5
apr
Seneste opdatering: 5/4-15 kl. 0957
40 kommentarer - Tryk for at kommentere!

unnamed

Av Julia Caesar

Copyright Julia Caesar och Snaphanen. Citera gärna delar av texten men iaktta gott bloggskick och länka till Snaphanen!

Likheten är slående. När andrepiloten Andreas Lubitz, 28, har bestämt sig skyr han inga medel. Han låser kaptenen ute från cockpit på Germanwings flight 9525 från Barcelona med destination Düsseldorf. Han ställer in autopiloten från marschhöjd ned till 30 meters höjd. Sedan ökar han farten, trycker gasen i botten. Med en hastighet av 700 kilometer i timmen kraschar han planet rakt in i bergväggen i de franska Alperna och förvandlar de 150 personerna ombord inklusive sig själv till kringflygande likdelar.

Självmordet tar bara lite längre tid för Sverige

Han hade alltså bestämt sig. Med samma beslutsamhet är Sverige i full färd med att begå nationellt självmord. Det tar bara lite längre tid än för Andreas Lubitz. Men målet kan siktas, och alla som bär ansvaret för kraschen kan gratulera sig till att deras självmordsprojekt är långt framskridet, allt under stiliga paroller om “mångfald”, solidaritet” och “ta sitt ansvar”.

När förre utrikesminister Carl Bildt (m) utropar Sverige till “en humanitär stormakt” i riksdagens utrikespolitiska debatt den 13 februari 2013  blir han inte totalt utskrattad som han skulle ha blivit i vilket annat land som helst.
Ser han bergväggen genom fönstret i cockpit? Nej. Bara dimma.

“Där finns oändliga fält och skogar”

När förre statsministern Fredrik Reinfeldt (m) är ute och flyger efter att han förlorat valet 2014 och tvingats avgå kostar han på sig att mer öppet blotta de gruvschakt av destruktivitet som har funnits där under alla hans åtta år som statsminister. Direkt tillfrågad i en intervju i danska tidningen Politiken  varför Sverige inte begränsar invandringen efter många år med en suverän topplacering på EU:s lista över länder som tar emot flest asylsökande per invånare svarar Reinfeldt:

“Vad betyder ordet ”nog”? Är Sverige fullt? Är Norden fullt? Är vi för många människor? Vi är 25 miljoner människor som bor i Norden. Jag flyger ofta över den svenska landsbygden och det skulle jag vilja råda fler att göra. Där finns oändliga fält och skogar. Där finns mer plats än man kan föreställa sig. De som hävdar att landet är fullt, de bör visa var det är fullt.”

Ser han bergväggen genom fönstret i cockpit? Nej.

Regeringen Reinfeldt släppte in nästan 800 000

Tänker man i samma box som Fredrik Reinfeldt finns det naturligtvis ingen gräns för hur många invandrare Sverige kan svälja. Då ser man ingen bergvägg. Fälten och skogarna är ju oändliga. Det finns mer plats än man kan föreställa sig.
Utifrån de oändliga skogarnas och de öppna hjärtanas ideologi släppte regeringen Reinfeldt in nästan 800 000 utlänningar under sina åtta år vid makten (exakt antal 797 639). År 2012 passerades 100 000-gränsen för första gången – 111 090 utlänningar fick PUT (permanent uppehållstillstånd) det året.

Ett accelererande folkutbyte

Sedan millennieskiftet har antalet personer med utländsk bakgrund i Sverige ökat med nästan en miljon (981 373 personer). Affes Statistikblogg visar att antalet med svensk bakgrund under samma tid har minskat med 116 810 personer.

Om man granskar den största gruppen, 0-44 år, är siffrorna för folkutbytet ännu mer dramatiska. I den gruppen har antalet med utländsk bakgrund ökat med 572 952 personer sedan år 2000 – medan antalet med svensk bakgrund har minskat med 265 238 personer. Det är ett regelrätt folkutbyte som pågår, och det går fort. Omkring år 2041 – om cirka 25 år – kommer personer med svensk bakgrund att vara i minoritet i sitt eget land om folkutbytet fortsätter i samma takt som mellan 2013 och 2014. I gruppen 0-44 år kommer skiftet redan 2031, om 16 år.

Ser du dig omkring i vilken medelstor svensk stad som helst ser du en snabbt förändrad gatubild. I den yngre åldersgruppen, 0-44 år, som är den som är mest aktiv och synlig i gatubilden, har mer än var tredje person – 34,26 procent – utländsk bakgrund. Du ser inte fel när du tycker dig förflyttad utomlands. Sverige är inte längre svenskarnas land.

Stefan Löfven ser en rosa dimma

Arvet efter alliansregeringens vettlösa invandringspolitik förvaltas nu med samma entusiasm och ideologiska förblindelse av Stefan Löfvens s-mp-regering. Ser Stefan Löfven bergväggen framför sig när han tittar ut genom fönstren i Rosenbad? Nej. Han ser en rosa dimma.

Stefan Löfven på mordplats i Göteborg mars 2015

Stefan Löfven vill vara snäll mot alla. Han verkar tro att det går att kombinera en generös välfärdsstat med obegränsad invandring från jordens mest underutvecklade och dysfunktionella länder. Han blir bara så otroligt ledsen och överraskad när det skiter sig, som när människor skjuts ihjäl i Göteborg. Han trodde ju att alla var lika snälla som han.

“Det är alla andra som är udda”

Till sin hjälp har alla svenska regeringar nyttiga idioter i form av till tjänstemän förklädda politiker. Som migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson och operative chef Mikael Ribbenvik. Det var Ribbenvik som den 3 september 3013 beslutade att alla som påstår sig komma från Syrien ska få PUT och livstids försörjning i Sverige, liksom sina anhöriga.

Anders Danielsson blev för en månad sedan hastigt världsberömd när han fällde det här uttalandet:

“När jag träffar utländska kolleger säger de att Sverige är ett udda land i asylfrågor. Nej, säger jag då, det är ni som är udda. Ni alla.”

Anders Danielsson i migrationsverkets kommandocentral

Ser Anders Danielsson bergväggen mitt framför näsan? Nej, han har fullt upp med att följa jordens migrationsströmmar på kontrollpanelerna i migrationsverkets kommandocentral. Det känns lite grand som att sitta i en cockpit faktiskt.

Alla migrationsströmmar leder till Sverige. Han ler nöjt. Han ökar farten, trycker gasen i botten.

“Slavar under moralisk renhet”

Sverige är världsbäst. Det är inte oss det är fel på. Det är alla andra som gör fel. Det djävulska med verkligheten är att den förr eller senare hinner ifatt illusioner och lögner. Hinner ifatt även en elit som trodde att den åtnjöt livslång immunitet mot följderna av sin egen politik.

Nu är Sverige där. Kraschen mot bergväggen är ett faktum. Mångårig förundran i våra nordiska grannländer blandas alltmer med förskräckelse, som i den här ledaren i danska Jyllands-Posten:

“I Sverige har det normala blivit extremt och undantagen har blivit regel. Medan Latinamerika och andra delar av världen rör sig i riktning mot mer politisk och ekonomisk frihet mister svenskarna sin frihet, för de har gjort sig själva och varandra till slavar under en moralisk renhet som skymmer allting. Den sekulära godhetsideologin i media, politik, kulturliv, näringsliv och det svenska utbildningssystemet har under de senaste årtiondena slagit igenom med en fart och tyngd så att till och med de största skeptikerna har blivit överraskade. Det är fråga om en överväldigande, systematisk hybris som kan föra landet in i en mångårig kris, inte bara ekonomiskt.”

Minst 6 500 bostäder behövs omedelbart

Eftersom ingen har sett någon bergvägg har det helt oväntat visat sig att de nyanlända migranterna behöver någonstans att bo. I förra krönikan, “Aktiv bostadskonfiskation”, skrev jag om Boverkets förslag att i en hast få fram bostäder åt utlänningar som släpps in i Sverige med en hastighet av mer än 100 000 per år. Folkmängden motsvarar en stad av Linköpings storlek.

Förra året invandrade 126 966 personer. I år och nästa år behövs 77 000 bostäder, enbart till invandrare. På asylförläggningarna sitter drygt 9 300 migranter fast, trots beviljade uppehållstillstånd. Enbart för att lösa den proppen behövs omedelbart minst 6 500 bostäder.

Svenskarnas enda uppgift: att betala

Mehmet KaplanBehovet av platser i kommunerna är dubbelt så stort som tillgången. Högstämda moraliska besvärjelser bygger inga bostäder, mättar inga munnar.

Boverket har en omöjlig uppgift och föreslår rena panikåtgärder, som att bygga så kallade “modulhus”, det vill säga baracker och bodar. De kallas redan Kaplanslum, uppkallade efter regeringens miljöpartistiske bostadsminister, islamisten Mehmet Kaplan.

Andra förslag är att bygga om lokaler, nedlagda regementskaserner, sjukhus och kyrkor och tvinga både privata och kommunala hyresvärdar ett ge nyanlända invandrare förtur till de hyreslägenheter som finns. Aktiv bostadskonfiskation enligt stalinistisk modell. Svenskarnas uppgift är att öppna sina plånböcker och betala för att bli omsprungna och diskriminerade i bostadskön.

Mer än ett nytt Stockholm behöver byggas

Regeringen har lovat att bygga 250 000 nya bostäder till 2020.  Här gäller det att komma ihåg att Stefan Löfvens regering har löftesbrott som paradgren – en gammal kommunistisk tradition som fullt ut har anammats av socialdemokraterna och de gröna khmererna.

Men 250 000 bostäder räcker inte, anser allmännyttans organisation Sabo. De uppskattar behovet till 426 000 nya bostäder. Totalt behöver det byggas 600 000 bostäder inom de närmaste elva åren. Tre fjärdedelar av dem behövs i de tre storstadsregionerna. Det handlar om ett gigantiskt projekt: det finns i dag 430 000 bostäder i hela Stockholms kommun. Ett och ett halvt nytt Stockholm behöver byggas – på drygt tio år.

MILJONPROGRMARINKEBY

“Volymer som vi inte har varit i närheten av sedan miljonprogrammets dagar” säger Boverkets analytiker Bengt J Eriksson till SR Ekot. 

Miljonprogrammet innebar att en miljon bostäder byggdes mellan 1965 och 1975. Bostäder som i dag till största delen bebos av invandrare i så kallade “utanförskapsområden”.

Piloternas omdöme satt ur spel av en masspsykos

För att klara det gigantiska bostadsprojektet krävs “stora uppoffringar från skattebetalarnas sida”, enligt Boverket. Dessutom måste hela den svenska industrin och allt byggande ställas om. Infrastruktur som kommunikationer, sjukvård, skolor och annan service måste också byggas ut för de nyanlända invandrarna.

Vem som helst som har läst så här långt inser att hela projektet är totalt orealistiskt. I synnerhet som inte en enda Kaplanbarack ens har lämnat ritbordet än. Bergväggen är rakt framför oss, och piloternas omdöme satt ur spel av en masspsykos. De svävar i en dröm där bostäder växer upp ur marken som blommor.

20 000 kronor i månaden för en 3:a

Modulhusen (Kaplanslummen) förkastas nu från flera håll, bland annat byggindustrin som annars borde gnugga händerna över en lysande framtid. En undersökning som fastighetskonsulterna Evidens gjort på byggföretagen Veidekkes och JM:s uppdrag visar att barackerna och bodarna skulle bli en extremt dyr och dålig lösning. Med en kvadratmeterkostnad på nära 3 400 kronor överträffas allt annat hyresboende i Sverige – genom tiderna.

En bostad motsvarande en normal 3:a på 70 kvadrat skulle få en reell hyreskostnad 19 800 kronor per månad.  En 30 kvadratmeter stor lägenhet får en hyra på cirka 8 500 kr enligt Evidens’ analys.

“Det ska jämföras med att genomsnittshyran för en permanent bostad på 30 kvadratmeter ligger runt 5 300 kr. Dessa kostnader blir mycket höga för den enskilde och kommer därför med stor sannolikhet att föras över på kommunerna” skriver Lennart Weiss och Björn Wellhagen på Svenska Dagbladet Brännpunkt.

Måste rivas efter 10-15 år

De höga kostnaderna beror på att byggloven bara kan bli tillfälliga i 10-15 år för så enkla byggnader. Sedan måste de rivas. Hyresvärden måste alltså få kostnadstäckning på de 10-15 år som Kaplanslummen står upprätt. Normalt skrivs byggnader annars av på exempelvis 50 år. Tillfälliga bygglov ska gälla i tio år, och kan förlängas med fem år. Bloggen Cornucopia skriver: 

“Även om man sannolikt kommer att ge permanent bygglov till slummen efter det, för det kommer inte att byggas riktiga bostäder någon annanstans istället, så kan inte en hyresvärd räkna med det. Initialt måste man sätta hyran utifrån tio års bygglov, plus rivningskostnader. Och då blir hyran 20 000 SEK i månaden för att bo i en container. Dessutom ska man sedan betala för rivning, inklusive att gräva upp vatten, avlopp, el, telekom, och vägar, vilket aldrig är aktuellt för en byggnad med permanent bygglov.”

“De sämsta bostäderna till högsta kostnaderna”

“Det här skulle bli de sämsta bostäderna till de högsta kostnaderna någonsin. Modulhusen är ett ekonomiskt, socialt och politiskt haveri. Det leder till utanförskap och visar att Sveriges politiker inte klarar av en helhetssyn på bostadsfrågan” säger Lennart Weiss, kommersiell direktör på Veidekke och tidigare S-politiker.

“Väldigt undermåliga bostäder till en mycket hög kostnad” säger förra alliansregeringens bostadsexpert Ulf Perbo, som var statssekreterare hos förre bostadsministern Stefan Attefall (kd).

I nästa andetag säger han – och läs nu noga vad en före detta regeringsrepresentant på mycket hög nivå avslöjar om alliansregeringens totala brist på medvetenhet när den på åtta år släppte in 800 000 invandrare från tredje världen:

“Under 2012–2013 såg vi inte framför oss att vi skulle få så stora grupper med så svaga inkomster som måste in på bostadsmarknaden.”

Vi såg inte bergväggen framför oss.

Skattebetalarna får betala tredubbelt

Att både den förra och den nuvarande regeringen oselekterat har släppt och släpper in hundratusentals utlänningar som inte kan betala sitt eget boende eller över huvud taget försörja sig själva kommer i klartext att innebära att skattebetalarna kommer att få betala dubbelt för de uppåt 600 000 asylsökande och anhöriga som väntas fram till 2018.  Eller tredubbelt.

Först ett stort antal miljarder för att bygga bostäder åt invandrarna.

Sedan betala deras hyror.

Till detta kommer övriga kostnader för uppehälle och en enormt utbyggd infrastruktur med vägar, kommunikationer, skolor, barnomsorg, sjukvård, tandvård, arbetsförmedling, försörjningsstöd, pensioner, socialtjänst, handikappomsorg, färdtjänst och äldreomsorg. Samt kraftigt ökande kostnader för polis, rättsväsen och kriminalvård.

Det kommer att bli dyrt. Obeskrivligt dyrt. Här hjälper inga öppna hjärtan. Här finns bara bergväggen.

För dyrt att skrota EBO-lagen

Justitieminister Morgan Johansson (s) har nyligen sagt nej till att skrota EBO-lagen, den lag som ger invandrare möjlighet att flytta in och bli trångbodda hos släktingar. Att ta bort rätten för invandrarna att själva välja boende blir för dyrt. Beräkningar som migrationsverket gjort åt SVT Nyheter visar att ett slopande av EBO-lagen skulle öka utgifterna för asylsökande från åtta till elva miljarder per år. En ökning med tre miljarder kronor mer om året.

“Så är verkligheten. Den ser ut så, och det är därför jag säger att jag inte kan lova att vi kommer kunna avveckla EBO under den här mandatperioden” säger Morgan Johansson.

Invandrarghettona och utanförskapsområdena, nu cirka 200 stycken, kommer att bli fler.

“Med röven före in i framtiden”

“Vad vi bevittnar är en desperat regering som är på väg att drabbas av en allvarlig resursbrist, men som inte vågar medge detta inför svenska folket och vars åtgärder därför blir allt mer desperata och ogenomtänkta. Vad vi bevittnar är ett sammanbrott för den svenska modellen och en desperat regerings kamp för att medelst panikåtgärder värja sig inför det oundvikliga” skriver bloggen fnordspotting. 

Med ett ordval som jag som kvinna med gammaldags uppfostran känner mig förhindrad att använda skriver Morgan Johanssons partikamrat Johan Westerholm (s) om “ett politiskt ledarskap som gått med röven före in i framtiden och inte förmått ta varningssignalerna på allvar”.

Romska tiggare ockuperar sommarstuga

Johan Westerholm tror att romska tiggare blir de första att betala priset. Det tror inte jag. Romer är verkliga överlevare, de kommer att överleva oss alla. De har funnit sitt lyckorike, och de vet hur de ska utnyttja det, ända in i kaklet.

Helsingborgs Dagblad berättar vad som hände när ett tiggarläger byggt av lastpallar, korrugerad plåt, presenningar och bräder, revs i Landskrona i veckan. Fastighetsägaren Coop Fastigheter hade vänt sig till kronofogden för att kunna avhysa tiggare som hade bosatt sig vid en återvinningsstation vid Coop Forum i östra delarna av Landskrona.

Polisen ingriper inte mot stugockupation

När lägret skulle rivas var tiggarna redan borta. Gone with the wind. Men snart kom rapporter om vart de hade tagit vägen. De har flyttat in i en sommarstuga utanför Landskrona. Husets ägare bor utomlands större delen av året och vet inte att hans hus har fått nya boende. Grannar har kontaktat polisen – som inte tänker ingripa.

“Vi kan inte göra något förrän vi får in en anmälan från den som äger stugan” säger närpolischefen i Landskrona, Anneli Manelli.

Försöker polisen nå fastighetsägaren?

“Nej, det får komma från honom eller henne.”

Boende på orten är upprörda över att någon kan ta ett hus i besittning, och om ägaren inte känner till det så agerar inte polisen. Anneli Manelli svarar:

“Nej, vi kan inte vräka någon när vi inte har bakgrunden till att de befinner sig där.”

Fritidshusen – en oemotståndlig lockelse

Att hyra ut svenskarnas fritidshus till invandrare är en möjlighet som finns med i Boverkets rapport, undangömt i några få rader på sidan 57. De 565 000 fritidshusen – Sveriges största bostadsreserv – är naturligtvis en oemotståndlig lockelse i folkutbytets dramaturgi.

När kommunernas särskilda bostadsjägare dyker upp på din tomt med en sedelbunt i ena handen och diskrimineringslagen (2008:567) i den andra – vad väljer du då? Som den mexikanska maffians uttryck för att köpa poliser: “Plata o plomo?”. Silver eller bly?

Tiggande romer har redan lärt sig (Lex Landskrona) att det är fritt fram att bryta sig in i och ockupera sommarstugor. Polisen ingriper inte. Perfekta skrämskott för att mjuka upp ägarna till fritidshusen så att de hyr ut frivilligt till invandrare “under ordnade former”.

“Inget så dogmatiskt och naivt som Sverige”

Jyllands-Posten skriver på ledarplats:

“Stater kan tåla mycket stryk, och det är för tidigt att förutsäga en kollaps. Men Sverige rör sig steg för steg i riktning mot mindre kontroll över den sociala, politiska och demografiska ordningen. Vart det leder kan ingen veta med säkerhet, men det kan redan konstateras att asylsystemet håller på att bryta ihop under de växande bördorna från en i praktiken fri invandring till Sverige. Under ytan oroar det till och med svenska socialdemokrater, men kritiken tystas ner. (…) Invandringsfrågan är en vattendelare i hela Västeuropa. Men ingenstans är svaret så dogmatiskt och naivt som i Sverige.”

Vi lät sjuka piloter flyga oss rakt in i bergväggen.

Av Julia Caesar

Tidligere kronikker af samme forfatter

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

40 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] och tar fram riktiga data över folkvandringen, speciellt till Sverige. Du kan läsa hennes senaste krönika här,  och en lista av tidigare i slutet av […]

linovati
linovati
8 years ago

Bergväggen närmar sig onekligen väldigt snabbt. Skillnaden mellan Sverige och Germanwings flight 9525 är, enligt min tro, förståelsen. Lubitz visste exakt vad han höll på med. Här verkar det mera handla om en “enfaldig tro på mångfald” och en barnslig uppfattning att människans “godhet” nu helt plötsligt, efter 10000-tals år av misslyckanden, skulle fungera som universallösning Historiker kommer otvivelaktigt att i retrospekt betrakta de senaste 3-4 decennierna i Sverige med skräckblandad fascination. Vad hände? Varför begrep man inget? Varför orkade så få stå upp mot den skräniga “rasistinkvisitionens” floskelretorik? Varför denna otroliga feghet? Varför så många “strutsar”? Klarade man inte… Read more »

ramonafransson
ramonafransson
8 years ago

Hej Julia! Du vet att jag är en av dina beundrare och att jag alltid förundras över hur träffsäker du är i dina krönikor. Det har bara gått knappt en vecka sedan du skrev den här krönikan och jag undrar redan över vad du ska skriva på söndag. Varje dag i Sverige är en mödosam dag för hundratusentals kanske miljoner, men de som sitter i sin tjusiga lägenheter på Södermalm och/eller har sina “trygga” inkomster från oss skattebetalare, som Romson och lille Fritjof, och för att inte glömma Asplöfvet och hans armkrok Sjöstetdaren på vänsterkanten som huserar på Östermalm med… Read more »

YOTHI_TARZAN
YOTHI_TARZAN
8 years ago

Sweden year 2015 = Highway to hell

Conny Bergström
8 years ago

Skrämmande läsning. Bra text som vanligt. En dag kommer de ansvariga politikerna få sitt straff hoppas jag.

bluesax
bluesax
8 years ago

Är det svensk folks “ide fix” att bli “förebild i godheten till hela världen ” eller ” rädsla till konflikter och strävan till konsensus ” som kommer att bli slut på Sverige !

Avmaskad
Avmaskad
8 years ago

Sveriges gränser är till för att inringa skattebetalarna.
Alla andra har fritt tillträde till det som är kvar av landets välstånd och sociala skyddsnät.
Vi får lära oss att tigga.

amatin
amatin
8 years ago

Såg på Studio Axess “Ledarskribenterna”på TV för en stund sedan. Lika givande som skrämmande . Här får tre intelligenta personer prata till punkt . PM Nilssson , Anna Dahlberg och PJ anders Linder (moderator). Saxar några klipp : PJ : “Regeringen verkar betrakta ökande kostnader på tiotals miljarder inom migration och soc.försäkringar ungefär som vädret ; som en naturlag man inte kan påverka . Någon halvmiljard hit eller dit till försvaret kan det kattrakas om i evighet —” AD : Mina källor inom Rosenbad berättar för mig att minsta lilla förslag bara bemöts med att det finns inga pengar .… Read more »

Jan Iversen
Jan Iversen
8 years ago

Bra skrivit!

Snowflinga
Snowflinga
8 years ago

Bra artikel, sant och skrämmande. På 1930-talet fanns det ett folk som följde en ledare som drog dem i fördärvet nu igen finns det ett folk vars ledare kör dem i fördärvet. Skall människor aldrig lära sig.

Nilsson_i_stan
Nilsson_i_stan
8 years ago

Jag brukar läsa söndagskrönikan varje vecka. Många kloka saker sägs i den. Men denna vecka orkade jag bara en tredjedel. Sorgen och smärtan tog överhand…
Man blir ju bedrövad, förbannad och ledsen över hur illa ställt det är i landet nu och vart det är på väg!

Lars Åhlin
Lars Åhlin
8 years ago

Fantastiskt bra artikel. De nya bostäder som produceras i Sverige har länge legat i en prisklass som få bostadssökande svenskar haft råd att efterfråga. Ingen politiker eller högre tjänsteman har dock ansett detta vara ett särskilt stort problem (rätta mig om jag har fel!). Istället har det utvecklats till att unga vuxna bor kvar hos sina föräldrar, personer som får arbetserbjudande i Stockholmsregionen ibland tackar nej till jobbet för att de inte hittar någon bostad, att personer med betalningsanmärkningar som behöver en ny bostad kanske överhuvudtaget inte får tag på någon (och inte heller får hjälp av socialförvaltningen, vad jag… Read more »

Lenn
Lenn
8 years ago

Lemmingesyndromet. Stockholmsyndromet. Det har ramt alle på den svenske venstrefløj. De svenske jøder bør flygte fra al-Sveristan snarest muligt! Dernæst må svenskerne nok indstille sig på at bygge sikrede boligområder med mure og vagtværn, ligesom udlændinge lever i fx Saudi Arabia (compounds), ligesom hvide beskytter sig i stærkt ‘multikulturelle’ nabolag i storbyer i USA.

Josef Boberg
8 years ago

Publicerat den 2 april 2015 i Veckans Affärer:

”En radikal plan framtagen på uppdrag av Islands statsminister föreslår att landets affärsbanker fråntas rätten att skapa pengar vid lån. Istället ska centralbanken, och ytterst parlamentet, ensamt sköta penningskapandet.”

– slut citat härifrån.

Blir Sverige land nummer två ? ! ?

”LUFT ATT ANDAS OCH PENGAR ATT BRUKA FINNS DET I ÖVERFLÖD AV !”.

Josef Boberg
8 years ago

“Svenskarnas enda uppgift: att betala”

Jo… – sant i o f s – om Du med det menar att staten betalar genom att själv nyproducera pengar till sina budgetunderskott via Riksbanken.

Publicerat den 2 april 2015 i Veckans Affärer:

”En radikal plan framtagen på uppdrag av Islands statsminister föreslår att landets affärsbanker fråntas rätten att skapa pengar vid lån. Istället ska centralbanken, och ytterst parlamentet, ensamt sköta penningskapandet.”

– slut citat härifrån .

Blir Sverige land nummer två ? ! ?

”LUFT ATT ANDAS OCH PENGAR ATT BRUKA FINNS DET I ÖVERFLÖD AV !”.

Olav 3
Olav 3
8 years ago

Sverige er så langt fra stormakt et land kan komme, nu.
Den autoritet et land behøver for å få lykkesøkere fra typiske voldskulturer til å bli en konstruktiv del av samhället, har Sverige inget av, etter at importörerna själva, 68-erna, tog över.
Kun på ett felt finns det autoritet.
Att få befolkningen til att holde käft, saman med jobba och betala skatt..

Nils Henriksen
Nils Henriksen
8 years ago

Noen som har oversikt bør lage en teller (counter)

http://www.artlebedev.com/everything/counter.app/process/

som helt konkret viser antall nye innvandrere til Sverige hver dag, samt en teller som også viser Sveriges utgifter per dag. Kun visuelle tall vil kunne påvirke folket og få dem til å forstå vanviddet svenske politikere og journalister utsetter dem for.

Talibananas
Talibananas
8 years ago

Alldeles utmärkt krönika! The making of the swedish dystopia skildras träffsäkert; trots förskräckligheten är det upplyftande när sanningen sägs i ett förljuget samhälle.

Peter Zichau
Peter Zichau
8 years ago

Der er vel snart ikke så meget andet at gøre end, at lade landet falde sammen. Så må man jo tage den derfra. Hvis man brokker sig er man jo racist.
Så må de tåbelige politikere, vælgere og indvandrede muslimer selv prøve at redde stumperne, hvis de kan. Vi, i broderlandende, kan jo så tage imod de gammelsvenskere, der ønsker at komme væk..!

Thinktank
Thinktank
8 years ago
Reply to  Peter Zichau

Tack!

S Pdlr
S Pdlr
8 years ago

Fredrik Reinfeldt – flygplansinventerare av obebyggd ödemark i Sverige – är inbjuden att hålla tal, av göteborgska ‘Kvalitetsmässan’, november 2015. Under huvudrubriken “Ledarskap i förändring”, på temat “Berättar utifrån mina erfarenheter som statsminister i 8 år, om vilket ledarskap som är viktigt för att hantera ständig förändring”.

länk: http://chef-ledare.se/konferensen/smakprov-pa-talare/

Undrar vilken pilotförening han ingår i. Autopiloternas? Förändring är det minsta Reinfeldt representerar, sedan han svindlade alla sjuklöverpartier att svälja och genomföra den “humanitära” stormaktsdrömmen.

Talibananas
Talibananas
8 years ago
Reply to  S Pdlr

Autopiloten fungerar bra för den som är trimmad och hemmastadd i åsiktskorridoren. Men det gäller också att “gå i bräschen”, “bryta ny grund”, “ta ansvar”, “gå i täten”, “förverkliga”… Kaospilot, månne? Kamikazepilot? Problemet är att risken bärs av det olyckliga folket mer än av “piloten”.

ɱØяñιηg$ʇðя
8 years ago
Reply to  S Pdlr

Samma som Andreas Lubnitz kanske?

Niels Henriksen
Niels Henriksen
8 years ago

Kamikaze 😉

ɱØяñιηg$ʇðя
8 years ago

Banzai!!

AhlgrensBilar
AhlgrensBilar
8 years ago
Reply to  S Pdlr

Fredde Ruinfeldt: “Berättar utifrån mina erfarenheter som statsminister i 8 år, om vilket
ledarskap som är viktigt för att hantera ständig förändring”…

Hyckleri! Falskhet!! Brist på självkritik!!! Jag gråter blod!!!

Himaa
Himaa
8 years ago

Den enda fördelen med ev modulbostäder är väl att det blir svårare för rikemanskommuner att neka flyktingmottagande. Tidigare har man ju alltid kunnat skylla på brister på hyresbostäder. Mark att bygga på har ju alla kommuner. Så Täby, Danderyd, Bromma, Lidingö m fl, gör er redo! Kanske det rent av finns en liten markplätt i Äppelviken som går att använda. Fast….. jag är väl mer än lovligt naiv… Eliten ser nog till att hålla rågången. Så istället: Södertälje, Malmö, Borlänge och lilla Norberg med sitt gråtande kommunalråd + alla andra som redan tagit ett stort ansvar: gläd er åt kommande… Read more »

Savannahwoman
Savannahwoman
8 years ago

Oerhört bra sammanfattat Julia! Vad 17 ska vi göra när folk inte fattar? När politiker och media är totalt förblindade…

ramonafransson
ramonafransson
8 years ago

Ja, vad ska man säga? Vad ska man göra? Luften har gått ur mig och många med mig. Tror inte att det kommer bli massdemonstrationer. Kanske en och annan insändare i någon lokal tidning. Kanske ett och annat plakat i något litet tåg, som samtidigt komma samla hundratals vänsteraktivister som kastar sten, ropar r-ordet, och sedan åker hem till sina innerstadslägenheter, och under tiden som den senaste modellen av kaffekokare puttrar på, Swishar pappsen eller mamsen över den månatliga summan av 20 000 eller mer så att deras lille älskling klarar sig de sista två veckorna innan det är dags… Read more »

invandrare1957
invandrare1957
8 years ago
Reply to  ramonafransson

Massdemonstrationer går inte i det moderna Sverige. Då får man en massa vänstervridna nyttiga idioter som skriker rasist och SVT i TV4 slår upp det med bilder och hänger ut folk med risk att bli arbetslösa. Demokrati existerar inte i Sverige. Utan man måste ta det en annan väg tyvärr. Fick man ut flera miljoner svenskar då kunde det fungera.nmen den fega o lata svensken hoppas att grannen går istället.

pllay
pllay
8 years ago

Det är svårt att skriva något gott och hoppfullt om Sverige över huvud taget. Landet förändrades med Palme, han införde den snabbfotade, urbana, intellektuella, kulturmarxistiska elitens mobbning av motståndaren, den där argumenten inte längre behöver ha grund i verkligheten utan kan finna stöd i känslolivet eller i den mobbandes höga nöje. Genom sin död fick han helgonstatus och den nya politiska arenan permanentades. Innan han dog hann han i grunden underminera Sveriges skolsystem något som sedan GP fullföljde med kommunaliseringen, vi ser idag en tilltagande fördumning och brist på stringent analytisk skärpa hos vår intellektuella klass. Kanske är det endast… Read more »

Snaphane
Snaphane
8 years ago
Reply to  pllay

Det är smärtsamt att läsa din “kommentar” (snarare en krönika). Utomordentligt välskriven, ger en sammanhängande bild av dagens situation och en knivskarp analys av vinnarna och förlorarna.
Pllay borde skriva egna krönikor på Snaphanen! Instämmer till100% med texten, särskilt slutet…
Sverige har blivit dårarnas paradis. 87% (kanske 80%) vill inte inse vad som händer med landet ?

Carl G
Carl G
8 years ago
Reply to  pllay

På vilket sätt är det “Moraliskt omöjligt” Att repatriera de som parasiterar på den svenska välfärden? “Moral” är ett kulturmarxistiskt påhitt för att skuldbelägga de som tänker logiskt och är i kontakt med verkligheten. Det är inte på något sätt omöjligt att repatriera de objudna, ovälkomna, oproduktiva som tagit sig in i Sverige de senaste 30 åren, det är en fråga om logistik och inget annat. “Moral” har inget med saken att göra, detta handlar om att undvika det du skriver i slutet “ett allt mer segregerat samhälle med inbördes stridigheter och i förlängningen inbördeskrig” och då kan man inte… Read more »

pllay
pllay
8 years ago
Reply to  Carl G

Det är motbjudande att besvara din kommentar, men du ska inte få stå obesvarad. Moral, är det kitt som binder ihop och förenar en kultur, det är kanske den viktigaste faktorn i samspelet människor emellan och har absolut ingenting med politisk åskådning att göra! Till och med djur har moral, de oskrivna regler -gör mot andra vad du vill att de skall göra mot dig- som styr vårt vardagliga, normala beteende mellan individer och mellan individen och gruppen. Att leva moraliskt är att följa dessa oskrivna regler. Att leva omoraliskt är att bryta dem. Detta skall normalt leda till social… Read more »

Akhlut
Akhlut
8 years ago
Reply to  pllay

Jag tror inte det var så Carl G menade, blev fundersam över din öppning om “motbjudande”. Poängen är snarare att moral har vävts in i debatten på ett sådant sätt att man lätt anklagas att vara omoralisk om man är emot vad de (7-klövern m.fl.) tycker. Inte att moral i sig skulle vara ett påhitt. Chill man.

invandrare1957
invandrare1957
8 years ago

Svenska politiker lider av storhetsvansinne. Med EU så vill dom styra EU nu ligger hela världen som möjligt arbetsfält för våra politiker. Tillståndet gör ju att Margot tycker det är viktigare att på verka våldtäkter i Indien o Afrika. För lilla Sverige ar ju ingen för en politiker med storhetsvansinne. Utan det är viktigare att påverka en diktatur i rätt riktning i ett arabland än pytte lilla Sverige. Så därför begår vi kollektivt självmord istället så våra politiker kan göra karriär. Nu ska våra politiker ta för sig i den globala världen som tack för att dom ska komma fram… Read more »

MrNail
MrNail
8 years ago

Lysande som vanligt Julia och personligen börjar jag mer o mer fundera kring vart jag skall flytta, för Sverige ser jag tyvärr bara en mörk framtid….. Hoppas bara att galningarna ställs till svars en dag och att domen blir hård…..

Nilsv
Nilsv
8 years ago

Jimmie Åkesson: Öppna den jävla dörren!

Kritikere af islam bliver beskyldt for at tænke som Anders Behring Breivik. Med lige så god ret kan man beskylde dem, der IKKE kritiserer islam, for at tænke som Andreas Lubitz.

40
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x