10
feb
Seneste opdatering: 10/2-15 kl. 2338
18 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Når man får det spørgsmål i Malmø, betyder det givevis “velkommen i klubben.” En lille stemningsrapport fra to danske venner i Malmø til Pegida-demonstration. Er der noget skønnere end at være 5000, der mener det samme? Hundrede gange flere moddemonstranter. Hvor skønt det er, har Villy Sørensen skrevet om i sin morsommeste tekst “Forslag til Verdens Frelse” (Vindrosen, 1954). Intet glæder den nøgne abe mere trods det, at demokrati holdes sammen af kamp og konflikter, som Robert Redeker skrev i Le Point den 10 januar. At undgå de konflikter, virkeligheden tilbyde én,  er at invitere konflikter man ikke kan forestille sig. Enighed gør ikke stærk.

Vi har drukket bajere indtil klokken 24, så vi har ikke tjekket nyheder. Vi kom til Malmø, men vi observerede kun. Det var også umuligt at komme ind til selve demoen alligevel. Det var interessant. Politiet lod moddemonstranterne lave en kæmpe ring rundt om om den lillebitte demo. Det må ha’ været meget intimiderende, at stå inde i midten, hvor der blev kastet både romerlys og kanonslag ind. Der var også kun 25 meter ind. Selvom vi stod i første række kunne vi ikke se demoen ordentligt bortset fra nogle svenske flag. Det var ikke som at være til en dansk demo. Dagens højdepunkt var da en lækker blondine på cirka tyve spurgte om vi var kommunister. Jeg sagde ‘nej, vi er danskere’. Det syntes hun var cool. Andre henvendte sig også positivt, da de hørte vi talte dansk. X var bitter over han ikke tog sit danskhedsudstyr med. Jeg fiser til det mere højreorienterede Ungarn, når det bliver morgen.

Se også I går såg vi inte Pegida Sverige födas, vi såg det dö. – “Intimiderende?” Se oversigtsfoto af Stortorget. Man kan ikke holde den slags demonstrationer i Malmø, det har været for sent i 25 år. Man kan knapt nok holde et møde, som pøblen ikke bryder sig om, og jeg har været der til to. Politiet opholder det tyndeste skin af mødes- og demonstrationsfrihed, men det er kun facade. Sverige er fra gaden til Riksdagen et teaterdemokrati.

Til gengæld har gammeldags demonstrationer siden internettes fremkomst ikke haft karakter af andet end symbolske slag i luften. Pressen elsker dem, men de er uden nogen betydning, vor tids ‘piazza’ ligger et andet sted.

Når man bedømmer det meget lave deltagerantal, hører dette med: Hvem vil frivilligt løbe spidsrod mellem 5000 potentielt voldelige venstreekstremister og arabere? Sympatisører er blevet hjemme. Malmø er en enklave, en tidslomme over en falleret utopi. Forlad den som titusinder har gjort og glem den. For ti år siden flygtede 3-4000 husholdninger om året, det må være cirka 10.000 mennesker årligt. Det er temmelig mange i en mindre by på 300.000. Følg strømmen.

Den folkelige opinion i Vesten og islam, er glasklar, men den kommer til udtryk andre steder. I dag her AUSTRIANS SAY ISLAM DOES NOT BELONG IN THEIR NATION: POLL.

In the survey, 69 percent of those polled said they did not believe Islam belonged in Austria, a strong rise on previous polls taken before the Charlie Hebdo attacks made earlier in the year. Even more than that – around three quarters – thought if a citizen left Austria to fight for extremist groups such as the Islamic State, they should have their citizenship withdrawn completely.

Of the nearly seven in ten people who believed Islam didn’t belong in Austria, a sizeable minority went even further, with 42 percent of those polled saying there should “definitely” be no Islam in the country. A similar proportion of people felt Islam was a “threat” to Austria.

“La ilaha illallah” i Malmø

Den lille araberknægt blev taget af kontrollen for at køre gratis med toget. Han var flygtet fra et såkaldt HVB-hem, som Sverige nu har over 700 af, og mon ikke han er ustyrlig og udenfor pædagogisk rækkevidde. Lena Sundström, som danskere nok husker, udtaler madammesamfundets uundgåelige vurdering :”Står inte ut med att Skånepolisen verkar ta så lätt på vaktens våld mot nioåring. Och hur de pratar om ett barn som en vuxen.” Drengen er en drama-queen, det gør indtryk på svenske kvinder m/k.

Sydsvenskan mener, der bliver brugt “overvold,” men araberen har ikke et sekund tænkt sig at ligge stille. Læg mærke til, at han midt i sine kvaler har nærvær til at løfte den ene pegefinger – ‘tawheed-fingeren’- og sige “La ilaha illallah” – der er kun én Gud, Allah, og han vil nok straffe vagten i al fald i det lange løb.

Så dybt i en angiveligt niårigs liv ligger Muhammed og Allah, det næppe er tænkeligt, det nogensinde forsvinder. Det er dagens Malmø, der fremmaner Malmø af i morgen, og den svenske avis hører det selvføgelig ikke blinde og døve som de er. Når drengen, måske født 2005, er blevet en gammel mand, har Sverige lært betydningen af “La ilaha illallah”. En kilde sender dette. Kan det passe? Han er 12.-13 år., mon ikke resten passer også? Svenske mediers troværdighed er bundfrossen.

Pojken 1

IMG_91681604656826

På klip nr. 2, som Sydsvenskan ikke gengiver, kan man se den niårige sparke en vagt i ryggen og hans kammerat gå til angreb på en anden vagt.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
18 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MOB_i_L
MOB_i_L
7 years ago

I Sydsvenskans film säger “nioåringen” till väktaren: “Aj! Jag ska döda dig! La ilaha ill allah.”; samtidigt gör han Islamiska Statens pekfinger-gest. Vakten gör dock fel som dunkar huvudet i golvet genom att lyfta honom i axlarna och kasta ner honom igen, ty det kan orsaka hjärnskador p.g.a. hjärnskakning.

Marit
Marit
7 years ago
Reply to  MOB_i_L

Hjerneskaden er medfødt hos denne gutten. Grunnet muslimsk innavl i utallige genersjoner. Uhelbredelig. Bare dressur kan hjelpe litt på den verste utageringen.

Lenn
Lenn
7 years ago

Jeg synes, det er nogle meget modige og brave svenskere, der deltager i pegida-demo’en! Engang vil svenske efterkommere håbefuldt spørge, når de ser det billede: “Var du, bedstefar, måske med til dette her?” “Hvordan var Sverige, dengang I havde demokrati, bedstefar?” … og: “Hvad betyder demokrati egentlig, bedstefar!”

Marit
Marit
7 years ago
Reply to  Lenn

Da vil nok bestefar ikke ha noe svar, er jeg redd.

ɱØяñιηg$ʇðя
7 years ago

Självaste allah ville tydligen att den lille araben skulle omhändertas av strisserne. Inshallah som dom själva uttrycker det. 😉

Maja Dacke
Maja Dacke
7 years ago

Ett experiment vore att införa sharia lokalt i Malmö. Många muslimer önskar ju det – och många avkristnade svenskar likaså. Jag bara säger detta som ett experiment – och vad skulle hända? Kanske starta med en lättversion utan handavhuggning o d. Kyrkorna skulle omedelbart omvandlas till moskeer eller rivas. Nöjeslokaler … Systembolagen … Tänk så torrt på alla barer! Många skulle få slå igen. Bokbål ger ny plats på biblioteken – om de ens får vara kvar. Klädbutiker omvandlas – tja, det mesta som säljs är väl ändå bara svarta kläder … Bara tänk vad mycket som skulle förändras! Stortorget… Read more »

Olav 3
Olav 3
7 years ago

Hva er hensikten med demonstrasjon i en sammenheng som denne, der media, skole og andre deler av samfunnet i decennier er manipulerte av “dekonstruktører”?
Burde man ikke vente til til man visste man var mange nok samlet, til å bli sett og hørt?

Lenn
Lenn
7 years ago
Reply to  Olav 3

De svenske politikere og politiet har naturligvis stukket hovederne sammen og lagt en strategi for demo’ens forløb og moddemonstranternes ‘løse snor’. Det er helt usædvanligt, at moddemonstranter får lov til at gå så faretruende tæt på, og at de får lov til at overdøve fredelige, demokratiske demonstranter. Det er statens knægtelse af den frie ytring og mening.

Thomas Christian Jensen
Thomas Christian Jensen
7 years ago

Det sjovt nok tit sådan, at man ikke kan kommentere på svenske medier. I det her tilfælde sydsvenskans youtube. Og når man kan, er der ingen debat. Der er bare en masse som gentager det samme (politisk korrekte) hashtag. Svenskere er som myrer eller nordkoreanere.

KSD
KSD
7 years ago

OT:
Tal for indvandreres kriminalitet afslører regeringens manipulation

https://ksdha.wordpress.com/2015/02/10/tal-for-indvandreres-kriminalitet-afslorer-regeringens-manipulation/

Michael Sjøberg
Michael Sjøberg
7 years ago
Armadillo
Armadillo
7 years ago
Reply to  snaphanen

F*ckFacebook är bara för exhibitionister.

Michael Sjøberg
Michael Sjøberg
7 years ago
Reply to  Armadillo

Nåda…

Lenn
Lenn
7 years ago
Reply to  snaphanen

God og klog idé! Det samme her. Undgå det! Det bliver brugt til alskens ondt, og det vil i højere og højere grad blive anvendt til overvågning og ensretning af meninger.

Bonde63
Bonde63
7 years ago

Hadde noen av de 40-50 Pegida demonstrantene et arbeide i går, er det ikke sikkert de har det i dag….

Marcus_T
Marcus_T
7 years ago
Reply to  Bonde63

Det kan jeg skrive under på !

18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x