14
jan
Seneste opdatering: 1/8-20 kl. 1838
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Berlin Neukölln 2015 068

Postdamer Platz var en pløjemark

Jeg har ikke været her siden sommeren 1994, og der er sket ufattelig meget, ingen hovedstad har udviklet sig så rivende. Postdamer Platz var en pløjemark på Murens ingenmandsland for tyve år siden. Nu er det det centrum, Alexanderplatz skulle have været under DDR. NU er Berlins slot under genopførelse der. Beton i dag men snart ikke til at skelne fra det oprindelige. Berlin skal have sit slot, for at mindes hvad de var, og ikke længere vil være ifølge DDR soldaten Merkel, der ikke kender sin besøgelsestid i 2015.

På Gedenkstätte Berliner Mauer i Bernauer Strasse tog jeg et billede af Fjordman

I dag var vi på Gedenkstätte Berliner Mauer i Bernauer Strasse, og ingen af de besøgende var født da Muren faldt. Selv de 245 der døde under “Republikflugt” og hvis fotos er udstillet, virkede yngre end jeg selv. “Født 1966 – død 1986.” For friheden. Måske jeg blot synes, 1994 er så længe siden. Ak, hvorandret. Mit eget liv også.

Jeg fortsætter måske denne post med noget andet end turistfotos i morgen og i overmorgen. Hvad det bliver, er ikke godt at vide. Vi er tre, der lader tingene ske med os. Fire med vores svenske ven, som også bor her i Moabit lige op af, hvor Muren stod. Klik for helskærm/click for full screen.

1) Muren, 2) Holocaustmindesmærket v Brandenburger Tor, 3) BMW-Mercedes-VW, 4) DDR prestigebyggeri, Stalin Allee det nuværende Karl-Marx-Allee, 5) Restaturant Peking And præcis hvor Rigskancelliets balkon lå i Wilhelmsstrasse 77 (1000 års riget blev en kinesisk and.) Således forgår enhver forfængelig magthaver hurtigere end hen aner. Tretten år varede tusindsårsriget. Venstre, Socialdemokraternes og Dansk Folkepartis magtcentrum: Grin jeres røv i laser, de er forræddere med en anden duft.

6) På U-Bahn Mohrenstrasse lige overfor er den lortebrune marmor fra Rigskancelliet blevet genanvendt. 7) Forretningsfolk ved Gørings Reichsluftfahrtministerium, længe en af verdens største kontorbygninger, hovedsæde for DDR i dag Finansministerium. 8) Pergamonmuseet, 9) Sejrssøjlen, 9) Holocaustmindesmærket 10) Mindet for Murens ofre, Bernauerstrasse.

Berlin Neukölln 2015 014berlin neukölln 2015 296dresden 1 006berlin neukölln 2015 281Berlin Neukölln 2015 026berlin neukölln 2015 245berlin 5 2015 018 Berlin Neukölln 2015 001 berlin neukölln 2015 191 berlin neukölln 2015 592

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Boethius Victor
Boethius Victor
7 years ago

Og berlinerne er gemytlige folk, som gerne vil tale med danskere på knejper og restauranter. Men hvor jeg savner at kunne færdes i et ægte europæisk rum, hvor man besøger andre europæiske folk i deres respektive fædrelande. I dag er man dobbelt fremmed som turist i Europa.

Bitten Nielsen
Bitten Nielsen
7 years ago

Bortset fra de smukke billeder fra Berlin – og tak for dem – så er denne by efter min mening særdeles charmerende, og jeg tager ofte et smut derned, da man både billigt og hurtigt kan nå den med fly. Det kan endda lade sig gøre at tage en teatertur derned på en dag og nå hjem med det sidste fly samme aften. De har f.eks. nogle spændende cabaret’er i Berlin for dem, som kan lide det.

Polka Charlie
Polka Charlie
7 years ago

Var selv i Berlin for et par måneder siden, det er en vidunderlig by, særligt de steder hvor man har fjernet DDR-betonen…

Hvis I ikke bor på den gudsbenåede adresse Unter den Linden 77, Berlin (Mitte), så tag en tur forbi og drik en kop kaffe eller te i lobbyen og nyd roen fra en (genopført) svunden tid og det skønne lydtæppe fra pianistens hånd.

Boethius Victor
Boethius Victor
7 years ago
Boethius Victor
Boethius Victor
7 years ago

Antallet af asynansøgere til Tyskland steg med 60% til 202.834 i 2014. Det højeste niveau siden 1990’erne – forholdsvis en udvikling ligesom i Danmark.
“Eksperter”, som “tilfældigvis” også er fortalere for flere flygtninge, nemlig organisationen “Pro Asyl” medgiver/indrømmer/truer, at de høje asyltal er en “Daueraufgabe”. Indenrigsminister de Maiziere indrømmer opgavens enorme omfang, men ser blot deri bekræftet, hvor vigtig opgaven er. Hvem betaler? Das Volk? PEGIDA – here we come!

(Kilde: Deutsche Welle)

Angela
Angela
7 years ago

Utanför ämnet. Man kan kanske kalla det lite FRISK LUFT från Stockholm. Hakelius brukar vara vettig.

http://www.affarsvarlden.se/tidningen/article3875355.ece

Skrivet efter Riksdagsdebatten där SD begärde misstroendeförklaring mot regeringen.

Fast några tjusiga bilder har jag inte att tillgå så jag får åka snålskjuts på de som tagits i Berlin.

Vania
Vania
7 years ago
Reply to  Angela

Angela, så bra att du tipsade om Hakelius läsvärda artikel, den var till och med rolig!

Robin Shadowes
Robin Shadowes
7 years ago

Vågar en gammal Frank Zappa-fan i all ödmjukhet be om en bild från just Frank Zappa Strasse?

nadacomprende
nadacomprende
7 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Bra musiksmak.

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x