10
jan
Seneste opdatering: 10/1-15 kl. 1417
14 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Av HANNE TOLG

Det franske samholdet og felleskapet som president Hollande formaner til (gjelder ikke Front National) nådde ikke frem til klasseværelsene. Mange muslimske barn nektet å delta og erklærte seg til og med enige med jihadistene i at karikaturtegnerne “fikk som fortjent”.

Den 87-årige Asterix-tegneren Uderzo tok en pause fra pensjonisttilværelsen og uttrykte sin medfølelse slik bare han kan

Dans une école élémentaire de Seine-Saint-Denis, pas moins de 80 % des élèves d’une classe ont refusé cette minute de silence.

På en barneskole i Seine-Saint-Denis (Paris), var det ikke færre enn 80% av elevene i en klasse som nektet å delta i minnestunden. Det ble også sagt at drapene var et komplott (iscenesatt av den franske staten?).

À l’image de ce qui s’est joué sur les réseaux sociaux, avec des réactions de soutien aux terroristes, certains élèves ont aussi fait entendre leurs convictions. «Mais vous ne comprenez pas, le Prophète, ils n’auraient pas dû le dessiner (…). Il est au-dessus des hommes», a lancé une élève de sixième à son professeur.

I likhet med hva som utspiller seg på sosiale medier, med hensyn til reaksjonene på terroristene, var det enkelte elever som uttrykte sin overbevisning: “Men dere forstår ikke, profeten, han skulle ikke ha blitt tegnet, han er hevet over menneskene”, sa en elev til sin lærer.

«Madame, c’est possible que je ne fasse pas la minute de silence? Je ne veux pas me recueillir pour des gens comme ça.»

“Frøken, er det mulig for meg å avstå fra ett minutts stillhet? Jeg vil ikke assosieres med slike mennesker.”

På en skole i Lille opplevde en lærer at en elev ropte ut «Je te bute à la kalach»(“jeg slår deg med Kalashnikoven”) mens de andre overholdt ett minutts stillhet.

Dans un collège de Roubaix, un rassemblement de 400 élèves a été dominé par un «grand bourdonnement» et les réflexions de certains qui «ne comprenaient pas bien à quoi ça servait», rapporte un enseignant. Sur son compte Facebook, une prof narre la difficile journée de jeudi, expliquant vouloir demander sa mutation. Elle raconte avoir été accueillie à 8 heures par des «Moi j’suis pour ceux qui l’ont tué»…

På en skole i Roubaix ble forsamlingen av de 400 elevene dominert av en “summelyd” og noen refleksjoner som viste at de ikke forsto hva dette dreide seg om, sa en lærer. På Facebook skrev læreren at torsdag var en vanskelig dag og at hun har søkt om å bytte skole. Hun ble møtt klokken åtte med: “Jeg er for de som drepte ham”…

Det ulmer i Frankrike. Det blir ikke noe #I’llridewithyou her. De er forbi det stadiet. Også Uderzo viser at han er sint:

Le Figaro

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
14 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Edvard Schnee
Edvard Schnee
7 years ago

Hej med jer,
Det var en fantasifuld historie. Findes der eventuelt en kilde eller to, der kan underbygge den?
Mvh. Edvard

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  Edvard Schnee

http://www.lefigaro.fr/actualite-france/2015/01/09/01016-20150109ARTFIG00338-ces-minutes-de-silence-qui-ont-derape-dans-les-ecoles.php

Eller måske skulle du bare begynde at vågne op til de barske realiteter? 😉

Det ER sådan, som det beskrives i artiklen – og det har faktisk stået på i årevis, mens de naive,
uvidende og groft uansvarlige franske – og danske! – politikere mfl. bare foretrak at gå rundt med
store skyklapper på uden at ane en brik om, hvad de så letsindigt importerede – endda uden nogensinde
at have haft bare den mindste lille skygge af et demokratisk mandat til det.

Morten Bruntse Larsen
Morten Bruntse Larsen
7 years ago
Reply to  Edvard Schnee

Kære Edvard Schnee

Nu har jeg selv undervist en del år på en (velfungerende) skole i Odense med en del indvandrere. Tllsvarende ville jeg opleve der i lignende situationer. Dem og Os handler det om .Hvordan kan du undgå at støde på dette ?

Venlig hilsen Morten Larsen

PFEP
PFEP
7 years ago

Det er svært det her og jeg er lidt i tvivl om hvad man skal gøre, men med tanke på det tankegods der hersker i hovedet på mange muslimer og som indprentes i deres børn, tror jag faktisk at massive repatrieringsprogram er den eneste løsning om Europa skal overleve med sin identitet og kultur nogenlunde i behold. I hvert fald bør man stoppe helt med at tillade muslimsk indvandring direkte og derefter forberede en “udvandring” af muslimer der ikke vil assimilere sig. Dagens situation er en tikkende bombe, den der siger noget andet taler mod bedre vidende eller er udenfor… Read more »

Neuhammer
Neuhammer
7 years ago
Reply to  PFEP

Så sandt, så sandt.
Hvis ikke politikere tager skeen i den anden hånd nu, så ender det i ragnarok.
Du beskriver det eneste rigtige at gøre, både menneskeligt og humant, ellers ender det virkeligt grimt.
Ideologien islam og muslimer er problemet, også før 9/11.

Gunnar Biering
Gunnar Biering
7 years ago

Jeg tror, at mediernes nyhedsfiltrering og sortering er et stort problem. Selv i dag møder jeg – oftest, men ikke altid, kvindelige – bekendte, der er overbeviste om, at indvandringen ikke er et problem. De kender selv masser af velintegrerede. Medierne – journalisterne og politikerne, minus DF m.v. – overbeviser dem løbende om, at terrorangrebene kun er undtagelser fra en god udvikling. Statistik og erfaring preller af på dem.

Jeg tror, at de vil gå til slagtebænken syngende “we shall overcome”, i bedste fald “Kringsat af fiender”.

JensH
JensH
7 years ago
Reply to  Gunnar Biering

@Gunnar Biering Eller hvad med “Vi voksne kan også være og synge lange bange sange”??? Under alle omstændigheder finder jeg det direkte hyklerisk, at den Europæiske politiske elite i morgen i Paris vil gå i demonstration for ‘ytringsfriheden’ sammen med ‘folket, specielt taget i betragtning af, at den selvsamme politiske elite har gjort alt for at lukke munden på ‘folket’, hver gang repræsentanter for dette selvsamme folk har vovet at ytre kritik af masseindvandringen fra den muslimske verden. Det er trods denne masseindvandring der har skabt det morads vi nu står i. Et morads som vi så udspillet over tre… Read more »

Erik Balle Povlsen
7 years ago

Jeg har tænkt på, om politikerne omtale af islam er grundet i uvidenhed eller løgn. Jeg nægter at tro, at de ikke er vidende om tingenes sande tilstand. Og jeg fornemmer, at nogle jeg diskuterer islam med er politisk korrekte. Andre er uvidende om religionen, og fælles for de fleste gælder, at de ikke ved hvad der sker i ghettoerne og bliver sagt i moskèerne. Eller bliver skrevet på facebook f.eks. Jeg mindes min datter, der for ca. 11 år siden som 7-årig begyndte at tage bussen i skole. Det samme gjorde en del muslimske børn, som skulle i friskole.… Read more »

Erik Balle Povlsen
7 years ago

Jeg er nu ganske fortrøstningsfuld i forbindelse med terrorangrebet og islam. Vore politikere forsikrer os nemlig om, at handlingen overhovedet ikke har med islam at gøre. Blot skal vi passe på, ikke at blive for islamofobiske. Desuden er det kun et meget lille fåtal af muslimer der støtter et sådant et angreb, ja faktisk så få at vi overhovedet ikke behøver bekymre os. Så tal pænt til hinanden, så går det hele såmænd nok.

Venligst Erik.

Øyvind
Øyvind
7 years ago
Reply to  steen

Statsminister Manuel Valls for nøyaktig ett år siden: The possibility of French citizens returning from Syria as hardened jihadists was the “biggest threat that the country faces in the coming years,” Manuel Valls, the interior minister, said on Sunday. France and Europe risk being “overwhelmed” by the phenomenon, he added. Mr Valls estimated that 700 French nationals have either travelled to Syria or returned to France – or are currently en route. Some 21 have been killed. The Telegraph: Al-Qaeda training British and European ‘jihadists’ in Syria to set up terror cells at home For et par år siden advarte… Read more »

Peter Andersen
7 years ago

Hvis det overhovedet var mig fysisk muligt at overhøre eller se truslen fra islam, ville jeg øjeblikkeligt gøre det. Jeg er altså ikke en eller anden højrerabiat grænsebygger med nazistiske tendenser. Faktisk ville jeg ønske, at venstrefløjen kom til at stå helt alene med “deres” problem. Men sådan skal det ikke være. Først skal mit og mine børns liv forpestes af alle deres idiotiske idéer og dernæst skal jeg bare vende røven til og finde mig i det – uanset hvad! Sådan spiller klaveret altså..? Men de kan tro nej! Det kan godt være jeg forholder mig i ro, men… Read more »

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x