverige er dermed overhængende. Et parti der kommer til kræve hævn over politikere og debattører og sandsynligvis vil gennemføre omfattende repatriering af store grupper mennesker.

Det kommer sandsynligvis ikke til at blive en slags sekterisk fascisme med loger og hemmelige selvskaber som i trediverne i Tyskland, men nok mere i en form, der kommer bruge hele mediespektret professionelt med resurser og et mål.

Denne udvikling ses lidt overalt i Europa i dag og Gud bevare os for en genfødt fascisme og de konsekvenser dette kan få i Europa.Dette er hvad jeg har været urolig for under en tid og jeg er sikkert ikke den eneste med denne frygt.

PFEP

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
41 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Søren Ferling
Søren Ferling
7 years ago

Jyllands-Posten er virkelig i frit fald, hold da op..

De skriver bare af efter – /ritzau/NTB – som der står nederst under artiklen.

Artiklen bygger på en falsk modstilling – SD’s vælgere er ikke utilfredse med politikerne, de er utilfredse med indvandringspolitikken.
Derfor er de ‘fremmedfjendske’.

Ritzau laver ret hjernedød propaganda…

Skåning
Skåning
7 years ago

Tråkigt nog fungerar inte länken (den inbäddade videon) till intervjun med Mark Steyn.

zenit
zenit
7 years ago

Forskere: Sverigedemokraternas vælgere er intolerante
“Rapport viser, at partiets fremgang ikke skyldes politikerlede, men en udpræget grad af fremmedfjendtlighed.”

http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7259272/Forskere-Sverigedemokraternas-v%C3%A6lgere-er-intolerante/

Jyllands-Posten er virkelig i frit fald, hold da op..

Falsterbo
7 years ago

Här kommer stöd för samtal med SD från en som är accepterad av etablissemanget;
http://jinge.se/mediekritik/regeringskrisen-att-tala-eller-inte-tala-med-sd-det-ar-fragan.htm
Mycket läsvärt!

Falsterbo
7 years ago

Här kommer stöd för samtal med SD från en som är accepterad av etablissemanget;
http://jinge.se/mediekritik/regeringskrisen-att-tala-eller-inte-tala-med-sd-det-ar-fragan.htm

Peter Andersen
7 years ago

Folk som Jimmie Åkesson, Mattias Karlsson, Björn Söder og Kent Ekeroth er idag urørlige i svensk politik. De lader sig ikke skræmme af noget overhovedet og er tilmed fagligt dygtigere en flertallet af den svenske rigsdag. Man behøver ikke frygte fascistiske tilstande i hverken Sverige eller resten af Europa. Det er ren skræmmekampagne fra venstrefløjen og sågar visse borgerlige, der selvsagt frygter for deres egen fremtid. Den EU og indvandringskritiske partier er blevet bredt folkeligt forankrede og tilmed befolket af ekstremt dygtige politikere, med større og større viden. Mange af dem har gået grueligt meget igennem og dem der ikke… Read more »

PFEP
PFEP
7 years ago
Reply to  Peter Andersen

Olof Palme og Anna Lind var med “urørlige” i svensk politik, i dag er de døde, begge to udsattes for politiske mord og jeg anser personligt at der findes en skræmmende stort fare for at historien kan gentage sig vad det gælder ledende Sverigedemokrater.

Machiavelli
Machiavelli
7 years ago

Mona Sahlin! En led heks-må man sig det?? Men svenskerne skal nok komme til at betale prisen for deres indvandrerpolitik, og det kommer vi også til, når de begynder at strømme til Danmark. “Nej til racisme og ja til indvandring” Den jubelidiot vil blive fremtidens historikeres yndlingsemne, når de skal lede efter årsagen til landets opløsning. Til gengæld har Danmark både HC Andersen og Grundtvig og en helt anderledes kulturel folkelighed. Men for at slutte med mit yndlingscitat: Der er intet at gøre. Efter mange spekulationer er jeg kommet til den konklusion, at der intet er at gøre i relation… Read more »

zenit
zenit
7 years ago

En anden fra DR tidligere i dag: Ekspert: Löfven havde intet andet valg Statsminister Stefan Löfven var nødt til at udskrive valg. Men valget vil ikke betyde noget, medmindre de etablerede partier begynder at tænke nyt, mener en ekspert i svensk politik. – Det eneste, der kan løse den fastlåste politiske situation, er, hvis de blå partier vil samarbejde med andre partier. Det letteste vil i den forbindelse være at samarbejde med et indvandrefjendsk parti, som man har set det i andre lande blandt andet Danmark og Norge, siger Hovbakke Sørensen. http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2014/12/03/175251.htm Nogen der har noget baggrundsinfo om denne Hovbakke… Read more »

zenit
zenit
7 years ago

Så, nu er DR på pletten:

Svensker i Malmø: Jeg frygter at nazisterne får flertal

Nyheden om et nyt svensk valg er også nået til Malmø, hvor nogle af indbyggerne frygter øget indflydelse til Sverigedemokraterna.

Og mens nogle af indbyggerne i Malmø ærgrer sig over spildte ressourcer, og andre finder det hurtige valg komisk – så er der også dem, der er nervøse for valget den 22. marts næste år.
– Jeg frygter, at nazisterne får endnu flere stemmer denne her gang, siger Micka Hallberg med henvisning til de i Sverige kontroversielle Sverigedemokraterna.

http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2014/12/03/213936.htm

Angela
Angela
7 years ago
Reply to  zenit

Konstigt att det slås upp så i Danmark och DR skriver om en “vi och dom stämning”. Vad kallar de då det i Danmark? Finns det inga “vi och dom” där? 🙂 Skriver de likadant om Danmark? Vi och dom. Till slut blir det så uttjatat. Så ingen bryr sig utan tycker det är komiskt. Och det kunde det ju vara om det inte drabbat så många människor ekonomiskt och på ett så orättfärdigt sätt med försämrad hälsa, för tidig död och ett förstört liv utan att kunna påverka det själv. Hur ens liv skall bli bestäms av en liten… Read more »

zenit
zenit
7 years ago
Reply to  Angela

Nej, faktisk virker “tonen” (elsker det ord) i artiklen vel egentlig lidt anakronistisk, set med danske øjne. Nu er jeg ikke gammel nok til at kommentere indgående på politik 90erne, men der er jo sket det, at de etablerede partier siden da, gennem demokrati, er blevet tvunget til at acceptere Dansk Folkeparti og den vælgerskare, der står bag. Dette har påvirket de gamle partier til, i en vis grad, at ændre deres egen politik for at stoppe blødningen, dog kun med begrænset succes. Dette stadie er Sverige slet ikke kommet til endnu, men i dag kan nok siges med sikkerhed… Read more »

Angela
Angela
7 years ago

Sören Holmberg, professor i statsvetenskap, med särskild inriktning på valforskning,hade en del intressanta synpunkter i SR, Studio Ett. Han menade att även om alliansen och de rödgröna visade sig kallsinniga just nu till SD så kan det förändras snabbt. I politiken brukar det gå snabbt. Och båda blocken förstår mycket väl hur illa det är. Men ingen vågar börja. Alla hoppas väl att just de skall hinna berika sig på en ministerpost innan allt imploderar. Men inom politiken behövs bara en liten vridning så rusar alla åt det hållet för att inte bli lämnad efter och utan position. Precis som… Read more »

Angela
Angela
7 years ago

“Främlingsfientlighet”, rasism och nazism är det enda Sahlin kan klamra sig fast vid. Det kan lätt bli in absurdum om det är det enda återstående man kan klamra sig fast vid. Hon är så att säga “körd” när det gäller högre befattningar. Alliansen försökte fixa jobb till henne utomlands vilket misslyckades. Sahlin saknar grundutbildning och kom in i politiken via sin fars politiska kontakter. Sahlin har suttit i riksdagen praktiskt taget hela sitt liv. Strax innan alliansens avgång utsåg demokratiminister Birgitta Ohlsson Sahlin till nationell samordnare mot våldsbejakande extremism. Sahlin är också styrelseledamot i EXPO. Så “tjänster” och “gentjänster” går… Read more »

Angela
Angela
7 years ago
Reply to  Angela

Angela: “Främlingsfientlighet 221;, Är det någon som räknar hur många gånger jag skriver “främlingsfientlighet”? 🙂

Nils
Nils
7 years ago

Desværre er valget ikke udskrevet endnu, så der KAN findes et alternativt flertal. Jaja, alliansen er ret fastlåst, men man kan ikke helt vide, hvad de kan hitte på for at blive helte, der redder nationen fra ondskaben. Trods alt et mere fristende scenarie end en folkeafstemning om indvandring, der giver SD fremgang plus samme parlamentariske situation som nu.

pludder
pludder
7 years ago

Der er øjeblikke hvor begreber som- en folkeskolereform- lyder positivt, indledningsvis i det mindste.

Peter Buch
Peter Buch
7 years ago
Reply to  pludder

På den anden side er der her uforlignelige perler som:
Demokrati falder dem ikke naturligt.

Visionären
Visionären
7 years ago

Ha,ha. Svetsaren med boxar-brain and -look a like tror att bara han får en ny chans att göra om samma sak så ska allt ordna sig. Men som Einstein sa, endast en idiot gör upprepar samma misstag om och om igen och tror att resultatet ska bli annorlunda.

Han är för kul, den där svetsaren.

🙂

V

Moran ya Simba
Moran ya Simba
7 years ago

“SD vokser og bliver rigtig, rigtig stort, for tilpas mange svenskere vil efterhånden ikke længere have sat deres land til udsalg for lavestbydende”

Jeg tør jo næsten ikke håbe endnu. Men, hold kæft hvor jeg håber de forræderiske sataner der har misrøgtet Sverige i årtier, ryger ud…

Santor
Santor
7 years ago
Reply to  Moran ya Simba

Ja det ville være et gennembrud der bryder lydmuren 😉

Victor
Victor
7 years ago

Dit syn på, hvad der er højre- og venstrefløj er lidt skabelonagtigt. I Danmark ille ingen undre sig over, at Jacob Haugaard, Enhedslisten eller DF er en del af det parlamentariske grundlag for at sikre en finanslov. Og ingen undrer sig over, at partiet skal have noget til gengæld. DF og EL har da kunnet enes om en togfond, kører lige nu et parløb om underholdningsorkesteret – og ude i kommunerne arbejder de da tit sammen. Det er svenskerne, der har et forkvaklet syn på, hvad man skal med sine mandater…… I øvrigt burde Löfven have fattet det gamle dictum… Read more »

Ådärkomdenja
Ådärkomdenja
7 years ago

Äntligen!

Läs denna kommentar, från en av få insiktsfulla, icke hjärntvättade socialdemokrater, Johan Westerholm, krönikör på Dagens Samhälle, en av ytterst få sajter som undvikit Pravda-ebolan, som härjar vilt i Sverige:

“Sahlinismens förnekelse orsakade krisen”

http://www.dagenssamhalle.se/debatt/sahlinismens-foernekelse-orsakade-krisen-12413

victor
victor
7 years ago
Reply to  Ådärkomdenja

Hvad betyder “svinhugg”?

Angela
Angela
7 years ago
Reply to  victor

Svinhugg. Ja det brukar översättas som steen säger men jag skulle mera vilja säga att “svinhugg” är ett “svinaktigt beteende” dvs ojuste, lumpet, tarvligt, fult knep. Beter man sig “ojuste” mot någon så brukar man få det igen. Man hämnas. För sättet som någon gjorde det på var så fult, så det skadade den drabbade så mycket, att det bara finns hämnd kvar.

Tänk jag hade fått för mig att svinhugg var ett gammalt nordiskt ord.

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  Angela

Tack för den förklaringen, Angela – jag blev också lite förvånat över detta ovanliga svenska ord 😉 Ja, det är det säkerligen, för vi har ju båda “svin” och “hug” på danska, men vi husker tyvärr inte altid så bra ( har til ex. förlorat “att måste/ måsta” ( E “must” ) och “att like/ lika” ( E “to like” ) *SUK* ). Så kanske borda vi börja använda det igen mera officielt? 😀 Menn jeg har faktisk nyligen sett ordet “svinehug” använd på “nydanska” om ett mycket bra och hårdt spark i fotboll, men det är troligen bara en… Read more »

Ramona Fransson
7 years ago

Ja, så blir det ett extra val den 22 mars. Dagen efter blir jag 59 år, så jag har varit med ett tag. Mona Sahlin borde inte haft tid att vara med i någon intervju. Hon borde ha suttit i telefonväxeln och svarat på samtal från avhoppare inom IS. Om alla som bor i Sverige hade sett alla de filmer som finns på youtube från Frankrike, Tyskland, Belgien, Storbritannien och andra västländer så hade SD fått 60 procent av väljarna. Och då har de länderna inte tagit emot inte ens hälften av alla de som Sverige tagit emot, än mindre… Read more »

Santor
Santor
7 years ago

Ang : Spis knækbrød til.

Mona Salin kan ikke en gang genkende demokratiet, selv ikke efter det er sprunget op og har bidt hende i røven.

Fvck den skide kreditkort svindler.

Santor
Santor
7 years ago

Sverige var som Danmark et tillidssamfund. Den tid er forbi, tilliden er brudt. Netop på grund af den fascisme og racisme som PFEP frygter, men den kom ikke fra en national eller højre vinkel. Den er legemliggjort i det Svenske syv-kløver, som nu selv knager i fugerne. Den har været under opbygning i mange år. Venstrefløjen både i Danmark og Sverige er de rigtige fascister og racister. Deres forklædning er buzzword som “humanisme”, “socialt ansvar” og “indvandring”. Deres mål er at internationalisere Sverige om det så skal koste Svenskerne livet. Danmark er kun ganske få år efter Sverige. Lev med… Read more »

PFEP
PFEP
7 years ago
Reply to  Santor

Jeg er udmærket klar over den fascisme der allerede findes på venstrefløjen, den er kendt, let at opdage og ikke noget nyt fænomen. Det jeg er urolig for er at der kan skabes rigtige yderliggående fascistoide bevægelser yderst på højrekanten om det mod forventning skulle lykkes at neutralisere de nationale partier der i dag findes mest i den politiske midten, i de Europæiske stater, sådanne bevægelser er i dag få og meget små, de nationelle partier er så at sige det bolværk der hindrer deres vækst, men at disse ekstremistgrupper vil vokse om for eksempel SD elimineres, må anses sandsynligt.… Read more »

PFEP
PFEP
7 years ago
Reply to  PFEP

Jeg vil bare lige lægge til at der efter valget i September 2014, hvor SD på kommuneplan, havde enorme fremgange, er set flere kommuner hvor samtlige andre partier har samlets i en stor koalition mod SD! Et handlende der giver navnet “sjupartiet” (syvpartiet) et ansigt. Vad dette kommer betyde for politikken fremover skal jeg ikke nu udlæggen men jeg toro at vi alle der har haft eller passet børn og givet den en farvelade, et glas vand og et stykke papir, udmærket ved at det altid ender med “det store grå nadder”, ligeledes i politikken hvor nuance-løsheden bliver dominerende gennem… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
7 years ago
Reply to  PFEP

Jeg synes, det er en glimrende artikel, du har skrevet. Men jeg forstår ikke dit fokus på, hvad du synes at opleve som truslen fra det værdipolitiske højre. Jeg tror ikke rigtigt på, at der findes sådan et potentiale (for jeg kan simpelthen ikke se det nogen steder) og ingen af de, der er fortalere for den forestilling har endnu kunnet pege på, hvilke miljøer, der skulle blive mobiliseret, som ikke allerede er det. Indtil videre vil der i Sverige være tilstrækkeligt perspektiv i at stemme på SD, hvis man skulle ønske sig forandringer. Skulle der derfor opstå egentligt fascistiske… Read more »

PFEP
PFEP
7 years ago
Reply to  PFEP

#Morten# Det var måske ikke tydeligt nok, men det er ikke fra de “værdipolitiske højre” jeg ser en trussel, derimod om det lykkes at neutralisere netop den værdipolitiske højre, der i dag er repræsenteret i et flertal lande i Europa, da kan der ske en vækst på den alleryderste højrefløj og der er de demokratiske værdier knappest paragraf nummer et. Dette er set inden og det kan gå stærkt om vi ulykkeligvis havner der hvor dem der i dag med et nationalt-konservativt sindelag, på alvor bliver sat udenfor i det parlamentariske spillet. Det er svære spørgsmål og ligeledes svært at… Read more »

PFEP
PFEP
7 years ago
Reply to  PFEP

Vil bare lige lægge til dette her.
Der planlægges i disse timer for en lovændring i Sverige der i fremtiden skal forhindre SD at vælte et budgetforslag.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19966878.ab

Kan I se billedet?

mb
mb
7 years ago

Mona Sahlin er jo fuldstændig absurd i sit syn på hvad demokrati er.

41
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x