14
mar
Seneste opdatering: 14/3-15 kl. 2047
21 kommentarer - Tryk for at kommentere!

TFS-Vilks, 2015, I 075

Man må håbe at journalist Søren Villemoes i den retssag 9/11-konspirationsteoretikeren Niels Harrit har anlagt mod ham for æreskrænkelse er mere fokuseret på fakta end på æstetik og positionering. Det kan vist efterhånden godt slås fast at mainstreammediernes dækning af Trykkefrihedsselskabet altid vil fokusere på personer og form, frem for på den dokumentation foreningen fremlægger, og dette gælder for intet medie mere end for Weekendavisen.

Man kunne sige at TFS’ eksistensberettigelse står og falder med om de har fat i den lange ende hvad angår analyserne af islam og ytringsfrihed – har de ret i at Europas kerneværdier undergraves i disse år af hovedløs import af erklærede fjender af disse værdier, er personlige animositeter og æstetisk ubehag komplet irrelevante distraktioner.

Ingen redaktionschef eller kollega til Søren Villemoes har dog delt denne prioritering, og anbefalet ham at opgøre Trykkefrihedsselskabets 10 år ud fra det faktuelle. Villemoes har tværtimod begået en jubilæumsartikel (“Dagbog fra en uriaspost”, WA 13.3.2015, ikke online) der er “so 2005”, hvilket vil sige at fingerpegning og karikeret gengivelse af TFS’ verdensbillede og bestyrelsens angivelige idiosynkrasier er comme il faut.

I denne verden er 10-års statusopgørelse og analyse lig med placering af hovedaktørerne i de københavnske symbolanalytikeres økologi og indbyrdes klanfejder. I det Villemoes’ske univers er det således en kilde til indsigt at TFS blev grundlagt i “et røgfyldt kontor” (associationerne er åbenlyse for enhver), og kan man ikke argumentere imod det overordnede kan man altid grine og gøre nar:

“I Trykkefrihedsselskabet føler man sig svigtet og forladt af en omverden, der har givet op både intellektuelt, politisk og moralsk, mens undergangen nærmer sig”.

Og pengene kommer til at passe hvad angår foreningens fremhævelse af kristendommen, når blot man udelader komplicerende omstændigheder som at Daniel Pipes og Melanie Phillips er jøder, og Lars Hedegaard ateist.

Og når man som Villemoes bare ved at man har ret, er det fuldt tilstrækkeligt at fortælle om Nicolai Sennels at han “er kendt i internationale anti-islamkredse for en artikel, hvor han konkluderer, at muslimers genetiske arvemasse »uden tvivl« har taget skade af 1400 års indavl”.

Måske man kan betegne Villemoes’ latterliggørende citationstegn om »uden tvivl« som Ole Bornedal’sk historieskrivning, hvor fakta af dramaturgiske hensyn må komprimeres og politiseres, som f. eks. det faktum at Sennels henviste til videnskabelige artikler i Reproductive Health Journal, Indian National Science Academy, Behaviour Genetics, Clinical Genetics, British Medical Journal og Nature.

Villemoes medgiver at “Mange vil formentlig i dag give selskabet ret i, at der vitterlig er en trussel mod ytringsfriheden fra islamisk side”, men efter 10 år som en torn i øjet på æstetikerne og positionisterne (der ikke selv ved at de er netop dette) kan Trykkefrihedsselskabet ikke ret ved at have ret.

Det er faktisk ligefrem komisk at de kom til at have ret:

“Det har ikke ligefrem skortet på episoder, der har kunnet bekræfte selskabet i sin eksistens-berettigelse”.

“Da terroren ramte København 14. februar, havde mange svært ved at forklare, hvad der var sket. Men i Trykke-frihedsselskabet var det intet problem”.

“Denne følelse af at være uønskede af det gode selskab, i opposition til de herskende forestillinger og først med de grumme varsler, gennemsyrer selskabets ånd”.

Villemoes behøver på sin side ikke at frygte at stå uden for det gode selskab. Dette er forbeholdt folk der faktisk stikker næsen frem og risikerer liv og omdømme ved at prøve at udvide debatten med ubekvemme, men vigtige aspekter som pæne mennesker ikke vil røre med en ildtang.

LFPC

klik fotos f. helskærm
TFS-Vilks, 2015, I 126

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
21 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Ivan Dybdal
Ivan Dybdal
7 years ago

undskyld det store billede! ikke med vilje 🙂

Ivan Dybdal
Ivan Dybdal
7 years ago

Jeg opfattede Søren Villemoes som ironisk i lange passager. Vil læse artiklen igen. Var det ikke Søren Villemoes, der i sin tid blev ‘udstødt’ fra Information/venstrefløjen, fordi han afslørede Blekingegadebanden?

Peter Buch
Peter Buch
7 years ago
Reply to  Ivan Dybdal
Ivan Dybdal
Ivan Dybdal
7 years ago
Reply to  Peter Buch

OK. Tiden går:-)

Niels Henriksen
Niels Henriksen
7 years ago

LIVE-TV: Mohammed-tegner modtager pris

Følg med LIVE her, når Lars Vilks får overrakt Trykkefrihedsselskabets ytringsfrihedspris

14. mar.. 2015 – kl. 15:29

http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/live-tv-mohammed-tegner-modtager-pris/5481370

Armadillo
Armadillo
7 years ago

Vilks, klar og tydelig som sædvanlig, er en værdig modtagere af prisen.
‘May he live long and prosperous’ som den altid logiske Spock ville havde sagt.

machiavelli
machiavelli
7 years ago

“I Trykkefrihedsselskabet føler man sig svigtet og forladt af en
omverden, der har givet op både intellektuelt, politisk og moralsk, mens
undergangen nærmer sig”.”

Hvilket er rigtigt Det er faktisk så utroligt, at det som fænomen nærmer sig en gåde? Hvorfor ødelægger politikerne deres eget samfund, når det er let at forudse undergangen? Islamiseringen vil bryde samfundet ned og politikerne og deres intellektuelle tosser ser intet.

Ole Burde
Ole Burde
7 years ago
Reply to  machiavelli

For et ikke-depresivt menneske er det altid en gåde hvorfor en deprimeret person lider af en dødstrang . Hvis vi samenligner elitens generationslange trang til kollektivt kulturelt selvmord med et individuelt selvmord , er det godt at vide at sandsynligheden for at begå selvmord falder meningsfuldt nedad , i det øjeblik et individ er istand til at bevidstgøre årsagerne til sin dødstrang . Dette er specielt tilfældet hvis personen er istand til at forstå årsagerne som kommende udefra , noget som andre mennsker har bildt ham ind . Vores mål må derfor være at forklare hvorfor og hvordan hele det… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
7 years ago

Den måske mest deprimerende erkendelse, jeg har fået i kølvandet på terror og de mange andre angreb på vores grundlæggende rettigheder de seneste år, er, at demokratiske, universelle rettigheder er kontraintuitive for de fleste mennesker. Sagt enkelt: Mennesket er som udgangspunkt ikke demokratisk anlagt, men derimod sekterisk. Vores grundindstilling er stammens logik: “Mit hold, yeah! Dit hold, buuh!” Så når nogen fra ‘det andet hold’ bliver forsøgt dræbt, så er automatreak…tionen for mange ikke, at dette vedrører os alle; at vi nu må stå sammen mod totalitarismens genkomst. Reaktionen er derimod sekterisk: ‘De var selv ude om det’. ‘Kunne de… Read more »

machiavelli
machiavelli
7 years ago
Reply to  snaphanen

Ja men udviklingen vil give os ret. Nazismen var jo en besættelse, men dette er samfundsnedbrydning af landsforrædere.

Intetnavntak
Intetnavntak
7 years ago
Reply to  machiavelli

Det var lige så meget en besættelse som at du er her i landet.

Tysklands angreb overraskede mig ikke (lær for helvede noget historie) de er liberale tror at Tyskland får noget ud af at være med i eussr. Men det Tyske folk lytter stadig til det germanske folk. Altså mig.

Det putter folk som dig i det åbne lys som en løgner, for JEG vil i hvert tilfælde IKKE have EUSSR.

machiavelli
machiavelli
7 years ago
Reply to  Intetnavntak

Tag det roligt,gå en tur det hjælper.

Intetnavntak
Intetnavntak
7 years ago
Reply to  machiavelli

Jeg er højrefløjen du ser i europa, bliv du bare ved med at skjule fakta.

machiavelli
machiavelli
7 years ago
Reply to  Intetnavntak

Aner ikke hvad du snakker om. besøg en psykiater-det hjælper.

Intetnavntak
Intetnavntak
7 years ago
Reply to  machiavelli

Det jeg snakker om er at du og tvivlsomt også med Maja Dacke, Niels Henriksen og Armadillo ikke er højrefløj. Hvor blev pengene af i eussr? hvad laver en italiener i Danmark? Hvor går grænsen, på grænsen som skal sættes for at definere både nation og demografisk befolkning? For det nordiske folk er svaret simpelt, norden er for nordboere. I er lige som kommunist hippierne, de blev til selv-proklamerende konservative. Se bare hvor de konservative i Danmark/Norge/Sverige er i dag. De kan ikke skjule de er kommunister længere. Jeg holder intet tilbage, for at være i selskab med en flok… Read more »

Hans Und
7 years ago
Reply to  snaphanen

Søren V lider nok af kasterationsangst i forhold til sin mor. Evt er der opstået en skadelig moderbinding han ikke tør frigøre sig fra. Men der skulle jo findes udemærkede terapeuter. Og ellers kan han jo vende sig til Gud, måske bøn kan kurrere det.

Måske han vil insistere på, at han mener som han mener af egen drift, men så har vi heldigvis teorien om falsk bevidsthed.

Søren Ferling
Søren Ferling
7 years ago
Reply to  Morten - - -

De her grundlæggende primitive menneskelige egenskaber, mener jeg at det er vigtigt hele tiden at have med sig – ellers vil man ustandseligt ikke forstå, hvad der sker.

Morten - - -
Morten - - -
7 years ago

Ja, har de ret, skal de hænges!
– – –

21
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x