29
mar
Seneste opdatering: 30/3-15 kl. 1931
72 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Indspilning i fuld skærm 29-03-2015 002631

Av Julia Caesar

Copyright Julia Caesar och Snaphanen. Citera gärna delar av texten men iaktta gott bloggskick och länka till Snaphanen!

Drömmer du om en egen bostad? Har du stått i bostadskön i 15-20 år och tycker att det snart borde vara din tur? Är du pensionär och vill byta till en mindre lägenhet för att få lägre hyra? Eller är ni en trångbodd barnfamilj som behöver större?

Glöm det. Nästa offer som svenska folket tvingas till i den heliga massinvandringens namn är rätten till en bostad. Politikerna har till sin oerhörda överraskning upptäckt att det inte finns bostäder till de mer än 100 000 utlänningar som släpps in i Sverige varje år.

Behovet dubbelt så stort som tillgången

Under förra året invandrade 126 966 personer. Samtidigt påbörjades byggandet av 38 500 nya lägenheter.  Siffrorna går inte ihop. Men det är inte antalet bostäder som är huvudproblemet. Det är det importerade behovet av bostäder som följer med massinvandringen som har skapat en kris som blivit alltmer akut.

“Det är inte byggtakten som är för låg. Det är efterfrågan på lägenheter som är för hög” skriver Markus Jonsson i en ledare på Samtiden.

I år behövs 23 100 platser ute i kommunerna för nyanlända migranter. Fram till slutet av nästa år kommer det att behövas cirka 14 100 bostäder. Men det finns bara cirka 11 700 platser i kommunerna. Behovet är alltså dubbelt så stort som tillgången.

Asylsystemet har totalhavererat

Indspilning i fuld skærm 28-03-2015 234845Asylsystemet har totalhavererat. Bloggskribenter och invandringskritiker har varnat i flera år, för döva öron. Onsdagens SVT Uppdrag granskning vittnar om haveriet. Samir, 25 år, från Syrien sitter liksom tusentals andra migranter fast i ett ekorrhjul där man måste ha bostad för att få delta i etablering. Men för att få bostad måste man ha en inkomst. Och för att få en inkomst måste man ha en bostad.

I februari satt 9 313 personer med beviljade uppehållstillstånd fast på asylförläggningar för att de inte kan ta sig vidare till en egen bostad. Minst 6 500 bostäder behövs för att akut lösa den jättepropp som de 9 313 personerna bildar i mottagningssystemet. Då har inte den svenska befolkningens behov av bostäder räknats in över huvud taget.

Vill inte bo på landsbygden

Det finns lediga bostäder, men de ligger ofta i glesbygdskommuner som Ånge och Bräcke, med bristfälliga kommunikationer till hälso- och sjukvård, sfi eller praktikplatser, konstaterar Boverket i en färsk rapport som är rena sprängladdningen men har smugit förbi ganska obemärkt i media. Men på landsbygden vill invandrare inte bo. Eller som Boverket formulerar det:

“Nyanlända som blir anvisade en kommunplats i glesbygdskommuner tenderar att avstå från att flytta dit.”

Det handlar med andra ord inte om någon absolut nöd – utan om preferenser. Invandrare vill bo i städer, med släkt och vänner från sina gamla hemländer.

Nu råder fullt panikläge

Nu råder fullt panikläge i landet där politikerna är så berusade av sin illusoriska godhet att de vägrar förhålla sig till realiteter. Genom att i decennier föra en ansvarslös massinvandringspolitik har beslutsfattarna kört rakt in i bergväggen och tagit hela Sveriges befolkning med sig i kraschen. De överlåter på oss att sopa upp resterna och försöka reda upp en situation som de kallar “utmaning” – men i själva verket är en katastrof.

Var ska man göra av alla tiotusentals människor som har importerats i syfte att putsa på den humanitära stormaktens gloria? Var ska de bo? Vilka jobb ska de ha? Det skulle politikerna ha tänkt på innan de öppnade såväl sina hjärtan som våra plånböcker och Sveriges gränser för i princip fri invandring. Men de var så upptagna med att skänka bort landet att tanken inte slog dem. Antagligen är det rasistiskt att ens ställa frågan.

“Är det ingen som har tänkt?”

Samir, 25, lyssnar på Uppdrag gransknings reporter Lina Makboul när hon berättar att det inte finns några bostäder. (Tidskod 48:10.) Han sitter på det före detta mentalsjukhuset Restad i Vänersborg, som är ombyggt till asylförläggning. Han förstår ingenting.

“Jag hör nyheter om att de vill ta emot 50 000 eller 100 000 flyktingar i år. Har de inte tänkt?” frågar han med uppriktig förvåning.

“De som sa att vi ska ta emot så här många flyktingar, kände de inte till bostadsbristen? Pratar de inte med varandra? Är det ingen som har tänkt?”

En ihoprafsad panikprodukt

Boverkets rapport är en panikprodukt beställd av desperata politiker och ihoprafsad på kortast möjliga tid (tio veckor, inklusive julhelgen). Med de förutsättningarna skapas inga genomarbetade förslag. Hafset som norm sprider sig från regeringskansliet.

Det uppskattade totala behovet för utlänningar som beviljats uppehållstillstånd av olika skäl (inklusive inresta anhöriga) uppgår till cirka 38 500 bostäder om året i år och 2016 – om hushållsstorleken för de nyanlända är densamma som för befolkningen i övrigt (vilket den inte är, invandrare har större familjer, min anmärkning) skriver Boverket.

Alltså exakt lika många bostäder som började byggas under förra året. Alla går åt till nyanlända migranter, det blir inte en enda lägenhet kvar till den svenska befolkningen. Totalt behövs 77 000 bostäder i år och nästa år, enbart till invandrare.

“Bygger om hela fastigheten till simhall”

“Migga_X”, en av de tjänstemän som arbetar på migrationsverket och debatterar anonymt på nätet, skriver på Twitter:

“Om man har en stor vattenläcka är lösningen inte att i panik bygga om hela fastigheten till simhall. “

Men det är just det Stefan Löfvens socialdemokratiska-miljöpartiregering är i full färd med att göra. Hela Sverige ska bli en simhall där vattnet flödar okontrollerat och landet dränks. Den sista gnuttan förnuft kastades över bord för mycket länge sedan. Nu kastas också den sista resten av rudimentär respekt för den infödda befolkningens behov och rättigheter. Allt för att vidmakthålla en utopisk och havererad invandringspolitik.

Metoder som skulle ha glatt Josef Stalin

evgeny lebedev - stalinFör att kunna köra över befolkningen så att det visslar och ge invandrare en gräddfil till egen bostad föreslår Boverket vad de kallar “aktiv bostadsförmedling”. Nu ska metoder som skulle ha glatt Josef Stalin användas för att lösa den omöjliga situation som politikerna har försatt sig och sin befolkning i.

Bostäderna ska ges med förtur till nyanlända migranter. Kommuner med mer än 10 000 invånare måste inrätta en bostadsförmedling, och både allmännyttan och privata hyresvärdar ska vara förpliktade att rapportera in samtliga lediga hyresrätter till förmedlingen. Att anmäla lediga lägenheter blir “ett grundkrav”. Bostäderna ska alltså inte längre fördelas efter kötid i bostadskön. De som har stått i kön i många år kommer att bli akterseglade av nyanlända invandrare.

“Så glöm köerna och skaffa ett bra tält. Det lär ju vara svårt att vräka folk som bor i parker och på andras tomt så… Hur man än vrider och vänder på saken är våra politiker humanister, fast inte för dem som råkar vara födda här” skriver bloggen Iniskogen. 

Ingen kötid och noll inkomst ger förtur

Landets största bostadsförmedling i Stockholm fördelar hyresbostäder efter två kriterier: kötid och inkomst. Det spelar ingen roll hur många år du har stått i kö om din inkomst är lägre än hyresvärdens krav. Vanliga krav är att inkomsten ska vara tre eller fyra gånger högre än hyran. Krav på en årsinkomst på 400-500 000 kronor är inte ovanliga.

“Aktiv bostadsförmedling” ska fungera precis tvärtom: ingen kötid och noll inkomst ger förtur. Enda kriteriet för att få en bostad är att man är invandrare. Hyran betalas av de skattebetalare som invandraren går förbi i kön. Lockbetena för hyresvärdarna blir “en kombination av premier och statlig hyresgaranti”.

Jag kallar det här “aktiv bostadskonfiskation”. Det är ett betydligt mer rättvisande namn än “aktiv bostadsförmedling”.

Att neka en hyresgäst är diskriminering

Kommunerna ska fråntas möjligheten att kunna protestera mot att staten beslagtar deras bostadsbestånd genom att det kommunala självstyret begränsas, föreslår Boverket. Inför att tvinga en hyresvärd att hyra ut till invandrare tvekar verket en aning – “det är kanske inte rätt väg att gå”.

Men, skriver verket, “i det fall någon som är ny på bostadsmarknaden inte får hyra en viss anvisad lägenhet – utan att det finns någon egentlig grund för detta – kan omständigheterna vara sådana att hyresvärden gör sig skyldig till diskriminering i strid med 2 kap. 12 § diskrimineringslagen (2008:567).”

Möjligheten att påverka valet av hyresgäster sätts alltså ur spel för både privata hyresvärdar och allmännyttan. Äganderätten till fastigheterna innebär inga rättigheter, bara skyldigheter. Stalins kollektivisering av bostäder och jordbruk under 1920-30-talen verkar ha inspirerat Boverket.

“Rapporten en social bomb”

Indspilning i fuld skærm 29-03-2015 000633

I en brasklapp som andas viss vånda över det obekväma uppdraget skriver verket:

“Man måste ha klart för sig att detta kan skapa konkurrerande intressen mellan svaga grupper.”

Vilken klarsyn.

Den socialdemokratiske bloggaren Johan Westerholm kallar rapporten “en social bomb som Boverket lagt i regeringens knä”.

“Får uppleva vad det innebär att gilla olika”

Bloggen fnordspotting förutser “högst kännbara negativa konsekvenser för allmänheten”.

“En intressant konsekvens av Boverkets förslag är emellertid att allmänheten inte längre kommer att kunna gömma sig bakom floskler. När invandringen inte längre förblir en angelägenhet för de miljonprogramsområden som etniska svenskar för länge sedan lämnat, utan tvärtom blir en angelägenhet även för de attraktiva stadsdelarna, kommer många för första gången uppleva vad det i praktiken innebär att gilla olika.

Det kommer innebära en rejäl överraskning för många som trodde att ta ställning var någonting man gjorde genom att gilla en sida på Facebook, skriver fnordspotting.

Baracker och bodar – nybyggd slum

3279861108

För att snabbt skapa bostäder för tiotusentals migranter räcker det inte med aktiv konfiskation av befintliga bostäder mitt framför näsan på den svenska befolkningen. Boverket föreslår så kallade modulhus (baracker och bodar) som kan smällas upp snabbt på lediga markplättar i kommunerna. På ett halvår ska uppåt 6 000 modulhus stå färdiga.

Om barackerna ska ha någon betydelse måste de byggas i storstäderna där jobben finns. Där är markkostnaderna höga och de kommunala planprocesserna ofta långdragna. Kostnaden för bodarna varierar beroende på utförande och ligger enligt Boverket på mellan 70 000 och 240 000 kronor per bod på cirka 24 kvadratmeter. Då saknar de enklaste bodarna ventilationssystem och VA-installation. Toaletter och dusch placeras i separata baracker.

12 miljarder per år för kåkstäder

“En mer hållbar bostad kostar i Stockholmsområdet runt 40 000 kronor per kvadratmeter att producera i ett flerfamiljshus” skriver s-bloggaren Johan Westerholm på ledarsidorna.se .

“Om vi gör ett antagande, att dessa kåkstäder kommer byggas trots historiska och internationella erfarenheter om tilltagande social oro och kriminalitet till halva kostnaden, så kommer prislappen för 2015 knäcka alla tidigare kända kalkyler med råge.”

Johan Westerholm beräknar kostnaden för baracker på 17 kvadratmeter åt 10 000 migranter, inklusive vatten, avlopp och el till runt 4 miljarder kronor.

“För kåkstäder med en mycket begränsad livslängd och inte med en standard som kommer medge längre boendetider. Och än så länge har vi inte byggt vare sig vägar, skolor eller några vårdcentraler. Detta är bara siffran för 2015. Under åren 2016-18 kommer volymerna att tredubblas om vi räknar lågt. Vi landar då, exklusive vägar, skolor och vårdcentraler på 12 miljarder kronor per år utöver migrationsverkets och arbetsförmedlingens behov” skriver han.

Den slum som man ägnat decennier åt att utrota

Regeringen står alltså beredd med uppkavlade ärmar att skapa en ny slum. Just det som regeringens största parti, socialdemokraterna, ägnade decennier från 1932 och framåt åt att utrota. Nu återinför man slummen på importbasis och diskriminerar med berått mod den inhemska befolkningen på bostadsmarknaden.

Orsak: politikerna gör precis vad som helst för att kunna fortsätta vad både regering och den självkastrerade så kallade “oppositionen” anser vara överordnat allt annat; att behålla och helst öka massinsläppet av människor från dysfunktionella u-länder. De skyr inga medel.

Monteringsbara skjul i platta paket

ikea_flyktingtaltVi ska inte bli förvånade om regeringen Löfven med den islamistiske bostadsministern Mehmet Kaplan (mp)  nappar på Ikeas monteringsbara flyktingskjul, “Better shelter”som levereras i platta paket och som flyktingarna själva ska kunna sätta ihop på plats utan särskilda verktyg.

Det tar bara fyra timmar att montera ett skjul. Boytan är 17,5 kvadratmeter, vilket beräknas vara tillräckligt för att kunna hysa upp till fem personer. Husen beräknas hålla i tre år. (Bilden: “Better Shelter”-tält i Kawergosk, Irak.)

En typisk svensk maktkupp utan att folk förstår

Det som sker är en typisk svensk maktkupp som genomförs utan att svenska folket är tillfrågat eller ens förstår vad som sker – “åtminstone inte förrän det är för sent att backa utvecklingen” skriver fnordspotting.

“En sådan revolution genomförs av naturliga skäl inte med buller och brak, en sådan revolution genomförs inte med plakatbudskap, tal och parader. En sådan revolution genomförs i små smygande steg. En sådan revolution genomförs i det tysta, genom rapporter, utredningar, betänkanden och riksdagsbeslut i vilka verkligheten döljs i knastertorra eufemismer inbäddade i ett strikt, akademiskt och lågmält språkbruk. Boverkets rapport är ett typexempel på detta, det revolutionära budskapet till trots har den knappt gjort något avtryck alls i debatten än så länge.”

En bostadsmarknad på kokpunkten

Bloggaren Göran Fröjdh skriver om en bostadsmarknad som i storstäderna ligger på kokpunkten, där efterfrågan på bostäder är 30 procent större än utbudet, och var femte bostadsrättslägenhet säljs före visning. I februari låg slutpriserna för lägenheter på Södermalm i Stockholm i snitt 17 procent över utrop, enligt Mitt i Stockholm. En liten 18-kvadratare i Finntorp, Nacka, gick nyligen för rekordpriset 1,5 miljoner – 84 000 kronor per kvadratmeter.

“Och ändå är det bara början. För nu, när Finansinspektionen gett besked om hur det kommande amorteringskravet – som är tänkt att införas från den 1 augusti – ska se ut, pumpas bubblan upp till enorma proportioner. Unga i storstadsområden som vill flytta hemifrån, får nöja sig med att hyra i andra, tredje eller fjärde hand, om de inte har turen att ha välbeställda föräldrar med ett par miljoner på fickan som kan köpa dem en biljett förbi den stelfrusna bostadskön.”

Hur mycket mer behövs?

Politikerna tar rätten till bostad från sin egen befolkning. Människor tvingas skuldsätta sig med miljontals kronor för att få någonstans att bo. Vuxna barn kan inte flytta hemifrån. “Valet” står mellan att skuldsätta sig ännu mer och köpa bostadsrätter åt dem (om man kan) eller köpa tält åt dem (om man har skral kassa).

Vi plundras på miljarder som går rakt ner i kriminella invandrares fickor.

Hur mycket mer behövs för att svenska folket ska vakna upp och revoltera mot politiker som behandlar oss som avskräde? Observera ett betalande avskräde, för det är vi som tvingas finansiera vansinnet.

“Nu kommer det. Ducka”

Johan Westerholm skriver på ledarsidorna.se: 

“Kollapsen är här nu. 2015 kommer vara det år vi ser hur asyl- och migrationspolitiken kollapsar under trycket. Det enda jag egentligen undrar över är vad som händer först – ett större epidemiskt sjukdomsutbrott eller att någon faller offer för våld. Internt flyktingboendet eller genom en grannsamverkan som löpt amok. Vi kommer inte kunna skaka fram 15 000 sängar med dräglig standard under tak inom den tid vi har på oss, inte heller hinner vi dimensionera vare sig arbetsmarknad, skol- och utbildningsplatser, vård eller polisväsende för det som kommer. Vi har inte tiden längre. Den har vi förbrukat.

Vi är framme vid stationen nu. Nu kommer det. Ducka.”

Av Julia Caesar

Tidligere kronikker af samme forfatter

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

72 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] de mer än 100 000 utlänningar som släpps in i Sverige varje år”. Läs Julias krönika här. Relaterat: Baracker ska garantera fortsatt […]

bluesax
bluesax
8 years ago

Mycket imponerad fast att jag visste det för länge. Som rysk född pratar jag ofta med ryska vänner som undrar ” varför svensk folk strävar till sådan situationen ? och varför har de regering som gör det ?”. Och som SD medlem med 13% vet jag att 87% vill bli upplånat från europeiska karta och bli bra exempel till våra grannar “hur man får inte göra”. Tyvärr, då jag har stort respekt för svensk folk och tacksam för allt de gör för mig, men i slutet det skulle bli “adjö” !

trackback

[…] oväntat visat sig att de nyanlända migranterna behöver någonstans att bo. I förra krönikan, “Aktiv bostadskonfiskation”, skrev jag om Boverkets förslag att i en hast få fram bostäder åt utlänningar som släpps in i […]

trackback

[…] posted on Snaphanen and written by Julia Caesar in Swedish, translated by yours […]

Snaphane
Snaphane
8 years ago

Bra av JC att hänvisa och citera till http://www.ledarsidorna.se som jag följer dagligen sedan ett år tillbaka. JW sågar regeringen nästan dagligen. Önskar att fler kunde läsa hans blogg och Julia Caesars krönikor. Denna krönika är en av JC´s absolut bästa. Plus läs även dagens(30 mars) om Fritidshusen ! Ja, systemkollapsen är här nu 2015, vad som helst kan inträffa. Förmodligen är det vad som behövs för att det sovande folket skall reagera. Men vad blir nästa ? – revolution (hur?) eller lågskaligt inbördeskrig ? ….hemska tanke. När skall DÖ-politikerna komma till sans och stänga dörren och kasta ut gökungen… Read more »

Sintram
Sintram
8 years ago

Jag hoppas att våra politiker och “journalister” en dag kommer att bestraffas.

invernes
invernes
8 years ago

Det hele er helt vanvittig uhyggelig, det verste er at når alt kolapser i Sverige vil og Danmark og Norge bli rammet, horder med sinnssyke muhammedanere vil strømme over våres grenser på jakt etter mat.

FRP--ER-NORGE
FRP--ER-NORGE
8 years ago
Reply to  invernes

FRP–ER-NORGE: Trusler er uacceptable. En til, og du er spam

Julia Caesar
Julia Caesar
8 years ago

@ Stefan Borg.

Jag skrev till SCB och frågade om detta, eftersom jag också tyckte att skillnaden var ganska anmärkningsvärd.

Jag fick följande svar från Rikard Gard på SCB:

Andelen pojkar som föds ligger på 51,4 % och andelen flickor ligger på 48,6 %. Det är även det historiska genomsnittet. Det föds alltid fler pojkar än flickor och andelarna är i stort sett konstanta sedan 1968. Så vi noterar ingen avvikelse.

Julia Caesar

Stefan Borg
Stefan Borg
8 years ago
Reply to  Julia Caesar

Tack Julia, för svaret. Då förstår jag sammanhanget. Säg att 125931 föddes, varav 51,4% är pojkar och 48,6% är flickor, medan 100000 dog, då får vi ett överskott på 25931 personer sammanlagt. Och hur många av detta överskott som fördelas på kvinnor och män beror i sin tur på hur många kvinnor resp män som dött under året. Vilket vi inte upplyses om. Om procenttalen ovan tillämpas på 120000 födda, så gör det att det borde ha fötts 61680 pojkar o 58320 flickor, en skillnad på 3360, inte den här angivna differensen på 5501. Den kan i så fall bara… Read more »

pllay
pllay
8 years ago
Reply to  Stefan Borg

Invandrare är till övervägande delen medelålders och äldre män, detta skulle kunna förklara snedvridningen i antalet döda män relativt kvinnor och därmed de förbluffande siffrorna, bäst vore naturligtvis om vi fick veta faktiska antal på resp kön och dödde/födde. Ytterligare en ohyggligt ickePKgodkänd orsak som naturligtvis inte ska framföras är att det i huvudsak är män som mördar andra män, en formlig epedemi.

Stefan Borg
Stefan Borg
8 years ago

Julia, tack!

Här en märklig avvikelse som du kanske kan ta under lupp.
SCB skriver under din första länk ovan:
“Födelseöverskottet uppgick till 25 931 personer, 10 215 kvinnor och 15 716 män.”

Med ett naturligt födelseöverskott för män på 6% över kvinnor får jag det till att det borde ha fötts 14826 kvinnor. Nu föddes 10215. Vart har 4611 flickor tagit vägen??? Jag kan gissa men hoppas i Guds namn att det finns någon annan förklaring. Om inte… ja, då är väl folkmord den beteckning som ligger närmast till hands…

Julia Caesar
Julia Caesar
8 years ago

@ Niklasr, Elfyma. Jag skrev redan 2012 om möjligheten för staten att konfiskera svenskarnas cirka 565 000 fritidshus. Krönikan publicerades i repris inför valet 2014. http://snaphanen.dk/2014/09/09/egen-hard-ar-inte-din/ Fritidshusen utgör Sveriges största bostadsreserv, och staten har laglig rätt att “rekvirera” (= konfiskera) husen enligt den statliga Hot- och riskutredningen från början av 1990-talet (utredningens delbetänkande från 1993, SOU 1993:89). Tydligen har både alliansregeringen och s-mp-regeringen förutsett den proteststorm som det skulle innebära att beslagta svenskarnas älskade fritidshus, bedömt aktionen som alltför politiskt känslig och därför (hittills) avstått från att kollektivisera stugorna åt invandrare. Men det är ju ett minst lika stort övergrepp… Read more »

S R Larson
S R Larson
8 years ago
Reply to  Julia Caesar

Julia,

Titta på sidan 57 (tror jag det var) i Boverkets rapport. Där föreslår de samma förfarande rörande sommarstugor (“fritidshus”) som för hyresrätter: man erbjuder en premie för uthyrning till Invandrarverket. Med hänvisningen till diskrimineringslagen innebär det kort sagt att alla svenska sommarstugeägare kommer att få ett erbjudande de inte kan tacka nej till: hyr ut till invandrare eller bli dömda för olaga diskriminering.

ɱØяñιηg$ʇðя
8 years ago
Reply to  S R Larson

Jo det finns ett alternativ till. Den brända jordens taktik.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
8 years ago
Reply to  S R Larson

Ja, bli belönnat med en ökonomisk premie – betalat av dina egna och andras svenskar kraftigt höjda skatter 😉

Om man skrev en satirisk roman eller en teaterpjes med ett sånt inhåll, då skulla den ju strax bli avvisat som värande allt for orealistisk :o)

GustaWasa
GustaWasa
8 years ago
Reply to  Julia Caesar

Genom generaldirektörerna exempelvis, vid Migrationsverket och Boverket, så är det regeringen som tillsätter dessa generaldirektörer. Genom detta förfarande så slipper regeringen att det hamnar på politikernivå. Regeringen kan utforma sin politik och utkräva den via dessa ämbeten. Den som känner till dessa ämbeten och den makt som detta ämbete vilar på måste följa med till dess start i 1600-talet och Axel Oxenstierna. Ämbetet har inte några förpliktelser mot riksdagen. Ämbetet behöver inte som i Englands parlament, att stå till svar i parlamentet och även bli “straffad” för detta om de har brutit mot parlamentets regler men i Sverige så kan… Read more »

Bonde63
Bonde63
8 years ago
Reply to  Julia Caesar

Jeg er norsk og har sommarstuga i Sverige. Allikevel håper jeg at de svenske myndighetene så snart som mulig beslaglegger fritidshusene. Jeg tror det skal et så radikalt grep til for at medelsvensson skal våkne. Og våkner han ikke snart, er det for sent!

elfyma
elfyma
8 years ago
Reply to  Julia Caesar

#Julia Caesar Att konfiskera hyresrätter är inget nytt- så gjorde man även i början på 90-talet då det kom många från ex-Jugoslavien. För att få byta till större hyreslägenhet i Stockholm krävdes läkarintyg, om man inte var “nyanländ” eller socialfall med många barn (vilket ofta var synonymt). När det byggdes nya lägenheter (stadsförtätning i förorterna) så var det inga svenska arbetande barnfamiljer som hade råd att hyra dessa lägenheter. Samtliga lägenheter hyrdes av socialen och Invandrarverket, trots att de officiellt hade byggts för att minska trångboddheten bland svenska barnfamiljer. Det var då jag vaknade upp ur min röda slummer och… Read more »

Conny Bergström
8 years ago

Jag älskar dina texter… puss och kram.

Snowflinga
Snowflinga
8 years ago

Tack Julia Caesar igen för en fullträff.

Sverige kommer nog att finnas i historieböckerna som landet som förstörde sig själv. Det obegripligt att en generation skulle ha ärvt ett av världens mest utvecklade och moderna länder men grusade sönder det så att det fanns endast spillror kvar åt efterföljande generationer.

Lars- O Samuelsson
Lars- O Samuelsson
8 years ago

Baracker och bodar? Sveriges svar på Brasiliens favelor!!!!
Nu förstår jag varför Stefan Löfven var på besök i Brasilien tidigare i vinter. Studiebesök…..

trackback

[…] Den ytterst läsvärda texten kan läsas i sin helhet HÄR. […]

Avmaskad
Avmaskad
8 years ago

Goda nyheter.
Ju förr kollapsen kommer, ju bättre.
Ju tydligare politiken drabbar Svensson, ju bättre.

invandrare1957
invandrare1957
8 years ago
Reply to  Avmaskad

Tycker du jag hade sett framåt att ha ett vettigt liv som pensionär. Det kan man ju glömma efter kollapsen då är det bara att jobba och ta självmord när man inte orkar längre. Sen tar bankirerna över Sverige efter kollapsen sen har ett fattig liv framför oss. Det är ju det som är planen för Sverige och Europa sen.

enar
enar
8 years ago
Reply to  invandrare1957

Ett tips kan vara att du flyttar till Norge, såg just att 70 % , typ, inte ville bli med i EU.

invandrare1957
invandrare1957
8 years ago
Reply to  enar

Haha då får man bo nära svenska gränsen. Dyrt boende dyrt att handla och låg svensk pension. Annan sak att åka dit Jobba som ung då får man norsk lön. Flera bekantas vuxna barn som gör det.

brisslan
brisslan
8 years ago

Än en gång träffar Julia huvudet på spiken. Tack! Vad alla nationer och folk redan visste har nu åter besannats. Som dumsvenskarna, finns inga andra på hela vår jord då hela 87% av väljarna bevisade att, de är jordens dummaste och fegaste folk. Jag tillhör en fritidsförening och så sent, som igår var det stora flertalet av dessa dumsvenskar väldigt positiva till dagens invandring. Då det formligen väller in högutbildade människor från Syrien, Somalia, Irak o.s.v. om vi inte hade haft denna invandring skulle vi ha varit åt råttorna. det finns några få invandrare också bland oss de har en… Read more »

Caligula
Caligula
8 years ago

Sinnessjukt. Jag bloggade själv om modulhusen tidigare i veckan, men kan ärligt säga att jag faktiskt inte insett vidden av problemet förrän denna sylvassa sammanfattning. Detta kommer att bli fullständig katastrof inom kort. Jag hoppas många tar del av din tänkvärda text!

Mvh Matt / Swedenreport.org

skogsharen
skogsharen
8 years ago

Men en omvittnat vis man, vald i demokratisk ordning till Sveriges statsminister, sa en gång att allt det där betyder ingenting för alla som kommer är resurser vi behöver och det finns gott om plats i Sverige, och att det enda som krävs är ett öppet hjärta.

Det är skrämmande att vi kan få förtroendevalda med sådana vanföreställningar.

Patrik999
Patrik999
8 years ago

Bra post, som vanligt. Sinnessjukt att vi låter vansinnet fortsätta. Svensken kommer om 50 år sitta och beklaga sig över Sverige som försvann. Först då inser de vad de skapat.

J.Becker
J.Becker
8 years ago

Samirs klarsynta uttalande i Uppdrag Granskning gör väl honom automatiskt till rasist…

trackback
8 years ago

[…] […]

lackarn
lackarn
8 years ago

Man blir bestört… Tyvärr så är det så det kommer att bli, men då har man lämnat landet!!

malte
malte
8 years ago

Herreguud! Finns inte en enda politiker kvar i 7k-partiet som har stake nog att säga ifrån!?!
Man blir totalt deprimerad genom att läsa om detta vanstyre som pågår i landet.

Savannahwoman
Savannahwoman
8 years ago

Hjälper det att grina?

Stefan K
8 years ago

Det är allt svårare att smälta det som ansvariga politiker (7-klövern) utsätter sin egen skattebetalande befolkning för, men så länge de senaste sportresultaten och utgången i dokusåporna intresserar mer än vanliga människors vardag, kan de ansvariga (7-klövern) fortsätta på sin promenad genom ett havererat Sverige.

enar
enar
8 years ago

Jag tror att de där bodarna kan bli attraktiva men det beror ju naturligtvis, som alltid när det gäller bostäder, på läget. Som ungkarl och 60 år yngre skulle jag tycka OK att vara utan VA, men sedan skulle jag vilja ha kokmöjlighet och då behöva VA i egna boden. (Nu har de nybyggda bostäderna i USA 10 % mindre yta än för 5 år sen, financeyahoo idag.)

trackback

[…] Aktiv bostadskonfiskation […]

KSD
KSD
8 years ago
tant45
tant45
8 years ago

Det är horribelt Julia, man kan inte annat än ta sig för pannan. Jag kan förstå om det sker i det fördolda och ingen har insyn, men i dagens värld, med fri information på nätet, att man väljer att tro på lögnhalsarna är för mig ofattbart. Vill bara ge lite siffror från den senaste statistiken för att folk ska se vansinnet: Det totala antalet asylsökande SYRIER i Europa april 2011- dec2014 = 217 724 Fördelningen: Tyskland 59529 Sverige 53750 SEdan sjunker det drastiskt: Nederländerna 11 71 Österrike 11 000 Serbien 11 000 Danmark 10 000 Bulgarien 10 000 Ungern 7400… Read more »

ramonafransson
ramonafransson
8 years ago

Tack Julia för en ypperligt välskriven krönika! Jag tror att de flesta i Sverige inte ens har tänkt tanken och än mindre tror att det är så här. Ända från 1930-talet och fram till 1990 var alla invaggade i att staten ska ta hand om dig. Från vaggan till graven… Och så länge som en majoritet dels är livrädda för att kritisera flyktingpolitiken och därmed få stämpeln rasist, och dels har det fortfarande mycket bra, det vill säga de bor i flotta områden som är lugna och fina, då har de fullt upp med sitt och tror inte alls att… Read more »

niklasr
niklasr
8 years ago

Tror vi kommer närmare och närmare den punkt där staten kommer att konfiskera allmänhetens fritidshus för att ge dem till utlänningarna.

elfyma
elfyma
8 years ago
Reply to  niklasr

Det finns redan utarbetade förslag på hur det ska gå till.
Man kallar det givetvis något annat än konfiskation för att ingen ska begripa.
https://varjager.wordpress.com/2015/03/16/blir-sommarstugan-konfiskerad-nu-del-2/

niklasr
niklasr
8 years ago
Reply to  elfyma

De kallar det “rekvisition” men principen är densamma.

Gunnar Edlund
Gunnar Edlund
8 years ago
Reply to  niklasr

Vad hjälper det. Invandrarna vill ändå inte bo på landet.

invandrare1957
invandrare1957
8 years ago

Jag med många som har boendet som pensionssparande såg fram mot som pensionär att ha en låg boende kostnad. Men vad har man gjort man har belånat huset med 500,000kr för att barnen ska få ett vettigt boende. Så dom kunde flytta ur sina ettor i bostadshuset som har hela djurparken i lägenheterna allt från pälsängrar. Och diverse odjur i köksskåpen. Dom kunde inte ha mjöl hemma det kröp i burkarna. Hela hyreshuset invaderat husägarn gör inget. Anticimex kan inte göra något för hela huset måste saneras. Precis som Julia skriver bostäder finns inte i Södertälje. Har dom något att… Read more »

enar
enar
8 years ago
Reply to  invandrare1957

9,000 kr i pension är väl fantastiskt bra. Vänta bara! Och om hon är ensamstående med hyra på 6,000 kan hon få bostadsbidrag, annars flytta ut på landet. Vi har det bra!

Magitte Krogh
Magitte Krogh
8 years ago
Reply to  enar

Nej det kan hon inte. Yttra dig inte om det som du inte vet. En fattigpensionär i Sverige får försörjningsstöd men det går bara upp till c:a 9000 kr inkl. bostadsbidraget som är existensminimumets belopp i Sverige och som dessutom ligger under Europas
. Inget mer. Har hon en hyra på 6000 kr så har hon 3000 kvar som ska räcka till mat och räkningar. Det är mycket svårt.

Armadillo
Armadillo
8 years ago
Reply to  Magitte Krogh

Jag ser dagligen ‘äldre’ där letar utgånget mat till halva priset i lokala mataffären!

enar
enar
8 years ago
Reply to  Magitte Krogh

Nå, nu har jag tagit reda på lite: det heter inte bostadsbidrag nu, utan bostadstillägg.
Och det kan man få max. 4,990/månad. Fribeloppet för årsinkomsten är 96,565, alltså har hon 11,435 för hög inkomst för att få maxbeloppet 4,990. Då reduceras det och det framgår inte exakt hur de gör den uträkningen på hemsidan om bostadstillägg, men jag gissar på 4,000 i bostadstillägg!
Försörjningsstödet nämnde jag inte och har inte kollat det heller.

invandrare1957
invandrare1957
8 years ago
Reply to  enar

Hon bor i förorterna till Stockholm. Så SL kortet finns förslag att höja till närmare 1000 spänn hon åker väl sommpensionär. Men efter ett helt yrkesliv så måste väl till och med du tycka att det är inte lätt. Morsan tillhör dom prioriterade hon har 11000 och en hyra på 3000 spänn i sin bostadsrätt. Det är där du har livets goda i boendet. Men bor man i hyreslägenhet då är det bidrag. Det är inte rätt att bli styrd i livets slutskede av staten.

enar
enar
8 years ago
Reply to  invandrare1957

“Det är inte rätt att bli styrd i livets slutskede av staten.” Staten styr oss, exempelvis i vår konsumtion av boende. Det är väldigt gynnat, aktuellt nu är ju ränteavdragen och slopandet av fastighetsskatten, naturligtvis hör egentligen bostadstilläggen dit, men det är inget som diskuteras just nu, men det är något som borde tas upp och det kommer säkert,det är alldeles för generöst, det gör bostadsmarknaden trög. Vänta bara!

Magitte Krogh
Magitte Krogh
8 years ago
Reply to  enar

Hej Enar – jag hoppas för ändring. Det är inte klokt att Sverige har fattigpensionärer. en “50-lapp” skulle sossarna öka pensionen med. Jippiie! Då kan de gå på kaffe och ta en kopp kaffe och en Napoleonbakelse som “månadens höjdpunkt f u när posten kommer. Hoppas du har det bra. Tycker att jag skrev litet grinigt som svar till dig. Ber om ursäkt om du tog illa upp. Magitte

Kurta Murta
Kurta Murta
8 years ago
Reply to  invandrare1957

Ett alternativ till självmord kan vara att emigrera till någon svenskkolonni i utlandet, ex Kanarieöarna. Sverige är dömt att sjunka eftersom dess politiker motarbetar sin egen befolkning. Ta ut pensionen i förtid och fly Titanic innan det är för sent.

invandrare1957
invandrare1957
8 years ago
Reply to  Kurta Murta

Bra där har du rätt. Tack.

Kurta Murta
Kurta Murta
8 years ago
Reply to  invandrare1957

Det var så lite. Jag tror att det är det bästa alternativet om du vill uppleva en lugn och skön ålderdom. Lycka till. 😉

Nicke99
Nicke99
8 years ago
Reply to  Kurta Murta

Titanic? Flight 9525 snarare. Sveriges Riskdag verkar till övervägande delen bestå av Andreas Lubitzare, besatta av tanken på att “ändra systemet inifrån”. Lubitz kan mycket väl ha ansetts sjuk, men enligt flickvännen hade han också uttryckligen sagt sig vilja “ändra systemet”:

http://www.telegraph.co.uk/news/aviation/11501075/Andreas-Lubitz-planned-spectacular-gesture-that-would-go-down-in-history-claims-ex-girlfriend.html

pllay
pllay
8 years ago

Det är svårt att se hur detta ska kunna sluta i något annat än anarki och inbördeskrig. Vår polismakt är handlingsförlamad och kommer inte kunna ingripa förrän de är för sent, de kommer helt enkelt vara numerärt underlägsna då det bränner till på riktigt, någon militär har vi inte längre. De som kallas vägpirater härjar redan fritt utefter vägarna, ödetomter och parker utanför Södermalm ockuperas, rånarligor angriper våra gamla, folk som bor på landsbygden bildar grannsamverkande grupper som närmast liknar civilgarden, pensionärerna är uppmanade att snarast dö för att lämna plats åt de nya svenskarna. Nu då skatterna börjar höjas… Read more »

Sanningskommision
Sanningskommision
8 years ago
Reply to  pllay

Det du skriver är sorgligt men sant.

Per Martinsen
Per Martinsen
8 years ago
Reply to  pllay

Dere svensker kommer til å bli jaget fra deres eget land. Dere har ingen andre å takke enn dere selv.

Armadillo
Armadillo
8 years ago
Reply to  Per Martinsen

Det er ikke alle der kommer som rotter på et synkende skib, at forlade skuden. Sverige har vel den mest velbevæbnede befolkning i hele Europa og den dag ‘Sven och Affe’ låser op våbenskabet for at forsvare sin ejendom, sin familie og sig selv, da bliver det ikke så sjovt at løbe rundt i natkjole, med 1 finger i luften og vifte med et sort flag. Alt har sin tid, alle har en grænse og når tiden er ude og grænsen er nået, da kommer det til at ske noget. Forøvrigt har jeg de sidste år et antal gange skrevet… Read more »

Armadillo
Armadillo
8 years ago
Reply to  snaphanen

Det vil jeg se før jeg tror det.
Det diskuteres bredt i USA omkring våben-indehavede, men ingen politikere der lever af politikken, har ‘guts’ at røre ved disse friheder.
Det er ikke så meget anderledes i Sverige og jeg skulle se den jæger der frivilligt afleverer sin riffel til staten.

Per Martinsen
Per Martinsen
8 years ago
Reply to  Armadillo

Ja jeg synes jeg ser det! Hvor var Sven och Affe da muslimene stormet Davis cup matchen mellom Israel og Sverige? Hvor er de ved alle gjengvoldtekten av deres søstre? Hvor ble de av da de tok Rosengård? Rinkeby? Hisingen? nei du Armadillo. Svenskeen er på vei ut av Sverige. Det her er bare början. Reconquista blir ikke lettere med åra.

Armadillo
Armadillo
8 years ago
Reply to  Per Martinsen

Nu er jeg ikke Svensk, jeg bor der bare, men det nu nævner er ‘episoder’ mer eller mindre, det bliver anderledes når eller om det breder når et andet plan og det bliver synligt overalt.
Jeg har boet i landet seks gange i løbet af 41 år og er ganske godt informeret, plus jeg mærker der findes en voksende modvilje mod den nuværende politikken.
Der er som man siger på svensk ‘klart som korvspad’ at svensken næppe accepterer nogen slags ‘walk over’ når det begynder brænde i området.

Talibananas
Talibananas
8 years ago

Det ska bli intressant att följa sammanbrottet från första parkett. Parkett i platt paket, under vilken det odlas potatis. Här ligger en gravad igelkott. Plattan i mattan, pannan i kaklet! Katten på råttan, råttan på repet, migranten på smörgåsbordet.

72
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x