14
feb
Seneste opdatering: 14/2-15 kl. 2047
19 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Øjensynligt er foyeren beskudt med automatvåben udefra. Det er der Vilks’ livvagter og dansk politi befinder sig. Der er en bar direkte bag ruden, hvor personale kunne være blevet ramt. Ifølge to vidner er en civil 40-årig mødedeltager dræbt. Tre betjente er blevet såret. Politiet leder efter en måske to  arabere med et maskingevær/pistol.

Journalister siger, det er et attentat mod Vilks. Hvorfor ikke den franske ambassadør? Jeg opfatter det som et attentat mod mødefriheden og kritik af islam overhovedet. Med mindre politikerne tager sig sammen til et helt afgørende opgør med islam og importen af muslimer  nu, er islamkritikere af enhver art jaget vildt. Volden vil eskalere, mange vil dø.

Meddelelsen er, at ingen skal føle sig sikker for politikernes femtekolonne. Morten Uhrskov: Der hviler et blytungt ansvar på de politikere, der ikke vil standse masseindvandringen. Ansvaret ligger ét sted: Hos 40 års politikere på Christiansborg. Opinionen imod dem er glasklar, men de stemmer ikke efter den. Derfor bliver de ignoreret og spist af med Støjberg retorik. Danske vælgere svigter kapitalt, når de stemmer.

Københavns Politi bekræfter nu, at en mand er død efter attentatforsøget. Det er ikke bekræftet om der er tale om det er en civil eller politibetjent, som har mistet livet. Ifølge Ekstra Bladets mand på stedet så et vidne en af gerningsmændene skyde en mand i brystet.

Flere politifolk er ifølge Ekstra Bladets kilder ramt af skud tæt på Østerbro Stadion. Skuddene faldt uden for et arrangement, hvor den franske ambassadør talte om udfordringer med islamisme og ytringsfrihed. Lars Vilks, Muhammedtegner og kunsthistoriker er taler ved mødet. Ekstra Bladets kilde på stedet oplyser, at der faldt 20-40 skud. Der var bevæbnet politi tilstede forud for arrangementet.

– Folk smed sig ned på gulvet. Vi vidste med det samme, at det var alvor, siger kilden, som oplyser at to betjente blev skudt.- En humpede rundt. En anden lå gulvet i foyeren, siger kilden.En anden kilde oplyser, at i alt tre politifolk er ramt. Dette er ikke bekræftet at politiet. PET bekræfter, at der er fundet en episode sted. Efterretningsfolk er på vej til stedet.

Frankrigs præsident Francois Hollande har netop udsendt en pressemeddelelse:
Her står der blandt andet, at han har talt med statsminister Helle Thorning-Schmidt, og at den franske indenrigsminister Bernard Cazeneuve, vil komme til Danmark hurtigst muligt.

Helle Merete Brix fra Lars Vilks Komitéen kalder skyderiet et klart attentatforsøg mod den svenske muhammedtegner og kunsthistoristoriker. Helle Merete Brix, Lars Vilks Komitéen fortæller til TV 2, at Lars Vilks søgte ly i kølerummet, da skuddene faldt.- De reagerede meget roligt. Det lyder måske bizart, men arrangement er fortsat. Lars Vilks er en cool herre. Der er ingen, der synes, det er behageligt, når nogen forsøger at foretage et attentat mod en. Vi lå i kølrummet og holdt hinanden i hånden og fortalte dårlige vittigheder. For hvad skal man ellers gøre i sådan en situation? Hans livvagter lavede et formidabelt arbejde, siger hun.

Niels Ivar Larsen fra Information var til stede ved debatmødet, da skuddene faldt, forklarer han til TV 2.- Vi holdt arrangement som handler om ytringsfrihed , efter den fransk ambassadør holdt tale, lød der en salve af skud uden for. Og der lød hadefulde tilråb, formentlig fra overfaldsmanden. Politiet råbte på hinanden og besvarede ilden. Og en pet-agent blev ramt i benet, siger han til TV 2. Niels Ivar Larsen siger, at en tilhører siges at være ramt. Ifølge Kaare Sørensen fra Berlingske er tre betjente ramt af skud, og der er to gerningsmænd på fri fod. Terror-frygt: Flere politifolk skudt på Østerbro, TV 2 Live. RT Video: Gunfire at panel in Copenhagen featuring controversial cartoonist Lars Vilks

“Jeg tror, der blev skudt i ca. 2 min. Måske 30 skud i alt.” JP

“Efter skyderiet flygtede gerningsmændene i en mørk VW Polo, med registreringsnummer, AT 25919 ad Jagtvej.” (Politiken)

Den svenske socialdemokrat i Malmø, Mia Giorgetti kommenterer:

Aftonbladets gamle kommunist, gratisten Åsa Linderborg, skriver: Jag vill inte dö för Vilks rondellhund

Jeg havde planlagt at være der, men blev forhindret af ret prosaiske grunde. Posten opdateres.

Denne film er optaget ved det første arrangement i Lars Vilks komitteen, på dagen nøjagtig for to år siden

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
19 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Skåning
Skåning
7 years ago

Jag kunde inte låta bli att notera att när journalisthökarna fick sitt första uttalande av Helle T-S, så var den första frågan från DR-reportern “Hur tror du detta kommer att påverka situationen för muslimer i Danmark?”. Jag fattar bara inte hur man kan vara så skruvad i skallen att det är det första man undrar över som journalist. Helle skötte dock svaret bättre än någon ledande svensk politiker hade gjort.

Armadillo
Armadillo
7 years ago
Reply to  Skåning

Jeg så/hørte det også på live-TV fra EB på nettet (har ikke TV) og for at være ærlig, krummede jeg sgu tæer i sutskoene…
Det er nok bare et tidsspørgsmål inden kronikker om Islamofobi p.g.a denne handling kommer i metervis fra diverse apologeter.

Skåning
Skåning
7 years ago
Reply to  Armadillo

Detta såg jag faktiskt på nätsändningen. 🙂

Skåning
Skåning
7 years ago
Reply to  snaphanen

Herrejösses. Trodde först att du skämtade, men när jag klickade på länken så insåg jag att det faktiskt var ett ärligt menat pressmeddelande. Ja, vad kan man säga? Jo, jag vet att islamiska trossamfund är en myrstack av offermentalitet och konspirationsteorier. Jag är mer förundrad över att en dansk journalist tänker på samma sätt.

Peter Buch
Peter Buch
7 years ago

Det er snart nogle måneder siden jeg synes beredskabet var hævet, to på vagt hvor der før var en ved porten til Livgardens kaserne, flere metroinfomatorer, fortsat diverse med anden begundelse foklarlige udførte ombygninger og renoveinger der, ud over andet, i bedste tilfælde kan virke som begrænsende af antal døde og tilskadekomne.
Israelene har ekspertisen, og en relativt velbevæbnet tilladt befolkning, lokalt kan det blive massemord.

Armadillo
Armadillo
7 years ago
Reply to  Peter Buch

Det ligesom ligger i tiden at se over våbenloven, så enhver ustraffet indfødt etnisk dansker kan få ret at indehave håndvåben, for at sikre sig, sin familie og ejendom.
Det vil selvfølgelig stille store krav på uddannelse i våbenhåndtering og sikkert også et effektivt kontrolapparat.
Desuden bør alle private håndvåben aflevere et ballistisk “fingeraftryk” der kan identificere våbnet om det har anvendts.

Svend Andersen
7 years ago

Signalement af en af gerningsmændene fra Københavns Politi:

“Mand, 25–30 år, ca. 185 cm høj, atletisk af bygning med arabisk udseende, men med lysere hud end normalt og med sort glat hår.

Han var iført en sort eller mørkeblå skijakke og matchende bukser og formodentlig handsker. Han havde dækket nederste del af ansigtet helt op til øjnene med et partisan-tørklæde i farverne gul/orange og rød.

Han medbragte et sort maskinpistol/maskingevær. Afhørte beskrev det som 90 – 100 cm langt, helt sort og plasticlignende. Han medbragte ikke yderligere genstande.”

http://www.mynewsdesk.com/dk/koebenhavns-politi/pressreleases/krudttoenden-efterlysning-af-en-af-gerningsmaendene-signalement-1117685

Skåning
Skåning
7 years ago

Efter 300 år har Danmark åter räddat livet på en skåning. Tack!

Svend Andersen
7 years ago
Reply to  Skåning

Now let’s hunt some orcs together 🙂 … https://www.youtube.com/watch?v=XD-PfIdGIBE

Arbeideren
Arbeideren
7 years ago

Som bestilt tikker det snart inn uttalelser fra “hele spekterert”; den politiske klassen, mediaklassen, den antiintellektuelle venstresiden for ikke å forglemme islamistene. Deretter blir disse utsagn, som i beste fall består av selvfølgeligheter, pumpet ut på høy rotasjon fra supersubsidierte kringkastere land og strand rundt. Ingenting av det som blir formidlet rokker ved Den Store Førende Fortellingen om Nyorge, det forjettede flerkulturelle paradis, man har rutiner for sile ut det “vesentlige”. Slik sørger den nye norske overklassen for å holde Ola og Kari fullstendig uvitene om at der er sammenhenger og fakta som utvedydig peker motsatt vei. Flerkulturen med alle… Read more »

KSD
KSD
7 years ago

Mediernes dækning af terrorangrebet på Lars Vilks vil sandsynligvis give fremgang til rød blok

https://ksdha.wordpress.com/2015/02/14/mediernes-daekning-af-terrorangrebet-pa-lars-vilks-vil-sandsynligvis-give-fremgang-til-rod-blok/

tornuggleman
tornuggleman
7 years ago

Danskarna står inför ett stort vägval. Inför ABSOLUT ID-/passkontroll. Lämna EU . Det finns bara ETT ORD – UT !!! Islam är en mycket ond och samhällsfarlig SEKT. En sekt vilken måste förbjudas att utöva eller tillhöra !!! NI i Danmark behöver inte följa dårarna på andra sidan sundet ! Börja med PASS-KONTROLL MOT SVERIGE !!! Hur många DANSKA oskyldiga liv ska denna mycket onda sekt få kosta ? Säg rent ut. ER “Demokrati” är under krigshot. Använd militären o alla andra myndigheter mot våra GEMENSAMMA FIENDER vilka kommit som Trojanska Hästar med drömmen om världsherravälde Kasta ut extremisterna !… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
7 years ago

Havde vi ikke haft kirkelige handlinger havde jeg ogå været der.
Det er beklageligvis forventeligt.

Armadillo
Armadillo
7 years ago
Reply to  snaphanen

Krya på dig Steen…

Peter Buch
Peter Buch
7 years ago
Reply to  snaphanen

Som min ven, katolikken, en af dem, den soc. stemmende, den halve fanskmand, den for tiden knap så mobile, sagde, da jeg ringede op og fortalte hvad der skete- det er nogle farlige miljøer du går rundt i.

Det er de andre der er syge, husk det nu venligst.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
7 years ago

Morten Uhrskov Jensen: Så kom terroren til Danmark

http://jyllands-posten.dk/debat/blogs/mortenjensen/ECE7451078/S%C3%A5-kom-terroren-til-Danmark/

14. februar. 2015

Der hviler et blytungt ansvar på de politikere, der ikke vil standse masseindvandringen fra først og fremmest muslimske lande.

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x