26
dec
Seneste opdatering: 28/12-14 kl. 0040
86 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Indspilning i fuld skærm 27-12-2014 124019

At tænke sig: Det blir inget ekstra valg. Ganske ventet. Man kunne sige at syvpartiet statuerer sig som sekspartiet. SD er neutraliseret til 2022. Hvorfor 2022? Da udgør indvandrere og efterkommere 40 procent af befolkningen, og kan i sig selv neutralisere SD.

Jeg har egentlig aldrig opfattet Sverige som et rigtigt demokrati, så jeg er hverken rystet eller chockeret. Statsretsligt holder i dag måske vand, men overenskommelsen er i al fald imod demokratiets ånd.

Der er i Sverige ikke den naturlige respekt for for anderledes tænkende, jeg er vant til. De folkelige klassers demokratiske ligeret ligeså. Det er ingen fri meningsytring, stærkt kontroversielle sager som Estonia, Palme- og Lindhmordet blev pakket af vejen for folket, der ikke anses for modent nok til andet end genusparader, unisextoiletter og global warming.

Lindh mordet var symptomatisk: Tre dages retssag, tre vidner og svenskerne skønnedes aldrig at kunne tåle det serb-nationalitstiske motiv. Ned i jorden og over  i myternes verden med hende. Den antidemokratiske behandling af SD begyndte for årtier siden, idag viser bare at gammelpartierne vil gå til hvilke yderligheder som helst. Hele Sverige tabte i dag, og konsekvenserne udover det tekniske kan på lidt længere sigt blive uoverskuelige, når en lille million er dømt ude af demokratiet.

Den politiske adel er egenrådige pædagoger, den er ikke klogere end andre, tværtimod, men den har en jernvilje til at holde “afvigende” synspunkter udenfor. I den virkelige verden er de rent faktisk ofte pædagoger som et partimedlemskab har forfremmet langt ud over deres evner. Til enhver pris, kan man roligt sige. Spørgsmålet er, om folket nu vil drives til at anvende et sprog, magten ikke kan undgå at forstå. Ingen taler så meget om ekstremister, som svenske magthavere, og ingen gør så meget for at skabe dem.

Sverige har sin egen patroniserende udgave af demokratiet. Den 27.12.2014 udløser kun en lille ventet tics, en ufrivillig sammentrækning i muskulaturen omkring  mundvigen, endnu et kapitel i den svenske bog af besynderligheder og formentlig et af mange skridt imod borgerkrig når man ser tilbage på det om 50 år. Det bliver mærkeligere. Spektakel och pajaseri – Sverige blir allt underligare, skriver Merit Wager.

»Selve pointen med aftalen er, at Sverigedemokraterna nu er blevet desarmeret,« (Olle Lönnaeus)

Med ”Decemberoverenskomsten” har den svenske regering og opposition gennemført en forfatningsomvæltning, hvis formål er at holde store dele af vælgerne uden for demokratisk indflydelse.

Fra og med i dag, lørdag den 27. december 2014, har Sverige i realiteten kun to partier: På den ene side De forenede Partier (Socialdemokraterne, Miljøpartiet, Moderaterne, Centerpartiet, Kristdemokraterne og Folkepartiet) og på den anden Sverigedemokraterne, som er landets eneste oppositionsparti. Dvs. så længe det får lov at findes og stille op til valgene i håbet om at dets stemmer bliver optalt.

Man kan også beskrive det nye politiske system på en anden måde, nemlig som et toparlamentssystem. Officielt regeres Sverige af Riksdagen. Uofficielt, men i realiteten, af et skyggeparlament bestående af De Forenede Partier, der aftaler alt indbyrdes – uden at offentligheden får indblik i forhandlingerne. Riksdagen optræder derfor som et slags ekspeditionskontor for allerede trufne beslutninger. Lars Hedegaard: Sverige går planken ud

Det vi såg på presskonferensen var inte en regering och en opposition. Det var en samregering bestående av sex partier. Ni har dessutom det dåliga omdömet att inte erkänna motiven varför. Det enda skälet till att ni gör detta är för att ni inte förmår ta tag i migrations- och integrationspolitiken på ett sådant sätt så att ni kan hålla Sverigedemokraterna utanför en vågmästarroll. Ni inser inte vad ni gjort. Dangerzone

Löfven förtjänar inte att styra Sverige, säger SD:s tillförordnade partiledare Mattias Karlsson.- Jag tycker det är uppseendeväckande att de går emot de grundläggande demokratiska principerna. Man inför ett regelverk där en minoritet kan styra över en majoritet, säger Karlsson på telefon. – Alliansen har i praktiken lagt ned sin roll som opposition. Sverigedemokraterna är därmed är Sveriges ledande oppositionsparti. Det enda parti som gått framåt i opinionssiffrorna sedan valet är Sverigedemokraterna. Eftersom man inte litar på folket, så undandrar man folket rätten att säga sitt. Misstroendeförklaring mot Löfven

Prisen for at holde  SD uden for indflydelse er allerede høj. I asylsøgere er den høj. Næste år kommer der 140.000 asylsøgere, hvis tallet holder sig bliver det lidt over en million til år 2022 oveni de godt to millioner, der allerede findes. De vil således komme til at udgøre halvdelen af befolkningen længe inden 2040-2060, som hidtil spået. Nu kan kun kassekisten sætte en stopper for svenske politikere.

Hvor mange svenskere vil føle, at dette er et kup imod SD og demokratiet? Hvor mange vil føle, at Sverige nu har en legitim regering? Min fornemmelse er, at prisen for at holde SD ude, vil stige drastisk de kommende år. Polariseringen af befolkningen vil forværres. Der er på dette tidspunkt ingen mærkbar kritik fra svenske journalisters side.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
86 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Citizens for an Orange Revolution in Europe (CORE)
Citizens for an Orange Revolution in Europe (CORE)
7 years ago

7-Partiet satsar helhjärtat på konfliktmaximering. Detta steg kommer att följas av fler i samma riktning. Man vill provocera fram reaktioner. Man vill kunna visa på “den växande fascismen”, som “tyvärr tvingar samhället att vidta åtgärder”. Till slut kommer man, när de första större bombdåden genomförs, att förklara dessa med att “vi måste förstå att utsatta muslimer har rätt att försvara sig mot fascistiska angrepp”.

Vi kommer att få se många fler “fascistiska brandattentat” mot moskéer, av samma skäl som det kommer att ske fler polisskjutningar mot “svarta ungdomar” i USA:

http://en.wikipedia.org/wiki/Karl-Heinz_Kurras

Da Capo
Da Capo
7 years ago

BOKEN SOM FÖRSVANN – och fortfarande efter 44 år är det som om ‘den boken’ aldrig har funnits… “Det blinda Sverige”, (Tema Förlag 1971) var titeln på Åke Ohlmarks översättning av Roland Huntfords *The New Totalitarians* (bild: http://korta.nu/huntford ), boken som kritiskt skildrade svenskarna och i synnerhet deras makthavare. Huntford (född 1927)som var gift med en svenska, var 1961 – 1974 korrespondent för den brittiska tidningen Observer med placering i Stockholm. Huntford beskrev Sverige som redan då en ‘light version’ av George Orwells ”1984” eller kanske Aldous Huxleys ”Du sköna, nya värld”. Huntford menade att efter ett nästan 40-årigt socialdemokratiskt… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Thomas
Thomas
7 years ago

Måske kan Ingrid Carlqvist initiativ med en underskift indsamling for muligheden for Skånelands retur til Danmark råbe eliten op i elefenbenstårnet om situationens alvor. http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=9534 læs om hendes tanker på http://www.d-intl.com/2014/12/27/ledare-aterfor-skaneland-till-danmark-for-demokratins-skull/ Betyder, dette at jeg billiger sønderdeling af mit broderland. absolut NEJ !!! Men jeg billiger et hvert initiativ der kan belærer den svenske elite og ikke mindst det svenske folk om folkestyre er netop FOLKEstyre og ikke STYRETfolk. Og hvis situationen fortsætter i Sverige kunne et fremtidsscenarie med specielt Skåne og Blekinge søger tilbage til Danmark, bestemt blive realistisk, med deres afgivne rigsdags stemmer i mente. Så støt om… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
7 years ago
Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

Her hviler Sveriges demokrati …

comment image?oh=c82d9531269961be81adaef5f777a1fa&oe=54FC766D

Morten - - -
Morten - - -
7 years ago
Reply to  Bjovulf

I hvert fald dets demokratiske ånd. Sovet stille ind efter lang tids sygdom.

– – –

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  Morten - - -

Ja, RIP ;-(

( Rotate In Perpetuity 😀 )

Morten - - -
Morten - - -
7 years ago
intetnavntak
intetnavntak
7 years ago
Reply to  Falsterbo

Problemet er bare at det ikke passer.

intetnavntak
intetnavntak
7 years ago
Reply to  intetnavntak

På en politisk skala, ny eller gammel. Så passer det ikke.

Importerede venstre stemmer: Ja.
Skaberne af problemet: Venstrefløjen.
Løsningen på problemet: Højrefløjen.
Sammenligning med Hitler til stede? nej.

PFEP
PFEP
7 years ago

Nu hvor de fleste følelser har sunket ind, kan jeg bare konstatere at i går den 27 December 2014, udsattes Sverige for en synderlig raffineret statskup. Den repræsentative-parlamentariske demokrati er neutraliseret, bare partier der indgår i “handslaget” kan tillades styre Sverige. Hvornår kommer de første skud at affyres? Med tanke på dybden af denne opgørelse mellem Riksdagens gamle partier, er det ikke fjernt at forestille sig at valget 2018 aflyses, i Nationens interesse så klart, om nu SD i opinionen for SD viser sig nærme sig en for opgørelsen, kritisk størrelse. Det er heller ikke med samme opgørelse i minde,… Read more »

Nils
Nils
7 years ago

Når Anna Kinberg Batra skal vælges til partiformand på moderaternes ekstraordinære kongres den 10. januar, så er det sikkert planlagt at hun skal mødes af spontan, overvældende og næsten endeløs hyldest og stående ovationer. Mon det går som planlagt? Eller går det som Räfven MÅSKE har forestillet sig: Et kæmpe rivegilde. Den bliver svær at forklare den aftale, hun har fået lavet der: Det tidligere så stolte højreparti er nu mappebærer for venstreekstremisterne, og til gengæld har hun fået nogle bittesmå figenblade – nærmest i karseformat – med nogle områder, der skal diskuteres bredt, men det er vel at mærke… Read more »

Skåning
Skåning
7 years ago

Jag vill inte vara sådan, Steen, men detta kan vara den största händelsen i hittills i svensk politisk historia. Maktövertagandet -76, minoritetsregeringen därefter. Jag tror ingenting trumfar detta. Inte för att stressa dig, men detta är verkligen svensk politiskt självmord i realtid. Pinochet, släng dig i väggen!

trackback

[…] forsvinder ikke. Så hvad forestiller de svenske partier sig vil ske på langt sigt? Snaphanen […]

Peter Andersen
7 years ago

Man kan jo ikke lave en så bred samlingsaftale, bare for at holde SD ude. Hvordan skal den dog kunne regerer i længden? De små umodne drenge og piger har jo bare stykket dette pjat sammen af umiddelbar frygt for et nyvalg. 800.000 “stemte forkert” og flere vil “stemme forkert” næste gang – og det går jo ikke..! Men de kommende år sidder hele Sverige jo og glor vantro på politikere som hverken fører den ene eller den anden politik. Det går altså ikke i længden. Selv indenfor de syv andre partier har vælgerne vel forskellige holdninger til et eller… Read more »

Charles Nielsen
Charles Nielsen
7 years ago

Vil lige informere. Sverige går en ulykkelig fremtid i møde. Af Mogens Camre. Udviklingen i Sverige er foruroligende. Et flertal har besluttet, at holde mindretallet, Sverigesdemokraterne uden for politisk indflydelse. Det er selvfølgelig lovligt for et politisk flertal at sætte sin politik igennem, men et demokrati kendes også på, hvordan det behandler sine mindretal. I svensk politik er der nu kun ét mindretal, Sverigesdemokraterne, og deres vælgeres mening tolereres ikke i det autoritære svenske samfund. Det er mere end almindelig uklogt at udelukke et så stort mindretal fra politisk indflydelse, men Sveriges flertal vil næppe lytte. De fatter ikke, hvad… Read more »

Historyman
Historyman
7 years ago

Det spænderne de næste par år, bliver ikke indvandrings raten, men udvandrings procenten fra Sverige.
Et slag på tasken vil være, at man opnå en udvandring på 1 – 2 % af befolkningen pr. ano. Nogle vil tage til Danmark andre Norge. Men jeg tror at Canada, USA og Australien bliver de helt store vindere.
Mvh.
Historyman

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

Kalla Anka tar knark ( Anders And på stoffer ) 😀

NYMOSOC ( a la ENGSOC i George Orwells “1984” 😉 )

http://kalletarknark.com/serie.php?id=2417 ( side 1 )

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  Bjovulf
Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

Ikke alle svenske moderater synes åbenbart, at denne antidemokratiske aftale er så god en ide – så måske kan det ligefrem føre til en egentlig splittelse af partiet på længere sigt? 😉 Jeg har længe undret mig over, hvordan de mere klassiske fædrelandskærlige moderater / konservative overhovedet kunne stå model til Reinfeldts og de øvrige lalleliberale og skabsradigale PK-tossers ophørsudsalg af den svenske nation til FN, EU og endeløse baner af uintegrerbare indvandrerende ballademagere, kriminelle, og religiøse fanatikere med barbariske klannormer, kvindeundertrykkelse, medbragte konflikter og krige, homohad, antisemtisme samt had, foragt og intolerance over for den “urene vantro” værtsbefolkning og… Read more »

Kim Rasmussen
Kim Rasmussen
7 years ago
Reply to  Bjovulf

Sjovt at du naevner eu….skam faa den der ilde maatte taenke derom,men det kunne nu vaere interessant at faa belyst,om eu har haft sine klamme,diskrete fingre med i spillet omkring “decemberöverenskomsten” ogsaa……de var jo ret effektive i forbindelse med afsaettelsen af demokratiskt valgte regeringsledere i Graekenland og Italien for nogle aar siden,saavel som de var voldsomt fremme i skoene ,da Oestrigerne tillod sig at vaelge Jörg Haider i sin tid,ligesom eu idag har temmeligt ondt i roeven af AFD i Tyskland og Front National i Frankrig,for slet ikke at naevne deres aversion mod diverse nationale bevaegelser i europa. Se mit… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  Bjovulf

Mange interessante kommmentarer på Nya Moderaternas Facebook-side –
de er mildt sagt ikke særligt begejstrede for denne luskede aftale … 😉

https://www.facebook.com/moderaterna/posts/10152605831501156

Kim Rasmussen
Kim Rasmussen
7 years ago
Reply to  Bjovulf

Nej,aegte begejstring ser anderledes ud ,men jeg maa dog tilfoeje,at visse ubehagsytringer
lyder lidt som jomfruens undren over,hvordan hun mon blev gravid…….:-)

Visionären
Visionären
7 years ago

Sådana här uppgörelser, som i förhand reglerar hur partier ska lägga sina röster inom riksdagens system och som dessutom är sagda att gälla i flera år i rad, är enligt min mening inte förenliga med vare sig Regeringsformen (RF) eller Riksdagsordningen (RO). Ingenstans i dessa två grundläggande lagstiftningsprodukter finns utrymme som ger en sådan uppgörelse stöd. Tvärtom förutsätter såväl RF som RO att riksdagen består av var för sig självständiga partier som i varje fråga (eller ”ärende” som det kallas på kanslisvenska) röstar utifrån sina egna intressen och utifrån vad som gynnar dessa egna intressen bäst för stunden. Några långtgående… Read more »

Torben Caroc
Torben Caroc
7 years ago

Ådalen version 2.0
Det kunde mycket väl tänkas att tusentals människor blir så rasande att de spontant stoppar in- och utfart till Arlanda i flera dager. Detta för att markera att ‘allemansrätten’ inte gäller alla 7 milliarder människor på denna jord.

Och om den blokerande folkmängd jagas bort med stridsvagnar och skarpa skott, vad har då ? Ådalen version 2.0.

Morten - - -
Morten - - -
7 years ago
Reply to  Torben Caroc

Det kommer ikke til at ske ved, at tusentals människor gør det. Kun ved, at du gør det. Og du gør det ikke. Så nej – det er en fantasi, der skal tage lidt af dit overtryk af lige nu, en ventil, du linder på, et eskapistisk drømmeri, du hengiver dig til.

Det kunne ikke mycket väl tänkas. Men det kan meget vel drømmes.

– – –

nobody
nobody
7 years ago
Reply to  Torben Caroc

lugn o fin, alla stridsvagnar finns på Gotland, våra stridandebförband finns i Mali. Enda regeringstyrda styrkor finns i Malmö, ivrigt utförande allmänfarlig ödelägelse.

Menig 442
Menig 442
7 years ago

Arbejdsgivere og marxister er paradoksalt nok enige om ubegrænset indvandring. De førte får frit valg på hylderne og kan måske bruge en ud af ti og marxisterne både til højre og venstre kan fint benytte de ni resterende, som falder igennem på arbejdsmarkedet til at bygge luftkasteller.

Morten - - -
Morten - - -
7 years ago

Det er et fremskridt.

– – –

norje
norje
7 years ago

Først Løfven, så Hellas:

Greek Prime Minister: “It’s Best For The Country” To Do Away With Democracy
http://www.zerohedge.com/news/2014-12-27/greek-prime-minister-its-best-country-do-away-democracy

*SNAP ELECTIONS WILL THROW GREECE INTO TURMOIL, SAMARAS SAYS
*GREECE’S BIGGEST PROBLEM IS POLITICAL UNCERTAINTY: SAMARAS

Angela
Angela
7 years ago

Johan Westerholm i Ledarsidorna skriver: “Jag ser nu hur jag får mail efter mail – och nu telefonsamtal – efter presskonferensen från besvikna partikamrater och besvikna allianssympatisörer. Ett par av dem hyfsat namnkunniga med erfarenhet från både riksdag och regering. De lämnar nu. Vissa lämnar sitt partiengagemang, vissa lämnar sina respektive partier och vissa lämnar politiken. Av samma skäl. Ett taskspel som för oss in i ”Danger Zone”. Där ni föser bort oss som tror på demokratin. Och ni föser en del in i just det hägn som ni vill undvika. Ni skapade idag en ny oppositionskraft som ersatte Alliansen.… Read more »

Angela
Angela
7 years ago
Reply to  Angela

Hämtat från twitter Expressen, professor Bjereld:

19m
Ulf Bjereld @UlfBjereld

Den som modererar kommentarerna på Moderaternas Facebook-sida i kväll får sannerligen göra skäl för sin lön. #decemberuppgörelsen #svpol
Retweetad av Tomas Eneroth
Visa

Ole Madsen
Ole Madsen
7 years ago

Det er mærkværdigt, at svenskerne bryster sig af at være så tolerante og altomfavnende over for alle, der finder vej til Sverige, hvor der er plads til alle (ifølge Reinfelt). Og så er der alligevel 7-800.000 (for flertallets vedkommende etniske svenskere), som er ildesete, og som der ikke er plads til.

Lene
Lene
7 years ago

Det er jo Hitlers taktik om igen, men da kom andre til, fik givet Hitler på tæven og fik ryddet op. Men hvem vil komme Norden til hjælp denne gang? Tyskland, England og Frankrig har selv nok at gøre, om end jeg tror befolkningerne der er mere stålsatte og vil klare sig bedre.

Jesper
Jesper
7 years ago

Statskup (light). Farvel til Parlamentarismen. Demokratiet står nu på et brækket ben. Utroligt hvis dette lille fupnummer er lovligt rent juridisk. Men kan de holde masken (og man kan se at det er svært) og den fælles takt, er SD skatmat, og deres vælgere må sejle i egen sø. Eneste demokratiske indflydelse de nu reelt har tilbage, er at gå på gaden i lovlig protest. Det gør de næppe, og derfor sker der nok heller ikke mere i denne sag (andet end at Lofven får lov at stå på broen, når skibet rammer isbjerget på fuld knald.)

Voldposten
Voldposten
7 years ago

Absurdistan har da i det mindste et oppositionsparti. Det er mere end vi har i Mohammedanmark og Noregistan…

Ramona Fransson
7 years ago

Först satt de i sandlådan och visste inte vem som hade ansvaret även om de alla sju påstod sig ha just ansvar och ta ansvar utan att förstå vad som menas med ansvar. Nu idag efter att Löfven inte vet vilket ben han ska stå på, påstår de sju återigen att de tar ansvaret genom att frångå grundlagen med ett “handslag” i stället för att gå den vanliga demokratiska vägen när man ändrar i grundlagen. Allt för att de inte vill erkänna sitt ofrånkomliga fel med den havererade flykting- och invandringspolitiken. Sveriges välfärd kommer att försvinna, men det fattar inte… Read more »

norje
norje
7 years ago

Nå som de har avskaffet demokratiet åpner de for vold som eneste alternativ, slik motstandsbevegelsen i Norge og Danmark måtte bekjempe egne totalitære nazister som Quisling og tyske okkupanter under krigen. Dessverre tror jeg svenskene vil la landet bli islamisert uten noen som helst form for motstand, selv om det skal svært lite til for å få politikerne ut av massesuggesjonen. Farvel Sverige.

tant Gul
tant Gul
7 years ago

Nu är vi bekanta med *Decemberöverenskommelsen 2014* Den ger anledning till följande *MYCKET* enkla räkneresonemang. I senaste valet erhöll SD 13 % = ca 800 000 röster. I valet 2018 kan kanske SD erhålla 20-25%. Vad kommer det att innebära med hänsyn tagen till den rådande Decemberöverenskommelse? Absolut ingenting! För att överhuvudtaget kunna påverka politiken i NyaSverige måste SD nu vara större än alla andra möjliga samarbetskombinationer inom 7-klövern. Ponera att till SD övergår 2018 lika många röstande från såväl sosseblocket som alliansblocket, dvs. i vardera fallet x %. Vi erhåller då följande relation: (S+MP+V)-X + (M+FP+C+KD) -X = SD… Read more »

Rudolf
Rudolf
7 years ago
Reply to  tant Gul

Exakt så är det ju faktiskt, negerkungen jobbar mot landets befolkning medans A.H. jobbade FÖR Tyskland.

Skåning
Skåning
7 years ago
Reply to  tant Gul

Bortsett från den eminenta beskrivning du ger av det demokratiska läget denna “överenskommelse” ger, så tror jag faktiskt att din dystopi är precis vad 7-klövern och journalisterna så frenetiskt arbetar för. De tror nämligen som du, att folk kommer att vänja sig vid 50% araber och hucklen överallt, och därefter kommer vi alla att leva i harmoni och sjunga kumbaya. Bara de får liiiite tid på sig till att fullborda sitt utopiska projekt, utan att SD kommer och stör. Det är i detta ljuset man ska se deras panikartade beteende. Haken är ju att detta aldrig kommer att hända. De… Read more »

Arvid Falk
Arvid Falk
7 years ago
Reply to  tant Gul

NyaSverige är Nazi-Tyskland i repris – vridet 180 grader.

Nazisterna ville bygga Tyskland till ett land för det tyska folket – andra folkgrupper betraktades som ej önskvärda, behhandlades hänsynslöst och uppmuntrades att lämna landet.

Den svenska sjuparti-kartellen vill bygga Sverige till ett land för jordens alla folk – svenskarna betraktas som ej önskvärda, behhandlas hänsynslöst och uppmuntras att lämna landet.

Charles Nielsen
Charles Nielsen
7 years ago

SD er neutraliseret til 2022, skrives der. Javel ja: Sverige holder ikke til det, til år 2022, sverige er brændt af inden, hvilket jeg er sikker på. 800000 vælger på SD, men dette tal er kraftig voksende allerede nu, når den det dobbelte, sker der noget. Så vi ser frem til hvad der vil ske. En Demo eller to vil nok komme på tale med politistyttede moddemoer og bilafbrændinger, og vil det så ikke blive hørt og taget til efterretning, så har vi baladen. Hvorfor jeg skriver politistyttede: De tør ikke røre hverken Muslimer og Voldsaberne fra AFA og andre… Read more »

Lene
Lene
7 years ago

Direkte demokrati er eneste vej – også for Danmark. Vi kan simpelthen ikke stole på dem, der kalder sig politikere, og som burde have en anden etiket, så borgerne vidste, hvad de her havde med at gøre. Altså vil vi have demokrati? Eller vil vi styres af karriereryttere og plattenslagere?

PFEP
PFEP
7 years ago
Reply to  Lene

Just det, “Tinget” der valgte deres hovedmænd, kan ikke være dårligere end dette!
Vi Nordbor har gjort det inden og kan sagtens gøre det igen.

Et “Ting” bør bestå af mennesker der gennem altruisme og vidsyn, der uden skyld og forbindelse, kan se vad flertallet i folket har til gode, og det gennem gode mænd og kvinder der har de flestes gode for øje.
Sådan ser det ikke ud i Sverige i dag, et land uden hverken demokrati eller “Ting”.

ragnhild
ragnhild
7 years ago
Reply to  PFEP

Altruismebegrepet synes jeg er utslitt etterhvert. For noen betyr det å åpne landets grenser for dødsideologier, kontraproduktivt i våre dager dessverre.

PFEP
PFEP
7 years ago
Reply to  ragnhild

Vilar Altruism på en bas av sunt förnuft, är det et ganska bra begrepp 🙂

Thomas Nydahl
7 years ago

Den politiska klassen har idag formaliserat sitt inre samarbetsliv och blivit en hydra med sex ansikten. Den har lurat i träsken, nu kan vi betrakta den i fullt dagsljus. Är någon förvånad?

Stefan Borg
Stefan Borg
7 years ago
Reply to  Thomas Nydahl

Nej Thomas, jag är inte förvånad, möjligen förbannad. Men samtidigt lättad. För äntligen är stunden inne, när sanningen om den svenska s.k. demokratin har uppenbarats. “Blockpolitiken”, detta ynkliga skådespel som man fört ut till folket som äkta vara, är överlämnat åt glömskan. Om två år kommer det att vara bortglömt tillsammans med de flesta småpartierna, som hade blockpolitiken som enda överlevnadsstrategi. Om svenska folket vill det eller inte, det kommer att få skåda många nakna småpåvar framöver, och den synen kommer inte att vara uppbygglig… Lika lite som Steen har jag trott att Sverige var en demokrati, annat än till… Read more »

nobody
nobody
7 years ago
Reply to  Stefan Borg

Finns inte mycket att tilläga till vad du skrivet.

Skåning
Skåning
7 years ago
Reply to  Stefan Borg

Word! som kidsen säger.

Citizens for an Orange Revolution in Europe (CORE)
Citizens for an Orange Revolution in Europe (CORE)
7 years ago
Reply to  Thomas Nydahl

Jag trodde inte att jag kunde förvånas av någonting längre, men faktiskt…Att till och med Göran Hägglund skulle sälla sig till monstren, det hade inte ens jag väntat mig. Jag måste erkänna att han spelade sin roll väl.

Falsterbo
7 years ago

Kan man formulera det så att 6 partier genomförde en statskupp och bildade en kamouflerad enpartistat?

Nils
Nils
7 years ago
Reply to  Falsterbo

Javisst, exakt så är det.

Kim Rasmussen
Kim Rasmussen
7 years ago
Reply to  Falsterbo

Det er vel naermest ligegyldigt,hvordan forloebet beskrives…..i hvert fald er vejen mod
en et-parti-stat nu vidt aaben.Foej for helvede:-(

ragnhild
ragnhild
7 years ago
Reply to  Kim Rasmussen

For deretter å være blitt møre nok til å godta “EU-provinsbetegnelsen”. Reinfeldt sørger nok for det i evnt. utnevnelse som sjefsglobalist i FN.

Michael Larsen
Michael Larsen
7 years ago

Slap nu af, der er ikke tale om statskup eller lignende, bare en bekræftelse af det bl.a. Snaphanen har sagt hele tiden, at Sverige styres af et syvparti. Syvpartiet har til lejligheden lavet en stemmeaftale som gør at sosserne kan få deres retmæssige andel af ministerlønnen, og de har en forventning om at moderaterne skal have deres lige så retmæssige andel om 4 år. Noget for noget.

Charles Nielsen
Charles Nielsen
7 years ago
Reply to  Michael Larsen

OG ?????

Nils
Nils
7 years ago

Så er det slut med at håne høhø stjerneforhandleren Löfven: Nu har han såmænd svejset syv af otte partier sammen i en koalition. Der bliver respekt fra kollegerne nede i Europa. De har også ringet fra Kina.

Visionären
Visionären
7 years ago

Med “ett handslag” sidsteppar alltså sjuklövern Sveriges konstitution med regler som stadgar att det krävs två mellankommande riksdagsval – där folket får säga sitt – för att genomföra en liknande förändring. Syftet med detta regelverk är alltså – jag upprepar – att folkets röst ska bli hörd i riksdagsval innan konstitutionella förändringar införs. Grattis sjuklövern till att ni med ert “handslag” åsidosatt konstitutionen i detta land!

Visionären
Visionären
7 years ago
Reply to  Visionären

Jag skrev två mellankommande riksdagsval härovan. Ska vara ett. Men det gör inte saken mindre allvarlig. Ingenstans i svenska Regeringsformen eller Riksdagsordningen finns regleringar om att partier kan sätta de vanliga röstetalsberäkningarna ur spel genom att träffa uppgörelser om hur de ska rösta genom “handslag” som ska vara under flera år framöver. Detta är som jag ser det ett åsidosättande av de demokratiska spelreglerna, och deras andemening, sådan den är inskriven i Sveriges grundlagar. genom att bryta mot Sveriges grundlagar har sjuklöverpartiet definitivt brutit mot det samhällskontrakt som svenska skattebetalare eventuellt tyckt var en bra idé att följa. Nu när… Read more »

Maja Dacke
Maja Dacke
7 years ago
Reply to  Visionären

“Nu när detta samhällskontrakt således inte längre gäller, finns inte heller anledning för oss medborgare att hålla vår del av kontraktet.” Ja, Visionären, exakt min tanke. F ö har jag aldrig skrivit under något kontrakt med dem men … … Så var ska vi börja? Vi svenskar har ju blivit så hjärntvättade att vi fått svårt att tänka efter. Hade jag varit hacker – då hade jag vetat var jag skulle börja. Hade jag varit journalist … detsamma. Hade jag varit kompis med någon svensk Snowden … … Ingenting av detta. Men det finns några därute som vet – så… Read more »

Angela
Angela
7 years ago

Enligt SVT och TT har SD lämnat in en misstroendeförklaring mot Löfven. Rätt så. Då måste det framgå även för politiska analfabeter att ännu en statskupp genomförts i Sverige. Folkpartiledaren var pinsam när han försökte förklara att det BARA var FORMEN det handlade om. Kan partiledaren förklara vad FORMEN är? Formen är det styrelseskick som landet bekänner sig till. Politiken är innehållet. Innehållet har hitintills sedan EU-inträdet, levererats från EU i färdigpackat skick och därmed reducerat riksdagen till ett betydelselöst skämt, utan folklig makt.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6055639

Angela
Angela
7 years ago

“Kort innan pressträffen bekräftade de övriga partierna via sociala medier att även de skulle närvara vid träffen. Trots det handlade pressträffen alltså om regeringen och att det utlysta extravalet nästa år ställs in eftersom Sverigedemokraterna växt sig för stora bland väljarna. Genom att man nu nått en rödgrönblå regeringsöverenskommelse ska SD:s framfart stoppas, hoppas man. Vidare hänvisade socialdemokraterna den som ville se pressträffen till Aftonbladets hemsida och den artikel i Aftonbladet som skriver om att extravalet är inställt – inte till regeringens hemsida och ingen information om den viktiga pressträffen fanns officiellt påannonserad från regeringshåll.” Vem utlyste presskonferensen? En samling… Read more »

Angela
Angela
7 years ago

Utdrag ur Fria tider. “Kort innan pressträffen bekräftade de övriga partierna via sociala medier att även de skulle närvara vid träffen. Trots det handlade pressträffen alltså om regeringen och att det utlysta extravalet nästa år ställs in eftersom Sverigedemokraterna växt sig för stora bland väljarna. Genom att man nu nått en rödgrönblå regeringsöverenskommelse ska SD:s framfart stoppas, hoppas man. Vidare hänvisade socialdemokraterna den som ville se pressträffen till Aftonbladets hemsida och den artikel i Aftonbladet som skriver om att extravalet är inställt – inte till regeringens hemsida och ingen information om den viktiga pressträffen fanns officiellt påannonserad från regeringshåll.” På… Read more »

PFEP
PFEP
7 years ago

Bevittnade denna sorgliga tillställning och kontentan för min del är att ; Sverige skal kunna styras av ettvart av de gamla partier, men inte Sverigedemokratin, oavsett hur stora dom lär bli, ty då kommer spelreglerna åter ändras. Sverige har i dag upphört vara en representativ demokrati i ordets mening och konsekvenserna kan bli oerhörda inom kort. Det är med säkerhet inte varken politisk eller demokratisk möjligt att under åren där kommer mer eller mindre eliminera demokratin genom “hansslag” mellan en grupp partier i syfte att tilevig tid inneha makten. Risken för den utestängde minoriteten kommer reagera och agera, må ses… Read more »

Erling
Erling
7 years ago

Foerste side af forliget:

http://s3.netdialog.se/1_20141227105053_overenskommelse.jpg

Hvad betyder ‘urbrytninger ur budgeten skal inte vaere moejliga’?

XY
XY
7 years ago
Reply to  Erling

Att inte rösta emot delar av budgetförslaget, utan istället helt för. Den rödgröna röran, samt SD, gjorde sig emellertid själva skyldiga till den sortens “partikularism” december 2013, när de röstade emot den då borgerliga regeringens föreslagna “jobbskatteavdrag” (inkomstskattesänkning); debaclet kring detta gav riksdagen ett löjets skimmer eftersom frågan hade redan avgjorts tidigare på hösten till regeringens fördel, i enlighet med regeringens förslag. Att voteringen med knapp nöd föll i regeringens favör berodde bl a på att Mikael Damberg (S) missade voteringen (!)… Det kom emellertid efter pinsam debatt, via Konstitutionsutskottet, upp för ny votering i december ifjor, då med majoritet… Read more »

Skåning
Skåning
7 years ago
Reply to  Erling

Det kan tyckas märkligt, och jag vet inte riktigt hur det fungerar i andra länder, men i Sverige röstar man halvårsvis på ett helt budgetförslag, som visserligen sträcker sig fyra år framåt, men kan revideras varje halvår i alla fall. Nästan all politik är kringskuren av denna budget eftersom så fort en kostnad kan kopplas till ett förslag så kan det avvisas genom att inte ha stöd i budgeten. Antar att man t ex kan rösta för ett förbud mot organiserat tiggeri, utan att detta påverkar budgeten. Polisen får väl prioritera om. I Sverige har man dock rätten att bryta… Read more »

Angela
Angela
7 years ago

Statskupp. Ekot meddelade att ockupationsmakten gjort förändringar för att kunna fortsätta sitt regeringsinnehav. Som snaphanen meddelat har presskonferens om statskuppen utlysts till 10.30. Partiet kommer då att meddela på vilket sätt folket skall sidsteppas.

intetnavntak
intetnavntak
7 years ago
Reply to  Angela

Hold nu kæft menneske, du er ikke højrefløj med dit hippie lort. Så fat det dog.

Statskup bliver noget som skaber en nordisk union, de næste mange tusinder år, se dog for helvede lyst på det.

Angela
Angela
7 years ago
Reply to  intetnavntak

Håll du din käft själv, definiera dig får du göra själv. Någon union vill vi inte ha. Inte ens en nordisk.

Anonymous
Anonymous
7 years ago
Reply to  Angela

Intetnavntak beskrev dig som människa i alla fall 🙂

PBrad
PBrad
7 years ago
Reply to  Angela

Rolig nu , intetnavntak er en sørgelig statur der åbenlyst er på vej ned i et eller andet misbrug , druk vil jeg gætte på.
Derouten har kunnet følges på div internet debat sider, bla Snaphanen, sørgeligt.

Gnurduff
Gnurduff
7 years ago
Reply to  Angela

EU fungerar inte och Sverige börjar bli en diktatur !
Går Sverige med i NATO så riskerar svensk mark bli den plats där Ryssland och USA drabbar samman !
I en nordisk union så blir vi stabilare och kan få hjälp att få bort Löfven och andra i regeringen . . Alternativt så får t.ex Danmark styra Sverige tills vi rensat bort alla idioter i toppen ! !

machiavelli
machiavelli
7 years ago
Reply to  intetnavntak

Tal ordentligt – menneske.

Anonymous
Anonymous
7 years ago
Reply to  machiavelli

Angela LÆS DOG FOR HELVEDE HVAD STEEN SKREV I DENNE ARTIKEL. Det kan godt være Steen personligt ikke vil gøre noget ved problemet, MEN DET VIL JEG. ALLE bortset fra Norge har stemt for, forskellen er at vi har en FAKTOR der hedder indvandring. Denne indvandring vil stoppes. Og det nytter ikke du sidder og spiller dum over for en nordmand. Vi sætter denne skammens dag I STEN, fatter du hvad der foregår? jeg spiller ikke dine socialist toner. Anonymous Ja for Angel saksisk, DET ER HUN FANDME IKKE. PBrad Jeg drikker ikke, blinde idiot. Jeg påpeger de konservative i… Read more »

JensH
JensH
7 years ago

Okay, ikke at denne nyhed kommer som en overraskelse, men Syv-parti-systemet i Sverige skal alligevel ikke nyde noget af et nyvalg til Riksdagen i Marts:

http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7318090/Der-bliver-ikke-noget-nyt-valg-i-Sverige/

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

Desperationen begynder så småt at brede sig i de borgerlige partier i Sverige – i dette tilfælde Folkpartiet ( FP, som svarer ca. til Venstre i DK ), som nu iflg. de seneste meningsmålinger ligger og balancerer lige omkring spærregrænsen på 4 % til den svenske rigsdag – , så noget må jo gøres i en fart, fx. ved at lade som om man rent faktisk har tænkt sig at gøre ved de massive indvandrings- og integrations- problemer i Sverige – desværre bare lige 20-30 år for sent 🙂 I øvrigt har en anden FP-leder fremsat et lignende forslag for… Read more »

nobody
nobody
7 years ago
Reply to  steen

Tänk på att denne man varit chef för SÄPO.

Citizens for an Orange Revolution in Europe (CORE)
Citizens for an Orange Revolution in Europe (CORE)
7 years ago
Reply to  nobody

Ja, SÄPO intogs naturligtvis först. Den verkliga expansionen i övriga institutioner har skett därefter. Annars hade vi blivit varnade.

86
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x