23
jan
Seneste opdatering: 24/1-15 kl. 1919
27 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Han følger op i dag med “Don’t mourn the saudi king”

LFPC: Vejen til sharia er brolagt med “frygt”

Mediedækningen oven på et muslimsk terrorangreb følger et slavisk mønster. Terrorangrebet mod Charlie Hebdo den 6. januar affødte allerede dagen efter den første påkaldelse af frygt for muslimers ve og vel i danske medier: “Muslimer i Paris frygter følger af massakre på magasin” (JP/Ritzau, 7.1.2015); en odenseansk frisør fra Somalia kan som følge af terroren “ikke gå på gaden” (“Vi går mærkelige tider i møde”, 7.1.2015).

Fhv. udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensens allerførste bekymring i et blogindlæg på Berlingske den 9. januar var angrebets konsekvenser for muslimer: “Massakren i Paris vil utvivlsomt forøge den antimuslimske stemning ….” (“Sådan skal vi bekæmpe terroristerne”).

Faktisk har det modsatte snarere været tilfældet. Kigger man et par uger frem i kronologien på Infomedia er det ikke moskéafbrændinger og overfald på muslimer der er på tapetet. Medierne har slået en beskyttende ring om muslimerne, der nu trues af lovligt anmeldte demonstrationer. Nazismen er måske vendt tilbage under navnet PEGIDA, og medierne er forenet i kampen for at demaskere dem.

Man er fanget i modstridende spin hvor det på den ene side ustandseligt understreges hvor få deltagere demonstrationerne tiltrækker, og hvor man på den anden side er afhængig af en fortælling om et eksplosivt potentiale.

Det eneste forsøg på at perspektivere “backlash”-mytologien jeg har set i danske medier slår koldt vand i blodet. Iflg. den indkaldte lektor består tricket i en udefineret “sondring” mellem “rabiate” og “normale” muslimer, og tillid til politikernes benægtelse af islams rolle:

På trods af at gerningsmændene handlede i Guds navn, mener Carsten Bagge Laustsen, lektor ved institut for Statskundskab på Aarhus Universitet og forsker i terror, ikke, at terrorhandlingen får betydning for de danske muslimer.

– Angrebet er ikke radikalt nyt, på samme måde som angrebet på World Trade Center i 2001, så jeg er sikker på, at danskerne kan sondre mellem de rabiate grupper og normale, fredelige muslimer. Du kan allerede se, at politikere og andre fordømmer angrebet som et terrorangreb og ikke som et angreb der repræsenterer islam, siger han. (“Danskere fordømmer ikke muslimer efter angreb”, 7.1.2015)

Fraværet af hærgende horder af indfødte europæere post-Hebdo afholder dog ikke medierne fra at promovere den muslimske “frygt” for noget under optræk. Helt aktuelt drejer det sig om en gammel traver, nemlig tonen. Berlingske Nyhedsbureaus Søren Ploug Lilmoes kan se lige ind i sindet på Imran Shah, Islamisk Trossamfund, og han står inde for at dennes frygt er oprigtig, og ikke stereotypt offerrollespil:

Hvis grøfterne graves dybere i den danske udlændingedebat, kan det ende med, at ord erstattes af vold, frygter Islamisk Trossamfund. […] Det fortæller organisationens talsperson, Imran Shah.

»Vi oplever en ganske hård tone, og den er klart blevet hårdere de seneste år.« Han frygter for konsekvenserne, hvis udviklingen fortsætter. »Hvad bliver det næste? Hvis man ikke vil indse, at der er et problem med tonen, så kan det gå meget længere, end det er nu. Der er ingen tvivl om, at der er en forbindelse mellem et hadsk sprog og fysiske overgreb,« siger Imran Shah. (“Muslimer frygter voldelig konsekvens af hård debattone”)

“Hård” som stening? At artiklen er endnu et udslag af stereotypi kan man let få bekræftet ved at google “backlash Muslims”. Der er tale om en forventning der kun sjældent opfyldes, hvilket imidlertid ikke fører til efterfølgende refleksion hos medierne, se f. eks. “British Muslims fear backlash after David Haines murder”, “French Muslims warn of growing anti-Islam backlash“, “In France, Muslims Fear Backlash“, “Calgary Muslim women fearing terrorism backlash” (“Local peace activist Saima Jamal has documented four separate verbal attacks against Muslim women since the massacre in France”), “Tensions surface as Australian Muslims fear Sydney siege backlash“, “After Duke’s call-to-prayer controversy, Muslim students in D.C. fear a backlash“.

Sammenhold selv sociologen Lori Peeks påstand om et udbredt antimuslimsk backlash i USA post-9/11 (hvor onde blikke tælles med), kontra FBIs mere nøgterne tal:

Of the 5,928 incidents of hate crime tabulated in 2013, 135 (2.3 percent) were anti-Islamic, an increase of five over the prior year but still slightly below the annual average of 139 from 2002 to 2011.

The small rise in recorded anti-Islamic incidents could be attributable to improved data collection rather than a true uptick. Reports submitted by law enforcement agencies covered a population of 295 million Americans in 2013, 18.6 percent higher than in 2012.

There were 1,031 incidents inspired by religion last year, 625 (60.6 percent) of which were anti-Jewish. Anti-Islamic ones constituted just 13.1 percent.

Det skal retfærdigvis indskydes at mainstreammedierne har dækket mere betændte aspekter som bl. a. muslimske franske skolebørns afvisning af mindehøjtideligheden for de dræbte. JP havde den 9. januar prisværdigt en artikel der ikke indeholdt de sædvanlige implicitte, udefinerede skel mellem “islamisme” og islam, men tværtimod problematiserede sidstnævnte (»Vi kan ikke bare lade, som om det ikke er muslimer«, ikke online). Hvad der stadig mangler er ethvert forsøg på at behandle nyhedsstof ud fra viden om islams dynamik – at offerrolledyrkelsen f. eks. kan være en måde at håndtere mismatchet mellem ummaen som “det bedste fællesskab” (Koranen 3:110), og den mindre forkromede virkelighed de lever i.

Når en ledende dansk muslim som Imran Shah, med et dunkelt forhold til stening, klynker om “frygt”, er det journalistens forbandede pligt at være velorienteret og gå bag om dette. Ved blot at kolportere den angivelige frygt bliver artiklen reelt et partsindlæg i ytringsfrihedsdebatten, en propagandistisk messende stadfæstelse af muslimer som evige ofre. – Af LFPC

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
27 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
intetnavntak
intetnavntak
7 years ago

Kongehuset har stadig magt, dette er grunden til vi stadig betaler penge til dem. En nation har altid en kultur, kongehuset siges kun at have ceremoniel indflydelse. Men ceremonierne er en del af nationen, de hjælper direkte med at sætte dagsorden. Denne dagsorden kan tiltænkes på mange måder, en ting er sikkert. Den øverste person her i landet er dronningen. Samme i Sverige/Norge. Og her er det, det kan ske du får et rigtigt mareridt Lene. Vi kan udskifte de nordiske konger og dronninger, afskaffe religionen. Vi har dem ikke for sjov, at benægte det faktum er det samme. Som… Read more »

Tim Pallis
Tim Pallis
7 years ago

Det var en af de helt fine kommentarer. Tak Torben!

Lene
Lene
7 years ago

Torben Snarup Hansen

Åhhhhhh nej!! Nu får jeg med sikkerhed mareridt i nat. Så hellere Frede.

Torben Snarup Hansen
Torben Snarup Hansen
7 years ago

@ Lene.

Kongehuse leverer sjældent genier, men i dag er de heldigvis ude af politik.

Problemet med at fjerne gamle institutioner som monarkiet og kirken er, at de vil efterlade et tomrum. Men et tomrum bliver altid udfyldt af et eller andet. Det er nærmest en naturlov. Hvad sker der, hvis Frede og hans dronninge-mama bliver afskediget ? Så er der overhængende risiko for at Danmark får Marianne Jelved eller Uffemand Ellerjensen som præsident!

Tak for kaffe. Foreløbig er det nok klogest at beholde Glücksburgerne.

Angela
Angela
7 years ago

Helt rätt. Det är en naturlag. Det är ungefär detsamma som brukar sägas “ett land har alltid en armé. Sin egen eller någon annans.” Under en period var det svenska kungahuset väldigt angripet. Jag såg det även utomlands. Nu har det avtagit lite. Kungen angreps och Drottningen för faderns påstådda nazism. Även svenska flaggan, nationalsången har angripits. Nationernas symboler. Dessförinnan hade Svenska kyrkan skilts från staten. Vilket gav fritt fram att plötsligt ombilda Svenska kyrkan till ett rent varumärke där tre religioner skall samordnas till en under flaggen “Abrahams barn”. Antje Jackelén har fått uppdraget och hennes stridsrop blev en… Read more »

ENielsen
ENielsen
7 years ago

Har lige set en video fra SA hvor en kvinde får hugget hovedet af midt på gaden. Regimets største bekymring efterfølgende var at finde ud af hvem der vovede at filme halshugningen. Islam indeholder så meget ondskab at verdenssamfundet burde degradere islam fra religion til ond ideologi. Først da kan vi indlede udryddelsen af denne ondskab.

Lene
Lene
7 years ago

I mine øjne er han en forkælet noksak, som ikke har forstået ret meget. Jeg så meget gerne, at vi fyrede det kongehus, som rask væk giver partiet for danskernes penge.

Peter Andersen
7 years ago
Reply to  Lene

Uanset om han har forstået noget eller ej, så skal han jo komme. De skal alle sammen rette ind, når araberne holder taffel. Ellers kan de jo hverken garanterer penge eller fred i gaderne.

Hvordan vi er havnet i en så åndssvag situation er mig simpelthen en gåde. Men det holder ikke i længden. Folk bliver mere og mere bevidste om, hvor meget de er blevet holdt for nar…

Britta Due Andersen
Britta Due Andersen
7 years ago

Hvad f….. skal Frederik dernede til begravelsen???

Nils
Nils
7 years ago

Jag har i årtionden hävdat att Saudiaraberna är roten till islams ondska och att de borde bekämpas. Det finns en anledning till att USA nu gör sig självförsörjande på olja och gas…

Vi i väst borde skicka alla muslimer till Saudiarabien för de har skickat dem till oss. Sen borde vi förklara dom krig men jag antar det kommer precis som Nostradamus förutsåg.

Peter Andersen
7 years ago
Reply to  Nils

Saudierne har investeret enorme summer i USA. Uanset hvad de gør stiller Kerry og Obama op, som de logrende hvalpe de er. Hykleri på højeste plan..!

Alle den vestlige verdens små moralske politibetjente slikker det værste regime, i hele verden, i r…! Det er simpelthen til at brække sig over..!

Udstil saudierne og alle deres gerninger – og hele korthuset vælter..!

Peter Andersen
7 years ago

Det kan vel ikke siges for mange gange, men hovedproblemet er jo stadig, at nogen mennesker bare ikke vil fatte. Når vi nu så tydeligt kan se, at islam er i krig med vesten – for det må da for helvede snart være evident – hvordan forventer man så muslimer vil handle, ovenpå et terrorangreb? Ja, hvis der ikke var noget om snakken, ville de selvfølgelig gå i store masse-demonstrationer og komme med endeløse fordømmelser, bakket op af udførlige afvisninger af disse terroristers såkaldte religiøse handlinger. Men det sker jo tydeligvis ikke, for så enkelt er det jo ikke –… Read more »

PBrad
PBrad
7 years ago
Reply to  Peter Andersen

“Skal vi vædde med det samme sker næste gang..??!!”

Det væddemål har du jo vundet på forhånd.
Forvent at ved feks et terror-anslag der lykkes i DK, vil politikere , meningsdannere og “kulturpersonligheder” mfl. stå i den nærmeste moske næste dag og erklære ” I dag er vi alle muslimer”.

Peter Andersen
7 years ago
Reply to  PBrad

Ja..! For de er jo de egentlige ofre!

De får jo hele tiden deres smukke religion smadret af en lille forskruet bande, der ikke aner hvad det er.

Men når de ikke selv formår at udtrykke det klart og tydeligt, så er det jo godt vi har en masse liberale genier – til at gøre det for dem…

nobody
nobody
7 years ago

Apropå multikulti – Johnny Cash “Ring Of Fire”: https://www.youtube.com/watch?v=QfCOJLRk2D4

P.S: Finns det en väg ur denna ring av eld, vem vet?

nobody
nobody
7 years ago

@PBrad Jag gillar också Stones… Paint it Black – “I see a politician and I want him to explain No colors anymore I want them to turn back I see the girls walk by dressed in their burka clothes I have to turn my head until my darkness goes I see a line of girls and they’re all wearing black With no faces to my suprice, old times never come back I see people turn their heads and quickly look away Like a newborn baby it just happens ev’ryday I look inside myself and see my heart is turning black… Read more »

PBrad
PBrad
7 years ago

Igen så aktuel som nogen sinde: http://youtu.be/IAekROWl28c

nobody
nobody
7 years ago

Då det gäller danskarna har jag dock ett hopp om att de lärt sig av historien då den skett ganska nyligen.

Så Danskar tänk på – “Flammen & Citronen”: https://www.youtube.com/watch?v=hfaY03KGyrU

Så tänker vi Svenskar på “Frihetssång”: https://www.youtube.com/watch?v=v86OPViZ1Fo

Och tillsammans kan vi skapa ett fritt norden eller ännu hellre ett fritt Europa; För tyvärr verkar det ganska mörkt när det gäller MENA.

P.S. Kalla mig för precis vad som helst! För den tiden är förbi då jag brydde mig om vad ni kallar mig!

nobody
nobody
7 years ago

Vi bör precis som jihadisterna uppfostra våra barn i samma anda!

För att inte försvaga motståndet mot det bestialiska IS!

Så vad har vi för historiska motsvarigheter i vårt närområde, som vi kan hämta inspiration ifrån?

Kanske? – “Sabaton-The Carolean’s prayer”: https://www.youtube.com/watch?v=JzL4h1qveLU

P.S: När man med minsta försök närmar sig det politskt korrekta, ångrar man sig nästan med detsamma p.g.a. dags aktuella händelser.

Arve Henriksen
Arve Henriksen
7 years ago
Reply to  nobody

Sabaton er noe av det svakeste Sverige har hostet opp av metal-band, Amon Amarth og Arch Enemy bør også nevnes i samme åndedrag, så jeg foreslår heller band av dette kaliberet: https://www.youtube.com/watch?v=biG7D4bbMv8

Insision der altså.

Anonymous
Anonymous
7 years ago

Der har heldigvis været en meget svag tendens til øget modstand siden angrebet mod Charlie Hebdo. Et par eksempler: Fra Frankrig: http://rt.com/news/224395-muslim-incidents-rise-france/ “There has been a huge increase in anti-Muslim incidents in France following the Islamist attacks in Paris two weeks ago. At 116 confrontations this month, it’s more than double the amount recorded for the whole of January, 2014. The National Observatory Against Islamophobia said over one hundred incidents have been reported to the police since the terrorist attacks of January 7-9. […] The human rights group says there have been 28 attacks on places of worship and 88… Read more »

T. Snorrason
T. Snorrason
7 years ago
Reply to  Anonymous

“The National Observatory Against Islamophobia” – og hvem står så bag den organisation?

Santor
Santor
7 years ago
Reply to  T. Snorrason

Det eneste jeg kan finde er en fransk wiki page.

http://fr.wikipedia.org/wiki/Collectif_contre_l%27islamophobie_en_France

Det liger til forveksling en afart af “Tell Mama” og andre såkaldte menneskerets organisationer der udelukkende har til formål at fremme islam i vesten.

PFEP
PFEP
7 years ago

God tekst der på sin egen måde, viser Islams mangel på udvikling siden profetens tid.
Interessant at læse, men samtidigt skræmmende læsning, der ikke giver meget håb indfor fremtiden.
10000 kroner spørgsmålet, virker ikke være om konflikten Islam-Vest bryder ud for alvor, men nok mere om hvornår man når; “the point of no return”.

LarsS
LarsS
7 years ago

Godt skrevet LFPC!

Egentlig har jeg ikke tid til at kommentere, for jeg støvsuger lige i øjeblikket nettet for at finde alle de fatwaer som Islams lærde Ayatollaher, Imamer, Muftier og Mullaher på nuværende tidspunkt har erklæret overfor de usle, lavintelligente, islamelskere som huserer rundt i vores verdensdel, som de usle forbrydere de er og i Islams navn har erklæret Jihad overfor vesten og vores demokratiske værdier.

Jeg er nu på 3. uge, men jeg leder videre!

torstein
torstein
7 years ago
Reply to  LarsS

Du behøver ikke gå sååå langt Lars, vi har nok av våre hjemlige demoner å strides med i norsk presse og kringkasting også; senest i NRK dagsrevyen kl 19.00 i kveld ble Pegidademonstranter i Norge hengt ut som islamofobe og høyrefascister, og ikke verdig ytringsfrihet, 14 dager etter attentatet i Paris og hyllningen av “ytringsfriheten” etter islamsk terror og drap mot Charlie Hebdo.
Lykke til med støvet, håper du får bugt med det.

27
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x