21
feb
Seneste opdatering: 21/2-15 kl. 1534
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Sajten Newsvoice har träffat Lars Bern, ledarprofil från bland annat näringslivet och med ett förflutet i Svenska Dagbladets styrelse. Han sitter idag i SvD:s stiftelse och talar i intervjun om svensk media som han totalsågar och understryker att ifall man vill veta vad som verkligen pågår ute i världen gäller alternativa kanaler.

Hela journalistkåren har gått från att vara en kritiskt granskande kår mot den politiska makten och istället blivit en megafon för den politisk makten. Det tror jag har att göra med en försvagning av mainstream media och det hänger samman med att det är en döende industri. Den ena kvalificerade journalisten efter den andra som kan tänka självständigt [försvinner], så till slut blir det bara kvar ett gäng som fjäskar för politikerna för att få något att skriva om.Tung näringslivsprofil totalsågar svensk media

Dette er et meget interessant interview for os, der har interesseret os for svenske medier i mange år, mest som symptom på en samfundssygdom, skal jeg indrømme. Det er betegnende at det ikke forekommer i SR, SVT eller på DN,  hvor dissens ikke er velkommen andet end på ligegyldige emner og hvor temmelig lidt brænder på.

Danskere der ikke ved, hvor indskrænkede og politisk ensrettede og styrede svenske medier er, vil opdage ved at høre Bern, at vi her bevæger os i et lukket rum, der ikke har sin lige i vestverdenen. En journaliststand der frivilligt har kastreret sig selv og solgt deres eneste aktiv: troværdigheden. Ingen steder bliver magthavere i den grad strøget med hårene, hvorfor de jo også kan opføre sig lige så groteskt, de vil.

I dag bruger de Politikens ‘svensker’, Trier Mogensen, til at påstå at Högern har kidnappat Danmark efter terrorchocken”. Der har altid været danskere, der flugtede med medielinjen: Bøgger, Carsten Jensen og Hanne Vibeke Holst.

Det er nonsens på stylter, som en afdød Politiken mand ville have sagt. Ingen har kidnappet noget, men alle er ude og tale i falset. Læs hellere Støvrings besindige Modstandskraft i nødens stund

Lars Bern holder sig orienteret via udenlandske medier, men også via alternative svenske, der er blevet et langt større og mere raffineret fænomen end i Danmark, ligesom tidsskriftmarkedet længe har været. Han har bloggen Antropocene, oprettet da han ikke kunne få adgang til at skrive i MSM, ligesom Arnstberg og Sandelin måtte oprette deres. Han mente det forkerte om ‘global warming’, så var han ude. Områderne hvor der er meningsfrihed og pluralisme, kan flytte sig lidt og være forskellige fra person til person.

Lige i øjeblikket går grænsen midt igennem “volumerne” af flygtninge, det kan lige akkurat nævnes at der kommer alt, alt for mange, men det er et helt nyt fænomen, og det er ikke enhver der kan sige det. Heldigvis er det ikke længere af betydning, hvad den censurerende klasse tillader eller ej. Samfundsudviklingen er i vidt omfang  kørt uden om MSM. De er et monument over noget, der engang var stort.

Det er udenfor MSM, svensk åndsliv udfolder sig, skal man vide hvis man sidder foran SVT eller med DN i hånden. DN’s tidligere chefredaktör, Hans Bergström, kaldte for 12 år siden Sverige en etpartistat. Medierne spejler en sådan stat. De kan næppe helbredes, de skal skabes om fra grunden begyndende med journalistskolerne.

Dette er på You Tube og Newsvoice, og det er 40 minutter langt bedre tilbragt end med noget Ekots lørdags intervju, for der findes et intellektuelt liv i Sverige med indsigt, overskud og overbærenhed over for verdens dårskab. Slap af og slå ørerne ud! Det er fremragende, vi skal intet fattes.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
KSD
KSD
7 years ago

OT:
Samuelsen: Reaktionerne mod terror skal være kærlighed, venskab og tillid

https://ksdha.wordpress.com/2015/02/21/samuelsen-reaktionerne-mod-terror-skal-vaere-kaerlighed-venskab-og-tillid/

KSD
KSD
7 years ago
Reply to  snaphanen

Nej, det er skam Samuelsen selv 🙂
Det viser bare, at Mette Bocks holdninger ligger ganske tæt på de holdninger, som lillebror Anders og resten af LA har.

Intetnavntak
Intetnavntak
7 years ago

Det har også at gøre med indvandring, det svenske ord for det er “forstørrelse” Det mere neutrale ord er kronens de-evaluering.

Internettet er grundlæggende, viden, der for er det sikkert svært. For aviserne i starten at skabe en platform.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x