8
dec
Seneste opdatering: 9/12-14 kl. 0024
19 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Henryk Broder er en af de ikke alt for mange ægte intellektuelle europæere, man støder på i europæisk debat, og han har heldigvis været i København adskillige gange de seneste år. Samtidigt udtrykker han sig gnistrende og forståeligt, som den journalist han også er. Fra Norddeutscher Rundfunk, Das Gespräch – Best of, 7 december 2014. (tysk)

Den dårlige undskyldnings valg

Når man ser Stefan Löfvén optræde på TV den seneste uge, tænker man uvilkårligt, at her er en mand, som vil skaffe Sverigedemokraterne en jordskredssejr, der vil give genklang de næste tredive år. Man kan studere ham i Agenda forleden, på Skavlan i forgårs og talrige andre steder.

Her er en mand, der burde være på vej ind i tre måneders mareridt og få samme endeligt som Sahlin og Juholt. Hans parti får p.t 30 ubegribelige procent af stemmerne, men det beror på vælgernes underinformation og svenske journalisters skånsomme behandling. De kan virke dumme, men de er kun fejge. De afventer nye signaler von oben, og det er lidt småt med dem. Partilederne træder vande og gentager 20 års replikker. De lyder ikke godt om tre måneder, men i det igangværende tilbagetog kæmper enhver indtil videre for sig selv.

Store udenlandske medier har allerede færden af det pinagtige teater, der foregår i Sverige, se f.eks. Frankfurter Allgemeines Der schwedische Elefant. Tænkende svenske skribenter ser det samme som jeg, og de udtrykker sig – lad os bare sige høvisk. ”Löfven är inte speciellt slipad”, Fel att börja sätta fascistetikett på SD.

At velinformerede, normalt begavede svenskere skammer sig over Sverige, forstår jeg kun alt for godt. Udfaldet af valget kommer imidlertid til at afhænge af svenske vælgeres reaktion på det show, der nu opføres, og af hvor meget gangstativ svenske medier kommer til at give de syv partiers teaterforestilling.

Den dårlige undskyldning for ikke at ville røre ved Sverigedemokraterna, er at nogle havde en fortid i af Bevara Sverige Svenskt, der lukkede butikken i 1986 på et tidspunkt, hvor Vänsterpartiet stadig var Moskva kommunister, hvilket ikke synes at have skadet Gudrun Schyman og Lars Ohly synderligt. “De er fascister”. Dette er 28 år siden. Aftonbladets kulturredaktør, ekskommunisten Åsa Linderborg, der græd da Muren faldt, køber også og ikke videre overraskende facistskrønen.

BSS var rigtignok nogle tvivlsomme figurer, skønt ikke helt så tvivlsomme, som de males ud idag, hvor de tjener et vigtigt formål i en magtkamp, der  er tabt og det årtier senere, end den burde være. Der er lidt færre hagekors i BSS, end Löfvén erindrer, og da Michael Jansson, der sidder i Riksdagen i dag, blev formand i 1995, var det altsammen historie. Det er 19 år siden.

Men det er selvfølgelig kun en lam undskyldning de læner sig op af, fra Reinfeldt over Löfvén til Romson og Annia Lööf. De er ikke nær så dumme, som de lader og som de åbenbart håber, svenske vælgere er.

Danskere og nordmænd har forholdsvis hæderlige medier sammenlignet med svenskerne. I Aftenposten.no kan man idag læse i Fakta om innvandring til Sverige, som svenskene ikke vil snakke om de nøgne kendsgerninger, som Sverigedemokraterna læner sig op af, og som svenske medier ikke ret gerne vil formidle i Sverige, fordi de ville afgøre det kommende valg allerede inden nytår.

Der er næppe én politiker i Riksdagen, som ikke ved at fyrre  års fremmedpolitik i Sverige står over for at kollapse fuldstændigt, og det er kun et spørgsmål om den vil falde sammen politisk eller logistisk først. Der er ikke én af dem, som ikke prøver at udskyde det uundgåelige fem eller ti år.  De vil hellere kompromittere svensk demokrati, end de vil bære ansvaret for, hvad de har gjort.

Reinfeldt er ekvilibrist i Politiken-interviewet i går, men han er ude i et illusionsnummer, og da han ikke er dum, ved han det. Han er med andre ord uhæderlig, og han slap antagelig ud af svensk politik i sidste øjeblik.

Det er derfor det er så pinagtigt at overvære. Alle der har ansvar, løber fra det så stærkt fra det, som en hest kan rende. Vi der har set på det i årtier, tænker: Få det dog overstået. Vær mandfolk, kvinder!

Det vemodige efter disse 40 år er, at Sverige har taget ufattelig skade, og at dets fremtid er ganske uvis. Hvor megen damagecontrol kunne SD bevirke, selv hvis de fik hele magten? Jeg mener selv, disse år burde få et retsligt efterspil for de skyldige, det er ingen hemmelighed. Mange hundrede svenskere er døde som en direkte følge af dette, mange hundredetusinder er kommet alvorligt til skade ved vold og voldtægt.. Mange har måttet flytte, ikke så få tusinde har forladt landet. Nogen burde have ansvaret, skulle man mene, også for 250 milliarder kroners årlige udgifter. Det er ingen urimelig tanke.

Mon det i virkeligheden er det, de syv partier også frygter, og grunden til at de også opfører et så gennemskueligt og jammerligt et amatørteater? Selv svenske politikere har en underbevidsthed, og den bør jage dem, hvis ikke andre vil.

Når man vurderer svensk vælgeradfærd, skal man huske på, at mange hundredetusinder allerede er indvandrede, og påvirker meningsmålinger i antagelig rød retning. Hvad gammelsvenskerne mener, kunne være interessant at få dokumenteret.

Jeg har over 50 års samliv med Sverige, og jeg er vant til at glæde mig over lidt rent politisk, men jeg glæder mig uforbeholdent over, at Sverige nu får et valg om indvandringen. Efter 40 år, og nu hvor svenskerne vil komme i minoritet i Sverige, bliver befolkningen endelig nødtvungent og indirekte spurgt.

Desværre er Sveriges skæbne demografisk set allerede afgjort. Det Sverige der eksisterede før 1992, kan aldrig genskabes. Men de bør svare for at bevare et strejf af selvrespekt. Det er over allersidste udkald.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
19 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
machiavelli
machiavelli
7 years ago

“Regeringens forslag om at stramme asyllovgivningen kan føre til, at mennesker bliver udsat for overgreb eller i yderste konsekvens mister livet, mens de venter på at blive genforenet med deres familie i Danmark. Er vores folketingspolitikere virkelig klar til at tage den risiko?” Gud fri mig vel for en kommentar. Skal vi ikke snart snart se at komme videre. Regeringen er ikke moralsk ansvarlig for verden, den er ansvarlig for danskerne. Alene i Tyskland i går demonstrerede 20.000 tyskere for et stop for islamiseringen af Europa. I Danmark ævler danske politikere af frygt for deres taburetter nu løs om små… Read more »

machiavelli
machiavelli
7 years ago

Det bliver mere og mere sindssygt. Flygter folk fra militærtjeneste i Eritrea, kan de godt få asyl i Danmark, oplyser Udlændingestyrelsen.

Voldposten
Voldposten
7 years ago

Jeg tør godt vædde en hel dåse surstömming med en tilhørende Renat på, at der ikke bliver noget valg. Ganske vist er sjupartiets politikere en samling pattebørn i den anale fase, men mon dog ikke de kan regne ud, at et fælles budgetforslag kan rede dem fra den totale fiasko et valg indebærer…?

Leif Knudsen
Leif Knudsen
7 years ago

Sverige har i sandhed fascisme. Men det er de såkaldte anti-fascister, som er det. Det er femi-fascisterne, som sidder tungt på al kommunikation og har indført en benhård censur, så kun de statsligt godkendte rigtige meninger kommer frem. Hvor har vi set det før? DDR, Cuba, Sovjet, Kina – i alle de andre socialistiske undertrykkende regimer. At Sverige skulle blive et land i denne skammens liste var for blot få årtier siden ufatteligt.
Sveriges demokratiopfattelse er på linie med eet-parti-staterne gennem historien, selvom de er så snedige, at eet-partiet er udliciteret til en håndfuld formelle fraktioner.

Angela
Angela
7 years ago

Och stridshingsten med Löfven hängandes i manen stiger upp i det blå. Vafalls! Nok? Här finns plats att bygga fler staket. Jag ser inte bara Sverige utan hela Norden och Europa. Och…och…det är faaaschistiskt….att inte bygga fler staket piper Löfven på ryggen.

Och folket på marken kryper under staket, ålar, klättrar, och kläms mellan staket och utrymmet begränsas allt mer…

Angela
Angela
7 years ago

Enligt ny rapport äger nu 10% av världens rikaste 9 gånger så mycket som världens fattigaste 10%. Det innebär att ekonomi och välfärden stagnerar.

Det är lätt att förstå med följande exempel:

10 personer behöver var sin liter mjölk om dagen för att överleva. Har bara en av de 10 personerna råd att köpa sitt mjölkpaket får företagarna bara sälja ett mjölkpaket till en person. Till den som har alla pengarna. Ett mjölkpaket blir sålt i stället för 10 om fördelningen av rikedomar varit en annan. Företagarna tjänar inget på att bara en har råd att handla.

Angela
Angela
7 years ago

SR är redan i full gång precis som LO med sin valpropaganda fastän inget av dem är ett parti. Etablissemanget består av individer med en röst precis som alla andra och den får de var så goda lämna i valurnan som alla andra. Förut sa man medborgarmakt heter inte pengar och det kan man kanske fortfarande säga att det är men det är också att medborgarmakt heter inte etablissemang eller intressegrupper för då röstar man fler gånger än en. Medborgarmakt heter folkets makt. Riksdagen styrs av folket. Riksdagen utser regering genom folket. Portalparagrafen i Sveriges konstitution lyder: All makt utgår… Read more »

Angela
Angela
7 years ago
Reply to  Angela

Så flyg alla bofinkar flyg till valurnorna och ta alla andra fåglar med er! Det blir kanske inga fler gånger. Nästa gång kanske det ligger ett nät över valurnan. Fågelskrämman har de redan satt ut för att skrämmas. Bofinkar låter sig inte skrämmas av tragikomiska figurer som inte kan göra något eftersom de sitter fast i sin imbecillitet fastlåsta på en stör och därmed brist på förmåga att röra sig intellektuellt.

Robin Shadowes
7 years ago
Reply to  Angela

Det är värre än så. Mycket värre. Globalisterna anser att vi inte ens är önskvärda längra. Vi är fulla av fel, svaga och känslosamma. Så lösningen för dem är att manipulera fram ett Terminator-Skynet-scenario. Betänk då att kända personer som Stephen Hawking och Elon Musk upprepade gånger har varnat för just detta. Att Artificiell Intelligens är ett hot mot hela mänskligheten och möjligtvis också vår slutliga död. Samtidigt som transhumanister som Ray Kurzweil önskar just en sådan utveckling. Tvivlare borde ta sig en titt på dom robotar som Darpa har utvecklat och det är sannerligen skrämmande. Darpa är alltså en… Read more »

intetnavntak
intetnavntak
7 years ago

Det passer ikke danske medier er bedre, det er noget der er sket for nyligt. Gennem populær mediedækning.
Det betyder ikke Svensk medie kan skift så hurtigt.

De danskere og nordmænd der tror dette, burde skamme sig over at være så misinformerede. Stadig.
Det er ikke fair at give Sverige skylden, med den skala af selv samme problemer. I Danmark/Norge. Det er flokdyrs mentalitet der har skabt dette, lige som det er flokdyr der har skabt den nordiske kommunisme.

machiavelli
machiavelli
7 years ago

En tysker har lige ringet og fortalt mig, at 10.000 tyskere i går protesterede imod et islamisk Europa. Har vi læst det i Danmark?

machiavelli
machiavelli
7 years ago
Reply to  steen

Okay jeg mente også i danske aviser. Politiken,Berlingske Tiende og JP. Men det er dog godt, det går fremad – nu venter vi kun på en demonstration mod islamiseringen i Danmark.

machiavelli
machiavelli
7 years ago
Reply to  machiavelli

Det bliver mere og mere sindssygt. Flygter folk fra militærtjeneste i Eritrea, kan de godt få asyl i Danmark, oplyser Udlændingestyrelsen.

Ramona Fransson
7 years ago

Den som skulle möta intolerans med tolerans är naiv och förlorare. Självklart är det enda rätta att sätta ner foten och inte låta någon stå på dig och trampa sig trött. Ska de bli uträttade är det för att du inte ger dig och ingenting annat. Att visa tolerans mot normala människor är sunt, att visa tolerans mot dårar är … ja just … dåraktigt!

LarsS
LarsS
7 years ago

Forundrende at se Moderaterne for blot 5 år siden delte SD´s politik af i dag, men ændrede sig radikalt og 180 grader, kun og udelukkende fordi SD blev valgt ind i Riksdagen.

http://cornucopia.cornubot.se/2014/12/nar-reinfeldts-moderater-tog-fram-en.html

LarsS
LarsS
7 years ago
Reply to  steen

Ja, Sverige var engang højborgen i Skandinavien og jeg husker som barn og ung mand, at vi så op til svenskerne og Sverige. Synd at dette fantastiske Sverige nu er nået til en politisk konsensus om, at ville være et etnopolitisk kunstprodukt á la 1919 – Dette ville ikke være sket, hvis Sverige selv havde været en del af europas seneste verdenskrige og tragiske historie af krige og døde. Men kaos er den eneste nøgle til der passer ind til døren for forandring, så jeg håber at dette politiske morads vil få ansvarlige politikere og beslutningstagere i Sverige til at… Read more »

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x