19
jan
Seneste opdatering: 19/1-15 kl. 1827
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Julia Caesars söndagskrönika den 18 januari, “Resande i godhet”, handlar om SVT:s nya serie “Fosterland”. Läs den här.

Serien framställs som en opartisk kartläggning av den växande nationalismen i Europa, men är mer att se som ett uttryck för SVT:s och journalisten Fredrik Önnevalls politiska agenda – alla som vill ska få komma till Sverige. Önnevall smugglar själv med sig en 15-årig syrisk pojke till Sverige. Smugglingen är polisanmäld.

Nu avslöjar Nima Gholam Ali Pour på sin blogg att den person som är ansvarig för researcharbetet när det gäller ”Fosterland”, Hanin Shakrah, är en känd och radikal asylrättsaktivist.

I januari 2013 skriver Shakrah att det finns ett hemligt nätverk som gör motstånd mot ”en ovärdig svensk asylpolitik”. I samma artikel hyllar hon våldsamma aktioner mot Migrationsverket och menar att ”det var det enda sättet för flyktingarna att få stanna i Sverige.” Så sent som i maj 2014 organiserade Hanin Shakrah finansiering av flyktingsmuggling från Syrien till Europa.

Nima Gholam Ali Pour skriver:

“Det SVT har gjort är att man har låtit någon som har extrema åsikter i migrationspolitiken göra research-arbetet för en dokumentär som handlar om just migrationspolitiken. Det här är så absurt som det kan bli. Om Hanin Shakrah är så engagerad i migrationspolitiken att hon är beredd att stödja illegal verksamhet för att flyktingar ska komma till Sverige så är det självklart att hon är också beredd att vinkla en dokumentär. “

“Man måste verkligen stoppa huvudet långt ner i sanden för att inte se SVT:s partiskhet när de visar en dokumentär om migrationspolitiken där Hanin Shakrah är researcher.”

Se Fosterland Säsong 1 – Avsnitt 1 og Avsnitt 2. Man hører, at SVT mener det nærmer sig en forbrydelse at “ville begrænse indvandringen og stoppe det multikulturelle samfund,”  som det anklagende hedder i indledningen. Måske endda værre end at være “klimafornægter.”

Oven på det ærlig talt temmelig imbecile røde propaganda, er det velgørende at læse dagens Daniel Pipes, der ved at SVT’s “højeekstreme, radikale” er vidt forskellige partier, der ofte er ganske socialdemokratiske. SD har ikke meget til fælles med Golden Dawn i Grækenland, men det har det i Fredrik Önnevalls verden. Han er den bløde svenske mand, der rejser ud i en hård verden og er ved at græde. Han vil frelse den – han tager én med hjem – på beskostning af sit eget land. Hans naivitet er, som når man giver tiggere i Indien penge. Et bundløst kar. In Defense of Europe’s So-called Far Right

Although myself a classical liberal with libertarian tendencies, in the center of the Republican party in the United States, I welcome the strengthening of the National Front and many of the other parties vilified as being on the “far right.” Here is why:

Granted, some European parties actually have a fascistic quality, in particular Golden Dawn in Greece and Jobbik in Hungary. But the others being maligned are in fact populist and insurgent, often with leftist economic programs, especially concerning the welfare state. They are creatively centrist, forming a novel combination that draws on right and left in both their policies and their supporters. They represent the healthy, normal, legitimate, and constructive response of a people under stress. Moreover, they address what’s on many minds.

Some Greeks express themselves about the other populist concern: the European Union. For example, in the case of the latest atrocities, Le Pen was, as usual, the only French leader boldly to come out and identify their cause: “We are fighting an ideology, that of Islamist fundamentalism.” In contrast, President François Hollande blatantly lied: “Those who committed these acts, these fanatics, have nothing to do with the Muslim faith.” (His prime minister, Manuel Valls, did a bit better: “We make war … against radical Islam.”)

For example, the Sweden Democrats have doubled their support in each of the past four elections. Survey research finds Le Pen and Wilders leading the polls in their respective countries. As they continue to gain new adherents, many will before long have an important voice in European countries. Rather than engage in name-calling and attempts at exclusion, established institutions should encourage the populist parties to moderate, become more sophisticated, and fully participate in the political process.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
PBrad
PBrad
7 years ago

Bare 500 kilometer fra København har Islamisk Stat nu så stor magt, at man får dødstrusler, hvis man er kritisk.

http://denkorteavis.dk/2015/bare-500-kilometer-fra-kobenhavn-har-islamisk-stat-sa-stor-magt-at-man-far-dodstrusler-hvis-man-er-kritisk/

JB
JB
7 years ago
Reply to  PBrad

Det finns ingen islamisk – stat – . Det finns endast rebeller eller gerillagrupperingar och vältränade samt militärt välutrustade, och kanske också relativt vältränade. I alla fall utrustade med k-pistar och bomber, om än inte utrustade varken med atombomber, hela arméer, attackflyg, bombflyg eller andra vapen, flottor, hangarfartyg, robotsökarsystem, eller andra krigsförsvarssystem, sådana som – stater – har till sitt förfogande. Att kalla sig för – stat – , innebär inte att man är någon – stat – . Det vore ungefär som om Blekinge-området plötsligt skulle börja kalla sig för – stat – och lyckas samla anhängare omkring sig… Read more »

JB
JB
7 years ago
Reply to  JB

Ursäkta felformuleringar och dubbleringar av meningar. Den s.k. – islamska stat – , IS, är alltså ingen verklig statsformation med regering, riksdag, parlament osv., alls. Det är endast gerillaformeringar som har givit sig själva, (eller blivit givna?), namnet – stat – . (Förmodligen för att andra verkliga stater och nationer i sin tur skall kunna berättiga sitt krigande mot dessa rebellgrupperingar, (SOM OM de vore – jämbördiga motståndare – , alltså själva också – en stat – ). USA har som nation t ex tidigare, på åttiotalet, stöttat, avlönat, utbildat och utrustat – rebellgrupperingar och gerillakrigare – , s.k. Al… Read more »

JB
JB
7 years ago
Reply to  JB

Ps.

Dock finns det förstås muslimska nationer och nationalstater, med parlament, konstitutioner och regeringar. Men ingen muslimsk nation har anfallit eller attackerat USA.

Endast rebellformationer, eller gerillagrupperingen Al Quida, anses ha anfallit USA 2001, 9/11, vilket föranledde nationalstaten USA att bomba muslimska nationalstater, bl.a.Irak och Afghanistan, m.fl., trots att dessa muslimska nationalstater kanske inte hade någonting med de rebellerna eller gerillagrupperingarna som attackerade USA, att göra.

Ds.

Peter Andersen
7 years ago
Reply to  JB

Se det har du fuldstændig ret i JB – og det er netop dét, der er hele skismaet omkring islam. Hvem er det egentligt vi skal bekæmpe?

Er det bare dem, som udfører de enkelte terrorhandlinger? Dem som støtter og financierer dem? Eller alle dem som, støtter op om både dem og hele deres syge ideologi?

Politikerne véd det i hvert fald ikke – men de regner nok med vi, til at starte med, kan nøjes med de første…

Machiavelli
Machiavelli
7 years ago

Der er naturligvis kun et svar: Ud af EU og det kan ikke gå for hurtigt. Men det bliver ikke før de nuværende politikere dør af alderdom.

JensH
JensH
7 years ago

Nu begynder ‘godheden’ for alvor at gøre ondt hinsidan, og nu vil den Svenske regering have resten af Europa til at finansiere deres vanvittige selvmords-kurs:

“Sverige vil have penge fra bl.a. Danmark: Vi har mange flygtninge

De tager imod langt flere flygtninge end deres nabolande, og derfor synes den svenske statsminister, at de skal have flere EU-penge.”

http://ekstrabladet.dk/nationen/sverige-vil-have-penge-fra-bla-danmark-vi-har-mange-flygtninge/5399408

Svenskerne vil tilsyneladende kun åbne deres hjerter, og ikke deres pengepung.

JensH
JensH
7 years ago
Reply to  steen

I Bryssel vil de givetvis være lykkelige for den Svenske Statsministers ‘udmelding’, da der længe i EU-systemet har været stærke kræfter, som har arbejdet ihærdigt for en ‘fælles EU asylpolitik’, (hvilket selvfølgelig de facto ville betyde fri indvandring fra den 3. verden til EU landene). Men i øvrigt var Fleming Rose i dag på ‘The Peter Boyle’ show, (Jan 19, 2015 Hr 3):

“Flemming Rose on his cartoons and the murders at Charlie Hebdo”

http://peterboyles.podbean.com/

Angela
Angela
7 years ago

Det är tragiskt när människor hellre ser propaganda, än dokumentärer när de vill informera sig om tillståndet i världen och i sitt eget land. Hur många såg Dokumentär utifrån om Libanon? En realistisk skildring av verkligheten som den ser ut. Det är djupt tragiskt när människor får uppfattningen att nationer är något fult och imperier är något eftersträvansvärt. Etablissemanget bär ett stort ansvar för att ha misslett och fortfarande missleder folk. Detta hade inte gått an på 1960-talet när Sverige fortfarande hade socialdemokratiska regeringar. Mångkulturen och den frikostiga invandringen ansågs inte ligga i det svenska folkets intresse utan var framdriven… Read more »

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x