5
mar
Seneste opdatering: 5/3-15 kl. 1410
21 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Den venstreorienterede Caroline Fourest medvirker, og hun mener at vide, at FN “dybest nede” er det samme parti, som under Jean Marie Le Pen. Det er jo også argumentet mod SD i Sverige, men det holder ikke i virkelighedens verden, som man kan erfare år ud og år ind. Når det stadig markedsføres vidner det kun om manglen på argumenter fra den side. Nu står Marine Le Pen til at blive Frankrigs næste præsident. Charlie Hebdo redaktør Gerard Biard medvirker også. Sendt på BBC 26 februar.

Snaphanens metamorfose

Det er to år siden jeg så mig omkring, og tænkte at nu havde dette egentlig varet længe nok. Der måtte ske noget nyt, jeg måtte udvide eller indskrænke. Større, mere ambitiøse blogs i dag har avisformat og mange medarbejdere. Jeg ville give det en chance at lave noget mere bemandet, men de mennesker jeg ville have, var optagede, og i denne branche annoncerer man selvsagt ikke efter fremmede, selvom der er en ubenyttet talentmasse derude, jeg gerne ville have haft fat i. En anden løsning tonede så småt frem.

Document.no er Norges store anerkendte netavis/blog. Jeg har kendt redaktør Rustad siden han i 2006 boede hos mig, da han var i Nimb i Tivoli og blive løftet af Shabana Rehman.  Jette Dali havde spurgt mig, om jeg ville have en norsk journalist boende, og det vil jeg altid gerne. Han er en stor mand, men Shabana er stærk som en okse.

Siden da er vores venskab og samarbejde bare vokset, og chancen bød sig, at jeg kunne lægge mig ind under Document.no teknisk og delvist redaktionelt, hvorved jeg kunne flanere lidt mere og gøre con amore ting på Snaphanen, mens jeg hjalp til med det daglige læs oppe i Norge: Infomedia-artikler, tip, personkontakter, video, foto, oversættelser fra tysk og fransk, svensk stof osv. Jeg vil anbefale enhver dansker Document.no, den har meget dansk stof.

Nu deler vi altså stof, teknikker og ligger på samme server i et fjernt udland, og jeg er nærmest at betragte som en sattelitblog eller omtrent som en af Politiken-JP’s lokalaviser. Når det nu er Document.no, betragter jeg det som en ærefuld forfremmelse. Annoncerne har været nødvendige efter ti års underskud. Jeg beklager ægteskabstilbud fra fillippinske dejligheder og seniorpensioner, jeg kan ikke gøre for det.

Det er meningen, det skal give mig frihed. Politik kan sikkert fylde familierne Auken og Hækkerups liv, men det kan ikke fylde mit. Jeg filtrerer meget stof hver dag og hopper mange gentagelser over, og jeg formoder hjernen bliver træt efterhånden. Man må dele det på flere hjerner, og jeg kan kun blogge af lyst. Der er ikke noget, der hedder pligtstof her: Den sidste katastrofe i Malmø, den sidste langskæggede idiot.

Jeg er tak og lov ikke født et politisk menneske, jeg har været så privilligeret at leve i en tid, hvor det ikke var nødvendigt at politisere sig, hvis man ikke absolut ville. En krig på den anden side af jorden (Vietnam), som vi havde begrænsede informationer om i Danmark, var ikke tilstrækkeligt for mig. På de punkter hvor den tids unge havde ret om Vietnam, var de ikke engang klar over, hvorfor de havde ret, og jeg brænder ikke for sager, jeg ikke ved ret meget  om.

Da en ven lavede bloggen til mig i 2004, vidste jeg ikke, hvad jeg skulle bruge den til. Jeg skrev i avisen, hvis der var noget jeg ville sige. Det kom dog og opdagede dens egentlige potentiale, da mine fotos rejste verden rundt under Muhammedkrisen i 2005-2006.

I 2007 var jeg stadig lidt paf over at se Robert Spencer* sidde og blogge midt under vores pub-crawling, men idag betragter den også bloggen som en forlængelse af min dagligdag, og kan ikke tænke mig at undvære den. Den er som at putte mobilen i lommen og kameraet om nakken, når jeg går ud hver dag. Jeg har mine normale øjne, mine kamera øjne og mine blogøjne, og jeg veksler frit imellem dem.

Jeg læser alle nyhedshistorierne, der er deja vu over mange af dem, og jeg udvælger med stadig tættere kam. I mit stille sind takker jeg forsynet, at jeg ikke blev journalist, hvilket ikke var langt fra at ske.

Jeg er tilfreds med at være så meget af en journalist, at jeg kan kende en god historie og have en lejlighedsvis kioskbasker. Jeg er tilfreds med at møde er perlerække af personligheder via mit kamera. Det har været en stor gave hele livet, ikke mindst de sidste ti år.

Nu mangler blot et lidt fornyet design, så er denne metamorfose overstået. Der er nogle håndfulde, der skriver artikler til bloggen og får del i dens 6000 op til nogle gange 20.000 læsere, og jeg vil opfordre alle, der har noget på hjerte til at skrive. Det tages imod med kyshånd. Bloggen er rustet til ti år til.

Jeg forlader ikke det politiske, hvor meget jeg end kunne drømme om det, for i dag har ingen råd til at være upolitiseret i lyset af den trussel EU og danske politikere udgør over for nationen og befolkningen. Jeg lægger dog ikke skjul på, at jeg væmmes ved dem. Jeg ser dem ikke på tv, jeg hører dem ikke i radio, jeg læser dem ikke og nu stemmer jeg heller ikke ved valg mere. Det sker, jeg fotografere dem hvis de alligevel er i lokalet. Jeg vil ikke tale med dem, for jeg ville sige, hvad jeg mener om dem, og det ville blive et langt, ubehageligt skænderi.

*Bryssel 2007, Ned May (Gates of Vienna), Robert Spencer (Jihad Watch), Andrew Bostom – Pamela Geller og Nidra Poller udenfor foto.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
21 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Kenneth Karlsson
Kenneth Karlsson
7 years ago

Suverän blogg som jag läser varje dag. Tack Steen!

machiavelli
machiavelli
7 years ago

Jeg har tidligere lovet her på bloggen at give min begrundelse for, hvorfor Trykkefrihedsselskabet ikke er min kop te. Her er den. Det er en vanskelig sag. jeg har tidligere skrevet meget på Trykkefriheds selskabet, men en dag ville jeg have optaget et læserbrev. Det blev afslået, senere fandt jeg ud af, at det slet ikke var muligt at sende indlæg ind her. Jeg have lige fået afslag fra Politiken på en kronik og var sur og skrev til Katrine Winkel Holm: “Brænd i helvede”. Hvilket viser, at mit temperament desværre en gang i mellem løber af med mig. Så… Read more »

Peter Zichau
Peter Zichau
7 years ago
Reply to  machiavelli

Kurt
Jeg kan måske trøste dig lidt med, at jeg nu har læst din bog og synes den er både god og informativ og rammer plet på rigtig mange områder!
Men nu er der efterhånden også udkommet en del litteratur om emnet, så måske det er en del af forklaringen..?

machiavelli
machiavelli
7 years ago
Reply to  Peter Zichau

Nej!

machiavelli
machiavelli
7 years ago
Reply to  machiavelli

Nej det er forbryder selskabet og dets mand og kvinder. GGRRRRRXxx

Søren Ferling
Søren Ferling
7 years ago
Reply to  machiavelli

Jeg har købt og læst den – og jeg er stort set enig – hvad du også ved fra vores møder i diverse kommentartråde 🙂

Og ja, den fortjener mere opmærksomhed – og den er jo billig som e-bog fra Saxo – 63,71 kr.

Armadillo
Armadillo
7 years ago

Jag var med ved et par demoer ved USA:s ambassade under Vietnamkrigen, krig er et forfærdeligt.
Jag var med bland de cirka 300 fremmødte foran USSR:S ambassade da de gik ind i Tjekkoslovakiet, krig er forfærdeligt.
Ved USA:S ambassade var vi måske 10-15000 mennesker, mod USSR var vi bare 300!
Hvor var den ‘fredselskende’ venstrefløj den dag?
Siden det har jeg aldrig været på nogen demo og kommer aldrig at gøre det mere.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
7 years ago

Marcus Svenssons ledare i Smålandsposten i dag Normalt en meget PK og SD-hadende chefredaktør ( iflg. debattører på Avpixlat ), der nu lige pludselig stiller meget kritiske spørgsmål til de naive, uvidende og groft uansvarlige svenske politikere – så har man set det med! Begynder forandringens vinde nu langt om længe så småt at blæse over det hårdt prøvede Sverige? 😉 Om bare få år bliver det vist ikke særligt sjovt / roligt at have været blandt arkitekterne bag dette totalt uansvarlige sociale multi-kulti-eksperiment i fuld skala med det engang så fredelige, sikre og velfungerende svenske højtillidssamfund – eller at… Read more »

Niels Henriksen
Niels Henriksen
7 years ago

Svensk erkendelse er en langsom ting

http://mortenuhrskov.dk/svensk-erkendelse-er-en-langsom-ting/

Men måske den kommer en dag. Desværre nok først, når det er uigenkaldeligt for sent at redde den svenske velfærdsstat og derfor også den svenske velstand i det hele taget. Men alligevel interessant, som det pibler frem her og der.

Den store svenske avis Dagens Nyheter har undersøgt, hvordan anerkendte flygtninge og familiesammenførte i år 2004 har klaret sig på det svenske arbejdsmarked godt ti år senere, og resultatet er den forudsigelige katastrofe.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
7 years ago

DN Granskar: Vägen in till Sverige Dags att tänka om i integrationsfrågan http://www.dn.se/ledare/huvudledare/dags-att-tanka-om-i-integrationsfragan/ Uppdaterad i dag 10:34. Publicerad 2015-03-04 22:13 Ledare. Att det var illa visste vi sedan tidigare. [!!!] Men att det var så illa som framkommer i DN:s kartläggning av invandrare tio år efter uppehållstillståndet i Sverige var en oväntat trist nyhet (DN 4/3). För att leta förklaringar till varför det ser ut som det gör kan man läsa de intervjuer som publicerades tillsammans med granskningen. De tjänar som exempel på bredare trender. Det är knappast någon slump att ­personer som etablerat sig i Sverige är de som… Read more »

Ebbe Tranberg
Ebbe Tranberg
7 years ago

Du mangler stadig bare at uploade artiklerne én ad gangen, så kommentarerne kun angår én artikel.
Det KAN ikke kræve ret meget ekstra arbejde

Peter Zichau
Peter Zichau
7 years ago

Da Schlüter i 80’erne sagde at “unionen er stendød” var den almindelige holdning den, at vi skulle beholde vores nationale suverænitet. De lande, hvor befolkningen blev spurgt om traktater og fælles valuta, har altid stemt nej. Hvordan kan man så få sig selv til, at se FN som en paria?
EU kører en dagsorden igennem, som er fastlagt på forhånd. Ingen af os kan se hverken hoved eller hale i det, men nu skal det altså hedde sig, at det er det vi alle sammen gerne vil – undtagen visse paria-partier..?

machiavelli
machiavelli
7 years ago

Mange tak til Steen for den fantastiske blog. Jeg har i øvrigt hørt, at du er Stampe beundrer, er det rigtigt??

machiavelli
machiavelli
7 years ago
Reply to  snaphanen

Ha ja! Undskyld, jeg kunne ikke lade være, men den heks gør mig rasende. Om 20 år mener hun, vi har glemt alt om problemer med muslimerne, og at de er fuldt integreret. Jeg vidste godt, du ikke var sindssyg.

KSD
KSD
7 years ago

OT:
Regeringen: To stramninger giver færre asylansøgere, men alle lempelserne har ingen betydning

https://ksdha.wordpress.com/2015/03/05/regeringen-to-stramninger-giver-faerre-asylansogere-men-alle-lempelserne-har-ingen-betydning/

Britta Due Andersen
Britta Due Andersen
7 years ago

“hvor den tids unge havde ret om Vietnam, var de ikke engang klar over, hvorfor de havde ret, ” Jeg tror ikke, de havde ret, men da det er sejrherrerne, der beskriver historien, fik de ret. Vi har aldrig rigtigt fået historien fortalt andet end fra den ene side. Vi så alle amerikanernes krigsførelse, men ikke Vietcons´. Der er aldrig kommet meget frem om, hvad befolkningen måtte igennem i deres områder før og efter “befrielsen”. Kommunisterne var ikke “pæne” mennesker andre steder, hvorfor skulle de være det der? Det var nok som i Afghanistan i dag. Folk vil have fred,… Read more »

21
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x