18
dec
Seneste opdatering: 18/12-14 kl. 1736
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!

france2.fr/emissions/prodiges

Jeg kan godt så småt lægge an til juleugen og drosle ned. Hvad handler svensk ‘poltik’ om? Intet, ingenting når ikke pressen serverer mobberne i Riksdagen en SD historie, Svensk politik handler kun om Sverigedemokraterna. Nedenunder handler den om det gamle regimes angst for at blive fejet fuldstændigt af banen. Tavsheden, tanketomheden og surrogatdebatten afslører dem. Et fyrre år gammelt sandslot er ved at glide i havet. Nogen kunne risikere at drukne.

Uadadtil er alt ved det gamle, selvom det ikke i flere generationer har været det mindre. Men ingen reagerer på de opsigtsvækkende gallupper udover journalisterne. Svenske medier vidner om, at de stadig tror de kan påvirke Sveerigedemokraternas størrelse som de kunne med grove metoder inden internettet. Se den selvindbildte magt på Expressen eller Aftonbladets forside hver dag. De lever i en tidslomme, man kunne kalde “før år 2000.” De kæmper en ny krig med den gamles våben.

Det er så dumt, at jeg er lidt pinlig på mine svenske venners vegne. Om det er fordi Riksdagens selvgode snakkemaskiner ikke kan give den substans eller ikke vil, er jeg noget i tvivl om. Det er folk, der kan skabe kriser de hverken kan forstå eller løse, men de kan opføre pinagtige, moralske demonstrationer i Riksdagen, endda uden at medierne minder om, at de skal straffes hvis de ikke overholder kammerets ordensreglement.

Man kan godt berede sig på, at Sverige går ind i en meget lang krise, der ikke slutter den 22 marts. Det er en tillidskrise, der har været undervejs i så mange år, at man kun kan undervurdere dens styrke.

“Ta ansvar” er den mest fladtrådte kliché, alligevel er der ingen der tager mere ansvar, end Reinfeldt gjorde da han forlod skuden med den giftigst mulige aflevering til Kinberg Batra. Hun har ansvaret, han skabte det. Alle leder efter det billigste redningsbælte og får Sverige til at ligne et land uden ledere. hvad det i grunden også er.  Både M og S lederen siger noget, men det betyder ingenting. Jeg håber, en dyb krise vil skabe nogle.

Nok er Riksdagen et teater, men nu må skuespillerne i det mindste improvisere, det forhøjer underholdningen. Komedie eller tragedie? Sluta upp med era pubertala fasoner, Tandlösa panikreaktioner. Børnene synger mens vi venter. Børn er så dårlige hyklere, se deres glæde.

”Jeg taler helst med Børn; thi om dem tør man dog haabe, at de kan blive Fornuft-Væsener; men de, der ere blevne det! Herre Jemini!”  (Kierkegaard on Twitter, Enten Eller, 1843)

Henry Desmarets: Usquequo Domine, 1708

“Hvor længe endnu, min Herre.” Henry Desmarest(Desmarest, Desmaretz, Desmarais) 1661-1741

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
11 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
H B
H B
7 years ago

Stort tack! Sveriges riksdag och media är under gisslan av en pubertal mobb som tillåts sätta dagordningen. Då kan det bara se ut på ett sätt, katastrofalt.

Angela
Angela
7 years ago

Hjärteknipande. Glada stolta duktiga barn som spelar och sjunger på offentlig plats – en slående och djup tragisk kontrast mot infantila förtroendemän i Sveriges riksdag. “Du är inte min talman”! Som tonåringar som revolterar mot vuxenvärlden. Förtroendet för det civiliserade samhället sviktar. Är det dessa ouppfostrade och omogna tonåringar som skall styra oss?

Då känns det underbart att få se och höra dessa barn. Är Sverige, Stockholm, Sveriges riksdag och etablissemanget bara en ond dröm?

Gubben
Gubben
7 years ago

“Le flashmob des Prodiges”…..

Först kom det glädjetårar…

sedan kom tanken: … och detta,samt allt annat vackert vi har, som finns i vår del av världen kommer att vara totalt utraderad, förintad under islam…..

… sedan var det förtvivlans tårar…

Quo vadis Europa? Vakna! VAKNA för helvete!!!

Förstå ni inte vad vi håller på att ge bort!!???

Peter Andersen
7 years ago
Reply to  Gubben

Bare rolig Gubben. Europa er ved at vågne.

I Europa har vi folk der kan alt. Vi har også nogen der er særdeles dygtige til at slås, hvis det sku’ være nødvendigt.

https://www.youtube.com/watch?v=_KqPQvQGcVg

Så vidt kommer det nok ikke…

Gubben
Gubben
7 years ago
Reply to  Peter Andersen

Dina ord i Guds örat!

Erling
Erling
7 years ago

Tak for videoen.

Her er een fra Antwerpen:
https://www.youtube.com/watch?v=7EYAUazLI9k

Lidt anderledes end muslimske flash mobs.

Allan
Allan
7 years ago

Mange tak, og i den version du gav link til, så vakte det også minder fra min ungdom hvor jeg studerede på Odense Uni. nu Syddansk, hvor en kæreste deltog i en fremførsel af dele af dette værk, i ådalen.

Allan
Allan
7 years ago

For 25 år siden kunne jeg spørge min kærste, “er det ikke”?

For 15 til 20 år siden ville jeg sige “er det”

For 10 til 15 år siden ville jeg sige, “det lyder som”

I dag er jeg blank, det er ganske bekend men jeg er blank.

Tror det er på tide at jeg genhører de +50 vintler jeg har stående med klassisk musik.

Hvad er det de spiller?

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x