8
jan
Seneste opdatering: 8/1-15 kl. 1540
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Marika Formgren: Je suis

Jag tänker på Täppas Fogelberg. Nu, när varenda svensk journalist och publicist utbrister ”Je suis Charlie” och håller brandtal för det fria ordet, tänker jag på Täppas Fogelbergs debattartikel från 2012; ”Jag har tröttnat på att betala för Lars Vilks polisskydd”. Fogelberg menade att eftersom Vilks ”smädande av islam” bara handlar om att Vilks vill ha ”uppmärksamhet” så borde man ”dra in hans bevakning och lägga ut stormningen av hans hus på Youtube”.

Täppas Fogelberg uttryckte sig vulgärare än någon annan, men han var inte ensam. Många svenska journalister och debattörer har genom åren i olika sammanhang ifrågasatt just Lars Vilks sätt (och därmed rätt) att använda det fria ordet. Därför tycker jag att alla som är chockade, ledsna och arga över terrordådet i Paris ska sända en tanke till dem som fortfarande lever, men som har ett pris på sitt huvud på grund av sådan islamistisk fundamentalism som av allt att döma drabbade Charlie Hebdo. Alltså:

Je suis Lars Vilks.
Je suis Salman Rushdie.
Je suis Lars Hedegaard.
Je suis Ayaan Hirsi Ali.
Je suis Kurt Westergaard.
Je suis Jyllandsposten.
Med flera…….Något om det fria ordet

Lars Hedegaard: Idioternas triumftåg

Politiker och journalister använder terrordåden i Paris för att ventilera sin okunskap om islam.

Terrorangreppet i Paris bevisar än en gång att vi är i krig med islam. Inte med ”islamister”, ”våldsamma islamister” eller ”islamistiska fundamentalister”, som vi hörde hela dagen på diverse tv-kanaler i går. Vi är i krig med islam.

Det är inte ett krig vi har önskat oss, utan ett krig som tvingats på oss. För 1 400 år sedan förklarade en krigsherre och massmördare någonstans i Arabien krig mot envar som inte ville böja sig för hans rasande vanvett. Gör vi inte det ska vi dö. Det är kärnan i Underkastelsen – som på arabiska heter Islam…..LEDARE: Idioternas triumftåg

Flemming Rose: “Det vi er fælles om”

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
11 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
norje
norje
7 years ago

Det blir mye je suis, i Norge hadde man rosetog.. Wilders sier det alle tenker, at Vesten må de-islamiseres, men blir ignorert av MSM som bestemmer dagsordenen.

[blockquote]The only way to defend our democratic values and fundamental freedoms is to start the de-Islamization of our societies.[/blockquote]

http://gatesofvienna.net/2015/01/geert-wilders-the-west-is-at-war-and-should-de-islamize/

Jonny
Jonny
7 years ago

Politiker och journalister använder terrordåden i Paris för att ventilera sin okunskap om islam. Kort och koncist uttryckt! Lars Løkke Rasmussen, Venstre, har ju upprepat uttalat att muslimska terrorister “har voldtaget islam”. Det irriterar jag mig lite på, för det är inte bara fel, utan låter också helt vansinnigt. Vi står over for noget, vi ikke har set før: En terrororganisation, der har voldtaget islam. Som bruger middelalderlige rædselsvåben til at holde et område større end Danmark under kontrol: Halshugninger, tortur, overgreb på børn og civilbefolkningen, siger Lars Løkke Rasmussen. h t t p://jyllands-posten.dk/politik/ECE7057372/Løkke+klar+til+at+sende+kampfly%3A+IS+har+voldtaget+islam/ – Der er nogen, der øjensynligt… Read more »

JB
JB
7 years ago

– ”Undersåtar måste lära sig att ödmjuka sig och lära sig att veta sin plats samt lära sig att veta hut. De måste lära sig att krypa och att förödmjuka sig och absolut inte inbilla sig att de har någon som helst egentlig frihet att tala några som helst ORD som avviker från våra ord och meningar….. De maktlösa kräken måste lära sig att knipa igen sina munnar och absolut inte yttra ett endaste motsträvigt eller uppstudsigt ORD mot vår absoluta rätt och vår oinskränkta makt att när och hur vi vill ta oss rätten, i DET FRIA ORDETS NAMN,… Read more »

Falsterbo
7 years ago
Reply to  JB

Precis så är det!

Falsterbo
7 years ago

Lars Vilks är den bäste yttrandefrihetsförsvararen som uppträtt i svensk MSM.

Lugn, kunnig, intelligent och vänlig.

Skåning
Skåning
7 years ago
Reply to  Falsterbo

Håller inte med. Visst, han får synas mycket och här gör han mycket bra ifrån sig, men det måste finnas andra som är bättre. Det jag nämligen inte kan med angående hans sätt att se på saken, är att han menar att “konstnärer” ska ha en särställning inför lagen och slippa sånt som HMF, men inte den vanliga pöbeln.

Falsterbo
7 years ago
Reply to  Skåning

Jag förstår inte vad du menar så jag överlämnar åt Lars Vilks själv eller någon annan att replikera.

Skåning
Skåning
7 years ago
Reply to  Falsterbo

Repliken har jag redan fått. Han blir inte tydligare än så, trots många försök från min sida. Historien är denna. Jag deltar i en paneldebatt med Lars Vilks, Dan Park, Rönnkvist och en del andra. Lars Vilks håller en lång utläggning om varför åtalet mot Dan Park borde vara onödigt. Han menar att om bara någon etablerad konstvetare hade kommit till domstolen och förklarat konstens uppgift att provocera, så hade åtalet ogillats. Tydligen fanns ingen sådan att uppbringa för att försvara Dan Park, trots att han faktiskt har en utbildning från Konstfack (faktiskt). Jag blir lite irriterad över det här… Read more »

PFEP
PFEP
7 years ago

Lars Vilks har ret; der er ingen der tvinger nogen at se på det man ikke vil!

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x