20
mar
Seneste opdatering: 20/3-15 kl. 0249
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Igler taler om europæiske politikere og eroderingen af europæernes frihed post Charlie Hebdo. Det er et af tidens paradokser, at de eneste TV kanaler der taler om dette uden filter, er den kristne amerikanske CBN og den russiske RT, som man ikke skal stole på hvad angår Putin. Igler talte i Bryssel 2012. George Igler is a London-based political analyst and the Director of the Discourse Institute.

Islam mot Melgaard

Av HANS RUSTAD

En lærer ved Møllergata skole har nektet å ta med klassen til Munch-museet for å se utstillingen Munch-Melgaard av hensyn til de muslimske elevene.

Læreren, Birger Næss, sier at mange av elevene er sterkt troende. De har et helt annet forhold til nakenhet og kropp. Han trodde foreldrene aldri ville tillatt et besøk hvis de var blitt spurt. Han treffer derfor beslutningen på deres vegne.

En talskvinne for en foreldreforening roser læreren og sier at foreldrene må trekkes mer med i skolens arbeid, i spørsmål som dette. Ville hun sagt det samme om det var kristne foreldre det gjaldt?

Et besøk på Munch-Melgaard-utstillingen er en del av den kulturelle skolesekken i Oslo. 22 skoler på 7. trinn skal besøke utstillingen, som har fått mye kritikk.

– Melgaard har et sterkt og provoserende billedspråk. Det handler ikke bare om nakenheten, men hvordan det kobles sammen, da særlig dette med barn og vold. Det er kraftige saker, og for voldsomt for mine elever og deres foreldre, sier kontaktlærer Birger Næss.

Dette er første gang jeg hører at en lærer intervenerer for spesifikt å beskytte de muslimske elevenes sensibilitet i forhold til et opplegg som var innenfor skolens plan. Mange hundre skolelever skal ifølge NRK enten se eller ha sett Melgaard-utstillingen. Museet har skjermet av visse deler av utstillingen og hevder de ikke har mottatt klager.

Lærerens reaksjon er forståelig. Men er det tenkelig at en norsk lærer ville gjort det samme for elever med en ikke-muslimsk bakgrunn? Ville han i tilfelle møtt noen forståelse i offentligheten?

Det er interessant at man aktivt går inn og særbehandler en gruppe. Begrunnelsen er reell nok, foreldrene ville trolig fått sjokk om de hadde sett bildene. Men hvorfor er det bare muslimers sensibilitet som skal beskyttes? Kunne det ikke tenkes at også andre elever finner bildene støtende? Hvem skal bestemme hva som er støtende, og hvor går grensen? Er det nakenhet i seg selv, eller den seksuelle konteksten som er avgjørende?

Det kan tenkes at tilfellet Melgaard danner presedens slik at det blir legitimt å bruke muslimers sensibilitet som grunn for ikke å delta. Da har man åpnet en Pandoras eske.

Hvor lenge ville det gå før kulturradikalere og muslimer tørnet sammen? Svaret viste seg å være Melgaard. Men det er neppe siste gang.

Foreldrene ville ikke ønsket at jeg tok barna deres med på dette, Misbruker Munch, moralsk og etisk

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
11 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Nicke99
Nicke99
7 years ago

När RT för en gångs skull talar sanning, så kan man lugnt lita på att de inte gör det av rätt skäl. RT är naturligtvis också en del av en statsapparat som har fört ett totalt krig mot Väst ända sedan 1917, totalt – inte bara i meningen “all out” – utan snarare i den meningen att man utnyttjar alla upptänkliga strategier, taktiker, vapen och soldater som bäst gagnar situationen. När RT låtsas tala med samma språk som den europeiska “extremhögern” så är det naturligtvis bara med ett allmänt uppviglande syfte, på samma sätt som man utnyttjar extremvänstern för att… Read more »

Peter Zichau
Peter Zichau
7 years ago
Reply to  Nicke99

“There are hundreds of Russian intelligence officers around Europe and the West. They violate our territory every day.”
Der er 30 millioner muslimer i Europa. Det er sgu ikke russerne jeg er bange for..!

Lenn
Lenn
7 years ago

Klog mand, George Igler. Sådanne typer mangler vi i både britisk og dansk politik.
Jeg vil godt sætte 1.000 kroner på, at briterne bliver de første, der fysisk vil modsætte sig de nye okkupanter. Desværre er det sikkert allerede for sent for europæerne at reagere på denne snigbesættelse.

Peter Zichau
Peter Zichau
7 years ago
Reply to  Lenn

Han siger faktisk noget rigtig interessant hér.
Hvorfor skal det være Europas opgave at reformerer islam? Muslimerne kan jo ikke engang selv gøre det og hvis de kunne, så skulle de se at komme i gang.
Europa har kæmpet i flere hundrede år for de samfund vi har nu – og har overhovedet ikke noget ansvar overfor deres dødskult. Islam kan aldrig blive en del af vores værdier. Det pjat skulle de have ladet ligge derhjemme, for de vidste udmærket godt hvilke menneskesyn vi havde, før de kom.

T. Snorrason
T. Snorrason
7 years ago
Reply to  snaphanen

Der er jo ingen grund til en europæisk muslim kan blive kontaktet af en ærkeengel med korrektionerne til den af hr. Utman kompilerede udgave. Den nuværende udgave er jo netop menneskeskabt og ikke den oprindelige “himmelske” udgave, så korrektioner ville snart være på sin plads, hvis man ikke tror Allah ikke er død. Man skal huske på, at Muhammad selv erklærede, at nogle af versene var meddelt af djævelen himself, og det er jo dem, der bare skal fjernes. Tilsyneladende er versene fra Muhammads senere år alle transmiteret fra djævelen, uden at Muhammad opdagede det. Fejl sker jo for alle… Read more »

Peter Zichau
Peter Zichau
7 years ago
Reply to  T. Snorrason

Muhammed hørte nok bare forkert, eller også skrev idioterne forkert – og det er jo ikke Muhammeds skyld…
Men de kunne jo også bare skifte vantro ud med muslim og evt. blive jøder eller kristne.

Lenn
Lenn
7 years ago
Reply to  snaphanen

Det vil blive en endda meeget tynd bog… Jeg tvivler på, at den vil være på mere end knap én A5-side. Hvordan de vil ‘reformere’ en manual, der – sammen med haditherne – har det som sit primære mål at dræbe alle, der ikke tror på deres afgud, og indføre kalifatet, det er nærmest utopi. Jeg tror, det ville være nemmere at befolke Mars – og Pluto, for den sags skyld.

Lenn
Lenn
7 years ago
Reply to  Peter Zichau

Ja, du har helt ret i, at det ikke kan være europæernes opgave. Vi burde forbyde islam hurtigst muligt, for den dødskult har ingen gang på jord! En ideologi, som byder nogle bestemte at slå andre ihjel, her de oprindelige europæiske stammer, burde ganske enkelt forbydes ved lov. Italien har fattet det, når de aldrig har anerkendt islam som en religion, og jeg håber ikke, at de venstreorienterede dernede får held af at ændre den lovgivning. Det arbejder nogle desværre på nu. Italien har også ‘kun’ 1 mio. muhammedanere, modsat Frankrig med sine 10 mio.

Peter Zichau
Peter Zichau
7 years ago

Steen

Nu skriver du “den russiske RT, som man ikke skal stole på hvad angår Putin”.
Men det er jo netop noget af det interessante i konflikten mellem vesten og Rusland. Det kan godt ske de generelt sætter Putin i et noget flatterende lys, men se lige hvordan vores medier behandler Obama..!
Til gengæld sætter de ofte fingeren på vores ømme punkter – og det skal de da roses for..!

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x