9
dec
Seneste opdatering: 10/12-14 kl. 1618
13 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Indspilning i fuld skærm 09-12-2014 233133

Och ut genom bakdörren gör den märkligaste man som någonsin svensk politik skådat sorti. Eller märkligaste? Sannolikt inte om vi skärskådar Fredrik Reinfeldts hela karriär, från neoliberal MUF ordförande och författare till ”Stenen i handen på den starke”.En märklig mans sista vilja

Når man tager portrætter, og har en motor til rådighed, skal man kunne reagere på en brøkdel af et sekund, helst lidt før, for et ansigt skifter udtryk flere gange i sekundet, og man vil gerne fange et udtryk der…udtrykker noget.

Når man vil tage et screenshot af Kinberg Batra fra SVT Play, er det en enkel opgave. for der sker ingenting i ansigtet. Ét udtryk. Hovedet bevæger sig ganske lidt til højre og venstre, stemmen er entonig, øjnene blinker så diskret og hurtigt, at man knap ser det. Det er alt.. Maksimal kontrol. ”Hon läste innantill på kartongbitar”, skriver DN.

Hvem er hun inde bag ved, har hun temperament og personlighed? Vi ved det ikke. Hvad vil hun politisk? Det ved vi heller ikke, men hun lyder som en replay af Reinfeldt, og hun er “dygtig og pligtopfyldende” siger de. Reinfeldt havde temperament, skønt han ikke ville være ved det og skjulte det så godt han kunne. Når han blev vred, blev han formørket i blikket og stemmen krøb næsten hviskende langs panelerne. Et åbenbart personligt had til Sverigedemokrater kunne kalde den side af ham frem.

Intervieweren prøver flere gange til at få hende til ytre sig om det kommende valgs brændende spørgsmål, som også optager hendes bagland og har fået flere medlemmer og vælgere til at forlade partiet,  – alt for få, desværre -men hun nægter at bide til bolle selvom hun ikke kan være uvidende om, at mange kommuner har nået smertegrænsen, at landets økonomi har, at velfærden har.

M tabte 240.000 stemmer til SD i valget i september. Kinberg Batra ignorer det komplet, det er som om realiteter ingen rolle spiller, hellere spille smukt teater og tabe endnu flere vælgere til SD. Moderaternas egen valganalyse går uden om grunden til, de tabte så mange stemmer. Partiet lever i en parallel virkelighed.

Når hun afværger spørgmålet om mængden asylsøgere med ordet “integration” med et ganske umotiveret tryk på “in”,  lyder hun nærmest som Mona Sahlin, skønt det nok mere drejer sig om en svensk politikerjargon. Det er svært at være politiker uden at få et besynderligt sprog. Vil Kinberg Batra gøre noget voveligt, men akut nødvendigt for Sverige? Utænkeligt. Hun er stockhomeroverklasse fra Djursholm, og forventes at bygge bro mellem  Stockholm og provinsen. Mon dog?

Reinfeldt fik, som socialdemokraten Johan Westerholm skriver, undermineret velfærdssamfundet og delvist afskaffet nationen, tilføjer jeg. Det første har været hans kongstanke lige siden han var ung og havde hår på hovedet, og de økonomiske og sociale bieffekter kunne ikke interessere ham mindre. Ledende svenske politikeres fortrængsningsevne synes helt intakt, kun svenske vælgere kan rokke den.

Ergo: Meet the new boss, Same as the old boss.  Det er charmen ved politik, der sker aldrig en skid, hvis politikerne kan forhindre det. Hvad der tager en måned i det virkelige liv, tager selvom det haster nok så meget tyve år i politik, men lønnen er god i mellemtiden. SVT Aktuellt interview med Anna Kinberg Batra fra minut 8:32. Hun er også i TV 4, hvor hun overaskende nok udtaler: Kinberg Batra: “SD ett främlingsfientligt enfrågeparti” og så har hun afllagt den nødvendige faneed: Kinberg Batra: Jag är feminist.

Moderater kräver skärpt flyktingpolitik

Hans tal i Almedalen om att Sverige måste öppna sina hjärtan var spiken i kistan. Det var därför vi förlorade valet.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
13 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
PFEP
PFEP
7 years ago

Klarar inte AKB att svänga de Nya Moderaterna åter mot partiets konservativa värdenorm, finns det inte en chans att Batra kan dämma upp för medlemsflykten till SD! Betänk att Batra har varit MUF sen 13, är en politisk “broiler” där med tanke på Djursholmbakgrunden, knappast har en susning hur verkligheten ser ut. SD lär passera 20% i extra valet, om det nu alls kommer utlysas här den 29/12/2014, risken att Löfven fegar ut och självmant avgår i syfte att bevara dagens mandatläge fram till 2018, är faktisk överhängande i det fallet SD i de sista 8 ännu inte presenterade Decembermätningar,… Read more »

PFEP
PFEP
7 years ago
Reply to  steen

Det gick inte lång tid efter budgetomröstningen att jag fick känningar att man av ren rädsla för SD, avlyser extra-valet, dessutom ligger jo ett par dvärgpartier pyrt till i opinionen. Dock lär lugnet enbart vara säkrat till december 2015, då kommer en ny budget på bordet och man kan vara retur på ruta ett! Vad angår pratet om ändringar i regelverket kring budgetröstning, är det jo en grundlagsändring och sånt måste beslutas genom två riksdagssamlingar med minst 65% majoritet och blir det inget extra-val, blir det ingen ändring och SD då rösta som de vill, på ett eventuellt eget budgetförslag… Read more »

PFEP
PFEP
7 years ago
Reply to  PFEP

Jag vill tillägga att jag överlag är analytiker och strateg, något jag har lärt genom mitt jobb som hantverkare, lagbas på byggen till flera hundra miljoner ibland.
Kan man inte analysera projektet i alla aspekt det innebär med olika yrkesgrupper – företaget och beställare, plus lägga en strategi för utförandet, bör man bli politiker, ty det verkar glest med personer där har bara rimlig analytisk och strategisk förmåga, inom det skrået i dag.

Svend Andersen
Svend Andersen
7 years ago
Reply to  steen

Steen, jeg tror IKKE at extra valget aflyses. Stefan Löfven har bestilt nye møbler til Rosenbad for 214.000 kr., og Magdalene Andersson har bestilt gardiner (!!!) for 218.000 kr. til sit ministerium. 😉

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19989563.ab

PFEP
PFEP
7 years ago
Reply to  Svend Andersen

Förmodar att det inte är Luxemburg-skattebaserade Ikea man handlar genom…De äkta arbetare visar sannerligen vilken nivå de finns på och nog har Svend Andersen en poäng i vad han pekar på.
Det är sorgligt att de där säger sig representera arbetare, direkt vid tillträde till maktens korridorer, visar sig vilja framstå som värsta bourgeoisie med tillhörande attribut uti arkitekt och design-kreerade tillbehör till deras förmodligen korta vistelse i dessa tunna luftlagen.

Peter Andersen
7 years ago
Reply to  steen

Hvis man aflyser beslutningen om nyvalg, så véd de fleste vel nok hvad grunden er.

Til gengæld kan man jo sige, at de ikke har noget at miste. Troværdigheden satte de jo over styr for længe siden.

PBr
PBr
7 years ago

Utroligt som hun ligner Reinfeldt med paryk 🙂

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  PBr

Ikke så mærkeligt – det ER Reinfeldt med en paryk 😉

ny kommentator
ny kommentator
7 years ago

“Spændende” kvinde Anna Kinberg Batra.. Hun lyder og svarer som en pladespiller… Endnu mere spændende bliver det når 7kløveren får gennemført at en mindretals regering kan overtrumfe flertallet… Hvis ikke folket stemmer som de er opdraget til… Tjaa.. Så tilpasser vi undervejs de regler vi spiller efter.. Jeg håber historien vil dømme dem hårdt…

Spjuvern
Spjuvern
7 years ago

Anna Kinberg Batra blev tillslut Käkpartiets nya partiledare. Käkpartiet har alltid haft ca:15% “äkta” Käkpartister och kommer att backa till normal nivå inom ett halvår.

Anna Kinberg Batra kommer därmed inte att lyfta Käkpartiet. Fredik “Förstöraren” Reinfedts ande vilar fortfarande över Käkpartiet och någon anpassning till Nordisk flyktingpolitik kommer inte att ske.

När Käkpartister på kommunal nivå inte vill starta en valrörelse för man vill inte möta väljarna har Käkpartiet ett problem.

Frågan är hur länge AKB “biter” sig kvar på posten?

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x