24
jan
Seneste opdatering: 25/1-15 kl. 2226
52 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Indspilning i fuld skærm 24-01-2015 225759

Av Julia Caesar

Copyright Julia Caesar, Snaphanen, Citera gärna delar av texten men iaktta gott bloggskick och länka till Snaphanen!

De islamistiska terrordåden i Paris den 7 januari skakade världen för ett par dagar. Nu rustar sig Europa med ett batteri av åtgärder mot islamistisk terrorism och jihadister som återvänder från strider i Syrien och Irak.

Och vad har Sverige?

Vi har Mona Sahlin.

Terrordåden i Paris kostade 17 personer livet. De är det senaste exemplet på vilka medel jihadister är beredda att använda för att uppnå sitt världsomspännande islamistiska kalifat och utrota alla “otrogna”. Samtidigt, i medieskugga, mördade den islamistiska terrororganisationen Boko Haram 2 000 personer i Nigeria.

Krav på dödsstraff för grova terrorbrott

Frankrike satsar nu 425 miljoner euro som ska gå till bland annat 2 680 nyanställda inom polis, rättsväsende och underrättelsetjänst. Inom fångvården ska ytterligare 60 muslimska fängelseimamer anställas för att motverka radikalisering. Front Nationals ledare Marine Le Pen vill utlysa folkomröstning om att återinföra dödsstraff för att kunna bestraffa grova terrorbrott.

Beslagtagna pass och indragna medborgarskap

Minst 500 brittiska medborgare har rest för att kriga med IS (Islamiska staten) eller andra terrornätverk i Syrien och Irak. Storbritannien har infört regler för att beslagta jihadisters brittiska pass och hindra misstänkta från att resa. För dem som har dubbla medborgarskap kan det brittiska medborgarskapet dras in, och personerna kan utvisas ur landet. Bland annat har en 51-årig brittiskfödd man med pakistanskt ursprung och hans tre vuxna söner förlorat sina medborgarskap på grund av kopplingar till al-Qaida.

I Danmark vill den politiska oppositionen (Venstre, Konservative Folkeparti och Dansk Folkeparti) återkalla danska jihadisters medborgarskap.

Flest jihadister från Sverige

Sverige har flest jihadister i Norden – unga islamistiska män med invandrarbakgrund (de ska på inga villkor kallas svenskar även om de har fått svenskt medborgarskap) – som reser till Mellanöstern för att delta i jihad. Säpo beräknar att omkring 350 personer har rest från Sverige för att strida med IS och andra islamistiska terrorgrupper i Irak och Syrien. Omkring 80 uppges ha återvänt till Sverige. Det är dessa 80 som innebär ett särskilt allvarligt hot, enligt Säpos chef Anders Thornberg.

“De kan ha lärt sig att använda vapen och sprängmedel utomlands och de kan också ha passerat alla mänskliga gränser i sina beteenden, de kan ha sett och deltagit i tortyr och avrättning av individer. Har man passerat sådana gränser och kommit tillbaka med en övertygelse så kan det hända att man gör något i sitt hemland” säger Thornberg.

Mellan 25 och 30 av jihadisterna från Sverige har stupat. De två senast kända dödsfallen enligt uppgifter på Per Gudmundsons blogg är två somalier som var bosatta i Örebro och dödades i Irak; Farah Osman, född i mars 1990, och Liban Qadar, född i juli 1991.

I Sverige har vi Mona Sahlin

Birgitta OhlssonOch vad har Sverige – ett land där Säpo anser hotbilden vara förhöjd sedan oktober 2010? Vi har Mona Sahlin (s).  Det är hon som ska rädda oss från jihad i Sverige.

I juli 2014 utsågs hon till “nationell samordnare mot våldsbejakande extremism”. Eftersom politiker tillhör samma politiska klass och värnar om varandras bästa oberoende av partifärg var det en av Mona Sahlins kompisar, demokratiminister Birgitta Ohlsson (fp), som gav henne jobbet. Den borgerliga alliansregeringen utsåg alltså en avdankad socialdemokratisk före detta partiledare till att samordna det viktiga arbetet mot våldsbejakande extremism.
Vid pressträffen där beslutet kungjordes sa Birgitta Ohlsson:

“Det här är det viktigaste beslutet jag fattat som demokratiminister.”

Själv har alliansregeringen inte gjort någonting i frågan under de åtta år de suttit vid makten.

De ideologiska skygglapparna ofantligt tjocka

Att Mona Sahlin anförtros frågor som är avgörande för landets säkerhet är ren katastrof. Hon har fått ett vida större och svårare uppdrag än hon har kapacitet att klara av. Hon saknar det kunnande som behövs, hon är allmänt obildad och hon är framför allt ideologiskt förblindad efter att ha fötts in i socialdemokratisk politikeradel och dragit nytta av dess särskilda arvsordning. Hennes ideologiska skygglappar är så ofantligt tjocka att de i hela hennes snart 58-åriga liv effektivt har hindrat all kontakt med verkligheten.

Hon blev aldrig statsminister, och det kan vi vara innerligt tacksamma för. Sedan hon avgått som partiledare för socialdemokraterna i april 2011 och hastigt ersattes med en annan katastrof, Håkan Juholt, har hon knagglat sig fram med olika uppdrag som mer har handlat om sysselsättning och försörjning for ol’ times’ sake än om samhällsnytta. Ett slags politikernas Fas 3 om man så vill.

“Hennes styrka är inte tänkandet”

Förre statsminister Göran Persson (s) insåg tidigt hennes intellektuella begränsningar och sa i en intervju med Erik Fichtelius i oktober 1997:

“Man tilltror henne en större politisk kapacitet än hon har. Det är inte så märkvärdigt, det som kommer över hennes läppar. Hennes styrka är inte tänkandet, utan hennes styrka är att förmedla ett budskap.” (Från den första delen av SVT:s dokumentärserie “Ordförande Persson” 19 mars 2007).

Fritt uttolkat: Mona Sahlin är bra på att tuta i luren och låta käften gå. Men bakom fasaden är det tomt. Hon är helt enkelt obegåvad.

“Richard Jomshof är en feg usling”

Richard JomshofDen som vill ha en aktuell orientering om Mona Sahlins intellektuella nivå rekommenderas SVT Agenda från 11 januari där hon debatterar med Sverigedemokraten Richard Jomshof. 16:40. Hennes debatteknik är så imbecill att en betydande andel av socialdemokratin borde vrida sig i plågor i sina tv-soffor. Eftersom Sahlin inser att hon förlorade debatten vänder hon sig till Expressen och uttalar att “Richard Jomshof är en feg usling”.

Med argument på den nivån kan man komma långt, men bara i Sverige. I vilket annat land som helst skulle en politiker som gör så dåligt ifrån sig i en debatt (inte den första utan den trehundrasjuttioåttonde på ett ungefär) ryka fortare än kvickt.

Många har aldrig förstått Mona Sahlins storhet

Vi är många som aldrig har förstått Mona Sahlins storhet. Själv ser jag henne – vid sidan av Olof Palme och Fredrik Reinfeldt – som en av Sveriges genom tiderna absolut mest samhällsskadliga politiker. Genom att driva en ansvarslös massinvandringspolitik och köra över svenska folket med mångkultur har trion Palme-Reinfeldt-Sahlin åsamkat Sverige omätlig skada. Mona Sahlin själv har av obegripliga skäl i decennier getts en makt som står i klar disproportion till hennes förståndsgåvor. Hennes politiska karriär har varit en enda utdragen olycka, kantad av korkade uttalanden, skandaler och stupida beslut.

Sverigedemokraternas partiordförande Jimmie Åkesson har sagt att “Mona Sahlin är den mest Sverigefientliga politikern vi haft i landet”. (Arbetarbladet 26 oktober 2008). Det är en mycket måttfull formulering om en politiker som under decennier har gjort allt hon har kunnat för att skada och sprida hat mot Sverige och svenska folket.

“Det gamla Sverige kommer inte tillbaka”

Bland alla dumheter Mona Sahlin har kläckt ur sig är det en som inte slutar ringa i mina öron. Ord kan bilda ärr som aldrig läker.

”Svenskarna måste integreras i det nya Sverige, det gamla Sverige kommer inte tillbaka”.

Hon säger de här orden i Sveriges Radios P1 Morgon. Det är den 17 maj 2001, och hon är olyckligt nog integrationsminister i Sverige. Det är ett uttalande av en politiker som tror sig ha makten att själv bestämma över ett helt folk. Hon ser sig som envåldshärskare. Och hon väntar sig att vi, folket, ska foga oss efter hennes beslut.

Mona Sahlins ord ringer i mina öron

Elin KrantzOrden ringer i mina öron i synnerhet när jag i maj tio år efter Mona Sahlins diktat, alltså 2011, läser polisens förundersökning om mordet på Elin Krantz, 27, i Göteborg.

Hon släpades till ett litet skogsområde vid spårvagnshållplatsen Temperaturgatan på Hisingen natten till den 26 september 2010. Där utsattes hon för grov våldtäkt av etiopiern Ephrem Tadele Yoannes, som kommit till Sverige som anhöriginvandrare året innan. Han mördade henne genom att rikta upprepat trubbigt våld mot hennes huvud och kropp, trycka mot hennes mun och strypa henne. Sedan gömmer han kroppen under en 83,6 kilo tung sten.

Mordet på Elin Krantz var ett politiskt mord

Nej, det gamla Sverige kommer inte tillbaka. I synnerhet inte för Elin Krantz och andra kvinnor och män som mördas av utlänningar som okontrollerat släpps in i Sverige. När jag skrev om mordet på Elin Krantz kallade jag det för ett politiskt mord. De politiker som är ansvariga för den extrema invandringspolitiken bär också ansvaret för politikens konsekvenser i form av dramatiskt ökad och allt grövre brottslighet som begås av invandrare. Mona Sahlin är en av dem som genom sina politiska beslut är ansvariga för mordet på Elin Krantz.

Krönikorna om mordet kan läsas här  och här. 

Enligt hennes matris är invandrare alltid offer

Det slår aldrig fel med Mona Sahlin. Hon har liksom en matris i hjärnan. Enligt den matrisen är invandrare alltid offer. Även om de har huggit huvudet av oskyldiga människor och våldtagit kvinnor på en bädd av krossat glas så är de alltid offer och “utsatt grupp” som ska gullas med och ha en tröstande kram. Då blir de säkert snälla igen och blir precis som vilken infödd svensk som helst – en transformation som socialdemokraterna har trott och väntat på i 45 år.

Chefredaktör Lars Hedegaard skriver i Dispatch International:

“Varenda helig krigare som har tröttnat på att skära halsen av folk i Syrien eller Irak kan kasta sina papper och resa till Danmark (eller Sverige, mitt tillägg) eller andra europeiska länder, där en skattefinansierad immigrationsindustri står redo med pengar och vänlig förståelse. Just nu väller så kallade asylsökare från den muslimska världen in över Europas gränser, och vi kan vara rätt säkra på att det ibland dem finns en stor del Muhammedtrogna som bara väntar på sin chans att döda så många européer att resten av oss accepterar det muslimska herraväldet.”

Förslag om jobb och terapi – en skänk från ovan

Det Mona Sahlin har värkt fram efter sex månader som nationell samordnare är ett seminarium i Umeå och ett förslag om en hjälptelefon. Där ska hon sitta och vänta på samtal från jihadister som ångrar sig. Det kommer säkert att bli telefonkö.

Förslaget från Örebros kommunalråd Rasmus Persson (c) om att hjälpa återvändande jihadister med att söka jobb och psykologhjälp kom som sänt från himlen. Terapi mot terrorism. Hon ställde sig genast bakom det. Att ge terrorister förtur till bostad, jobb och terapi – före vanliga hederliga svenskar och invandrare – passar hennes syn på muslimer som kroniska offer perfekt:

“För det första har inte alla som återvänt gjort vedervärdiga handlingar. De som har gjort det ska förstås straffas, men andra som reser ned har kanske mer eller mindre lurats in i något de inte kunde föreställa sig i förväg. De vänder tillbaka så fort det bara går.”

Ett typiskt Mona Sahlin-uttalande. De stackars oskyldiga jihadisterna har bara blivit lurade att ge sig iväg för att skära huvudet av folk. Något eget ansvar har de inte, de är ju muslimer.

Fick nazisterna terapi mellan arbetspassen?

Var det någon som tänkte på att erbjuda nazistiska krigsförbrytare psykoterapi mellan arbetspassen när de gasade ihjäl judar? Jag tror inte det. När de greps var det raka spåret till krigsförbrytartribunalen i Haag.

Rasmus Perssons förslag har kritiserats sönder och samman, och han har senare modifierat det något.

“Vill man öka rekryteringen till IS så är det en fantastisk idé. Budskapet blir ju att det är helt okej att bete sig så här och när du kommer tillbaka så fixar vi med jobb, bostad och terapi” säger terrorforskaren Magnus Norell.

Fick praktikjobb – dog i Irak

Receptet med jobb och praktik har dessutom prövats i Örebro tidigare, med klent resultat. Flera av de jihadister som har krigat utomlands har fått praktikjobb av Örebro kommun, bland annat den man i 20-årsåldern som tidigare omkom i Irak.

“Han hade en praktikplats hos oss några månader. Sedan slutade han och lämnade landet” berättar Thomas Gustafsson, chef för Partnerskap Örebro som via kommunen ordnar praktik åt 18-24-åringar som “befinner sig i utanförskap”.

Trots att Sverige har haft en egen islamistisk självmordsbombare, Taimour Abdulwahab 2010, trots att de jihadistiska terrordåden i Europa blir fler och fler, visar svenska politiker en häpnadsväckande naivitet inför islam och islamism. Tron tycks vara att det räcker med lite förstående prat-terapi och vanlig social ingenjörskonst så – vips – har den onda anden, det vill säga den islamistiska övertygelsen, flugit ur flaskan. Ångern förväntas plötsligt få jihadisterna att inse att deras stora förebild Muhammed var en massmördare, och att de ska stoppa undan kniven och kalashnikoven och aldrig bli som han.

“Radera bort koranen ur våra hjärtan”

Riktigt så enkelt är det inte. Islams hjärntvätt sitter djupt. Expressens Mellanösternkorrespondent Kassem Hamadé berättar att han träffade en IS-sympatisör som var i Göteborgsmoskén när Mona Sahlin besökte den i slutet av förra året.  Han frågade vad IS-sympatisören tyckte om det Mona Sahlin sa. Här är svaret:

‘De vill att vi ska sluta åka till Syrien. Ja, det är det hon säger. Men i själva verket vill de att vi ska sluta med jihad. Enda sättet för Mona Sahlin att lyckas med det är att radera bort koranen från våra hjärtan’.

Om Mona Sahlin tror att det går att “förstå”, lägga huvudet på sned och gulla bort en ideologisk övertygelse som har lett till krig och mord i 1 400 år kommer hon att bli djupt besviken.

“Ett under att regeringen har förtroende för henne”

Indspilning i fuld skærm 24-01-2015 231158

Sahlins partikamrat Johan Westerholm skriver på ledarsidorna.se: 

“Mona Sahlin är, bedömer jag, på väg i helt fel riktning. Hon bejakar en gräddfil för de som har begått, eller har varit stöd till sådana som begått, brott mot mänskligheten i olika former. Sådana som mycket väl har en kriminell historia efter sin turistresa som borde landa vid krigsförbrytartribunalen i Haag.

Med tolv döda på Charlie Hebdos redaktion, ytterligare fyra i en judisk kosherbutik och en islamistisk terrorcell i Belgien i färskt minne så är det för mig en gåta att den nationelle samordnaren mot politisk våldsbejakande extremism landat där hon landat. Det är ett under att regeringen som kollektiv har förtroende för henne. (…)

Jag utesluter nämligen inte att vi kan komma i en situation där en nyanländ, svårt traumatiserad flykting från Syrien möter sina banemän på gatan i Sverige. Där de går i full frihet och skrattar åt sina offer och minnen samtidigt som socialtjänsten gör allt för att återvändarna ska kunna få ett jobb och en lägenhet med förtur.”

Bredare uppdrag och större resurser

Den rödgröna regeringen har nu gett Lars Werkström, rättschef vid Åklagarmyndigheten, i uppdrag att utreda om det behövs lagändringar för att Sverige ska leva upp till FN:s krav på straffrättslig reglering av utförda eller planerade terrorbrott. Gärningar som är kriminaliserade enligt FN är att någon reser, eller försöker resa, till ett annat land än där personen är medborgare eller har sin hemvist, i syfte att utföra, planera, förbereda eller delta i terroristhandlingar, eller att ge eller få terroristträning. Dessutom ska det vara straffbart att avsiktligt finansiera, organisera eller i övrigt underlätta en sådan resa. Eventuella förslag till lagändringar ska lämnas till regeringen senast den 18 juni.

Det har tagit sex månader för Mona Sahlin att komma fram till vad hennes uppdrag som nationell samordnare går ut på, och i onsdags presenterade hon det för delar av regeringskansliets personal. Samtidigt överväger inrikesminister Anders Ygeman enligt uppgift att ge henne ett bredare uppdrag och större resurser. Hur tänker han?

“En djupt olycklig prioritering”

Johan Westerholm anför starka tvivel och skriver: 

“Hennes huvudsakliga fokus, och som präglat hennes stab, har från början varit de högerextrema rörelsernas utveckling. Detta fokus är naturligt med hennes engagemang i EXPO men har samtidigt utvecklats till att organisationens kompetens ser ut att halta. EXPO har inte i någon nämnvärd utsträckning haft den typ av extremism som vi nu ser under snabb utveckling växa i Europa som fokus, snarare har de varit upptagna med Sverigedemokraterna och andra islamofobiska krafter. En prioritering som, med en sannolikhet gränsande till visshet, kommer visa sig djupt olycklig.

År av förnekelser måste nu regleras. Och det lär inte finnas några genvägar för någon. Oavsett om personen heter Mona Sahlin eller Daniel Poohl så måste vi inse att deras huvudfokus inte har varit den jihadistiska terrorismen eller vissa av källarmoskéernas hatiska budskap.”

“Morgan Johansson saknar ideologisk kompass”

Så här inlindat måste det tydligen uttryckas, trots att det gäller en inkompetent partikamrat som är avskydd av många och som själv aldrig har dragit sig för lömska attacker mot partikamrater, gärna offentligt.

Hur förvånad blev inte nuvarande justitieminister Morgan Johansson när han den 7 oktober 2011 läste i Aftonbladet att han “saknar ideologisk kompass”. Debattartikeln var undertecknad Mona Sahlin, Maryam Yazdanfar, Ardalan Shekarabi (nu civilminister) och Jytte Guteland, före detta ordförande i SSU. En spark i bakhåll på det ömmaste ställe en socialdemokrat kan bli sparkad. Dessutom enligt alla kriterier oförtjänt,

Johanssons samvete var vitt som snö.

Amorteringarna verkar aldrig ta slut

Mona Sahlin har sina hejdukar, “Sahlinisterna”, bland andra Thomas Östros (tidigare ekonomisk-politisk talesperson, nu VD i Svenska Bankföreningen), arbetsmarknadsminister Ylva Johansson, energiminister Ibrahim Baylan, Thomas Bodström (tidigare justitieminister) och Urban Ahlin, riksdagens talman. Men skarorna glesnar.

Inom ett politiskt parti finns dock ofta helt andra motiv att hjälpa fram en viss person än vederbörandes kvalifikationer. Som gamla lojaliteter och mögliga skuldkänslor. De som såg till att Mona Sahlin aldrig blev statsminister har en skuld att betala, och amorteringarna verkar aldrig ta slut. Johan Westerholm skriver:

“Och Mona Sahlin? Hon sitter nog säkert i sadeln, trots den svaga starten. Underskatta inte värdet av oreglerade politiska skuldsedlar. Oavsett den svaga prestationen efter sex månader så kan hon nog se fram emot minst 18 månader till av rampljus. För är det inte det allt handlar om i svensk politik idag? Rampljus. Att säga rätt saker vid rätt tillfälle och få tillräckligt mycket media istället för att ta de tuffa beslut, inte sällan kompetenskrävande och i motvind, som faktiskt krävs.”

Rädda Sverige, ge henne en generös pension redan nu

Mona Sahlin 5Rädda Sverige. Tillkalla våra främsta experter på terrorism, grabbar som Magnus Norell, Hans Brun,  Magnus Ranstorp och Peder Hyllengren. Bilda en referensgrupp och ge dem fria händer och generösa resurser. Lyssna på vad de har att säga, utan ideologiska skygglappar. Låt sedan politiska förslag ta form och debatteras.

Mona Sahlin fyller 58 år i mars. Lägg ner hennes samtliga offentliga uppdrag och ge henne en generös pension redan nu. Sveriges försvar mot islamistisk terrorism är en alldeles för viktig fråga att handhas av en så inkompetent politiker. Pensionen måste räcka till Toblerone, vin, hårfärgningsmedel och pälsar så att hon inte behöver använda kreditkorten.

Det kostar, men det är värt en slant att äntligen få stopp på den skadliga verksamhet som Mona Sahlin har tillåtits hålla på med i alldeles för många år. Priset kan aldrig bli mer än en nanobråkdel av de mångmiljardbelopp hennes verksamhet har kostat de svenska skattebetalarna. Lidandet oräknat.

Läs också:

Marcus Brixskiöld: Fem punkter som stoppar stridande resenärer.

Sjätte mannen: STOLLAN. 

Erik Helmerson: ”Utsatthet” är ingen ursäkt. 

Av Julia Caesar

Tidligere kronikker af samme forfatter

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

52 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] de flitiga förtalarna av Danmark hör naturligtvis även den svenska s-politikern Mona Sahlin. Opinionsyttringarna från […]

trackback

[…] Monas Jihad […]

trackback

[…] Reinfeldts demokratiminister Birgitta Ohlsson (fp) utsåg 2014 sin kompis, den socialdemokratiska skandalpolitikern Mona Sahlin till “nationell samordnare mot våldsbejakande […]

trackback

[…] Julia Caesar om Sahlin […]

trackback

[…] EU-länder har. Vi har heller ingen militär styrka att sätta in, som gjordes i Frankrike.  Mona Sahlin får heller inga pengar till personal. Vart går pengarna kan man ju undra, när pengar saknas till […]

trackback

[…] är nu Mona Sahlin, Sveriges samordnare mot våldsbejakande extremism?  Var är kulturminister Alice Bah Kuhnke (mp) […]

trackback

[…] är nu Mona Sahlin, Sveriges samordnare mot våldsbejakande extremism?  Var är kulturminister Alice Bah Kuhnke (s) […]

Naymlap
Naymlap
9 years ago

Att det var Birgitta Olsson, som tillsatte Sahlinskan är inte förvånande då lika barn leka bäst. De lär båda två spela i div. 7 den s,k. gärdsgårdsserien för lågintelligenta. För att, denna galenskap har kunnat fortgå och fortgår med ännu större intensitet. Måste det finnas folk, som stödjer vansinnet och det finns många miljoner av svenskarna. Noggrant är de 87%, som gynnar galenskaparna. Det är “di krume” som har böjt ryggen till den milda grad att, de el längre förmår rätta den och bli rakryggade igen. Svenskarna är räddningslöst förlorade då fegheten och ynkedomen har tagit sin boning i landet… Read more »

JB
JB
9 years ago
Reply to  Naymlap

Sådana beskrivningar av bestialiteter som förekommit genom mänsklighetens krigiska tider, visar tydligt på att det nog egentligen är frågan om kollektiva och grava paranoida sjukdomstillstånd som då inträffar under krigstid…. Man skulle kunna jämföra dem med allvarliga former av paranoid scitzofreni. Krigandet verkar kunna just framkalla liknande hysteriska handlingar, som då anses utföras i självförsvar mot just dödsfiender….. Dessa scitzofrena, paranoida, hysteriska, vansinniga, kollektiva och fradgatuggande hatiska tillstånd kan nog ganska lätt uppstå under just krig, men kanske ändå inte helt och hållet av sig själva…. Dessa tillstånd är nog faktiskt ganska medvetet – frammanade – ….. Det är oftast,… Read more »

JB
JB
9 years ago
Reply to  JB

Ps. En asiatisk s.k. framgångsrik krigarhövding inte att förglömma, är ju Djingis Khan. Liksom i väst väl Sitting Bull är välkänd. Även Karl XII, och också Napoleon var ju framgångsrika på sin tid då det begav sig. Så historien är ju full av s.k. – stora krigarhövdingar – …. Annars vad gäller skillnader i de eftersträvansvärda psykologiska tillstånd hos det civila samhällets medborgare, som alltså inte befinner sig i ett krigande stadium, och vad gäller en krigande armé, handlar nog mest om de olika formerna av just propaganda. Att vilja förbereda för fred genom att – tala fred – ,… Read more »

joffe
joffe
9 years ago

Tack Julia ! Under ca hälften av min livstid i ca 40 år har jag varit verksam i fartyg, i FN-uppdrag och arbetat och bott i främmande länder bla 30 år i demokratiska landet Australien. Hela tiden har jag varit mkt intresserad av politisk utveckling där jag bott och vad som hänt på den fronten i Sverige de senaste decennierna har förbryllat mig. Från att varit Moderat och beundrat det partiet under tidigare år exempelvis under G.Bohmans ledarskap gråter man nu krokodiltårar efter landsförrädare Reinfeldts regelrätta utförsäljning och islamska kolonisering av landet som nu fortgår under “darrande Lövet” och denna… Read more »

trackback

[…] Doktorand David skrev forleden Förövaren ska inte behandlas som offer i SvD, der er så god, så jeg glippede med øjnene. SAhlin er som bekendt “regeringens nationella samordnare mot våldsbejakande extremism”, en post hun har benyttet til at lægge røgslør ud over hvem, Sverige virkelig skal agte sig for. Lidt plidder om Breivik her, og lidt pladder og psykologhjælp til islamister her. I dag gjorde hun den fejl at gå i ringen mod en, der ikke er hæmmet af ét gram respekt for hende. Læg mærke til hendes debatteknik: Kunstigt lange sætninger men hun prøver at samle tankerne, unaturlige… Read more »

Tony
Tony
9 years ago

Tack Julia, en fin avrättning av ett riktigt skadedjur för Sverige,
men jag förstår inte varför hon behöver ha en speciell telefonlinje
som terroristerna ska vända sig till? Hon har väl inte mer att göra
än att hon kan ta det på sin hemtelefon?

Machiavelli
Machiavelli
9 years ago
Reply to  Tony

Det er jo lige meget, når den store sten rammer.

PBrad
PBrad
9 years ago
Reply to  Machiavelli

Ja det er jo ved at være længe siden sidst og “guderne” skal vide at vi er en større belastning end Dinosaurs’erne var….

http://www.extremetech.com/extreme/147978-finally-confirmed-an-asteroid-wiped-out-the-dinosaurs

snowflinga
snowflinga
9 years ago

Tack Julia Caesar för en mycket bra krönika. Det är tragiskt vad som sker med Sverige och många andra länder när de styrande eliterna fortsätter att skapa Europas förenta stater. Det finns krafter i världen som vill att man skall blanda upp de europeiska nationernas befolkning med hela världens olika kulturer genom multikulturalismen och utplåna deras kultur och historiska kontinuitet. http://en.wikipedia.org/wiki/United_States_of_Europe Man splittrar de europeiska folken med multikulturalismen och hoppas att de skall glömma sin kultur och att att de inte längre är trogna till sin nation och känner samhörighet till sitt folk. Man skall glömma att man är svenskar,… Read more »

Machiavelli
Machiavelli
9 years ago

Stor asteroide flyver nær Jorden mandag. Jeg håber den rammer.

johan
johan
9 years ago

En krönika i tiden, minst sagt, som med skärpa analyserar den politiska enfalden på mångfaldens altare.
Det skrämmande är att det finns så många likheter med 1930-talet och utvecklingen innan 2:a världskriget bröt ut.
Undfallenhet och gränslös naivitet bidrog till att släppa loss en förfärande ondska.

Julia krönika idag kan därför läsas med både nutidsperspektiv och med hänvisning till en svunnen tid.

Peter
Peter
9 years ago

‘Det gamla Sverige kommer inte tillbaka’.
Är rädd för att Mona har rätt där. Tilliten och sammanhållningen är bortblåst och kommer aldrig mer tillbaka.
Islam har fått sådant fotfäste i Sverige (och i Europa) att det troligen inte går att bli av med den religionen/ideologin.

‘Islam är det värsta som någonsin drabbat mänskligheten och Mellanöstern är jordens anus’

Johannes Brahe
Johannes Brahe
9 years ago

Amen. Inte en dag för tidigt. I den ständigt närvarande frågan om “varför”, varför denna ansvarslösa invandringspolitik, gettofiering och islamisering av Sverige och Europa, utmärker sig två huvudspår: Konspirationsteorin, alltså vilka krafter vill Sverige och Europa så illa och varför? Och inkompetensteorin. Med ledande personligheter som Sahlin förefaller inkompetensteorin inte så långsökt. En fullständig politisk inkompetens liknande den i det kommunistiska Östeuropa innan sammanbrottet eller den i Europa innan första världskrigets utbrott. En strukturell, repressiv inkompetens som utgår från de demokratiska partierna i väst och som kväver all intern opposition och möjlighet till riktningsändring, tills den totala katastrofen är ett… Read more »

Stefan K
9 years ago

Jag undrar om den dagen kommer när vi slipper se och höra Mona Sahlin i svensk media? Förutom sina jobb som diskare och kontorist under tidigt 70-tal, har människan haft en förmåga att hålla sig undan riktiga arbeten, företrädare för ett “arbetarparti” som hon är. Hon har glassat runt i de politiska korridorerna och styrelserummen, långt från den verklighet hon tror sig känna till och så har hon mage att använda ord som “rasister” och “islamofober” om de medborgare som befinner sig närmare verkligheten än vad hon någonsin gjort och kommer att göra. Mona Sahlin har gjort sitt. Låt henne… Read more »

Gabrovitcs
9 years ago

Vi fattar inte varför 87% av svenska folket inte begriper vad som händer nämligen att svenska folket långsamt men säkert håller på att utrotas av gökungen i det svenska boet – den utomeuropeiska muslimska invandringen, som icke är kompatibel med vår demokratiska naivt inkluderande kultur rotad i 2000 års kristen tradition. Ett folk måste för att fortleva kunna reproducera sig via barn helst många fler än två barn per familj. Konsumism, karriärlusta och oviljan att fostra flera barn i vår “regnbågskultur” – 40.000 aborter årligen talar sitt tydliga språk. De invandrade utomeuropeiska oftast muslimska familjerna har som ideal så många… Read more »

Bjorn57
Bjorn57
9 years ago

Tack Julia. Detta var nog den bästa sågning av Mona Sahlin som jag någonsin läst, med bl.a. följande som en av höjdpunkterna: “Pensionen måste räcka till Toblerone, vin, hårfärgningsmedel och pälsar så att hon inte behöver använda kreditkorten.” Birgitta Ohlsson var dock den som utsåg Mona Sahlin för ett så viktigt jobb och kallar det dessutom för hennes viktigaste beslut som minister. Med ett så taskigt omdöme borde det ha diskvalificerat Birgitta Ohlsson som kandidat till FP-ledare för all överskådlig framtid, men man ska kanske inte ska förvänta sig så mycket från ett parti som kan släppa fram en person… Read more »

Maja Dacke
Maja Dacke
9 years ago

Tack, Julia, för att du orkar och fortsätter … Efter Charlie H-dramat – ja, låt mig kalla det så – har jag vandrat runt på nätet och läst och försökt förstå. Och jag pratade med en öppen väninna häromdagen: – Tänk, vi har aldrig fått se ansiktena på de två ‘skyttarna’ som sköts ner av polisen utanför Paris. – Jo, det fick vi väl? – Nej, det var id-bilder på de två killar som påstås ha skjutit. Och bara detta att en av dem hade med sig id-kort som han ‘lämnade’ på plats … så att bröderna kunde identifieras. Den… Read more »

Robin Shadowes
Robin Shadowes
9 years ago
Reply to  Maja Dacke

Enligt Madame Rothschild så är den skjutne polisen varken död, muslim eller ens polis, utan en Mossad-agent som numera befinner sig i Argentina. I så fall kräver logiken att även skyttarna tillhörde Mossad. Denna alternativa förklaring var tydligen nog för att få mig avstängd både från Exponerat och Facebook med bara ett dygns mellanrum. Någon vill inte att detta skall spridas alltför mycket tydligen. Helt uppenbarligen är Charlie Hebdo en psyop. Om den officiella versionen verkligen hade varit sann så hade man inte behövt lägga locket på så där.

Hans Nilsson
Hans Nilsson
9 years ago

Valmanskåren i Sverige har ännu laglig rätt att vid val förpassa Sverige och Svenskhatande politiker som Sahlinskan, Birgitta Ohlsson mfl,mfl dit de hör hemma nämligen på den politiska dynghögen. Tyvärr är det klent beställt med viljan hos stora delar av Svenska folket att söka annan information än den som landets alla PK tidningar och TV:s nästan alla kanaler förmedlar.

Hans Nilsson
Hans Nilsson
9 years ago

Den lagliga makt som ännu finns använder jag vart fjärde år genom att lägga min röst så att Sverige skall vara beboligt i en framtid för kommande generationer Svenskar. Jag hoppas också med mitt val att nollor som Sahlin, Olsson mfl,mfl skall hamna där de hör hemma på den politiska dynghögen.

Ramona Fransson
9 years ago

Om Birgitta Ohlsson gjort sig omaket att träffa Sara Mohammad eller Mona Walter eller Hanna Gadban, alla kvinnor som jag vet kan islam och hedersvåld på sina fem fingrar, och istället låtit dem bilda en expertgrupp tillsammans för att delegera ut arbete, ja då hade hon kunnat myntat sin mening: “Det här är det viktigaste beslutet jag fattat som demokratiminister.” Nu är meningen i all sin prydnad enbart beviset för att Birgitta Ohlsson inte har begripit ett smack eller inte vill begripa. Den dagen hon slutar, lutar sig tillbaka i sina svenskdesignade möbler med ett fett arvode, kommer ingen att… Read more »

Tony Malmqvist
9 years ago

Tycker förstås det är felaktigt att kalla Mona Sahlin som hon vore inkompetent. För att för det första om hennes arbetsgivare hade ansett att hon till den grad var så inkompetent att hon inte ansågs kompetent till sitt uppdrag så hade hon knappast sitter där hon sitter. Förstå mig rätt nu, jag är inte ute efter att ta Mona Sahlin i försvar, det om nåt strider mot allt sunt förnuft. Det vi måste förstår är att Mona Sahlin är inte dum i huvudet, hon vet mycket väl vad hon gör. Men i och med de ställningstagande hon har tagit och… Read more »

JB
JB
9 years ago

Etablissemangspolitiker och etablissemangsmedier slår kollektivt och samfällt mot allt vad svenskhet och svenskar heter. De har även en liten nätt och behändig kämpargruppering med statligt stöd att kunna använda sig av mot allvarligt trilskande svenskar som organiserar sig i nazistiska organisationer och tänker i utpräglade rastermer, därför att det har varit den motståndsideologi som de kunnat ta till. De har nog många gånger varit kanske i själva verket lite desperata, eller även vilseledda, unga män, som tilltalats av våldsromantik, kampviljor och viljor till strid för sitt Sverige. Dessa grupperingar har som Julia Caesar skriver hela det etablerade Sverige riktat mycket… Read more »

JB
JB
9 years ago
Reply to  JB

Korrigering och förtydligande av mening: Alltså…. fastän inte alla judar t ex var engagerade i kommunistiskt inspirerat revolutionsaktiviteter av olika slag, eller aktivt motarbetande Tysklands självförsvar genom attacker eller propaganda såsom ändå en hel del judar faktiskt var, alltså – troende kommunister – , eller ens fientliga till Tyskland, utan nog kunde känna sig mer eller mindre som vanliga judar och också som vanliga tyskar, och som i princip också levde som helt vanliga tyskar. Alltså de judar som alltså inte alls ville flytta till Palestina och bli – islraeliska jordbrukare – , och – bygga upp Israel – ,osv.,… Read more »

JB
JB
9 years ago
Reply to  JB

Ps. Det skulle inte vara så särskilt förvånande om Mona Sahlin, med flera s.k. socialdemokrater, egentligen är mer kommunister än socialdemokrater, vilket gör att deras inriktning är framför allt just internationalism före alla former av nationalism, både goda och onda former av nationalism. Fastän naturligtvis inte t ex palestinsk nationalism, kurdisk nationalism, eller andra godkända nationer nationalism bland s.k. minoritetsgrupperingar. Allt utom just svensk nationalism i alla former, och då inte enbart onda former, utan även goda former av svensk nationalism. Dessutom är det beslut som självsvåldligt fattades av en enskild tjänsteman på Migrationsverket om automatiskt PUT till alla syrier,… Read more »

Maja Dacke
Maja Dacke
9 years ago
Reply to  JB

Om det nu är så, JB, att Israel vill fylla på sitt land med judar, helst en viss sort, för att kunna fortsätta bygga upp landet och kanske också expandera – då är det självklart att landet gärna medverkar till att judar, helst unga, arbetsvilliga barnfamiljer, skräms bort från t ex Europa. Hur ska det gå till? Genom att Europa fylls på med anti-judar. Kanske också genom avtal med europeiska makthavare att ge hjälp på traven.

Allt som pågår har dubbla bottnar. Och jorden är en glob – inte platt …

Angela
Angela
9 years ago

Många tankar far igenom huvudet när man läser. Naturligtvis skall Sahlin avföras från alla politiska uppdrag. Hennes inkompetens är uppenbar men något som aldrig tas upp är hennes besatthet av utlänningar kanske p g a hennes tidigare förhållande med en utlänning och att hon därmed måste beskydda alla utlänningar. Ingen får bedriva egenintressen som politiker. Den som väljs in i riksdagen väljs inte in som mamma eller fru för någon eller några utan som representant, förtroendeman för alla. J C tog upp Elin Krantz och hennes öde är fruktansvärt och etablissemanget är ansvariga för det genom de politiska beslut de… Read more »

Nils
Nils
9 years ago

Mona Sahlin ser mer och mer ut som häxan i Trollkarlen från Oz med sitt märka hår, svarta ögon och sin långa spetsiga näsa t o m omfattningen av ondskan är densamma…

Hasse Eriksson
Hasse Eriksson
9 years ago

Mona Sahlin även kallad Mona Muslim….Måste vara den allra farligaste människan för oss svenskar. En människa totalt befriad från den minsta hjärnverksamhet, som yrar på om denna jävulska lära som Islam är. Islam=Nazism =Kommunism. Det tredje världskriget blir mot Islam och tyvärr tack vara Quislingar som Mona Muslim kommer vi att förlora det.

Invandrare1957
Invandrare1957
9 years ago

Tack Julia lika bra som alltid. Det är helt otroligt att hon har hållit sig kvar i politiken så länge som hon har gjort. Men hon tillhör globalisterna har även varit på Bilderberg möten. Man kan kalla henne för en nyttig idiot en människa man utnyttjar för sin sak. Hon har ju sitt äckliga sätt att framföra sin sak. JAAA jag skriver så för tydligen går det där slemmiga sättet hem hos folk dom tycker om att lyssna på henne. Även Hitler var en väldigt duktig talare och det gör den här sortens människor till riktigt farliga. I framtiden så… Read more »

Krista Femrell
Krista Femrell
9 years ago

Julia så sant det är det du skriver. Jag fattar inte hur Mona Sahlin har fått hållas inom politiken i Sverige. Hon har förått vår kultur och nedvärderat vårt land.

Gubben i Lådan
Gubben i Lådan
9 years ago
Reply to  Krista Femrell

“Jag fattar inte hur Mona Sahlin har fått hållas inom politiken i Sverige”

Enkelt: Svenska folket röstar på henne.

JB
JB
9 years ago

Skulle snarare tro att det är hennes partikamrater, och partiledare, m.fl. människor på inflytelserika positioner, som satsat på henne, sponsrat henne och bidragit till att puffa fram henne till hennes positioner. Senast nu Birgitta Ohlsson. Att svenska folket blir presenterade inför framplockade och sponsrade kandidater inom det politiska nätverket, det betyder inte att hela svenska folket de facto röstar på dessa personer. Svenska folket röstar på den – sida – , i politiken som de – tror – , skall gynna deras eventuella intressen, och får många gånger – stå ut med – , att deras sida, som de då… Read more »

trackback

[…] De islamistiska terrordåden i Paris den 7 januari skakade världen för ett par dagar. Nu rustar sig Europa med ett batteri av åtgärder mot islamistisk terrorism och jihadister som återvänder från strider i Syrien och Irak. Och vad har Sverige? Vi har Mona Sahlin. Läs Julias söndagskrönika här. […]

senex
senex
9 years ago

Utmärkt krönika – som vanligt! Men glöm inte Ingvar Carlssons ord “Jag har fullt förtroende för Mona”. Tydligen får en statsminister vara så naiv.

Nils
Nils
9 years ago

Bra krönika med korrekt analys. Intressant att se Jomshof mot tre motståndare i studion… Samtliga tre relativiserade allt vad de kunde och samtliga tre använde Breivik. Skamligt av SVT men inte förvånande med deras kommunistanstrukna genomruttna organisation. Sahlin var som vanligt – inkompetensen själv. Professorn muslimen försvarade islam allt vad han kunde. Det sitter alltså en arab på skattemedel och studerar arabisering… Häpnadsväckande men tyvärr ett kvitto på haveriet i Sverige.

Göran M
Göran M
9 years ago

Vi behöver inte fler politiker som säger vad som är bra för oss. De som tror sig veta bättre borde straffas. Var tog demokratin vägen? Kan dom gå och gömma sig vore det bra – vi behöver människor som talar för oss… det svenska folket. Tvittereliten kan hålla tyst.

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago

Der er en fejl i det første link under Julia Caesars krønike, Steen 😉

Marcus Brixskiöld: Fem punkter som stoppar stridande resenärer.

Birgitta S
Birgitta S
9 years ago

Tack för ytterligare en strålande krönika, jag har dock lärt mig att ta ett stort glas vin innan jag läser.
Sverige är ett enda stort DAGIS, vilken katastrof !

Birgitta S
Birgitta S
9 years ago

Debatten på SVT mellan Jomshof och Sahlin, länken fungerar inte för mig, den här fungerar.
https://www.youtube.com/watch?v=3sRXGPg1RZY

Tak! Fixet.

Jeg har hørt begge videoes, Sahin taler jo til TV som en dagisfröken: Så, så terrorister, nu skal i få lidt pædagogstøtte, så I kan hoppe af jeres terrrorgruppe og holde op med de dumme lege.

Denne terrorlære – hvad er det for noget? Jomshofs ro er imponerende

Ikke ét ubehageligt spørgsmål stiller journalisten. *S

Olav
Olav
9 years ago
Reply to  Birgitta S

Mot slutten forteller Sahlin om ekstremistene man må se opp for, ISIS og den ekstreme høyre. Dette i et land der det ekstreme venstre (marxist-leninister) har infiltrert viktige posisjoner, noe som har reflektert svensk hverdag i flere tiår. At det ikke finnes ekstreme handlende bevegelser kontra dette fenomen i større grad i Sverige, forteller mye om hvilken idyll ektremistene til venstre sammen med alskens (uventede) medløpere har klart å ødelegge på noen få tiår! Plukker man bort ekstremvenstre, ny-liberalister, samt massinnvandrere uten jobb, er Sverige atter et land med potensiale til å bli blant de beste. Man må gjennom simulator… Read more »

XY
XY
9 years ago

Sahlin, klåparen som gav undermåligheten ett ansikte. Det finns många medelmåttor och sämre, som genom det politiska ingiftet gjort sig karriärer och tryggat sin ålderdom ekonomiskt. Hon borde hålla sig innanför walk in-garderoben…

52
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x