18
feb
Seneste opdatering: 19/2-15 kl. 0223
25 kommentarer - Tryk for at kommentere!

islamist_copenhagen

Av Julia Caesar

Copyright Julia Caesar och Snaphanen. Citera gÀrna delar av texten men iaktta gott bloggskick och lÀnka till Snaphanen!

Samtliga gĂ€rningsmĂ€n bakom de senaste tre Ă„rens islamistiska terrordĂ„d i Europa har gĂ„tt under radarn hos sĂ€kerhetspolisen i de lĂ€nder dĂ€r de var medborgare. TerrordĂ„den har kostat 30 mĂ€nniskor livet och skadat Ă€nnu fler. Fem terrorattentat – Toulouse, Montauban, Bryssel, Paris, Köpenhamn – var rena avrĂ€ttningar i islams namn av judar och mĂ€nniskor som anvĂ€nt sig av sin lagstadgade yttrandefrihet.

Den danska sÀkerhetspolisen PET varnades redan i september förra Äret om att Omar Abdel Hamid El-Hussein hade radikaliserats under sin tid i hÀkte. Men anmÀlan utlöste ingen alarmberedskap hos PET.

“PET hade mot bakgrund av rapporten frĂ„n kriminalvĂ„rden inte grund att tro att den nu avlidne 22-Ă„rige förmodade gĂ€rningsmannen planerade angrepp” skriver PET i ett pressmeddelande pĂ„ tisdagen.
Samma mönster vid alla islamistiska terrordÄd i Europa
Utredning pÄgÄr för att klarlÀgga vad som brast i rutinerna hos PET och/eller kriminalvÄrden. Det danska rÀttsvÀsendet i form av Østre Landsret erkÀnner inga fel.

“Det som fungerar Ă€r de regler som skyddar den som Ă€r kriminell” skriver Hans Rustad i ett starkt kritiskt inlĂ€gg pĂ„ document.no.

“De följs till punkt och pricka. Även nĂ€r samhĂ€llet hotas av radikaliserade kriminella ska reglerna följas.”

“Systemet Ă€r inte nĂ„got system utan en blandning av politisk korrekthet och laissez faire; en palestinsk ungdom ska behandlas pĂ„ mildast möjliga sĂ€tt, och rĂ€tten bortser frĂ„n tydliga signaler om att han Ă€r starkt radikaliserad och vill bli krigare.”
Lyckades glida genom maskorna
Hur kunde 22-Ärige Omar Abdel Hamid El-Hussein slinka under radarn och ges möjlighet att döda tvÄ personer och skada fem poliser vid de tvÄ terrorattentaten i Köpenhamn i lördags eftermiddag och natten mot lördag? Han Àr inte den förste som lyckas glida genom maskorna i sÀkerhetspolisens kontroll. TvÀrtom Àr det exakt samma mönster som har upprepat sig vid samtliga islamistiska terrordÄd i Europa de senaste tre Ären.
Bodde i Danmark och Jordanien
Mannen som höll Köpenhamn i skrÀck i 13 timmar var kÀnd som smÄkriminell. Hans förÀldrar Àr palestinier som kom till Danmark och MjÞlnerparken pÄ NÞrrebro via ett flyktinglÀger i Jordanien. Han föddes 1992 i Köpenhamn. FörÀldrarna Àr skilda, och Omar Abdel Hamid El-Hussein bodde hos sin far i Danmark.

Reportern Morten Frich har kartlagt Omar Abdel Hamid El-Husseins bakgrund och beskriver den i Berlingske Tidene.

El-Hussein tillbringade fyra-fem Är hos sin mor i Jordanien, men i augusti 2010 ÄtervÀnde han till Danmark. I rÀtten förklarade han den19 december 2014 att han hade vuxit upp i en helt vanlig familj, dÀr han och hans yngre bror aldrig hade saknat nÄgot, och han hade ett utmÀrkt förhÄllande till bÄde förÀldrarna och brodern. Mer Àn sÄ ville han inte sÀga.
“Han var genomsyrad av hat mot judar”
Han gick i skolan och stack inte ut pÄ nÄgot sÀrskilt sÀtt. Utom i ett avseende: med sitt hat mot judar.

“Han var genomsyrad av hat mot judar och mycket aggressiv nĂ€r han pratade om Israel-Palestinakonflikten” sĂ€ger en 22-Ă„rig tidigare klasskamrat till Ekstra Bladet.

Omar Abdel Hamid El-Hussein slog in pĂ„ en kriminell bana men blev aldrig nĂ„gon “big fish”. Han hade anknytning till gĂ€ngkriminalitet, och i mars 2011 dömdes han för en rad inbrott och bilstölder. Han fick ett Ă„rs fĂ€ngelse.

Hans grövsta brott före terrordÄden var ett oprovocerat och vÄldsamt knivöverfall pÄ en 19-Ärig passagerare pÄ det tÄg han Äkte med hem frÄn skolan i Hvidovre i november 2013. Han dömdes till tvÄ Ärs fÀngelse och överklagade domen. Den 30 januari avgjorde Østre Landsret att han skulle slÀppas fri till den 19 augusti nÀr hans sak skulle prövas igen.
KriminalvÄrden larmade om jihadplaner
Flera kÀllor som kÀnde honom sÀger att han var förÀndrad nÀr han slÀpptes ut ur fÀngelset för ett par veckor sedan. Han odlade skÀgg. Hans tal var högstÀmt och gick högt över huvudet pÄ hans gamla kompisar. Det var inte lÀngre det vanliga gÀngsnacket om bilar och flickor. Det handlade om filosofi och religion. Om offren i Gaza. Och om att komma till paradiset.

I hĂ€ktet sa han att han ville resa till Syrien och ansluta sig till IS nĂ€r han kom pĂ„ fri fot. KriminalvĂ„rdens personal blev oroad av Omar Abdel Hamid El-Husseins jihadplaner och satte upp honom pĂ„ en lista över 39 radikaliserade intagna. Listan skickade de till PET – dĂ€r El-Hussein inte ansĂ„gs föranleda nĂ„gra sĂ€rskilda Ă„tgĂ€rder.
Sköt med försvarets automatvapen
Han kom aldrig ivÀg till IS i Syrien. Han genomförde sin jihad pÄ hemmaplan med tvÄ döda och fem skadade som resultat. Det vapen han anvÀnde och som polisen fann vid husrannsakan i MjÞlnerparken Àr ett stulet automatvapen av typ M95 som Àr standardvapen i det danska försvarets infanteri. 2009 stals 44 sÄdana vapen vid ett inbrott i Antvorskov Kaserne.

Om Omar Abdel Hamid El-Hussein kom till paradiset och de vÀntande 72 jungfrurna fÄr vi aldrig veta. Tidigt i söndags morse sköts han till döds av polisen vid det bostadshus dit de hade spÄrat honom, sedan han sjÀlv öppnat eld mot dem.
Allt fler terrorister Àr ensamvargar
Omar Abdel Hamid El-Hussein som oupptĂ€ckt “Lone wolf”-jihadist Ă€r inget undantag. Han representerar regeln i de senaste Ă„rens islamistiska terrordĂ„d. För att undgĂ„ den risk för avslöjande som stora, vĂ€lplanerade terroraktioner innebĂ€r opererar gĂ€rningsmĂ€nnen allt oftare som ensamvargar i smĂ„skaliga attacker, ibland med ett nĂ€tverk bakom ryggen. Vanligaste vapen Ă€r knivar eller handeldvapen.

Vi har sett det upprepade gÄnger de senaste Ären:
Toulouse 11 mars 2012. En fransk muslimsk soldat av nordafrikanskt ursprung skjuts till döds.
Montauban 15 mars 2012. TvÄ uniformerade soldater, Àven de av nordafrikanskt ursprung, dödas och en tredje skadas allvarligt i ett köpcentrum.
Toulouse 19 mars 2012. Fyra personer dödas, varav tre barn, vid den judiska skolan Ozar Hatorah. Offren var den fransk-israeliske rabbinen Jonathan Sandler, 30, hans tvÄ söner Gabriel, 4, och Arieh, 5, samt eleven Miriam Monsonego, 7, dotter till rektorn pÄ skolan. Dessutom skadades en 17-Ärig elev svÄrt. Enligt vittnen sköt gÀrningsmannen vilt omkring sig med tvÄ handeldvapen.


Dödad av polisens insatsstyrka
MohammedMerahSamtliga tre dĂ„d hade samma gĂ€rningsman: Mohammed Merha, 23. Han dödade sammanlagt sju mĂ€nniskor. Fem mĂ€nniskor skadades, varav fyra allvarligt. Merah var fransk-algerisk muslim med franskt medborgarskap. Han sa att han attackerade barnen och rabbinen vid den judiska skolan “för att judarna dödar vĂ„ra bröder och systrar i Palestina”.

Den franska sĂ€kerhetstjĂ€nsten hade haft Merah under uppsikt i flera Ă„r. ÄndĂ„ lyckades han mörda sju personer. Den 21 mars hittades han av den franska polisen och stĂ€ngde dĂ„ tungt bevĂ€pnad in sig i sin lĂ€genhet. Han sköts till döds av polisens insatsstyrka i samband med polisens stormning av lĂ€genheten pĂ„ förmiddagen den 22 mars 2012
Ung brittisk soldat fick huvudet avskuret
London 22 maj 2013. Den brittiske soldaten Lee Rigby, 25, Afghanistanveteran frÄn Manchester och far till en tvÄÄrig son, blev först pÄkörd och slagen till marken av en bil som gÀrningsmÀnnen körde i 50-60 kilometer i timmen. De skÀr halsen av honom med en köttyxa och fortsÀtter att hacka hans kropp med köttknivar. De tvÄ gÀrningsmÀnnen Michael Adebolajo, 29, och Michael Adebowale, 22, Àr söner till nigerianska invandrare. BÄda har vuxit upp i kristna familjer men hade konverterat till islam.
Michael Adebowale var psykiskt sjuk och brukade höra röster frÄn nigerianska andar.
Michael Adebolajo, gift sexbarnsfar, hade funnits pÄ sÀkerhetspolisens radar under nÀstan tio Är dÄ han genomgÄtt vÄldsam radikalisering. Bara nÄgon vecka före mordet pÄ Lee Rigby hade han setts predika högljutt och aggressivt om kriget i Syrien och konflikten i Afghanistan.
BÄda dömdes till livstids fÀngelse.
Fyra döda vid Judiska muséet i Bryssel
Mehdi_NemmoucheBryssel 24 maj 2014. Mehdi Nemmouche, 29-Ärig algerier med franskt medborgarskap, mejar med automatvapen ner fyra personer pÄ Judiska muséet i Bryssel. Ett israeliskt par och en fransk kvinna dör omedelbart. En belgisk frivilligarbetare pÄ museet skottskadades och avled tvÄ veckor senare.

Nemmouche greps i Marseille nÀr han steg av en buss som kom frÄn Bryssel. Att han kunde gripas var en ren slump. Han Äkte fast nÀr tullens grÀnskontroll sökte efter narkotika. I sitt bagage hade han mordvapnen och mÀngder av ammunition. Han var kÀnd av den franska antiterrorpolisen, och de hade honom under observation sedan han ÄtervÀnt frÄn Syrien dÀr han hade stridit för IS i mer Àn ett Är. Det hindrade honom inte frÄn att begÄ de uttalat antisemitiska morden pÄ fyra mÀnniskor.
TerrordÄden i Paris tog 17 liv
Paris 7 januari 2015. Den islamistiska massakern mot journalisterna pÄ satirtidskriften Charlie Hebdo i Paris (tio journalister och tvÄ poliser dödade, fyra svÄrt skadade) och det efterföljande polismordet och tvÄ gisslandramer skördade sammanlagt 17 liv. GÀrningsmÀnnen i terrorattacken mot Charlie Hebdo var de algeriska andragenerationsinvandrarna och bröderna Cherif Kouachi, 32, och Saïd Kouachi, 34, som senare sköts till döds av den franska specialstyrkan GIGN.

paris_collage

Den tredje gĂ€rningsmannen, Amedy Coulibaly, 32, med ursprung frĂ„n Mali, tog 19 personer som gisslan i den judiska butiken Hyper Cacher vid Porte de Vincennes i östra Paris och sköt ihjĂ€l fyra av dem. Han sköts till döds av polis vid fritagande av gisslan. Se krönikan “Islams rĂ€tta ansikte“.
SjÀlvmordsbombaren okÀnd för SÀpo
Samma mönster som i Köpenhamn Àr tydligt vid alla terrordÄd i Europa de senaste Ären. GÀrningsmÀnnen Àr islamister och har invandrarbakgrund. De har Àgnat sig Ät vanlig kriminalitet i flera Är innan de har radikaliserats och övergÄtt till jihad mot judar och andra européer. De har i samtliga fall glidit under sÀkerhetspolisens radar och ostört kunnat begÄ de fruktansvÀrda terrordÄden.
SjÀlvmordsbombaren Taimour Abulwahab var ocksÄ en total överraskning för SÀpo. De hade ingen aning om hans existens. Det var enbart pÄ grund av teknisk klantighet som han misslyckades med att ta ett stort antal mÀnniskor med sig i döden den 11 december 2010 och bara lyckades sprÀnga sig sjÀlv i luften.
Skandinavien nÀst vanligaste mÄltavlan
Terrorn har vĂ€nt USA ryggen och tagit sig in i Europa. Huvudorsaken Ă€r de europeiska lĂ€ndernas – i synnerhet Sveriges – fullkomligt ansvarslösa massinvandring av mĂ€nniskor frĂ„n havererade muslimska lĂ€nder i Mellanöstern och Afrika. Det förnekas av politikerna, som lĂ„tsas tro att alla som kommer frĂ„n undermĂ„liga och vĂ„ldsamma kulturer Ă€r precis som vi. Men de islamistiska terrordĂ„den visar nĂ„got helt annat.

Allt fler attacker riktar sig mot mĂ„l i Europa. Sedan 2008 har Storbritannien registrerat flest planerade terrorattacker (30 procent), tĂ€tt följt av Skandinavien (20 procent) och Frankrike (13 procent). Skandinaviska mĂ„ltavlor har passerat franska och italienska, som historiskt har varit mer betydande. Det konstaterar de norska forskarna Brynjar Lia och Anne Stenersen i den faktaspĂ€ckade artikeln “The Modus Operandi of Jihadi Terrorists in Europe”.

Skandinavien – i första hand Danmark – har haft en kraftig tillvĂ€xt av terroristdĂ„d med början i samband med Jyllands-Postens publicering av Mohammedteckningarna 2005. KonstnĂ€ren Lars Vilks, Muhammedtecknaren Kurt Westergaard och den danske författaren och islamkritikern Lars Hedegaard har utsatts för allvarliga mordförsök, i Vilks fall upprepade gĂ„nger.
“SĂ€kerhetspolisen den sista försvarslinjen”
Jihadisternas strategi att operera smĂ„skaligt har gjort sĂ€kerhetspolisen uppgift allt svĂ„rare. SĂ€kerhetspolisen har den hopplösa uppgiften att övervaka presumtiva terrorister och förebygga nya islamistiska blodbad – samtidigt som politikerna stĂ€ndigt ökar pĂ„ riskerna genom inslĂ€pp av tusentals nya jihadister.
SĂ€kerhetspolisen Ă€r med terrorforskarna Magnus Ranstorps och Peder Hyllengrens ord “den sista försvarslinjen för ett fritt och demokratiskt samhĂ€lle”.
Att ösa vatten med en tesked ur ett badkar
I ett Europa med dörrarna öppna pÄ vid gavel för massinslÀpp av islamister och IS-anhÀngare Àr sÀkerhetspolisens roll ungefÀr som att ösa vatten med en tesked ur ett badkar, samtidigt som vattnet forsar för fullt ur kranarna.

“De allra flesta attentatsförsök avvĂ€rjs i tid, men omfattningen av problemet börjar bli sĂ„ stort att det blir en svĂ„r prioriteringsfrĂ„ga vilka personer som ska bevakas. Dygnetrunt-bevakning av en enda individ krĂ€ver en personalstyrka pĂ„ 20–30 personer” skriver Magnus Ranstorp och Peder Hyllengren.
Den sista försvarslinjen hÄller pÄ att brista
I klartext: den sista försvarslinjen för skydd av medborgarna nu Àr sÄ hÄrt ansatt att den hÄller pÄ att brista. TvÄ terrorattentat i Sverige har avvÀrjts av SÀpo. Det finns inga garantier för att det inte kommer fler.

  • Den svenske SĂ€pochefen Anders Thornberg har sagt det.
  • Inrikesminister Anders Ygeman (s) har sagt det.

Deras icke-garantier innebÀr en kapitulation. Indirekt erkÀnner de att politikerna har slÀppt in högriskgrupper som Àr omöjliga att kontrollera. InvÄnarna i de nordiska lÀnderna ska kallt rÀkna med fler islamistiska terrordÄd med mÀngder av döda och skadade. Ett 80-tal personer bedöms av SÀpo utgöra ett direkt hot mot samhÀllet.
Vi ska gÄ i fackeltÄg och mysa
Efter varje islamistiskt terrordĂ„d begĂ€r politikerna av oss att vi ska “stĂ„ samman“. Plötsligt ska vi vara “ett folk” – efter att i decennier ha fĂ„tt höra att vi inte finns som folk. Vi ska stĂ„ “enade mot angreppen pĂ„ demokratin“. Vi ska gĂ„ i fackeltĂ„g och “manifestera mot det meningslösa vĂ„ldet” och mysa i gemenskapen, och sedan ska vi gĂ„ hem och borsta av oss krutdammet och glömma det hemska som hĂ€nde.

Tills det hÀnder igen. Och igen.

De som inte vet ens hur man stavar till solidaritet med sitt eget folk begÀr att vi ska vara solidariska med dem. Samma politiker som i Ärtionden har hotat, hatat och nÀrapÄ mobbat ihjÀl alla som inte delar deras Äsikter begÀr att vi ska vara lojala med dem.

Samma politiker som har jagat ut obekvÀma journalister, författare och konstnÀrer i kylan och gjort allt för att knapra hÄl i yttrandefriheten hyllar den plötsligt i högstÀmda anföranden och vill fÄ oss att tro att de aldrig kommer att göra avkall pÄ den.
Politikerna har sjÀlva bjudit in terrorn
Det Àr samma politiker som har bjudit in medeltiden i vÄra lÀnder genom obegrÀnsat inslÀpp frÄn sönderfallna muslimska lÀnder. MÀnniskor som inte Àr som vi, som aldrig kommer att bli som vi och inte har minsta önskan att bli som vi. Nu stÄr politikerna dÀr och börjar i bÀsta fall ana att de sjÀlva har bjudit in terrorn i vÄra tidigare fredliga och vÀlfungerande lÀnder.

TyvÀrr kommer det att behövas fler terrordÄd innan de tvingas fatta det beslut som Àr oundvikligt: att strypa invandringen frÄn muslimska lÀnder. Det finns ingen ÄtervÀndo.

Politikerna vill gÀrna lÄtsas ett tag till. Men de har ingen rÀtt att begÀra av oss att vi ska vara solidariska med dem.

Av Julia Caesar

Tidligere kronikker af samme forfatter

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

25 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] har samtliga gĂ€rningsmĂ€n bakom de senaste tre Ă„rens islamistiska terrordĂ„d i Europa gĂ„tt under radarn hos sĂ€kerhetspolisen i de lĂ€nder – dĂ€r de redan var medborgare. TerrordĂ„d (de senaste i Paris och Köpenhamn) […]

trackback

[…] TerrordĂ„den i Köpenhamn följer ett tragiskt mönster frĂ„n alla islamistiska terrorattacker i Europa de senaste tre Ă„ren som skördat mer Ă€n 30 dödsoffer och Ă€nnu fler skadade. GĂ€rningsmĂ€nnen vid samtliga terrordĂ„d gick under sĂ€kerhetspolisens radar och förblev oupptĂ€ckta – tills det small. Se senaste krönikan “Alla gick under radarn”. […]

trackback

[…] TerrordĂ„den i Köpenhamn följer ett tragiskt mönster frĂ„n alla islamistiska terrorattacker i Europa de senaste tre Ă„ren som skördat mer Ă€n 30 dödsoffer och Ă€nnu fler skadade. GĂ€rningsmĂ€nnen vid samtliga terrordĂ„d gick under sĂ€kerhetspolisens radar och förblev oupptĂ€ckta – tills det small. Se senaste krönikan “Alla gick under radarn”. […]

GHjo
GHjo
8 years ago

Kan Ăždeleggelsen av Sverige og andre land ved hjelp av muslimsk innvandring vĂŠre gjort -bevisst– som utslag av et -hat og forakt mot seg selv og sin befolkning?Etslags fenomen som gjĂžr seg gjeldende nĂ„r en sivilisasjon har nĂ„dd toppen av sin utvikling, og raser nedover mot bĂžlgedalen.Alt her i denne verden gĂ„r i + og — i sinus-bĂžlger.Like mye over som under streken.VĂ„r sivilisasjon er bĂžlgen over streken —og sĂ„ kommer Islam og fortsetter nedover under streken med sitt ubeskrivelige barbari og menneskelig lidelse og fornedrelse.Representerer bare den –politiske korrekthet–og multikultur-ideologiens absurditeter en naturlig utvikling og universell -lov-som gĂ„r ut… Read more »

Sub Rosa
Sub Rosa
8 years ago

Machetemordet pÄ den brittiske soldaten Lee Rigby.

http://www.friatider.se/konverterade-till-islam-blev-valdsam-mordare

SkÄning
SkÄning
8 years ago
Reply to  snaphanen

Det vÀrsta Àr ju att den omvÀnda frÄgan hade varit fullstÀndigt otÀnkbar för varje journalist. Har muslimer nÄgot medansvar för de brott som begÄs av muslimer? Fast med den distinkta skillnaden att det Àr judarna som Àr offer och muslimer som Àr förövare!

GustaWasa
GustaWasa
8 years ago
Reply to  snaphanen

Man kan vĂ€l dĂ€rmed sĂ€ga som detta dĂ„. Om islam sĂ€ger att Israel Ă€r deras land (?) DĂ„ mĂ„ste vi vĂ€l sĂ€ga att Sverige Ă€r vĂ„rt land. Och att Norden Ă€r nordbornas land. Och att Europa Ă€r europĂ©ernas land. Men andra ord sĂ„ Ă€r dĂ€rmed islam som befinner sig pĂ„ denna vĂ„r kontinent enbart dĂ€rmed ockupanter. Men det Ă€r ju sĂ„ att islam har tagit sin tro ur “gamla testamenet” och dĂ€rmed sĂ„ fĂ„r de böja sig för att Gud har givit israeliterna dem detta landet Israel. Allt annat Ă€r ju dĂ€rmed gudsförnekelse. Vidare.. Men nu sĂ„ blir det religion… Read more »

Cavatus
8 years ago

IgĂ„r intervjuades Israels ambassadör i Studio 1 i P1. Han tillfrĂ„gades om vilket ansvar judarna har sjĂ€lva för att de attackeras. Han tyckte att frĂ„gan var oförskĂ€md men reportern insisterade tvĂ„ gĂ„nger till. Han jĂ€mförde frĂ„gan med om huruvida ett vĂ„ldtĂ€ktsoffer var medskyldig till att hon vĂ„ldtas. Programchefen insĂ„g det fatal misstaget och har nu censurerat den delen av intervjun sĂ„ att den inte fĂ„r spridning pĂ„ Internet. MĂ€rk vĂ€l att intervjun görs pĂ„ engelska. Just dĂ€rför mĂ„ste vi medverka till att den sprids över hela vĂ€rlden sĂ„ hela vĂ€rlden fĂ„r reda pĂ„ hur antisemitiska (och islamofila) svenska medier Ă€r.… Read more »

KSD
KSD
8 years ago

Terror: Socialdemokraternes bitterhed og hykleri nÄr nye hÞjder

https://ksdha.wordpress.com/2015/02/18/terror-socialdemokraternes-bitterhed-og-hykleri-nar-nye-hojder/

GustaWasa
GustaWasa
8 years ago
Reply to  KSD

Den bitterheten Ă€r nog mera ett utslag över att islams terror numera Ă€r genomskĂ„dad och Ă€ven att “moderata muslimer” Ă€r enbart muslimer till syvende och sist. Den bitterheten Ă€r nog mer ett utslag av att “falska demokrater” fĂ„tt se sin “dolda agenda” med islam nu hĂ„ller pĂ„ att krascha. Den bitterheten Ă€r mer ett utslag av att dessa falska demokrater inte fĂ„r se sitt verk fullbordas som de hade tĂ€nk. De falska demokraterna som har nĂ€stlat sig in i demokratin och demokratiska partier. De Ă€r inge andra Ă€n konvertiter, islamska konvertiter. Det Ă€r samma i Sverige med denna stora bitterhet… Read more »

niklasr
niklasr
8 years ago

Snart kommer terrordÄd i Sverige bli lika vanligt och oomskrivet som de nÀrmare 34 000 vÄldtÀkterna som begÄs varje Är i riket.
SÄ nÀr nÄgon, eller nÄgra mördas av muslimer sÄ kommer ingen skriva nÄgot, ingen kommer sÀga nÄgot och ingen kommer att göra nÄgot. Skulle muslimen/rna Äka fast sÄ blir det en smÀll pÄ fingrarna och ut ur systemet sÄ fort som möjligt med den.

För motsatsen skulle innebÀra att politikerna och deras handgÄngna kvinnor, journalisterna, Àr tvungna att erkÀnna att de hade fel, och det kommer aldrig att intrÀffa.

Peter Zichau
Peter Zichau
8 years ago
Goscarsson
Goscarsson
8 years ago
Reply to  Peter Zichau

Obligatorisk lÀsning. Om Sörlanders analys Àr rÀtt sÄ stÄr vÄra samhÀllen inför ett tvÄng till radikalt om tÀnkande.

Peter Zichau
Peter Zichau
8 years ago
Reply to  Goscarsson

Ja, det er skide interessant det han siger. Hvis man er demokrat og tror pÄ love skabt af mennesker, kan man selvsagt ikke samtidig vÊre muslim. Det svarer jo til at ville spille fodbold, men samtidig insisterer pÄ at mÄtte tage med hÊnder.
Hvis Allah har overbragt sit budskab til Muhammed – som selve optagelsesritualet jo omhandler – sĂ„ mĂ„ det jo tages for pĂ„lydende. Ellers kan man jo ikke kalde sig muslim. Men sĂ„ kan man jo heller ikke tro pĂ„ demokratiet og de sekulĂŠre love, for sĂ„ falder hele troen jo fra hinanden..?
Svar lige pĂ„ den…

Edward Ulfertz
8 years ago
Reply to  Peter Zichau

“Hur kan vi skilja mellan muslimer, som sĂ€tter demokratin över islamisk lag, och muslimer, som sĂ€tter islamisk lag över demokratin? Finns det nĂ„got sĂ€tt pĂ„ vilket muslimer kan visa att de inte vill tvinga pĂ„ oss andra islamisk lag? Det gör faktiskt. Det som bĂ€st visar hur den enskilda muslimen stĂ€ller sig till demokrati och det öppna samhĂ€llets vĂ€rderingar, Ă€r hans instĂ€llning till karikatyrer som de som ritats i Jyllands-Posten och senare i Charlie Hebdo. En muslim som pĂ„ allvar menar att hans krĂ€nkthet ska övertrumfa andras rĂ€tt att rita Muhammed satiriskt, visar han dĂ€rmed att han sĂ€tter islamisk lag… Read more »

Peter Zichau
Peter Zichau
8 years ago
Reply to  Edward Ulfertz

Jo, men det forklarer bare ikke hvordan man sĂ„ skal definerer det at vĂŠre muslim. Islam er jo ikke en fortolkningsreligion man bare kan tage lidt fra. Og da slet ikke pille selve grundlaget ud af. SĂ„ er der jo ikke andet tilbage end… Ja, hvad..?

Peter Buch
Peter Buch
8 years ago

Tyrrani har menneskeofring som fÞlgesvend. Enkelte, fÄ eller millioner.
At styrte tyranner eller tyrrani som sÄdan er ofte svÊrt. Men bÞr forsÞges.
Defensive forholdsregler med afspÊrringer, overvÄgning og sluser, sikringsrum og gentagne advarsler, nÊrhed af vÊbnede styrker synes mig pÄ nogle omÄder de eneste muligheder.

Det er et helvede derude.

Peter Zichau
Peter Zichau
8 years ago

Problemet er i al sin enkelhed det, at vi har lukket en masse mennesker ind, som naturligvis aldrig skulle have vĂŠret blevet det. Nu mĂŠrker vi sĂ„ konsekvenserne af den fatale beslutning – men nu tĂžr vi ikke hverken tale om det, eller handle pĂ„ det, af frygt for, at det optrapper situationen. Tilbage stĂ„r at forsĂžge at gyde olie pĂ„ vandende, overvĂ„ge situationen og bede til det ikke bliver vĂŠrre. Men det ved jo bĂ„de de og vi, sĂ„ det gĂžr jo bare det hele mere Ă„ndssvagt. De har erklĂŠret vores samfund krig, sĂ„ nu kan de lave al… Read more »

Peter Zichau
Peter Zichau
8 years ago
Reply to  Peter Zichau

Tag en hvilken som helst moderat muslim, det vĂŠre sig ansatte hos DR, TV2, indenfor kulturen eller sĂ„gar Christiansborg – og stil dem fĂžlgende spĂžrgsmĂ„l. StĂžtter du Sharia – eller elementer af det? I sĂ„ fald hvilke? Ser du en opdeling mellem muslimer og ikke-muslimer? GĂ„r du imod ĂŠgteskab mellem muslimsk kvinde og ikke-muslimsk mand? Skal muslimer frit kunne forlade islam? Er Muhammed det perfekte eksempel, til evig tid? FortsĂŠt selv listen, havde jeg nĂŠr sagt… SĂ„dan ville man gribe det an i en normal verden, men sĂ„ lĂŠnge vi ikke stiller spĂžrgsmĂ„l, kommer vi aldrig videre. Lad os nu… Read more »

Cavatus
8 years ago
Reply to  Peter Zichau

Helt rÀtt, men sÄ oerhört kontroversiella frÄgor, i alla fall i Sverige, att hÀr fÄr de inte uttalas, knappt ens tÀnkas!

invandrare1957
invandrare1957
8 years ago

SĂ„ rĂ€tt Julia. Jag förstĂ„r inte hur polisen ska klara det hĂ€r i framtiden. Det rĂ€cker att polisen blir tvugna att skjuta nĂ„gon i sjĂ€lvförsvar. Det kan bli utlösande för ett hundratal döda etniska danskar eller svenskar. Eller sĂ„ sprider det sig i hela Norden. TĂ€nk om dom nordiska lĂ€nderna hade gĂ„tt pĂ„ SD linje och hjĂ€lpt dom hemma istĂ€llet. FĂ„tt mera för pengarna och ett tryggare Norden. Men nu handlar det inte det utan att globalisera Norden. Möte i USA om terrorn tror inte ett dugg pĂ„ det. Dom som har mötet Ă€r Bilderbergare sĂ„ det handlar om globaliseringen.… Read more »

GustaWasa
GustaWasa
8 years ago

Det finns tvĂ„ falanger inom det politiskt korrekta skrĂ„et. Det ena Ă€r dem som i smyg hyllar revolutioner och tycker det Ă€r spĂ€nnande att tĂ€nka sig att vara en liten Stalin. Det andra Ă€r dem som rider pĂ„ vĂ„gen av denna “mys revolution ism”. De har dĂ€rmed kunna arbeta sig uppĂ„t i politiska partier, dĂ€r de med likasinnade sedan har tagit ett jĂ€rngrepp över partiet(er). I Sverige finns det tvĂ„ namn som sticker ut. Det Ă€r Mona Sahlin och det Ă€r Fredrik Reinfeldt. Dessa tvĂ„ har mycket gemensamt, mer Ă€n vad man kan tro om tvĂ„ sĂ„ “olika partier”. De… Read more »

SkÄning
SkÄning
8 years ago

En klokt skriven artikel, och möjligen har du rĂ€tt i att PET har vissa ideologiska skygglappar, men de stĂ„r samtidigt inför en ohemul uppgift. Problemet Ă€r att det finns sĂ„ oerhört mĂ„nga “krĂ€nkta” araber/muslimer i Danmark (jag vĂ„gar inte tĂ€nka pĂ„ Sverige) som “radikaliseras” för alla sorters fĂ„niga oförrĂ€tter. Men sĂ€kerhetspolisen omöjligen kan hĂ„lla koll pĂ„ alla. De Ă€r helt enkelt för mĂ„nga. Jag tror att det Ă€r en verklighet som vi mĂ„ste lĂ€ra oss att leva med, tills nĂ„gon finner en bĂ€ttre human vĂ€g ut ur problemet. Att stoppa massinvandringen Ă€r i vart fall nummer ett. VĂ„ra politiker mĂ€ktar… Read more »

25
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x