6
dec
Seneste opdatering: 6/12-14 kl. 1505
49 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Indspilning i fuld skærm 06-12-2014 121343

I de tre måneder mellem sidste og næste valg, vil 45.000 have søgt asyl i Sverige, flere end i Danmark, Norge og Finland på et helt år.

De autoriserede medieeksperter mener, at næste valgresultat bliver nogenlunde det samme som ved seneste valg. Jeg mener, der er nogle uberegnelige faktorer, der langt fra gør det sikkert. Man kan sige, at valgdeltagelsen nok vil blive mindre, det er det hele.

For det første er SD shamet så grundigt i så mange år, at folk skal over en psykologisk barriere for at stemme på dem. Denne gang har de frygtsomme set, at 800.000 andre har turdet stemme  SD, måske baner disse vej for et helt uvist antal nye SD stemmer. Folk kan ikke lide at være de første.

For det andet udfordrer de syv partier SD på deres kerneområde netop på et tidspunkt hvor indvandringen er maksimal, kommunerne sukker under presset, velfærden barberes, asylsystemet går mod kollaps, unge svenskere ikke kan få bolig eller arbejde i Sverige og der ikke er andet i horisonten end nye hundredetusinder asylsøgere. I de tre måneder mellem sidste og næste valg, vil 45.000 have søgt asyl i Sverige, flere end i Danmark, Norge og Finland på et helt år.

Man har set i Riksdagsdebatterne, at Sverigedemokraterne er skrappe på områdets fakta, hvor de syv partier har været forskånet for debat i så mange år, at de henfalder til floskler, følelsesudbrud og den evige moralisering af det politiske. Idag kalder også Löfvén også SD for ‘fascister’, hvad der som bekendt bare betyder “dumme skiderikker.” De kender ikke nøgletallene, eller også vil de ikke nævne dem, fordi de er for kompromitterende. Det bør være en taberstrategi. Hvad hvis SD bliver større end Moderaterna, er de så stadig ‘fascister’?

Hvis dette er, hvad de vil klare sig igennem på, at hentyde til SD’s fortid for over 19 år siden, inden formand Mikael Jansson blev valgt, så bliver det tre lange måneder for de syv partier. Dette valg bliver  i høj grad et spørgsmål om, hvorvidt svenske vælgere tør tro deres egne øjne, eller den efterhånden temmelig rustne propagandamaskine. Svaret på det er ren hasard for de syv partier at foruddiskontere, alt hvad man hidtil ser fra syvpartiet, er en yderligere forkludring af problemet. Kan de virkelig kludre SD op over 20 procent? Kommer de nogensinde ned fra det træ, de er klatret op i? Efter regeringskaoset: SD nära 18 procent. (Målingen er kun citeret i to andre svenske medier, DN har endda flettet den ind i en reportage med en anden rubrik. Virkelig smart. Store danske medier refererer den.)

Om islam og den spanske borgerkrig

Af Torben -s. Hansen, historiker

Japan angreb Pearl Harbour d. 7. december 1941. USA’s præsident Roosevelt gik straks til pressen med følgende budskab: “Japan er et fredeligt land!” Det gjorde han selvfølgelig ikke. USA blev omstillet til en gigantisk krigsmaskine, der bar hovedbyrden i tilintetgørelse af både Japan og Tyskland.

Efter 9 / 11 var præsident Bush’ budskab, at islam betyder fred. Det spor har Vestens politikere fulgt. De nægter stadig at erkende, at Vesten er i krig med islam. Og derfor VIL de ikke vide noget om islamiseringen og jihadideologien. Det samme gælder toneangivende medier plus en million skodforskere på universiteterne. Alle messer: Boko Haram har intet at gøre med islam, Hamas har intet at gøre med islam, al Qaeda har intet at gøre med islam, Islamisk Stat har intet at gøre med islam. Taleban har intet at gøre med islam o.s.v.

I Danmark er Venstre nået et par centimeter i retning af realistisk politik – og vil måske dreje på nogle små konventionsknapper om jihadister uden dansk statsborgerskab. Og eks-Villy Søvndal sagde, at imamerne kan skrubbe ad helvede til. Men ellers er intet sket i de forløbne 13 år. Tror politikerne, at truslen snart går væk?

Hvad nu, hvis den stadig ikke vil forsvinde? Findes problemet i forankringen i Vestens sædvane og hele kultur, som er anti-kriminel og derfor ikke fatter kriminalitet som paradigme, grundholdning og højeste ideal?

I et kommentarspor på 180 grader blev jeg inspireret til at sammenfatte noget ultrakort skriv om disse emner. Det kommer her:

Der findes i allerhøjeste grad en islamisk ideologi – eller målsætning for styring og strukturering af kollektivet. Millioner af unge mænd og kvinder over den halve verden har travlt med at studere den. For sunniernes vedkommende handler det om at læse koranen, sahih Bukhari og umdat al-saliq. Shiiterne beundrer Ali og hader Omeyyaderne, men har den samme målsætning: Bekæmp og dræb kuffaar – og tag deres rigdom og deres kvinder og børn. Shia har andre grundtekster, men selvfølgelig er Khomeini aktuelt den vigtigste ledestjerne.

Fælles målsætning udelukker overhovedet ikke gensidigt had og myrderier. Et årti efter kommunisternes magtovertagelse i Rusland 1917 begyndte de at myrde hinanden. Det samme skete med de lange knives nat i 1934 i Tyskland, da Hitler udrensede “forkerte” nazister (som Strasser og Röhm). Totalitære ideologier betyder ketchup over det hele.

Ulykkerne er simpelthen indbygget i islamisk politik. En stat, der skal styres af Allah, kører i nødvendigvis grøften, når lederne bliver uenige om direktiverne. Historisk er disse uenigheder blevet forbundet med materielle interesser – brutalt sagt strid om rovet. De store islamiske imperier byggede på plyndring – “Raubwirtschaft”. De muslimer, der satsede på produktion og handel, fik aldrig et ben til jorden. Derfor gentager den ulykkelige historie sig – med statskup, blodhævn og evig krig. Verdens første sociolog, Ibn Khaldun, havde fat i problemet, som han beskrev – delvist – i “Muqaddima” (forordet).

Men selvfølgelig: Islamisk stat har intet med islam at gøre. Det samme gælder HAMAS, al Qaeda, Taleban og Boko Haram.

Citat: “Politisk islamisme er en række forskellige (konservative), der kan være både demokratiske og anti-demokratie (og voldelige og ikke voldelige) på samme måde politiske ideologier inspireret af kristendommen kan være det (den oplagte kontrast er her mellem Francos konservative diktatur i Spanien og Tyskland kristelige demokrater).”

Det kan Venstrepopulisten også pakke sammen og smide væk. Det er nemlig forkert og misforstået. Demokratiske muslimer er i skjul, på flugt, i fængsel eller på kirkegården.

Kristendom er hvad Jesus citeres for at have udtalt. Manden sagde klart, at hans lære – nb: ikke det samme som ideologi – intet havde at gøre med magt eller politik. Sådan står der i det Nye “Testamente” (overenskomst). Noget er blevet bortredigeret, og muligvis er noget andet blevet forfalsket. Men den tekst, der blev overleveret for mere end 1500 år siden, er klar = nul politik. Kejser Konstantin og senere magthavere fraveg dette budskab, men det er en anden sag.

Franco indledte og gennemførte ikke borgerkrigen i Spanien på grund af en ideologi. Han havde ingen. Hans kone var meget katolsk, men i begyndelsen af 1930 blev han interesseret i politik, og det var især de socialistiske ledere, han havde kontakt med. De beordrede ham i 1934 til at knuse en opstand blandt arbejdere i Asturien. Hvilket han gjorde.

Men snart efter blev han uenig med venstrefløjen, fordi dens aktivister i begyndelsen af 1936 kastede landet ud i et kaos af politiske drab, røveri og hærværk og ildspåsættelse – især mod kirker og klostre. Netop dette gav anledning til en militær sammensværgelse mod den republik, der argumenterede formelt ved at henvise til et flertal af stemmer som legitimering af regeringsmagt. Venstrefløjens ræsonnement var – som i Chile under Allende – “vi har flertal i parlamentet, og derfor tillader vi os hvad som helst.”

Franco var opportunist. Han fik støtte af katolikkerne, af royalisterne, af Hitler, Mussolini og af fascisterne i “Falange Española”. De sidste blev på et tidligt tidspunkt tvunget til at gå til messe. Katolicismen blev enerådende statsreligion. Efter Francos sejr kopierede han i høj grad det fascistiske Italien med bl.a. “fagforeninger” med arbejdere og arbejdsgivere” + statsdrevne virksomheder. Denne model blev senere opgivet. Spanien blev et borgerligt, kapitalistisk samfund – og to år efter Francos død et parlamentarisk demokrati med udstrakt regionalt selvstyre. Nul ideologi her. Frihed, pluralisme og velstand.

Hvad handlede krigen om? Ganske kort: Skulle spanierne styres af ideologen Stalin eller pragmatikeren Franco? Dette fremgår af det sidste drama i marts 1939, da oberst Casado og de ikke-kommunistiske ledere på republikkens side fængslede og skød kommunisterne – Sovjetunionens forlængede arm – og sendte bud til Franco om fredsslutning.

Venstrepopulisten kan roligt gå i gang med lektierne. De gamle sange om “maskingeværernes knitren …” gider efterhånden kun politiske fossiler synge med på.

En fælles-europæisk politik for indvandring og asyl vil bringe Danmark til tiggerstaven, -dka

En fælles-europæisk politik for indvandring og asyl vil bringe Danmark til tiggerstaven 180 Grader

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
49 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Victor
Victor
7 years ago

Spaniensdelen var ikke bare dårligt skrevet – den var fuldkommen ubrigelig. Jeg gider ikke – ungerne skal i skole og sån – bruge meget tid på det her; men lige minde om, HVAD det var “katolske og pragmatiske” FRanco gjorde: Han slap 100.000 morer – altså marokkanere fri mod sit eget folk. http://elpais.com/diario/2008/03/01/babelia/1204329979_850215.html Og hvad gjorde muhammedanerne, da de kom til Spanien: Muhammedanerne myrdede løs – værst ved massakren i Badajoz, hvor de også skal halsen af kvinder og børn…sådan en folkloreaften. Må jeg lige minde om sangen “Viva la quinta brigada”, som har denne strofe: Luchamos contra los moros,… Read more »

intetnavntak
intetnavntak
7 years ago

Spændende analyse af Franco, men jeg synes delen om Spanien selv. Var dårlig skrevet. For den kommer til konklusion, at krig er fortiden til. Når krig altid har været en del af menneskets historie, hvad der former krige er jordens egen forskelligheder. Lige så forskellig som universet. De to links: En fælles-europæisk politik for indvandring og asyl vil bringe Danmark til tiggerstaven, -dka En fælles-europæisk politik for indvandring og asyl vil bringe Danmark til tiggerstaven 180 Grader Som muligvis kan være tilføjet af Steen, ikke Torben -s. Hansen. Beskriver jo hvor en seriøs situation det er, specielt hvis vi ikke… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

Interview med Fredrik Reinfeldt i danska PK-tidningen Politiken: “Dom öppna svenska hjärtens pappa” 😉 En dansk politiker som sa motsvarande idiotiska PK-saker skulla lika gärna kunna gå ut omedelbart och köpa sin kista själv – bildligt talat förstås. http://politiken.dk/magasinet/interview/ECE2476627/de-aabne-svenske-hjerters-far/ De åbne svenske hjerters far Som borgerlig svensk statsminister stod Fredrik Reinfeldt i otte år bag EU’s mest generøse asylpolitik. I 2014 ventes over 80.000 at ankomme til Sverige. I dette eksklusive interview forklarer Fredrik Reinfeldt tænkningen bag den svenske udlændingepolitik. Kristian Klarskov Politisk reporter, Stockholm I dag er det halvanden uge siden, jeg besøgte Fredrik Reinfeldt i Moderaternas hovedkvarter i… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  Bjovulf

Reinfeldt: Der kan være mange flere asylansøgere i Norden Den tidligere svenske statsminister mener, at indvandringen skal fortsætte. http://politiken.dk/udland/ECE2476926/reinfeldt-der-kan-vaere-mange-flere-asylansoegere-i-norden/ … Ude af trit med vælgerne Gruppeformand i SD’s riksdagsgruppe Björn Söder kalder det »ganske skræmmende, at Reinfeldt ikke har indset, hvilke konsekvenser den omfattende masseindvandring får for det svenske samfund«. Söder efterlyser en ny udlændingepolitisk kurs efter Reinfeldt og nævner, at han »kender mange fra Moderaterna, der ikke deler Reinfeldts opfattelse, men mener, at man skal lægge kursen om«. Af en omfattende såkaldt SOM-undersøgelse fra Göteborgs Universitet fra 2012 fremgår det, at 57 pct. [!!!] af Moderaternas vælgere mente, at… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  Bjovulf

Dagens gode grin / skratt 😀

comment image?oh=329052eea6860ec75a4e17ead888f827&oe=550FB403

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  Bjovulf

Danska politikere svarer FR: 😉 V og S svarer igen på svensk kritik: Danske politikere gør det, der er bedst for Danmark http://www.bt.dk/politik/v-og-s-svarer-igen-paa-svensk-kritik-danske-politikere-goer-det-der-er-bedst-for-d Svenskerne og landets tidligere statsminister Frederik Reinfeldt må mene, hvad de vil, men danske politikere ‘gør det, der er bedst for Danmark’ – og det indebærer en stram flygtninge- og udlændingepolitik, lyder det søndag formiddag fra danske politikere fra Socialdemokraterne og Venstre. »Vi er ikke svenskere. Vi er danskere.« Så kontant er meldingen fra Socialdemokraternes integrationsordfører, Mette Reissmann, efter den borgerlige Frederik Reinfeldt i søndagens udgave af dagbladet Politiken siger, at der er plads til mange flere… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

Ha, hvad F. skal de radigale verdensfrelsere og gloriepudsere så nu hænge deres PK-hatte op på? 😀 DFs vælgere består nu ikke længere (udelukkende) af svagt begavede, lavtuddannede, provinsielle, fremmedfjendske, småracistiske, nazistiske Morten Korch-læsende landsbytosser! Men det har vi andre da faktisk vidst længe … – for det har de nemlig aldrig været 😉 Nye DF-vælgere er yngre, rigere og har længere uddannelse http://www.bt.dk/politik/nye-df-vaelgere-er-yngre-rigere-og-har-laengere-uddannelse En ny undersøgelse fra Megafon viser, at Dansk Folkeparti henter stemmer fra uventede kanter. Det skriver Politiken. Undersøgelsen bygger på besvarelser fra 8.668 personer, som har deltaget i otte meningsmålinger i løbet af året. Og undersøgelsen… Read more »

Nils
Nils
7 years ago

Det finns inget som tyder på att moderaterna kommer att ändra inriktning avseende flykting- och invandringspolitiken. Anna Kinberg-Batra har klargjort att den reinfeldtska linjen ligger kvar och där man redan 2015 spränger 200 000 invandrare per år (105 000 asylsökande, lika många anhöriga samt arbetskraftsinvandrare eftersom Alliansen möjliggjorde för okvalificerad ickeeuropeisk arbetskraft att i stort sett okontrollerat komma). I danska tidningen Politiken igår säger Fredrik Reinfeldt: “-Vad betyder ordet ”nog”? Är Sverige fullt? Är Norden fullt? Är vi för många människor? Vi är 25 miljoner människor som bor i Norden. Jag flyger ofta över den svenska landsbygden och det skulle… Read more »

Voldposten
Voldposten
7 years ago
Reply to  Nils

Denne Fredrik Reinfeldt er en rigtig gavtyv. Han ved jo godt, at Danmarks areal er 5 gange større end Sveriges, men med kun den halve befolkning. Og da Danmark – i modsætning til Sverige – ikke har nogen opposition mod indvandring af muslimer, er sagen lige ud ad luftlandevejen: SAS må øjeblikkeligt åbne en masse direkte ruter mellem Beirut, Raqqa, Baghdad, Aleppo, Benghazi o.s.v. og Thule Air Base. Problem solved.

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  Voldposten

Ja da – og når ramadanen falder i sommermånederne, så løser problemet sig helt af sig
selv ( hint: midnatsssol i 2-3 måneder afh. af breddegraden – metoden kan også anvendes
i det allernordligste Skandinavien 😀 ).

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

Jamen, manden ( Reinfeldt ) er jo tydeligvis helt uden for pædagogisk rækkevidde nu – dette er jo for h. helt utroligt at høre fra en svensk “moderat” / “konservativ”, som er godt i gang med overhale de radigale verdensfrelsere og det kommunistiske Enhedslisten i Danmark med adskillige længder. Og den svenske befolkning har han tydeligvis aldrig nogensinde overveje at spørge om deres mening om disse vanvidsplaner, der nærmest lyder som noget et medlem af Miljöpartiet i Sverige kunne have ( og faktisk har! ) foreslået. Hvorifra kommer dette rablende vanvid, dette had og denne foragt over for ens eget… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

Flygtningebranchen.com http://www.jyllands-posten.dk/premium/kommentar/soendagsskolen/ECE7267376/Flygtningebranchen.com Søndagsskolen 07.12.2014 kl. 03:00 AF Mikael Jalving I vores kære naboland, hvor der som bekendt skal være nyvalg, er der i løbet af de seneste 15-20 år opstået en helt ny industri. Flygtningebranchen, hedder den. Det er ikke noget, jeg har fundet på, men et begreb, man kan læse om i flere af landets mange politisk korrekte aviser. Historierne tager ofte afsæt i Bert Karlssons flygtningeimperium, fordi det er det mest entreprenante af de mange private operatører, der tager sig af udliciterede opgaver. Bert Karlsson er da også en interessant skikkelse. Tilbage i 1990’erne var han med til… Read more »

Visionären
Visionären
7 years ago

Men herregud, vilken massa skitsnack. Ni danskar tycks älska att baktala oss svenskar vad vi än gör. Vad behöver sägas mer än Peter Andersens snack om “idiotland”. Hur ska man som svensk och fosterlandsfrälst uppfatta detta? Tror du verkligen Peter, att jag någonsin kommer nedvärdera min egen identitet för att du skriver ditt skit på denna blogg? Så här är det: “Vi svenskar är lite sega. Det har vi alltid varit. Men när vi väl bestämmer oss för något – ja då JÄVLAR ANAMMA! Och i synnerhet om vi känner att överheten försöker finta bort oss med massa billiga tricks!… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  Visionären

Du får inte ta det så personligt, Visionären 😉 Det finns massor av trevliga, goda, kunniga, kloga och vettiga svenskar, men tyvärr är ni ofta lite för blåögda och hjälpsamma för ert eget bästa och röster därför på naiva, okunniga och ansvarslösa PK-idioter, som ni har tillåtit att köra ert vackra och engång så välfugerande land i botten aldeles för länga. Dette är troligen, vad PA syfter åt – inte på den enskilda svensk, som aldrig nånsin har blit frågat om PK-“elitens” vansinnesexperiment i full skala. Vi dansker trivas faktiskt mycket bra i selskap med vanliga, trevliga svenskar och tycker… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  Bjovulf

“vägrar att se, skulle det stå där 😉

Peter Andersen
7 years ago
Reply to  Visionären

Når jeg skriver sådan lidt brydsk om S stemmetal Visionären, så skal det jo ses lidt som en slags afmagt overfor situationen i Sverige. De har altså lige udskrevet nyvalg, fordi deres eget budget faldt. Og alligevel formår de at fremstå som det største socialdemokrati i hele norden.

Svend Andersen
Svend Andersen
7 years ago

Ifølge en artikel i norske Aftenposten er andelen af svenske vælgere, som mener at indvandringspolitikken er den væsentligste faktor for deres stemmeafgivning, nu vokset til 35% – 21% af vælgerne mener, at SD har den bedste indvandringspolitik.

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/Derfor-mener-de-at-SD-vil-bykse-videre-7812246.html

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  Svend Andersen

Alle de svenske vælgere, der er utilfredse med den uansvarlige og kravløse indvandringspolitik i Sverige og med aldrig at være blevet spurgt om elitens sociale eksperiment i fuld skala med dres engang så fredelige, sikre og velfungerende samfund, kunne jo for pokker i det mindste true med, at de har tænkt sig at stemme på SD, hvis de bliver spurgt i opinionsundersøgelser. Det kunne både blive yderst gavnligt for den næsten ikke eksisterende offentlige debat op dette ømtålelige område i Sverige og helt ekstremt underholdende og at se PK-elitens, de frelste “intellektuelles” og kunstnernes ansigtsudtryk og høre deres fantasifulde bortforklaringer,… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  Bjovulf

“på dette” 😉

Angela
Angela
7 years ago
Angela
Angela
7 years ago

Men LO är redan i startgroparna för att vinna valet och deklarerar glatt:

“Vi räds inte ett nyval, alla är beredda att komma igång snabbt om det skulle behövas. Vi kallade ihop LO-styrelsen och var helt eniga. Vi kommer att föra en mycket offensiv och intensiv valrörelse, säger LO:s vice ordförande Tobias Baudin.”

http://www.uvell.se/2014/12/05/lo-och-miljarderna-24475971

Peter Andersen
7 years ago

Sverige er godt nok et idiotland, hvis S stadig kan ligge på 29,6 procent..! Gud fader bevares…

Skåning
Skåning
7 years ago
Reply to  Peter Andersen

Hade det inte varit för den nu så pass stora gruppen “invandrare som vill behålla sina bidrag och privilegier” så hade de varit nere på 15%. Demografin är en faktor att räkna med i Sverige. Inte bara dumheten.

Prudentius
7 years ago
Reply to  Peter Andersen

Og Moderaterne, der i ekstremistisk antimoderat-masseindvandringsbulimi, lige har næsten totalsmadret Sverige, ligger (Gud hjælpe svenskerne) på 23, 1%!!!

Man skal nok være lidt mere påpasselig når man alene beskylder eliten for selvmorderisk vanvid.

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

SAS-magasinet trekker linje fra Vidkun Quisling til Frp http://www.dagbladet.no/2014/12/05/nyheter/innenriks/vidkun_quisling/andre_verdenskrig/historie/36595961/ Ralf Lofstad (Dagbladet): I siste nummer av Scandinavian Traveler, SAS’ nye reisemagasin, som ligger i setelomma på alle selskapets fly, trykkes en større artikkel om politisk historie. Artikkelen søker å finne svar på hvordan «ytterste høyre fløy» har endt opp med betydelig innflytelse i Skandinavia. I artikkelen trekkes ei historisk linje fra NS-leder Vidkun Quisling til Frp’s regjeringsdeltakelse, melder TV 2 Nyhetene. Trekker nummeret Tormod Sandstø, presseansvarlig i SAS, beklager artikkelen. – En del av teksten framstår som unyansert og generaliserende, og noe av bildebruken kan, sett isolert, sende feil signaler.… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  Bjovulf

SAS Scandinavian Traveller December 2014

https://scandinaviantraveler.com/sites/default/files/st1412_webb.pdf

Det er jo ren PK-propaganda og historieforfalskning – fra side 72-73:

“Rise of the Far Right”

“The far right has gained unprecedented popularity
in Scandinavia shattering our self-image as a
liberal and tolerant society. How did we get here?”

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  steen

Just precis – jeg syntes nok, at hans navn lød bekendt,
men jeg måtte dog lige genopfriske min viden 😉

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  Bjovulf

SAS Scandinavian Traveller artiklen er skrevet af den svenske PK-tosse /journalist Per Svensson – surprise, surprise 😀 – , som åbenbart lever af og for at se racisme og højreekstremisme overalt – selv hvor det ikke eksisterer og aldrig har gjort det.

Her er han i en berømt DR2 Deadline-debat fra 2011 mod Mikael Jalving i anledning af sidstnævntes dengang nye bog “Absolut Sverige – En Rejse i Tavshedens Rige”. MJ pakker ham naturligvis helt sammen 😉

https://www.youtube.com/watch?v=uxP1S_whFJA

Olav
Olav
7 years ago
Reply to  Bjovulf

Burde de ikke heller søke forklaring på hvorfor og hvordan kommunister fortsetter å kneise stolt med nakken, som om Berlinmuren aldri ble revet.
I Norge har ikke disse menneskene hatt større innflytelse i moderne tid.
Sangen deres “He is dead, but he won`t lie down” gjelder i mye større grad de selv, enn alle deres imaginære nasjonalsosialister de støtt og stadig gnelder om..

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

Svensk-dansk politisk ordbog 😀

http://www.jyllands-posten.dk/premium/international/ECE7020476/svensk-dansk-politisk-ordbog/

De fleste danskere kender til ABBA, Volvo og ødegårde, kan sige krebsekalas og synge Helan Går, men når det kommer til politik, er Sverige pludseligt et eksotisk fremmed land med et sprog, vi ikke forstår. Jyllands-Posten hjælper dig igennem valget søndag med denne ordbog over centrale begreber.

Robert R
Robert R
7 years ago

Det er sjovt, at specielt socialdemokraterne ikke har lært af Danmark, hvis du stigmatiserer SD for meget, så vinder de, og det er dig der taber.
Der er mange svenskere bosat i de indvandretætte bydele, tidlige socialdemokrater, som er grundigt trætte af muslimske indvandere! Det er de vælgere socialdemokraterne nedgører og kalder fascister, det er jeg ikke sikker på der får dem tilbage i folden!

Voldposten
Voldposten
7 years ago

Almindeligvis ligger svenskerne et hanefjed foran danskerne i ‘udvikling’ – også når det gælder afvikling. Men på ét punkt har vi taget føringen (die Führung): vi har afskaffet al opposition! – Derfor undrer det mig, at det svenske syv-parti ikke tager ved lære af det danske otte-parti og smider et par afgnavede ben til Sverigedemokraterna (f.eks. en plads i udvalget for broderede lampeskærme) og lader dem slippe ind i bryggerset, så de ikke står ude i kulden og bjæffer. Så kan de få et par krummer i ny og næ, så de ligesom Dansk Folkeparti holder kæft og logrer med… Read more »

Prudentius
7 years ago
Reply to  Voldposten

Nu skal du ikke give det svenske establishment gode ideer! 🙂

DFs forvandling til udkogt parlamentarisk hentehår, har været så enorm en succes for den danske multikulturalistiske magtelite, at dens eksport over sundet vil efterlade svenskerne absolut chanceløse.

Det er aldeles rigeligt, at vi her til lands skal leve totalt uden opposition til den eurokratiske enevælde.

Prudentius
7 years ago
Reply to  Prudentius

Arh, jeg glemmer sørme Enhedslisten!

Men da de ikke kan sænke landet hurtigt nok med masseindvandring, og derfor er eurokratiets hyper-nyttige idioter, tæller det bare ikke rigtigt.

jeg glæder mig i...
jeg glæder mig i...
7 years ago

SD 25 på vej til de 70.
Det synes jeg selv ville være et realistisk budskab, for det næste valg.

Svend Andersen
Svend Andersen
7 years ago

Nu er extravalget endnu kun annonceret, men ikke udskrevet officielt endnu; dette kan som bekendt først gøres d. 29. december. Med målinger som ovenstående kan man vel begynde at frygte at Stefan Löfven får så kolde fødder, at han simpelthen ikke tør udskrive det, og i stedet blot afgår som statsminister.

Det ville så være endnu et prestigetab for ham, men han har vel snart ikke så meget af dette tilbage, at det ville gøre nogen forskel. Panik før lukketid?

VDM
VDM
7 years ago
Reply to  Svend Andersen

Du har helt rätt Svend. Några mätningar till med siffror för SD kring 18% och med minst 2-3% i mörkertal och pressen på Löfvén att inte gå till extra val blir stenhård, liksom på Alliansen att svälja förtreten och göra upp med Löfvén.

Svend Andersen
Svend Andersen
7 years ago
Reply to  VDM

Skal, skal ikke, skal … skal ikke !? 🙂 Löfven er helt til grin:

http://www.friatider.se/l-fven-kan-komma-att-backa-om-nyval

PFEP
PFEP
7 years ago

Min “gutfeeling” der plejer være ganske præcis, siger mig at SD kommer ligge omkring 20% ved ekstravalget her den 22 marts i 2015. Vad jeg ved kan der bare udlyses et ekstravalg under en mandatperiode, så om dette nu er sandt, er råderummet i Svensk politik ganske begrænset. Det kan næppe blive tale om nogen fungerende minoritetsregering, men måske en blokoverskridende marionetregering, en konstellation hvor både Socialdemokratin og de Nya Moderatarne kommer deltage. Dette scenario vil cementere at SD kommer fremstå som det eneste oppositionsparti og i forlægning medføre at mange vælgere indser at en stemme på S er lige… Read more »

PFEP
PFEP
7 years ago
Reply to  steen

Nu bliver jo nok denne Anna Maria Kinberg Batra fra M den der kommer til at lede både M og Alliansen i det næstkommende valget. Min viden om denne person er noget svag, men hun virker være rimeligt politisk kompetent, dermed ikke sagt at hun har evne eller vilje til at tage eventuelle kommende ubehagelige skridt, skridt der i dag må ses som politisk umulige at tage uden Socialdemokratiets vælgerbase bland LO-medlemmer og pensionister, kommer decimeres radikalt. # Svend Andersen, for det første er jeg overbevist om at et fortsat regerende med en borgerlig budget, vil få S til at… Read more »

PFEP
PFEP
7 years ago
Reply to  PFEP

Det skal være sådan her:
Löfven kan heller ikke tage sådanne beslutninger uden Socialdemokratiets vælgerbase bland LO-medlemmer og pensionister, kommer decimeres radikalt.
Sorry, der faldt lidt ord bort 🙂

machiavelli
machiavelli
7 years ago
Reply to  steen

Indtil videre lever M dog i drømmeland

Det vil de også gore efter valget, de kan ikke indrømme noget som helst. Slet ikke at de tog fejl.

Svend Andersen
Svend Andersen
7 years ago
Reply to  PFEP

Selv om der kun kan udskrives et extravalg i mandatperioden, kan den siddende regerings budgetforslag vel godt kunne nedstemmes flere gange i samme periode !?

norje
norje
7 years ago
Reply to  PFEP

2018 er altfor seint.. de må få til resultater nå, i 2014. Man risikerer ellers å nå et punkt hvor velgerne blir likeglade, bare kaster kortene og gir opp, det er et mye mer sannsynlig scenario enn SD med 30% i 2018 i et totalt sammenbrutt Sverige. Så SD må sette hardt mot hardt i dag. I Norge er FrP nede på 9,5% fordi de ikke har fått gjenomslag på noe område i innvandringspolitikken selv om de er i regjering, og de vil nok falle videre mot 4-5%.

49
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x