7
mar
Seneste opdatering: 7/3-15 kl. 1525
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Af: Nicolai Sennels, psykolog og talsmand for Pegidadk 2900 Hellerup

Omar Abdel Hamid El-Hussein var ungdomskriminel, og jeg skal ikke kunne sige, om jeg har haft ham som klient. I hvert fald arbejdede jeg som psykolog i Københavns ungdomsfængsel Sønderbro på det tidspunkt, Omar var fyldt 15 år. Men sikkert er, at jeg har mødt mange som ham. Aggressive unge mænd, psykologisk sårbare overfor islams mørke side.

80 procent af unge i Holland med tyrkisk baggrund ser “intet galt” i at føre hellig krig mod “vantro”. 27 procent af alle unge franskmænd og 14 procent af alle unge englændere, hvilket efter al sandsynlighed indbefatter et stort flertal af de to landes unge muslimer, sympatiserer med Islamisk Stat. Islamisk Stat har også tilhængere i Danmark. 22-årige Omar var en af dem.

Der har været mange bud på, hvorfor så mange unge muslimer er tiltrukket af doktrinen om jihad. Som psykolog for over 100 unge muslimer, forfatter til bogen “Blandt kriminelle muslimer” og konsulent i Guantanamosagen mod en anden Omar, kanadieren Omar Khadr, vil jeg her give mit bud på hvorfor.

En central del af islams psykologi er kravet om loyalitet. Dette understreges af, at der er dødsstraf for at forlade religionen. Da 17 danske aviser, herunder JP, genoptrykte Muhammed-tegningerne i vinterferien 2008, havde jeg få dage efter en masse brandstiftere med muslimsk baggrund i mit terapilokale. Mange af disse gik ikke i moské, nogle drak alkohol og de fleste førte på mange måder en uislamisk livsstil. Alligevel var deres loyalitet overfor deres religion så stærk, at de var villige til at brande fremmede menneskers biler af for at markere den.

En anden del af islams psykologi er den kraftige os/dem-mentalitet. Koranen og haditherne dyrker en ekstrem polarisering mellem muslimer og ikke-muslimer. Ikke-muslimer fremstilles som urene og de fortjener Allahs vrede og Helvedes ild. En meget stor del af islam handler faktisk slet ikke om muslimer, men om ikke-muslimer, og altid i nedgørende og ofte blodig kontekst. Med islams stigmatisering, marginalisering og dæmonisering af ikke-muslimer gør den det psykologiske skridt til også at følge skrifternes opfordringer til vold og drab både kortere og lettere.

Denne psykologi lever og ånder i mange muslimske miljøer. I den muslimske verden viser den sig ved, at næsten alle ikke-muslimer er fordrevet eller dræbt. Her i Vesten viser den sig ved, at store dele af vores byer nu befolkes af mennesker, som er mere loyale overfor religiøse love (65 procent af muslimer i Europa mener, at shariaen er vigtigere end sekulære, demokratiske love). Den viser sig ved, at fundamentalistiske imamer, muslimske fædregrupper og hjemmelavede sharia-domstole er trygt kan regere i mange ghettoer, mens ikke-islamiske autoriteter jævnligt angribes. Og den viste sig ved Krudttønden og på Krystalgade i weekenden d. 14.-15. februar.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
machiavelli
machiavelli
7 years ago

Fjernet indlæg igen.

Rune Hansen
Rune Hansen
7 years ago

Nu er det en del år siden med disse bilbrændinger, men jeg husker det anderledes: Nemlig at MSM desperat prøvede at finde en skyld hos danskerne, der kunne forklare afbrændingerne, og at de derfor pegede på genoptrykningen af Muhammedtegningerne. Men som jeg husker det, var afbrændingerne startet et par uger FØR genoptrykningen, så dér røg den forklaring. Derefter opsporede MSM en ældre muslim fra Nørrebro, der havde fået en trafikbøde. Åbenbart havde politiet ikke bukket og skrabet dybt nok. da de udskrev bøden, og nu skulle DET så være årsagen til bilafbrændinger hele landet over. MIg bekendt fandt man aldrig… Read more »

ths
ths
7 years ago
Reply to  Rune Hansen

Det må være noget for Sennels at besvare.
Jeg mener at have læst, at ildspåsættelse ofte har noget med sexuelle frustrationer at gøre.

Gabrovitcs
Gabrovitcs
7 years ago

Det förfärliga är att denna deletära migration försiggått mitt framför våra ögon och att varnande rop förklingat ohörda. Våra regeringar har medvetet gynnat denna invandring och uppvaknandet blir våldsamt – inbördeskrig.
IS trupper kommer att bli fanatiska och blodtörstiga.

trackback

[…] En anden del af islams psykologi er den kraftige os/dem-mentalitet. Koranen og haditherne dyrker en ekstrem polarisering mellem muslimer og ikke-muslimer. Ikke-muslimer fremstilles som urene og de fortjener Allahs vrede og Helvedes ild. En meget stor del af islam handler faktisk slet ikke om muslimer, men om ikke-muslimer, og altid i nedgørende og ofte blodig kontekst. Med islams stigmatisering, marginalisering og dæmonisering af ikke-muslimer gør den det psykologiske skridt til også at følge skrifternes opfordringer til vold og drab både kortere og lettere. (Se her). […]

KSD
KSD
7 years ago

OT:
Berlingske: Thornings rejser til Sierra Leone og Kuwait var en socialdemokratisk iscenesættelse

https://ksdha.wordpress.com/2015/03/07/berlingske-thornings-rejser-til-sierra-leone-og-kuwait-var-en-socialdemokratisk-iscenesaettelse/

Louis B Knockel
Louis B Knockel
7 years ago

Stik dem en pjece og giv dem en rådgivningstelefon at ringe anonymt til. Og noget mere kontanthjælp, selvfølgelig. Så skal de nok blive gode, samfundsnyttige danskere.

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x