20
dec
Seneste opdatering: 20/12-14 kl. 2146
28 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Henryk M. Broder skriver om PEGIDA i Die Welt: Fest des Wahnsinns. (Snaphanens oversættelse og foto. Enkelte passager udeladt)

henryk broder

Med Pegida vokser det fra hinanden, som ikke hører sammen: På den ene side, politikere, på den anden det “dumme folk”

Hvor vi har pustet os op af overlegenhed når valgresultaterne i andre lande blev annonceret. Hollænderne med deres Geert Wilders. Franskmædenes Marine Le Pen! Beppe Grillo i Italien, Pia Kjærsgaard i Danmark, Nigel Farage i Storbritannien, Sverigedemokraterna i Sverige, Vlaams Belang i Belgien, Golden Dawn i Grækenland – hvor som helst i Europa nærmede “højreorienterede populister” sig magten, og vi, vi kunne ikke tro det. Vi blev chokerede, forfærdede,  vi væmmedes.

Og da schweizerne stemte for at forbyde minareter i deres land og begrænse indvandringen, råbte vi over vandfaldet ved Schaffhausen til dem: Nej, kære schweizere, I ødelægger jeres demokrati!

Vi opfører os som en nonne på Reeperbahn, som prædiker moral for ludere. Og vi fortalte alle, hvordan de skal opføre sig – nemlig ligesom vi gør! Med vores integrationskommissærer, vores tolerance, vores velkommende kultur. Og nu er låget røget af. Først AFD, så Pegida. Som om Godfred af Bouillon er genopstået og med sine tropper vil erobre Jerusalem.

“I Tyskland er der demonstrationsfrihed. Men der er ikke plads til propaganda og bagvaskelse af mennesker, der kommer fra andre lande for at hjælpe os,” sagde kansler Merkel. Alle bør “passe på ikke at blive udnyttet af initiativtagerne til disse demonstrationer.”

Lederen af SPD i Forbundsdagen, Thomas Oppermann, sagde: “De er ikke patrioter, de er nationalister og racister, der lukrerer på folks frygt og vil splitte samfundet.” NRW’s indenrigsminister Ralf Jäger, også SPD, ser “nynazister i nålestriber” i aktion.

Det, vi har været vidne til i Tyskland i nogle måneder, er en festival for vanvittige, hvis vigtigste kendetegn ikke er vanvittige småborgere, ikke nationalister og ikke racister, bestemt ikke nazister i nålestriber, men alvorlige og statsmandsagtige politikere, der ligesom feudalherrer i slutningen af det 18 århundrede ikke ønsker at dele deres magt og privilegier med nogen. Den demokratiforståelse, de lægger for dagen er ikke dynamisk, men statisk. Demokrati, ikke som “work in progress,” men som en endelig tilstand.

Så hvad gør den politiske elite så rasende, at den glemmer sin opgave at tjene folket og i stedet kræver lydighed? Det er arrogancen der vil vogte mod menigheden, den dyb foragt for de “folk derude i landet”, som altid opfordres til at involvere sig, men ak, når de virkelig gør!

De mennesker derude i landet er bestemt ikke dumme. De har måske aldrig set en film af Steven Soderbergh eller læst en bog af Richard David Precht, men de aner at noget er falsk, patetisk og løgnagtigt. De har en mistanke om, at noget er galt, når de igen og igen får at vide igen og igen, at der ikke er nogen “fattigdomsindvandring”, men de ser og hører hver dag, at kommunerne ikke kan klare det ikke-eksisterende problem. Det samme gælder for islamiseringen. [..]

Heinz Buschkowsky, borgmester i Neukölln, har i årevis talt om, hvad der er sket i hans bydel. I Neukölln bor der 320.000 mennesker – lige så mange som på Island – “heraf 140.000 fra alverdens lande”. Især i skolerne foregår der en kamp imod “fundamentalisters forsøg på gradvis erobring med det formål at skabe en anderledes social orden end den, som vi kalder vestligt demokrati”.

Og når han kigger ud af vinduet fra borgmesterkontoret”, så domineres Donau og Karl-Marx-Straße af traditionelle muslimske klæder: læs”indhyldelse i slør”. Der så “helt anderledes ud for fem år siden,” skriver Buschkowsky skriver i Hovedstadsbrevet den 17. december.

Er denne mand en “ængstelig borger,” en “nationalist” og “racist”, eller måske en “nazist i nålestriber”? Eller bare en realist, der kalder de faktiske omstændigheder ved deres navn? Om fem år, hvis det ser ud i Dresden som i Neukölln i dag, og i Neukölln som i Islamabad, vi ved mere.

“Hvad sker der egentlig med jer?”

Hele talen i tekst Gauland: Rede zu steigenden Flüchtlingszahlen,17.12.2014 Han hanvender sig til venstrefløjen i Brandenburgischen Landtag

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
28 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Santor
Santor
7 years ago

Den får ikke for lidt på associations-skalaen i denne artikel (18/12-2014) fra Tv2 Uffe Dreesen. http://nyhederne.tv2.dk/udland/2014-12-18-tyskere-samler-sig-bag-rottefaengers-bevaegelse-mod-islamister

“Pegida”-demonstrationen som et samlingspunkt for mennesker fra det yderste højre til mennesker, der kunne have sympatiseret med det tidligere østtyske regime.”

“På et tidspunkt fik vi et par unge fyre i tale, med korthårs-frisurer, hals-tatoveringer og næsepiercinger lignede de folk fra det nynazistiske miljø.”

Intet nyt fra ”løgnepressen”!

Peter Buch
Peter Buch
7 years ago

Steen
Slut venligst oversættelsen med:
Om fem år,…,ved vi mere.

Desuden:
http://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=indhylle
Indhylde må være noget andet, noget nyt du har skabt!

Svend Andersen
Svend Andersen
7 years ago

En overraskende, og spændende, udmelding fra PEGIDA’s demo i Dresden i mandags: “PEGIDA fordert erstmals Stopp der Kriegshetze gegen Russland; Initiator Lutz Bachmann erweitert das Themenspektrum der Demonstrationen”

https://www.compact-online.de/pegida-fordert-erstmals-stopp-der-kriegshetze-gegen-russland/

Er Pegida på vej til at udvikle sig til en egentlig politisk bevægelse?

Voldposten
Voldposten
7 years ago
Reply to  Svend Andersen

Her? Voldposten Der er intet underligt i, at skikkelige og oplyste mennesker forlanger hetzen mod Rusland stoppet. Specielt tyskerne må væmmes over EUSSR’s utæmmelige ekspansionstørst – Drang nach osten. Og når Ukraine efter 2. Verdenskrig fik trukket nogle grænser ned over hovedet, som indlemmede et stort, russisk mindretal og som Kruschev siden gjorde endnu værre ved at lade det helt igennem russike Krim administrere af Ukraine, så minder det faktisk lidt om 1864, da den danske regering skrottede helstaten og indlemmede hele Slesvig , inklusive det store tyske mindretal i Sydslesvig. Og her er alle “de gode med de rigtige… Read more »

Santor
Santor
7 years ago
Reply to  Voldposten

Ha Ha, Jeg kikkede også lige engang 😉

Prudentius
7 years ago
Reply to  Voldposten

Hørt! Den eurokratiske russofobi er jamrende pinlig, frygtelig latterlig og dødsens farlig!

Hverken politisk eller økonomisk har vi nogen som helst interesse i konflikt med Rusland, tværtimod, russerne er naturlige partnere i kampen mod den islamiske revival og den globale jihad.

Igen-igen er den vestlige elites uduelighed udstillet med endestykket ulideligt bar, så alle kan se, græmmes og fortvivle.

Tim Pallis
Tim Pallis
7 years ago
Reply to  Voldposten

Det var vel nok en fin kommentar af Voldposten. Jeg er helt enig og behøver ikke at uddybe

Angela
Angela
7 years ago
Reply to  Voldposten

Globalisterna blev rädda för Putin visade hur det går att göra i ett “mångkulturellt” land. Vilken stormakt som helst kan börja krig genom att påstå att man skyddar eller gör det i sitt folks intresse. :)Så alla som tagit emot araber, afrikaner kan när som helst få Quatar,Saudiarabien, Nigeria, Somalia eller vilket land som helst invaderat. Du sköna nya värld! Första april, maj, maj måne jag kan lura dig…kanske man kan luras vid jul med…men bilden är ju sann när den än togs. Och den visar två kompisar som lekt oranga revolutionen i flera år. Här i rosa…:) Utvidgning österut… Read more »

Anonymous
Anonymous
7 years ago
Reply to  Angela

Rättelse: Så alla som tagit emot araber och afrikaner kan när som helst få sitt land invaderat av Quatar,Saudiarabien, Nigeria, Somalia . Du sköna nya värld!

Robert R
Robert R
7 years ago

Problematikken kan koges ned til et eneste ord: Fornægtelse! De politikere og meningsdannere som fornægter fakta og sandhed, ynder vi og navnlig dem selv at betegen som eliten! Jeg nægter at være med til st kalde dem for en elite! De er slet og ret fornægtere. I årevis har de skammet og angrebet folk som advarede mod importen af muslimer. Men efterhånden er beviserne mod muslimerne så massive at at de må opfinde en helt ny virkelighed for at få tingene til at passe. Det bliver sværere og sværere at bevarer illisionen om det fredelige og kulturberigende multietniske samfund. Der… Read more »

Santor
Santor
7 years ago
Reply to  Robert R

Du har helt ret.

Folk som Stampe, Johanne og resten af det feministiske slæng fra venstrefløjen er ganske enkelt uduelige. Der er ikke noget elitært over deres manglende erfaring og endnu mindre indsigt. De er sat i front af beregnende folk der tror at offerkortet er et argument og at shaming er det samme som korrekt optræden.

nobody
nobody
7 years ago

Ja, vad sker egentligen?

Kanskeär det att väljarna förstår.

“What would you do?
If your country was stolen
How far would you go?
To win your coutry back”: https://www.youtube.com/watch?v=M8RPdzrSKXE

P.S Detta är något som både Norge, Danmark och Finland (och kanske Tyskland) funderat över men icke Sverige.

Angela
Angela
7 years ago
Reply to  nobody

Har inte sett filmen men kan svara ändå. Enligt globaliseringssträvanden skall alla nationsgränser tas bort och världen bli ett enda stort globalt imperium och då finns det inget mer att försvara enligt globalisterna. Så inga länder kan bli stulna. Vi ger bort dem själva till varandra. Vi avskaffar dem . Sverige är först på plan med att avskaffa Sverige och svenskarna. Sedan kommer resten av västvärlden. Hur de tänkt sig det är problematiskt? Om nu inte alla skulle gå med på det utan sno de avskaffade länderna. “När var tar sin så tar jag min och så blir udden utan”,… Read more »

Robin Shadowes
7 years ago
Reply to  Angela

Som du kanske vet har illuminaterna alltid talat om sina planer i förväg på ett eller annat sätt. Det kan vi se på Georgia Guidestones eller The Illuminati Cardgame. Ett annat sätt är genom Hollywood. På så vis visade man framtiden redan för 30 år sedan via James Cameron. Skynet var planen redan från början. Att folkutbytesplanerna var långt mer långtgående än vad vi någonsin kunde föreställa oss från början. Att byta ut oss mot dom som gör som dom blir tillsagda. Som inte behöver varken sova eller äta. Perfekt plan. Vad skulle kunna gå fel? https://www.youtube.com/watch?v=o-FJLMeYap4 https://www.youtube.com/watch?v=RGZoMPXG0MI Den senare… Read more »

Robin Shadowes
7 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Lite annat om vad DARPA håller på med. Project Pegasus är om möjligt ännu intressantare och skulle kunna förändra inte bara vår världsbild men även allt annat som våra levnadsvillkor på ett positivt sätt om all denna teknologi hade deklassifierats. Men istället används den för att implementera elitens NWO. According to Mr. Basiago, the U.S. government already had a fully operational teleportation capability in 1967-68, and by 1969-70, was actively training a cadre of gifted and talented American schoolchildren, including himself, to become America’s first generation of “chrononauts” or time-space explorers. This training, he said, culminated in 1981, when, as… Read more »

Svend Andersen
Svend Andersen
7 years ago

Man mindes Saddam Hussein’s informationsminister Muhammad Saeed al-Sahhaf, også kendt som Baghdad Bob eller Comical Ali. RIP 🙂

Gunnar Biering
7 years ago
Reply to  steen

Merkel har jo vist store evner for medløb, da hun i panik over, at japanerne havde placeret et atomkraftværk, så det var sårbart overfor tsunamier, beordrede, at Tyskland skal afskaffe sin kernekraft. Den har ellers fungeret stabilt og sikkert som en Mercedes i årtier.

Når hun fornemmer, at folkestemningen er stærk nok, skal hun nok vende kåben.

Santor
Santor
7 years ago
Reply to  Gunnar Biering

Det er også min største frygt. Altså “kåbe venderiet”. Så vil vi sidde med de samme mennesker i fremtidige regeringer og der er intet der borger for at de vil træffe bedre beslutninger i fremtiden.

Victor
Victor
7 years ago
Reply to  Gunnar Biering

Beklager – “Den har ellers fungeret stabilt og sikkert som en Mercedes i årtier.”.

Du burde lige læse forrige nummer af Stern – det med “Teure Verführung” på forsiden….så ville du ikke være så skråsikker på det her punkt.

Det er et klassisk eksempel på, hvordan man privatiserer gevinster og nationaliserer tab.

Læs den selv. God at få forstand af.

Peter Buch
Peter Buch
7 years ago
Reply to  steen

http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Iceland

At der er over ti gange så mange polakker, som danske på Island synes jeg er vildt.

Peter Buch
Peter Buch
7 years ago
Reply to  steen

For 25 år siden var Merkel provisorisk systemadministratorinde.
Hvad det så var, men det lyder da fantastisk!
http://de.wikipedia.org/wiki/Angela_Merkel

Svend Andersen
Svend Andersen
7 years ago
Reply to  steen

En af de mere positive aspekter ved massedemonstrationerne i Tyskland er, at Antifanter og medløbere på den voldelige venstrefløj øjensynligt har mistet magten over gaden. Politiet har åbenbart også skiftet holdning, f.eks. har man sagt helt klart at ville beskytte demoen i Bonn næste mandag, hvor Udo Ulfkotte er taler. I Dresden ligeledes, ifølge en postering på deres facebookside: Innerhalb der sächsischen Polizei rumort es gewaltig. Wie wir aus zuverlässlicher Quelle erfahren haben, gehen immer mehr Beamte selbst Montags in Dresden auf die Straße. Ein Polizist wörtlich: “Sollte es zum Ernstfall kommen, wissen meine Kollegen und ich genau auf welcher… Read more »

Svend Andersen
Svend Andersen
7 years ago
Reply to  steen

Iøvrigt mener jeg, at en af de mere interessante sammenligninger er parallellerne til det mønster af begivenheder, som ledte op til de europæiske revolutioner i 1848. 🙂

Prudentius
7 years ago
Reply to  Svend Andersen

Ja, god pointe!

Nation, folk og demokrati er uløseligt forbundet. Multikultur, imperialisme og teknokrati ligeledes.

Multikulturen er altså af natur anti-demokratisk fordi den er anti-national, hvilket selvfølgelig også passer fint med, at den er hellig statsideologi i EU-imperiet.

Svend Andersen
Svend Andersen
7 years ago
Reply to  Svend Andersen

Hic patria, hic bene. Semper custodio.

28
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x