29
dec
Seneste opdatering: 30/12-14 kl. 0031
20 kommentarer - Tryk for at kommentere!

af Henrik M.Jensen

25.12. har JP offentliggjort undersøgelsen Danskerne er blevet mere skeptiske over for ægteskaber med muslimer der viser, at 43,8 % af danskerne ikke har noget imod, at deres datter gifter sig med en muslimsk mand.

Tallet er foruroligende set i lyset af, at i 2006 svarede hele 62,4 % af danskerne ja til det samme spørgsmål. Danskerne er altså blevet mere intolerante, fremmedfjendske og…. ja,racistiske, ikke sandt?

Men hvad ville resultatet være blevet, hvis muslimerne var blevet stillet det samme spørgsmål: Ville de akceptere, at deres datter giftede sig med en (ikke-muslimsk) dansker?

Svaret ville være forudsigeligt, for de ville svare i overensstemmelse med århundreders praksis, som bygger på koranens sura 2, vers 221: “Gift ikke dine døtre til de vantro” og sura 60, vers 10: “De troende kvinder er ikke lovlige hustruer for de vantro mænd”.

Akcepten fra muslimerne ville efter al sandsynlighed ligge nede omkring 0%, hvis ellers de følger koranens påbud og forbud. Og det gør de.

Men spørgsmålet blev aldrig stillet, og muslimernes intolerance blev ikke udstillet. Det blev til gengæld danskernes, hvis ellers man kan kalde det intolerance, at hele 43% ville akceptere en muslimsk svigersøn.

I forbindelse med JP’s undersøgelse blev to muslimer bedt om en kommentar. Imamen Abdul Wahid Pedersen ser den voksende afvisning af muslimske svigersønner som udtryk for “den generelle religionsforskrækkelse”.

Men hvordan ville imamen stille sig til koranens afvisning af muslimske kvinders ægteskab med ikke-muslimske mænd? Han ville gøre sin pligt og ikke alene akceptere den, han ville helt sikkert også rådgive kvinderne og deres familier til at følge koranens afvisning!

Religionsforskrækkelse??

Den anden muslim, der kommenterede JP’s undersøgelse, var en lektor ved RUC, Rashim Singla, og herfra kan man vel forvente en kommentar på et højt akademisk niveau.

Hun udtalte, at danskeres afvisning af muslimske svigersønner skyldtes nogle “stereotyper og myter” om, at udenlandske fædre bortfører børnene til hjemlandet.

Jeg har ikke kunnet finde de allernyeste statistikker omkring bortførte danske børn, men iflg. JyskeVestkysten 1.9.2009 var 73 af 81 danske bortførte børn i 2009 bortført til muslimske lande – en stigning på 73 % i forhold til 2007.

“Problemet er, at danske regler ikke gælder i de fleste arabiske lande”, udtalte fuldmægtig i Udenrigsministeriet, Jette Jeppesen.

Stereotyper? Myter??

RUC-lektorens vrøvl beviser, at det akademiske niveau på universiteterne er for nedadgående. Og Jyllandspostens behandling af emnet “religiøst blandede ægteskaber” viser, at journalistikken omkring religiøse konflikter er overfladisk og uvidende.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
20 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Ramona Fransson
7 years ago

Tycker det borde självklart att göra samma undersökning med muslimer, judar och katoliker, annars är den ju helt missvisande. Fattar faktiskt inte vad som hindrar JP från det.

PFEP
PFEP
7 years ago

Såklart är det relevant med Ramona Franssons frågeställning, men detta hade direkt klassificerats som “rasism”, då dessa grupper per definition jo inte anses kunna vara rasister, eller ha förbehåll mot äktenskap med personer av annan ras eller observans.
Alltså en “icke-fråga”…

Peter Andersen
7 years ago

Frederik Reinfeldt talte forleden dag om hvor stort Sverige egentligt var, når han var oppe at flyve. Kunne det ikke tænkes, at en lille del af det blev gjort autonomt og man derefter skippede den ene lille million SD-vælgere derind. Flere kunne jo komme til, hvis de skulle gå hen og få slige tanker.

Så kunne multikulti-svenskerne jo beholde deres paradis helt for sig selv.

Bare en tanke…

PFEP
PFEP
7 years ago
Reply to  Peter Andersen

Bare en anden tanke Peter, der tales ofte både her og på svenske blogger om en “Nordisk Union”. Noget jeg er sikker på at de fleste danskere og nordmænd betakker sig for. Knappest hverken Danmark eller Norge vil tillade Sverige indenfor nogen slags udøget fællesskab, det med tanke på Sveriges elendige økonomi, landets demografi og Sveriges traditionelle megalomani. Det samme vil jeg sige til de danskere der snakker om Skåne, Halland og Blekinge tilbage til Danmark; NEJ TAK, de områder er mer eller mindre ødelagte gennem indvandring og økonomisk eftersatte, bare Malmø får omkring 5 milliarder årligt i støtte for… Read more »

Peter Andersen
7 years ago
Reply to  PFEP

Den nordiske union var en våd tanke i de glade 70’ere, da EF var et rent økonomisk projekt og store dele af venstrefløjen var imod NATO’s kolde krig imod socialismen. Der er vist ikke mange der drømmer om det mere. Specielt ikke i Danmark, hvor indvandringspolitikken endegyldigt har vist os, at venstrefløjen står langt stærkere i både Sverige og Norge. Men vi har jo heller ikke så meget plads. I Sverige kunne man derimod sagtens give et lille område på Danmarks størrelse til tilhængerne af den forbudte opposition. Det ville være rent win win for begge parter – og der… Read more »

Santor
Santor
7 years ago
Reply to  steen

Det er trods alt også en fremgang i forhold til 13% 😉

PFEP
PFEP
7 years ago
Reply to  Santor

Opinionsfirmaerne kan ikke ha det let nu, det må være utroligt svært at finde et så kaldt “repræsentativt” underlag hvor ikke SD ligger på +20% efter dette udemokratiske cirkus den 27 december 2014.

Santor
Santor
7 years ago

WOW, det var ellers noget af et push fremad for SD 🙂

Menig 442
Menig 442
7 years ago

Vi er nok i en epoke med det største uudnyttede materiale til satirisk underholdning.

T. Snorrason
T. Snorrason
7 years ago

Henrik M.Jensen, udmærket kommentar til Jyllandspostens journalistik.
Efterhånden må det vel gå op for i det mindste nogen redaktioner, hvorfor færre og færre gider betale for ligegyldig journalistik, som endog ofte er drejet i journalistens lille private ærinde.

PFEP
PFEP
7 years ago
Reply to  T. Snorrason

Bare et lille spørgsmål; har man i Danmark i dag noget der ligner det svenske “Presstödet”?
Jeg er efter alle ind og udvandringer faktisk helt blank på det punkt.

LarsS
LarsS
7 years ago
Reply to  PFEP

Danmarks statistik burde kunne give dig tallene.

Her er ind- og udvandring for 2014, t.o.m. september.

http://www.statistikbanken.dk/BEV3B

PFEP
PFEP
7 years ago
Reply to  LarsS

Det var inte just detta jag frågade efter, bara om Danska staten stödjer media med pengar som I Sverige, i syfte att upprätthålla en vis politisk och redaktionell divergens. Att Svensk media sen överlag är överbefolkat av väster och gröna skribenter är en annan sak. Jag har in och utvandrat till Sverige sex gångar på fyrtio år sedan 1975 och herregud får jag säga att detta landet har satt kurs mot en båda demokratisk, demografisk och ekonomisk katastrof. Vad göra? Ja säg det med facit i hand, det verkar som denna politiska kartellbildning kanske vara spiken i kistan på det… Read more »

LarsS
LarsS
7 years ago
Reply to  PFEP

Ohhh 🙂

Her er en sammenligning af mediestøtte mellem flere lande (også Sverige).

Danmark yder ca. 400 mio. DKK i direkte mediestøtte og ca. 1000 mio. DKK i inddirekte støtte, via 0-moms ordningen (dagbladende skal ikke betale moms af avissalg, men kan fratrække moms ved alle vareindkøb).

http://www.ft.dk/samling/20131/lovforslag/l20/spm/1/svar/1085993/1296445/index.htm

Hans Und
7 years ago
Reply to  LarsS

Jeg tror godt du kan lægge minimum 75 mil oveni.

http://www.mediasupport.org/about/financial-overview/

Der er tale om, at de beskæftiger en masse især danske sjovnalister. Og jeg har stærkt på fornemmelsen, at der findes andre lignende eksempler.

PFEP
PFEP
7 years ago
Reply to  LarsS

Der blev jeg lidt klogere (desværre), mediestøtte er i mine øjne af det onde, da jeg anser at kan man ikke sælge varen, må man lade være!
Tak til Steen, Hans og Lars for illuminationen 🙂

PFEP
PFEP
7 years ago

Det är med al god grund att man är avvaktande inför ett förhållande mellan sin dotter och någon muslim.
Jag har personligen den erfarenheten att min dåvarande svågers frånskilda fru, fick ihop det med en muslim, katastrof är bara förnamnet, han stack till Algeriet med ungarna om jag inte minns fel.
Det ordnades faktisk privat genom “agenter” där på plats hämtade hem barnen, något där orsakade vissa diplomatiska problem.
Affären var ganska uppmärksammat i media den gången.
Inom Islam äger mannen sin fru och alla barn!
Glöm aldrig detta.

PFEP
PFEP
7 years ago
Reply to  PFEP

Glömde bara att säga detta; inga namn eller liknande här, det kan skapa problem fortfarande.
Tack på förhand och Gott kommande 2015 till er alla 🙂

20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x