25
jan
Seneste opdatering: 26/1-15 kl. 1351
22 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Dansk og norsk irritation på Sverige

Kilden er den mangeårige socialdemokrat, Johan Westerholm, hvis pålidelighed der ikke er grund til at tvivle på. Sverige har produceret 1.86 mio. nye nordiske borgere siden 1980 via permanent ophold (42.200 om året i gennemsnit) og laver nu flere end nogensinde, cirka 110.000 i 2014. Hertil kommer de fødte i landet, så Sveriges indvandrerbefolkning nu udgør 32 procent.

Sverige har gennemført en demografisk revolution uden at spørge svenskerne, der er stillet over for et fait accompli ingen modstandere kan gøre andet ved end at forlade landet, hvad 50.000 også gør om året. Norge har i al stilfærdighed strammet kravene til nordiske indvandrere, der vil flytte til Norge. (Se også: Sverige er blevet en flygtningelejr)

Det är få som vet, men inom såväl de danska som norska regeringskanslierna finns det idag en växande irritation över den svenska migrationspolitiken. Inte flyktingpolitiken, den bryr de sig mindre om då det i grunden inte påverkar deras ekonomi. Utan migrationspolitiken. Hur enkelt det är, förhållandevis, att erhålla ett svenskt medborgarskap. Ett svenskt medborgarskap är mer än ett pass som går att sälja, det är en biljett till den Nordiska passunionen.

Nordiska passunionen är en passunion mellan de nordiska staterna. Unionen innebär att de nordiska ländernas medborgare inte behöver pass eller annan legitimationshandling vid resa inom området eller uppehållstillstånd vid vistelse i en annan medlemsstat i passunionen.Även fritt arbetstillstånd för nordiska medborgare ingår i samarbetet. I såväl Danmark som Norge höjs nu röster i respektive regeringskansli för att begränsa svenska medborgares rättigheter i passunionen, något som inrikesminister Anders Ygeman, i en annan närliggande kontext – de svenska passen – har att hantera.

Den förra ministären – regeringen Reifneldt – fick motta gliringar om detta men gör inte duon Morgan och Ylva Johansson, som har det formella ansvaret för den svenska migrationspolitiken, något åt de relativt sett lägre kraven för att erhålla ett nordiskt medborgarskap i Sverige kan det inte att uteslutas att Norge, Danmark och Finland börjar föra fram förslag som begränsar svenska medborgares möjligheter att röra sig fritt i Norden. Väldigt nära örat

Kommentarerne er også interessante:

Med släkt i både Danmark, Finland och Norge, vet jag hur rätt du har. Länderna har tröttnat rejält på “slappa” Sverige. Man är rejält trött på alla kriminella med svenskt pass som reser mellan länderna för sina “uppdrag” – för att sen landa i Sverige i “säkerhet”. Det du beskriver är nog inte så långt borta som vi tror. Det blir väl att flytta till Norge så småningom, ett normalt land där det även finns jobb att få för svenskar. Sveriges politiker lär så småningom få “ta ansvar” för det de har ställt till – då hjälper det nog inte att höja skatterna – om inte det finns tillräckligt med “arbetare”.

Man tænker umiddelbart på de svenske JP-Politiken terrorister, der nu sidder i årevis på den danske stats regning her. Eller de ti svenskere der begik Danmarks historiens største røveri, Loomis røveriet. 62 millioner fik de ud af det.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
22 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Morten - - -
7 years ago

Storbritannien er heldigere end Danmark, hvis Paul Weston har ret. For i følge ham vil Storbritannien være ‘blot et minde’ i 2050. Der er næppe nogen, der vil mindes Danmark Før i 2050, på nær måske en håndfuld affældige oldinge, der i bedste fald mimrer ængsteligt om ‘de gode gamle dage’. – Hvis de tør, og ikke har valgt den langt tryggere løsning, det er at snakke sin samtid efter munden. Vores børn vokser ikke op i Danmark Før, og de kan ikke huske en anden tid, hvor vi følte os som et vitalt, naturligt fællesskab. De har kun hørt… Read more »

Morten - - -
7 years ago
Reply to  Morten - - -

Og i Danmark bliver det desuden forfærdeligt fredeligt, når historieløse mennesker, der aldrig har kendt til andet, tilpasser sig. Til den tid har alle danskere (eller vi vil måske foretrække at kalde os ‘europæere’? ‘Dansker’ lyder så DF-agtigt) en muslimsk svoger. Nå ja, eller en engelsktalende.

– – –

Peter Buch
Peter Buch
7 years ago
Reply to  steen

Hvornår valget udskives og hvornår systemet med elektoniske vælgeeklæinger er klar spiller ind.

http://dksamling.dk/hvornaar/

Peter Buch
Peter Buch
7 years ago
Reply to  Peter Buch

r er skadet på min pc

KSD
KSD
7 years ago

OT:
LA-kandidat: V og DF’s udlændingepolitik er uanstændig

https://ksdha.wordpress.com/2015/01/26/la-kandidat-v-og-dfs-udlaendingepolitik-er-uanstaendig/

John C
John C
7 years ago

Peter, godt indlæg. Måske kan der være en åbning i forhold til nogle på venstrefløjen. Måske begynder det også at hænge sammen, hvorfor saudierne fik lov som de eneste at flyve fra USA efter deres angreb 11.9.01, altså de betalte sig fra det, eller havde allerede gjort det.

Peter Andersen
7 years ago
Reply to  John C

Ja, det kom jo frem kort efter, at spidserne i amerikansk erhvervsliv, her iblandt Bush-familien, pr. refleks, lavede en rygmarvsreaktion og skyndte sig at få den saudiske delegation fløjet ud af landet. Og kun fordi Gorge W. Bush var noget af et brushoved, som ikke altid lige var inde i Washington-konsensussen, fik han jo både nået at erklære det berømte “dem og os” og – endnu værre – “korstog”, hvorefter han invaderede både Irak og Afghanistan. Det var ganske vist ikke til kong Abdullahs udelte begejstring, men det lod sig trods alt gøre, fordi verden var gået i total chok,… Read more »

Peter Andersen
7 years ago

Jeg sad tilfældigt og surfede lidt i den arabiske verden – specielt staterne omkring golfen. Og her slog det mig lige pludselig. Der er noget her, der slet ikke passer sammen. Hvordan kan alle disse områder pludselig have udviklet sig til en forstørret udgave af downtown Manhattan, Hongkong eller Shanghais finansdistrikter..? De producerer jo ikke andet end olie – og fordømmer jo alt ikke-muslimsk. Men så slog det mig. Det vestlige kapitalistiske system bygger jo ikke på værdier. Vi kommer jo gladelig rendende, så længe der kan slås lidt mønt på det. Derfor skyder alle de store selskaber og banker… Read more »

Nils
Nils
7 years ago

Efter Schengen er den nordiske pasunion vel ikke så betydningsfuld.

Olav
Olav
7 years ago
Reply to  Nils

Jo, – rent logisk – om vi skulle forandre Schengen, står vi tilbake med nordiske passunionen.
Og da er vi like langt (eller kort!) i forhold til Sverige.

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

Velkommen til Deadline 😀

Danmarks Radios mange dygtige journalister sørger for at borgerne får veldokumenteret, objektiv information om tidens aktuelle emner…

http://www.trykkefrihed.dk/uploads/images/Gallery/tegninger-2015/profetskag-uge-4.jpg

Tobias
Tobias
7 years ago

Jag är finsk och norsk, alltså andra generationens invandrare i Sverige. Jag vill nu att Danmark, Finland och Norge säjer “vi vill inte mer”. Det har varit en ynnest att kunna resa mellan våra nordiska grannar, men med sveriges allt mer extrema politik borde ju gemene man förstå att det inte fungerar längre. Utrikesministrar i Norge, Finland och Danmark höj Er röst.
De mindre kunniga i sveriges regering fattar inte om man inte “slår dem på fingrarna”.

PFEP
PFEP
7 years ago

Detta har jag sett komma för år sedan och ett antal gångar framfört att den nordiska passunionen står för fall.
Varken Danmark, Norge eller Finland, kommer acceptera mängder av “turister” av det tvivelaktiga slaget, röra sig fritt över gränserna i syfte att utveckla sina affärsidéer.

Hans
Hans
7 years ago

I er myrdet af en udenlandsk magt: Chatol = møbel med skjulte rum/skuffer. Chatol = Shah+toll. Shah+atol. Shah+atollah atol=atom. Bomben sprang.

Peter Andersen
7 years ago

København ligger lige ud til Øresund – oven i købet forbundet til Malmø med tunnel og bro. Og her går trafikken så frem og tilbage i store mængder dagligt. Det var jo en visionær tanke der lå bag det. Man ville skabe én stor og pulserende region, som på sigt skulle blive fuldt integreret. Men nu hører man oftere og oftere sloganet “bomb den bro” i betydningen “Malmø er jo ikke svensk længere.” Man ser ikke længere visionen for sig, og stort set ingen i København taler mere om den. Jo, måske enkelte politikere inde på rådhuset, hvis bølgerne går… Read more »

Jakob T
Jakob T
7 years ago

Jeg vil gerne donere til Snaphanen, men jeg orker ikke alt det der Paypal. Kan man ikke bare få oplyst et kontonummer på forsiden, så man kan lave en normal pengeoverførsel?

PisseNisse
PisseNisse
7 years ago

Vill dock minnas att ID-kontrollen + dessa krav varit formulerade så av Skatteetaten en längre tid. Klart är att det är ambitiösare än den nordiska flytträtten stipulerar. Norrmännen har länge haft en förmåga att sålla lite utöver den, så som jag har uppfattat det. Som jag har kommenterat förut här, så är det en smal sak att säga upp, eller göra förändringar i, den nordiska passunionen. Det görs kan göras vid varje kvartalsskifte genom en enkel not. Då det är det är det norska utrikesdepartementet som förvarar de utväxlade noterna behöver de helt enkelt bara skicka det inrikes, någon risk… Read more »

22
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x