7
dec
Seneste opdatering: 7/12-14 kl. 1449
82 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Av Julia Caesar

Copyright Julia Caesar och Snaphanen. Citera gärna delar av texten men iaktta gott bloggskick och länka till Snaphanen!

Indspilning i fuld skærm 07-12-2014 041239Jag vill sjunka under jorden och dra något gammalt över mig. Utan att ha minsta ansvar för eller delaktighet i regeringskrisen skäms jag över att vara svensk och behöva bevittna den parodi på politik som utspelas inför våra ögon. Statsminister Stefan Löfven (s) anser att han tar ansvar för Sverige. Bortsett från hans hastigt krympande skara väljare  – 31 procent i riksdagsvalet – är han gissningsvis rätt ensam om den bedömningen.

“Ansvar” är ett av vår tids mest missbrukade ord. Enligt sjupartiets ordlista betyder det att bygga allt högre murar mot insikten att deras invandringspolitik får Sverige att rämna. Att “ta ansvar” är att bedriva fortsatt massinvandring och med alla medel isolera det åttonde partiet, SD. Kosta vad det kosta vill. Om landet går under så är det värt det.

Låt oss inte hymla. Regeringen Löfven är från Dag 1 en katastrof. Sextio dagar i Rosenbad blev sextio dagars stålbad både för den förre Metallordföranden och för oss arma svenskar. Två månader av manifesterad regeringsoduglighet – och för invånarna en krypande, isande känsla av att allting flyter. Panta rei. 

Samma gamla socialdemokratiska betongnäve

Stefan Löfvens definition av ansvar avviker kraftigt från den vanliga betydelsen. Han sockrar sitt tal med signalord där den norrländska dialekten ska förstärka illusionen av trygghet; “samarbete”, “utsträckt hand”, “ansvar”, “solidariskt samhälle”, “hjälpas åt” och “tillsammans”. Men låt er inte luras av orden. Bakom dem finns samma gamla socialdemokratiska betongnäve som styrde landet i 44 oavbrutna år och vill fortsätta styra på gammalt diktatoriskt sossevis. All makt åt partieliten. Gapa och svälj, svenska folk, och glöm inte att vara tacksam.

Så gott som dagliga näradöden-upplevelser

Under de två månader som Löfvens regering har haft makten har den tillfogat svenskarna så gott som dagliga näradöden-upplevelser. För varje dag skadas landet på ett sätt som kommer att ta många år att läka, om läkning ens är möjlig. Stefan Löfven har lagt sig platt för vänsterextremisterna i miljöpartiet och vänsterpartiet och tillåter dem att blockera viktiga frågor, som att behålla Bromma flygplats enligt ingångna avtal som gäller till år 2038, och att genomföra Förbifart Stockholm, som nu kostar skattebetalarna fyra miljoner kronor per dag att hålla i vänteläge. En lista över regeringens mest uppseendeväckande fiaskon finns i Peter Wolodarskis ledare i Dagens Nyheter och kan läsas här.

“Löfvens första månad katastrofal”

Entreprenören Olof Stenhammar skrev i början av november om Löfvens första katastrofala månad som statsminister:

“Hur många vallöften kan man bryta och vilka koalitioner kan man forma utan hänsyn till valresultatet och därmed utan hänsyn till demokratins grundläggande principer? Hur mycket kan de offer som måste göras på minoritetsregerandets altare avvika från folkets vilja?(…)
Att vi har en rödgrön regering förklaras av de etablerade partiernas totala beröringsskräck med SD. Medan Löfven nu låter 12,6 procent av rösterna (v 5,72 och mp 6,89 procent) styra Sverige så ställs de 800 000 människor, eller nästan 13 procent av valmanskåren, som röstat på Sverigedemokraterna ut i kylan.”

Löfvens regering – rena skräckkabinettet

Det vi har bevittnat under hösten får rimligen den avsuttne statsministern Fredrik Reinfeldt (m) att skratta hela vägen till den bostadsrätt han har köpt åt sig för drygt tre miljoner i Täby centrum.

Danska Jyllands-Posten skriver i en ledare:

“Högljudda var fanfarerna när den tidigare fackförbundsordföranden kunde bilda regering med miljöpartiet och räkna med vänsterpartiets mandat. Svenska media var fyllda av en säregen svensk optimism, intill förväxling lik den nordkoreanska. I de etablerade medierna klappade varma händer taktfast till refrängen att den humanistiska regnbågsregeringen utgjorde ett moraliskt skydd mot Sverigedemokraterna.”

Stefan Löfvens “humanistiska regnbågsregering” utgör, honom själv inkluderad, rena skräckkabinettet. En samling stolpskott där pubertala vänsterextremister får härja fritt och socialdemokratins marsch mot avgrunden manifesterar sig i den inkompetens som den representeras av på ministertaburetterna.

Till slut återstod bara bottenskrapet

Indspilning i fuld skærm 07-12-2014 041915

Med reservation för att Stefan Löfven verkligen anser att de förmågor han har skrapat ihop i sin regering utgör crème de la crème av Sveriges politiska intelligentia är det troligt att många tillfrågade tackade nej till hans erbjudande efter att ha gjort en riskanalys. Det kändes inte lockande att ingå i en ministär som var predestinerad att köra i diket innan julskinkan ens kommit på bordet.

Till slut återstod bara bottenskrapet med namn som Magdalena Andersson (s) (“SD är ett nyfascistiskt parti”), islamisten Mehmet Kaplan (mp), miljöhycklaren Åsa Romson (mp), Ardalan Shekarabi (s)  som gömde sig illegalt i flera år och 2003 använde 76 000 kronor av SSU:s medel som skulle ha gått till integrationsprojekt till sin egen kampanj för att bli SSU-ordförande, Margot “Tomma-tunnor-skramlar-mest” Wallström (s), och kulturanalfabeten Alice Bah Kuhnke (mp). För att nämna några av de värsta exemplen.

Att Stefan Löfven inte gav någon ministerpost till kvinnan bakom Omar Mustafaskandalen, Veronica Palm (s), måste bero på ett rent förbiseende.

Han var en usel svetsare

Enligt välunderrättade källor var Stefan Löfven en usel svetsare under de arton år från 1979 som han arbetade på krigsmaterieltillverkaren Hägglund & Söner i Örnsköldsvik. (Därmed inget ont sagt om svetsare i allmänhet). Det var därför han började ägna sig åt facklig verksamhet. När den gamle svetsaren Löfven med hjälp av mp och v har svetsat ihop sin första budget håller resultatet inte ihop. Budgeten är till stora delar underfinansierad och innebär att både tillväxten och sysselsättningen minskar. Ordagrant står det i budgeten:

”De skatteförslag som lämnas och aviseras i denna proposition kommer att bidra till att sysselsättningen och BNP dämpas något.”

Här har det tillväxtfientliga miljöpartiet getts ett inflytande som de aldrig borde ha haft och aldrig bör få.

Kraftig varning från näringslivet

Regeringens misslyckanden är så många och så stora att de har föranlett en kraftig varning från representanter för näringslivet, som – vare sig de röd-gröna gillar att höra det eller ej – bygger basen i ett välfärdssamhälle. I en artikel på Dagens Nyheters debattsida skriver fyra kända företagare, däribland Olof Stenhammar och Antonia Ax:son Johnson:

“Företagsamheten har under hösten drabbats av en kalldusch som nog ingen trodde var möjlig. På område efter område uppvisas ett lättsinne, en kortsiktighet och en tondövhet inför företagandets villkor som är häpnadsväckande. (…) Stefan Löfven har plötsligt låtit ett litet ytterkantsparti diktera regeringens agenda vad gäller till exempel vinster i välfärden. Och detta utan att svenska folket i val har gett regeringen något mandat att gå i den riktningen. Uppfattningar som före valet ansågs extrema har Löfven nu accepterat. (…) Kortsiktigheten och oförutsebarheten i politiken är häpnadsväckande. Ska Sverige verkligen styras av två små partier med utpräglat näringslivsfientlig politik? Två partier, som i valet fick ett minskat stöd och som tillsammans endast samlade cirka 12 procent av valmanskåren.”

Intervjuer med fler kritiska företagare finns här.

Han är kränkt, martyrglorian åker på

Så stod han där inför riksdagens underkännande av budgeten på onsdagen, Stefan Löfven. Självklart röstades budgeten ner av de borgerliga allianspartierna. Det tycks drabba Stefan Löfven fullkomligt oväntat. Av någon outgrundlig anledning verkar han ha trott att alliansen skulle hjälpa honom kvar vid makten. Han är förbannad som en tjurig barnunge i analfasen och uppför sig som den fackpamp han inte längre är. Han är kränkt av att inte få sin vilja fram. Martyrglorian åker på.

Under Stefan Löfvens bitterhetsmarinerade presskonferens i SVT på onsdagskvällen kastar sig skammen över mig. Det är inte vackert när maktens fernissa krackelerar. Det är nästan outhärdligt att bevittna denna uppvisning i de sämsta sidor en politiker kan ha: omdömeslöshet, maktfullkomlighet och den särskilda sorts primitiva aggression som föds ur frustrationen när makten har gått på pumpen. Det är ovärdigt, det är genant, det är ytterligt pinsamt. Jag vill bara gräva ner mig för att slippa se att detta är svensk politik av 2014. Stefan Löfven förnedrar inte bara sig själv och sin regering utan hela svenska folket.

Varför skulle alliansen ta “den utsträckta handen”?

Han talar om sin utsträckta hand som alliansen till hans förtrytelse inte har tagit. Men varför skulle de göra det? De vet, och de svenska väljarna vet, att Stefan Löfven har två händer. I den andra handen håller han krampaktigt vänsterextremisterna i miljöpartiet och vänsterpartiet. Varför skulle de borgerliga partierna i alliansen ens överväga att inlåta sig i den sörjan? Av vilken anledning skulle de rädda sina politiska motståndare kvar vid makten?

Svenska Dagbladets politiska chefredaktör Tove Lifvendahl skriver: 

” Det finns, ur Alliansens synpunkt, faktiskt inga rimliga skäl till att godta Stefan Löfvens taffliga handhavande med makten, eller snällt och lydigt anpassa sig till en spelplan som motståndarsidan helt dikterar.”

“Han förstod inte, han saknar referenserna”

Totalt överraskad upptäcker Löfven, skolad i facklig samförståndsanda och utan politisk erfarenhet, att det inte går att förhandla om ena sidan av förhandlingsbordet är tom. Chockartat inser han att politiska förhandlingar är något helt annat än fackliga.

“Jag tror inte att Löfven förstod grunderna till Alliansens agerande, eftersom han saknar referenserna” skriver Catharina Lind, förhandlare och föredragshållare.

 “Löfven är en fackföreningsman, den rollen är starkare än den politiska roll han har som statsminister. (…) Under de senaste dagarna har vi sett fackordförande Löfven försöka inordna det politiska etablissemanget inom arbetsmarknadens ramar, vilket är både tragiskt och kostsamt för Sverige. Det agerande vi sett sedan SD offentliggjorde beslutet att fälla regeringens budget är ett skolboksexempel på konfliktförhandling inom fackföreningsrörelsen. Men det fungerade inte i politiken. “

“Stefan Löven trodde nog aldrig att Alliansen skulle stå fast vid löftet till sina väljare, han trodde istället att Alliansen skulle begå politiskt självmord i sann saltsjöbadsanda.”

Illa tåld maktförskjutning från journalisterna till SD

Inte bara Stefan Löfven utan också journalisterna har svårigheter att hitta sin roll. De är tydligt överrumplade och störda av hur plattformarna rubbas genom budgetkrisen. När SD:s vikarierande ordförande Mattias Karlsson och finanspolitiske talesperson Oscar Sjöstedt på tisdagen tillkännager sitt beslut att rösta för alliansens budget och därmed fälla regeringen är irritationen påtaglig bland de journalister som bevakar presskonferensen. SD:s geniala mediestrategi innebär en illa tåld förskjutning av makten och initiativet från SD-hatarna i journalistkåren till SD och deras budskap:

”Vi kommer att försöka fälla varje regering och budgetproposition som ger stöd för ökad invandring.”

Vid inledningen av SD:s kommun- och landstingsdagar i Västerås på lördagen skärpte Mattias Karlsson kraven och drog åt kranarna hårdare inför det extra riksdagsvalet den 22 mars.

– Vi kommer att rösta emot alla budgetar som inte bromsar den pågående massinvandringen, sa han.  Partiets målsättning är att så snart som möjligt få ner asyl- och anhöriginvandringen till samma nivå som Finland, Danmark och Norge.

Mats Knutsons ögonspringor allt smalare

Indspilning i fuld skærm 07-12-2014 040013

Svårsmält. Visst, om man som journalist har investerat hela sin yrkesheder i att invandringen är en välsignelse för Sverige. Ögonspringorna på SVT:s politiske kommentator Mats Knutson blev smalare för varje gång han tog sig rätten att avbryta direktsändningen från presskonferensen. Vid tidskod cirka 12:05 fullbordar han satiren över sig själv när han anser sig föranlåten att avbryta för att påminna om att 87 procent av Sveriges befolkning inte delar SD:s åsikter.

Missa inte heller den “objektive” och “opartiske” programledaren Anders Holmberg, sorgklädd  i mörk kostym och svart slips och svart i ögonen av frustration när han korsförhör SD:s vikarierande partiledare Mattias Karlsson i SVT Aktuellt (tidskod ca 02:20)  sedan SD deklarerat sin avsikt att rösta mot regeringens budget.

Indspilning i fuld skærm 07-12-2014 144635

I praktiken omöjligt att trassla sig ur lögnerna

Det som händer är smärtsamt. För många. Häpnaden och smärtan gör mer ont ju effektivare man har lyckats avskärma sig från verkligheten. Det extraval som regeringen har utlyst till den 22 mars nästa år har en bakgrund. Sju partier driver sedan decennier en besinningslös massinvandring som skadar Sverige, och de är eniga om att fortsätta den. De gör vad som helst för att isolera det åttonde partiet, SD, som har fräckheten att påpeka att kejsaren är naken.

Ett förtydligande: Sjupartiet gör vad som helst för att fortsätta sin destruktiva politik, inklusive att förstöra Sverige. I decennier har de byggt upp sådana berg av lögner att det i praktiken är omöjligt för dem att trassla sig ut utan att förlora ansikte och prestige. Hur orka erkänna att man har fört svenska folket bakom ljuset i mer än fyrtio år? När man har sjunkit så djupt i lögnträsket som sjupartiet har gjort har man fjärmat sig från verkligheten så länge att man älskar sin fångenskap, kallar den för frihet och hatar blotta tanken på befrielse. Exakt så har det sett ut i alla diktaturer strax före sammanbrottet. Skillnaden är att Sverige inte är en diktatur. Här bygger människor sin fångenskap alldeles frivilligt.

Trodde sig kapabla att hata SD tills de går upp i gasform

Politikerna i sjupartiet är som alla lögnare fullkomligt desperata, och allra mest skräckslagna är de för att förlora makten och tvingas erkänna vad de har gjort mot Sverige och svenska folket. I det hörn de har målat in sig i sitter de som sina egna kombinerade fångar och fångvaktare, hjälplöst mumlande besvärjelser om “värdegrund”, “människosyn” och “allas lika värde”.

I sin maktberusning har de trott sig kapabla att hata SD och deras nästan en miljon väljare så att allihop går upp i gasform och förintas. Om de bara gräver skyttegravarna djupare, om de bara skriker sina falska trollformler ännu högre ska det nog lyckas. De är så till den grad vilseförda att de tror att det är möjligt att hur länge som helst gå en emot en stark och växande folkopinion.

Befriarna på sina vita springare med dragna lansar

I de läget kommer Sverigedemokraterna som riddare och befriare i full galopp på sina vita springare och med dragna lansar som sticker hål på lögnerna. De är unga krigare som har tränat i åratal för det här, som har gått genom alla eklutar, som har stigmatiserats och demoniserats, rullats i tjära och fjädrar och som varken räds fan eller trollen. Till skillnad från övriga partiers vällevnadsrepresentanter som framsläpar sina dagar och år i den skyddade verkstad som går under namnet Sveriges riksdag har de visioner och vilja, de är pålästa, vana vid strid och att argumentera med fakta.

Varje tid har sina folkrörelser som svarar mot samhällsbehov och riktningar i opinionen. Vid förrförra sekelskiftet växte sig nykterhetsrörelsen och arbetarrörelsen starka. När industrisamhället har övergått i tjänstesamhället som har övergått i IT-samhället har arbetarrörelsen spelat ut sin roll – under senare år har avvecklingen letts av energiska insatser från utplåningsexperterna Mona Sahlin, Håkan Juholt och nu Stefan Löfven. Nya tider skapar nya behov, nya folkrörelser. Vår tids folkrörelser är de nationalistiska partierna som kämpar för att bevara sina länder, civilisationer, traditioner, språk och kultur. De växer i hela Europa.

Senaste mätningarna: SD 16,4 – 17,7 procent

I senaste opinionsmätningen (gjord 25-30 november) från norska Sentio har SD 16,4 procent av rösterna. Översatt till riksdagens mandatfördelning skulle fördelningen bli: Det rödgröna blocket 155 mandat (mot nuvarande 159), alliansen 134 (mot nuvarande 141) och SD 60 mandat (mot nuvarande 49).

“Bägge blocken förlorar, medan SD kan räkna med betydande framgångar. Inget av blocken kan alltså få majoritet utan stöd från SD. Det ska till enorma förskjutningar i opinionen för att denna bild ska ändra sig före valet 22 mars. Det är anledningen till att Sentios opinionsundersökning inte har omnämnts i svenska medier” skriver Lars Hedegaard i Dispatch International.

DIAGRAM YOUGOV

I senaste YouGov når SD all time high med 17,7 procent.  Undersökningen påbörjades dagen efter Stefan Löfvens besked om att ett extraval ska utlysas.

Bara 2 procent vill ha en s + mp-regering

Regeringen Löfven kommer att gå till val på samma s + mp-budget som just har röstats ner av riksdagen. Samtidigt visar en mätning som gjorts av DN/Ipsos att bara 2 procent vill ha en s + mp-regering.Inte ens de egna väljarna är särskilt positiva till s + mp-samarbetet. Tolv procent av miljöpartiets väljare och bara 4 procent av s-sympatisörerna tycker att den nuvarande regeringen är bäst för landet.

“Min tolkning är att väljarna underkänner statsministerns besked att gå till val tillsammans med miljöpartiet” säger David Ahlin, opinionschef på Ipsos.

I undersökningen svarar fyra av tio att de vill ha en blocköverskridande regering efter valet, ledd av antingen socialdemokraterna eller moderaterna. 26 procent vill se en sådan regering ledd av socialdemokraterna, 19 procent av alliansen.

Kaos är granne med Gud

Vi kan förutse att sjupartiet kommer att gräva sina skyttegravar ännu djupare under de tre månaderna fram till extravalet. Hätskheten och skamgreppen kommer att nå nivåer som vi hittills bara har sett preludierna till. De mest lågpannade attackerna kommer från dem som har mest att förlora på ärlighet och anständighet, och kaos är granne med Gud. Kaos är granne med Gud därför att när lögner har fått snärja in ett land i fångenskap tillräckligt hårt och länge, som i Sverige, behövs kaos för att släppa in ljus och luft så att något nytt kan byggas.

25 procent för SD 2018 ingen orimlig gissning

Det har redan börjat. På lördagens DN Debatt lierar sig Stefan Löfven med sin finansminister Magdalena Anderssons lågvattenmärke och förnedrar sig ytterligare genom att kalla SD “ett nyfascistiskt enfrågeparti”.

Heja på, mer sånt från statsministern! Alla vet att ju mer de andra partierna demoniserar, krigar mot och tar avstånd från SD, desto mer kommer partiet att växa. SD har fördubblat sina röstetal i varje val hittills. Snart 20 procent. Att SD når 25 procent i valet 2018 och blir riksdagens näst största parti är ingen orimlig gissning.

Nu kommer hämnden, och den kommer med full kraft

Krisen är en bumerang som slår tillbaka mot de sju lögnpartierna med full kraft. Jyllands-Posten skriver:

“Sverigedemokraterna representerar det enda organiserade motståndet mot denna mentala regim, och det är därför partiet har haft den anständiga adeln emot sig i åratal. Nu kommer hämnden, och den kommer med en kraft som slår tillbaka, eftersom de två stora partierna (s och m) och deras satelliter själva har skapat eländet genom att omänskliggöra sina motståndare. Det är dessa undermänniskor som till övermänniskornas stora överraskning står för en folklig protest.”

För första gången i historien har svenska folket den 22 mars 2015 en möjlighet att visa vad de anser om de sju gammelpartiernas politik för fortsatt massinvandring. Någon folkomröstning om invandringspolitiken har aldrig tillåtits i Sverige. Svenskarna har körts över i mer än fyrtio år. Extravalet är en unik chans att visa vad vi tycker. Ta den!

Litteratur:

Lena Hennel, Lova Olsson: Humlan som flyger. Berättelsen om Stefan Löfven.

Daniel Suhonen: Partiledaren som klev in i kylan. Berättelsen om Juholts fall och den nya politiken. 

Av Julia Caesar

Tidligere kronikker af samme forfatter

Supplér evt. med Fjordman i dag: Swedish Politics in Chaos

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
82 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Genom sin brist på politisk erfarenhet, en aningslöshet av häpnadsväckande dimensioner och sin vilja att vara alla utom sina väljare till lags är Stefan Löfven en farlig statsminister.  […]

trackback

[…] Söndagskrönika: En svetsares fall  Snaphanen, Julia Caesar 2014-12-07 […]

britt gustafon
britt gustafon
7 years ago

Säger bara Löfven : Nu har jag hört honom minst 6 ggr upprepa att ett partis ledare ( i riksdagen) sa att det värsta som hänt sedan nazismen och kommunismen är MUSLIMER. Det Jimmie Åkesson säger är: Islamismen är vår tids nazism och kommunism. Säger bara Löfven : Det är en stor skillnad, på islamism och muslimer, det borde han som statsminister veta, särskilt idag när världen ser ut som den gör, är Löfven dåligt påläst har han väl rådgivare som kan säga till. Jag tycker man kan begära mer av en statsminister, att inte fara med osanning. Jag och… Read more »

Torsten Johansson
Torsten Johansson
7 years ago

Att vara anonym är inget val för mig. Jag tänker inte varken läsa eller skriva mer under den här stenen.

torsten johansson
torsten johansson
7 years ago

Bara en mycket liten människa utan någon självkritik kan skriva att vår statsminister var en dålig svetsare och ha det som utgångspunkt för en så märklig text att jag trodde att det var en satir. Hur kan någon ta denna text på allvar? Hade jag inte varit rädd, så hade jag skrivit mer, men med så många lågpannade kommentarer och så mycket hat, finns säkert någon beredd till våld.

Peter Buch
Peter Buch
7 years ago

Mon ikke vi havde hørt det såfremt Snaphanens læsere i numerisk større omfang var voldelige?
Men, naturligvis er forsigtighed en dyd. Omend den kan forekomme at være absurd.
Hvorfor benytter du overhovedet et navn i stedet for at være helt anonym, hvilket er muligt når du er nervøs?

Svenne Svensk
Svenne Svensk
7 years ago

Sanningen är som bekant alltid illa hörd Torsten!

JW
JW
7 years ago

“Vid tidskod cirka 12:05 fullbordar han satiren över sig själv när han anser sig föranlåten att avbryta för att påminna om att 87 procent av Sveriges befolkning inte delar SD:s åsikter.”

Tidskoden verkar vara en minut för tidig, ska vara 13:05.

Johan
Johan
7 years ago

En mycket välskriven och intressant artikel. En mycket bra analys som Julia gör – föredömligt!
Det är både porer och slagg i den svetsfogen och så går det när man försöker köra med sura pinnar.

Dag Selander
7 years ago

För 7-partiet går massinvandringen före välfärden.
Man är världsbäst på området: http://www.redicecreations.com/ul_img/32238immigration.jpg

Sverige 5700 asylsökande per miljon invånare 2013
Schweiz 2457
Norge 2285
Danmark 1351
Tyskland 742
Finland 558
Island 539
UK 461
Kanada 297
Israel 253
USA 217
Spanien 98
Japan 26

snowflinga
snowflinga
7 years ago

Stefan Löfven säger att det är fascismen när Björn Söder talar om sitt folk. Det är självklart att det finns svenskar när det finns kurder och palestinier.

Stefan Lövfen och socialdemokraterna erkände just att det finns palestiner och Palestina som ett självständigt land och folk. Det är hyckleri att Stefan Löfven och de andra politkerna vill så lättvindigt ge bort Sverige när de är så ivriga att bekräfta andra folks rätt till deras existens.

Falsterbo
7 years ago
Reply to  snowflinga

Det enda som kan förklara alla ologiska jönserier är att politiker och journalister är endast skådespelare. Regissören, manusförfattaren och teaterns ägare är hemliga.

Bo Ek
Bo Ek
7 years ago

Trevligt att läsa. Men svenska folket gör som staten säger. Och inte är det att rösta på SD, tyvärr. Tyvärr!

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  Bo Ek

Alla ni vanliga svenskar kunna ju för F. i H. åtminstone hota att rösta på SD vid dom nästa opinionsmätningerna, om ni verkligen är så urtrötta och förbannade over “elitens” vansinniga sociala multikulti-experiment i full skala – tom. utan minsta lilla skuggan av ett demokratiskt mandat nånsin! – med ert engång så fantastiska, fridsamma, säkra, trevliga och välfungerande Sverige. Det skulla ju vara oerhört roligt, interessant och mycket underhållande att få se på hela PK-“elitens”, dom frälsta , självgoda artisternas, profstyckernas, “journalisternas” och alla “förståsigpåarnas” förtvivlade ansikten og höra och läsa alla deres desperata reaktioner, meningslösa propaganda og deras indbördas… Read more »

one-off
one-off
7 years ago

Förra Sverige omtalas fram till 22. Mars 2015 lämpligen som DUMSTEFANISTAN.

Balder
Balder
7 years ago

Att socialdemokraterna lutar sig mot MP, visar att desperationen är total. Sitter och författar detta på måndagsmorgonen och hade Åsa Romson sagt att “det är måndag idag”, så hade jag kollat min almanacka. Churchill ( en man som majoriteten av våra svenska politiker inte hade varit värda att knyta skosnörena på) lär under andra världskriget ha sagt ungefär att ” vi ska inte använda mata det brittiska folket med lögner om krigsläget – fienden gör det och kommer att få äta upp det”. Så sant och där befinner vi oss nu, med ett gäng som ljugit och mörkat i åratal… Read more »

Angela
Angela
7 years ago

Sverige har räknats som världens mest lyckade socialdemokratiska land. Sverige har legat i topp på alla listor. Sverige har varit ett föredöme för mindre lyckade länder. Självklart är det pinsamt och ett gigantiskt nederlag för Löfven att få sig en sådan rejäl käftsmäll av svenskarna så att regeringen golvas för allt elände hans parti varit med om att skapa. Ett fullständigt ödelagt och förstört Sverige som nu kraschar på alla områden i ett moln av rök och damm. Vad skall han säga när han kommer till EU? Utan budget och med respass från svenskarna. Det gäller att snabbt hitta syndabockar.… Read more »

Angela
Angela
7 years ago
Reply to  Angela

De som tittade på Agenda igår kunde se Löfvens totala brist på kunskap och bildning. Han visste inte vad fascism var. Kunde inte definiera det. Han kunde inte ge ett vettigt svar därför att han inte hade något. Han vet inte vad det är. Han upprepar bara vad andra säger till honom. En tvättäkta papegoja som Karl Gerhard sjöng om. Den ende akademiker, forskare, han kunde referera till för sitt famösa uttalande var Arnstad. Det är väl den ende han hört talas om. Vem denne Arnstad är eller vad han står för han Löfven inte en aning om. Denna katastrofala… Read more »

Ördög
Ördög
7 years ago

Ännu en gång vill Snaphanens kommentarsforum inte ta emot mina inlägg – vad beor det bo? Nå, jag gör ett nytt försök: Expert: Finland blundar för radikalism http://svenska.yle.fi/artikel/2014/12/08/expert-finland-blundar-radikalism “I Finland är krigarnas andel av hela den muslimska befolkningen över tre gånger större än i Storbritannien, säger forskaren Haras Rafiq som också är vd för Quilliam. – Extremistorganisationen IS visar upp brittiska krigare i sina propagandavideor, men om man beaktar hela muslimbefolkningens storlek, lockar kriget i Syrien och Irak finländare mer än britter, konstaterar Rafiq. I Storbritannien finns det 2,8 miljoner muslimer medan det i Finland finns bara omkring 60 000.… Read more »

snowflinga
snowflinga
7 years ago

Till Utflyttad svensk: Skall amerikanerna få göra vad de vill nuförtiden därför att de en gång kämpade mot Hitler? Hur är det med ryssarna då, får de också bete sig hur de vill för att de en gång kämpade mot Hitler?

Borde britterna ha fått behålla alla sina kolonier eftersom de också en gång kämpade mot Hitler?

Vi lever faktiskt idag i en helt annan tid när det är en helt annan situation i världen.

USA_Svensk
USA_Svensk
7 years ago
Reply to  snowflinga

Du har rätt i vad du säger. Det bästa vore nog att USA drog hem sina styrkor från Europa.
På tiden att ni står för erat eget försvar.

PFEP
PFEP
7 years ago
Reply to  USA_Svensk

Lär bli ett problem för USA om man inte har tillgång till Thule Air Base på Grønland!
Har inget mot USA, men i dag har nog Europa tillräckligt med kärnvapen att hindra Ryssland att få några visioner och om inte kan nog Europa utan större besvär, rusta upp arsenalen…

Torbjörn Jansson
Torbjörn Jansson
7 years ago

Fantastiskt bra! Tack, tack!

snowflinga
snowflinga
7 years ago

Man funderar faktiskt vad Sveriges politiska ledare har i sitt huvud när de kallar Sveriges enda realistiska parti för nyfascister. Skall vi i Norden betala för alla flyktingströmmar som orsakas av amerikanska militära äventyr i mellanöstern? Skall vi ta emot hela världens flyktingar? Fredrik Reinfeld flyger nämligen omkring över Sverige och Norden och vill fylla varje tom plats som han ser med flyktingar. Han drömmer om att Sverige skall vara en humanitär stormakt och han dikterar nu även åt de övriga nordiska länderna att de skall vara lika galna som Sverige och ta emot ännu mera flyktingar. Det finns ingen… Read more »

Utflyttad svensk
Utflyttad svensk
7 years ago
Reply to  snowflinga

Så vad tycker du om amerikanernas äventyr i Europa när dom tillsammans med ryssarna räddade er från tyskarnas paradis?

Rudolf
Rudolf
7 years ago

Vi ska nog vara tacksamma att tyskar och finnar gjorde det dom gjorde så vi slapp hamna bakom järnridån! Hade USA hållit sig utanför samt låtit bli att vräka material över ryssarna hade tyskarna förmodligen krossat kommunismen och besparat Europa oerhört mycket lidande.
Dessutom hade vi säkert inte haft det vänstersjuka samhälle vi har idag.
Varför skriver du “räddade er” förresten, är du inte svensk?

Utflyttad Svensk
Utflyttad Svensk
7 years ago
Reply to  Rudolf

Ja, “you have a point there” jag är svensk. Så jag blev också räddad. Men man kan ju diskutera om Sverige hade haft det bättre under Nazismen än under Kommunismen.

Moran ya Simba
Moran ya Simba
7 years ago
Reply to  Rudolf

“Vi ska nog vara tacksamma att tyskar och finnar gjorde det dom gjorde så vi slapp hamna bakom järnridån!”

Den bemærkning illustrer “svensk ‘intelligens'” ligeså godt som Reinfelt og venner…*shaking my head*

Rudolf
Rudolf
7 years ago
Reply to  Rudolf

@ “Utflyttad svensk”: Den diskussionen skulle nog bli ganska lång tror jag!
@ ” Moran ya Simba”: Om din signatur står för ett utomnordiskt ursprung så visar din infantila kommentar enbart att du har inte vårat synsätt så du behöver inte lägga dig i alls. F.ö. vill jag inte i något sammanhang överhuvudtaget bli jämförd med den störste landsförrädaren vi haft i modern tid! Fortsätt du skaka på skallen,det kanske hjälper!

Jens Myller
Jens Myller
7 years ago

SD har allt att vinna på ett nyval. Hoppas dom kommer över 20%.

Motvikten
Motvikten
7 years ago

Det är så mycket hit o dit med det politiska. En viktig skillnad mellan (s) och (m) är välfärd i offentlig regi eller i privat regi. Noterar i dag följande om SD i ett TT utskick.

“Privata initiativ bör tillåtas inom bland annat skola och omsorg, så länge kvalitet och kostnader inte påverkas negativt, står det i programmen.”

Laura Hartman fick sparken då forskningen inte gav det resultat näringslivet önskade.

http://www.sns.se/forlag/konkurrensens-konsekvenser-vad-hander-med-svensk-valfard

Matts Östman
Matts Östman
7 years ago

Den som vi se finlandssvenska stolligheter kan ta en titt på “tankesmedjan” Magma från Finland.

http://www.magma.fi/

Ördög
Ördög
7 years ago
Reply to  Matts Östman

Jag är dessvärre inte lika klarsynt som du, så jag önskar du kunde berätta lite mer. Var hittar du stolligheterna?

Eone
Eone
7 years ago

Fantastiskt. Bara att hoppas att en sådan sanslöst skicklig skribent som Julia C en gång kan komma ut till oss alla och arbeta för Sverige, as we know it.

Professor Pelotard
Professor Pelotard
7 years ago

På tal om Reinfeldt så blev en intervju med honom publicerad i dagens Politikken. Egentligen känner man mest för att dra en barmhärtighetens slöja över Reinfeldts uttalanden, men med tanke på att han nyligen avgått som Sveriges statsminister så bör det faktiskt komma till den svenska allmänhetens kännedom. Och sedan bör man nog fråga sig om inte svenska statsministrar likt USA:s presidenter bör genomgå en årlig hälsoundersökning (fysisk och mental slik). : »Hvad betyder ordet ’nok’? Er Sverige fyldt op? Er Norden fyldt op? Er vi for mange mennesker? Vi er 25 mio. mennesker, som bor i Norden. Jeg flyver… Read more »

Jesper
Jesper
7 years ago

Jeg var aldeles måløs over samme artikel. Normalt lader jeg andre (…) om tilsvininger, trusler og vold men i dette tilfælde vil jeg gøre en undtagelse for så vidt angår tilsvining: manden (Reinfeldt) er rablende vanvittig og der ses ikke umiddelbart at være formildende omstændigheder.

Angela
Angela
7 years ago

Det var en väldigt relevant iakttagelse och har väldigt mycket att göra med att Löfven använde just ordet fascism. De har väl nyligen diskuterat det i samband med “massinvandringen” i Bryssel och på toppmötena. Hans uttalande vittnar om den brist på kunskap som Reinfeldt och den globala maktelit som häckar på alla toppmöten, inte minst i E-Unionen, har. De har skrala om inte obefintliga kunskaper om samhällens konstituerande, imperiers uppgång och fall och mänskligt beteende. Därav den fullkomliga vansinnes migration de nu håller på med och som i slutänden leder till fascism. Så skall man varna för någon så är… Read more »

Professor Pelotard
Professor Pelotard
7 years ago
Reply to  Angela

Angela! Har du någon länk till Bildts och Borgs uttalanden? Naturligtvis kommer regeringen få stöd från EU-kommissionen, EU-byråkratin och alla de politiker som pratar vitt om hur många flyktingar man måste hjälpa samtidigt som de undrar hur svenskarna kan vara så dumma att de faktiskt gör vad de säger. Men alla kommer inte att ge stöd till lille Fridolin, Danskarna är mycket kritiska (se artikeln och övriga artiklar om Sverige i dagens Politiken), Det blir riktigt komiskt när man ställer Fridolins uttalande om att “[j]ag har redan hört från kollegor som önskar de hade gjort [som oss]” och betänker hur… Read more »

Angela
Angela
7 years ago

Borg uttalade sig om invandringens ekonomiska konsekvenser före Reinfeldts tal. Har inte länken men den finns säkert på nätet. Det var säkert i SR. I Panelen berättades om att Borg och Bildt berättade om hur deras partikamrater reagerat efter Borgs tal och då får vi anta att det varit ett samtalsämne bland etablissemanget eftersom man visste det i Panelen. Man talar alltså fritt om det.

Angela
Angela
7 years ago
Reply to  Angela

SR, Ekot: “Det blir finansminister Magdalena Anderssons uppgift att förmedla ett nytt budskap till omvärlden. Närmast blir det EU:s finansministrar som på sitt möte i Bryssel nästa vecka får hära vad som nu gäller. — Jag kommer naturligtvis att berätta om det besked som Sverigedemokraterna lämnade och att det har ritat om kartan för svensk politik. Att positionerna tyvärr är helt låsta eftersom de borgerliga partierna, trots Sverigedemokraternas besked, totalt stängde dörren för samarbete, säger finansminister Magdalena Andersson. Fridolin förväntar sig applåder och bravorop i Bryssel. Har han mindervärdeskomplex? Det är bekymmersamt för svenskarna att deras företrädare hellre imponerar på… Read more »

joffe
joffe
7 years ago

Kära Julia ! Jag gråter av glädje över att du med din kvalitativa analysförmåga presterade denna fantastiskt sanna krönika om den politiska ankdammen i mitt gamla hemland Sverige. För drygt 30 år sen såg jag tendensen utvecklas i Sverige med okontrollerad invandring. Jag flyttade från landet till ett land som ställde krav. INTE KUNDE JAG ANA att denna för Sverige förödande invandringspolitisk okontrollerade utveckling kunde ske. Från en nutida sverigehatande statsminister Reinfeldt till en helt dåraktig analfabetisk sådan som Lövén som pratar i nattmössan även på dagtid. Jag läste även någon stans att han inte ens i sitt yrkesfält behärskade… Read more »

VDM
VDM
7 years ago

Notera på tal om journalister och SVT att man där nu är så desperata att man tänker gynna FI och de röd-gröna genom att under tiden före extra valet låta partiledaren Gudrun Schyman framträda i ett populärt tävlingsprogram. Detta borde normalt inte få förekomma enligt SVT:s egna regler om opartiskhet i valsammanhang, men nu undskyller man sig med att programmet redan är inspelat och schemalagt samt att det inte går att klippa bort de delar där Gudrun S. medverkar. Men rimligen måste det gå att göra ändringar i programplaneringen och sända det här prorammet vid en senare tidpunkt efter valet.… Read more »

Robin Shadowes
7 years ago
Reply to  VDM

Dom borde även lägga Robert Avschyvärds pekoral Blå ögon på is till efter valet. Något dom tydligen inte heller har några planer på att göra.

Peter Larsen
Peter Larsen
7 years ago

Det er en stor fornøjelse at læse en velskrevet kronik, der adskillige gange “rammer hovedet på sømmet”.

XY
XY
7 years ago

Underbar läsning! “Till skillnad från övriga partiers vällevnadsrepresentanter som framsläpar sina dagar och år i den skyddade verkstad som går under namnet Sveriges riksdag har de visioner och vilja, de är pålästa, vana vid strid och att argumentera med fakta.” Medelmåtta befordrad långt över sin kompetens: “…under senare år har avvecklingen letts av energiska insatser från utplåningsexperterna Mona Sahlin, Håkan Juholt och nu Stefan Löfven.” “Vår tids folkrörelser är de nationalistiska partierna som kämpar för att bevara sina länder, civilisationer, traditioner, språk och kultur. De växer i hela Europa.” Det sista stycket är nog så sant, men Sverige intar ändå… Read more »

Dannie X
Dannie X
7 years ago

Lövén hävdar att SD är “nyfacister, sprungen ur vit makt miljö, samt inte respekterar alla människors värde”… Låt oss se vad S sysslar med: Själv var Lövéns första gärning som statsminister att se till att de fiktiva “palestina” erkändes (villkorslös belöning efter årtionden av arabisk terror), han sa stolt ordagrant på förra sossekongressen “vårt kära systerparti fatah” (som skrävlar med att de terror-mördat tusentals civila judiska kvinnor och barn). Obama’s sändebud fördömer den etniska rensningen av judar i Sveriges tredje största stad, vilket är följden efter ha drunkat i återkommande hatisk antisemitism, som anfördes av socialdemokraten Illmar Reepalu. När Löven… Read more »

Dannie X
Dannie X
7 years ago
Reply to  Dannie X

Här ser vi Hillevi Larsson (S) riksdagsledamot glatt posera med en bildpris från araber, där Israel utplånats… https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152483052856417&set=p.10152483052856417&type=1&theater När de ifrågasätts i komentarsfältet svarar Hillevi själv med helt barocka teser. “Jag stödjer en tvåstatslösning enligt FNs resolutioner.” FN’s resolutioner är endast rekommendationer, araberna har ensidigt förkastat dom, och Israel finns fortfarande inte med på bilden. “Jag har inte haft något inflytande över diplomets utformning.” Men poserar glatt med kära systerpartiet Fatah världsbild över hur de önskar regionen ser ut. Judenrein. “Med tanke på hur dramatiskt Palestina krympt genom åren kan jag förstå den frustration många palestinier upplever, även om jag… Read more »

Visionären
Visionären
7 years ago

Applåder! Stående applåder till Julia! Man tror ofta när man läser dina krönikor att detta var det bästa jag läst på mycket länge. Men så går det en vecka och man tittar in på Snaphanen och möts av ännu en fantastisk krönika där Julia från sin redan exellenta nivå överträffar sig själv. En sann njutning att läsa. Applåder, applåder och mer applåder. 🙂 Tack Julia för att du finns och att du orkar. Och tack till steen som lämnar henne utrymme. Det känns att vi nu är inne i en tid som på allvar kan komma att förändra oceanångaren Sverige.… Read more »

Cavatus
7 years ago

Tack, Julia! Jag förstår att det tar på krafterna att få ihop en sådan här välskriven och brännande text på kort tid! Den är en obetalbar beskrivning av vad man som icke-skrivande människa upplever inombords när man sitter på första parkett och bevittnar spektaklet och formligen tappar målföret inför vad som utspelar sig i verkligheten. Man baxnar och tappar målföret. Du tar upp stafettpinnen och klär i målande ord det som man knappt kan ta till sig. Ja, för ett politiskt spektakel är det verkligen och på riktigt är det också, även om man önskar att det vore en mardröm.… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
7 years ago
Reply to  Cavatus

Hvorfor skal følgende ikke med på linkets tekst:
Daniel Suhonen: Partiledaren som klev in i kylan. Berättelsen om Juholts fall och den nya politiken.

Kristian Grönqvist
Kristian Grönqvist
7 years ago

Utmärkt och rätt rolig beskrivning av nuläget, trots att det är så sorgligt. Det svenska apartheidsystemet krackelerar mer och mer, men förespråkarna vill lika lite som i Sydafrika släppa ifrån sig makten, trots att slutet redan är inom sikte. Riktiga, klyftiga, framsynta politiker hade redan för länge sedan sett vart planet lutar, vilket är betyg bara det för de nuvarande skämtfigurernavål, vars munnar borde skrubbas med tvål och vars hjärnor borde skolas om.

Inge Sandén
Inge Sandén
7 years ago

Tack Julia.
Före valet 2010 skrev jag en kommentar.
När intellektuella med samveten inte längre har plats för mera lögner kommer dom
för eller senare att bli våra talesmän för det som är sant och rätt.
Julia Caesar,Mats Dagerlind,Stefan Torsell och ett tiotal till är de levande bevisen
på att vi det vanliga folket fått vår önskan uppfylld.

PS.
Tack för din bok “Landet som försvann”
DS.

Koltrasten
Koltrasten
7 years ago

I artikeln refereras till företagare. Julia bör studera vad organistionen Svenskt Näringsliv har för syn på öppna gränser. VD Carola Lemne och Wallenberg t.ex. Läser de vad deras egna forskare säger? http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/rosta-for-ett-oppet-europa-den-25-maj_3496244.svd http://www.realtid.se/ArticlePages/201411/25/20141125100826_Realtid953/20141125100826_Realtid953.dbp.asp http://www.ifn.se/forskare/ifn-forskare/tino_sanandaji Carola Lemne är vald som ny VD för organisationen Svenskt Näringsliv för att hon är kvinna, läkare och VD för privat vårdbolag. Uppgiften är att argumentera för privata välfärdsföretag, så de kan klå svenskarna på skattepengar avsedda för vård och skola, och sända pengarna vidare till skatteparadis. (stora skolkonkuresen orsakad av danska riskkapitalister) Mer invandring = mer kaos i välfärdsamhället = lättare att argumentera för privata… Read more »

PFEP
PFEP
7 years ago
Reply to  Koltrasten

Vänsterns tanka med immigrationen är bakom alla fina floskler, en fråga om att få ett bidragsmatad röstboskap, det i syfte att säkra makten i al evighet.
Högern s dito är mer att se till att det finns tillräckligt med obildade lönetryckare där kan säkra fortsatta vinster för företagen genom lägre lönar.

Den modellen kan nog fungera, såklart det inte ännu finns ett muslimsk/Islamistisk parti där tar hand om vänsterns väljare och ger f*n i att jobba överhuvudet.

Säkert enbart en fråga om tid innan detta blir verklighet här i Sverige och va då göra?

Morten - - -
Morten - - -
7 years ago

Blot en enkelt ting:

Du må ikke skamme dig over at være svensk. Uanset hvad. Græd ikke, vredes ikke, forstå. Og vær solidarisk med dit folk, din herkomst, og din kultur.

Mig fryder din ros, din ære,
mig knuger din sorg, dit savn,
hver glans, hver plet vil jeg bære,
som falder på Sveriges navn.

– Hvis jeg ellers til inspiration må have lov således at parafrasere en gammel dansk sang, hvis originale tekst, man kan finde her: http://www.ugle.dk/jeg_elsker_de_groenne_lunde.html

– – –

Peter Buch
Peter Buch
7 years ago
Reply to  Morten - - -

“de beryktade svearna”

http://sv.wikipedia.org/wiki/Svear
sv.wikipedia.org/wiki/Svear#mediaviewer/File:Scandinavia-12th_century.png

Det turde vist være oplagt at sveerne har erobret og underlagt sig Norrland, goternes og gotlændingenes lande.
Fra Harald Blåtands tid har de søgt Danmarks udslettelse, den aktuelle indvandringspolitik er en mere vidtrækkende samfundsundergravning, men følger mønsteret.

Ramona Fransson
7 years ago

Tack Julia! De söndagar din krönika inte finns att läsa här, är ingen bra söndag. Valet den 22 mars 2015 ska bli det mest intressanta val jag någonsin deltagit i och jag har alltid röstat sedan 1976. Att Sveriges television använder sig av en eländig lögnare som Henrik Arnstad, som öppet ljugit, inte bara en gång utan två gånger, och trots detta benämns som “historieexpert” är också det en skandal i sig. Arnstad hävdade att han hade en universitetsexamen i historia. LÖGN! När detta uppdagades av Fria Tider, kröp han till sin blogg och slingrade in sig i nya lögner.… Read more »

elwee
elwee
7 years ago

(s) har sannolikt inte bättre ministrar att erbjuda folket. Man har drabbats av en intellektuell härdsmälta och kommer inte på många, många år att nå upp till acceptabla nivåer i ledningen. Det beror på att de flesta är broilers som sedan ungdomsåren inte levt i en verklighet som är normal för folk i allmänhet. Bara det att framhärda att man tänker gå till val med den budget som fällde dem är mer än lovligt korkat. Om en kock tvingas stänga sin restaurang för att hans meny är kass, hur smart är det då att öppna en ny restaurang med samma… Read more »

PFEP
PFEP
7 years ago
Reply to  elwee

Dessutom finns det väl knappast några kompetenta personer där med berått mod går ombord i den sjunkande S-skutan, man är hänvisad till att rekrytera från dom egna leden, skolor, universitet och liknande ställen var det knappast finns några med verklighetsanknytning.
S verkar i dag befinna sig i ett posttraumatisk tillstånd; man sluggar vilt med okvädingsord och likt en på en planka kramande överlevande från Titanic, hoppas man på räddning i sista stunden.
S är körd, Sahlin grävde hålet, Juholt byggde kistan och Löfven sänkte ner S i jorden!

Falsterbo
7 years ago

Ni som vill skratta i eländet läs Arnstads Stolligheter; 🙂 : ) 🙂
http://toklandet.wordpress.com/2014/12/07/nu-ar-det-jaktsasong-pa-fascisterna/

PFEP
PFEP
7 years ago
Reply to  Falsterbo

Man får erkänna att denna posör där smyckar sig med lånade fjädrar uti den akademiske världen, förutom att vara en väldigt bra tillgång för just SD, dessutom måste vara ett sänke för de politisk korrekta partier han brukar frottera sig med.

Roland
Roland
7 years ago
Reply to  Falsterbo

Arnstads stolligheter?
Vad skall man då kalla att statsministern kallar honom för historiker? Han har ju trots allt hela riksdagens utredningstjänst att tillgå som lätt kan ta reda på om någon forskat eller bara babblar opportunistiskt. Vad har det blivit av sossarna som kan välja ett sådant stopskott till ordförande?

trackback

[…] Ny söndagskrönika av den oefterhärmliga Julia Caesar. ”Jag vill sjunka under jorden och dra något gammalt över mig. Utan att ha minsta ansvar för eller delaktighet i regeringskrisen skäms jag över att vara svensk och behöva bevittna den parodi på politik som utspelas inför våra ögon”. Läs Julias utmärkta krönika här. […]

Stefan K
7 years ago

Hade sossarna haft vettet i behåll, hade de bildat regering utan Mp och med en annan partiledare. Mona Sahlin, Håkan Juholt och Stefan Löfven är en trio som visar på förfallet i partiet och det är kanske inte konstigt att ingen riktig politiker vill axla manteln efter mer begåvade personer.

I helgen hörde jag ett samtal mellan personer inom näringslivet: “Skulle inte förvåna om Sveriges statsminister 2018 heter Jimmy Åkesson”.
Det kanske är för mycket att hoppas på, men med det som sker i dagens Sverige i åtanke, kanske inte orden är så främmande trots allt.

PFEP
PFEP
7 years ago
Reply to  Stefan K

Jag luter lite åt det hållet med och det av den orsaken att man innanför sjupartikretsen efterhand har bottnat i olika superlativers användande överför SD och till mitt bästa vetande finns chansen att SD kommer i ett läge vart regeringsbildande är fullt möjlig.
Då lär det bli andre bullar på soppan och med full tillgång till hela alltet, lär nog en och annan smarrig detalj kring hur det egentligen har gått för sig, komma fram i lyset, såtillvida att det inte kommer finnas massiva bål med komprometterande papper som bränsle, innan ett eventuellt maktövertagande genom SD.

svitjod2000
svitjod2000
7 years ago

Tack Julia C, det bästa jag läst hittils sen Eldqvarn brann. (S) är dömda till undergång det förutspådde Toblerona-Maja redan för sju-åtta år sedan då medlemsantalet i (S) stadigt sjunker. Och de är fullt medvetna om det, så nu satsar man allt på ett kort vilket kommer att visa sig helt ödesdigert, S-kollapsen accelererar till nyvalet i mars för att fulländas till nästa ordinarie val 2018. Då har den tidigare lysande stjärnan (S) krympt till en röd dvärg och blir således helt ofarlig för framtiden. Denna panik åskådliggör det enkla faktum att man, målat in sig i ett hörn och… Read more »

Nils
Nils
7 years ago

Utmärkt krönika som vanligt! Det parlamentariska läget är ett uttryck för folkets missnöje med politikerna som vägrar adressera den största och viktigaste frågan – massinvandringen och dess negativa konsekvenser. Istället hänger de sig åt att angripa budbäraren och att försöka hålla elefanten osynlig i rummet… Sakfrågan existerar inte ens utan problemet i svensk politik för dessa är Sverigedemokraterna. Jag reagerar varje gång jag hör Stefan Löfvén säga att han vann valet och fick folkets mandat att bilda regering. Det blåste vänstervindar heter det. Det framstår som helt klart att några vänstervindar blåste det inte annat än i svensk medias korridorer.… Read more »

Invandrare1957
Invandrare1957
7 years ago

TACK. hur människa hinner du med att få fram dom här fantastiska krönikorna eller sanningarna. Så bra skrivet och översittarna till politiker. Tror det började för en 20-25 år sedan när man kunde läsa att en stark och bra politiker var en som gick emot folkets vilja. Efter det så har politikerna gått emot översitteri mer o mer. Mot en diktatur där det inte spelar någon roll vilket parti vi röstar på. Och med hjälp av media som inte skriver invandrare när brott begås. När det är brott så är det svensk och när det hjältedåd då är det invandrare.… Read more »

Ådärkomdenja
Ådärkomdenja
7 years ago

Jag ryser av välbefinnande, vilken sagolikt bra beskrivning av tillståndet i Absurdistan. Tack!

Martin Stensby
Martin Stensby
7 years ago

Suveränt som vanligt, Julia! Det här extravalet, hoppas det blir av, är vår sista chans att rädda vårt land. Måtte svenska folket förstå det!

Jonas Bohman
Jonas Bohman
7 years ago

Julia, vårt lilla saltkorn i sötlimpan. Vilken sammanfattning. Ja, ni andra vet vad ni skall göra, printa ut, och sprid i grannkvartetet. Denna krönika måste nås av så många som möjligt. Det är upp till oss andra nu.

Falsterbo
7 years ago

Instämmer helt!
Kan vi hata samhällsförstörarna tills de går upp i gasform 🙂 🙂 🙂

XY
XY
7 years ago
Reply to  Falsterbo

Det tarvar nog utsläppsrättigheter…

Falsterbo
7 years ago
Reply to  XY

Ha, ha, den var bra 🙂 🙂 🙂

ddayperspective
7 years ago
Reply to  Falsterbo

Förslaget om gasutsläpp skonar ju inte mänskligheten.
Vi får nog dras med kadavren I svensk terra firma….

Peter
Peter
7 years ago

Den dag journalister, politiker och kultureliten flyttar ut till dom mellanösternliknande sk mångkulturella områdena och sätter sina egna barn i tex Rinkebyskolan eller Rosengårdsskolan kommer jag ta dom på orden och verkligen tro på dom när dom säger sig älska den sk mångkulturen även om det inte kommer att få mig att ändra uppfattning.

‘Islam är det värsta som någonsin drabbat mänskligheten och Mellanöstern är jordklotets anus’

Falsterbo
7 years ago
Reply to  Peter

ARNSTAD: “SD är ett fascistiskt parti”;

http://www.tv4.se/nyheterna/klipp/historikern-sd-är-ett-fascistiskt-parti-3025942

Samma bevisföring som 1600-talets häxprov; om kvinnan sjönk när hon dränktes i sjön – hon var då oskyldig men dog;
om hon inte sjönk – var hon skyldig och brändes!

Cirkelbevis: påstående X är både grundantagande och slutsats!

Marit
Marit
7 years ago
Reply to  Peter

Stor takk, Julia ! Strålende, som alltid ! 🙂

82
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x