22
jan
Seneste opdatering: 22/1-15 kl. 1303
44 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Av Julia Caesar

SVT:s reporter Fredrik Önnevall överskred journalistrollens gränser och är polisanmäld för människosmuggling sedan han smugglat den 15-årige syriske pojken Abed med sig från Aten till Sverige. Läs söndagskrönikan “Resande i godhet” här. Men han var inte ensam. Den palestinska asylrättsaktivisten Hanin Shakrah, som av SVT uppgetts vara “researcher”, deltog aktivt i smugglingen av Abed. Projektledaren för serien, Hans Karlsson, har tidigare varit ordförande i KPML (r) – (Kommunistiska Förbundet Marxist-Leninisterna, Revolutionärerna).

Allt fler märkliga omständigheter kommer fram kring SVT:s serie “Fosterland”. Serien, som inleddes den 11 januari, presenteras som en opartisk kartläggning av den växande nationalismen i Europa. Den är istället ett uppseendeväckande uttryck för SVT:s vänsterpolitiska agenda, iscensatt av personer med dokumenterat vänsterextrema åsikter.

Känd palestinsk asylrättsaktivist

På måndagen avslöjade SD-politikern Nima Gholam Ali Pour på sin blogg  att den person som anlitats av SVT för researcharbetet i ”Fosterland”, Hanin Shakrah, är en känd och radikal palestinsk asylrättsaktivist. Hon har hyllat våldsamma aktioner mot migrationsverket och menar att ”det var det enda sättet för flyktingarna att få stanna i Sverige.” Så sent som i maj 2014 organiserade Hanin Shakrah finansiering av flyktingsmuggling från Syrien till Europa, något som hon själv skrev om i den vänsterextrema tidskriften Bang. 

“Låtsas att du är min mamma”

Hanin Shakrahs namn finns med under etiketten “research” i eftertexten till de två första avsnitten av serien. I avsnitt 2 av “Fosterland, (tidskod 55:27) finns Hanin Shakrah också med i bild, med mikrofon, och visar sig ha en betydligt större roll än enbart som researcher. Hon nickar instämmande när Fredrik Önnevall rådgör med henne hur han ska hantera smugglingen av Abed till Sverige. Pojken föreslår att de ska låtsas att hon är hans mamma.

De smugglar pojken tillsammans

Hanin Shakrah tar aktiv del i inspelningen av serien och smugglingen av den syriske 15-åringen till Sverige. Avsnitt 3, visar hur Önnevall och Hanin Shakrah tillsammans smugglar med sig pojken via båt från Grekland och tåg från Italien. De går genom passkontroller med hans falska pass, samtidigt som en fotograf filmar resan. Hanin Shakrah finns med flera gånger i bild, bland annat vid tidskod 40′ och 49:06. I avsnittet kallas hon plötsligt “tolk”. Avsnittet har nu lagts ut på SVT Play och visas i SVT på söndag kväll.

“Vi behövde hennes kompetens”

Den asylrättsaktivist som SVT anlitat som researcher har alltså en annan och betydligt mer aktiv roll än vad SVT har uppgett. Hans Karlsson, projektledare för Fosterland, har bemött kritiken i en artikel i Dagens Opinion. Han säger att han kände till Hanin Shakrahs bakgrund och att det var just för hennes erfarenheter som hon anlitades.

“Vi behövde någon som hade språkkunskaper och erfarenhet av asyl- och flyktingfrågor. Hon har sådan kompetens. Hon har också en bakgrund som asylrättsaktivist, och det visste vi. Men det är lite speciellt när man försöker spegla flyktingars väg genom Europa. Det är ju människor som man måste komma i kontakt med och kunna prata med dem. Det är där en researcher med sådana kunskaper kommer in.”

I artikeln säger Hans Karlsson att Hanin Shakrah inte haft ansvar för researcharbetet. Det ansvaret uppges SVT:s före detta Europakorrespondent Malin Syrstad ha. På det sättet försöker Karlsson avleda uppmärksamheten från att Hanin Shakrah har haft betydligt mer långtgående uppgifter än enbart research, med aktiv programmedverkan och deltagande i människosmuggling.

Projektledaren f d ordförande i KPML (r)

Hur kan det komma sig att SVT:s projektledare Hans Karlsson tyckte att just asylrättsaktivisten Hanin Shakrah var lämplig att anlita i ett sammanhang som avser att ge en opartisk bild av nationalismen i Europa? En förklaring står att finna i Hans Karlssons egen bakgrund. Han är före detta ordförande i KPLM (r) i Malmö (Kommunistiska Förbundet Marxist-Leninisterna, Revolutionärerna).

Samme Hans Karlsson blev i augusti förra året uppringd av Granskning Sverige och tillfrågad om sitt politiska förflutna. Han vägrade svara och slängde på luren.

När SVT ska göra en serie om nationalismen i Europa görs den alltså av en mångkulturkramande vänsterreporter tillsammans med en extrem palestinsk asylrättsaktivist, och serien produceras av en före detta ordförande i KPLM (r). Strålande opartiskt, SVT!

Hanin Shakrahs namn är borttaget från eftertexten till tredje avsnittet av serien.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
44 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] den 15-årige syriern Abed till Sverige från det ingalunda krigsdrabbade Grekland. Asylaktivisten Hanin Shakrah tjänstgjorde som så kallad ”tolk och researcher”. Tv-teamet räknade antagligen kallt med att […]

Snille
Snille
5 years ago

Önevall har bott i Kina och vet att han hade spärrats inne om han gjort samma sak i Kina. – Önevall vet att i Kina möter man tusentals medlemmar i kommunistpartiet men inte en enda kommunist. – Homosexuella män som släpar runt på ID-lösa småpojkar med förflaskade pass spärras inne i Kina åmedetsamma och vill man träffa en riktig kommunist måste man åka till Stockholm. (SVT) De finns inte i Kina längre.

Rätta mig gärna om jag har fel:

trackback

[…] i Köpenhamn, innan krutröken knappt hunnit lägga sig, sänder de ett reportage signerat Helena B Nilsson – en av SVT:s värsta vänsterjournalister i vänsterfästet Malmö  – om “oron bland […]

trackback

[…] i Köpenhamn, innan krutröken knappt hunnit lägga sig, sänder de ett reportage signerat Helena B Nilsson – en av SVT:s värsta vänsterjournalister i vänsterfästet Malmö  – om “oron […]

Naymlap
Naymlap
7 years ago

Tack och lov för att du finns Julia Cesar! Sverige av idag är ett helt genomruttet land det finns inte mycket, som fungerar, som det skall. Allt går på lösa boliner frågan är bara. När går allt ad helvede till? Det har gått fort från ett A klassat land till var vi befinner oss idag. I bästa fall är vi i botten av C klassen. Man kan inte bara skylla på galna och fega politiker alla politruker, som vi föder och göder med arbetsbefriade tjänster. Innan det sista valet var hela 95% och nu 87% av svenskarna benägna att, stötta… Read more »

Lena
Lena
7 years ago

Till Angelas två inlägg: det bästa jag läst på länge! Behöver inte säga mer än att jag stöder Julia och hennes alltid mycket snärtiga och välskrivna krönikor. Jag har också köpt hennes bok “Landet som försvann”. Det är tungt för oss vanliga svenskar idag, vi får lida för vad “rödgardister” o dyl. som tydligen bestämt sig för att trampa på oss som inte följer deras bud. Har själv haft grannar som var riktiga rödgardister och ibland var jag kattvakt åt deras katt, därigenom blev lite bekant med dem. Det jag upptäckte med resans gång var hur galna och vilket sekteristiskt… Read more »

trackback

[…] Intressanta avslöjanden om personerna bakom SVT:s serie “Fosterland” fortsätter att komma. Tv-serien görs av den mångkulturkramande vänsterreportern Fredrik Önnevall tillsammans med en extrem palestinsk asylrättsaktivist, Hanin Shakrah. Tillsammans smugglar Önnevall och Shakrah den 15-årige syriske pojken Abed från Grekland till Sverige. Serien produceras av den före detta ordförande i KPLM (r) i Malmö, Hans Karlsson. Läs tidigare artiklar här , här och här. […]

Diktaturens Kreatur
Diktaturens Kreatur
7 years ago

Lyrik från låten “War Pigs”, Black Sabbaths andra album Paranoid, har en strof som jag tycker passar väl in på makthavarnas cynism och vad den kommer att leda till. “Treating people just like pawns in chess, Wait till their judgment day comes. Yeah!” Ozzy skriker ut varningen – vet ni att jag tror att han kommer att få rätt här! Tittar man på de mänskliga samhällenas historia och vad som händer när makthavarna börjar tro att de inte är del av den verkliga världen, ja då förstår man vad som väntar. Ett öde som kan bli värre än Marie Antoinettes… Read more »

Nils
Nils
7 years ago

Utmärkt gräv! Public service är så helt genomruttet av allehanda vänsterslödder att enda sättet att få saklig och opartisk rapportering är att avveckla SVT, SR och UR.

Eufrat Tigris
Eufrat Tigris
7 years ago

Nu har den nya “regeringen” visserligen erkänt Palestina. Men dom erkände också halvkriminella flyktingsmugglare som Hanin Sakrah på köpet. Och dom erkände hundratusentals små hembyggda bomber och raketer som ständigt regnar över Israel. Kan man inte ta tillbaka det där erkännandet, Löfven?

Hans B
Hans B
7 years ago

Johan !

Säg upp din licens,skaffa en 42″ skårm och koppla in datorn. Voila

Johan
Johan
7 years ago
Reply to  Hans B

Hej Hans.
Tack för ditt goda råd. Imorgon är det lördag och då ska det bli åka av.
Uppsägning av licensen kommer som ett brev på posten.

Johan
Johan
7 years ago

Tack Julia för ännu en infomativ artikel på temat “den oberoende televisionen”.

Det är minst sagt bedrövligt att man ska betala TV-licens för att bli ofrivilligt tvångsmatad med politiskt vinklad propaganda värdig den forna Sovjetstaten!

Thor
Thor
7 years ago

Nu har Sverige erkänt Palestina. Då kan Hanin Shakrah omgående skickas tillbaka dit.

Juran
Juran
7 years ago

Grundläggande juridik. Det är den som utför handlingen som är ansvarig om de begår ett brott. Sen kan även annan åttalas. Som ansvarig utgivare. Exempel Mattsson Expressen fallet.

Att vara journalist eller göra research utgör ingen rättsligt skydd från att inte åtalas för ett brott.

nobody
nobody
7 years ago

Jag tyar inte mer!

Sabaton-The Carolean’s prayer – “Fader vår som är i himmelen helgat varde ditt namn
Tillkomme ditt rike ske din vilja såsom i himmelen så ock uppå jorden, ge oss bröd ock idag och förlåt oss våran skuld…”: https://www.youtube.com/watch?v=JzL4h1qveLU

P.S. Medans IS spelar fotboll med huvuden, passar vi på att tappa våra.

Hans Nilsson
Hans Nilsson
7 years ago

Carl Bildt har också agerat godhetsapostel genom att smuggla in en dödsdömd man till landet med vårt Svenska Folkets flygplan (regeringsplanet).Svinaktigt så det förslår.

Kim
Kim
7 years ago

Detta är verkligen inte förvånande, snarare självklar , vad dom kallar objektivitet från medias sida.
Värre än så här kan inte ett land skötas.
Ett gott råd, flytta utomlands och bli därmed invandrare. Hoppet om detta land och kampen kan föras från ett verkligt demokratiskt land.

pk
pk
7 years ago

Har ofte tænkt på , at når fronterne virkelig bliver
trukket op og det vil blive tydeligt for enhver, hvad den
muslimske indvandring betyder , så vil pressen kører hårdt på
mod de , som advarer og har advaret.

Politik for åben skærm og mikrofon , så at sige.

Olav
Olav
7 years ago

Er det ikke på tide vi får opp et kart; en plakat over disse “folkefiender”, som har innfiltrert mye av vårt viktigste media?
Vanlige avislesere og TV-tittere i Skandinavia lever og tenker som om MSM fortsatt var som før disse ekstremister overtok styring og dominans..

H B
H B
7 years ago

Tack Julia för att du åter avslöjar svensk Stasimedia. Att svenska “journalister” är mer av politiska funktionärer/aktivister kan knappast bli påtagligare än så här.
Och precis som i forna Stasiland finns heller ingen instans, mer än deras kamrater i Granskningsnämnden, som kan ställa dom till svars för sitt smutsiga hantverk.
Och vem med minsta erfarenhet av demokraturen Sverige vågar ställa något hopp till att den inlämnade polisanmälan ska leda till något annat än lite spel för galleriet innan slutstationen papperskorgen?

Ådärkomdenja
Ådärkomdenja
7 years ago
Reply to  H B

Polisen? Den lär inte ‘utreda’ något s k brott i sammanhanget. Polisaspirantutbildningen har precis övergått till vänster- och genusanstalten Södertörns ‘högskola’. Vår nye rikspolischef, sossen Dan Kräkman-Eliasson, sossepolitruk, misslyckad gd både för Migrationsverket och Försäkringskassan, har skrattande precis invigt detta förfall i dagarna. Polisväsendet i Sverige är politiserat och utöver det i stort sett odugliga. Utom betr ‘dialog’ och gratis halalkorvs-uutdelning till unga lagbrytare i no-go-zoner, en verksamhet som sannolikt kommer att ges vidgat utrymme.

Visionären
Visionären
7 years ago
Reply to  Ådärkomdenja

Kulturmarxisterna har för länge sedan infiltrerat så gott som alla mediehus och särskilt public service samt journalisthögskolan. Vi ser resultatet tydligt i våra medier.

De har infiltrerat lärarhögskolan och skolverket och resultatet i senaste PISA-undersökningen lät inte vänta på sig.

De har infiltrerat borgerligheten och resultatet ser vi bl.a. i DÖ och i politiker hos bl.a. Fp och C.

Nu är de på gång att infiltrera polisväsendet och polishögskolan. Resultatet lär vi tyvärr se om några år.

V

Sintram
Sintram
7 years ago

I Sverige har vi förvisso inte något propagandaministerium förlagt såsom ett departement i Regeringskansliet. Propagandaministeriet finns i stället såsom de propagandacentraler som SVT och SR utgör.

Sverige är ett mycket sjukt land. De flesta svenskar är (ännu) omedvetna om hur sjukt det är.

Cavatus
7 years ago

Härligt, Julia, när du är med och rör om i grytan och gör livet besvärligt för rödgardisterna på SVT. Uppenbarligen skäms de för det eftersom det är ett sådant hycklande och överslätande hela tiden. Det är toppen när fjärde statsmakten (dissidentmedia på internet) tillsammans börjar skaka om grundvalarna för de gamla kolosserna, som har väldigt mycket att stå till svars för. Jag tror att detta är början på ett sönderfall som inte går att stoppa. Tack för ordet!

Niklas R
Niklas R
7 years ago

Då borde inte bara Fredrik åtalas för människosmuggling utan även Hanin Shakrah.
Plus att båda borde åtalas i Grekland för kidnappning.

Kurta Murta
Kurta Murta
7 years ago
Reply to  Niklas R

Även Carl “KNÄHUNDEN” Bildt borde åtalas för människosmuggling: http://www.sydsvenskan.se/sverige/bildt-tog-flykting-med-regeringsplan/

Peter
Peter
7 years ago
Reply to  Kurta Murta

Dem uppehållstillstånd (i Norge ) till personen i fråga så det handlade inte om nån smuggling där.

Angela
Angela
7 years ago
Reply to  Kurta Murta

Ja och det är mycket symptomatiskt för vilka lagar och förordningar är till för och hur mycket folk blir sidsteppade av etablissemanget jämt. Om mannen redan fått uppehållstillstånd i Norge vet jag ej men han hölls gömd på Norges ambassad i Afghanistan. De hade förmodligen avhandlat med Sverige om skjuts. Mannen var ju för övrigt redan dömd och hade gått igenom en lång rättsprocess. Det hade väl knappast pojken i Fosterlandet? Så kan vi fundera över andra. Snodown som är fast i Ryssland. Eller andra världen över i eländet. Finns så många så det är omöjligt att dra upp dem.… Read more »

Angela
Angela
7 years ago
Reply to  Angela

På söndag går grekiska folket till val. Makteliten gör som vanligt allt för att skrämma folk att “rösta rätt”. De behöver folket till att jobba ihop förmögenheten åt dem och att legitimera deras makt. Livrädda över att förlora sina lyxliv och få tjäna ihop brödfödan själva. Borgs och Reinfeldts intervjuer efter avgångarna är beklämmande. Inte den minsta tanke över att ställa sig sist i arbetslöshetens långa rad, Fas 3 eller umbäranden. Nej för dem är det en rättighet att få nästa toppjobb. Något annat faller dem inte in. De pratar om vanligt folk, framför allt märktes det på Borg i… Read more »

Falsterbo
7 years ago
Reply to  Angela

Denna artikeln handlade om vad MSM publicerar,
andra sidan av falskmyntet är vad de INTE publicerar:

http://magasinetneo.se/artiklar/vansterns-goda-fina-hat/

Kenneth Karlsson
Kenneth Karlsson
7 years ago

Namn Namnsson: som det står i texten var Hans Karlsson KPMLr-ordförande “i Malmö”, alltså en lokal ledare, inte partiledare.

Namn Namnsson
Namn Namnsson
7 years ago

Ok! Läste lite väl snabbt. Fel av mig. Men era hjälpsamma svar besvarar dock inte frågan. När skulle han ha varit ordf för KPMLr Malmö?

Freebird
7 years ago
Reply to  Namn Namnsson

I varje fall på 1980-talet, kanske en bit in på 90-talet. Jag var själv med i partiet på den tiden och minns Hasse Karlssons flitiga skrivande i tidningen Proletären.

Namn Namnsson
Namn Namnsson
7 years ago

Men når skulle Hans Karlsson ha varit ordförande för KPMLr?

Här är partiledarna:

Robert Mathiasson 2014-
Anders Carlsson 1999-2014
Frank Baude 1970-1999

KPMLr bildades 1970 efter splittring med KFML.

mrhans
mrhans
7 years ago
Reply to  Namn Namnsson

Det står i krönikan att han var ordförande i Malmö, alltså inte för Sverige som helhet.

Ingrid Carlqvist
Ingrid Carlqvist
7 years ago
Reply to  Namn Namnsson

Han var ordförande för KPMLr Malmö. Det vet jag med bestämdhet!

Peter Andersen
7 years ago
Reply to  steen

Det der føler jeg mig altså ret overbevist om man ikke ville kunne lave med danske journalister. Nok er de fleste her også til venstre for midten, men slet ikke i så ekstrem grad.

Gad vide om der findes et par kvikke DR-folk (freelance naturligvis), som gad og granske lidt i sådan noget..? Eller ville det anses for værende ukollegialt..?

Peter Andersen
7 years ago

Når det kommer til Sverige, er der simpelthen ikke noget der kommer bag på mig mere.

Alle de venstresnoede samfunds-nedbrydere kommer på et tidspunkt til, at sprælle i deres eget net. Hvem bliver den første til at indrømme hvor tåbeligt de har ageret? Hvornår går de, for alvor, i kødet på hinanden? I øjeblikket prøver mange af dem nok bare på ikke at blinke først, mens andre giver den fuld gas, for at fremkalde en reaktion hos den anden.

Men i mellemtiden går Sverige altså under…

Jonas Bohman
Jonas Bohman
7 years ago

Tack Julia, för en bra artikel. Nu är det upp till oss andra att den får spridning….

44
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x