18
mar
Seneste opdatering: 19/3-15 kl. 1832
25 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Af HANS RUSTAD 

Drepingen i Hisingen overskygget massakren i Tunis. De ligner på hverandre. Kommer Midtøsten og Nord-Afrika til Skandinavia?

Det må folk spørre seg. Det de ser på TV fra det som en gang var fjerne steder, utspiller seg nå i deres eget land.

”Det känns inte som om man bor i Sverige längre, det här påminner om krig” säger Maj-Britt Franzén, som jobbar i området, till DN.

Det påminner om krig, og det er krig. Skyting på åpen plass er vanskelig å skjule. Man kan legge lokk på innvandringsdebatten, kriminalitetsstatistikken, men ikke på skyting med automatvåpen inn i en kro. To er drept, åtte ført til Sahlgrenska sykehus. For tre av de sårede er situasjonen alvorlig.

Et 50-tall venner og pårørende samlet seg på kvelden utenfor akutten. De var sinte og aggressive. Politi måtte være mannsterkt til stede for at ikke andre pasienter og personalet skulle føle seg truet.

Trussel mot helsepersonell er blitt vanlig i både Sverige og Danmark. Vi hører lite om det i Norge. Noe slikt forekom aldri før. Hvordan kan noen la sin aggresjon gå ut over sykehuset der ens nærmeste ligger til behandling? Det er uforståelig og nettopp dette uforståelige skremmer folk.

Mange sier de nå vil flytte fra Hisingen. En mor forteller Expressen at hun ikke tør å la ungene leke ute. Det har vært mange skyteepisoder. Et par forteller at de pleide å gå på kroen, men sluttet da det var skyting i september. De tenker: De kunne ellers vært der onsdag kveld.

Mediene ute og kjøre

Mediene får problemer når deres virkelighetsbilde rakner. Hvordan skal man “sy inn” en kriminalitet som til forveksling ligner terror? En utsendt NRK-reporter slet med å formidle fra plassen: Det var ikke mye å se, og jobben blir ikke lettere av at svensk politi har lært seg til ikke å si noe som helst.

Det lyder komisk når politiets talskvinne indignert sier at det er “en mycket grov handling” å skyte inn i en kro. Ja, tenk.

Det gjelder å finne en forklaring. Ordet er “banderelatert” eller også det svakere “gjengbråk” eller “gjengoppgjør”. Dette er omskrivninger, bagatelliseringen som skal hindre at man kaller det hva det er: Påminner om krig.

Lykkes mediene å berolige publikum? Ikke de som bor på Hisingen. Det var mange som sa til journalistene at nå tør de ikke bli boende lengre. Nå er det nok.

Hva med de som ikke er direkte berørt?

De ser også hva de ser: At bildene fra Hisingen ligner på de fra Tunis.

De vet at Sverige tok imot 80.000 asylsøkere i fjor, og i år skal ta imot enda flere. Likevel publiserer mediene meningsmålinger som viser at svenskene er enda mer positive til innvandring enn nordmenn. Er det noen som tror dem?

Nytale

Publikum har lært seg til at når de snakker med journalister skal de anvende samme språk som dem: De skal snakke om utfordringer, ikke problemer. Når folk snakker høres det ut som nytalen fra 1984.

Men dette er bare til utvortes bruk. En rest tror på nytalen, men flertallet gjør det ikke. For hver skyting blir det færre “troende”. Hva gjør det offisielle Sverige? Trekker opp stigen? Slik har de reagert hittil. De begynner å få samme problem som repressive stater: For hver innrømmelse stiger motstanden. Hver gang noen drister seg til å lette på lokket og åpne for kritikk, stiger oppslutningen om Sverigdemokratene. De styrende er fanget i en ond sirkel.

De mest alvorlige problemene er strukturelle: Den svenske staten har innført et system der nye asylanter på vent får hjelp av en “los”. De nyankomne har rett på et visst antall timer i uken, og “losen” er betalt av det offentlige. En attraktiv jobb for innvandrere som har bodd en stund i Sverige og kjenner systemet. Eller: Slike var det meningen. Men ordningen kan også brukes til noe helt annet. Nylig kom det frem at “los”-ordningen er infiltrert av kriminelle og endog folk som rekrutterer til jihad. Infiltrasjon altså. De anvender systemet til egne formal, ødelegger det innenfra. For skattebetalernes penger.

Det er denne selvdestruksjonen Sverige har vært inne i lenge. De har selv lagt opp til det og burde ikke være forbauset.

Det vi har sett hittil er bare begynnelsen.

Det er synd om svenskene. Men samtidig må man også spørre: Hvorfor har de fortsatt å stemme på de samme partiene valg for valg? De kunne i det minste ha sittet hjemme. Men nei, de har lusket til valglokalene og oppført seg akkurat så lydig som det forventes av dem. Svenskene er verdens skickligste og mest lydige folk.

Det er en stor tragedie.

Vår Krog på Hisingen

“En mardröm. Man vill bara fly härifrån”

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

25 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Niels Henriksen
Niels Henriksen
8 years ago

Han var de politisk korrektes store helt – nu giver han dem en ordentlig omgang http://denkorteavis.dk/2015/han-var-engang-de-politisk-korrektes-store-symbol-nu-giver-han-dem-ordentlig-omgang Trevor Phillips blev engang dyrket af de politisk korrekte kredse i Storbritannien. Han havde alt det, de gerne ville have: Han var sort. Han var succesrig mediechef. Han var venstreorienteret – i en periode repræsenterede han Labour. Han havde alle de rigtige meninger om forholdet mellem etniske grupper og racer. I en årrække var Phillips formand for Kommissionen for Racelighed og siden hen for Kommissionen for Lighed og Menneskerettigheder. Helt efter bogen. Fra disse poster bekæmpede han ikke bare diskrimination af racer og etniske… Read more »

Historymandk
Historymandk
8 years ago

ser nogen SVT2 Aktuelt kl. 21.00, det er rigtigt godt!!
“Der er ingen løsninger”
mvh
Historyman

Nicke99
Nicke99
8 years ago

Det är “bara” gängrelaterade gangsteruppgörelser i den undre världen. Det är det nya mantrat. Vi hörde det när två bombmakare sprängde sig själva i luften i Nyköping för bara ett par veckor sedan och vi hörde det förra veckan när en “svensk” greps på väg “hem” från Bosnien med en bomb i bakluckan. Den gången rörde det sig till och med om “elitkriminella”. Jag tackar, jag tackar. Imponerande, verkligen!

Men det är ingen som noterar att Omar Abdel Hamid El-Hussein också “bara” var “elitkriminell”, innan han begick ett terrordåd.

Griffin11
Griffin11
8 years ago

Man kan lätt få uppfattningen att folk i allmänhet inte uppskattar slika händelser, men betänk att de flesta faktiskt är i majoritet för att sådana här begivenheter äger rum. Så måste det ju förhålla sig, då man begrundar hur folk i gemen röstar och resonerar. “Som man bäddar får man ligga”, “som man sår får man skörda”, Märkligare är det faktiskt inte…

Armadillo
Armadillo
8 years ago
Reply to  Griffin11

Jag förstår dig, även det är ett lite cynisk sätt att beskriva verkligheten.
Oavsett är det jo så att en överväldigande majoritet har röstat för dagens invandringsmodell och sen står de som fån och fattar inget.
Allmän rösträtt verkar vara gravt överskattat, kanske det borde ställas vissa krav på allmänbildning för att rösta.

Griffin11
Griffin11
8 years ago
Reply to  Armadillo

Ja cyniskt kan det tyckas, men dessvärre är ju konsekvenserna dessa. Tyvärr har jag blivit helt desillusionerad vad gäller svenskens intelligens då jag gång efter annan tvingas inse att de allra flesta, i bästa fall, tar beslut med huvudet under armen. För det mesta utan huvudet alls. Men detta är ju bara min högst personliga uppfattning. Vi har nu sett under minsta två decennier frukten av denna förda politik. Under solen inget nytt. Likväl nyttjar man sin lagstadgade rätt att förändra saken vart fjärde år till att ge samma galningar mandat att fortsätta med dårskaper. Hur ska man då tolka… Read more »

Armadillo
Armadillo
8 years ago
Reply to  Griffin11

Jag bor i en liten by, cirka 3000 huvuden, men också +500 av olika härkomst där bor i ett nerlagd TB-sanatorium,
Ska jag köpa en ‘stickväst’ eller bara hålla mig hemma?
Man kan tamejf*n bli gråtmild för mindre, de jag dagligen pratar med människor där känner sig otrygga och inte vågar röra sig ute efter nio på kvällen.
Goda medborgare går på kvällen och under natten på ‘trygghetsvandring’ i flock, något jag aldrig hade föreställd mig kunna varken hända eller behövas i Sverige och det i en liten by!

Griffin11
Griffin11
8 years ago
Reply to  Armadillo

Nej, det är bedrövligt. Aldrig trodde man väl att man skulle få uppleva tider som dessa i det landet jag växte upp i. Jag var 10 år i mitten av 70-talet. Vid en jämförelse är dagens Sverige så väsensskilt att man likaväl kunde befunnit sig i ett parallellt universum. En mörk kopia av originalet s.a.s. Problemet vi står inför, enligt mig, är inte invandringen som så, utan de förutsättningar som gjort denna politik möjlig. Däri ligger problemet, och till syvende och sist ligger ansvaret på folket; de som tillsatt de folkvalda. Må det sedan vara av okunskap eller naivitet, men… Read more »

Peter Zichau
Peter Zichau
8 years ago
Reply to  Griffin11

Der er også et andet aspekt som måske kan spille ind, selvom det kan lyde lidt foruroligende.
I Hollywood producerer man mainstream-film, som selv de dummeste mennesker skal kunne forstå, af det simple faktum at det er dem der er flest af. Hvis plottet bliver for svært eller det ikke bliver skåret nok ud i pap, kan det have indflydelse på indtjeningen.
Det har simpelthen medført en målbar fordummelse af befolkningen, som der overhovedet ikke lægges skjul på.
Men hvad hvis nu man overfører dette fænomen til mainstream-medier eller den politiske debat?

Griffin11
Griffin11
8 years ago
Reply to  Peter Zichau

Din iakttagelse är 100% korrekt. Det du beskriver är vad jag kallar “fördumningsprocessen” och är en medvetet förd politik. Att ha en tänkande och kritisk befolkning är ju inget som gynnar makthavarna.

Olav 3
Olav 3
8 years ago
Reply to  Armadillo

Skulle jeg være folkets advokat, ville jeg brukt media som “formildende omstendighet”.

Hadde media reagert normalt, ettersom allmenne tryggheten gradvis forsvann i tritt med massinnvandringen, ville det lagt press på multikulturistene (som mener ordensmakt er det samme som politistat), slik at myndigheten kompenserte med politi og strenge reaksjoner på alle overgrep fra menn som påberoper seg flyktningestatus.

Media har istedet løyet og tilbakeholdt informasjon, som kunne ansporet folk å ta vare på sitt eget gode samfunn. Det samme har hele vårt utdanningsvesen. Fordi alle viktige institusjoner har vært infiltrerte av ekstremvenstre samt liberalister tilhørende andre parti.

Armadillo
Armadillo
8 years ago

Samtidigt som jeg bliver chokeret, føler jeg også både resignation og opgivenhed over dette skamdåd.
Har det virkelig kommet så vidt at kriminelle halvaber i skelet-masker bare vader ind på en pub og skyder løs med automatvåben?
Tilsyneladende er vi der og med den erkendelse kommer jo spørgsmålet; hvordan kunne det gå så galt?
Det er sgu bare for deprimerende!

Ola Nilsen
Ola Nilsen
8 years ago

Hvis hvide mennesker havde deres eget land befolket kun af hvide, så ville ikke sådanne ting ske

latmask
latmask
8 years ago
Reply to  Ola Nilsen

Vi borde vara “rasister” men vi får inte för våra folkuppfostrare (Politiker och journalister).

machiavelli
machiavelli
8 years ago

Samfundet er sygt, og det er Islam der er sygdommen. Og det interessante er, at det med 100%sikkerhed bliver meget værre. Men får det politikerne til at tænke?? Nej!. Derfor passer følgende udtalelse også: Samfundet er sygt, og det er politikerne, der er sygdommen. Spørgsmålet er: Hvad gør man med disse to sygdomme. Svar: Fjerner dem.

Nicke99
Nicke99
8 years ago
Reply to  snaphanen

När människor börjar tröttna på att lämna blod till “elitkriminella” kommer staten att införa en obligatorisk blodskatt, att betalas in natura, “för att värna principen om allas lika värde”.

Peter Zichau
Peter Zichau
8 years ago

Livets ligning: Succes er altid på andres bekostning.
Eks. Mit hold vinder – dit taber. Jeg bliver glad – du bliver sur.
Godhedsreligionen prøver at skabe flere vindere – Guess what???

Bonde63
Bonde63
8 years ago

Har de endret definisjon i statistikken?

T. Snorrason
T. Snorrason
8 years ago

Jeg tror, det skyldes den megen CO2 i forbindelse med nordlyset?
Andre forklaringer fra svenske forskere?

Jesper
Jesper
8 years ago
Reply to  T. Snorrason

Ja eller metodeskift måske. Det er jo også en klassiker fra cafe latte segmentet.

Jesper
Jesper
8 years ago
Reply to  snaphanen

Der breder sig en opgivenhed rundt omkring. Jeg tror, at folk er begyndt at indse, at der ikke er mere at stille op. Vores demokrati er ikke gearet til at håndtere katastrofale trusler og begivenheder som vi står overfor af mange forskellige årsager. Vi så det senest i 1930’erne, og tiden nu minder meget om dengang. Jøderne har indset det, og er begyndt at flygte. Mange andre vil følge efter. I går blev der skudt vildt omkring midt i et shoppingcenter fuld af ammende mødre på barsel, familier og børn. I gamle dage (20 år siden) var det en sensation… Read more »

Lenn
Lenn
8 years ago
Reply to  T. Snorrason

Hahaha! Den var go’!

25
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x