27
mar
Seneste opdatering: 28/3-15 kl. 0301
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Wallström har blandt andet kritiseret saudierne, for at de overtræder Menneskerettighedskonventionen, men de har aldrig underskrevet den, så de kan dårligt overtræde den. De har underskrevet Cairo Deklarationen. Saudierne vil antagelig kræve Wallströms afgang. Derved vil de gøre Sverige en tjeneste. Man kan også se videodebatten mellem Johan Westerholm og Patrick El Sheikh  her.

Den diplomatiska krisen med Saudiarabien påverkar svenska företag, bland annat eftersom de inte längre får affärsvisum till landet. Vi uppmanar statsministern att ta tag i detta omedelbart, skriver Torbjörn Kronander, vd för Sectra, som verkar i Saudiarabien i Dagens Industri. Läget mellan Sverige och Saudiarabien är allvarligare än vad som tidigare har varit känt. Kålsuparna

At være et pænt menneske

Jeg har tænkt over det gennem årene, for alle vil selvfølgelig gerne have anerkendelse fra  andre, og i begyndelsen generede det mig en del at blive svinet til. Det gør det ikke mere. Hvis man får anerkendelse fra mennesker, man sætter pris på, bliver de andre ret ligegyldige. I Sverige er jeg “racist”, også blandt borgerlige og liberale, i Danmark kalder vi ikke hinanden den slags ting mere, hvad der er et demokratisk modenhedstegn. Det rører mig ikke et klap at være racist for dem. Jeg tror også det er et modenhedstegn at opdage, at nogle ikke kan fordrage en og leve fint med det. Når man har fået de rigtige venner og fjender, kan man egentlig ikke ønske sig mere.

Mads Brøgger og Birgithe Kosovic er hæderspersoner, Dansk PEN, der kørte sig ud på et sidespor i 2004, da de ikke ville optage Lars Hedegaard på grund af I Krigens Hus, har sikret sig endnu et tiår som snakkeklub for personer, der er overdrevent bekymrede for, hvad andre mon mener om dem.

Det er også en meget svensk syge, der ødelægger meget for ellers fornuftige mennesker. Herregud, der er en vis tryghed i at have et dårligt rygte visse steder, så kan man ikke synke dybere. Men det hjælper også enormt at omgås mennesker, der er endnu mere forhadt end man selv er. Det er bare et staldtips til Dansk PEN: Få nogle slemme venner, så bliver I mindre pusillanime.

Mads Brügger er programchef på Radio24syv. Hans erkendelse af nødvendigheden for at kæmpe for ytringsfriheden kom langsomt. Først da han besluttede sig til at droppe behovet for social anerkendelse fra de progressive og smide al pænhed over bord, kom han rigtig ind i kampen.

Mads Brügger har engageret sig voldsomt i debatten om ytringsfrihed. Han har kæmpet for, at Radio24syv skulle være med til at arrangere en udstilling med den svenske kunstner Dan Parks billeder. Og senest har han en deltaget i opgøret i Dansk PEN, der kæmper for forfatteres rettigheder og ytringsfrihed, men som ifølge Mads Brügger er fodslæbende, når det kommer til at forsvare ytringsfriheden herhjemme.

Opgøret ledte til, at forfatteren Birgithe Kosovic i sidste uge blev smidt ud af Dansk PEN og Mads Brügger meldte sig ud ved samme lejlighed i solidaritet med Birgithe Kosovic og fordi PEN, ifølge Brügger, ikke klart forsvarer ytringsfriheden.

»Dem, der førte kniven, var Politiken-folk som Anders Jerichow og Bjørn Bredahl. De holdt skåltaler om PENs aktiviteter i udlandet, men kun sporadisk, til allersidst, nævnte de Dan Park og terroren mod Krudttønden. Det var dobbelttale hele vejen igennem. På den ene side tog man pænt afstand fra fængslingen af Dan Park, men samtidig tog man afstand fra Park som kunstner. Og til sidst smed man Birgithe Kosovic ud. Det var en tragisk komedie.« Den dag Mads Brügger holdt op med at være et pænt menneske Af Bent Blüdnikow

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Nicke99
Nicke99
7 years ago

Det är inte mycket vi vet om Andreas Lubitz, Telegraphs artikel är lång men innehåller ingenting som kan kasta något ljus över människan bakom massmördaren Lubitz, lika lite som vi har fått någon förklaring till Breiviks agerande. Intill dess att motsatsen är bevisad gör vi bäst i att inte utesluta terror som förklaring.

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/11496066/Andreas-Lubitz-and-Patrick-S-What-do-we-know-about-the-pilots-on-Germanwings-flight-4U9525.html

…särskilt som parallellerna mellan Sverige och Flight 9525 är slående.

Nicke99
Nicke99
7 years ago
Reply to  snaphanen

Det är möjligt. Jag hade inte sett den rapporten, men måste det inte till någonting mer än “psykiska problem” för att lugnt och stilla, utan att det ens märks på andhämtningen, på samma sätt som en självmordsbombare målmedvetet mörda 150 människor? Måste det inte till en oerhört stark övertygelse? Det här vällustigt mångtydiga gottandet på kultursidorna uppmuntrar inte alls tillit och förtroende: http://www.svd.se/kultur/utan-tillit-kan-vi-varken-flyga-eller-leva_4443493.svd Det stämmer naturligtvis: Utan tillit kan vi varken flyga eller leva, och terrorns mål är ju just att slå mot tilliten i ett samhälle för att lösa upp det. “Passagerare måste fortsätta lita på att flygplansbesättningar vill… Read more »

GustaWasa
GustaWasa
7 years ago

Det är som en scen ur Edens trädgård och Adam och Eva. Där de mot bättre vetande tar råd från en orm fast de blev varnade av Gud, att hörsamma ormens förslag. Om man därmed sätter in profeten Muhammed att vara en “verklighet” så kan man nu säga att ormen har lyckats med att få Adam och Eva att spegla sig i den ultimata humanistsiska manteln och genom detta så trodde de att islams ord om fred och frihet skulle upphöja dem till att vara förmer än någon annan men islams ord på arabiska betydde underkastelse. När de sa orden… Read more »

Peter Zichau
Peter Zichau
7 years ago
Reply to  GustaWasa

Sverige er havnet i noget af en kattepine hér. På den ene side, kan de jo ikke vende på en tallerken og begynde at lovprise Saudi-regimet, men på den anden side kan de muslimske lande virkeligt gøre det surt for svenskerne. Nu er det fredag, og så ved vi hvad der sker i den del af verden. Nu skal den ha’ på alle tangenterne med fordømmelse af svenske feminister, der tror de kan bestemme hvordan muslimske lande skal køres. Og Sverige er for længst blevet vejet let nok til, at køre deres islamske agenda af på. Vi andre kan ikke… Read more »

GustaWasa
GustaWasa
7 years ago
Reply to  Peter Zichau

I min värld: så har allt detta att göra med alla länder på denna vår kontinent. Det spelar ingen roll att Sverige är mer galet än något annat land. Även Danmark har sina politiker som har förespråkat islamisering. Tyskland, Frankrike, Nederländerna, Grekland, Italien, Österrike, Spanien, Norge, Belgien, England osv, så har det varit likadan förd politik. Det är nog så att allt detta har att göra med att all makt skall flyttas över till Bryssel EU, på det ena eller andra sättes så skall allt dit. I Bryssel EU så sitter ordföranden och presidenter som icke har valts av kontinentens… Read more »

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x