30
mar
Seneste opdatering: 30/3-15 kl. 1932
16 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Av Julia Caesar

De cirka 565 000 fritidshusen är Sveriges största bostadsreserv. Självklart utgör de en oemotståndlig lockelse för desperata politiker på jakt efter kvadratmetrar där invandrare kan inhysas. Jag skrev redan 2012 om möjligheten för staten att konfiskera svenskarnas fritidshus. Krönikan “Egen härd är inte din” publicerades i repris inför valet 2014.

Staten har laglig rätt att “rekvirera” (= konfiskera) husen enligt den statliga Hot- och riskutredningen från början av 1990-talet (utredningens delbetänkande från 1993, SOU 1993:89). Den borgerliga alliansregeringen valde att inte använda sig av rätten att beslagta fritidshusen, trots att bostadsbristen blev alltmer prekär under dess åtta år vid makten. Antagligen förutsåg alliansen proteststormar och bedömde frågan som alltför politiskt känslig.

Boverkets direktiv från regeringen handlar uppenbart om att nu inför trycket från massinvandringen slita fram varenda kvadratmeter som kan användas som bostad för invandrare. Om s-mp-regeringen följer verkets förslag kommer alla hänsyn till svenska folket att kastas över bord.

I Boverkets rapport står det på sidan 57:

“Boverket ser en möjlighet i att staten betalar en premie till de hyresvärdar som upplåter sin lägenhet till poolen. Boverket föreslår att såväl kommersiella som privata hyresvärdar (t.ex. ägare av småhus, fritidshus och bostadsrätter samt privatpersoner som har ett förstahandskontrakt på hyresrätt) kan erhålla premie för att överlåta sin bostad till den statliga lägenhetspoolen. Givetvis måste detta stämmas av mot EU:s statsstödsregler.”

Pengar är alltså medlet som ska få svenskarna att avstå från sina sommarstugor och upplåta dem till invandrare. S R Larson skriver i en kommentar till krönikan:

“Med hänvisningen till diskrimineringslagen innebär det kort sagt att alla svenska sommarstugeägare kommer att få ett erbjudande de inte kan tacka nej till: hyr ut till invandrare eller bli dömda för olaga diskriminering.”

Mitt val är enkelt. Jag tar straffet. Mitt fritidshus är min borg.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
16 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
sofiaaaas
sofiaaaas
7 years ago

Intressant att det nu visar sig gång på gång att det är SD som haft rätt hela tiden.Tyvärr är väl svensken för hjärntvättad för att göra denna koppling.

Snaphane
Snaphane
7 years ago

Fritidshusen, ja dessa utredningar är inte alls kända av vanligt folk. Jag är dock välinformerad sedan länge. SD kunde använt detta trumfkort i valrörelsen men avstod, vet ej varför. Om de gjort det kunde det ha gett (teoretiskt) 535.000 röster, sick! Dock är detta nog den mest ömma tå en politiker kan trampa på. Men, det skulle inte förvåna mig om MP ändå kommer att göra det, MP är ju det största godhetsidioten. Konsekvenserna av att föreslå ett sådant förslag är politiskt självmord, fast MP lägger ju heltokiga förslag hela tiden och S har hitintills givit med sig. Här tror… Read more »

Marie Winqvist
Marie Winqvist
2 years ago

Konfiskera mark utanför städerna och bygg bostäder till hemlösa pensionärer i stället.

Paula Kane
Paula Kane
2 years ago

Aldrig i helvete

MarElWin
MarElWin
4 years ago

Ja om det är inbördeskrig dom är ute efter för att destabilisera Europa så – fine, eller finito kanske. Om inte gränsen går här så vet jag inte. Borde i så fall vara aktuellt att expropiera stugor åt de svårt el och mikrovågsskadade, då några av dom fryser ihjäl i sina bilar eller tar livet av sig varje år.

Akhlut
Akhlut
7 years ago

Är inte det att ta folk som gisslan? Om jag inte gör som du vill, sätter du dit mig. Men vad vet du om mina anledningar att neka? Fördomsfull much? Om det också är så enkelt att hävda diskriminering, hur kan vissa måldå förloras när de tas upp i rätten?

Krister
Krister
2 years ago

Enkelt att kringgå. Hyr ut till en hemlös istället.

Henrik Stenbacke
Henrik Stenbacke
2 years ago

Här blir det en tändsticka och krig mot regeringen den dagen

Elisabet
Elisabet
2 years ago

Men hur många av de som kommer vill bo på landet i fritidshus?

pappa sven
pappa sven
5 years ago

Ja detta “vansinne” pågår tills vi sätter stopp dvs mer och fler av våra reserver och våra sparade saker konfiskeras och delas ut till “lycksökare”

trackback

[…] och ansvarslösa politiker insåg allvaret.  Då de själva insåg att de gått för långt.http://snaphanen.dk/2015/03/30/nu-ryker-aven-fritidshusen/ Tyvärr har inte vissa insett vilken stor journalist hon är. Alla har vi våra lik i lasten, […]

Lazze
Lazze
7 years ago

Svenskere er i min verden nogle af de mest behagelige, rare og søde mennesker, at være i selskab med. I mange år var jeg VD/adm.dir. i DK for et stort svensk selskab og jeg oplevede stort set aldrig uoverensstemmelser mellem mig og min koncernledelse i Stockholm. Alle udfordringer og problemstillinger blev håndteret ved hjælp af konsensusbeslutninger og ingen tabte ansigt eller følte sig som stærke vindere af en sag. På vej hjem i flyveren tænkte jeg i starten af min karriere ofte, at det var en meget defensiv og alt for imødekommende måde at drive management på, men efterhånden lærte… Read more »

Niels Henriksen
Niels Henriksen
7 years ago
Reply to  Lazze

Ja, svenskerne er desværre generelt set alt for gode, hjælpsomme, venlige og overtolerante for deres eget bedste – men det kan desværre komme til at betyde deres udslettelse som folk i løbet af få årtier, åbenbart uden at det så småt er begyndt at dæmre for flertallet af dem endnu … Man burde faktisk sætte dem under administration udefra og udstyre dem med en værge – for deres egen skyld naturligvis. Det ville man jo også normalt gøre med handicappede voksne, der er ude af stand til at tage vare på deres egen sikkerhed, handle med henblik på deres eget… Read more »

Balder
7 years ago

Mitt svar är enklare:
FUCK THE HELL OFF!
MVH

wall32
wall32
7 years ago
Reply to  Balder

Tyskerne brant ned hele Finnmark/Nord-Finland for å ramme fienden. Mitt råd er å sette fyr på sin fritidsbolig. Da er problemet løst.

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x