12
jan
Seneste opdatering: 13/1-15 kl. 0147
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Så er danskere, svenskere og nordmænd ankommet til Dresden. Jeg har studeret byen i ugerne inden, og det er mærkeligt at være hvis navn alene indgyder ærefrygt over den massive krigsforbrydelse, de allierede begik her. Lige her ved Altmarkt var alt jævnet med jorden. Den centrale by er i dag et miskmask af DDR bygninger og nye huse, der er opført efter murens fald. Jeg får den set i morgen.

I Schlachthof 5 var Kurt Vonnegut fange som amerikansk soldat og overlevede bombardementerne, det findes endnu. I aften er der demonstration, jeg får nok blogget lidt fotos fra hotellet. Record ‘anti-Islamisation’ march expected in Germany in wake of Paris attacks, Ulfkotte: Offener Brief an Helmut Heinen

pegida dresen 2014 ,2 030dresden 1 014 dresden 1 016

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Yngvar
Yngvar
8 years ago

Vel, bombingen av Dresden var ingen “massiv krigsforbrydelse”. On February 5, at a meeting of the British, American and Soviet Chiefs of Staff, the Russians, having pointed out that several divisions of German troops were being brought back across Europe to the Eastern Front, asked for a substantial Allied air attack on German communications in the Berlin-Leipzig-Dresden region, and for the bombing of these three specific cities, as a matter of urgency. This was agreed and instructions given for a series of Anglo-American raids. […] That night, while he slept, more than eight hundred British bombers struck the city of… Read more »

Falsterbo
8 years ago

USA´s militär hackat av IS-sympatisörer:
http://sverigesradio.se

Kirsten Damgaard
8 years ago

20.00: Utopier – historien om verdens bedste fremtid(er)
Lektor i historie Bertel Nygaard, Aarhus Universitet

20.45: Pause

21.00: Dystopier – håbets mørke tvilling
Lektor i idehistorie Mikkel Thorup, Aarhus Universitet

Lørdag 7/3 kl. 20.00-21.45
Sted

Løve’s Bog- og VinCafé
Nørregade 32
8000 Aarhus

Gratis. Bare mød op!

Bitten Nielsen
Bitten Nielsen
8 years ago

Nu kan vist ingen mere være i tvivl: “Islam gehört zu Deutschland. Så er der meldt klart ud! Forresten er Dresden da en perle. Jeg er imponeret over genopbygningen af denne gamle smukke by, hvor de heldigvis havde gamle tegninger, som de kunne rette sig efter ved genopbygningen af den smadrede Semper Opera og Frauenkirche. Tyskerne er dygtige. Jeg var så imponeret over interiøret i operaen, da jeg havde oplevet en opera første gang der, at jeg gik hjem og syede mig en kjole i de farver, jeg havde set i det skønne galleri. Ja undskyld, det hører ikke til… Read more »

PBrad
PBrad
8 years ago
Peter Andersen
8 years ago

Vi lever i historiske tider..!

JensH
JensH
8 years ago
Reply to  Peter Andersen

You bet. Seneste nyt fra Tyskland: “Merkel: Der Islam gehört zu Deutschland”:

http://www.faz.net/aktuell/politik/europaeische-union/tuerkei-ahmet-davutoglu-wirft-eu-islamfeindlichkeit-vor-13365288.html

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x