18
feb
Seneste opdatering: 19/2-15 kl. 0223
25 kommentarer - Tryk for at kommentere!

islamist_copenhagen

Av Julia Caesar

Copyright Julia Caesar och Snaphanen. Citera gärna delar av texten men iaktta gott bloggskick och länka till Snaphanen!

Samtliga gärningsmän bakom de senaste tre årens islamistiska terrordåd i Europa har gått under radarn hos säkerhetspolisen i de länder där de var medborgare. Terrordåden har kostat 30 människor livet och skadat ännu fler. Fem terrorattentat – Toulouse, Montauban, Bryssel, Paris, Köpenhamn – var rena avrättningar i islams namn av judar och människor som använt sig av sin lagstadgade yttrandefrihet.

Den danska säkerhetspolisen PET varnades redan i september förra året om att Omar Abdel Hamid El-Hussein hade radikaliserats under sin tid i häkte. Men anmälan utlöste ingen alarmberedskap hos PET.

“PET hade mot bakgrund av rapporten från kriminalvården inte grund att tro att den nu avlidne 22-årige förmodade gärningsmannen planerade angrepp” skriver PET i ett pressmeddelande på tisdagen.
Samma mönster vid alla islamistiska terrordåd i Europa
Utredning pågår för att klarlägga vad som brast i rutinerna hos PET och/eller kriminalvården. Det danska rättsväsendet i form av Østre Landsret erkänner inga fel.

“Det som fungerar är de regler som skyddar den som är kriminell” skriver Hans Rustad i ett starkt kritiskt inlägg på document.no.

“De följs till punkt och pricka. Även när samhället hotas av radikaliserade kriminella ska reglerna följas.”

“Systemet är inte något system utan en blandning av politisk korrekthet och laissez faire; en palestinsk ungdom ska behandlas på mildast möjliga sätt, och rätten bortser från tydliga signaler om att han är starkt radikaliserad och vill bli krigare.”
Lyckades glida genom maskorna
Hur kunde 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein slinka under radarn och ges möjlighet att döda två personer och skada fem poliser vid de två terrorattentaten i Köpenhamn i lördags eftermiddag och natten mot lördag? Han är inte den förste som lyckas glida genom maskorna i säkerhetspolisens kontroll. Tvärtom är det exakt samma mönster som har upprepat sig vid samtliga islamistiska terrordåd i Europa de senaste tre åren.
Bodde i Danmark och Jordanien
Mannen som höll Köpenhamn i skräck i 13 timmar var känd som småkriminell. Hans föräldrar är palestinier som kom till Danmark och Mjølnerparken på Nørrebro via ett flyktingläger i Jordanien. Han föddes 1992 i Köpenhamn. Föräldrarna är skilda, och Omar Abdel Hamid El-Hussein bodde hos sin far i Danmark.

Reportern Morten Frich har kartlagt Omar Abdel Hamid El-Husseins bakgrund och beskriver den i Berlingske Tidene.

El-Hussein tillbringade fyra-fem år hos sin mor i Jordanien, men i augusti 2010 återvände han till Danmark. I rätten förklarade han den19 december 2014 att han hade vuxit upp i en helt vanlig familj, där han och hans yngre bror aldrig hade saknat något, och han hade ett utmärkt förhållande till både föräldrarna och brodern. Mer än så ville han inte säga.
“Han var genomsyrad av hat mot judar”
Han gick i skolan och stack inte ut på något särskilt sätt. Utom i ett avseende: med sitt hat mot judar.

“Han var genomsyrad av hat mot judar och mycket aggressiv när han pratade om Israel-Palestinakonflikten” säger en 22-årig tidigare klasskamrat till Ekstra Bladet.

Omar Abdel Hamid El-Hussein slog in på en kriminell bana men blev aldrig någon “big fish”. Han hade anknytning till gängkriminalitet, och i mars 2011 dömdes han för en rad inbrott och bilstölder. Han fick ett års fängelse.

Hans grövsta brott före terrordåden var ett oprovocerat och våldsamt knivöverfall på en 19-årig passagerare på det tåg han åkte med hem från skolan i Hvidovre i november 2013. Han dömdes till två års fängelse och överklagade domen. Den 30 januari avgjorde Østre Landsret att han skulle släppas fri till den 19 augusti när hans sak skulle prövas igen.
Kriminalvården larmade om jihadplaner
Flera källor som kände honom säger att han var förändrad när han släpptes ut ur fängelset för ett par veckor sedan. Han odlade skägg. Hans tal var högstämt och gick högt över huvudet på hans gamla kompisar. Det var inte längre det vanliga gängsnacket om bilar och flickor. Det handlade om filosofi och religion. Om offren i Gaza. Och om att komma till paradiset.

I häktet sa han att han ville resa till Syrien och ansluta sig till IS när han kom på fri fot. Kriminalvårdens personal blev oroad av Omar Abdel Hamid El-Husseins jihadplaner och satte upp honom på en lista över 39 radikaliserade intagna. Listan skickade de till PET – där El-Hussein inte ansågs föranleda några särskilda åtgärder.
Sköt med försvarets automatvapen
Han kom aldrig iväg till IS i Syrien. Han genomförde sin jihad på hemmaplan med två döda och fem skadade som resultat. Det vapen han använde och som polisen fann vid husrannsakan i Mjølnerparken är ett stulet automatvapen av typ M95 som är standardvapen i det danska försvarets infanteri. 2009 stals 44 sådana vapen vid ett inbrott i Antvorskov Kaserne.

Om Omar Abdel Hamid El-Hussein kom till paradiset och de väntande 72 jungfrurna får vi aldrig veta. Tidigt i söndags morse sköts han till döds av polisen vid det bostadshus dit de hade spårat honom, sedan han själv öppnat eld mot dem.
Allt fler terrorister är ensamvargar
Omar Abdel Hamid El-Hussein som oupptäckt “Lone wolf”-jihadist är inget undantag. Han representerar regeln i de senaste årens islamistiska terrordåd. För att undgå den risk för avslöjande som stora, välplanerade terroraktioner innebär opererar gärningsmännen allt oftare som ensamvargar i småskaliga attacker, ibland med ett nätverk bakom ryggen. Vanligaste vapen är knivar eller handeldvapen.

Vi har sett det upprepade gånger de senaste åren:
Toulouse 11 mars 2012. En fransk muslimsk soldat av nordafrikanskt ursprung skjuts till döds.
Montauban 15 mars 2012. Två uniformerade soldater, även de av nordafrikanskt ursprung, dödas och en tredje skadas allvarligt i ett köpcentrum.
Toulouse 19 mars 2012. Fyra personer dödas, varav tre barn, vid den judiska skolan Ozar Hatorah. Offren var den fransk-israeliske rabbinen Jonathan Sandler, 30, hans två söner Gabriel, 4, och Arieh, 5, samt eleven Miriam Monsonego, 7, dotter till rektorn på skolan. Dessutom skadades en 17-årig elev svårt. Enligt vittnen sköt gärningsmannen vilt omkring sig med två handeldvapen.


Dödad av polisens insatsstyrka
MohammedMerahSamtliga tre dåd hade samma gärningsman: Mohammed Merha, 23. Han dödade sammanlagt sju människor. Fem människor skadades, varav fyra allvarligt. Merah var fransk-algerisk muslim med franskt medborgarskap. Han sa att han attackerade barnen och rabbinen vid den judiska skolan “för att judarna dödar våra bröder och systrar i Palestina”.

Den franska säkerhetstjänsten hade haft Merah under uppsikt i flera år. Ändå lyckades han mörda sju personer. Den 21 mars hittades han av den franska polisen och stängde då tungt beväpnad in sig i sin lägenhet. Han sköts till döds av polisens insatsstyrka i samband med polisens stormning av lägenheten på förmiddagen den 22 mars 2012
Ung brittisk soldat fick huvudet avskuret
London 22 maj 2013. Den brittiske soldaten Lee Rigby, 25, Afghanistanveteran från Manchester och far till en tvåårig son, blev först påkörd och slagen till marken av en bil som gärningsmännen körde i 50-60 kilometer i timmen. De skär halsen av honom med en köttyxa och fortsätter att hacka hans kropp med köttknivar. De två gärningsmännen Michael Adebolajo, 29, och Michael Adebowale, 22, är söner till nigerianska invandrare. Båda har vuxit upp i kristna familjer men hade konverterat till islam.
Michael Adebowale var psykiskt sjuk och brukade höra röster från nigerianska andar.
Michael Adebolajo, gift sexbarnsfar, hade funnits på säkerhetspolisens radar under nästan tio år då han genomgått våldsam radikalisering. Bara någon vecka före mordet på Lee Rigby hade han setts predika högljutt och aggressivt om kriget i Syrien och konflikten i Afghanistan.
Båda dömdes till livstids fängelse.
Fyra döda vid Judiska muséet i Bryssel
Mehdi_NemmoucheBryssel 24 maj 2014. Mehdi Nemmouche, 29-årig algerier med franskt medborgarskap, mejar med automatvapen ner fyra personer på Judiska muséet i Bryssel. Ett israeliskt par och en fransk kvinna dör omedelbart. En belgisk frivilligarbetare på museet skottskadades och avled två veckor senare.

Nemmouche greps i Marseille när han steg av en buss som kom från Bryssel. Att han kunde gripas var en ren slump. Han åkte fast när tullens gränskontroll sökte efter narkotika. I sitt bagage hade han mordvapnen och mängder av ammunition. Han var känd av den franska antiterrorpolisen, och de hade honom under observation sedan han återvänt från Syrien där han hade stridit för IS i mer än ett år. Det hindrade honom inte från att begå de uttalat antisemitiska morden på fyra människor.
Terrordåden i Paris tog 17 liv
Paris 7 januari 2015. Den islamistiska massakern mot journalisterna på satirtidskriften Charlie Hebdo i Paris (tio journalister och två poliser dödade, fyra svårt skadade) och det efterföljande polismordet och två gisslandramer skördade sammanlagt 17 liv. Gärningsmännen i terrorattacken mot Charlie Hebdo var de algeriska andragenerationsinvandrarna och bröderna Cherif Kouachi, 32, och Saïd Kouachi, 34, som senare sköts till döds av den franska specialstyrkan GIGN.

paris_collage

Den tredje gärningsmannen, Amedy Coulibaly, 32, med ursprung från Mali, tog 19 personer som gisslan i den judiska butiken Hyper Cacher vid Porte de Vincennes i östra Paris och sköt ihjäl fyra av dem. Han sköts till döds av polis vid fritagande av gisslan. Se krönikan “Islams rätta ansikte“.
Självmordsbombaren okänd för Säpo
Samma mönster som i Köpenhamn är tydligt vid alla terrordåd i Europa de senaste åren. Gärningsmännen är islamister och har invandrarbakgrund. De har ägnat sig åt vanlig kriminalitet i flera år innan de har radikaliserats och övergått till jihad mot judar och andra européer. De har i samtliga fall glidit under säkerhetspolisens radar och ostört kunnat begå de fruktansvärda terrordåden.
Självmordsbombaren Taimour Abulwahab var också en total överraskning för Säpo. De hade ingen aning om hans existens. Det var enbart på grund av teknisk klantighet som han misslyckades med att ta ett stort antal människor med sig i döden den 11 december 2010 och bara lyckades spränga sig själv i luften.
Skandinavien näst vanligaste måltavlan
Terrorn har vänt USA ryggen och tagit sig in i Europa. Huvudorsaken är de europeiska ländernas – i synnerhet Sveriges – fullkomligt ansvarslösa massinvandring av människor från havererade muslimska länder i Mellanöstern och Afrika. Det förnekas av politikerna, som låtsas tro att alla som kommer från undermåliga och våldsamma kulturer är precis som vi. Men de islamistiska terrordåden visar något helt annat.

Allt fler attacker riktar sig mot mål i Europa. Sedan 2008 har Storbritannien registrerat flest planerade terrorattacker (30 procent), tätt följt av Skandinavien (20 procent) och Frankrike (13 procent). Skandinaviska måltavlor har passerat franska och italienska, som historiskt har varit mer betydande. Det konstaterar de norska forskarna Brynjar Lia och Anne Stenersen i den faktaspäckade artikeln “The Modus Operandi of Jihadi Terrorists in Europe”.

Skandinavien – i första hand Danmark – har haft en kraftig tillväxt av terroristdåd med början i samband med Jyllands-Postens publicering av Mohammedteckningarna 2005. Konstnären Lars Vilks, Muhammedtecknaren Kurt Westergaard och den danske författaren och islamkritikern Lars Hedegaard har utsatts för allvarliga mordförsök, i Vilks fall upprepade gånger.
“Säkerhetspolisen den sista försvarslinjen”
Jihadisternas strategi att operera småskaligt har gjort säkerhetspolisen uppgift allt svårare. Säkerhetspolisen har den hopplösa uppgiften att övervaka presumtiva terrorister och förebygga nya islamistiska blodbad – samtidigt som politikerna ständigt ökar på riskerna genom insläpp av tusentals nya jihadister.
Säkerhetspolisen är med terrorforskarna Magnus Ranstorps och Peder Hyllengrens ord “den sista försvarslinjen för ett fritt och demokratiskt samhälle”.
Att ösa vatten med en tesked ur ett badkar
I ett Europa med dörrarna öppna på vid gavel för massinsläpp av islamister och IS-anhängare är säkerhetspolisens roll ungefär som att ösa vatten med en tesked ur ett badkar, samtidigt som vattnet forsar för fullt ur kranarna.

“De allra flesta attentatsförsök avvärjs i tid, men omfattningen av problemet börjar bli så stort att det blir en svår prioriteringsfråga vilka personer som ska bevakas. Dygnetrunt-bevakning av en enda individ kräver en personalstyrka på 20–30 personer” skriver Magnus Ranstorp och Peder Hyllengren.
Den sista försvarslinjen håller på att brista
I klartext: den sista försvarslinjen för skydd av medborgarna nu är så hårt ansatt att den håller på att brista. Två terrorattentat i Sverige har avvärjts av Säpo. Det finns inga garantier för att det inte kommer fler.

  • Den svenske Säpochefen Anders Thornberg har sagt det.
  • Inrikesminister Anders Ygeman (s) har sagt det.

Deras icke-garantier innebär en kapitulation. Indirekt erkänner de att politikerna har släppt in högriskgrupper som är omöjliga att kontrollera. Invånarna i de nordiska länderna ska kallt räkna med fler islamistiska terrordåd med mängder av döda och skadade. Ett 80-tal personer bedöms av Säpo utgöra ett direkt hot mot samhället.
Vi ska gå i fackeltåg och mysa
Efter varje islamistiskt terrordåd begär politikerna av oss att vi ska “stå samman“. Plötsligt ska vi vara “ett folk” – efter att i decennier ha fått höra att vi inte finns som folk. Vi ska stå “enade mot angreppen på demokratin“. Vi ska gå i fackeltåg och “manifestera mot det meningslösa våldet” och mysa i gemenskapen, och sedan ska vi gå hem och borsta av oss krutdammet och glömma det hemska som hände.

Tills det händer igen. Och igen.

De som inte vet ens hur man stavar till solidaritet med sitt eget folk begär att vi ska vara solidariska med dem. Samma politiker som i årtionden har hotat, hatat och närapå mobbat ihjäl alla som inte delar deras åsikter begär att vi ska vara lojala med dem.

Samma politiker som har jagat ut obekväma journalister, författare och konstnärer i kylan och gjort allt för att knapra hål i yttrandefriheten hyllar den plötsligt i högstämda anföranden och vill få oss att tro att de aldrig kommer att göra avkall på den.
Politikerna har själva bjudit in terrorn
Det är samma politiker som har bjudit in medeltiden i våra länder genom obegränsat insläpp från sönderfallna muslimska länder. Människor som inte är som vi, som aldrig kommer att bli som vi och inte har minsta önskan att bli som vi. Nu står politikerna där och börjar i bästa fall ana att de själva har bjudit in terrorn i våra tidigare fredliga och välfungerande länder.

Tyvärr kommer det att behövas fler terrordåd innan de tvingas fatta det beslut som är oundvikligt: att strypa invandringen från muslimska länder. Det finns ingen återvändo.

Politikerna vill gärna låtsas ett tag till. Men de har ingen rätt att begära av oss att vi ska vara solidariska med dem.

Av Julia Caesar

Tidligere kronikker af samme forfatter

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
25 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] har samtliga gärningsmän bakom de senaste tre årens islamistiska terrordåd i Europa gått under radarn hos säkerhetspolisen i de länder – där de redan var medborgare. Terrordåd (de senaste i Paris och Köpenhamn) […]

trackback

[…] Terrordåden i Köpenhamn följer ett tragiskt mönster från alla islamistiska terrorattacker i Europa de senaste tre åren som skördat mer än 30 dödsoffer och ännu fler skadade. Gärningsmännen vid samtliga terrordåd gick under säkerhetspolisens radar och förblev oupptäckta – tills det small. Se senaste krönikan “Alla gick under radarn”. […]

trackback

[…] Terrordåden i Köpenhamn följer ett tragiskt mönster från alla islamistiska terrorattacker i Europa de senaste tre åren som skördat mer än 30 dödsoffer och ännu fler skadade. Gärningsmännen vid samtliga terrordåd gick under säkerhetspolisens radar och förblev oupptäckta – tills det small. Se senaste krönikan “Alla gick under radarn”. […]

GHjo
GHjo
7 years ago

Kan ødeleggelsen av Sverige og andre land ved hjelp av muslimsk innvandring være gjort -bevisst– som utslag av et -hat og forakt mot seg selv og sin befolkning?Etslags fenomen som gjør seg gjeldende når en sivilisasjon har nådd toppen av sin utvikling, og raser nedover mot bølgedalen.Alt her i denne verden går i + og — i sinus-bølger.Like mye over som under streken.Vår sivilisasjon er bølgen over streken —og så kommer Islam og fortsetter nedover under streken med sitt ubeskrivelige barbari og menneskelig lidelse og fornedrelse.Representerer bare den –politiske korrekthet–og multikultur-ideologiens absurditeter en naturlig utvikling og universell -lov-som går ut… Read more »

Sub Rosa
Sub Rosa
7 years ago

Machetemordet på den brittiske soldaten Lee Rigby.

http://www.friatider.se/konverterade-till-islam-blev-valdsam-mordare

Skåning
Skåning
7 years ago
Reply to  snaphanen

Det värsta är ju att den omvända frågan hade varit fullständigt otänkbar för varje journalist. Har muslimer något medansvar för de brott som begås av muslimer? Fast med den distinkta skillnaden att det är judarna som är offer och muslimer som är förövare!

GustaWasa
GustaWasa
7 years ago
Reply to  snaphanen

Man kan väl därmed säga som detta då. Om islam säger att Israel är deras land (?) Då måste vi väl säga att Sverige är vårt land. Och att Norden är nordbornas land. Och att Europa är européernas land. Men andra ord så är därmed islam som befinner sig på denna vår kontinent enbart därmed ockupanter. Men det är ju så att islam har tagit sin tro ur “gamla testamenet” och därmed så får de böja sig för att Gud har givit israeliterna dem detta landet Israel. Allt annat är ju därmed gudsförnekelse. Vidare.. Men nu så blir det religion… Read more »

Cavatus
7 years ago

Igår intervjuades Israels ambassadör i Studio 1 i P1. Han tillfrågades om vilket ansvar judarna har själva för att de attackeras. Han tyckte att frågan var oförskämd men reportern insisterade två gånger till. Han jämförde frågan med om huruvida ett våldtäktsoffer var medskyldig till att hon våldtas. Programchefen insåg det fatal misstaget och har nu censurerat den delen av intervjun så att den inte får spridning på Internet. Märk väl att intervjun görs på engelska. Just därför måste vi medverka till att den sprids över hela världen så hela världen får reda på hur antisemitiska (och islamofila) svenska medier är.… Read more »

KSD
KSD
7 years ago

Terror: Socialdemokraternes bitterhed og hykleri når nye højder

https://ksdha.wordpress.com/2015/02/18/terror-socialdemokraternes-bitterhed-og-hykleri-nar-nye-hojder/

GustaWasa
GustaWasa
7 years ago
Reply to  KSD

Den bitterheten är nog mera ett utslag över att islams terror numera är genomskådad och även att “moderata muslimer” är enbart muslimer till syvende och sist. Den bitterheten är nog mer ett utslag av att “falska demokrater” fått se sin “dolda agenda” med islam nu håller på att krascha. Den bitterheten är mer ett utslag av att dessa falska demokrater inte får se sitt verk fullbordas som de hade tänk. De falska demokraterna som har nästlat sig in i demokratin och demokratiska partier. De är inge andra än konvertiter, islamska konvertiter. Det är samma i Sverige med denna stora bitterhet… Read more »

niklasr
niklasr
7 years ago

Snart kommer terrordåd i Sverige bli lika vanligt och oomskrivet som de närmare 34 000 våldtäkterna som begås varje år i riket.
Så när någon, eller några mördas av muslimer så kommer ingen skriva något, ingen kommer säga något och ingen kommer att göra något. Skulle muslimen/rna åka fast så blir det en smäll på fingrarna och ut ur systemet så fort som möjligt med den.

För motsatsen skulle innebära att politikerna och deras handgångna kvinnor, journalisterna, är tvungna att erkänna att de hade fel, och det kommer aldrig att inträffa.

Peter Zichau
Peter Zichau
7 years ago
Goscarsson
Goscarsson
7 years ago
Reply to  Peter Zichau

Obligatorisk läsning. Om Sörlanders analys är rätt så står våra samhällen inför ett tvång till radikalt om tänkande.

Peter Zichau
Peter Zichau
7 years ago
Reply to  Goscarsson

Ja, det er skide interessant det han siger. Hvis man er demokrat og tror på love skabt af mennesker, kan man selvsagt ikke samtidig være muslim. Det svarer jo til at ville spille fodbold, men samtidig insisterer på at måtte tage med hænder.
Hvis Allah har overbragt sit budskab til Muhammed – som selve optagelsesritualet jo omhandler – så må det jo tages for pålydende. Ellers kan man jo ikke kalde sig muslim. Men så kan man jo heller ikke tro på demokratiet og de sekulære love, for så falder hele troen jo fra hinanden..?
Svar lige på den…

Edward Ulfertz
7 years ago
Reply to  Peter Zichau

“Hur kan vi skilja mellan muslimer, som sätter demokratin över islamisk lag, och muslimer, som sätter islamisk lag över demokratin? Finns det något sätt på vilket muslimer kan visa att de inte vill tvinga på oss andra islamisk lag? Det gör faktiskt. Det som bäst visar hur den enskilda muslimen ställer sig till demokrati och det öppna samhällets värderingar, är hans inställning till karikatyrer som de som ritats i Jyllands-Posten och senare i Charlie Hebdo. En muslim som på allvar menar att hans kränkthet ska övertrumfa andras rätt att rita Muhammed satiriskt, visar han därmed att han sätter islamisk lag… Read more »

Peter Zichau
Peter Zichau
7 years ago
Reply to  Edward Ulfertz

Jo, men det forklarer bare ikke hvordan man så skal definerer det at være muslim. Islam er jo ikke en fortolkningsreligion man bare kan tage lidt fra. Og da slet ikke pille selve grundlaget ud af. Så er der jo ikke andet tilbage end… Ja, hvad..?

Peter Buch
Peter Buch
7 years ago

Tyrrani har menneskeofring som følgesvend. Enkelte, få eller millioner.
At styrte tyranner eller tyrrani som sådan er ofte svært. Men bør forsøges.
Defensive forholdsregler med afspærringer, overvågning og sluser, sikringsrum og gentagne advarsler, nærhed af væbnede styrker synes mig på nogle omåder de eneste muligheder.

Det er et helvede derude.

Peter Zichau
Peter Zichau
7 years ago

Problemet er i al sin enkelhed det, at vi har lukket en masse mennesker ind, som naturligvis aldrig skulle have været blevet det. Nu mærker vi så konsekvenserne af den fatale beslutning – men nu tør vi ikke hverken tale om det, eller handle på det, af frygt for, at det optrapper situationen. Tilbage står at forsøge at gyde olie på vandende, overvåge situationen og bede til det ikke bliver værre. Men det ved jo både de og vi, så det gør jo bare det hele mere åndssvagt. De har erklæret vores samfund krig, så nu kan de lave al… Read more »

Peter Zichau
Peter Zichau
7 years ago
Reply to  Peter Zichau

Tag en hvilken som helst moderat muslim, det være sig ansatte hos DR, TV2, indenfor kulturen eller sågar Christiansborg – og stil dem følgende spørgsmål. Støtter du Sharia – eller elementer af det? I så fald hvilke? Ser du en opdeling mellem muslimer og ikke-muslimer? Går du imod ægteskab mellem muslimsk kvinde og ikke-muslimsk mand? Skal muslimer frit kunne forlade islam? Er Muhammed det perfekte eksempel, til evig tid? Fortsæt selv listen, havde jeg nær sagt… Sådan ville man gribe det an i en normal verden, men så længe vi ikke stiller spørgsmål, kommer vi aldrig videre. Lad os nu… Read more »

Cavatus
7 years ago
Reply to  Peter Zichau

Helt rätt, men så oerhört kontroversiella frågor, i alla fall i Sverige, att här får de inte uttalas, knappt ens tänkas!

invandrare1957
invandrare1957
7 years ago

Så rätt Julia. Jag förstår inte hur polisen ska klara det här i framtiden. Det räcker att polisen blir tvugna att skjuta någon i självförsvar. Det kan bli utlösande för ett hundratal döda etniska danskar eller svenskar. Eller så sprider det sig i hela Norden. Tänk om dom nordiska länderna hade gått på SD linje och hjälpt dom hemma istället. Fått mera för pengarna och ett tryggare Norden. Men nu handlar det inte det utan att globalisera Norden. Möte i USA om terrorn tror inte ett dugg på det. Dom som har mötet är Bilderbergare så det handlar om globaliseringen.… Read more »

GustaWasa
GustaWasa
7 years ago

Det finns två falanger inom det politiskt korrekta skrået. Det ena är dem som i smyg hyllar revolutioner och tycker det är spännande att tänka sig att vara en liten Stalin. Det andra är dem som rider på vågen av denna “mys revolution ism”. De har därmed kunna arbeta sig uppåt i politiska partier, där de med likasinnade sedan har tagit ett järngrepp över partiet(er). I Sverige finns det två namn som sticker ut. Det är Mona Sahlin och det är Fredrik Reinfeldt. Dessa två har mycket gemensamt, mer än vad man kan tro om två så “olika partier”. De… Read more »

Skåning
Skåning
7 years ago

En klokt skriven artikel, och möjligen har du rätt i att PET har vissa ideologiska skygglappar, men de står samtidigt inför en ohemul uppgift. Problemet är att det finns så oerhört många “kränkta” araber/muslimer i Danmark (jag vågar inte tänka på Sverige) som “radikaliseras” för alla sorters fåniga oförrätter. Men säkerhetspolisen omöjligen kan hålla koll på alla. De är helt enkelt för många. Jag tror att det är en verklighet som vi måste lära oss att leva med, tills någon finner en bättre human väg ut ur problemet. Att stoppa massinvandringen är i vart fall nummer ett. Våra politiker mäktar… Read more »

25
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x