14
dec
Seneste opdatering: 15/12-14 kl. 0741
73 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Julia Caesar

Copyright Julia Caesar och Snaphanen. Citera gärna delar av texten men iaktta gott bloggskick och länka till Snaphanen!

1-Fredrik ReinfeldtFörre statsministern Fredrik Reinfeldt (m) är ute och flyger. Det gör han ganska ofta. Högt ovanför verkligheten flyger han. Från flygplanet på tiotusen meters höjd ser han ett land med oändliga fält och skogar. Han drar slutsatsen att landet inte är fullsatt. Det finns plats för betydligt fler utlänningar i Sverige, ja i hela Norden. Trots att han har avgått som statsminister och följaktligen borde hålla klaffen eller åtminstone ha låg profil exponerar han i den danska tidningen Politiken sin utpräglade otur när han tänker.

Direkt tillfrågad om varför Sverige inte begränsar invandringen efter många år med en suverän topplacering på EU:s lista över länder som tar emot flest asylsökande per invånare svarar Reinfeldt:

“Vad betyder ordet ”nog”? Är Sverige fullt? Är Norden fullt? Är vi för många människor? Vi är 25 miljoner människor som bor i Norden. Jag flyger ofta över den svenska landsbygden och det skulle jag vilja råda fler att göra. Där finns oändliga fält och skogar. Där finns mer plats än man kan föreställa sig. De som hävdar att landet är fullt, de bör visa var det är fullt.”

Hur många utlänningar ett land kan släppa in avgörs i Reinfeldts tankevärld av markarealer. Av antalet hektar och hur många granar och tallar – som ju ändå bara står och ser trista ut i skogen – som kan bytas ut mot invandrare. Vad de ska leva av (bark? mossa?) framgår inte.

Behövs flera jumbojetplan för svenska politiker

Så talar en person som inte har kontakt med verkligheten eller sitt eventuella förstånd. Men Fredrik Reinfeldt flyger inte ensam. Det skulle behövas en hel jumbojetflotta för att packa in alla svenska politiker som med berått mod flyger mot en garanterad kraschlandning för att de inte vill lyssna, inte se, inte besinna sig. Medlemmarna i Elektriska Ålars Klubb slingrar sig frenetiskt undan sanningar som de innerst inne vet att de kommer att tvingas konfrontera.

“Vi behöver en ordentlig diskussion om invandringen”

Ibland behöver man påminna sig att det inte alltid har sett ut så här i Sverige. För exakt 25 år sedan fattade den socialdemokratiska regeringen under ledning av Ingvar Carlsson  det omtalade Luciabeslutet,  med syfte att kraftigt begränsa antalet asylsökande till Sverige.

Den 13 december 1989. Finansutskottets ordförande begär ordet. Hon svävar inte på målet.

“Jag vill ha en ordentlig diskussion om invandringsfrågorna. Vi behöver det. Den utveckling som sker (…) kan ställa oss inför oerhört snabba krav på att ta emot – inte flyktingar i politisk bemärkelse – utan ekonomisk invandring. Jag vet inte om det finns något land i historien som har kunnat hålla emot en kraftigt ökad invandring av fattiga människor. För att vi inte ska hamna i en situation där verkligheten plötsligt talar ett annat språk än det vi har varit vana vid, och bli överraskade av det, behöver vi idéer och en ordentlig diskussion om dessa frågor (…).”

“Om inget händer snabbt blir det en krutdurk”

Ingvar CarlssonStatsministern harklar sig. Med sin karaktäristiska, anspända röst hakar han på vad hans partikamrat just sagt:

“Jag skulle som avslutning kunna börja där. Bakom beslutet ligger ju litet av denna utveckling. 5 000 turkbulgarer har kommit till Sverige den senaste tiden. Inget annat land har tagit emot fler än 500. Miljoner turkbulgarer lever i den här situationen. Det har bara börjat, det som de har bestämt sig för:

“Vi ska inte leva i Bulgarien längre, vi åker till Sverige.”

Detta håller på att spoliera vår flyktingpolitik. (…) En partikamrat sa till mig häromdagen, att händer inget snabbt blir detta en krutdurk. Stig Malm har refererat situationen på arbetsplatserna. Och kommunerna klarar inte att ta emot fler.”

25 år sedan Luciabeslutet

Fiktion? Nej, på lördagen var det exakt 25 år sedan den socialdemokratiska regeringen i största enighet fattade Luciabeslutet. Finansutskottets ordförande vid den här tiden heter Anna-Greta Leijon.  Statsministern heter Ingvar Carlsson.

Replikerna fälls i socialdemokratins allra heligaste, VU, det vill säga verkställande utskottet, och är citerade från protokollet. Luciabeslutet den 13 december 1989 fattas för att bromsa den kraftigt ökande invandringen under andra hälften av 1980-talet, i synnerhet den illegala invandringen som utgjorde nästan hälften av dem som kom till Sverige. Antalet asylsökande hade under 1989 blivit väsentligt större än beräknat. Enligt prognosen skulle det komma 20 000 asylsökande, men nu såg siffran ut att stiga till 29 000.

Nya smuggelvägar, nya invandringsrekord

Nya smuggelvägar hade öppnats, och 5 000 turkbulgarer, en bulgarisk minoritet, hade under hösten 1989 kommit till Sverige. Invandrarverket hade mycket stora problem med att ta emot och ordna inkvartering åt alla. Förläggningarna var överfyllda, det som återstod var tältförläggningar, husvagnar och båtar. Från mitten av 1980-talet ökade strömmen av migranter av alla kategorier till Västeuropa, från 915 000 år 1985 till 2 593 000 år 1993. Utvecklingen oroade politikerna.

Den utomeuropeiska invandringen dominerade, och det började bli uppenbart för regeringen att invandringen också hade negativa effekter, som enorma kostnader och hög arbetslöshet. Men medvetenheten om invandringens nackdelar ledde inte till någon omläggning av politiken. Istället hade s-regeringen satsat på nya integrationsåtgärder för invandrarna och satsat ännu hårdare på insatser som skulle indoktrinera folkopinionen att se positivt på invandringen.

Olof Palme stoppade irakiska kurder

olof_palme_3_135068390De första varningarna om växande problem hade kommit redan i början av 1980-talet. Jonas Widgren (1944-2004),  som 1987-1990 arbetade för FN:s flyktingorgan UNHCR, berättar i boken “Exit Folkhemssverige – en samhällsmodells sönderfall”:

“I oktober 1983 började det komma irakiska kurder till Arlanda, några hundra i veckan. Olof Palme (statsminister, s) blev väldigt besatt av den här frågan. Vilka är dom här och hur kan vi få stopp på dom på något sätt? Vad är lösningarna? De lämnade sin fru i något läger i Iran och så kom de över Östberlin till Sverige. Den socialdemokratiska regeringen ville skaffa sig kontroll över inflödet. Ett viktigt skäl var att det allt större antalet migranter utan skyddsbehov som tog sig in blockerade resurser för verkligt skyddsbehövande. Systemet drog med sig enorma kostnader för statskassan.”

Lösningen blev att Olof Palme hotade DDR:s statsöverhuvud Erich Honecker med att helt bryta de diplomatiska förbindelserna med den östtyska diktaturen om inte Honecker såg till att stoppa trafiken med de irakiska kurderna via Östberlin. Sverige var ett av få länder som DDR hade dialog med. Palmes hot tog skruv. All inströmning av irakiska kurder via DDR upphörde över en natt.

“Detta kan vi inte diskutera utåt”

Luciabeslutet 1989 innebar att asylrätten begränsades till migranter med flyktingskäl enligt FN:s flyktingkonvention. Utöver dem skulle endast de-factoflyktingar med synnerligen starka skyddsbehov komma ifråga för asyl. I den protokollförda diskussionen i socialdemokraternas VU markerade statsminister Ingvar Carlsson tydligt att denna känsliga fråga inte fick diskuteras offentligt. Det var yttersta diskretion som gällde:

“Detta kan vi inte utåt diskutera. Men jag håller med Anna-Greta (Lejon). Detta gäller inte bara VU, utan vi borde ha en grupp som började fundera i yttersta diskretion över vad vi gör om något sådant skulle inträffa.”

Det sovjetiska kommunistväldet var i sammanbrott, och med “något sådant” menade Ingvar Carlsson:

“Vi kan få människor från Estland, Lettland och andra delar av Sovjetunionen, som i vinter går över gränsen mot Finland. De har ingen mat – det går svälttåg helt enkelt, som i desperation börjar röra sig mot Skandinavien.”

“Sverige har nått gränsen för vad vi klarar av”

Den 14 december 1989 förklarade invandrarminister Maj-Lis Lööw  Luciabeslutet för riksdagen med att Sverige hade “nått gränsen för vad vi klarar av” (riksdagens protokoll 1989/90:46). Inbromsningen var nödvändig på grund av sviktande mottagningskapacitet. Vänsterpartiet kommunisterna, miljöpartiet och folkpartiet var kritiska mot Luciabeslutet, medan moderaterna och centerpartiet stödde det.

Tredubbling av asylsökande på ett år

I praktiken hann Luciabeslutet inte få så stor betydelse. Det fick bara gälla i två år innan det revs upp. Men signalen var viktig och dramatisk. Politiska beslut som fattades i Sverige hade redan vid den här tiden omedelbara återverkningar på den industri av kriminella människosmugglare som mot stora summor pengar fraktar människor till attraktiva resmål i Norden.

Två år senare, 1991, vann de borgerliga partierna valet. En borgerlig koalitionsregering (m + fp + c + kd) med Carl Bildt (m) som statsminister och Bengt Westerberg (fp)  som socialminister och vice statsminister rev upp Luciabeslutet den 19 december 1991. På ett år, från 1992 till 1993, tredubblades antalet asylsökande från 27 351 till 84 018.

“Man signalerade att Sverige var öppet”

Birgit FriggeboInvandrarminister Birgit Friggebo (fp) släppte loss en okontrollerad flodvåg. När hon förhördes i konstitutionsutskottet den 15 april 1993 sa hon att hon inte hade haft någon konkret plan. “Det handlade om en strategi.” I ett fax 2001 till författaren och historikern Åke Wedin (1936-2007)  skriver hon:

“Tack och lov satt jag i en regering som inte lät humaniteten följa den ekonomiska konjunkturen. Konjunkturer kommer och går men humaniteten består.”

Sverige kastades in i en ekonomisk kris som tog hela 1990-talet att reparera. Christina Rogestam,  som var chef för invandrarverket, säger i “Exit Folkhemssverige” att skillnaden jämfört med s-regeringens politik egentligen inte var så stor i sina principer – men enorm i signalerna:

“Man signalerade att Sverige var öppet. Och det är klart, det styrde omedelbart alla strömmar hit.”

Bengt Westerberg ställde ultimatum

Folkpartiet hade i början av 1980-talet börjat profilera sig i invandrings- och biståndsfrågor. I valrörelsen 1985 hade de fritt spelrum, eftersom statsminister Olof Palme lade lock på asylfrågorna. “Vi ska inte diskutera sånt.” I valet 1991 hade folkpartiet bara fått 9,1 procent av rösterna men hade mäktiga lobbygrupper som pressade på. Bengt Westerberg och hans lilla minoritetsparti drev igenom partiets “generösa flyktingpolitik” genom att ställa ultimatum att spräcka regeringen. Carl Bildt tvingades vika sig. Alternativet var att regeringen bevisade sin regeringsoduglighet.

Den 19 december 1991 öppnade invandrarminister Birgit Friggebo (fp) Sveriges dörrar för en invasion av asylsökande från Balkan. De flesta av dem som anlände 1992 var Kosovoalbaner som kom med organiserade busstransporter via Polen. De betalade människosmugglarna 600 D-mark för resan. De kom av arbetsmarknadsskäl, inte på grund av skyddsbehov. 97 procent saknade asylskäl.

Förräderiets självbelåtna anleten i klart studioljus

carlsson_westerberg2

Tjugotre år senare, den 2 december 2014, sitter de gamla motståndarna Ingvar Carlsson (s), 80, och Bengt Westerberg (fp), 71, som två politiska fossiler och myser i var sin fåtölj i SVT Aktuellt och talar om vikten av samarbete. Samarbetet gäller dock inte SD. Carlsson och Westerberg är fullkomligt eniga om att inget annat parti ska prata med SD. Förräderiets självbelåtna anleten i klart studioljus.

Bara 2,6 procent är flyktingar enligt FN:s konvention

Vad hade hänt om Luciabeslutet inte hade rivits upp och Sverige hade fortsatt att begränsa invandringen till personer med asylskäl enligt FN:s flyktingkonvention? Ett svar ger migrationsverkets statistik över beviljade PUT (permanenta uppehållstillstånd). Av de 1 757 565 utlänningar som beviljats PUT eller uppehållsrätt sedan 1980 har 44 985 haft asylskäl enligt FN:s flyktingkonvention.

Det är 2,6 procent av samtliga som beviljats PUT i Sverige de senaste 33 åren. 97,4 procent har alltså inte sådana asylskäl. Ändå motiverar politiker alltid massinvandringen med att “vi måste ge skydd åt dem som flyr från krig”. Syftet är givetvis att lura i svenska folket att alla utlänningar som kommer till Sverige är flyktingar.

Andra europeiska länder uppfyller precis som vi kraven i FN:s flyktingkonvention. Men Sverige är ensamt om en massinvandring som gör att vi toppar Europalistan över beviljad asyl.

Hade vi haft 55 “no-go-zoner”?

Om Luciabeslutet inte hade rivits upp – hur hade dagens Sverige sett ut då? Det är naturligtvis omöjligt att ge ett säkert svar på, men vi kan fundera på några frågor. Om invandringen efter 1991 hade fortsatt att begränsas till flyktingar enligt FN-konventionen – hade vi i dag haft närmare 200 så kallade utanförskapsområden? Hade vi haft 55 “no-go-zoner”  där polisen inte kan upprätthålla lag och ordning? Hade vi haft en arbetslöshet där 65 procent i år och 75 procent 2016 enligt arbetsförmedlingens senaste prognos till största delen utgörs av utrikes födda? Av inrikes födda (16–64 år) arbetar 79,2 procent, utrikes födda 63,9. Av utomeuropeiskt födda arbetar bara 56,8 procent.

“Mycket lite talar just nu för att dessa grupper kommer att minska under överskådlig tid. Sverige är med andra ord på god väg att etablera en permanent underklass med etniska förtecken” skriver Per Gudmundson i en ledare i Svenska Dagbladet. Den etniska underklassen är dessvärre etablerad sedan länge.

Hade vi haft skottlossningar och hederskultur?

Om Luciabeslutet inte hade rivits upp – hade vi haft en invandrad hederskultur där föräldrar mördar sina egna barn och minst 70 000 invandrarungdomar inte får välja vem de ska gifta sig med? Hade vi haft omfattande gängkriminalitet i invandrartäta områden och skottlossningar i bland annat Göteborg och Malmö? Europeiskt rekord i polisanmälda våldtäkter? Bedrägerier i mångmiljonklassen i LSS-sektorn  med personlig assistans till funktionshindrade? Hade vi haft ett havererat asylsystem där det går utmärkt att bluffa sig in med inga eller falska ID-handlingar? Panikartad brist på bostäder? Bottenresultat i PISA-undersökningarna? En urgröpt välfärdssektor som går på knäna och inte längre gör skäl för namnet?

Svaret är nej. Vi kan tänka tanken hur det skulle ha varit med ett permanent Luciabeslut. Istället för tjugotre förlorade år då stora delar av Sverige har rivits ner kunde situationen ha varit helt annorlunda.

Reinfeldt har stått för den största ödeläggelsen

Istället för att trampa på bromspedalen har inte bara Bildt-Westerbergs regering 1991-94 utan alla regeringar efter dem gett full gas och släppt in hundratusentals invandrare, av vilka majoriteten har saknat ID-handlingar och alltså varken har kunnat styrka sin identitet eller sina eventuella asylskäl. Den största ödeläggelsen av det Sverige vi känner har Fredrik Reinfeldt och den borgerliga alliansen energiskt arbetat för under sina åtta år vid makten.

Det kommer politikerna i de sju gammelpartierna aldrig att erkänna. Luciabeslutet kom till innan de slutgiltigt gick in i den masspsykos med sviktande verklighetsuppfattning och manifesta hallucinationer där de befinner sig i dag.

Massiv Kafkavarning råder

Det råder massiv Kafkavarning för starka känslor av overklighet när moderata företrädare intervjuas om det växande interna upproret mot partiets invandringspolitik. Mer än hälften av de moderata kommunpolitikerna vill strama åt invandringen och att det ska bli svårare för utlänningar att få PUT. Åtta års uppdämt moderat missnöje med Fredrik Reinfeldts politik, och i synnerhet migrationsöverenskommelsen med utopisterna i miljöpartiet, pyser, sjuder och närmar sig kokpunkten.

En klonad Reinfeldtkopia

Anna Kinberg BatraMen när jag ser och hör moderaternas nyvalda partiledare Anna Kinberg Batra intervjuas i SVT Aktuellt den 9 december (tidskod 8:30) inser jag att både de moderata kommunpolitikerna och den borgerligt sinnade delen av svenska folket kan låta hoppet fara. Det vi ser är en fullkomligt oautentisk människa, en klonad Reinfeldtkopia, intill förväxling lik en maskin som med monoton röst och stel mimik upprepar samma ord och mening gång på gång, oberoende av vilka frågor hon får.

I riksdagsvalet förlorade moderaterna 338 249 väljare, de flesta till Sverigedemokraterna. De kommer att förlora 78 miljoner kronor i partistöd under mandatperioden och varslar 55 anställda.  Det borde innebära att behovet av klonade Reinfeldtkopior är mycket begränsat.

Kvällen därpå intervjuas moderaternas arbetsmarknads- och migrationspolitiska talesperson Elisabeth Svantesson i Aktuellt.  (tidskod 13:43). Den kusliga känslan av att det inte är en människa som pratar utan en fjärrprogrammerad maskin blir ännu starkare. Som en papegoja upprepar Svantesson vad Kinberg Batra sagt kvällen innan. Här ska minsann inga begränsningar av massinvandringen göras. Allting handlar om integration och jobb.

De tror att alla människor är lika

Anna Kinberg Batra och Elisabeth Svantesson begår samma logiska felslut som sina föregångare och nutida kolleger i de sju gammelpartierna. De gör misstaget att utgå ifrån att alla människor är lika. Jag undrar om de tror på det själva? För dem är det ingen skillnad mellan en infödd svensk som arbetar och betalar skatt i 45 år innan han/hon går i pension och en invandrad somalisk analfabet som aldrig kommer ut på arbetsmarknaden, eller en invandrad pensionär som aldrig har betalat en skattekrona i Sverige men från Dag 1 kan kvittera ut ÄFS, äldreförsörjningsstöd.  I sjuklöverns föreställningsvärld har svenskar inte minsta pluspoäng för att vi och många generationer före oss har byggt Sverige till vad det är i dag.

En regering som sitter på styråran kan inte styra

lofvenMedan moderaterna förlorar sig i problemförnekelse virrar statsminister Stefan Löfven (s) och hans skräckkabinett omkring och slirar hit och dit med nya åsikter varje dag. Att se och höra statsministern i SVT Agenda eller i Skavlan är rena näradöden-upplevelsen. Likaså när han kläcker ur sig:

“Det är regeringen som sitter på styråran.”

Det säger sig självt att det inte går att styra om man sitter på själva styråran. I landet sprider sig vågor av löje och genans över en statsminister som inte kan tala, som visar bristfällig tankeförmåga och gör bort sig gång på gång.

“Det mest anständiga vore att avgå”

Svenska Dagbladets politiska chefredaktör Tove Lifvendahl skriver:

“De frågor som många ställer sig nu är ärligt nyfikna: Varför agerar Löfven så här? Vem ger honom alla dåliga råd? Förstår han inte vad han gör? Den mest trovärdiga tesen är nog att han faktiskt inte riktigt gör det. Att han gravt missbedömt hur politikens sfär fungerar.(…) Det mest anständiga vore i detta läge om Stefan Löfven begärde entledigande, och bad talmannen sondera underlaget för en ny regering.”

Sjuklöverns politiker har ett val

Tjugotre förlorade år senare känns Luciabeslutet mycket avlägset. Samtliga politiker som har drivit de senaste fyrtio årens massinvandring bär ansvar för den kris som vi ännu bara har sett början av och som kommer att få maktens alla segment att krackelera. Den går mycket djupare än till att bara handla om regeringen eller budgeten. Eftersom politiker och journalister i årtionden har mörklagt sanningen om invandringen är det en försenad kris. När upproret briserar drivs det av en uppdämd kraft.

Sjuklöverns politiker har ett val: lyssna på sina väljare och strama åt invandringen till normala europeiska nivåer. Eller välja sig ett annat folk.

Av Juila Caesar

Tidligere klummer og kronikker af samme forfatter.

Se også idag Morten Uhrskov: Sveriges vej væk fra folkestyre og Johan Westerholm Vad var det som hände?

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
73 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Bakgrunden var att folkpartiledaren Bengt Westerberg hade ställt Bildt inför ett ultimatum 1991: om regeringen inte undanröjde det tidigare socialdemokratiska så kallade Lucia-beslutet från december 1989 – att endast tillåta ”kvotflyktingar” enligt FNs kriterier – skulle FP avgå och därmed spräcka den borgerliga ministären. Jag rekommenderar varmt läsning av följande länk till en text av signaturen Julia Caesar, som berättar om Westerbergs ultimatum och som i övrigt ger en mycket initierad bild av svensk flyktingpolitik: http://snaphanen.dk/2014/12/14/sondagskronika-tjugotre-forlorade-ar/ […]

trackback

[…] Söndagskrönika: Tjugotre förlorade år  Snaphanen, Julia Caesar 2014-12-14 […]

trackback
7 years ago

[…] Söndagskrönika: Tjugotre förlorade år  Snaphanen, Julia Caesar 2014-12-14 […]

Benkt Diehl
Benkt Diehl
7 years ago

Det bästa som skrivits om invandringspolitiken de senast 30 åren kommer från Danmark. De har erfarenhet.

Epigon de Nostredame
Epigon de Nostredame
7 years ago

Det fanns en gång ett parti “S” som ville och som tänkte på folket. Parollen var ordet “Folkhemmet” men sedan den siste riktige “s” märkte partiledaren lämnade tillbaka sin arbetspenna (Tage Erlander) när han avgick som statsminister 1969 så försvann också den sanna statsminister andan. Nu lämnas inga pennor tillbaka och tanken på folket har också lämnats därhän. Många är de politiker som idag är på plats bara för att sko sig själva som den flyende girige kaptenen på en sjunkande skuta som överger den före råttorna.. Länge sedan var det som folkets bästa var för ögonen. Länge sedan var… Read more »

Johan
Johan
7 years ago

Hej Julia.
Rakt på sak som vanligt.
Hoppas du har krafter kvar att orka skriva länge till.

joffe
joffe
7 years ago

G’day all! Jag har jobbat och bott utomlands i halva min livstid dvs drygt 40 år. Jag var hängiven gammelmoderat under kompis Bomans tid. (ja vi tom brevväxlade på 80-talet vilken sann medmänniska han var och uppskattade svenska entrepenörer utomlands som importerade svenska produkter. Jag var en av dem.) Numera skrattar utlänningar åt Sverige och den pajaspolitik som dödat landets goda gamla rykte. Efter att jobbat 20 år på SVT så förstår envar att man gjorde allt för att söka en annan ny fräsch utmaning i livet, detta vid modig 50 års ålder. Är du galen sa dom! Jomenvisst, lyckligt… Read more »

sanell
sanell
7 years ago

“lyssna på sina väljare och strama åt invandringen till normala europeiska nivåer. Eller välja sig ett annat folk.”

Det är uppenbart det sista som står på agendan dvs. att välja sig ett annat folk.

Tror inte det finns något annat land i västvärlden där de regerande politikerna har ett sådant otroligt förakt för sin ursprungsbefolkning som i Sverige. Man kan onekligen fråga sig vad detta beror på?

Angela
Angela
7 years ago

Flera sanningar. En kvinna som talar om svenska barnafödandet på 40-50 talet. Hon blev avbruten hela tiden. Och som vanligt håller programledaren ett långt föredrag om hur roligt det är att få veta saker och ting samtidigt som man avbryter när någon försöker göra just det. Och stoppar sanningar som inte får sägas. Ett långt inlägg följer från programledaren om det förträffliga SR och meningslöst pladder för att sudda ut vad kvinnan sa och applådera sitt eget agerande.

De tystar som vanligt aldrig någon och låter alla få komma till tals.

Swedish Expat
Swedish Expat
7 years ago

En mycket bra krönika som vanligt, den sammanfattar vad som plågar Sverige och varför jag aldrig mer kommer arbeta och betala skatt inom EU. Har försökt att återinvandra mer än en gång men klarar inte av att på åskådarplats se förödelsen av ett tidigare fantastiskt land. Stenkastning mot polis, ambulanspersonal och bussar har jag bara sett tidigare i Mellanöstern men nu har vi importerat den sedvänjan också. Bilar och skolor som brinner dagligen och allt våld som sker utan någon nämnvärt reagerar. Så avtrubbade har vi blivit att det upplevs som normalt. Det finns få incitament för duktiga, välutbildade människor… Read more »

Angela
Angela
7 years ago
Reply to  Swedish Expat

“…samhällskontraktet är brutet men inte alla inser det eller våga erkänna det inte ens för sig själva.” De äldre som har sett historien under längre tid och kände/känt personer som levt på 1800-talet och som i sin tur känt folk från 1700-talet och varit med om det som förevarit och haft kunskap att kunnat se samband och sammanhang (bildning) vet men alla har inte möjlighet att fly. De orkar inte börja om från början. Under hela sitt liv har deras pengar konfiskerats. Folk i synnerhet de från arbetarklassen som sett staten som god efter alla reformer har trott på löften… Read more »

Utflyttad svensk
Utflyttad svensk
7 years ago
Reply to  Swedish Expat

Instämmer vad du säger. Finns ingen anledning att flytta tillbaka till Sverige. Det är kört.

Invandrare1957
Invandrare1957
7 years ago

Politikerna vill ju inte att folk ska förstå att allt hänger ihop. Ekonomi invandring o bostäder. Allt det måste hålla en balans annars fungerar inte det. Politikerna förstår det men utnyttjar det för att lura svenskarna. Dessutom börjar dom protestera så skriker media o politiker rasist. Det känns inte svenskt utan det är svenska politiker som har allierat sig med globalister precis Angela skriver politikerna har sålt ut sig till onda krafter. Frågan är om dom tillåter att SD får makt.

Robin Shadowes
Robin Shadowes
7 years ago

Pågående gisslandrama i Sydney. Islamister har tagit gisslan på ett kafé. I skrivande stund har ingen blivit halshuggen än.

https://www.youtube.com/watch?v=nvzpSvyyZis#t=12

Cavatus
7 years ago

Ännu en intressant artikel i SvD. Det kanske är islossningens tid som tagit vid?

http://unvis.it/www.svd.se/opinion/brannpunkt/vilka-ar-sveriges-skyldigheter_4188103.svd

Jonas Bohman
Jonas Bohman
7 years ago

Säg att denna massinvandring bara fortsätter och fortsätter. Det fortsätter att välla in människor som förmodligen aldrig kommer att lyfta ett finger i vårt land, och bidra till den gemensamma välfärden, bara tära. Hur länge till kommer vi vanliga knegare att acceptera att våra politiker bokstavligen ger bort det vi har slitit ihop, till totalt främmande människor, som vi också heller inte har mycket gemensamt med? Är det helt omöjligt att vi inom 5-10 år kommer att se en situation, som liknar den som man såg i Östtyskland på 50-/60-talet, då folk bokstavligen flydde ur den sovjetiska sektorn, Östzonen, då… Read more »

Utflyttad svensk
Utflyttad svensk
7 years ago
Reply to  Jonas Bohman

Jonas! Det började för flera år sedan. Unga och produktiva människor har flytt. Jag har i min lilla bekantskapskrets ett 10 tal barndoms vänner eller deras barn som har flyttat ut. Inklusive en brorsdotter och en annan brorsdotter med man och 3 barn som funderar på det. USA, UK och Australien verkar populärt. Några av dom driver egna företag. Det är ju den typen av människor som behövs som skapar arbetstillfällen. Här i USA där jag bor känner jag 6-7 svenskar i mitt grannskap. Alla så älskar vi Sverige men har aldrig hört någon säga att dom tänker flytta tillbaka.… Read more »

Skåning
Skåning
7 years ago

Faktum är att själva barnafödandet inte är det stora problemet. Du får ursäkta om jag är gammal i gamet och inte sparat alla relevanta länkar efter konstanta datorbyten, men enligt en undersökning från ca 2005, innan det blev förbjudet att föra den typen av statistik, så hade svenska föräldrar med sina respektive föräldrar födda i Sverige ett väldigt högt snitt på barnafödandet. 1,95 tror jag att det var, tangerat enbart av Danmark och det högsta i Europa. Så det är inte där problemet ligger, om vi inte hade haft en invandring som ökade befolkningen med 1,5 miljoner på 30 år.… Read more »

Utflyttad svensk
Utflyttad svensk
7 years ago
Reply to  Skåning

Tyvärr tror jag att du har fel där. Om vi skall bibehålla befolkningen så fodras det att varje kvinna föder minst 2.11 barn i genomsnitt. Annars kommer vi att dö ut. Så utan invandring kommer Sverige att försvinna. Problemet är att vi tar in fel folk. Sverige behöver utbildat folk som startar företag. Och därmed arbetets tillfällen. Som jag sa tidigare så tror jag att det är kört för Sverige. Tyvärr.

skogsharen
skogsharen
7 years ago

Det finns många träffsäkra formuleringar i den här artikeln. Den beskriver en annan tid och diskurs och belyser den avsevärda normförskjutning som skett sedan dess. En formulering som jag särskilt fastnar för är “Eftersom politiker och journalister i årtionden har mörklagt sanningen om invandringen är det en försenad kris. När upproret briserar drivs det av en uppdämd kraft.” Det är så otroligt sant. Övriga riksdagspartier har med sin väljararrogans, inkompetens, och konflikträdsla lyckats med något som är nästan helt otroligt. Man har släpat in det tidigare tveksamma partiet SD in i Riksdagen (Åkessons “tack för hjälpen” till Sahlin i samband… Read more »

PBr
PBr
7 years ago

Nyt fra “3’verdens-staten” hinsides : http://mortenuhrskov.dk/sveriges-vej-vaek-fra-folkestyre/#comments

Visionären
Visionären
7 years ago

Ja, tack Julia för ännu en eminent krönika. Ett utomordentligt grävarbete och en klargörande redogörelse, varav med all önskvärd tydlighet framgår att något hände efter Lucia-beslutet. Något hände som fick våra ledande politiker att vända 180 grader, från en sund kritisk inställning till ett okritiskt hyllande av invandringens förtjänster. Någonting hände som fick etablissemanget att mer eller mindre att över en natt kollektivt att börja sjunga invandringens lov. Ingen ska inbilla mig att så många ledande politiker, så många ledarskribenter och journalister plötsligt kommer fram till samma slutsats om invandringens förträfflighet alldeles oberoende av varandra. Någonting hände. Någonting hände som… Read more »

Invandrare1957
Invandrare1957
7 years ago
Reply to  Visionären

Du får nog vänja dig vid konspirationsteorier. Blir inte nyvalet av. Så kan du räkna med att det konspiration. Arbetet för Europas första kulturlösa gränslösa fattigsamhälle är till 90% genomfört. Då vill dom inte släppa på det och låta Sd få för stor makt. Varifrån tror du rasistsnacket och fascist kommer ifrån. Politikerna är tvugna att hålla sig till avtal.

Gläntan
7 years ago
Reply to  Visionären

Ingen behöver ursäkta sig “jag börjar nästan tro på konspirationer…”
Makten har alltid dolt sina verkliga motiv för folket.
Det är en förutsättning för att kunna driva igenom sin vilja.

Det som vi gör i alternativmedia är nödvändigt för vår överlevnad.
SANNINGEN TILL FOLKET!

Ett upplyst folk bygger ett gott samhälle.

Rudolf
Rudolf
7 years ago
Reply to  Visionären

Under skorpionens tecken-Juri Liina. Köp den,läs den.

Angela
Angela
7 years ago
Reply to  Visionären

Konspirationsteori skriker alltid makthavarna när de inte vill att något skall läcka ut. När de inte vill tala om för folk vad som händer. Konspirationer finns överallt. Varje dag. Från små barn till högsta nivå hos den globala makteliten. Det finns i familjer, mellan grannar, på arbetsplatser. Det märkligaste är väl Ingvar Carlssons svängning. Varför sitter han i TV med Weterberg när han VET vad som hände. Eftersom han själv var inblandad och allt protokollförts som JC redovisat. Tror han verkligen att alla i hans ålder är döda så ingen kan berätta? Eller att folk inte minns? Eller är så… Read more »

Angela
Angela
7 years ago
Reply to  Angela

Hahaha…han fick väl veta det som Juholt inte fick veta och inga andra heller utanför gangsternästet. Juholt fick aldrig veta att han var marionett. Han trodde han skulle bli statsminister. Han visste inte att den posten redan var tillsatt.

Stefan K
7 years ago

Finns det någon regering, oavsett världsdel, som medvetet låter sitt land blöda och sin skattebetalande befolkning att nedprioriteras, bara för att kunna öppna famnen för människor som väljer att komma hit av olika anledningar? Jag tror inte det, jag gör det faktiskt inte, men det sker i landet jag bor i. Julias beskrivning av 7-klöverns politiker som klonade robotar med stela ansiktsdrag och röster, är slående. Jag vägrar alltjämt tro att våra politiker styr det här. Jag håller fortfarande fast vid att andra styr svensk migrationspolitik, frågan är bara vilka? Att politikerna inte ser problemen tror jag inte en sekund… Read more »

Angela
Angela
7 years ago

Tack Julia Caesar för en excellent sammanfattning som jag hoppas sprids nu till så många som möjligt. Det är många som inte har en aning om vad som förevarit i Sveriges nutidshistoria. Jag har svårt att tänka mig att dagens ungdomar får sig detta till livs under en historielektion. Inte ens på universitetsnivå. Allmänheten saknar ett sammanhang om sin samtidshistoria. Man ser katastrofen men förstår inte hur det kunnat bli så. För att kunna gå vidare och lösa problemen måste folk få veta. Det är a och o. Samtidigt är detta “a och o” rena dynamiten för makthavarna som vill… Read more »

Kjell Håkansson
Kjell Håkansson
7 years ago

” De lämnade sin fru i något läger i Iran…”
Jo det är typiskt för dagens flyktingar från Mellanöstern, där män i sina bästa år enligt officiell statistik är i majoritet. Män som alltså har lämnat sina fruar, systrar, döttrar, och mödrar i det helvete som de påstår sig fly ifrån.
http://www.scb.se/sv_/Hitta-statistik/Artiklar/Hogsta-antalet-asylsokande-pa-20-ar/

De flyktingar som kom från Ostpreussen till Danmark i andra världskrigets slutskede bestod mest av kvinnor, barn och gamla. De vapenföra männen tvingades stanna kvar för att föra en hopplös kamp mot Röda armén.

Agneta Berglöw
Agneta Berglöw
7 years ago

Strålande faktaredogörelse hur olika svenska politiker agerat sedan Lucia upproret för 25 år sedan.
Så många maktfullkomliga politiker som drivit sina svenska medborgare till vanmakt o hopplöshet

medbo

Hans K Nilsson
Hans K Nilsson
7 years ago

Vi som har kommit upp lite i åren och sett vad 7Klövern under 40 år har gjort med vårt kära fosterland kan bara konstatera att de medvetet håller på att byta ut sina väljare mot ett nytt folk. Vi kan tillsammans ändra på detta den 22 mars 2015. Frågan är bara har Svenska Folket vad som krävs för detta?

machiavelli
machiavelli
7 years ago

Hvorfor hænger de ikke et billede op rundt omkring i Sverige af Fredrik Reinfeldt med ordene: Et billede af en landsforræder. Det er noget der slår i længden.

Humoral
Humoral
7 years ago
Reply to  machiavelli

Bilden av Reinfeldt i Julias inledning är också illustrativ, ett pulserande uttryck från hans gener.
Faaa fafa fafa fafa fafa Faaa fafa fafa fafa fa.

koltratsen
koltratsen
7 years ago

Mycket negativt om Sverige på denna “danska” blog. Ni gillar säkert Tino Sanandaji vars krönika om Malmö är läsvärd. http://www.realtid.se/ArticlePages/201409/09/20140909140345_Realtid890/20140909140345_Realtid890.dbp.asp Han noterar. Per invänare producerar Malmö sämre än övriga Sverige. Om man tittar på OECD’s statistik för länder, GDP per capita current ppp gällande 2005 till 2012, så utveckas Sverige bättre än Danmark. Julia skrapar på ytan, och har inte kunskap och erfarenhet av de viktiga och globala sambanden. som styr samhällsutvecklingen för enskilda nationer. För övrigt går jag fortfarande omkring och skrattar åt en en scen i serien 1864. Sedan Danmark har besegrats,förklarar Bismarck varför han inte vill att… Read more »

Robin Shadowes
Robin Shadowes
7 years ago
Reply to  koltratsen

Jag skrattar däremot åt att SFI ännu inte har lyckats utexaminera dig än. Du får väl plugga svenska stenhårt under jullovet.

Skåning
Skåning
7 years ago
Reply to  koltratsen

Höh. Många gånger har jag reagerat på danskar som i stort utmålar svenskar som naiva idioter, utan att ta hänsyn till det faktum att 68-rörelsen var så extremt mycket mer framgångsrik här och omfamnas av alla mainstream-medier. Men ditt påstående är för fasen lika horribelt. Jo, jag har sett 1864 och måste erkänna att jag tyckte den var skitbra, men hur den framställer danskar som uppblåsta, självgoda ultranationalister och Bismarck som någon slags moderat realist, är knappast historiskt korrekt, och jag har viss förståelse för att den fick mycket dålig kritik av det skälet. Men kom igen. Vad har vi?… Read more »

bosse
bosse
7 years ago

Reinfeldt har lika mycket i huvudet som han har hår

Argus
Argus
7 years ago

Tack Julia för en saknad pusselbit. Jag har undrat om drivkraften bakom Regeringens proposition 1975:26 (om riktlinjer för invandrar- och minoritetspolitiken m. m.) http://data.riksdagen.se/fil/901A899E-1277-496B-9552-E70BCF5C3783 undertecknad av Olof Palme och Anna-Greta Leijon. Jag har utgått ifrån att det var Palmes verk men efter denna utmärkta krönika och i ljuset av SAP:s VU-protokoll förstår jag nu att det var Leijon som låg bakom. Det mildrar den negativa bilden av Palme i ett avseende men förstärker den i ett annat. Palme verkar inte ha varit drivande bakom flera av de politiska beslut som visat sig vara förödande för landet utan svag eller möjligen… Read more »

Lena
Lena
7 years ago

Dina krönikor är alltid bra , Julia, gillar dina skarpt formulerade meningar som ändå ibland ger en dråplig “bild” av läget i Sverige o våra politiker, ex om Reinfeldt; han flyger “högt ovanför verkligheten” och om Batra samt Svantesson; “Den kusliga känslan av att det inte är en människa som talar utan en fjärrprogrammerad maskin”. Så underbart att kunna sätta orden så mitt i prick, just så har jag känt men inte haft orden till. Tack för det! Till insändaren Invandrare 1957, vill jag säga att det var intressant det du skrev om Westerberg. Som ung var jag ointresserad av… Read more »

Robin Shadowes
Robin Shadowes
7 years ago
Reply to  Lena

Tänkte tipsa dig om ett par podcasts som exponerar sådana saker. Den ena är Red Ice Creations som sänder på engelska trots att den är svensk. Den andra är den amerikanska Caravan to Midnight med John B Wells. Båda är prenumerationstjänster men Red Ice brukar läggaa upp första timmen gratis och Wells brukar lägga upp utvalda viktiga program på sin YouTube-kanal.

Angela
Angela
7 years ago
Reply to  Lena

Det är bara de yngre generationerna som inte vet. Debatten har funnits förut. Erlander ville inte ha med dem att göra.

http://www.defria.se/2014/03/05/protokoll-1977-78-137-20748274

Westerberg är typisk globalist.

Humoral
Humoral
7 years ago

Jag såg någonstans att Sara Skyttedal twittrade följande Ayn Rand citat, som för dagsläget kan adresseras våra förvirrade makthavare.
“You can ignore reality, but you can´t ignore the consequences of ignoring reality”

H B
H B
7 years ago

Initierad och välformulerad sammanfattning av ett Sverige i demokratiskt och samhälleligt förfall. När svenska folket, trots propagandamedia, nu i elfte timmen äntligen tycks vara på väg att vakna när verkligheten tränger sig på även för de mer priviligierade har den politisk/mediala eliten fortfarande en bit kvar till besinning. Nu återstår att se om den nya folkrörelsen med sd och de fria informationsportalerna kan få till en inbromsning och kursändring av denna herrelösa färd mot kollaps. Därvidlag har jag fått upp ett litet hopp på senare tid. Däremot är jag inte lika hoppfull kring det enorma saneringsarbete som ska till för… Read more »

Regimkritiker
Regimkritiker
7 years ago

Moderata lokalpolitiker som är missnöjda med massssssinvandringen är idioter. Alla aktiva M-politiker runt om i landet med insyn i partiets interna skvaller borde ha vetat att Anna Kinberg från början kom från det nyliberala gänget i Stockholm som förespråkat fri invandring. Vidare borde de ha vetat att Kinberg är Reinfeldts kronprins och att hon skulle fortsätta den nymoderata massinvandringslinjen. Alla M-politiker runt om i kommunerna som velat protestera mot dårpolitiken med massiv massinvandring hade alla chanser i världen att påverka valet av ny partiledare i september/oktober, om de då med en gång satt ner foten och tydligt sagt ifrån att… Read more »

Hasse
Hasse
7 years ago

För många människor i Sverige har livet blivit en schlager.Lika meningslöst kortsiktigt och ytligt. Därför har intresset varit “obefintligt” att riksdagen 1975 beslutade att införa ett långsiktigt handlingsprogram som succesivt inom alla samhällsfunktioner förvandlade Sverige till en mångkulturell stat. En grundlagsändring avslutade projektet 2010 med instämmande av alla riksdagspartier utom SD. Skillnader mellan utvecklingen i Sverige och övriga nordiska länder samt EU är att det är bara Sverige som per definition konstitutionellt är en mångkulturell stat. Personligen kan det verka spännande med intressanta människor från andra kulturer på Televisionen, duktiga musiker och mer schlagerkändisar. Kan det isåfall uppväga de negativa… Read more »

Angela
Angela
7 years ago
Reply to  Hasse

Ja, det har sina sidor att tro att det gäller att vara först, inte att vara bäst. Att vara modern har varit “inne”. Det viktigaste har varit att vara först med det “senaste”. Vilket oftast inte ens varit det “senaste” utan gammalt strunt som grävts upp från antiken och bara förpackats om. Intet nytt under solen. Skolan tömdes på kunskap och byttes mot propaganda.

Annars togs besluten i hela västvärlden samtidigt. Och en lång propagandakampanj med diverse pakter, konspirationer, bedrägerier, tricksande och lurendrejerier föregick lagstiftningen i Sverige. Socialdemokraterna var INTE de drivande.

trackback

[…] slut cit Julia Caesar […]

Invandrare1957
Invandrare1957
7 years ago

Tack Julia du är helt förbaskat otrolig. När jag börjar funderar så har jag sett den här invandringen på mycket nära håll och följt den. Bodde på Nygatan 32b 1977 hade en flyktinglägenhet som granne när dom hörde att man lom in i lägenheten blev det tvärtyst. Det var rivningskontrakt på lägenheten och en av Södertäljes kändare frisörer hade salongen i huset. Vad jag förstått efteråt så hade Hasse Mattson och Olof Palme täta kontakter hur det gick med invandringen i Södertälje men varför det kan man undra. Hoppar tillbaka några år Handlade väldigt mycket färg på Södertälje färghandel som… Read more »

sanell
sanell
7 years ago
Reply to  Invandrare1957

Tror också det är något större i görningen, det kan inte bara vara naiva och korkade politiker som är orsaken till vårt lands förfall. Bilderberggruppen eller the NWO ligger nära till hands.

Kolla upp vilka svenska affärsmän och politiker som deltagit på Bilderberg möten. För att nämna några få som olof palme och anna lindh och båda blev mördade vilket är stort i Sverige där vi inte har politiker mord.

Rozalinda
Rozalinda
7 years ago
Reply to  sanell

Ngt. stort är på gång…..antagligen upptrappning mot NWO, depop och WW3. Politikerna är köpta, hotade och fastlåsta i skranket runt sina respektive partier. Möjligtvis är somliga så ointelligenta att de inte förstår att de manipuleras och används, utan inbillar sig att de gör ngt. bra. En politiker lever ju sitt liv under sektliknande förhållanden, där överträdelser omedelbart straffas.

Robin Shadowes
Robin Shadowes
7 years ago
Reply to  Rozalinda

Dom pushar chippet stenhårt just nu. Bland kändisarna har Peter Jihde redan tagit det. Snart kommer det säkert fler luftskallar som Anna Book, Carola och liknande sitta och flina och berätta hur coolt det är.

Peter
Peter
7 years ago

I relation till Sveriges yta och hur tätbefolkat tex Hongkong är så får nog alla i Mellanöstern och Afrika plats här. Och tränger vi ihop oss lite så kan säkert varenda zigenare oxå flytta hit.

‘Islam är det värsta som någonsin drabbat mänskligheten och Mellanöstern är jordklotets anus’

trackback

[…] Ny söndagskrönika av Julia Caesar. ”Förre statsministern Fredrik Reinfeldt (m) är ute och flyger. Det gör han ganska ofta. Högt ovanför verkligheten flyger han. Från flygplanet på tiotusen meters höjd ser han ett land med oändliga fält och skogar. Han drar slutsatsen att landet inte är fullsatt”. Läs Julias krönika här. […]

Dannie
7 years ago

“Det tror att alla människor är lika” …rent biologiskt stämmer ju detta (2 armar, 2 ben, 1 huvud), men där stannar också likheterna mellan människorna på jorden. För sen tillkommer det andra utmanande olikheter för globalister, såsom att olika folk har differentierade språk, kultur, historia, traditioner, religion, etcetera, något som oftast är ganska djupt rotat bland olika folkslag. Enklaste sättet att utrota detta problem är väl om Sverige förbjuder all vidare forskning inom socialantropolgin. Men de är gamla kosmopoliter, som pläderar för världsmedborgarskapet. Mijöpartiet (i stark konkurrens med många kulturjournalister) är väl de som hårdast driver denna utopiska tes… tillsammans… Read more »

Jonas Bohman
Jonas Bohman
7 years ago

Alldeles utmärkt skrivit, Julia. Så bra, så bra. Nu är det upp till oss andra att se till så denna krönika får spridning, det är vår skyldighet. Ännu en söndagsmorgon är räddad…..

Ådärkomdenja
Ådärkomdenja
7 years ago

Bengt Westerberg (fp) var tidigt ute, under sin enormt skadliga ministerepok, och fastslog att Sverige borde hysa en befolkning på 35 miljoner invånare. Det hade han kommit fram till alldeles själv, genom att jämföra Sveriges ytareal med Japans. För inte så länge sedan spädde centerns pratkvarn Annie Lööf på siffran till 40 miljoner, oklart om Japans befolkningsstatistik även nu var orsaken, eller vad som föranledde påspädningen. Och nu kom den luftspanande Reinfeldt, tyst som en mus sedan avhoppet, plötsligt med ett oväntat försök att vara bäst i klassen, trots uppenbart svårartat mentalt tillstånd. Genom att inte sätta någon gräns alls.… Read more »

Robin Shadowes
Robin Shadowes
7 years ago
Reply to  Ådärkomdenja

Dom ligger dock i lä när det gäller knallskottet Marit Paulsen. Hon ansåg att Sverige klarar av att husera 200 miljoner invånare. Hur Sverige skulle se ut om den drömmen blev verklighet vill nog ingen tänka på.

Britta Due Andersen
Britta Due Andersen
7 years ago
Reply to  steen

Steen
Det er da de “klogeste = bedst uddannede” der er problemet – også blandt politikerne. De er feje!!! Man behøver ikke have den store “kedel-strammer-eksamen”, for at se, at det er det rene galimatias.

Olav
Olav
7 years ago

Om vi skal fortsette forenklet forklaring på dagens problemer, er det de vi skulle vente mer av, de “vel utdannende”, som har skapt problemene vi står til knes i (uten at massene ser det, foreløpig). Generasjonene som skapte velferdsstaten, og gjennom det løste en rekke problemer, særlig for samfunnets fattigste, var stort sett praktisk anlagte, anført av en og annen med “høyere utdannelse”. Vi ser i dag “høyt utdannede”, som vel vitende om at de arvet de mest vellykkede samfunn historien kan vise til (gitt at vellykket betyr at ingen i befolkningen skal behøve å oppleve sult og nød), ønsker… Read more »

Nostradamus_i_norr
Nostradamus_i_norr
7 years ago
Reply to  steen

Utbildning har aldrig varit till skada, förutom sådan inom vissa moderna pseudovetenskaper. Mycket tyder på att utbildningsnivån hos ledamöterna i den s-ledda regeringen är skriande låg. Inte bara den, men också bildningen, vilket framgår av Anderssons och Löfvéns synnerligen onyanserade uttalanden. Oavsett om en Riksdagsledamot är utbildad eller inte, bör denne vara i besittning av en stor portion sunt förnuft. När det kombineras med livserfarenhet och avsaknad av politisk korrekthet, bidrar det till att bra beslut fattas. Utbildning och bildning hör inte alltid ihop. Det finns många människor som saknar längre utbildning men som besitter ett stort mått av bildning… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
7 years ago
Reply to  steen

Steen

…demokratiet er amatørernes legeplads…

Ja, men bør vel som alle andre områder ligeledes være de højtuddannede specialiserede professionelles hjemmebane, og er de professionelle ikke bedre- da ser virkeligheden sådan ud som den gør.

Tilbage står vel stadig at det er umuligt, eller meget svært, at afgøre om massers vægtning ved eksempelvis valg af repræsentanter sker på basis af fornuft, logik, diverse ubalancer, følelser eller andre elementer i en uens optræden der til tider gør forudsigelser endnu mere vanskelige end vurderinger af fortidens gerninger.

PBrad
PBrad
7 years ago
Reply to  Ådärkomdenja

“I så fall utgörs befolkningen av 87% hjärntvättade imbeciller.”

Tja , jeg må indrømme at det er sådan sverige ser ud herfra , desværre. Jeg forventer at der på et tidspunkt kommer politikere der indser at den nordiske pasunion må ophæves. Den er fra en helt anden tid med en helt anden befolkning , idag er det en unødvendig trussel mod sikkerheden i nabolandene.

PBr
PBr
7 years ago
Reply to  Ådärkomdenja

“I så fall utgörs befolkningen av 87% hjärntvättade imbeciller.”

Tja , jeg må indrømme at det er sådan sverige ser ud herfra , desværre. Jeg forventer at der på et tidspunkt kommer politikere der indser at den nordiske pasunion må ophæves. Den er fra en helt anden tid med en helt anden befolkning , idag er det en unødvendig trussel mod sikkerheden i nabolandene.

XY
XY
7 years ago

Fantastisk krönika, en bitterljuv “terminering” av veckan. Det är det fina med JC:s krönikor, att de avhandlar ödesfrågan invandringen och dess allvarliga och upprörande konsekvenser med en sån finess och ett sådant auktoritativt patos att katharsisupplevelsen infinner sig.

Cavatus
7 years ago

Hittade den här debattartikeln av Bo Rotstein där han konstaterar det som Julia skrivit om för länge sedan: identitetspolitiken blir högtillitsamhällets död:

http://www.dn.se/debatt/identitetspolitiken-hotar-den-nordiska-samhallsmodellen/

Angela
Angela
7 years ago
Reply to  Cavatus

Bygger på Putnams forskning om förlusten av socialt kapital som leder till demokratins utarmning och förfall. Putnam har utgått från 1950-talet och framåt. Tillit är en av de viktigaste komponenterna i en demokrati. “Den fungerande demokratin”, Robert Putnam och “Den ensamme bowlaren”. Båda klassiker idag inom samhällsvetenskaplig forskning.

Nostradamus_i_norr
Nostradamus_i_norr
7 years ago
Reply to  Cavatus

Den världsledande forskaren och professorn vid Harward University, Robert Putnam har i den främsta av studierna, E Pluribus Unum (2007), visat att tilliten – det kitt som håller ihop samhällen – minskar i takt med graden av heterogenitet. Han har sammanställt en modell som förklarar det hela rätt bra: ”Enligt konfliktteorin kommer misstron mellan etniska grupper att ökar med mångfald, men inte inom en grupp. Enligt kontaktteorin kommer misstron att minska när medlemmar av olika etniska grupper lär känna och interagera med varandra. Putnam beskriver människor av alla raser, kön och åldrar som drar sig tillbaka och går in i… Read more »

Angela
Angela
7 years ago

Tack, Nostradamus i Norr, nu förekom du mig. 🙂 Jag har inte hunnit att gå in och säga det förrän nu. Redan 1965 i samband med rasupploppen i USA deklarerade statsminister Tage Erlander, s, i Riksdagen sin uppskattning över Sveriges etniska och rasmässiga homogenitet och dess betydelse för ett land. Så man visste redan på 1960-talet. Det var en s k vetenskaplig sanning redan då. Det är mycket gammal kunskap. Tekniken har använts under historiens gång av härskare genom att “söndra och härska”. Så den kunskapen kan användas på olika sätt: “Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket… Read more »

Cavatus
7 years ago

Stort tack för denna historiska exposé! Man lär alltid något av att läsa Julias krönikor. De är fullmatade med information, som bygger på ett gediget grävjobb. Och även om man var med på den tiden minns man inte allt och mycket är okänt eftersom åtminstone jag var ointresserad och ung och trodde på framtiden och litade på politikerna. Det har man dock lärt sig att det kan man inte göra.

Det slagkraftiga bildspråket bidrar givetvis till läsupplevelsen. Imorgon bitti blir det högläsning till frukosten för övriga familjen!

Rudolf
Rudolf
7 years ago

En av många frågor som uppstår, iallafall för mig är om politiker verkligen,på fullt allvar tror att dom har såpass stor auktoritet att vi går på precis allt dom säger? Begriper dom inte att i dagens infosamhälle kan den intresserade skaffa fram både fakta och teorier på egen hand?

Olav
Olav
7 years ago
Reply to  Rudolf

Framtoningen til denne mannen, og mange av hans mindre dominante medsammensvorne, gir meg en følelse av at om vi levde i et tidligere århundre, der de rådde over større militær makt, ville de påført sitt folk (og andre folk) krig.
De later til å være “større enn sitt land”; et forsåvidt velkjent fenomen blant menneskeheten.

73
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x